2024-08-11 433 views
不是試食,也沒用餐優惠,已補充外賣自費證明。不要胡亂檢舉我一打開個餐嘅時候真係嚇一跳,因為真係好巨型我心諗:到底一個人點樣可以食得晒所以就叫咗人同我一齊share😂講吓個餐先,其實條魚係煎得幾香脆嘅,略嫌佢醃得唔夠耐,所以建議餐廳下次可以考慮醃耐少少先去炸/煎;至於薯粉嗰部份冇乜問題,將佢個份量真係好大,所以都係要兩個人先食得。今次配料我加咗酸菜而呢啲酸菜佢處理得好乾淨,同埋冇想像中咁大陣味,呢點係值得讚嘅。唔講唔知佢哋最令人驚喜嘅,就係飲品。我叫咗杯港式凍檸茶一飲就真係好有茶餐廳風味,唔澀,茶底飲得出係錫蘭紅茶😂
不是試食,也沒用餐優惠,已補充外賣自費證明。不要胡亂檢舉

我一打開個餐嘅時候真係嚇一跳,因為真係好巨型
Delivery
2024-07-27 456 views
記得第一次幫襯係荃灣分店午餐,大大碗價錢合理抵食第二次係深水埗分店食烤魚,當時第一次係呢間食烤魚,已經覺得可以再次幫襯琴晚2人食,烤魚加4個配料,今次叫江團魚,蕃茄微辣湯+娃娃菜+豆卜+雞肶菇+萵荀片,超飽,條魚好大魚又無乜細魚骨碎骨加2支啤酒,店員好好,提示3支可以有冰桶,雖然我地最後都係只要2支,但都主動話如果一支唔開住就幫你放返入雪櫃先,等下飲左一支再叫我地拎
記得第一次幫襯係荃灣分店午餐,大大碗價錢合理抵食

2024-07-09 497 views
餐廳座位很寬敞舒適,必點的烤魚非常美味可口。您可以選擇搭配白飯、米線或公仔麵等主食。份量非常大,即使一個人也吃不完。除了烤魚,我們也試了口水雞米線,雞肉非常嫩滑,雞汁香濃,令人回味無窮。 飲品方面,我們點了一杯冰涼爽口的凍檸樂。新鮮檸檬汁與可樂完美融合,是夏日消暑的絕佳選擇。這是我第一次來品嚐這家餐廳的烤魚,果然名不虛傳,非常惹味誘人。肉質鮮嫩,表層微焦,入口即化,令人垂涎三尺。這道菜絕對是這家餐廳的招牌菜之一。總的來說,這家餐廳環境寬敞,菜品味道出眾,是一個非常值得推薦的用餐好去處。我相信無論是單人用餐還是與好友聚會,在這裡都能享受到愉快的用餐體驗。

• 烤江團魚
2024-03-04 542 views
出左街但諗唔到食咩係成日發生既事😂但咁岩見到朋友story去左食烤魚,  男朋友又話想食, 即刻就搵左間附近既巴辣仔去啦goooo~ 去到仲係6點幾, 未開始多人, 所以即刻入得啦!之前食過一次其他分店既凌波魚, 所以今次試試中價既烤江團魚🐟哈哈! 本身唔鍾意lur魚骨好煩, 不過呢種魚好少骨, 就算有都係大骨, 只要避免某d位食就得, 推介比一樣唔鍾意lur魚骨既朋友哈哈😝同埋呢隻魚肉好厚好嫩, 份量又好足, 性價比幾高!我地揀左最少既辣🌶️, 不過食到後面都愈煮愈辣, 仲係好好味既 另外加左雞髀菇、紫洋蔥、薯仔🥔、薯粉同飯🍚. 頭3樣浸落個湯一齊煮超入味, 薯粉男朋友就覺得麻麻地, 無食哂. 最後佢d野飲都好大杯, 係幾抵既, 兩個人share一大杯檸樂岩岩好! 🥤🥢總結: 推介烤江團魚, 魚肉厚嫩 性價比高! 如果想食烤魚會再訪👍🏻

烤江團魚
2024-02-25
$200 (Dinner)
烤江團魚
  • 江團魚
2024-01-17 572 views
喂喂喂,今次食評話你知我嚟到「巴辣仔烤魚」食咗場誇張嘅烤魚盛宴🐟!首先話你知,香辣烤魚簡直正爆,辣得嚟又唔會過份刺激,啖啖都係留晒口,吸晒滷味入肚嘅快感🥵。烤魚揀咗小辣嘅沙巴龍躉,真係一絕。魚肉鮮嫩得嚟又肥美,足足有兩斤重,皮脆肉嫩,真係可以講係滿分表現!豉汁肥腸,醬香味重,實行爽脆過癮,入口即化嘅牛肉,簡直係地道得滯!穿梭喺脆皮同滑肉之間,係啱啱好嘅爽口爆發力!一邊嘆,仲不能唔提埋手切安格斯肥牛,咬落去既滑溜得嚟帶點嚼勁,簡直係精華所在。再配埋幾罐靚酒,四兩撥千金嘅感覺,暖笠笠嘅烤魚配冰涼嘅金桔檸檬特飲,爽度一流,清新解辣,實行係食得過癮又飲得稱心。總結,呢度嘅烤魚真係做得好,菜式質素高,味道係咁樣多元化之中仍然保持得好平衡。下次再嚟我一定要試埋其他款式,為呢個秋冬添啲暖意。記得成行成市嚟搶食啊💥!嘩,講到口水都流晒出嚟呢🤤!

2023-10-26 847 views
🔸巴辣仔🔸🔆唔知有冇人都會覺得食烤魚依件事係好嚴重,就一定要好大班人一齊食,自己一個係唔會食得哂/唔會自己一個食。🐭搵到間可以晏晝自己一個好麻甩地食烤魚嘅地方,想同大家分享下,到底值唔值得食呢?🤭🔆依間烤魚嘅一人餐可以分別揀魚同湯底。🐭同朋友今次都係揀左最平嘅羅非魚,但就係唔同嘅湯底。烤魚底下一直有個火熱住佢,一路食一路滾住,唔擔心食到中途就凍哂。🔆蕃茄羅非魚 $78一人餐會包一份主食同一大條魚。朋友今次叫左白飯。蕃茄湯底幾惹味,酸酸甜甜,非常開胃。仲有好多蕃茄係面,配料仲有豆卜﹑芽菜同海帶。豆卜索哂佢個湯低真係好好食,用嚟送飯都真係非常唔錯!不過,羅非魚肉質唔夠滑同偏腍,兩樣野並無融合得好好,有啲可惜左個湯底。🤣🔆酸菜羅非魚 $78酸菜湯底可以揀辣度,🐭今次揀左小辣,個辣度好適中,啱哂我依啲唔係好食得辣但又好想刺激下嘅人。酸菜份量都好多,酸中回甘,唔會係死鹹。配料同樣係豆卜﹑芽菜同海帶,又係索哂汁,yumyum🤭。不過,魚嘅問題都係一樣,比較腍身,如果係爽口嘅魚就更match啦~ 另外,🐭揀左煙韌嘅紅薯粉,佢係分開上嘅,有需要可以浸落個湯底到食,又或者就咁食都有味嘅,唔係淡茂茂。🔆霸
🔸巴辣仔🔸

🔆蕃茄羅非魚 $78

🔆酸菜羅非魚 $78

🔆霸氣葡萄特飲 跟餐+$17
葡萄都係藥水味架啦,但都大大杯,解渴!

🔆橙心柚惑 跟餐+$17
意外地幾有橙同柚味,不過正常冰都真係幾多冰,下次會叫少冰。

🔆Overall個一人烤魚餐都幾大份,一人一份真係食到飽哂,味道都唔錯。下次大家得一條友又好想食烤魚,可以睇下你個頭附近有冇分店~幾值得一食架!☺️

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩+0.5
📌地址:深水埗順寧道55-61號順年閣地下2號舖

🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure深水埗
#Pleasurer

#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkong #hongkongfood #Shamshuipo #烤魚 #即叫即製 #香港美食 #深水埗 #長沙灣 #深水埗美食 #尖沙咀美食 #荃灣美食 #深水埗外賣 #深水埗好去處 #串燒 #酸菜烤魚 #一人午餐 #巴辣仔 #巴辣仔烤魚雞煲
Type of Meal
Lunch
2023-07-10 766 views
巴辣仔烤魚雞煲成日都想食雞煲打邊爐 呢到午餐都可以食到啊!想食川菜既我無意中發現呢到可以叫一人烤魚午餐都食到烤魚會唔會太幸幸福🥰仲要只係$78就可以食到烤鱸魚 真係好抵!不過我今次就試左佢哋既粉麵餐先 始終一條魚對我黎講有啲多🤣粉麵餐可以揀set左既冒菜套餐 又或者自由選擇🤣🔆鮮菇冒菜 $40冒菜套餐已經包左一款粉麵 可以揀米線或薯粉而呢個餐既配料就以菇菌為主有冬菇 雞脾菇 金菇 秀珍菇 萵筍 雲耳 芽菜等好啱食素人士添啊🤣我另外再加左一份蓮藕片 (+$5) &肥牛 (+$8)配料超級多!本身菇菌已經好多 $40呢個價錢都真係好抵食 好足料!揀左薯粉 係煙韌彈牙 好掛湯👍🏻湯應揀左中辣 但感覺又唔係太辣佢個辣並唔係麻辣 所以唔使驚太重花椒八角既味道感覺就好似雞湯加左大量紅油咁如果講麻辣燙啲frd 都真係得川婆婆一直都咁好食💕味道: 7.5/10賣相: 7/10
巴辣仔烤魚雞煲
成日都想食雞煲打邊爐 呢到午餐都可以食到啊!
想食川菜既我無意中發現呢到可以叫一人烤魚
午餐都食到烤魚會唔會太幸幸福🥰
仲要只係$78就可以食到烤鱸魚 真係好抵!
不過我今次就試左佢哋既粉麵餐先 始終一條魚對我黎講有啲多🤣
粉麵餐可以揀set左既冒菜套餐 又或者自由選擇🤣

🔆鮮菇冒菜 $40
冒菜套餐已經包左一款粉麵 可以揀米線或薯粉
而呢個餐既配料就以菇菌為主
有冬菇 雞脾菇 金菇 秀珍菇 萵筍 雲耳 芽菜等
好啱食素人士添啊🤣
我另外再加左一份蓮藕片 (+$5) &肥牛 (+$8)
揀左薯粉 係煙韌彈牙 好掛湯👍🏻
湯應揀左中辣 但感覺又唔係太辣
佢個辣並唔係麻辣 所以唔使驚太重花椒八角既味道
感覺就好似雞湯加左大量紅油咁
如果講麻辣燙啲frd 都真係得川婆婆一直都咁好食💕

味道: 7.5/10
賣相: 7/10
2023-07-08 588 views
巴辣仔唔係得烤魚食,另外仲有多款雞煲,小龍蝦煲,肥腸煲,我就多數食烤魚,記得之前食過佢既雞煲,質素普通。另外仲有多款凉拌小食,鐘意食酸辣既朋友仔,一定要試泡椒雞腳,超級好食😋龍躉,江團魚,凌波魚,3款魚都係得一條大骨無乜細骨既,食起上黎好方便。order一條烤魚可以配4款配菜,所以其實叫一條魚都好夠食。魚係拎去炸過既,但肉質都好嫩滑,我選擇左香辣小辣,唔好見佢咁多辣椒,其實唔會好辣。我自己就飲啤酒,但係見到隔籬枱都叫啲大大杯特飲,佢個名真係冇起錯,真係杯杯都咁大杯,仲要有幾多選擇,都只係$38,啱曬無酒精人士。巴辣仔都幾多分店,想食都好方便,總有一間係你左近。😁
巴辣仔都幾多分店,想食都好方便,總有一間係你左近。😁
鮮滑牛肉
娃娃菜
鮮滑牛肉
娃娃菜
2023-04-17 412 views
烤魚雞煲,可以選擇唔同嘅醬汁同配料,非常豐富多樣化。除咗烤魚雞煲之外,餐廳仲有唔少好味嘅菜式。其中一款值得推薦嘅菜式係麻辣豬肚絲,味道香辣麻辣,豬肚絲口感爽脆,非常開胃。另外一款菜式係江團魚原條,味道鮮美,肉質鮮嫩,深受食客喜愛。巴辣仔烤魚雞煲係一間非常值得一試嘅餐廳,菜式多樣化,味道好好,價格亦合理

2023-04-10
2023-04-04 317 views
沙巴龍躉烤魚🐟門口充滿着滿滿嘅人龍究竟係邊間餐廳咁吸引呢?原來係巴辣仔,聽講佢哋嘅烤魚都係非常好吃,大大盤嘅烤魚一班朋友一齊食,之後仲可以火鍋,真係幾過癮㗎今日就約咗幾個朋友去試吓佢哋嘅烤魚,烤魚分別有三款:沙巴龍躉、原條江團魚及口凌波魚,一向食開沙巴龍躉蒸魚嘅我當然都會選擇呢一款啦,因為都鍾意佢哋嘅肉質比較實淨🥰🧡原條烤魚沙巴龍躉 沙巴龍躉嘅魚質鮮嫩,肉質比較結實,識落好多好新鮮而且啲骨唔會太多,真係值得一試👍🏻烤魚可以選擇三種口味分別香辣味、酸菜味及蒜香味,而我哋揀咗酸菜味要小辣,朋友覺得佢哋嘅小辣都係比較偏辣🤣揀完味道再選配菜,可以揀四款配菜,而我哋就揀咗蓮藕,芽菜,娃娃菜及鮮腐竹😋😋所以配菜都非常掛湯 美國肥牛卷 牛肉味香濃,油脂小小偏肥的🙈但可以接受
沙巴龍躉烤魚🐟
門口充滿着滿滿嘅人龍
究竟係邊間餐廳咁吸引呢?

今日就約咗幾個朋友去試吓佢哋嘅烤魚,

🧡原條烤魚沙巴龍躉

朋友覺得佢哋嘅小辣都係比較偏辣🤣

美國肥牛卷
牛肉味香濃,油脂小小偏肥的🙈但可以接受
發現愈來愈多香港人鐘意食辣野🌶️,同時港人對食辣嘅接受程度亦愈來愈高🥵,喺疫情期間都有唔少專門食麻辣料理嘅店舖開業,一講到麻辣,烤魚都係非常熱門之選⭐️,同時都有唔少香港人愛上烤魚,大大盤嘅烤魚一上來,即刻吸引到我地嘅眼球,一條大大條全魚及滿滿嘅配料,非常之滿足!😋今日就約咗幾個朋友去到📍深水埗嘅一間專門食烤魚同雞煲嘅餐廳 - 巴辣仔烤魚雞煲,喺香港都有唔少分店架!📍👍🏻而今次就食佢哋嘅招牌原條烤魚,烤魚分別可以選擇打三種魚:沙巴龍躉、原條江團魚及口凌波魚,每一款魚嘅口感同鮮味都好唔同,雖然餐廳職員推薦我哋食原條江團魚,因為肉質鮮嫩,特別滑身,但我都想試吓烤魚食龍躉😋⭐️ 原條烤魚-沙巴龍躉 $418沙巴龍躉嘅魚味濃郁,肉質嫩滑得黎帶有少少結實,而且少細骨,岩哂鍾意食魚又驚鼻骨哽親嘅人❤️🐟🐟烤魚可以選擇三種口味分別香辣味、酸菜味及蒜香味,而我哋揀咗香辣味要小辣,辣嘅程度就好似譚仔十小辣,係我可以接受到嘅範圍;揀完味道之後就要揀配菜啦,可以揀四款配菜,而我哋就揀咗薯仔🥔,豆卜,娃娃菜及鮮腐竹😋餐廳先將龍躉原條炸,令到魚更加結實,令到條魚烤左成個鐘都唔會散開😬香辣味嘅魚湯,含有香濃嘅魚香味非常之

⭐️ 原條烤魚-沙巴龍躉 $418

餐廳先將龍躉原條炸,令到魚更加結實,令到條魚烤左成個鐘都唔會散開😬香辣味嘅魚湯,含有香濃嘅魚香味非常之鮮,我豆卜、娃娃菜、腐竹你完全入晒味!😋

⭐️ 美國肥牛卷 $118
食烤魚又點少得肥牛😋 口感柔嫩,一咬落肉汁香甜四溢,肉味之香濃🐮🐮🥩

⭐️ 蟹籽墨魚滑 $88
食落去嘅厚實又彈牙,加上蟹籽嘅爆破感😋口感天豐富

⭐️ 香炸餐肉 $58
經過油炸嘢午餐肉,放入去烤魚鍋到煮後,唔會咁容易爛或者散開😋

⭐️ 山水豆腐 $20
最鍾意香辣火鍋煮豆腐,特別係放入烤魚盤上,因可以清晰見到豆腐嘅蹤影,唔怕佢煮嘅過程整爛哂塊豆腐😋

⭐️ 讚岐烏冬 $25
食落去煙靭嘅烏冬,伴隨著香辣兼濃郁嘅魚湯😋

⭐️ 大大杯雜果鳳梨茶 $38
⭐️ 大大杯青蘋果綠茶 $38
$38就有一杯大大杯嘅嘢飲,我朋友都講咗幾次淨係飲杯嘢都已經夠飽,不過食香辣烤魚又點少得叫一杯嘢飲爽一爽呀!😋
  • 原條烤魚,沙巴龍躉
遍布各區嘅 巴辣仔 原來可以外賣返屋企店舖全場爆滿到外面座位見到外賣自取有七折一於返屋企煲住劇咁慢慢嘆雞煲同烤魚之中,揀咗烤魚2-3人套餐比預期份量更多, 5人都夠食除咗主食同配料之外,仲有前菜同飲品先嚟前菜...揀咗麻辣豬肚絲個辣度適中.涼拌好醒胃✨江團魚原條起碼有兩斤重嘅江團魚.好有份量炸香過嘅魚,裡面好厚肉.幼滑鮮味最緊要係啖啖肉唔多骨裡面配菜,除咗大量芫茜帶出香味之外。仲有索味嘅豆卜.紫洋蔥.萵筍揀咗酸菜味湯底,酸酸辣辣超級惹味揀咗少辣都覺得好正套餐本身跟咗🔸<招牌肥腸>滿滿一盒.入口唔會好肥膩🔸<雜餃混丸拼盤>爽口彈牙嘅丸丸.每款都有啲🔸<精選時菜拼盤>份量好多.大大盒✨美國肥牛口感軟腍,卷起兩層都有好多片另外仲揀咗幾款火鍋配料腐竹.豆卜,雞髀菇,萵筍.薯粉再加埋汽水.呢個套餐真係超級抵食店員包裝好穩妥.拎到返嚟湯底一滴不漏溫馨提示:如果外賣返屋企嘆記得帶多個朋友一齊去拎因為真係好有份量.好多好重架我都係跟住餐廳嘅加熱指引先發現原來 喺屋企都可以開心食烤魚
遍布各區嘅 巴辣仔
原來可以外賣返屋企
店舖全場爆滿到外面座位

見到外賣自取有七折
一於返屋企煲住劇咁慢慢嘆

雞煲同烤魚之中,揀咗烤魚2-3人套餐
比預期份量更多, 5人都夠食

除咗主食同配料之外,仲有前菜同飲品

先嚟前菜...揀咗麻辣豬肚絲
個辣度適中.涼拌好醒胃

✨江團魚
原條起碼有兩斤重嘅江團魚.好有份量
炸香過嘅魚,裡面好厚肉.幼滑鮮味

最緊要係啖啖肉唔多骨

裡面配菜,除咗大量芫茜帶出香味之外。
仲有索味嘅豆卜.紫洋蔥.萵筍

揀咗酸菜味湯底,酸酸辣辣超級惹味
揀咗少辣都覺得好正

爽口彈牙嘅丸丸.每款都有啲

🔸<精選時菜拼盤>
份量好多.大大盒

✨美國肥牛
口感軟腍,卷起兩層都有好多片

另外仲揀咗幾款火鍋配料
腐竹.豆卜,雞髀菇,萵筍.薯粉

再加埋汽水.呢個套餐真係超級抵食

Type of Meal
Dinner
  • 江團魚
2023-03-09 223 views
本人有少少近視,前日同一班friend去食飯嗰陣,由於冇戴到眼鏡,點餐時唔係好睇得清餐牌上嘅字,所以指住個圖片話比個男侍應聽要嗰樣嘢。佢好大聲喝我話[你話比我聽你要咩就得喇]……😰😰我即時獃咗,其實佢可以話我聽叫我講個菜名,唔使第一時間就大聲喝我囉。呢個係其中一個例子,成個點餐過程感官已經非常之差!😫😫😫奉勸各位想食好嘢又唔想受氣嘅可以搵過第二間,以佢間餐廳嘅收費,大把選擇啦😬😬😬
2023-03-04 211 views
今日,我同阿肥一齊去巴辣仔食烤魚。今次叫嘅係沙巴龍躉,呢條魚有兩根重,個魚皮烤過,好香好脆。呢度可以嗌四個配菜,我嗌咗大豆芽、雞髀菇、白蘿蔔、豆卜。其中豆卜有十幾舊,最入味都係豆卜,索晒啲汁,勁好味!但係雞髀菇就好少,真係唔夠喉呀!我最滿意就係條魚,加埋豆卜,食完好鬼飽!我仲叫咗薯粉,食完更加飽!仲有山水豆腐,加上大大杯特飲,但係鳳梨水果茶實在太甜了,仲甜過可樂,原來珍珠奶茶剩係得荃灣分店有得飲,下次希望去荃灣分店食雞煲。買單大概$533,用咗$60入會費減了。如果冬天嚟食,一定暖笠笠,不過午市平過晚市好多呢!
2023-02-28 174 views
尋日嘅情人節大餐😍就係屋企外賣#巴辣仔 打邊爐有咗個小天天之後呢啲節日多數都係喺屋企慶祝。食得舒服,又唔會騷擾到其他人,仲可以慢慢食唔使急住還枱🥲食得辣幾多,媽媽今次想滋補下,要咗個藥膳醉雞鍋,食完成身㷫烚烚😏非常暖身🔥開胃前菜~🔥麻辣🐽豬耳養生醉雞鍋🐔🐂美國肥牛(如果不吃牛🐮可以選🐽黑豚肉)~肉質特別結實、細嫩、極具彈性,肥紋均勻,肉汁豐富🐖招牌肥腸👍-全部都洗到非常乾淨,仲有少少肥膏非常甘香可口#巴辣仔烤魚雞煲 🧆雜餃混丸併盤-(貢丸,墨汁墨魚丸,牛丸,墨魚丸,魚皮,魚皮餃)🥬🌽精選時菜雜錦拼盤有齊哂👉(白柏葉、水魷、鵝腸、松葉蟹棒、萵筍、蘿蔔、凍豆腐、豆卜、鮮枝竹、時菜)~全部排得整整齊齊,新鮮乾淨,😝有人幫我洗晒諗起都開心😏另外煮食仲可以選擇 (薯粉,米線,出前一丁)仲跟多個清湯底可以加湯雖然講呢個係兩至三人餐,但係份量材料嗰度可以四個人食都好滿足🤭
尋日嘅情人節大餐😍就係屋企外賣#巴辣仔 打邊爐

開胃前菜~🔥麻辣🐽豬耳

養生醉雞鍋🐔

🐖招牌肥腸👍-全部都洗到非常乾淨,仲有少少肥膏非常甘香可口
#巴辣仔烤魚雞煲

🥬🌽精選時菜雜錦拼盤

另外煮食仲可以選擇 (薯粉,米線,出前一丁)
仲跟多個清湯底可以加湯