2019-09-04 71 views
放左工去開深水埗呢頭就諗住醫埋個肚先番屋企,深水埗有咁多美食,對於我呢啲選擇困難症嘅人真係有排煩,但係點知我行吓行吓就見到呢間Burgerman!見佢鋪仔細細,有啲似外國嘅街頭小店,就諗住試一試佢!我叫咗個侯斯頓漢堡加$8蛋,加$20要埋個套餐!套餐揀咗有皮薯條同埋一罐Coke Zero。店員好貼心咁提供左手套比我去食個Burger!侯斯頓漢堡有芝士、牛肉、蕃茄、洋蔥、煙肉、炸洋蔥絲,配上佢嘅祕製BBQ sauce,成個漢堡好巨型,咬落好Juicy,牛肉大約7成熟,一路食d肉汁一路流出黎,所有Burger都係即叫即整,熱辣辣食最正!另外薯條份量好多,粗薯條夠哂有口感,茄汁放左係枱面比你可以任加,覺得唔夠味仲可以加黑椒同鹽!

2019-09-02 43 views
呢排天氣繼續悶熱,晏晝都係想食D輕便餐,於是行去深水埗食個漢堡,點左個日式豚肉漢堡套餐,漢堡係即叫即製,因為係開放式廚房,可以見到廚師製作嘅過程,等左不用10分鐘,熱辣辣嘅薯條同漢堡包就搞掂套餐可選薯條或薯格或沙律同飲品,我就揀咗熱辣辣嘅薯條,薯條面灑上一點調味料,食落香脆可口,食完一條接一條,真係食不停口日式豚肉上鋪上大大塊芝士,打開芝士內裏藏着洋蔥同蘑菇,豚肉底有菜苗,豚肉肉質煙韌有口感,加上香濃的日式醬汁同淡淡嘅芝士味,非常好味,除牛肉漢堡外,呢個豚肉漢堡都係不錯的選擇可以下載小程式用QR code 落單外賣,到步即取,就算揸車黎,都唔使驚停低比炒牌啦!牆壁上貼滿字句紙條,我都湊熱鬧寫句先!

牆壁上貼滿字句紙條,我都湊熱鬧寫句先!
2019-09-01 22 views
今日中午陪朋友去深水埗買嘢,好友突然想食漢堡包,於是我就帶佢到尼間位於高登商場對面嘅水準漢堡包店。餐牌選擇種類多,除咗漢堡仲有意粉,沙律,小食,可以單點或者選擇套餐,套餐有薯條或薯格或沙律同飲品,另外漢堡可以價錢自選配料,配搭種類都幾多。黑松露和牛漢堡,我呢啲黑松露控一定必試,軟熟嘅麵包內裏夾着香煎熬殼飼120日和牛,和牛入口軟熟牛味不算太濃,特級嘅黑松露醬厚厚的鋪喺芝士頂層,黑松露醬香濃得來有着細膩嘅味道,再配上日式芝麻沙律,蘑菇同芝士再加上菜苗減去牛肉嘅油膩感,所有配料都配搭得相當有協調感,百多元就食到優質嘅和牛同黑松露,真係抵食,唔怪得知一講起呢間burger就咁多朋友都大讚。
2019-08-31 27 views
深水埗 Burgerman 去開黃金商場後當然搵嘢食  聽人講那兒有一間漢堡包, 很有特色非常有格調嘅本地漢堡餐廳他是位於黃金商場對面一個小店 ,店內坐位就唔係好多,以親民的價錢就能吃到有質素和食材新鮮的漢堡包候斯頓漢堡包+HK$20 轉Combo就有粗薯條/薯格/沙律&汽水。我叫了一個超巨大的牛扒包,漢堡包份量十足,麵包上佈滿黑白芝麻,和牛是全熟的,肉質鮮嫩多汁,重點是沒有筋,值得一讚,配上半熔芝士,層次更豐富,讓人回味無窮。薯格是連身薯皮一起炸,外脆內綿,而且不油不膩。最引人入勝既煙肉,兩個都煎到有d脆邊,洋蔥、蕃茄、生菜就可以平衡肉既油膩感,但兩塊真係太heavy,建議細食既寶寶唔好太貪心! 沙律很新鮮,下次來要食和牛值得一提是餐廳有提供膠手套,好方便推介⭐️⭐⭐️⭐⭐
深水埗 Burgerman

值得一提是餐廳有提供膠手套,好方便
推介⭐️⭐⭐️⭐⭐
2019-08-28 33 views
呢排成日食漢堡包,老公看到我拍的照片流曬口水。今日就帶他食burgerman 的和牛漢堡。餐廳位於深水埗,店子不大,座位不多。不過我們下午茶時段來到,唔怕無位坐。店員姐姐好nice,笑容滿面好好招呼。我們選擇了和牛漢堡,極juicy,麵包鬆軟,漢堡扒多肉汁,同老公share食,我地兩個都覺得好食,他還說遲d自己會黎多次再食過。漢堡包加20元可以轉套餐,有薯條,薯格或田園沙律選擇,還包一罐飲品。選擇了沙律,較為健康,沙律放在漢堡包旁賣相好美。

店員姐姐好nice,笑容滿面好好招呼。

選擇了沙律,較為健康,沙律放在漢堡包旁賣相好美。
2019-08-24 102 views
到深水埗黃金買些電腦配件,知道對面有家漢堡專門店,每天堅持自家手打漢堡,即叫即做,店內見到溫馨提示,製作需時,請耐心等候。見到至尊漢堡相片非常吸引,可是今次只有小女子一人,未必可以完成,還是點個和牛漢堡吧,另加$20 可選薯條、薯格或田園沙律,奉送罐裝汽水。等候期間看看餐單,漢堡有多款自選配料,燒大菇好吸引,而且還有意粉提供,卡邦尼意粉、茄汁大蝦意粉或香草雞扒意粉,小食更有番薯條、燒烤雞翼、炸洋蔥圈及自家製炸手指魚條,下次跟朋友到來可以多點幾項。等候約十多分鐘,我的套餐準備好了,色彩醒神而且新鮮爽脆的田園沙律已配上點點的黑醋,健康又開胃。漢堡使用澳洲和牛製作,配上美國大孔芝士及炸洋葱絲,麵包烘得脆但不乾,切開漢堡見到肉汁澎湃,一口咬下去感覺鬆軟可口,牛味豐富,肉汁豐盈,整體配合不會有飽膩的感覺,很滿足呢。

和牛漢堡+田園沙律
田園沙律
和牛漢堡
Other Info. : 注:鄰近深水埗站,西九龍廣場提供時租車位,附近咪錶泊位
2019-08-21
$105 (Lunch)
和牛漢堡+田園沙律
田園沙律
2019-08-22 54 views
今天沒有什麼做,去了深水埗 ,行完黃金商場後 ,就轉去食東西, 聽人講那兒有一間漢堡包, 很有特色 ,我同朋友就過了去, 他是位於黃金商場對面一個小店 ,我叫了一個超巨大的牛扒包,而朋友則叫了一個雞扒包 ;牛扒包有成十吋高, 差不多一把間尺高度, 非常之好味 ;裏面的和牛非常之有質感肉質,非常之嫩滑,又好有牛肉汁,配上他的薯格真的是可口美味, 而雞包雖然他是炸的,但入不會太熱氣, 香香脆脆配合漢堡包的麵包皮,非常之新鮮可口 ,雖然我都大食喎,但係食完個漢堡包都已經飽到機會走唔到路 ,幸好那兒嘅環境都算舒服,坐了一陣,我哋去黃金再拼搏!

2019-08-22 116 views
位於深水埗嘉頓附近的快餐店小店,以親民的價錢就能吃到有質素和食材新鮮的漢堡包。Burgerman主打人氣和牛漢堡$85,加$20就可跟餐,可選薯格 /薯條 / 田園沙律和汽水。漢堡包份量十足,麵包上佈滿黑白芝麻,和牛是全熟的,肉質鮮嫩多汁,重點是沒有筋,值得一讚,配上半熔芝士,層次更豐富,讓人回味無窮。薯格是連身薯皮一起炸,外脆內綿,而且不油不膩。值得一提是餐廳有提供膠手套,可以把整個漢堡拿起來大快朵頤,不怕弄髒,超貼心!

和牛漢堡
$105 (Dinner)
2019-08-21 40 views
最近中西日式都食過了,心血來潮想食漢堡,經過深水埗轉車前就在附近搜尋🔍發現呢個位置有一間,行下兜左小許路就來到了。店內屬長形鋪,外邊也有兩圓企枱,都有外國風格眼看著食物牌內有多款選擇,有小食,意粉 ,沙律 及漢堡。 我就看埋有塊黑色水牌,寫著廚師推介。心內夲身想食和牛,不過看到水牌又好想試廚師👩‍🍳推介那就點了日式豚肉漢堡加個綠茶及沙律加20蚊便可跟餐的豚肉質地夠厚 有咀嚼感,配上芝士加汁醬更是配合又美味,沙律🥗也很新鮮下次來要食和牛,因為都是店內推介

店內屬長形鋪,外邊也有兩圓企枱,都有外國風格

眼看著食物牌內有多款選擇,有小食,意粉 ,沙律 及漢堡。

我就看埋有塊黑色水牌,寫著廚師推介。

心內夲身想食和牛,不過看到水牌又好想試廚師👩‍🍳推介

那就點了日式豚肉漢堡加個綠茶及沙律

加20蚊便可跟餐的

豚肉質地夠厚 有咀嚼感,配上芝士加汁醬更是配

合又美味,沙律🥗也很新鮮

下次來要食和牛,因為都是店內推介

2019-08-20 9 views
路過深水埗買電子野, 朋友話不如快食少少野先, 於是拉我去了間漢堡店, 店面很少,只有兩排bar枱椅,而且哪裡是快食?每份漢堡薯條都是即點即制的😏, 很有高級漢堡店的範兒。整間店內都飄著薯條的油香😍。聊著聊著,我們的餐點就到了, 為免吃得太飽, 所以我地就點了一份套餐share。漢堡配薯條是何等完美的組合呢😍。佢地嘅薯條是粗身的, 新鮮炸出嚟外脆內軟,好有薯仔味。我其實可以單吃薯條就夠了😁。我地點了和牛漢堡, 配了有洋蔥絲。和牛漢堡好有肉汁,但因為我太愛薯條了, 所以叫朋友分一口給我嘗嘗味就夠😉, 幸好他因為很餓,所以也恭敬地從命。

2019-08-15
Type of Meal
Tea
2019-08-19 44 views
依間burgerman有兩間分店😗今日黎到深水埗既burgerman🍔🚶🏻‍♂️舖頭雖然的的骰骰 但兩旁高枱設計幾簡單又型格🤣🤣🤣同埋佢係開放式廚房 可以睇住店員整漢堡包🤪🤪全部野食都即叫即整 夠曬新鮮🤤有十款漢堡揀🤪都有三款意粉🍝另外頌可以配d 小食 沙律🥗不過黎到burgerman 梗係試下佢既 漢堡包🍔 啦🤤🤤睇完餐牌 即刻揀左個和牛漢堡🍔配薯條🤪香剪穀飼120日既澳洲和牛🐮配上炸洋蔥絲 日式焙燒芝麻沙律同埋個美國大孔芝士🤤🤤個肉一咬 好juciy!!! 入口即溶🤤🍔個薯條🍟外脆內薯🤤好好食的🤤水牛城雞肉漢堡🍔配沙律🥗🤤加左個炒野菌絲🤪🤪低溫法燒雞胸肉 配水牛城汁同美國大孔芝士🤤雞胸肉一d都唔鞋!個野菌絲都好配搭🤤🤤推介鐘意食漢堡包🍔既大家去試試看🥰
依間burgerman有兩間分店😗

水牛城雞肉漢堡🍔配沙律🥗🤤
加左個炒野菌絲🤪🤪
低溫法燒雞胸肉
配水牛城汁同美國大孔芝士🤤
雞胸肉一d都唔鞋!
個野菌絲都好配搭🤤🤤
推介鐘意食漢堡包🍔既大家去試試看🥰
2019-08-19 19 views
I ordered classic cheese burger (added an egg $8) this afternoon. the weather is really hot today. +$20 -> combo, coke zero of course!! we like the fries very much! 雖然座位有點窄及冷氣有點不足, 但食物既質素真係無得彈, 無論係烘過既麵包, juicy既漢堡扒, 熱辣辣既薯條, 都係超正,想食完再食既!!

2019-08-15
2019-08-18 29 views
話說上星期有一日收工突然想食漢堡包, 但係又唔想食老麥, 就黎左呢間之前經過位於欽州街既Burgerman試試雖然鋪頭細細但都幾多人食! 我地坐低之後就立即睇下menu, 發現都有成十款漢堡可以選擇 😛其中包括有牛,雞,魚同素既漢堡.. 由於想食煙肉既關係最後我揀左侯斯頓漢堡, 仲加左$20轉左套裝, 包埋薯格同汽水漢堡同薯格都係即叫即製, 薯格十分脆, 而漢堡食材非常新鮮,食落都十分juicy~ 一場黎到我決定加多份BBQ雞翼, 食落非常香口絕對值得一試總括黎講burgerman價錢唔貴,食物質素又唔錯, 絕對係老麥之外高CP值既漢堡選擇!

2019-08-18 22 views
深水埗黃金商場對面有一間漢堡包小店,專門即叫即做高級多汁漢堡包,店仔細細入邊有六個位,主要做外賣,佢寫到明即叫即做所以大約要等10分鐘鬆啲,你一點完就會見到店員有個麵包開始預備,切開放起爐上面烤熱,再將厚厚嘅漢堡扒攞出黎煎,佢真係用心慢慢煎,跟住就發現佢準備炸我嘅薯條,同埋準備漢堡包裏面嘅配菜,好快漢堡扒嘅肉香味就傳出嚟啦,佢除咗漢堡包仲有意粉沙律同埋小食,我點左至尊漢堡,有兩大篇安格斯牛肉漢堡扒,仲有煎蛋蘑菇洋蔥同埋煙肉佢可以堂食或者拎走,出嚟嘅結果絕對覺得啱啱等左嗰10幾分鐘係非常值得嘅剛薯條都非常之好食係粗切嘅連皮薯條,加$20就有薯條同埋飲品啦

你一點完就會見到店員有個麵包開始預備,

• 至尊漢堡
2019-08-15 49 views
上星期有約朋友係深水埗食飯,梗係試下漢堡店。向嘉頓麵包方向行,五分鐘左右路程,因為門面向大路,所以好易搵。睇下餐牌先,有十款Burger左右,仲有意粉同沙律揀,價錢亦唔貴。第一次黎食,當然係揀食漢堡餐啦。唔該,要一個「至尊漢堡」,跟餐,要脆皮薯格同Zero可樂。我們兩個女仔應該食唔到兩個包,所以叫左一份巨型至尊漢堡餐set 。$88漢堡既體積大型,一手不能掌握,但以價錢計,尚算合理。女仔食起上黎係麻煩少少,,我先將漢堡一分為二,係先食上面半份再下面半份。麵包外脆內軟,除左麵包香外,肉質好牛肉味,朋友食牛愛號者,連佢都大讚好味。推介朋友黎食新野當然滿足啦!唯獨地方淺窄,多人吃時會有小小逼。
上星期有約朋友係深水埗食飯,梗係試下漢堡店。

唔該,要一個「至尊漢堡」,跟餐,要脆皮薯格同Zero可樂。

$88[至尊漢堡]+$20 餐 [可選薯條或薯格]配汽水🥤或水

唯獨地方淺窄,多人吃時會有小小逼。

Type of Meal
Tea