2023-05-04 643 views
I have been in Burgeroom for lunch today. I ordered the Jalapeño Cheese Burger (combo), Iced Pineapple Fruit Soda, Holo Fish Burger (combo), and Caramel Latte. Burgeroom is a very popular American style burger joint with a menu that offers a variety of choices, from classic burgers to innovative flavors, making it difficult to choose. What I have ordered taken me thousand of minutes to choice The Jalapeño Cheese Burger is a very spicy burger, but it tastes really good. The burger patty is juicy

The Jalapeño Cheese Burger is a very spicy burger, but it tastes really good. The burger patty is juicy and tender, and the combination of jalapeño and cheese makes it very flavorful. It's perfect to enjoy with fries and an Iced Pineapple Fruit Soda, especially on a hot summer day.

The Holo Fish Burger is a very special burger made with cod fish patty, which has a refreshing taste. It's paired with vegetables and a special sauce, making the whole burger even more delicious. It's perfect to enjoy with fries and a Caramel Latte during lunchtime.

In addition to the delicious burgers, Burgeroom's drinks are also excellent. The Iced Pineapple Fruit Soda is very refreshing and has a great taste. The Caramel Latte is very rich, but not too sweet, making it perfect for coffee lovers, like my close friend.

Burgeroom is a burger joint that is definitely worth a try. Variety of choices makes the whole dining experience even more perfect.

2023-05-04
$142 (Lunch)
  • Jalapeño Cheese Burger
2023-04-28 37 views
美麗華廣場一向都係約人嘅好地方😆多品味小店之餘仲有好多高質素嘅餐廳😋重點係空間好大! 通常都唔需要等位😍今日就試咗Burgeroom🍔!! 裝修幾有格調😛型格得來唔會太黑,地方夠大都坐得好舒服😋Menu選擇好多,真係花多眼亂🤪🍄🐮蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡 $120漢堡包一上枱已經聞到好香嘅大啡菇味道🤩餐廳仲好貼心事先將漢堡一分為二,仲要每分都有牙籤吉住😎好輕易就見到個橫切面好靚!! 漢堡包份量好足🥳漢堡牛扒同埋菇都係勁厚切😳咬落去好Juicy 😍 啡菇本身嘅水份加埋漢堡扒嘅肉汁🥹好食!🥑🐓牛油果醬芝士雞柳漢堡 $100同樣都好高質素!🤩 雞扒好大塊同埋有少少炭燒嘅焦香🤓 牛油果份量好足🥰雖然牛油果醬同雞扒都唔算重調味,但係就更能突出酸酸地嘅沙律醬! 特別值得一題係佢嘅芝士都幾出色 要試!😆食burger都要有嘢飲!😆有peach味嘅bundaberg幾特別🤣 peach soda 都係有feel嘅non-alcoholic choice~! 算係比自己嘅guilt free treat laaaa 🤪

🍄🐮蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡 $120

🥑🐓牛油果醬芝士雞柳漢堡 $100

食burger都要有嘢飲!😆
2023-04-26 32 views
門口有很多霓虹光管,入到面裏好有重工業的味道,用輪軚做裝飾確實少見,餐牌上面嘅漢堡種類繁多,配菜大致上都是炸薯條炸雞沙律,餐飲有啤酒和酒精類飲品,果汁和各種特飲,值得一提餐廳的服務很細心,上菜時已經將巨型漢堡包切開一半,方便客人食用。鵝肝牛肉漢堡這款招牌漢堡,極力推薦,香煎的鵝肝很大很厚,口感濃郁細膩,漢堡牛肉厚身肉味香濃,一刀切下去肉汁從裏面爆出來,配上蕃茄生菜和半溶芝士,真的巨巨巨好吃,大大驚喜!芝士旋風薯條薯條炸得非常香脆,配上濃濃的芝士醬,太邪惡了,好食到停不了口。香脆雞塊配芝士醬不能不說這個廚房炸食物非常了不起,普通的雞塊可以炸到外脆內軟又多汁再配上芝士醬,不過要注意要趁熱食,涼了失去了炸雞嘅風味。餐廳外面還有一個露天嘅地方,可以在擠迫的城市裏約三五知己和朋友飲酒聊天歇歇腳。

芝士旋風薯條
薯條炸得非常香脆,配上濃濃的芝士醬,太邪惡
了,好食到停不了口。

香脆雞塊配芝士醬

2023-04-23 42 views
點了餐牌上推介的芝士BURGER,不至於難食,但真係好普通,性價比不太高。  雖然餐牌有很多項目,但來來去去只有幾種,以薯條為例,有4至5種,但是區別在於有/無芝士,有/無黑松露之類。  芝士炸雞件簡直係垃圾,全部都是肥肉。  炸魚柳一拿起就斷。
2023-04-21
$280 (Dinner)
2023-04-16 50 views
餐廳氛圍輕鬆現代,內部和室外均設有座位室內設計採用了工業和鄉村元素 有裸露的磚牆和木質裝飾一幅大型壁畫,增添了餐廳時尚和潮流的氛圍以高品質的食材製作美食漢堡 好多野食提供多種漢堡選擇,包括牛肉、雞肉和素食漢堡 素肉 魚類,海鮮類 雞類 鴨類一些他們最受歡迎的漢堡包括「經典芝士漢堡」、「招牌大烤菇漢堡」和「素食漢堡」除了漢堡之外,Burgeroom還提供多種配菜,例如薯條、洋蔥圈和馬蘇里拉芝士條等等各種飲料可供選擇,包括軟性飲料、奶昔,啤酒 果汁 自家製冰茶/梳打 香茶系列 朱古力系列 咖啡汽酒 雞尾酒 紅酒 白酒,意大利汽酒 法國香檳香脆鱈魚柳漢堡 雙重厚道。鱈魚柳夠厚 成個漢堡更厚 唔怪得要用刀叉食新鮮番茄 生菜 芝士 沙拉醬 芝麻包鬆軟麵包 一刀兩分 慢慢品賞漢堡菠蘿燒烤醬雞柳漢堡烤過的雞肉、菠蘿、生菜、起司和燒烤醬 洋蔥特制燒烤醬由番茄醬、糖、醋、辣椒粉、大蒜和其他香料混合而成 微甜微辣菠蘿 清甜味和多汁感可以平衡漢堡的鹹味直薯條——Burgeroom——尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓207號舖
餐廳氛圍輕鬆現代,內部和室外均設有座位
室內設計採用了工業和鄉村元素 有裸露的磚牆和木質裝飾
一幅大型壁畫,增添了餐廳時尚和潮流的氛圍

以高品質的食材製作美食漢堡 好多野食

汽酒 雞尾酒 紅酒 白酒,意大利汽酒 法國香檳

香脆鱈魚柳漢堡
雙重厚道。鱈魚柳夠厚 成個漢堡更厚 唔怪得要用刀叉食
新鮮番茄 生菜 芝士 沙拉醬 芝麻包
鬆軟麵包 一刀兩分 慢慢品賞

漢堡菠蘿燒烤醬雞柳漢堡
烤過的雞肉、菠蘿、生菜、起司和燒烤醬 洋蔥
菠蘿 清甜味和多汁感可以平衡漢堡的鹹味

直薯條

——Burgeroom——
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓207號舖
2023-04-12 28 views
放左工同朋友黎到位於尖沙咀美麗華嘅Buegeroom食個晚餐,餐廳以美國工業風格為主,有好多車軚裝飾,岩哂鐘意車既食客。個人最喜歡佢個紅包霓虹燈logo設計,掛喺餐廳中間,好有氣氛。另外餐廳內位置寬敞,乾淨企理,適合一大班朋友聚會。多於20款嘅漢堡包種類,包括:牛肉類,素類,魚、海鮮類,雞及鴨類,仲可以自選加配料,真係好吸引。我同朋友每人都選擇咗廚師推介嘅漢堡包。大烤菇芝士牛肉漢堡呢間嘅漢堡真係真心大份!大烤菇整得恰到好處,表面唔太濕,但都保留到水份。至漢堡都好juicy好firm, 唔會一咬就散開。配菜亦好足料。包嘅烘嘅程度配合到,即刻肉汁或者水份索完都唔會太淋。特量芝士牛肉漢堡朋友係一個芝士控,所以叫呢個特量芝士。真係名乎其實嘅特量,芝士多得有d 誇張,加埋厚嘅漢堡一齊食,朋友表示十分滿意!而小食方面,亦有好多選擇,薯條洋蔥圈,鱈魚手指,芝士條,雞翼等等…餐廳亦有沙律同多款,酒精或非酒精飲品供應。牛油果醬芝士薯條牛油果醬食落好新鮮,配搭濃芝士醬咁食薯條,真係食下食下停唔到口。食物和服務質素都非常好,性價比高。

特量芝士牛肉漢堡

牛油果醬芝士薯條

食物和服務質素都非常好,性價比高。
  • 大烤菇芝士牛肉漢堡
  • 特量芝士牛肉漢堡
  • 牛油果芝士薯條
🥩🍔【 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧𝙤𝙤𝙢 】🍔🧀⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄今日同朋友嚟尖沙咀睇戲,晚餐想食啲邪惡嘅嘢,揀咗位於美麗華商場嘅Burgeroom😏一人嗌咗一個漢堡包,價錢$100鬆啲,晚市係冇得跟set的,只有午市先有。見隔籬枱食緊個「芝士蛋牛肉漢堡」非常吸引,所以我就揀呢個。太誘人的層層疊漢堡❤️‍🔥❤️‍🔥雞蛋、牛肉都非常厚身,絕非快餐店質素可以媲美,食一個真係超飽!朋友點咗「特量芝士牛肉漢堡」啲芝士喺後面流晒出嚟,好似瀑布咁傾瀉而下,非常壯觀😍🤩另外單點左一個「牛油果醬芝士薯條」,係我鍾意食嗰種粗身薯條,熱辣辣地上桌,點牛油果醬感覺上健康啲,冇咁有罪惡感😂⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🥑牛油果醬芝士薯條🍟( $70 )🍳芝士蛋牛肉漢堡🐂( $110 )🧀特量芝士牛肉漢堡🍔( $115 )⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkf
🥩🍔【 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧𝙤𝙤𝙢 】🍔🧀

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

見隔籬枱食緊個「芝士蛋牛肉漢堡」非常吸引,所以我就揀呢個。
太誘人的層層疊漢堡❤️‍🔥❤️‍🔥
朋友點咗「特量芝士牛肉漢堡」

啲芝士喺後面流晒出嚟,好似瀑布咁傾瀉而下,非常壯觀😍🤩
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🥑牛油果醬芝士薯條🍟( $70 )

🍳芝士蛋牛肉漢堡🐂( $110 )

🧀特量芝士牛肉漢堡🍔( $115 )

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami尖沙咀 #burger #burgeroom #burgeroomhk #burgeroomtst @burgeroom_tst
2023-04-03
Type of Meal
Dinner
餐廳裝潢走美式工業風,内裏有一道屏風以車輪🛞疊起,分成兩個區域,十分型格⚠️落單嘅位置亦都用路牌顯示,玩味十足!漢堡包選擇亦相當多,除了普通的牛肉🐮雞肉🐓海鮮🦐更有impossible meat及素食類,照顧到不同顧客的需要。🔸大烤菇芝士牛肉漢堡 ($118)牛肉厚身肉味濃🐮且鮮嫩多汁,大烤菇同樣份量十足🍄十分Juicy。加上蕃茄🍅生菜🥬及半融芝士🧀再配上千島醬,食落更有層次更開胃🤤漢堡上菜時已切開一半,方便share食🔸軟殼蟹漢堡 ($115)軟殼蟹超級巨型🦀麵包也未能覆蓋全隻蟹,炸至金黃酥脆,炸粉亦不會太厚,中間更有甘香的蟹膏,配上蕃茄🍅生菜🥬他他醬及檸檬汁🍋減低了油膩感 。🔸爆谷雞配蜜糖燒烤醬 ($65)每粒Bite size的爆谷雞🐓炸至外脆内軟,一上枱啱啱炸起熱辣辣,肉質不會太乾身,十分香😋口點上燒烤醬更加惹味。🔸Lunch burger combo (+$35)週末都有午市套餐,配直薯條🍟及飲品🥤可選汽水、非酒精樽裝飲品及檸茶檸水等等

🔸大烤菇芝士牛肉漢堡 ($118)
大烤菇芝士牛肉漢堡

🔸軟殼蟹漢堡 ($115)
軟殼蟹漢堡

🔸爆谷雞配蜜糖燒烤醬 ($65)
爆谷雞配蜜糖燒烤醬

🔸Lunch burger combo (+$35)
爆谷雞配蜜糖燒烤醬
2023-04-06 62 views
Burgeroom 開左好一段時間,一直以來都係食漢堡既不二之選🍔尖沙咀分店位於美麗華商場,中心地段仲要咁近諾士佛台,地點超級方便!店內有多款不同啤酒供應,Asahi啤酒仲只係$39,食漢堡之餘仲可以同朋友飲多幾杯先走🍻店內環境好寬敞,美式Diner風格裝潢好有特色。餐牌上漢堡選擇繁多,除咗牛肉漢堡外仲有魚、雞、鴨、素菜,甚至近年大熱既素肉都有!再配上小食或沙律,全部份量都好大,點嗌都夠飽🤰🏻🔸牛油果醬芝士牛肉漢堡我揀嘅係經典芝士牛肉漢堡,牛肉patty煎得剛好,保留口感以及肉汁。加上牛油果醬之後多一份清甜,減輕漢堡油膩感,係一個新鮮既配搭😍🔸香脆鱈魚柳蛋漢堡成日黎都係食牛肉漢堡,今次一試魚柳漢堡之後被驚艷到🥰鱈魚柳煎至金黃保留魚肉質感,唔怕乾身,就算攞出嚟做fish and chips 單獨食亦完全唔失禮 👌🏻加上厚厚煎蛋同自家製他他醬,食材味道配合一流🤤🔸旋風薯條旋風薯條炸得好香脆,份量又夠大,亦可以加芝士、黑松露、飛魚子同牛油果醬等不同配搭!

🔸牛油果醬芝士牛肉漢堡

🔸香脆鱈魚柳蛋漢堡

🔸旋風薯條
2023-04-03 58 views
男朋友好鍾意食Burger,所以呢晚就去咗大大嚿Burger嘅Burgeroom食🍔。呢一間嘅漢堡包比我哋想像中大份好多,仲要上菜嘅時候係將一個漢堡包分開兩個,好方便兩個人share嚟食👍🏻。🚩大烤菇芝士牛肉漢堡 $118牛肉味道好出,烤菇好juicy,咬落去嘅時候好多汁會噴出嚟,整體好夾,非常推薦。🚩蜜糖芥茉大烤菇煙肉雞柳漢堡 $120本身我哋都好鍾意蜜糖芥末,加上雞肉感覺健康啲就試下。整體味道都夾,但如果雞肉可以再嫩滑啲就更好。🚩直薯條 $35薯條非常脆,仲要都係大大份,不過本身想叫旋風薯條,都差唔多食完先醒起自己叫錯咗🙈。🍺Asahi $39超級大杯,非常抵飲,我哋兩個人都飲唔晒。

🚩大烤菇芝士牛肉漢堡 $118

🚩蜜糖芥茉大烤菇煙肉雞柳漢堡 $120

🚩直薯條 $35

🍺Asahi $39
超級大杯,非常抵飲,我哋兩個人都飲唔晒。

2023-04-03 45 views
🎀Burgeroom⭐Foie gras beef burger⭐Honey spicy chicken wing⭐Twister friesBurgeroom 一直都係幾出名嘅burger 店, 但係自己未試過, 朋友話想食, 咁就去食下啦。知道呢到嘅burger 份量比較大, 所以order 左一個Foie gras beef burger 同埋Honey spicy chicken wing share。Foie gras beef burger 嘅鵝肝好大份, 係平時嘅一倍, 而且煎得好perfect, 配埋牛肉漢堡一齊食, 真係好有滿足感。而Honey spicy chicken wing 就蜜糖味比較重, 啱d 唔係好食得辣但係又想食少少嘅朋友, 雞翼熱辣辣同埋d Twister fries 一齊食, 好似去左wingman 咁。Address:尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖Shop 207, L2, Mira Place One, 132 Nathan Road, Tsim Sha Tsui港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 港鐵尖沙咀/尖東站 N5
🎀Burgeroom

⭐Foie gras beef burger
⭐Honey spicy chicken wing
⭐Twister fries

Address:
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖
港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 港鐵尖沙咀/尖東站 N5 出口

🧚‍♀️以前去親銅鑼灣返,得閒就會幫襯呢間burgeroom~ 冇食一排依然水準照舊😋😋🦀軟殼蟹漢堡冇諗過隻軟殼蟹會咁大隻🤯🤯仲大過個包! 加上岩岩炸起,脆卜卜真係好香好好食🥹 配上解膩嘅千島醬同新鮮嘅蕃茄生菜😋😋😋完全out of expectation🧚‍♀️🐮爆汁鵝肝牛肉漢堡淨係睇相都知道幾咁邪惡😍juicy到爆嘅牛肉加上又香又軟滑嘅鵝肝🥹 配埋車打芝士,每一啖都係幸福💕同快餐店食嘅漢堡冇得比!

🦀軟殼蟹漢堡

🐮爆汁鵝肝牛肉漢堡

2023-03-28 53 views
今日Lunch去左美麗華覓食😆兩點半左右呢度唔洗等位,慢慢食下野傾下計都幾好~我地兩個人就叫左-大烤菇芝士牛肉漢堡 $118感覺呢個漢堡係必叫😂個包皮好鬆軟唔會濟😋大烤菇勁香又juicy芝士仲拉絲又香濃蕃茄新鮮又多汁牛肉都好鬆軟多汁😍+$35配薯條同飲品啲薯條好脆好好食🥰-荔枝梳打 唔會太甜 好解渴又香荔枝味-蜜味辣雞翼 $65蜜味好香甜辣辣地幾惹味雞翼熱辣辣出哂煙超滑啲雞😍-奇異果汁 $38最中意飲奇異果汁🥝好健康🥰唔會太酸好fresh!!
我地兩個人就叫左

超滑啲雞😍

奇異果汁 $38
最中意飲奇異果汁🥝
好健康🥰
唔會太酸好fresh!!
朋友約我去尖沙咀,見呢間餐廳咁多個like,一於試下先。果然名符其實,一去到已經覺得餐廳個環境好chill,大門口有一大幅壁畫,仲有用車軚砌出嚟嘅特色牆,非常型格!睇個menu都已經覺得好吸引,有幾十款漢堡包任君選擇,我哋揀咗兩個漢堡都係廚師推介! 🍔🍔 第一個係牛油果醬芝士雞柳漢堡配伯爵紅茶。漢堡包即叫即整,上到嚟個包暖暖架,濃郁嘅牛油果醬配上沙律醬,再加上煙靭嘅雞扒,仲有生菜同超多芝麻,咁多層口感味道真係一流! 🥑🤤我哋仲揀咗個大烤菇芝士牛肉漢堡,升級套餐配薯條同梳打。🍔🍟🍹 大啡菇非常juicy、搭配芝士、蕃茄、生菜、仲有靈魂配料牛肉漢堡扒,真係物超所值!下次再嚟試吓其他款式嘅漢堡先得!

牛油果醬芝士雞柳漢堡
2023-03-26
$150 (Lunch)
牛油果醬芝士雞柳漢堡
  • 大烤菇芝士牛肉漢堡
2023-03-23 153 views
自己好少食漢堡,呢次友人推介就特登黎睇下呢間勁多笑笑口既係咩料!係得美麗華廣場,裝潢一定有返咁上下,簡單既工業風幾有特色,入內座位同氣氛都認真唔錯,望下個餐牌,嘩!!!!咁多款式既,有選擇困難症既我,諗左好耐決定跟從餐牌同友人既推介試返佢既人氣漢堡,等左唔一陣,熱辣辣仲咇緊醬汁出既漢堡已經黎到枱面!大烤菇芝士牛肉漢堡$118上台見到個Size滿意左一半,分開一半望下入面,嗯!!色香都齊,一咬入口,烤菇淡淡既火炙味冇蓋過個菇味之餘配合濃厚牛味既肉令件事昇華左,新鮮既蕃茄同生菜輕輕點綴左令本身好邪惡既漢堡感覺唔會油膩牛油果醬芝士雞柳漢堡$100每個漢堡上枱都會預先切開一半,幾方便客人分享及入口,坦白講兩個漢堡都好味,不過個人口味計我更喜歡這個牛油果雞,鮮嫩既雞肉唔老之餘熟度岩岩好,芝士+牛油果醬一個健康一個邪惡,但擺埋一齊連雞食竟然有多種層次出現左,牛油果醬比芝士食左,芝士比雞食左,雞又比牛油果個口感食左,正!!旋風薯條$35埋到黎既時候望見個賣相本身有啲失望,但係食落口就唔同了,佢係絕跡香港以前哈迪斯果隻美式薯條味,全部薯條都係乾身又脆口,亦冇食得多時覺得好多油或者喉嚨不適既感覺,點點茄
大烤菇芝士牛肉漢堡$118

牛油果醬芝士雞柳漢堡$100

旋風薯條$35
埋到黎既時候望見個賣相本身有啲失望,但係食落口就唔同了,佢係絕跡香港以前哈迪斯果隻美式薯條味,全部薯條都係乾身又脆口,亦冇食得多時覺得好多油或者喉嚨不適既感覺,點點茄汁回憶又返黎了

魚柳沙律$90
沙律上枱至知原來份量幾足下,兩塊香口實淨既脆魚柳滿足埋我係呢間舖牛雞豬都試哂既慾望,肉質同炸粉比例恰當,沙律亦十分之新鮮,食個生洋葱圈先仲辣得好過癮,蕃茄片可以中和返個辣,全餐Dinner食到我同女友飽了,大滿足!!!!!!

2023-03-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 牛油果醬芝士雞柳漢堡