2019-06-26
早幾日落大雨,費事去街市買餸煮飯,於是就去到附近v city搵飯食。依一間新加坡餐廳Bugis,之前都食過一次,感覺都唔錯,於是就決定再黎食多次!依間餐廳雖然唔算好大,但坐位都好寬敞,而且環境整潔企理,坐落算幾舒服!咁我地今晚就叫咗兩個一人套餐,套餐內容豐盛,滿足晒我地咩都想食嘅慾望,哈哈!海南雞飯依度嘅海南雞飯係去骨嘅,肉質香軟,而且雞皮中間有一層骨膠原啫喱,好正呀!碟旁邊配嘅酸菜,咬落脆甜微酸,喺咁悶熱嘅夏日晚上食,真係醒神開胃!生牛肉喇沙烏冬碗烏冬啲生牛肉童叟無欺,上枱嗰陣仲係保持血色,不過都唔使擔心,只要是郁手浸一浸啲生牛肉落返個熱辣辣嘅香濃喇沙湯度,就可以食到生熟程度啱啱好嘅鮮牛肉啦!烏冬底喺稻庭烏冬,食落口煙煙銀銀滑不溜口,好好食喎!套餐仲有啲小食嘅,依款原隻棒棒脆蝦,令人喜出望外,佢過吉列脆皮食落香脆,但完全冇油膩嘅感覺,而中間嘅原隻蝦竟然仲係好似生蝦咁鮮嫩,值得一食再食!另外依款沙嗲雞肉串燒,經過燒烤嘅雞肉香氣四溢,配上濃郁嘅沙嗲醬汁,食得好過癮!另外我哋都加咗一碗迷你肉骨茶同埋芝士榴槤波波,依度嘅肉骨茶飲落係有比較重嘅藥材味,感覺真材實料!依個芝士榴槤波波,食落真係充
海南雞飯
生牛肉喇沙烏冬
依個芝士榴槤波波,食落真係充滿榴槤嘅香味同果肉,鍾意食榴槤嘅一定要一試啊!
佢嘅餐飲亦都好有誠意賣相亦都一流,依杯朱古力估唔到上面竟然有忌廉同埋棉花糖,見到都令人開心啊!
依杯黑糖珍珠豆漿,我之前都已經飲過一次㗎啦,因為好飲所以我再嗌。