2018-07-02 738 views
試業中。 首先佢一邊素食自助餐,一邊有素有素睇餐牌叫餸, 係分兩邊叫飛, 但佢指示唔清晰,好多其他拎飛的食客包括我都攪錯了~我食了睇餐牌叫餸,入到去叫完嘢食佢地先表示得頭幾頁的餐牌可以叫~ 後嗰幾頁無供應~ 最後只食了芝士年糕(零芝士味 之餘 零味道)+ 濃湯蕎麥麵(洗米水一樣唔知點解叫濃湯; 零味道) ~ 真心覺得難食。 好後悔見到OpenRice 食評 以大比數負評但我都照去食~ 另外,三隻大蚊不斷飛!另外,試業只收cash

另外,三隻大蚊不斷飛!
另外,試業只收cash
2018-07-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$95 (Lunch)
2018-07-01 835 views
兩人去叫左3樣嘢,最先上枱嘅係牛肉炒粉絲($78),第一眼感覺份量徧細吾緊要,因為我相信味道先係最重要。點知我一路分碗一路發覺吾對路,牛肉嘅份量…係非常十分極之少,基本上只可稱為“牛肉碎“,我同侍應反映完,有個疑似經理男仕走過嚟,點知佢一句吾好意思都冇,仲要勁串咁話:係丫,我地牛肉一向係咁嘅份量!於是我話:咁另外果兩樣幫我取消去啦。經理立即用愉快語氣答:好丫~🤤我想講果碟牛肉粉絲嘅牛肉,就係原本上菜嘅份量,我地一啖都冇食過,因為啲牛肉根本就碎到一個點,我要用筷子揾一陣先可以集中影到相😫最後我冇食到碟嘢,朋友吾想浪費所以食埋,佢話味道徧咸,冬菇未熟。跟著我地轉場再食過。真心奉勸大家吾好去。😒

於是我話:咁另外果兩樣幫我取消去啦。
經理立即用愉快語氣答:好丫~🤤

真心奉勸大家吾好去。😒

第一星期試業服務態度都咁差,唔洗旨意會再黎!特別係落單的助理經理(AM),第一次黎唔識點嗌食物好正常啫,洗唔洗咁串呀?食物粉量比較少,味道一般,唔洗特登黎受佢氣。
2018-07-01
Dinner
2018-07-01 551 views
當晚平日,食7點。但因試業關係,所以人齊先入得。(正式後唔知會唔會仲係)呢點都不大問題,因為限時所以我覺得合理。等候唔算太耐,但提供咗一張2人枱,外加一張椅,都ok親密,枱與枱之間都一樣。食物款式真係唔多,賣點係火鍋,湯底有2款,試咗羽衣甘藍,cream味好重,但都不錯嘅。熟食真係好少選擇,因為放題位置太細,啲人夾得食物嚟啲人又唔好意思踎低拎碟,食物唔熱,可能店鋪電壓唔夠,途中都跳了好幾次,粉絲一餅餅;炸物好硬;配菜變主菜,好少主菜款;refill速度趕唔上食客進度,變相有空盤期。湯有兩款,其中一款寫泡菜豆腐湯但變咗茄膏稀釋嘅湯(失望)因為限時,途中有個應較高級嘅周不時都問同睇我地夠鐘而且言語上感覺好無禮。問心,呢個價錢唔值呢次光顧,亦都無某生果雜誌賣咁多嘢食,店鋪概念唔錯但真係要好好改善食物款式及温度、區域空間、同態度!
湯有兩款,其中一款寫泡菜豆腐湯但變咗茄膏稀釋嘅湯(失望)
食完一肚火 勸大家唔好去 宜家淨係試營業階段 舖入邊果d高級服務果班落單勁串 問佢d野 好似阻住佢發達 (事後埋單時證明 有誤導食客落貴單)門口妹妹態度反而好d 但講到d野食同量 同整間舖gei管理 只有兩個字 勁差 女仔同細佬仔都唔夠食 價錢就賣緊出邊正常set價錢再高少少 簡直不知所謂 野食味道麻麻 選擇唔多 試左雞肉冷麵 同芝士年糕 溫泉蛋一早賣曬無得試 周圍幾台人都反應唔夠食 寧願食完去第二間重新食過btw arm arm試營業就已經有污蠅!舖入邊信號收得好差 見到佢有wifi 問waiter要wifi密碼 慘遭拒絕教訓就係唔好再做白老鼠 尼間野都唔會有下次
食完一肚火 勸大家唔好去

btw arm arm試營業就已經有污蠅!

教訓就係唔好再做白老鼠 尼間野都唔會有下次

2018-06-30
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
2018-06-30 367 views
唔抵食,服務好差,碗碗都勁細碗,似兒童餐🙄又多人又難食,唔會再去😤年糕收70幾蚊勁細碗,得10條年糕。加多15蚊有芝士,點知上枱只係得幾粒芝士碎,唔值15蚊。年糕辣醬唔辣,得個甜字。總之成個年糕完全唔值90蚊。仲有講明係自製年糕,完全冇自製成份,只係整好晒一碟上枱滾起食。比我地用既紙巾無諗過成疊都係濕架😵人生第一個差評送左比佢,唔使客氣🤷🏻‍♀️
2018-06-29 352 views
一入到去,完全無人招呼,問待應拎餐牌拎左兩次先比到我Ok,人手唔夠我體諒!到食物方面,我同女友叫左份韓式煎餅、泡菜青口同埋青檸炸雞+兩杯提子汁!首先份泡菜青口鹹到死,D肉又腥,之後份炸雞等左成個鐘,D雞又乾D炸粉又厚,kFC D雞都好食過佢,份煎餅叫做正常少少,低夠脆,但份量少,冇乜饀!提子汁勁甜,。埋單叫左三次都冇人埋E間野價錢貴,服務、食物質素差。係叫做新開,環境幾好。如果唔係新開都唔會去試!冇下次
一入到去,完全無人招呼,問待應拎餐牌拎左兩次先比到我
,D肉又腥
2018-06-28 307 views
佢地嘅服務態度真係令人討厭。落錯order都算, 仲要黑哂面,好似我哋錯咁。 唔單止漏咗order,我哋問佢係咪漏咗order嘅時候, 佢反哂白眼,仲要聽完就算。 同埋明知聽得唔清楚都仲要帶住耳筒,要係咁重複句說話好多次俾佢聽,但係又要冇耐性聽。啱啱入去嘅時候,已經聽到附近啲人好多怨言,直到走嘅時候都仲聽到。真係唔明,啲服務態度差到咁,都好意思收我哋服務費。真心唔推薦畀大家,食物方面又一般,價錢方面又唔算太大抵,服務態度方面仲要超差。如果你問我有咩好,我只可以講淨係得 衛生方面好少少。

真係唔明,啲服務態度差到咁,都好意思收我哋服務費。

。如果你問我有咩好,我只可以講淨係得 衛生方面好少少。
2018-06-28 414 views
韓國菜與素菜混合,感覺新鮮!值得一贊的是自己DIY的비빔밥 韓式伴飯!選擇自己喜歡的伴菜與白飯一起吃!!짱! 還有迷你素漢堡包🍔很得意!內裡是東菇和芝士😆😋!午市的價錢為88.8加一,但用膳只是1小時,款式不多,但值得一試!晚市另有年糕鍋DIY haha

2018-06-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Lunch
2018-06-28 274 views
款式少,炸豆腐好厚,炸菇好厚講唔出有咩好食,旁邊枱客都話唔好食係咪新開既關係,就唔知啦!真係唔會再試.(自助餐)晚餐$148加10%,一個鐘$168加10% ,一個半鐘
款式少,炸豆腐好厚,炸菇好厚

講唔出有咩好食,旁邊枱客都話唔好食
係咪新開既關係,就唔知啦!
真係唔會再試.
自助餐
晚餐$148加10%,一個鐘
$168加10% ,一個半鐘
2018-06-27 350 views
前個月已經很期待呢間韓國素食,今日行過好開心,原來已經開左喇😁呢間野都幾得意,一邊係素食放題,另一邊係散叫食物。諗住姐姐今天要食素,我又要食肉既情況下就去左散叫果邊幫襯。滿心歡喜諗住同屋企人試新野,點知叫乜冇乜,身為食素店鋪居然冇素豬肉食,芝士卷又話今日暫停,心諗:你地點做生意架😒😒喺不滿既情況下,好勉強叫左三樣野,點知。。唉,中伏囉😓😓😓第一樣: 泡菜豬肉拉麵 - 個湯咸到阿媽都唔認得,麵又少,泡菜豬肉冇特別(開罐五香肉丁好過佢)😤第二樣:羽衣甘蘭自選年糕 (賣相已經唔睇好,食落更加唔好食)最後一樣:四蔬韓式煎餅 (冇特別)食完即刻埋單閃,呢間野從此black list 呀😡😡😔😔😔勁失望囉。。。。總結:開店概念有幾好都冇用,食物質素差劣,太過著重花巧野👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
喺不滿既情況下,好勉強叫左三樣野,點知。。唉,中伏囉😓😓😓
最後一樣:四蔬韓式煎餅 (冇特別)
食完即刻埋單閃,呢間野從此black list 呀😡
😡😔😔😔勁失望囉。。。。
2018-06-27
Dinner
第一次寫食評、唔寫唔得$168價錢完全不值😡D炸物又硬又refill 不夠、炒粉絲乾而冇味、叫咗四、五個字也未能refill , 基本上唔知有咩可吃!配菜多,冇主菜!只是小食不能當是晩餐貨識!吃到一半突然上甜品,我哋話主菜未吃完點吃!那職員就話已整咗,就要要🤬跟著職員跟上司講俾我途經聽到話整咗就要要因為是免費嘅,如果唔係就冇!我聽到即時話之前是她話叫埋單前廿分鐘就要order 甜品,我話我哋都未走!只是你們早下單就要迫我哋吃甜品先!之後佢話只俾番甜品券我,我不理她,之後佢先等我哋再order 再俾咋👿
第一次寫食評、唔寫唔得
$168價錢完全不值😡
2018-06-26
$200 (Dinner)
2018-06-26 379 views
一見到青衣城有新鋪我地OL 都即時試下新野,12點45分唔洗等位,見裝修和佈置都好時尚,坐落都好舒服,佢啲餐具都係訂製體印有鋪名。menu 下午有飯,麵,年糕揀,可以配不同菜料或湯底,大家見佢啲湯麵好唔引可以揀有湯汁又有唔同麵揀。都幾乎揀哂湯麵。下午仲有一杯飲品送。我就揀左素豬肉泡菜 蕃茄泡菜麵。點知黎到啲蕃茄湯係暖而唔係熱,佢個湯底其實好多蕃茄碎比想像中多料,最令我地好驚訝點解啲麵勁少,四注可以食完,其他人叫左唔同湯底既都係相同情況,連比較細食既女同事都一路食一路話實唔夠飽,可想而知份量真係好少。等佢飲品等左幾個字埋完單先拎黎。感覺人手分配不足。場內環境其實好好,不過佢啲音樂好大聲,啲員工落單都聽唔清楚,食客又食得唔安落。
我就揀左素豬肉泡菜 蕃茄泡菜麵。

素豬肉泡菜 蕃茄湯麵

等佢飲品等左幾個字埋完單先拎黎。感覺人手分配不足。

2018-06-25 589 views
是次食韓國菜食物等了一小時也未黎職員個個都好迷惘 味道差 份量少,最後食物並冇黎齊埋單又極慢旁邊的食客無一不鼓躁...仲要又貴......最後自己去買老麥填肚老麥都好食過佢多多聲
是次食韓國菜
食物等了一小時也未黎
職員個個都好迷惘
味道差 份量少,
最後食物並冇黎齊
埋單又極慢
旁邊的食客無一不鼓躁...
仲要又貴......
最後自己去買老麥填肚
老麥都好食過佢多多聲
2018-06-24 570 views
期待Bobsang开业好几个月,终于等到试营业却大大失望而归!不到6pm入店点单,此时店里空荡荡没有几台客人。我们点的石锅饭15分钟后上台,质素麻麻(作为韩式石锅,却完全没有锅巴)。另一个牛肉粉丝经催了4次,一直又等了45分钟才给我们!其间店里来了很多新客,在我们之后落座的周围客人点的粉丝都已早于我们上台。店里几个服务生和领班态度极其不好,且完全不给任何解释😡😡 服务如此之差真心让人失望,绝对不会再来。