2021-12-23 97 views
買餐隊排太耐! 要改善下用 app落單! 一條隊 超慢 太多選擇 太多人2選一都揀唔到!一點完餐 就有waitress 拎餐具同沙律沙律 醋 份量 太隨意! 咁要好睇彩數 想唔想 呷到 太酸叫左 all-day 可揀 煎太陽蛋/炒蛋蛋係雙蛋 可以啦! 正常野~塊麵包 想脆 脆到要小心界到個嘴角佢個煙肉幾好! 平時我唔食的!有煙肉又火腿 真正 all-day 真係咁?塊薯餅 有少少 寒酸 M記個塊好貴咩?而且佢腸腸係白色 我唔鐘意食蕃茄份量半個 有煎香 有誠意菇粒仔 炒得唔夠香 但ok既!比想像中一般~重叫左個 蛋蛋火腿菇仔卡邦尼蛋 唔夠多蛋汁! 可能隻蛋細隻要返 all-day隻蛋 既蛋黃撈埋就岩岩好啦!我自加左芝士粉 就好夠味啦原本個汁量都夠 但 唔算太香濃我叫左 rose latte 比較甜 !但岩我 ~無乜coffe香! 可應 被 甜同奶 cover左~!本體黎講 都係一般座位又窄~2人有機會坐圓台 1人1碟野都唔夠位放am….. 應該無下次! 有其他選擇 係唔會都唔需要再想去食

一點完餐 就有waitress 拎餐具同沙律

沙律 醋 份量 太隨意! 咁要好睇彩數 想唔想 呷到 太酸

叫左 all-day 可揀 煎太陽蛋/炒蛋
蛋係雙蛋 可以啦! 正常野~
塊麵包 想脆 脆到要小心界到個嘴角
佢個煙肉幾好! 平時我唔食的!
有煙肉又火腿 真正 all-day 真係咁?
塊薯餅 有少少 寒酸 M記個塊好貴咩?
而且佢腸腸係白色 我唔鐘意食
蕃茄份量半個 有煎香 有誠意
菇粒仔 炒得唔夠香 但ok既!
比想像中一般~

重叫左個 蛋蛋火腿菇仔卡邦尼
蛋 唔夠多蛋汁! 可能隻蛋細隻
要返 all-day隻蛋 既蛋黃撈埋就岩岩好啦!
我自加左芝士粉 就好夠味啦
原本個汁量都夠 但 唔算太香濃

我叫左 rose latte
比較甜 !但岩我 ~
無乜coffe香! 可應 被 甜同奶 cover左~!
本體黎講 都係一般
座位又窄~
2人有機會坐圓台 1人1碟野都唔夠位放
am….. 應該無下次! 有其他選擇
係唔會都唔需要再想去食
2021-12-21 82 views
其實新城市廣場,我完全不懂方向😂見到未吃過,就是太餓,就進了這店舖是半自助形式,先到收銀台點餐付款,之後才送餐⭐英式全日早餐💲98包括(吐司,煙肉,薯餅,炒蛋或太陽蛋(兩隻),肉腸,磨菇,烤蕃茄中規中矩的全日早餐,不難吃,沒有什麼特別⭐英式炸魚薯條💲118炸🐟薯條比想像中份量十足厚切炸魚柳, 粉漿厚了一點點,魚柳口感也可以薯條也非常之多兩個餐都包一杯奶茶,咖啡或檸檬茶等。。。餐廳環境也舒適,價格也大眾化
其實新城市廣場,我完全不懂方向😂
見到未吃過,就是太餓,就進了

這店舖是半自助形式,先到收銀台點餐付款,之後才送餐

⭐英式全日早餐💲98

中規中矩的全日早餐,不難吃,沒有什麼特別

⭐英式炸魚薯條💲118

炸🐟薯條比想像中份量十足

厚切炸魚柳, 粉漿厚了一點點,魚柳口感也可以

薯條也非常之多

兩個餐都包一杯奶茶,咖啡或檸檬茶等。。。

餐廳環境也舒適,價格也大眾化
慘過乞食,食到一肚火,勁失望想試下做人肉出氣袋嘅可以揀呢間餐廳😡😡😡—————————————————————總結:.第一次食貴少少嘅餐廳食到好似乞食咁,幾十蚊茶記嘅服務態度都好過佢👎🏻👎🏻👎🏻.比收銀點嚟點去,又比店員呻番轉頭,用優惠就似乞緊食🤯🤯🤯呢世唔再食呢個集團期下嘅餐廳🤯🤯🤯.—————————————————————服務態度差到飛起:.見最近有推廣優惠,foodie食物相幾吸引,就同朋友特登入沙田食。去到請教個收銀點取得優惠嘅時候,收銀黑住塊面咁叫我自己睇番個post,話post下面有寫。自問我問佢嘅態度正正常常,無啦啦比人當弱智咁🤯🤯🤯.我好聲好氣再問多次,想知個優惠要show比邊個睇,佢話比求其一個店員睇都ok,咁我咪番埋位。.到我番埋位,完成左優惠要求,咪同店員講,點知都未講完,個阿姐就叫我出番去搵收銀/經理搞🤯仲話佢一個人點做得晒咁多野🤯???????????.想問我其實係咪洗左幾舊水食大排檔,點解全程好似比個收銀點嚟點去,個阿姐工作壓力大又點解要搵我發脾氣,我係去食飯定做人肉出氣袋????🤬.—————————————————————其他:.野食味道一般,唔好期望
慘過乞食,食到一肚火,勁失望

想試下做人肉出氣袋嘅可以揀呢間餐廳😡😡😡
總結:
服務態度差到飛起:
其他:
野食味道一般,唔好期望太多,細細份咁
環境一般,枱窄窄地,坐一陣好走啦,叫兩份餐都無位
無下次
即烤芝士煙火腿麵包
2021-12-20
$150 (Tea)
2021-12-20 95 views
星期日中午時間係沙田間間餐廳都好多人, 好在尼間仲有位, 一入去有位坐低, 但由於佢係自助點餐, 要出去排隊, 正係排隊都排左10分鐘時間, 等餐都算快, 大約10-15分鐘左右就全部送哂餐夠快手1️⃣頂級美國牛肉漢堡 – 超厚漢堡, 肉汁較多, 一邊咬一邊漏汁, 要係咁抹手, 不過咁先至代表多汁正呀! 我鍾意漢堡包D包有烘過, 咬落去有口感D, 又香D!2️⃣黑松露蘑菇天使麵 – 好creamy, 睇落份量似係正常, 但食到一半都覺得見飽, 因為真係好濃郁呀D汁, 蘑菇又多, 食極仲有~~
夠快手

1️⃣頂級美國牛肉漢堡 – 超厚漢堡

頂級美國牛肉漢堡
2021-12-19
$100 (Lunch)
頂級美國牛肉漢堡
  • 黑松露蘑菇天使意粉
2021-12-20 65 views
前排去完車公廟之後同fd求其搵間嘢食下,見到呢間嘢望落唔錯就試下😂一黎到係要自己去買左之後等距送黎,咁就叫左幾樣鍾意食嘅嘢😆最推薦係個黑松露意粉,真係好鬼正,如果鍾意食黑松露嘅朋友真係可以去試下,真係唔差🥰之後個個牛都ok嘅,無咩太大特別驚艷,無令到我特別去推薦,想食都可以食下咁😂雖然個牛係我揀嘅🤣都係普通一塊牛扒🤣🤣🤣之後就係炸雞排,好似係😂唔記得個名,都係無咩特別,就係一塊炸雞扒🤣🤣🤣不過呢,仲有野飲正嘅,可惜我無影,就係水果茶啦,入面真係有水果,個陣我飲左fd嘅一啖🤣🤣🤣覺得好飲,同入面有藍莓同一d其他水果,我就叫左黑咖啡,都唔錯
一黎到係要自己去買左之後等距送黎,咁就叫左幾樣鍾意食嘅嘢😆

• 黑松露蘑菇天使意粉
  • 水果茶
2021-12-19 81 views
今日同朋友去左沙田試下BRICKLANE,豐富早餐為你提提神、打打氣!我叫左個all day breakfast, 有蕃茄、炒蛋、薯仔、腸仔、煙肉、磨菇同麵包,再配上咖啡,好豐富既早餐,為你補充身體所需的能量,Refresh 一下,應付今日的工作。

整體環境舒適,假日夜晚都唔需要等位免加一服務費,價錢食物質素一般~-/香草啤酒燒雞半隻配蔬菜馬鈴薯 $108/份量比較少,女仔都應該會唔夠食(。・・。)而家隻燒雞好乾,味道偏淡而且冇乜肉汁。薯菜就比較近香港人口味,係薯仔同西蘭花椰菜花🥦個擺盤係吸引嘅~不過味道就一般(´ー`)-/即烤芝士焦糖洋蔥麵包 $98/係全餐最好食嘅(≧◡≦) 個麵包好脆好香,芝士都稍微可以拉絲,但係個焦糖洋蔥就唔係好新鮮嗰種,不過整體上可以喺沙田/新城市/西餐廳食到呢種烤麵包已經好驚喜~不過性價比就麻麻了~-/即刮烤芝士薯條 $68/薯條冇乜味又唔脆。芝士好快就硬返了(・_・")
整體環境舒適,假日夜晚都唔需要等位
免加一服務費,價錢食物質素一般~
/香草啤酒燒雞半隻配蔬菜馬鈴薯 $108/
/即烤芝士焦糖洋蔥麵包 $98/
/即刮烤芝士薯條 $68/
薯條冇乜味又唔脆。芝士好快就硬返了(・_・")
2021-12-18
$150 (Dinner)
🇬🇧BRICK LANE Deli🇬🇧📍:沙田沙田正街新城市廣場一期1樓126號舖⏰:8:30am-9:30pm⭕️:現金、信用卡、Alipay、銀聯-美國頂級肉眼扒- 💰168🌜我地叫左五成熟 牛扒都比較大塊 有肉味 略嫌有啲鞋好難切 醬汁唔錯 唔會好鹹 薯菜唔錯!-頂級美國牛肉漢堡- 💰98🌜有驚喜 burger既size夠晒大 包有烘過好脆 牛肉好厚 煎得好香 有肉汁唔乾身 一上枱啲肉汁已經流晒出黎 漢堡裏面重有洋蔥、酸瓜、蕃茄、生菜同青瓜 加強左漢堡既味道同層次 旁邊會有啲微辣既脆片伴碟 整體來講都唔錯 食完會好飽🤣-英式炸魚薯條- 💰108🌜黎到呢啲英式餐廳 緊系要試吓佢地既炸魚薯條 薄薄脆脆既炸漿包住好厚既魚肉 都算嫩滑 好大塊😍同沙律醬真系絕配!重有塊檸檬🍋食落好fresh 伴碟有粗長既薯條 熱辣辣脆卜卜好惹味!🔸小食🔸脆香雞翼 💰53蘋果汁 💰30Oreo曲奇沙冰 💰38🎄期間限定🎄快閃倫敦街頭小吃攤檔: 2021年11月26日至2022 年1月31日 為滿足鐘意食英國街頭美食粉絲們 著名英國餐廳BRICK LANE將英國人氣街頭小食帶到沙田啦!期間限定有兩款人氣倫敦街頭
🇬🇧BRICK LANE Deli🇬🇧
📍:沙田沙田正街新城市廣場一期1樓126號舖
⏰:8:30am-9:30pm
⭕️:現金、信用卡、Alipay、銀聯

-美國頂級肉眼扒- 💰168

-頂級美國牛肉漢堡- 💰98

-英式炸魚薯條- 💰108

🔸小食🔸
脆香雞翼 💰53
蘋果汁 💰30
Oreo曲奇沙冰 💰38

🎄期間限定🎄
快閃倫敦街頭小吃攤檔: 2021年11月26日至2022 年1月31日 為滿足鐘意食英國街頭美食粉絲們 著名英國餐廳BRICK LANE將英國人氣街頭小食帶到沙田啦!期間限定有兩款人氣倫敦街頭小食 包括:即製烤芝士吐司 同埋即叫即製刮烤拉克萊特芝士小吃🧀

🧀即烤芝士煙火腿吐司 💰98
廚師先選取天然酵母發酵的酸種麵包作為吐司 口感厚實 風味獨特 有鹹香味👍🏻 現場即叫即刮 由烤熱的巨型半熟熱溶芝士輪(拉克萊特芝士) 刮到吐司上 芝香味十足 另外重加入堅果香濃既車打芝士及軟綿拉絲的水牛芝士😍

🧀即刮烤芝士薯條 💰68
廚師現場把原塊巨型既拉克萊特芝士輪烤得火紅灼熱 芝士瞬間烤得熱溶半熟軟綿 隨即刮下烤得熱烘烘既芝士淋在薯條上面 芝香味立即隨即涌現😍

📌餐廳優惠📌
1)social media Follow
2)向店員出示呢個帖文📖
3)凡購買任何一款「倫敦街頭小吃攤檔」美食
4)即時發佈相關食物既帖文或限時動態 Tag
就可以獲贈蛋糕🍰或飲品🥤一款
(名額有限 送完即止 快啲參加啦!)

📍BRICK LANE Deli
2021-12-05
$250 (Dinner)
  • 頂級美國牛肉漢堡
  • 英式炸魚薯條
餐廳:BRICK LANE Deli (沙田)地址:沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓126號舖仲記得以前返中大上堂成日都會坐巴士去到沙田大會堂,基本上每一日都會經過新城市廣場 @newtownplazahk ,不過過咗5年一次都未食過1樓果到啲餐廳🤣,今次難得約大學朋友出嚟食飯,就去咗呢間主打英國菜嘅 BRICK LANE Deli @bricklane_hk 食晚餐,順便幫佢慶祝生日🎂英倫工業風加上木製佈置,配上柔和嘅古燈💡,開放式嘅餐廳設計顯得好空曠嘅空間感,就好似將倫敦東部 Brick Lane小區嘅特色濃縮咁呈現出嚟🇬🇧,而佢哋最近仲有架期間限定嘅快閃倫敦街頭小食攤檔車喺門口🚘,紅色嘅設計非常搭眼,希望將英國街頭美食帶到嚟比大家,我就緊喺唔會錯過啦😍✝️即烤芝士焦糖洋蔥麵包 $98倫敦好出名嘅烤刮熱溶芝士巨輪多士🧀,廚師用咗天然嘅酵母去發酵酸種麵包,烘完口感香脆厚實,望住店員即場烤熱巨型嘅拉克萊特芝士,再用刀片刮落放上焦糖洋蔥醬嘅多士上面,未食就已經聞到芝士香勁吸引🤤,食落每啖都有拉絲效果超邪惡,打卡一流📸,不過個人覺得焦糖洋蔥有啲過甜,但加埋一齊食落嘅層次的確幾豐富嘅👍✝️即
餐廳:BRICK LANE Deli (沙田)
地址:沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓126號舖

✝️即烤芝士焦糖洋蔥麵包 $98

✝️即刮烤芝士薯條 $68
源於瑞士嘅「芝士瀑布」——拉克萊特芝士喺好易溶、質地平滑,而且重芝士香嘅一款芝士,將熱辣辣、熱溶咗嘅雙炸薯條上面🍟,有啲薯條炸到好香脆,有啲就比較香軟,配埋芝士食簡直喺雙重「芝」味🤩

✝️頂級肉眼扒配蔬菜馬鈴薯 $168
五成熟嘅肉眼扒有豐富嘅肉汁💦,
切開牛扒肉色粉嫩,咬落肉香味濃,唔洗加好多醬汁都已經好好食🐂,唯獨有少少筋部比較難咬開😬,仲有唔少烤薯同蔬菜伴碟🥔

✝️巴馬火腿火箭菜薄餅 $78
長型嘅薄脆薄餅🍕,
以巴馬火腿同火箭菜做主要材料,食落鹹香之中帶有清新菜香,薄餅鬆脆而惹味,值得一試👏

✝️蒙布朗 $62
同朋友慶生緊喺要比啲驚喜佢🎊,預先叫店員幫我哋準備呢件法式栗子蛋糕🧁,仲附上埋蠟燭🕯️,成功比到surprise我朋友😝。蛋糕喺以栗子為原料整成,除咗面頭有栗子粒之外🌰,蛋糕外圍同中心都擠滿栗子蓉,喺一款經典嘅法式甜品🇫🇷

飲品就叫咗杯Oreo曲奇沙冰($38)同
熱嘅玫瑰拿鐵($30)☕️,除此之外仲有酒類🍷、茶🍵、汽水同果汁等飲品可以揀🍹,唔飲嘢出去自助斟水亦都得😌

小弟仲同餐廳做緊合作活動,只要(1)買是但一款「倫敦街頭小吃攤檔」食物,(2)Follow @bricklane_hk 嘅IG,(3)比店員睇呢個post,(4)再即時出個IG story或者post tag @bricklane_hk ,就可以免費換領一個蛋糕或者一款飲品,淨係打個卡就可以拎到着數,你又點可以錯過😏,著數嘅嘢先到先得,名額有限,送完即止🤫
2021-12-09 116 views
位於📍沙田嘅英國🇬🇧街頭小食店,經過嘅時候俾佢嘅紅色巴士🚌攤檔所吸引。原來係期間限定至2022年1月31日,即刻有返之前去英國餐廳食嘢嘅氣氛💥。Brick Lane Deli 有兩款人氣倫敦🎡街頭小食,包括「即製烤芝士麵包」同「即叫即製的刮烤拉克萊特芝士小吃」。.《Cheese&Ham Toastie Cheese🧀🍞》$98廚師先選取天然酵母發酵嘅酸種麵包作為吐司,口感厚實同獨特。廚師係現場隨即刮下由烤熱的巨型半熟熱溶芝士輪到吐司上,芝士味勁香!除咗拉克萊特芝士,仲加咗堅果香濃嘅車打芝士同軟綿拉絲嘅水牛芝士,鍾意食芝士嘅你一定要試!有兩款餡料可供配搭,自製洋蔥醬/ 煙火腿,今次揀咗火腿,又咸又甜幾夾👍🏻.《Raclette Chips 🍟》$68熱溶半熟軟綿嘅芝士淋上薯條上面,超鍾意食芝士嘅我即刻叫來食。試咗個外脆內軟嘅香脆鬆軟雙炸薯條。建議一送上嚟嘅時候即刻食,放耐咗啲芝士就會變硬🙈。. 《B2燒豬肋骨 Baby Back Ribs》$128好大碟,仲有 backed potatoes, 蕃茄、西蘭花、椰菜花,配BBQ sauce。豬肋骨係即時燒嘅,燒得好香,骨肉分離🤤 肉質嫩滑!
《Raclette Chips 🍟》$68
《B2燒豬肋骨 Baby Back Ribs》$128
《C1流心蛋芝士煙肉意大利麵
Spaghetti Carbonara Dinner》$98
With poached egg 🥚😍 ,碟意大利粉好多餸,意大利粉煮得啱啱好,有煙肉同淡淡蛋嘅香味~
《Combo湯+沙律🥗+ Drinks》+$45/ set
當日餐湯係南瓜忌廉湯 🥣,好濃嘅南瓜 🎃 溶,沙律配 olive oil,仲撈埋黑松露!
《玫瑰🌹拿鐵/ Rose Latte》+$12
淡淡嘅玫瑰同奶味,鍾意奶比較多嘅 latte~
《榛果拿鐵 ☕/ Hazelnut Latte》+$10
榛果味重~ 有醒神嘅感覺。
《伯爵茶檸檬蛋糕 🍰》$48
伯爵茶味唔係好出,檸檬味都唔算好重。
《朱古力榛子蛋糕 🍫》$48
濃濃嘅朱古力味,香甜而不膩,口感幼滑,仲有金箔!
Type of Meal
Dinner
2021-12-09 64 views
餐廳有倫敦街頭小吃攤檔的美食,馬上帶喜歡芝士的朋友一齊去吃吃看❤️❥$𝟵𝟴 即烤芝士煙火腿麵包🧀🍞 酸種麵包作為吐司,即場刮下半熟熱溶的拉克萊特芝士,還加入車打芝士和水牛芝士🧀 每口都品嚐得到濃濃的芝士,好邪惡又美味‼️🤤▫️❥$𝟳𝟴 即刮烤芝士玉米片🧀🌽 同樣即場刮下熱氣騰騰的芝士淋在香脆的玉米片上,搭配自家製沙沙醬,很滋味‼️👅▫️❥$𝟭𝟮𝟴 龍蝦班尼迪蛋🦞 圓滾滾的班尼蛋很吸睛😻 底部鋪著龍蝦肉和火箭菜🌿 看著蛋汁緩緩流下很療癒又美味‼️🤤▫️❥$𝟭𝟭𝟴 海鮮意大利麵🍝 海鮮份量很多,覆蓋著整碟意粉‼️❤️ 酸酸的醬汁很開胃😋 略嫌意粉有點碎較難夾‼️🤭▫️❥$𝟵𝟴 頂極美國牛肉漢堡🍔 厚厚的漢堡扒和蕃茄、青瓜、生菜層層相疊‼️🥰 漢堡扒肉味濃、再淋上醬汁,不錯喔‼️▫️❥$𝟳𝟴 煙三文魚薄餅🍕薄脆的餅皮鋪著火箭菜和煙三文魚,可口喜歡‼️💕

▫️
又黎到極度邪惡的季節🎄❄️仲忍乜鬼口 聖誕緊係要食盡佢暖飽個肚行過都已經聞到好香芝士味原來係期間限定之「快閃倫敦街頭小吃攤檔」將沙田新城市變身成英國倫敦街頭🇬🇧.《即烤芝士焦糖洋蔥麵包》睇住大大舊芝士巨輪放係熱爐下面烤溶 口水都流緊出黎焦糖洋蔥🧅事先煮好 帶有微微酒味 好甜加埋溶岩芝士漿 惹味到不得了.《即刮烤芝士玉米片》同樣都係用返個舊芝士熱溶刮d芝士醬落黎將平平無奇既玉米片加哂分 咸香味十足仲增加煙韌口感同玉米片形成對比好過癮不過天氣凍 記得趁熱食呀.除左冬日期間限定 仲有其他常設items《烤南瓜紅菜頭沙律》特登叫返個健康嘅紅菜頭沙律好鬼足料 大大粒紅菜頭同南瓜沙律菜爽脆 南瓜烤到岩岩好腍🎃黑醋汁酸酸地好開胃.《頂級肉眼扒配蔬菜馬鈴薯》Medium 幾好 外皮焦香 內裹粉嫩唔會好乾好韌又唔會好生味道唔洗點汁都好夠.《黑松露蘑菇天使麵》黑松露味道非常香濃同蘑菇香味相輔相成每條幼幼的天使麵都掛滿creamy醬汁 正.《煙三文魚薄餅》話明係薄餅 個底係真係用薄脆做索索聲 香脆口感同軟腍煙三文魚岩岩相反火箭菜唔會好苦 反而可以減膩添

又黎到極度邪惡的季節🎄❄️
仲忍乜鬼口 聖誕緊係要食盡佢暖飽個肚
行過都已經聞到好香芝士味
原來係期間限定之「快閃倫敦街頭小吃攤檔」
將沙田新城市變身成英國倫敦街頭🇬🇧

《煙三文魚薄餅》
話明係薄餅 個底係真係用薄脆做
索索聲 香脆口感同軟腍煙三文魚岩岩相反
火箭菜唔會好苦 反而可以減膩添
超人氣英國街頭小食 極邪惡熱溶芝士小食🧀芝士控必試 即叫即製 仲可以睇住製作過程睇住啲芝士刮落小食上面😆 岩哂大家打卡添🗓即日起至 2022 年 1 月 31 日即烤芝士焦糖洋蔥麵包 $98吐司係用左酸種麵包 口感厚實有小小煙韌烤熱咗嘅巨型半熟熱溶芝士輪 刮落吐司上面真係超級誇張 岩哂打卡 芝香味俱全😝另外仲加上車打芝士同水牛芝士 勁邪惡仲可以按喜好 揀自製洋蔥醬或煙火腿做餡料仲有另外一款即叫即製嘅刮烤拉克萊特芝士小食即刮烤芝士玉米片 $78半溶既拉克萊特芝士加落玉米片度完全做到拉絲效果 不過記得要趁熱食呀😍龍蝦班尼迪蛋 $128呢度既Egg Benedict 都真係幾出名隻流心蛋真係幾好食 呢個就加左龍蝦肉係入面不過真係好多青瓜粒🙈我呢啲偏食既人就未必鍾意燒豬肋骨配蔬菜馬鈴薯 $128呢個價錢既燒豬肋骨都幾驚喜大約有4條骨左右 啲肉都比想像中厚唔會太腍 有小小爽既口感 但唔會痴住條骨咁都要睇番你係鍾意偏腍既口味定點我自己就好鍾意係條骨度扯啲肉出黎既感覺🤪另外加左2個 Combo set $60有餐湯 沙律 同 蛋糕(可自選)呢個set都幾抵 蛋糕散嗌都大約$40我地揀左紅絲絨蛋糕同巴
超人氣英國街頭小食 極邪惡熱溶芝士小食🧀

唔會太腍 有小小爽既口感 但唔會痴住條骨
咁都要睇番你係鍾意偏腍既口味定點
我自己就好鍾意係條骨度扯啲肉出黎既感覺🤪

另外加左2個 Combo set $60
有餐湯 沙律 同 蛋糕(可自選)
呢個set都幾抵 蛋糕散嗌都大約$40

佢地再送餐過黎 水就係出去自己斟既
小小半自助形式咁 所以就無收加一😬
  • 燒豬肋骨
2021-12-07 1432 views
著名英國餐廳BRICK LANE將兩款人氣倫敦街頭小食帶到來沙田,正門位置還有紅色車仔街頭小食攤作為打卡位即製烤芝士吐司 Cheese & Ham Toastie - $98更健康的酸種麵包,口感更加厚實,有獨特的天然酵母風味拉克萊特芝士、車打芝士及水牛芝士三種多得滿瀉的芝士,拉絲效果好出眾餡料配搭可選擇:自製洋蔥醬 或 煙火腿香脆鬆軟雙炸薯條 Raclette Chips - $68大量熱溶的拉克萊特芝士半熟軟綿,必須襯熱食配搭香脆鬆軟的炸薯條好邪惡還有一款惹味香脆的微辣脆脆玉米片配自家製沙沙醬 - $78龍蝦班尼迪蛋 - $128拆出半隻龍蝦肉,好鮮甜彈牙;緩緩流出來的蛋黃,麵包好鬆軟,荷蘭醬還帶些酸酸的滋味。黑松露蘑菇天使麵 - $108黑松露香氣極濃郁,蘑菇粒更添口感。脆香雞翼 - $55外皮夠酥脆,配惹味的燒烤醬。草莓沙冰 - $38奧利奧曲奇沙冰 - $38沙冰打得好綿密,好冰爽透涼。
Cheese & Ham Toastie
Cheese & Ham Toastie

更健康的酸種麵包,口感更加厚實,有獨特的天然酵母風味
餡料配搭可選擇:自製洋蔥醬 或 煙火腿
Raclette Chips
Raclette Chips

香脆鬆軟雙炸薯條 Raclette Chips - $68
大量熱溶的拉克萊特芝士半熟軟綿,必須襯熱食
配搭香脆鬆軟的炸薯條好邪惡
還有一款惹味香脆的微辣脆脆玉米片配自家製沙沙醬 - $78
龍蝦班尼迪蛋

龍蝦班尼迪蛋 - $128

黑松露蘑菇天使麵 - $108
黑松露香氣極濃郁,蘑菇粒更添口感。
脆香雞翼

脆香雞翼 - $55
外皮夠酥脆,配惹味的燒烤醬。
草莓沙冰 & 奧利奧曲奇沙冰

草莓沙冰 - $38
奧利奧曲奇沙冰 - $38
沙冰打得好綿密,好冰爽透涼。
2021-12-04
Type of Meal
Lunch
著名英國餐廳BRICK LANE沙田店環境有英國嘅感覺,宜家至 2022 年 1 月 31 日仲有快閃倫敦街頭小吃車🚚,提供新產品 - 烤芝士吐司供應🍞‼️btw龍蝦班尼迪蛋要試🦞:-1️⃣「即烤芝士焦糖洋蔥麵包🧀🍞($98)」用上烤刮熱溶芝士巨輪 (拉克萊特芝士)、車打芝士及拉絲水牛芝士、芝士超濃味,配上酸種麵包吐司,超邪惡~Grilled cheese and caramelised onion toastie-2️⃣「即刮烤芝士玉米片 🌽 ($78)」係其中一款主打嘅刮烤拉克萊特芝士小吃 ,即叫即製,玉米片惹味香脆,配沙沙醬好開胃~ Grilled nachos -3️⃣「龍蝦班尼迪蛋🦞🍳($88)」(👨🏻‍🍳)心波蛋煮得好好,好流心!龍蝦肉唔多,但勝在有龍蝦膏食,btw個醬好開胃,不錯🤣🤟🏻~Lobster egg Benedict 👍🏻-4️⃣「黑啤燉牛肉配糙米飯/麵包🥩🍚 ($108)」感覺幾中式,可能係為咗就香港人口味XD,btw牛肉都幾濃味、幾淋~Guiness beef stew brown rice or bread-5️⃣「英式豐盛全日早餐🍳 ($98)」(👨🏻‍🍳)炒蛋好滑好好香👅,
1️⃣「即烤芝士焦糖洋蔥麵包🧀🍞($98)」
2️⃣「即刮烤芝士玉米片 🌽 ($78)」
3️⃣「龍蝦班尼迪蛋🦞🍳($88)」(👨🏻‍🍳)
4️⃣「黑啤燉牛肉配糙米飯/麵包🥩🍚 ($108)」
5️⃣「英式豐盛全日早餐🍳 ($98)」(👨🏻‍🍳)
炒蛋好滑好好香👅,仲有雞扒、豬肉腸、火腿、焗豆同吐司🍞~English meaty all-day breakfast: eggs x2, chicken steak, ham, pork sausage, baked beans, toast
6️⃣「朱古力蛋糕🍫🍰(+$25)」
黑朱古力味超級濃!有d似冇咁甜嘅金莎,仲有金箔,呢個好好味🥰~Daily cake: Chocolate cake