2024-08-23
最近好鍾意食串燒,同朋友去咗一間位於22樓嘅日式串燒餐廳。佢設計簡潔,冇多餘既裝飾我哋選擇咗坐喺BAR枱,可以即場睇住廚師喺你面前現場燒!呢度服務好好,一坐低,侍應已經遞上條暖毛巾,呢個細節我覺得好好,令我哋覺得好窩心。侍應嘅態度親切,全程都會留意我哋嘅需要,但又唔會令人覺得被打擾。再講返食物,餐廳提供兩款套餐俾我哋揀。第一款係8串雞,全部都係雞嘅唔同部位,價錢係$400。第二款就係10串,呢款套餐係由廚師發板,價錢係$480。兩個套餐都包咗前菜,同埋最後嘅主食選擇,包括燒飯團、烏冬或者雞肉親子飯,之後仲有雪糕。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5除咗套餐之外,我哋仲特別加咗一串雞芯、一個豬肉流心蛋同埋一個芝士牛油果。雞芯串真係超正,外脆內嫩,咬落去啖啖肉汁;評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5豬肉流心蛋亦唔錯,豬肉包住半熟嘅蛋黃,一啖咬落去,濃濃嘅蛋黃流出嚟,配埋鹹香嘅豬肉。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5而芝士牛油果就係另一種味道,牛油果焗過之後就係creamy 既味道,再加上芝士,有少少木魚,係比較突別。評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5餐廳仲提供咗幾款調味料俾我哋自行加添,但老實講,我覺得唔洗加,因為原本嘅
佢設計簡潔,冇多餘既裝飾 我哋選擇咗坐喺BAR枱,可以即場睇住 廚師喺你面前現場燒! 呢度服務好好,一坐低, 侍應已經遞上條暖毛巾,呢個細節我覺得好好,令我哋覺得好窩心。侍應嘅態度親切,全程都會留意我哋嘅需要,但又唔會令人覺得被打擾。
再講返食物,餐廳提供兩款套餐俾我哋揀。第一款係8串雞,全部都係雞嘅唔同部位,價錢係$400。第二款就係10串,呢款套餐係由廚師發板,價錢係$480。兩個套餐都包咗前菜,同埋最後嘅主食選擇,包括燒飯團、烏冬或者雞肉親子飯,之後仲有雪糕。 評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
除咗套餐之外,我哋仲特別加咗一串雞芯、一個豬肉流心蛋同埋一個芝士牛油果。雞芯串真係超正,外脆內嫩,咬落去啖啖肉汁; 評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
豬肉流心蛋亦唔錯,豬肉包住半熟嘅蛋黃,一啖咬落去,濃濃嘅蛋黃流出嚟,配埋鹹香嘅豬肉。 評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
而芝士牛油果就係另一種味道,牛油果焗過之後就係creamy 既味道,再加上芝士,有少少木魚,係比較突別。 評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5
餐廳仲提供咗幾款調味料俾我哋自行加添,但老實講,我覺得唔洗加,因為原本嘅味道已經足夠。
我哋喺主食嘅部分揀咗燒飯團同埋雞肉親子飯。燒飯團燒到剛好,外層帶有微微嘅焦脆,咬落去米飯鬆軟但又充滿炭香。 評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5
雞肉親子飯亦都唔錯,雞肉嫩滑,蛋汁同米飯好夾,每一啖都好好。 評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
最後甜品,餐廳有幾款唔同味道嘅雪糕俾我哋揀,我哋揀咗開心果同埋抹茶口味。開心果雪糕奶香濃郁,入口即化,仲帶有淡淡嘅果仁味。而抹茶雪糕就係另一種清新嘅感覺,帶有淡淡嘅抹茶苦澀,唔會太甜,正好喺食完串燒後平衡味覺。 評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5
總括嚟講,呢間日式串燒餐廳無論喺食物、環境定服務上都係唔錯嘅選擇。如果你鍾意食串燒,又想要一個靚景同高質嘅用餐環境,你地可以試下呢間餐廳!
整體味道指數:😋😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰/5