2025-03-22 459 views
走到裕民坊覓食,發現 HeySoNut 姊妹店在這裡開分店,就決定來試試看啦!就在商場2樓小角落,環境不會感到嘈吵。環境分為兩邊用餐區,簡約裝修環境舒適,半開放式位置感覺特別一點欵。食物有套餐和散點,價格不算太貴的,而且食物大份賣相吸引😎。-冰釀咖啡 HKD$64 | 朱古力鮮奶咖啡 HKD$44飲品選擇有幾十款,咖啡、手沖咖啡、鮮奶飲品及花茶,要來多幾次才品嚐到不同口味哈哈。冰釀咖啡有冰球在裡面,在浮動時帶點晶瑩剔透的閃爍感📸。每一口也是冰涼濃厚的咖啡,在這個悶熱的天氣有透心涼的感覺。朱古力熱鮮奶咖啡拉花吸引,口感順滑味道不會太甜,與香濃的咖啡比例剛好。-香煎口水雞扒窩夫漢堡配雜菜沙律 HKD$94把中式美食融入西式漢堡,嶄新融合料理值得一試欵。用的是咸窩夫製成漢堡,所以份量較大一點😌。雞扒大件厚身啖啖肉,味道辣得過癮,而且調味不會太咸。雜菜沙律新鮮爽脆,可以中和一下口水雞的辣味。-日式炸豬扒漢堡配雜菜沙律 HKD$92漢堡份量十足有層次感,炸豬扒酥脆不油膩,肉質厚身有肉汁中,醬汁香濃惹味。女生吃要小心點欵😂,漢堡有份量要切件吃哈哈。想吃酥脆香口炸薯條,轉炸薯條 +$20就可以,金黃

冰釀咖啡 HKD$64 | 朱古力鮮奶咖啡 HKD$44

香煎口水雞扒窩夫漢堡配雜菜沙律 HKD$94

日式炸豬扒漢堡配雜菜沙律 HKD$92

漢堡有份量要切件吃哈哈。想吃酥脆香口炸薯條,轉炸薯條 +$20就可以,金黃色賣相口感酥脆。

三重朱古力窩夫配朱古力雪糕 HKD$96
全份窩夫不用百元就吃得到,賣相很吸引,打卡效果很可以欵😆。用了三款朱古力製,由味到濃味的也有,甜而不膩的味道,感覺很可以欵。熱辣辣的窩夫口感酥脆,吃得到外脆內軟的質感🤤。

窩夫裡暗藏朱古力醬,但沒有因此而變軟,所以做得挺好的。
2025-03-19
Lunch
2025-03-18 490 views
呢間係以黑色為主調的Cafe,環境舒適,好適合同朋友傾偈或者自己一個人靜靜地享受美食。今次試咗佢地兩款主食,兩款小食同飲品,整體感覺幾唔錯。🐮慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉 慢煮牛麵肉口感軟嫩,肉味濃郁,配上蒜蓉炒香嘅意粉,味道層次豐富。🐤香煎口水雞扒漢堡包配雜菜沙律 超特別的口味😆口水醬汁微辣帶香,辣得過癮。雞扒煎得外皮香脆,內裡多汁。配埋新鮮爽脆沙律,可以中和雞扒嘅油膩感。🐤水牛城雞翼 雞翼外皮香脆,醬汁香辣惹味,鍾意重口味嘅朋友應該會幾鍾意。🦐自家製手打雞肉蝦餅又係出色自家制料理,彈牙雞肉加蝦膠,炸到卜卜脆, 味道好夾喎!☕️Coffee Tonic 咖啡味濃郁,配上Tonic Water嘅清爽,係我中意的味道👍🏻☕️玫瑰蜜桃果茶 玫瑰蜜桃果茶清香怡人,甜度適中,好適合食完濃味食物之後飲用,可以解膩。🌟呢間Cafe環境舒適,食物質素唔錯,價錢合理,仲不收加一,好值得再去。

今次試咗佢地兩款主食,兩款小食同飲品,整體感覺幾唔錯。

🐮慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉

🐤香煎口水雞扒漢堡包配雜菜沙律

🐤水牛城雞翼
雞翼外皮香脆,醬汁香辣惹味,鍾意重口味嘅朋友應該會幾鍾意。

🦐自家製手打雞肉蝦餅

☕️Coffee Tonic

☕️玫瑰蜜桃果茶

2025-03-17
Dinner
2025-02-23 637 views
今日同老公去屋企樓下食飯,呢間咖啡店走簡約工業風,牆身用咗深色木系同水泥元素,搭配柔和嘅燈光,感覺舒服。店內座位唔算太多,但空間感十足。我哋叫咗幾樣嘢食,首先係慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉,呢個真係好好食!牛面肉煮得好淋,入口即化,蒜蓉炒意粉香氣十足,意粉煮得啱啱好,唔會太軟,撈埋啲蒜蓉一齊食,味道好豐富,絕對係必試之選!評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5跟住係香煎口水雞三文治配雜菜沙律,呢個都唔錯!三文治嘅雞肉煎得香脆,配上微辣嘅口水雞醬汁,好惹味。雜菜沙律新鮮爽脆,加咗少少醋汁,酸酸甜甜,好開胃。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5小食方面,我哋叫咗水牛城雞翼,雞翼炸得外脆內嫩,配上經典嘅水牛城醬汁,酸辣得嚟又唔會太嗆,好適合送啤酒或者咖啡。評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5甜品我哋揀咗三重朱古力窩夫配雪糕,窩夫外脆內軟,朱古力味好濃郁,加上朱古力醬同朱古力雪糕,真係朱古力愛好者嘅天堂!食完之後好滿足,不過建議兩個人分享,因為份量都幾大。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5飲品方面,我哋叫咗Cold Brew同Coffee Tonic。Cold Brew口感順滑,咖啡味濃郁但唔會太苦,好適合慢慢歎。Coffee Tonic

評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5

評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
飲品方面,我哋叫咗Cold Brew同Coffee Tonic。Cold Brew口感順滑,咖啡味濃郁但唔會太苦,好適合慢慢歎。Coffee Tonic就比較特別,咖啡同TONIC嘅組合,帶少少苦澀同清新嘅氣泡感,好適合夏天飲。
評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
整體嚟講,Black Coffee嘅食物質素好高,環境舒適,好適合同朋友傾偈或者一個人靜靜地享受咖啡時光。

整體味道指數:😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:❤️❤️❤️❤️/5
服務:✅✅✅✅/5
2025-02-07
Dinner
  • 慢煮牛面肉
2025-01-08 1275 views
食完正餐,就緊係要食甜品架啦!!😆 我自己留意左旺角果間分店好耐,但一直都無時間去試,居然比我發現觀塘有分店😯,即刻去試😏。旺角分店其中一款人氣甜品就係髒髒提拉米蘇$68未食就已經聞到朱古力香😌,食落D cream好滑、好濕潤、酒味好濃、手指餅好脆,頭幾啖都OK,但食多兩啖就覺得味道好單調,而且開始覺得溜😂,呢個時候要連同旁邊嘅朱古力碎或餅一齊食,可以增添變化。雖然呢款甜品份量唔算多,但我極度建議兩人share嚟食,否則會由喜歡食到尾變討厭😅 由於我朋友唔中意呢款tiramisu,結果我一個人食哂,真係好溜、唔想再食…😑另一款人氣推介甜品就係三重朱古力窩夫$98(全份)呢個窩夫幾大份,一共有六件,兩個人Share食啱啱好!! 即叫即整,食果陣外脆內軟,由於粉漿加左朱古力粒,提升左朱古力濃度外,亦多左一份焦焦地嘅朱古力香,齋食窩夫已經好滿足🤤。另外配上一球朱古力雪糕、少量朱古力醬同朱古力碎,真係錦上添花。中意食朱古力嘅朋友仔,呢款甜品一定可以滿足到你😏。小店無加一,可以信用卡付款。

旺角分店其中一款人氣甜品就係
髒髒提拉米蘇$68

另一款人氣推介甜品就係
三重朱古力窩夫$98(全份)

三重朱古力窩夫

小店無加一,可以信用卡付款。
2025-01-01
$83 (Tea)
6 day(s) ago 0 views
而家裕民坊YM²好多嘢食,呢間Black Coffee想食好耐,裝修設計型格🧇香煎口水雞扒窩夫 $94第一次見呢個配搭,幾特別,waffle外脆內軟,口水雞少少辣微鹹,好重口味🍔日式炸豬排漢堡包配雜菜沙律 $92呢個好好食😋炸豬扒唔油,外面脆入面juicy,有菜有汁有番茄,好正🧇三重朱古力窩夫 $98相信係呢度signature,好多人食,一樣有香脆waffle,好多朱古力、雪糕、朱古力醬、cream,好rich,雪糕同窩夫冷熱交錯好正👍🏻🍵Green Tea Latte $44☕️Mocaccino $48🚩Black Coffee (觀塘)📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓201號舖

🧇香煎口水雞扒窩夫 $94

🍔日式炸豬排漢堡包配雜菜沙律 $92

🧇三重朱古力窩夫 $98

🍵Green Tea Latte $44
☕️Mocaccino $48

🚩Black Coffee (觀塘)
📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓201號舖
1K
2025-05-22 0 views
由土瓜灣人氣餐廳HeySoNuts班底所經營,質素有保證,裝潢走全黑型格風,氣氛輕鬆自在。慢煮手撕豬窩夫漢堡配雜菜沙律 ($98)以鬆軟窩夫取替漢堡包,手撕豬柔軟多汁,啖啖肉,非常飽肚!慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉 ($138)🐮🍝牛面肉軟嫩入味,味道帶微甜,滿口肉香,配搭蒜味香濃的意粉,啖啖滋味。髒髒提拉米蘇 ($68)當然不能錯過招牌甜品!於tiramisu表面淋上朱古力漿,再以朱古力威化餅伴碟,賣相邪惡。Mascarpone cheese質感軟滑,食落有咖啡香和酒香,口感有層次,整體不會甜膩。抹茶鮮奶($44)口感順滑柔和,味道清雅。

慢煮手撕豬窩夫漢堡配雜菜沙律 ($98)

以鬆軟窩夫取替漢堡包,手撕豬柔軟多汁,啖啖肉,非常飽肚!

慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉 ($138)🐮🍝

髒髒提拉米蘇 ($68)
當然不能錯過招牌甜品

抹茶鮮奶($44)
口感順滑柔和,味道清雅。
雖然間唔中會去觀塘,除咗搭小巴喺度落車之外,基本上都好少會喺裕民坊嘅商場逗留🙂‍↕️ 本來以為呢個商場相對較靜,所以約朋友嚟呢度食lunch,估唔到都坐滿同keep住有人嚟,但個位置就有啲難揾🙂‍↔️🐔🧇#香煎口水雞扒窩夫漢堡:有少少辣辣哋,幾惹味🤤加埋兩舊窩夫,都幾飽肚,係值得一試嘅選擇😋🧇#蛋沙律窩夫:朋友話想叫啲唔好咁heavy嘅,但其實都幾full😹 味道都唔錯,不過我鍾意雞扒多啲🤭🧋#黑糖焙茶鮮奶:呢杯係朋友點嘅,唔記得問佢杯嘢好唔好飲,只見佢係咁加水,我估應該都係偏甜🙊

🐔🧇#香煎口水雞扒窩夫漢堡:

Lunch
香煎口水雞扒窩夫漢堡
蛋沙律窩夫
2025-05-20 0 views
今晚去Black Coffee吃晚餐,很喜歡這間黑色系工業風咖啡店,其裝修有格調,深色木系與水泥牆搭配柔和燈光,空間感足,環境舒適。食物亦非常有特色,尤其愛這裏的朱古力窩夫,今天又專程來朝聖。龍蝦濃湯意粉配虎蝦虎蝦鮮甜彈牙,蝦膏香濃;意粉掛汁力強,軟硬適中,吸滿龍蝦湯精華,讓人忍不住大啖大啖的吃。慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉牛面肉軟嫩多汁,入口即化且肉味濃郁;蒜蓉意粉炒得香氣撲鼻,香口惹味。  自家製手打雞肉蝦餅厚身大塊,外脆內多汁,雞肉和蝦肉都非常彈牙,口感紮實有彈性。  三重朱古力窩夫配雪糕邪惡之選!窩夫外脆內軟,中間有流心朱古力醬,濃郁不甜膩。搭配朱古力雪糕、奶油及碎粒,口感層次爆棚。  雖然邪惡,但是我們仍十分enjoy!焦糖鮮奶咖啡焦糖味濃,咖啡與牛奶層次分明,濃郁順滑。  榛子鮮奶朱古力榛子香氣突出,朱古力濃滑,甜度平衡。吃後仍然十分回味,相信遲一陣子又要回頭了。

龍蝦濃湯意粉配虎蝦

慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉

自家製手打雞肉蝦餅

三重朱古力窩夫配雪糕

焦糖鮮奶咖啡
焦糖味濃,咖啡與牛奶層次分明,濃郁順滑。

榛子鮮奶朱古力
榛子香氣突出,朱古力濃滑,甜度平衡。

吃後仍然十分回味,相信遲一陣子又要回頭了。

最近去咗裕民坊YM²嘅人氣Cafe「Black Coffee」,試勻佢哋嘅招牌菜同咖啡,完全係驚喜滿滿!餐廳走簡約工業風,水泥牆身配木系裝潢,空間感十足,啱晒同朋友Chill住食飯打卡~ 🌰 榛子鮮奶咖啡咖啡控必試!入口順滑,堅果香氣濃郁,甜度剛好唔會膩,拉花精緻到唔捨得飲~ 🍹凍熱情果茶夏日必點!酸甜清新,解膩一流,仲可以揀少甜,健康之選! 🍔口水雞扒漢堡配薯條辣度十足嘅口水雞扒厚身多汁,漢堡包夾住生菜同秘製醬汁,辣得過癮!薯條炸到金黃酥脆,邪惡但停唔到口~ 🦐手打雞肉蝦餅漢堡配沙律菜 蝦餅彈牙又鮮味,混合雞肉嘅香嫩,竹炭包烘到微脆,配搭沙律菜清新平衡,仲有茄醬提味,層次豐富! 🍝龍蝦濃湯鮮蝦意粉湯汁濃郁到掛滿每條意粉,鮮蝦大隻爽口,龍蝦香氣撲鼻,食完仲想encore! 🍪曲奇窩夫配雪糕 窩夫外脆內軟,曲奇粒粒融入麵糊,烘到微微焦香,配雲呢拿雪糕同朱古力醬,冰火交融超邪惡! 午市半價優惠 最抵係 12-3PM 點主食,飲品即享半價!我哋杯榛子鮮奶咖啡原價$44,特價$22就飲到,CP值爆燈~ 不過位置就真係幾難搵嘅😂如果唔係個friend喺附近做嘢都唔會識特登去,如果佢嘅位置出啲應該

🌰 榛子鮮奶咖啡

🍹凍熱情果茶
夏日必點!酸甜清新,解膩一流,仲可以揀少甜,健康之選!

🍔口水雞扒漢堡配薯條

🦐手打雞肉蝦餅漢堡配沙律菜

🍝龍蝦濃湯鮮蝦意粉

🍪曲奇窩夫配雪糕

午市半價優惠

不過位置就真係幾難搵嘅😂如果唔係個friend喺附近做嘢都唔會識特登去,如果佢嘅位置出啲應該會好好生意

2025-05-18 0 views
$138慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉牛肉煮到好腍,食落幾重牛味而意粉都炒到好乾身味道不錯🥹🥹🥹🥹🥹個三文治好多料,有生菜,蕃茄同埋醃過嘅口水醬汁雞扒,個汁辦辣地帶少少麻好惹味得黎又夠juicy啲雞肉,同埋配搭沙律菜夠清新。仲有叫左個水牛雞翼🥹🥹😍😍😍食完正餐,就緊係要食甜品架啦!!我自己留意左旺角果間分店好耐,但一直都無時間去試,居然比我發現觀塘有分店其中一款人氣甜品就係 多髒髒提拉米蘇$68
$138慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉
牛肉煮到好腍,食落幾重牛味而意粉都炒到好乾身
味道不錯🥹🥹🥹🥹🥹

仲有叫左個水牛雞翼🥹🥹😍😍😍

食完正餐,就緊係要食甜品架啦!!
我自己留意左旺
2025-05-15 4 views
好耐冇去Black Coffee了,今日經過裕民坊,專登過去食午餐。餐廳裝修以型格黑白灰顏色為主,採用開放式廚房,環境寧靜,啱哂傾偈。🖤自家製手打雞肉蝦餅 $78蝦餅厚身,好大件,口感香脆,咬落有肉汁!沾埋茄醬一齊食,好滋味!🖤自家製蕃茄醬炒意粉配肉丸 $98肉丸香口彈牙,意粉爽口,唔會太軟身。蕃茄醬汁酸甜可口,帶有香草味道,醬汁掛上每一條意粉,非常開胃。🖤日式炸豬排漢堡包配雜菜沙律 $92炸豬扒超吸引,豬扒厚身有肉汁一咬落去香脆又鬆軟,好Juicy夾埋新鮮嘅蕃茄,酸酸甜甜,解開油膩感配上胡麻醬嘅雜菜沙律,清新開胃!🖤三重朱古力窩夫(全份)配朱古力雪糕 $98窩夫熱辣辣上枱,賣相邪惡,超大碟!窩夫充滿蛋香,咬落香脆,中間軟腍好煙靭。朱古力醬香濃濃郁,唔會太甜。配搭埋朱古力雪糕,帶有果仁口感,好滿足!🖤榛子鮮奶咖啡 $44咖啡香氣濃郁,奶泡入口順滑,嗌咗微甜,唔會太甜,味道回甘,榛子香甜,帶有堅果香味。🖤冰釀咖啡 $64冷萃咗嘅咖啡,咖啡酸到好低,又唔會好苦,我留到咖啡豆嘅天然風味,帶有堅果香氣。好大粒嘅冰塊,慢慢溶解,口感舒服,清新提神。🖤白桃手搖冰茶 $48白桃果味香甜,入口充滿果香

🖤自家製手打雞肉蝦餅 $78
蝦餅厚身,好大件,口感香脆,咬落有肉汁!
沾埋茄醬一齊食,好滋味!

🖤自家製蕃茄醬炒意粉配肉丸 $98
肉丸香口彈牙,意粉爽口,唔會太軟身。

🖤日式炸豬排漢堡包配雜菜沙律 $92
炸豬扒超吸引,豬扒厚身有肉汁
一咬落去香脆又鬆軟,好Juicy
夾埋新鮮嘅蕃茄,酸酸甜甜,解開油膩感
配上胡麻醬嘅雜菜沙律,清新開胃!

🖤三重朱古力窩夫(全份)配朱古力雪糕 $98
窩夫熱辣辣上枱,賣相邪惡,超大碟!

🖤榛子鮮奶咖啡 $44
咖啡香氣濃郁,奶泡入口順滑,
嗌咗微甜,唔會太甜,味道回甘,
榛子香甜,帶有堅果香味。

🖤冰釀咖啡 $64

🖤白桃手搖冰茶 $48
白桃果味香甜,入口充滿果香,茶味濃郁,兩者非常夾,又唔會太苦,加入埋冰塊,成個感覺好清爽同舒服!非常適合夏天飲!
2025-05-08 0 views
📍$98 自家製手打雞肉蝦餅漢堡包配雜菜沙律漢堡包加咗蕃茄同埋生菜,所以食落好Fresh🥳同埋估唔到雞肉同蝦餅咁夾,食落惹味之餘仲有啖啖肉嘅感覺🥰另外,薯條嘅份量都好多,炸到好香口📍$98三重朱古力窩夫配朱古力雪糕是日MVP窩夫嘅份量好多,有六大塊💕要特別讚一讚每塊窩夫入面有一層類似心太軟嘅夾心,所以食落有好濃嘅朱古力味😝而啲雪糕同埋朱古力碎碎都表現出色令到甜品更加美味✨.📍$138慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉牛肉煮到好腍,食落幾重牛味而意粉都炒到好乾身🤩味道不錯📍$48抹茶鮮奶📍$48 黑糖焙茶鮮奶前者帶有小小抹茶回甘嘅味道☺️而後者有台式黑糖珍珠鮮奶嘅味道推介推介😎
📍$98 自家製手打雞肉蝦餅漢堡包配雜菜沙律
漢堡包加咗蕃茄同埋生菜,所以食落好Fresh🥳
同埋估唔到雞肉同蝦餅咁夾,食落惹味之餘仲有啖啖肉嘅感覺🥰
另外,薯條嘅份量都好多,炸到好香口

📍$98三重朱古力窩夫配朱古力雪糕
是日MVP
窩夫嘅份量好多,有六大塊💕
而啲雪糕同埋朱古力碎碎都表現出色
令到甜品更加美味✨

📍$138慢煮牛面肉配蒜蓉炒意粉
牛肉煮到好腍,食落幾重牛味
而意粉都炒到好乾身🤩
味道不錯

📍$48抹茶鮮奶
📍$48 黑糖焙茶鮮奶
前者帶有小小抹茶回甘嘅味道☺️
而後者有台式黑糖珍珠鮮奶嘅味道
推介推介😎
2025-05-03 0 views
講飲品先:✨️蘋果汁(冷) 夠哂凍,清涼解渴✨️熱情果茶熱情果香四溢✨️伯爵茶濃郁伯爵茶,提神醒腦又好味。✨️多莓果茶係熱的,用木盆盛著個茶壺和1隻小玻璃杯,外觀別緻。飲落淡淡莓果味,十分滋味。✨️黑糖焙茶鮮奶焙茶味較重✨️自家製番茄醬炒薏粉配肉丸 $98肉丸鮮多汁✨️自家製手打雞肉蝦餅漢堡飽配雜菜沙律 $98雞肉蝦餅滑溜,雜菜新鮮。✨️雜莓窩夫配雲呢拿雪糕 $70雪糕香滑,加埋新鮮嘅雜莓一起食,味道夾。
講飲品先:

✨️蘋果汁(冷)
夠哂凍,清涼解渴

✨️熱情果茶
熱情果香四溢

✨️伯爵茶
濃郁伯爵茶,提神醒腦又好味。

✨️多莓果茶

✨️黑糖焙茶鮮奶
焙茶味較重

✨️自家製番茄醬炒薏粉配肉丸 $98
肉丸鮮多汁

✨️自家製手打雞肉蝦餅漢堡飽配雜菜沙律 $98
雞肉蝦餅滑溜,雜菜新鮮。

✨️雜莓窩夫配雲呢拿雪糕 $70
雪糕香滑,加埋新鮮嘅雜莓一起食,味道夾。
2025-05-03 0 views
餐廳係人氣cafe Hey So Nuts嘅姊妹店店鋪位於商場一角,氣氛悠閒寧靜餐牌以意粉、三文治、窩夫等輕食為主當然咖啡亦相當出色🎈自家製蕃茄醬炒意粉配肉丸簡單好味,配有胡麻醬沙律🥗肉丸味道香濃,口感唔錯意粉沾滿酸甜茄汁,好開胃🎈自家製手打雞肉蝦餅蝦餅大塊厚身帶點香草味🌿配茄汁🥫更惹味🎈雜莓窩夫配雲呢拿雪糕窩夫係餐廳嘅明星產品夠晒厚身好吸引做到表層香脆,內裡鬆軟,仲食到淡淡蛋香🧇配雜莓同雲呢拿雪糕,雜莓醬酸酸甜甜好有特色🎈Iced Americano咖啡香醇濃郁,同甜品係最佳配搭
餐廳係人氣cafe Hey So Nuts嘅姊妹店
店鋪位於商場一角,氣氛悠閒寧靜
餐牌以意粉、三文治、窩夫等輕食為主
當然咖啡亦相當出色

🎈自家製蕃茄醬炒意粉配肉丸
簡單好味,配有胡麻醬沙律🥗

肉丸味道香濃,口感唔錯
意粉沾滿酸甜茄汁,好開胃

🎈自家製手打雞肉蝦餅
蝦餅大塊厚身

帶點香草味🌿配茄汁🥫更惹味

🎈雜莓窩夫配雲呢拿雪糕
窩夫係餐廳嘅明星產品
夠晒厚身好吸引

做到表層香脆,內裡鬆軟,仲食到淡淡蛋香🧇
配雜莓同雲呢拿雪糕,雜莓醬酸酸甜甜好有特色

🎈Iced Americano
咖啡香醇濃郁,同甜品係最佳配搭
2025-04-27 0 views
今日去觀塘搵屋企人,順便同佢食下晚餐先,好耐無見了。我搵左間比較近裕民坊嗰邊嘅Cafe。叫black coffee,個名聽落幾特登,同埋見到佢啲野食幾吸引。我叫左個香煎口水雞扒三文治配雜菜沙律🩷🩷🩷🩷🩷佢個份量都好足,而且個三文治好多料,有生菜,蕃茄同埋醃過嘅口水醬汁雞扒,個汁辦辣地帶少少麻好惹味得黎又夠juicy啲雞肉,同埋配搭沙律菜夠清新。仲有叫左個水牛雞翼同自家製手打雞肉蝦餅🩷🩷🩷🩷🩷佢個雞翼係炸過,比較脆身同埋加咗啲口水醬汁辣辣地又帶點麻好開胃又過癮。同埋佢個手打雞肉好彈牙食到一粒粒嘅蝦粒,好煙靭。配埋佢嘅麻辣汁真係好正。仲加咗個龍蝦濃湯意粉配虎蝦🩷🩷🩷🩷🩷佢隻虎蝦係偏彈牙,同埋佢個龍蝦濃湯真係好夠濃味啲蝦味,同埋個意粉掛滿曬汁好夠味。最後叫咗個甜品雜莓窩夫配雲呢拿雪糕🩷🩷🩷🩷🩷佢個窩夫新鮮熱辣辣整外脆內軟,配埋酸酸甜甜嘅雜莓醬同埋cream一齊食,冰火二重奏再加埋雲呢拿雪糕勁濃郁嘅雲呢拿味,呢個配搭真係絕配我叫咗兩杯百香果手搖冰茶🩷🩷🩷🩷🩷佢個百香果係好清新,唔會偏酸,同埋佢個果香味好香,聞到飲落去淡淡地既茶香唔會蓋過果味。好滿足嘅一餐。
,個名聽落幾特登,同埋見到佢啲野食幾吸引。
我叫左個香煎口水雞扒三文治配雜菜沙律🩷🩷🩷🩷🩷
仲有叫左個水牛雞翼同自家製手打雞肉蝦餅🩷🩷🩷🩷🩷