2016-09-05 2051 views
K11開左間新餐廳 就同朋友圍威喂去左食 新_坑嘛 食個dinner 正燒粟米藜麥豆腐沙律 我最愛豆腐沙律 依度既豆腐好滑 滑得泥又吾缺豆香 加上點綴既麻醬 惹味多了 仲有面頭健康藜麥 之後食扒都吾過份姐 有啲菜墊住香草紐西蘭有機羊扒 羊扒又係我fav 煎得剛好 熟度ok 帶少少嫩紅色 羊味香而不羶 肉質有嚼勁 配埋薯茸 太超過了烤檸檬挪威三文魚扒 朋友吾太食羊 就order左個三文魚 三文魚吾會過熟 但可再嫩啲 檸檬味都嘗到 三文魚個皮必食 嫩滑下次想試埋牛 k11 3樓 約埋班frd都方便 搭西鐵就到

下次想試埋牛 k11 3樓 約埋班frd都方便 搭西鐵就到
2016-09-03 1434 views
一大班人gathering 一定喺揀啲方便就腳嘅地方 所以食來食去都喺尖沙咀 旺角 而食嘅野都喺重重覆覆咁 真喺你唔悶 我都悶啦-今次就試咗k11間新餐廳 估唔到有驚喜最有深刻印象嘅絕對喺呢碟烤法式有骨豬扒 ($168)個人嚟講 喺唔鍾意貪方便食無骨豬扒 因為我覺得食豬扒 肉痴住骨個part喺最好食的👅但最令我surprise 嘅喺呢個豬扒煎得非常juicy 食落好鬆軟❤️ 同埋重點喺鋪喺底嘅薯蓉嗦哂豬扒嘅肉汁 所以非常好食 大家都爭住嚟食😂-另外呢個挪威三文魚扒($168) 都喺水準之作因為平時我好怕喺街食熟嘅三文魚 因為好多時都會食到好乾 但今次食到呢個又唔會 反而仲保留到魚汁同鮮味 再加埋檸檬 食落非常清新重點喺食魚好似無咁肥🙊-其實我地仲食多咗個又喺三文魚嘅dish🙈 不過呢個煙三文魚沙律($108) 作為前菜 佢真喺非常稱職 因為淨喺食smoked salmon 可能會有啲悶 但佢加埋橙同果香黑醋汁 真喺好夾 好開胃❤️-仲有呢個扮壽司嘅半熟牛柳片凍食($88) 最初覺得可能凍食會無咁好食 點知又唔會 反而更加食到牛味 唔錯唔錯👅-我咁鍾意食牛 又點少得牛扒😏今次呢個美國特級西冷

今次就試咗k11間新餐廳 估唔到有驚喜

最有深刻印象嘅絕對喺呢碟烤法式有骨豬扒 ($168)

另外呢個挪威三文魚扒($168) 都喺水準之作

重點喺食魚好似無咁肥🙊

仲有呢個扮壽司嘅半熟牛柳片凍食($88)

我咁鍾意食牛 又點少得牛扒😏
今次呢個美國特級西冷就啱哂我地gathering 食 嗌咗9oz($208) 每人都分到啲嚟試 又唔會食到好膩 呢個西冷食落好有炭火焦香味 幾有咬口 牛味又香濃 絕對滿足到我呢個牛摩王
2016-08-31
$150 (Dinner)