2023-08-08 532 views
皇牌熱狗平時食熱狗通常靠條腸同醬汁先有味但佢唔使熱狗表面係焦糖洋蔥同牛肉碎煮得好惹味! 加埋炸蒜,極香口!而且佢好有誠意咁加咗4款芝士淨係車打芝士都有2款芝士味係有層次嘅鹹香,而且聞起嚟都好濃郁令人食慾大增!
皇牌熱狗

平時食熱狗通常靠條腸同醬汁先有味
但佢唔使
熱狗表面係焦糖洋蔥同牛肉碎
煮得好惹味! 加埋炸蒜,極香口!

而且佢好有誠意咁加咗4款芝士
淨係車打芝士都有2款
芝士味係有層次嘅鹹香,而且聞起嚟都好濃郁
令人食慾大增!

2023-06-05 505 views
成日都聽到呢個熱狗品牌,大家都差唔多一面倒咁讚佢有幾用心,筆者鍾意美式快餐就當然要入大埔試一試佢。到餐廳個陣都差不多九點,快快手手叫咗一個漢堡同一個熱狗跟combo。芥辣墨魚蝦堡size都唔細,最好拎刀叉分一分開會易食啲。包應該係自家製,非常鬆軟。炸墨魚同蝦外脆內軟,兼食到有蝦同墨魚係入面,幾欣賞芥辣醬同生菜蕃茄青瓜可以中和炸物嘅油膩。美中不足係,雖然有清新感,但係下層包好快變濕,食到最後下層個包散晒咁,影響咗個口感。叫餐之前就咁聽個熱狗名叫招牌熱狗,完全唔知係咩黎,只係知有少少辣,抱住「surprise me!」嘅心態試試。熱狗包一樣係自家製,估唔到原來招牌會走墨西哥style,taco同sour cream冇諗過可以咁夾熱狗腸,配上辣肉醬口感豐富。配餐薯角薯條唔記得影相,不過兩樣都係厚切,熱辣辣又大大份,好好食。味道黎講Bulldog絕對係有質素的,所以一直都覺得只要好食,就算快餐,七十蚊up都可以物有所值。唯獨係呢度環境就未必坐得好舒服,特別如果想夜晚食,叫外賣嘅話成個體驗應該會好好多。有機會再黎嘅話仲想試埋配咖啡,再配熱狗應該幾唔錯。

芥辣墨魚蝦堡

Bulldog  招牌熱狗

有機會再黎嘅話仲想試埋配咖啡,再配熱狗應該幾唔錯。
2023-06-03
Type of Meal
Dinner
芥辣墨魚蝦堡
Bulldog  招牌熱狗
2022-06-03 913 views
今日13:58下單外賣皇牌熱狗一隻,店員像愛理不理的,等了二十分鐘,其間沒有見過任何堂食或外賣出品,也沒有人排隊,完全不明白為何整一隻外賣熱狗要整足二十分鐘也未有,還要和店員說趕時間才見他包裝給我,態度還一點歉意也沒有,叫人下次趕時間就預早打電話落嚟嗌定,下次?我唔會幫襯您囉,您估您隻熱狗真係好食到識飛咩。
2022-06-03
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$68 (Tea)
  • 一點禮貌也沒有
2022-03-17 656 views
幫襯咗呢間熱狗好耐驚覺從未寫過食評俾佢🤣試過咁多隻味隻隻味嘅共通優點係包體好好食手工麵包真係比現成嘅鬆軟好多👍🏻同埋條肉腸真係好香好juicy🤤我同家人都最鍾意招牌熱狗🥰肉醬同埋上面嘅cream cheese冇得輸😍佢嘅火辣藍芝士都啱曬芝士控😍 藍芝士嘅味道好突出加上辣醬汁好惹味👍🏻👍🏻👍🏻另外,呢度嘅小食都好高質! 薯角、洋蔥圈同芝士薯波都好炸得好好超香脆! 今次試埋佢個冬陰公飯波真係好重冬陰公味好特別👍🏻 疫情下外賣自取仲有9折~大家多啲支持吓佢☺️
幫襯咗呢間熱狗好耐

肉醬同埋上面嘅cream cheese冇得輸😍

佢嘅火辣藍芝士都啱曬芝士控😍
藍芝士嘅味道好突出
加上辣醬汁好惹味👍🏻👍🏻👍🏻

另外,呢度嘅小食都好高質!
薯角、洋蔥圈同芝士薯波都好炸得好好超香脆!
今次試埋佢個冬陰公飯波
真係好重冬陰公味好特別👍🏻
疫情下外賣自取仲有9折~
大家多啲支持吓佢☺️
  • 招牌熱狗
2022-01-10 506 views
朋友話要試下呢間 就試下價錢睇餐牌覺得唔平 都係4x 5x 一隻星期一至四 先有優惠 兩人餐$100  2隻熱狗加薯角汽水但見附近既人既熱狗 都整得好靚 望落已經好吸引招牌皇牌熱狗$60聽講係手工麵包 自己整 即整即賣 所以貴少少 同埋要等耐少少配料好足 皮夠脆皮夠熱芝士味好香 牛肉 洋蔥 夾埋都好好味
朋友話要試下呢間 就試下

招牌皇牌熱狗$60
配料好足 皮夠脆皮夠熱
芝士味好香 牛肉 洋蔥 夾埋都好好味
2021-09-01 709 views
嚟到李福林督波督到肚餓當然就係熱狗🌭️啦🤤大大隻都係四十六蚊,我就叫左黑啤肉醬熱狗,即叫即整👍🍴🍽🎱黑啤肉醬熱狗🌭️DARK BEER BOLOGNESE(豬肉醬、白車打、橙車打、寶伐朗、蜜糖芥末醬)醬汁同肉醬滿滿,味道唔錯只係口落有啲遴迍🤣
嚟到李福林督波督到肚餓當然就係熱狗🌭️啦🤤
大大隻都係四十六蚊,我就叫左黑啤肉醬熱狗,即叫即整👍

🍴🍽🎱
黑啤肉醬熱狗🌭️
DARK BEER BOLOGNESE
(豬肉醬、白車打、橙車打、寶伐朗、蜜糖芥末醬)
醬汁同肉醬滿滿,味道唔錯
只係口落有啲遴迍🤣
2021-08-20 508 views
見到期間限定嘅手撕豬又出現,所以唔使點諗就決定叫佢。點知返到屋企,一打開盒見到佢畀錯咗,好失望,冇諗過淨係叫一隻熱狗都會執錯單。希望啲員工小心啲執單,有啲人有食物敏感唔食得某啲嘢,你畀錯佢,佢可能只可以掉㗎咋。幫襯咗廣褔道總店好多次都未試過執錯單,以後可能都係返廣褔道買喇。
,冇諗過淨係叫一隻熱狗都會執錯單。
TakeAway
以前好鐘意食佢地啲wrap,覺得佢地大件足料多菜好fresh ,好岩健康人食!但最近去買佢地啲wrap縮水縮到得返以前一半份量!?有冇過分啲!得返一隻手掌顯咁大!仲要入面啲菜冇哂!以後都唔會再幫襯!好失望!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!2020年買係大件到食一半就飽。今日呢件3分鐘就食完仲要唔飽!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
得返一隻手掌顯咁大!仲要入面啲菜冇哂!
2020年的Wrap

2021年的wrap
2020年的Wrap
2020-11-03 1990 views
食過幾次廣福道果間 因為依間有堂食 特登黎試下 食左明太子同皇牌熱狗 明太子熱狗既配搭好出色 有蟹柳櫻花蝦係入面再加炸洋蔥圈同薯角全部即叫即整 所以都好好味不過要比較既話 廣福道果間更加出色 因為d包烘得再鬆脆d😂
食過幾次廣福道果間
因為依間有堂食 特登黎試下
食左明太子同皇牌熱狗
明太子熱狗既配搭好出色 有蟹柳櫻花蝦係入面
再加炸洋蔥圈同薯角
全部即叫即整 所以都好好味
不過要比較既話 廣福道果間更加出色 因為d包烘得再鬆脆d😂
2020-07-07 1806 views
特濃芝士🌭芝士夠多做到拉絲效果 但佢既芝士味就唔太濃!而招牌熱狗既份量足夠 肉醬多而且辣辣地 好惹味😆加埋面有少少薄脆 口感豐富好食😋-黑啤肉醬 唔係好覺有黑啤味🍺但肉醬味道調得唔錯 加上係李福林堂食關係 麵包新鮮熱辣同脆口 食起黎唔錯😋-港式情懷真係夠港式🤣食落去係沙嗲牛肉味既🌭沙嗲醬好似有加花生醬炒 加埋菠蘿.蕃茄.青瓜 食起想黎比較呢啡😂不過牛肉韌左少少!-以上四款黎講 我地推介招牌同黑啤🌭以前會有啲期間限定 如果再出黑糖蘋果手撕豬🌭我會再買🤣
特濃芝士🌭芝士夠多做到拉絲效果 但佢既芝士味就唔太濃!
2020-07-06
2020-01-26 1749 views
聽過好多次Bulldog Hotdog既大名,早排發現原來佢喺李福林到開左分店,就專登去試下啦。佢個位置唔算易搵,唔係喺體育館正門果到入去,係喺隔黎有條樓梯,行落去就會發現。選擇好多,好多種唔同既熱狗。不過留意返有三種熱狗係喺廣福道總店先有既,分別係日式鰻魚,香辣手撕雞,同埋期間限定既黑糖蘋果手撕豬。當然呢邊都會有兩種李福林分店限定既熱狗︰港式情懷、香葉辣肉碎。我黎到既時候係兩點幾,店員話比我知有幾種熱狗已經賣哂。之後我就揀左網上好多人推介既黑啤肉醬熱狗。由於佢係即叫即整,大概預返等10-15分鐘就會有得食。我今次係外賣自取既,不過都可以講下環境既,坐位唔算多,Bulldog Hotdog門口有兩張枱,近桌球枱果面有d卡位,不過我唔清楚係咪都可以坐。熱狗menu小食menu黑啤肉醬熱狗食完就知點解呢間舖頭咁出名!個包超脆,條腸都好香口,醬汁酸酸甜甜咁,上面超多肉碎,食既時候甚至有部分肉碎會跌出黎。我覺得最神奇既地方係,你見熱狗上面淋左咁多醬汁,但係食既時候佢又唔會滴落黎,甚至到食完都冇滴到d醬汁落黎,超勁。試完黑啤超狗之後我就決定下次要去埋廣福道總店試佢既黑糖蘋果手撕豬熱狗,試完再寫一
熱狗menu
小食menu
黑啤肉醬熱狗

試完黑啤超狗之後我就決定下次要去埋廣福道總店試佢既黑糖蘋果手撕豬熱狗,試完再寫一篇食評。
2020-01-24
TakeAway
$44 (Tea)