2023-03-25 289 views
💕評分 4/5Bougel Cafe (屯門)屯門屯利街1號華都花園商場地下4號舖區內必食烘焙🧁👍👍環境舒適優美,但座位較少,繁忙時間可能要等半小時以上。💕玫瑰草莓果醬酥Bougel 既烘焙令人一食愛上,非常岀色,店內不斷岀一盤盤烘焙製品,真係另一番享受。呢個酥鬆軟軟😍表面搽了一塵既草莓果,非常鮮甜。忘記告訴你,佢既自家製草莓醬都非常岀色,來到不防支持下🎉💕評分 4/5💕黑松露帶子意粉今天特意同老公來試下晚餐。這次叫了套餐,意粉既份量大份,兩個人食剛剛好,但味道一般。只可以說口感係不錯😂但驚喜嘅係😂,佢附上既餐包配酸牛油,真係真係好岀色。餐包係自家製既Nuts麵包,絕對唔馬虎🥹💕白酒煮青口(半份)青口一上枱,有一點失望😮‍💨。因為不是我最愛既藍青口。湯汁還是不夠白酒味,濃濃的忌廉。總結,烘焙岀色😃#bougel #böugel #烘焙 #烘焙教室 #hk #hkfoodie #foodiehk #foodies #foodielife #cake #tuenmunfood
💕評分 4/5

Bougel Cafe (屯門)

屯門屯利街1號華都花園商場地下4號舖

區內必食烘焙🧁👍👍

環境舒適優美,但座位較少,繁忙時間可能要等半小時以上。

💕玫瑰草莓果醬酥
忘記告訴你,佢既自家製草莓醬都非常岀色,來到不防支持下🎉
💕評分 4/5

💕黑松露帶子意粉

💕白酒煮青口(半份)

總結,烘焙岀色😃

2023-03-24
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2023-03-17 262 views
早20-30分鐘打去餐廳度問可唔可以book位,要1點 2位,餐廳職員話可以幫我地hold張bar枱。1點準時去到餐廳坐無虛席,bar枱坐滿人而且係叫左野食,詢問職員時叫我地出餐廳等,我已經覺得奇怪,明明幫我地hold左都坐滿人仲要等?過左5-10分鐘,張大枱既客人走左,職員先叫我地入去大枱坐,我話你地唔係幫我hold左位咩?職員既意思大概就話幫我地upgrade左做大枱,真係多謝哂,都係要同人搭枱,坐bar枱更加有自己既私人空間!代表呢間餐廳根本冇得hold位,否則bar枱就唔會坐滿人,我覺得打電話既時候bar枱的確係冇人,只係中間有walk in客,所以照放人入去。加上職員態度惡劣,大條道理既模樣,覺得自己咁做係冇問題。仲要前面有2枱客,分別1個同2個都可以早過我地入座,即hold左位都冇用,以入餐廳時間為準呢?咁hold位仲有咩意義呢?希望日後想幫襯呢間餐廳既客人最好都係walk in入去,甚至去其他餐廳好過。
呢間純白木系咖啡店,走歐陸風格。一入門口見到放滿麵包和鬆餅的玻璃櫥櫃,然後聞到好香的新鮮出爐的麵包味,好吸引!這就是吸引我山長水遠來到訪。不過有點奇怪,背景音樂係loop住播放宇多田光的First Love,無其他歌了嗎?🤔🌸 熱紫薯鮮奶咖啡 (HK$35/細杯).驚訝杯拉花圖案係一棵櫻花樹,樹下仲有2個人(定係2隻貓喵?),好靚呀😍.奶泡幼滑細致,所以飲到杯底,圖案的大部份仍在.花是紫薯粉,唔撈勻,個紫薯味比較淡,撈勻咗會紫薯味會濃啲嘅,所以睇吓要靚定濃紫薯味啦 (好難揀🤷🏻‍♀️)🍞 芋泥麻糬鬆餅 (HK$30).遇到呢款啱啱新鮮出爐,暖笠笠的.不只有面頭見到牛奶麻糬,裡面也有很多,相對芋泥比較少一點.鬆餅麵團部份,濕潤又鬆軟,味道不錯.整體不會太甜呀~🥯 焙茶朱古力麻糬貝果 (HK$32).大細邊呈現橢圓形,所以美觀一般,但裡面足料 — 中間滿朱古力醬和麻糬.包體個焙茶味就比較淡啦
呢間純白木系咖啡店,走歐陸風格。

🌸 熱紫薯鮮奶咖啡 (HK$35/細杯)
.奶泡幼滑細致,所以飲到杯底,圖案的大部份仍在

熱紫薯鮮奶咖啡

🍞 芋泥麻糬鬆餅 (HK$30)
.遇到呢款啱啱新鮮出爐,暖笠笠的
.不只有面頭見到牛奶麻糬,裡面也有很多,相對芋泥比較少一點
.鬆餅麵團部份,濕潤又鬆軟,味道不錯
.整體不會太甜呀~

芋泥麻糬鬆餅

🥯 焙茶朱古力麻糬貝果 (HK$32)
.包體個焙茶味就比較淡啦

2023-02-11
$103.5 (Dinner)
  • 紫薯鮮奶咖啡
1K
今日約了朋友專誠到此咖啡店打卡,難得屯門有一間以貝果、英式鬆餅等主題的咖啡店,就清一清自己的收藏名單。📍位置:在屯門華都商場的地下,在山崎麵包店對面的樓梯下到地面就見到。🏠環境:白色的門面,室內空間不大,左邊是吧台、右邊是四人大木枱和二人枱,正前方是一個大玻璃麵包櫃,展示各式各樣的麵包,是相當吸引,窗邊是用白色紗簾遮掩路人,營造一個較私密的用餐空間,🤵🏻服務:平日不收取加一,但晚市會。🍽️午市:提供套餐,送餐湯或沙律及指定餐飲,咖啡或特飲可半價。🥣是日餐湯是南瓜湯,質感綿滑,南瓜味濃郁但沒有南瓜絲,朋友說可能添加了粉漿。🍝煙三文魚蘆筍意粉$78份量正常,呈上時的煙三文魚是半通透,但欠缺煙燻的味道,蘆筍爽口,忌廉汁頗多,條條意粉都能掛汁☺️,不錯的😗。🥯煙三文魚忌廉芝士貝果配沙律🥗 $72朋友同時點了兩份,賣相不錯,只是嘗試了一口貝果的質感,但感覺跟普通麵包差不多🫢,加了煙三文魚、幼滑忌廉芝士和沙律更顯豐富,朋友覺得滿意就好,對我來說吸引力一般。焙茶麻薯英式鬆餅 $28大小適中,中間可見白色的麻薯,切開時邊緣散開😞,可見中間是有點濕,外層是乾身,幸好是焙茶味道濃,又有麻薯增加口感😋,比意粉更

🏠環境:白色的門面,室內空間不大,左邊是吧台、
右邊是四人大木枱和二人枱,
🤵🏻服務:平日不收取加一,但晚市會。

🍝煙三文魚蘆筍意粉$78

🥯煙三文魚忌廉芝士貝果配沙律🥗 $72

焙茶麻薯英式鬆餅 $28
大小適中,中間可見白色的麻薯,切開時邊緣散開😞,可見中間是有點濕,外層是乾身,幸好是焙茶味道濃,又有麻薯增加口感😋,比意粉更好吃,但及不上Jackson Scone🤭。

🧃鳳梨柳橙烏龍茶 $5 (套餐價)
自從在THE PONT喝了一次橙肉烏龍茶,就一試難忘了😚,想不到這間咖啡店都有,味道更濃😋,而茶底更有奇異籽,是一杯健康又清新的茶😆。

☕熱「焦」焙茶鮮奶咖啡 $22.5
😍可愛的🐱貓仔頭立體奶泡,真是不捨得喝🥺,焙茶味道濃郁🤩,這間的焙茶製品不錯,捨得用足料👍🏻。

🍵熱山政小山園宇治抹茶 $22.5
🌲聖誕樹拉花,朋友覺得沒有想像中濃抹茶,感覺一般🌚,不推薦🫣。
2022-12-01
$100 (Lunch)
2022-11-22 512 views
我平時都好鐘意bagel,所以咁啱跑步到附近就諗住去試下,個日人唔多,可能因為係平日再加上我係一開門就黎。我去到叫左杯凍咖啡同bagel加煙三文魚,凍啡就冇太大既特別,bagel都好煙韌,但食物普通。我見到cashier個到仲有幾款bagel選擇,但因為冇咩好鍾意既味所以都冇買,希望下次行過佢會有多d唔同bagel。
2022-09-23 606 views
在屯門市中心附近覓食發現這間裝修簡潔漂亮 又打卡able的餐廳坐位唔多 繁忙時間可能要等位/小店主打麵包糕點有一個玻璃櫃放滿bagel鬆餅曲奇有唔少人專門買走不過今次係嚟食lunch所以就冇試/☁️卡邦尼煙肉意粉 $78好味!!creamy~☁️烤雞胸沙律 $76好fresh!!清新特別適合減肥人士 和夏天食好清爽~🌟午餐跟配餐湯/沙律 和飲品餐湯好濃稠 唔係Hea貨飲品有美式咖啡 檸檬茶 和奶茶可選性價比都幾好~
在屯門市中心附近覓食
發現這間裝修簡潔漂亮 又打卡able的餐廳
坐位唔多 繁忙時間可能要等位
小店主打麵包糕點
有一個玻璃櫃放滿bagel鬆餅曲奇
有唔少人專門買走
不過今次係嚟食lunch所以就冇試
☁️卡邦尼煙肉意粉 $78
好味!!creamy~
☁️烤雞胸沙律 $76
好fresh!!清新
特別適合減肥人士 和夏天食
好清爽~
🌟午餐跟配餐湯/沙律 和飲品
餐湯好濃稠 唔係Hea貨
飲品有美式咖啡 檸檬茶 和奶茶可選
性價比都幾好~

$80 (Lunch)
  • 卡邦尼意粉
2022-09-22 476 views
今日同同學周圍去,喺屯門市廣場買咗啲麵包,朋友話我知呢度都有間新開嘅Cafe,有麵包可以買。所以就同佢一齊行咗過嚟華都商場,落去最底,對住馬路。門口白雪雪,細細間,坐滿晒人,好彩我唔係過嚟堂食,如果唔係都唔知要等幾耐。見到佢哋嘅麵包都幾靚,不過價錢都幾貴,今次買一個試吓先,因為啱啱食到好飽,所以當零食試吓。芋泥奶皇包,Size唔算太大,同平時嘅雞尾包差唔多大細,好鬆軟,唔會太甜,餡料真係唔算太多,只係中間一條芋頭,不過都算足夠。如果呢個份量,賣$24 ,真係略嫌少少貴。個人認為佢只係值得$15。

推薦: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)    味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)    價錢: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)    打卡: 🍉🍉🍉 (3/5)    位置: 🍉🍉🍉 (3/5)   回訪: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)    聽講屯門開咗由藍帶師傅主理嘅cafe,有出爐Bagel、Scone等等,呢類cafe喺屯門唔多常見,所以就去咗佢哋幾款pastries試吓😋原味 Plain bagel $20 🍉🍉🍉🍉🍉比一般plain bagel甜,個甜度似係落左提子乾咁上下,未食已經聞到好香,咬落好煙韌,就算唔加任何配料都唔會「寡」,而且價錢亦都唔算貴,絕對會再回購!十勝紅豆白玉抹茶bagel $36 🍉🍉🍉🍉第一個感覺就係白玉超多! 好似十環條鏈成個bagel形都有白玉,紅豆蓉好香,無乜顆粒感,抹茶味雖然唔太濃,但係整體嚟講都算唔錯👍不過因為呢款貴過plain bagel $16,相比之下我就會比較推薦plain bagelLotus咖啡bagel $34 🍉🍉🍉同白玉一樣,bagel內嘅Lotus 餅份量都幾多,而且食落都唔算太甜,唯一扣分就係個bagel雖然聞落有咖啡香但食落無乜啡味,如果啡味可以再
推薦: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
味道: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
價錢: 🍉🍉🍉🍉 (4/5)
打卡: 🍉🍉🍉 (3/5)
位置: 🍉🍉🍉 (3/5)
回訪: 🍉🍉🍉🍉🍉 (5/5)
原味 Plain bagel $20 🍉🍉🍉🍉🍉
原味 Plain bagel

十勝紅豆白玉抹茶bagel $36 🍉🍉🍉🍉
十勝紅豆白玉抹茶bagel

Lotus咖啡bagel $34 🍉🍉🍉
Lotus咖啡bagel
同白玉一樣,bagel內嘅Lotus 餅份量都幾多,而且食落都唔算太甜,唯一扣分就係個bagel雖然聞落有咖啡香但食落無乜啡味,如果啡味可以再濃郁啲就更好啦!

焦糖香蕉鬆餅 $28 🍉🍉🍉
焦糖香蕉鬆餅
未食已經聞到超香蕉味,不過食落又無乜蕉味😂 我本身估計焦糖+香蕉呢個組合應該會超級甜,點知完全唔會,焦糖嘅甜度恰到好處,配合muffin內嘅nuts,鬆軟得嚟有咬口,不過因為食落唔太有蕉味,所以扣咗少少分

十勝紅豆抹茶鬆餅 $28 🍉🍉🍉🍉🍉
十勝紅豆抹茶鬆餅
作為綠茶迷,第一啖食落口已經超愛,抹茶味超濃郁,有些微回甘,同bagel嘅紅豆蓉唔同,紅豆粒,食落有顆粒感,硬硬哋,增加口感,食落會有少少似朱古力粒😍絕對會回購!

泰式奶茶scone $26 🍉🍉
scone嘅質感係好食嘅,好鬆軟,但係可惜唔似泰式奶茶味,無泰奶個種好標誌性嘅香味,呢個就相對比較失色

後記
💟 Bagel買4件有88折
💟 當日買完之後店員有同我講有預訂服務~

📍 Bougel Cafe
地址:屯門屯利街1號華都花園商場地下4號舖
$60 (Tea)
原味 Plain bagel
十勝紅豆白玉抹茶bagel
十勝紅豆抹茶鬆餅
  • Plain bagel
2022-07-28 542 views
早上趁有時間去咗搵我最鍾意嘅貝果食早餐斷食加生酮都要放埋一邊早餐由9:300-11:30薯仔蛋沙律,貝果配沙律$62煙三文魚忌廉芝士貝果配沙律$62煙三文魚忌廉芝士維也納包配沙律$64牛肉片維也包配沙律(含少量黑椒)$66牛肉片貝果配沙律(含少量黑椒)$66入面風格係日系 好舒服暑假有小朋友幫媽媽拉花 畫公仔 好厲害不過當然係兒童風格 佢話魷魚大戰喪屍我杯野飲係媽媽畫 有一隻貓加花樹 係玫瑰拿鐵好香花香老公叫左杯cappuccino 成個山仔今野食方面我叫長煙三文魚芝士忌廉貝果好彈彈彈彈個貝果🥯如果多啲cream cheese就更好老公叫咗牛肉片維也納包,個包你想像中好食估唔到全餐食左$168呢個早餐好滿足
早上趁有時間去咗搵我最鍾意嘅貝果食早餐
斷食加生酮都要放埋一邊
早餐由9:300-11:30

薯仔蛋沙律,貝果配沙律
煙三文魚忌廉芝士貝果配沙律
煙三文魚忌廉芝士維也納包配沙律
牛肉片維也包配沙律(含少量黑椒)$66
牛肉片貝果配沙律(含少量黑椒)

入面風格係日系 好舒服

野食方面
我叫長煙三文魚芝士忌廉貝果
好彈彈彈彈個貝果🥯
如果多啲cream cheese就更好

老公叫咗牛肉片維也納包,個包你想像中好食估唔到
全餐食左$168
呢個早餐好滿足
2022-07-13 360 views
一個人去散心, 呢間Cafe好治癒,安靜地一個人品嚐都唔會覺得尷尬而且成日都會推出新嘅產品最鍾意呢度嘅抹茶scone(偏奶抹茶嘅味道甜度啱啱好)而且同白朱古力夾埋真係一流呢日試咗locus焦糖鬆餅 唔會死甜恰到好處❤️不過鬆餅同埋scone都係要趁熱辣辣食先比較好食! 亦都食咗維也納伯爵茶奶酥包
而且成日都會推出新嘅產品
呢日試咗locus焦糖鬆餅 唔會死甜恰到好處❤️
不過鬆餅同埋scone都係要趁熱辣辣食先比較好食!
亦都食咗維也納伯爵茶奶酥包
2022-07-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$55 (Tea)
  • 抹茶scone
當日平日下午,落大雨,打算快快係市中心附近搵小店食午餐估唔到平日下午都full house 不過小店都裝修精緻而溫馨店員見我拎住把遮都好好人咁幫我處理十分細心🤭又叫我坐住高枱食住等枱(因為媽媽唔夠腳長,坐得唔舒服)當有客埋單都好迅速幫我安排坐位聞到陣陣嘅麵包香每個鐘數都會有唔同的麵包🥯muffin,cookie,scone新鮮出爐而且都有不少人係入嚟買烘焙產品放學時間更加多人Order 兩個午餐(連是日餐湯+沙律+飲品)奶茶(茶包+奶)茶唔夠濃,加左奶,似奶水不過小店始終唔係茶記,可以接受啦Iced Americano ☕️ 正常發揮👍🏻沙律🥗南瓜🎃餐湯 飲落係好香滑的南瓜蓉連我唔鐘意南瓜的人都清碟呀好多木魚,滿滿的木魚香蝦🦐清爽 唔會有雪味配上蘆筍的新鮮唔會太油的意粉🍝羽衣甘藍帶子意粉帶子厚身無雪味,彈牙新鮮上面灑上紅花為意粉點綴下次冇咁飽下要一試佢D烘焙產品整體而然環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️性價比⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
當日平日下午,落大雨,
打算快快係市中心附近搵小店食午餐
估唔到平日下午都full house
不過小店都裝修精緻而溫馨

店員見我拎住把遮都好好人咁幫我處理
十分細心🤭又叫我坐住高枱食住等枱
(因為媽媽唔夠腳長,坐得唔舒服)
當有客埋單都好迅速幫我安排坐位

聞到陣陣嘅麵包香

而且都有不少人係入嚟買烘焙產品
放學時間更加多人

Order 兩個午餐(連是日餐湯+沙律+飲品)
奶茶(茶包+奶)
茶唔夠濃,加左奶,似奶水
不過小店始終唔係茶記,可以接受啦
奶茶

Iced Americano ☕️
正常發揮👍🏻

是日餐湯(南瓜湯)+沙律🥗

沙律🥗南瓜🎃餐湯
飲落係好香滑的南瓜蓉
連我唔鐘意南瓜的人都清碟呀

和風蒜蝦蘆筍意粉

好多木魚,滿滿的木魚香
蝦🦐清爽 唔會有雪味
配上蘆筍的新鮮
唔會太油的意粉🍝

羽衣甘藍帶子意粉
帶子厚身無雪味,彈牙新鮮
上面灑上紅花為意粉點綴

回頭率⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
奶茶
Iced Americano
2022-06-06
$100 (Lunch)
是日餐湯(南瓜湯)+沙律🥗
和風蒜蝦蘆筍意粉
Iced Americano
2022-06-17 379 views
估唔到係華都地下~會有一間裝潢咁有心思既小cafe~🥰🥰店鋪細細~位置不多~好鍾意佢地店鋪內既setting~❤一入門就見到個相當吸睛既麵包櫃啦~🤩🤩🤩今次黎食lunch~成個set有餐湯~主食同飲品~是日餐湯係▶️雜菜紅菜頭湯飲得出十分足料~而且完全無味精~👍👍👍同埋應該係自家製既~好好飲呀~▶️卡邦尼煙肉意粉($78)濃濃既醬汁掛麵度一流~夠哂creamy又唔會太油膩配合埋淡淡既芝士同埋煙肉既香氣~😋😋哩個卡邦尼我覺得非常高質呀~▶️和風鮮蝦露筍意粉($89)哩個組合既意粉幾新鮮~幾特別~醬汁食落有d似日式炒麵既感覺~冇唸過配意粉都幾夾~感覺幾fresh~😚😚蝦食落都好爽口彈牙~整體黎講唔錯~值得一試~▶️芒果熱情果烏龍茶(+$5)味道不錯之外~仲鍾意佢唔會太甜~▶️海鹽焦糖咖啡(半價$18)好飲~咖啡味濃~唔係帶酸既咖啡~飲落仲有陣陣既焦糖香氣添~😋
估唔到係華都地下~
會有一間裝潢咁有心思既小cafe~🥰🥰
店鋪細細~位置不多~
好鍾意佢地店鋪內既setting~❤
一入門就見到個相當吸睛既麵包櫃啦~🤩🤩🤩

今次黎食lunch~成個set有餐湯~主食同飲品~
是日餐湯係▶️雜菜紅菜頭湯

飲得出十分足料~而且完全無味精~👍👍👍
同埋應該係自家製既~好好飲呀~
▶️卡邦尼煙肉意粉($78)

濃濃既醬汁掛麵度一流~夠哂creamy又唔會太油膩
配合埋淡淡既芝士同埋煙肉既香氣~😋😋
哩個卡邦尼我覺得非常高質呀~
▶️和風鮮蝦露筍意粉($89)

哩個組合既意粉幾新鮮~幾特別~
醬汁食落有d似日式炒麵既感覺~
冇唸過配意粉都幾夾~感覺幾fresh~😚😚
蝦食落都好爽口彈牙~整體黎講唔錯~值得一試~
▶️芒果熱情果烏龍茶(+$5)

味道不錯之外~仲鍾意佢唔會太甜~
▶️海鹽焦糖咖啡(半價$18)

好飲~咖啡味濃~唔係帶酸既咖啡~
飲落仲有陣陣既焦糖香氣添~😋
2022-05-09
$90 (Lunch)
  • 卡邦尼意粉
2022-05-30 252 views
入到餐廳已經眼見好多位置都可以打卡。order左兩份午餐,卡邦尼煙肉意粉,煙三文魚忌廉芝士貝果配沙律,餐湯係紅菜頭蕃茄濃湯,飲品order左紫薯鮮奶,榛子咖啡。最後order左藍莓鬆餅。全部都好好味,但價錢略貴。
2022-05-27 300 views
華都花園商場地下開了一個偏日系的Cafe, 近近地就和朋友去吃個晚餐。一入門口就見到個很吸到的麵包櫃,有售bagel, muffin, 曲奇之類,有興趣可以外賣回家。Cafe大概只能容納十多位客人,環境雖少,但木質家具和偏白的裝修也能令人身心放鬆。我們點了兩個意粉連餐湯飲品:餐湯是紅菜頭番茄湯,連迷你Bagel + $25味道正常發揮和風蒜蝦露荀意粉 - $89上碟時賣相都幾吸引,好多木魚碎。味道偏是炒意粉那款,普通了少少松葉蟹肉蟹籽忌廉意粉 - $108都算多蟹肉,忌廉汁如果多點和濃點就更好值得一讚是餐具很好看!如果桌子大點拍照就更好看了。

我們點了兩個意粉連餐湯飲品:
餐湯是紅菜頭番茄湯,連迷你Bagel + $25

味道正常發揮
和風蒜蝦露荀意粉 - $89
和風蒜蝦露荀意粉

松葉蟹肉蟹籽忌廉意粉 - $108
都算多蟹肉,忌廉汁如果多點和濃點就更好
松葉蟹肉蟹籽忌廉意粉

值得一讚是餐具很好看!如果桌子大點拍照就更好看了。
2022-05-22
$135 (Dinner)
和風蒜蝦露荀意粉
松葉蟹肉蟹籽忌廉意粉
2022-04-17 305 views
ʙ ᴏ ᴜ ɢ ᴇ ʟ • ᴄ ᴀ ꜰ ᴇ⋯主打各類自家製Pastries、Pasta 推薦這裡的Bagel🥯口感煙韌足料屯門人可以不用再出城/網購尋Bagel了!早前幸運中了BÖUGEL的Giveaway決定順道試試她們的主食~⋯Lunch set跟配餐湯和熱咖啡額外加了$2轉成竹炭Bagel價錢合理,整體味道不過不失但個人更推薦單點她們櫥櫃的有餡BagelCheese Scone質感鬆化,味道鹹香還可以加配Jam & Clotted CreamGiveaway贈送的抹茶Brownie也不欺場茶味甘甘,不甜,質感濕潤⋯𝙊𝙍𝘿𝙀𝙍𝙀𝘿*𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗦𝗲𝘁 ⁷⁴^煙三文魚忌廉芝士竹灰貝果配沙律^Americano*𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗦𝗰𝗼𝗻𝗲 𝘄/ 𝗖𝗹𝗼𝘁𝘁𝗲𝗱 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 ³⁴*𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 (𝗦) ³²*𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗕𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲⋯@bougel_0519 🪧屯門屯利街1號華都花園商場地下4號舖
ʙ ᴏ ᴜ ɢ ᴇ ʟ • ᴄ ᴀ ꜰ ᴇ

主打各類自家製Pastries、Pasta
推薦這裡的Bagel🥯口感煙韌足料
屯門人可以不用再出城/網購尋Bagel了!
早前幸運中了BÖUGEL的Giveaway
決定順道試試她們的主食~

Lunch set跟配餐湯和熱咖啡
額外加了$2轉成竹炭Bagel
價錢合理,整體味道不過不失
但個人更推薦單點她們櫥櫃的有餡Bagel
Cheese Scone質感鬆化,味道鹹香
還可以加配Jam & Clotted Cream
Giveaway贈送的抹茶Brownie也不欺場
茶味甘甘,不甜,質感濕潤

𝙊𝙍𝘿𝙀𝙍𝙀𝘿
*𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗦𝗲𝘁 ⁷⁴
^煙三文魚忌廉芝士竹灰貝果配沙律
^Americano
煙三文魚忌廉芝士竹炭貝果
Americano

Cheese  Scone

*𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 (𝗦) ³²
Latte  (S)

*𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗕𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲
Matcha  Brownie