2023-07-27 1420 views
其實之前喺銅鑼灣☺️已經試過Burgeroom,今日喺尖沙咀美麗華都發現佢嘅身影,一於試吓佢嘅質素上次主要係食素肉Burger,素肉burger都整得好好食,今次想試真啲肉類Burger😋Bacon Cheese Burger一如既往呢度每一份Burger都係非常大份,可以一開二同朋友Share最欣賞呢份Burger入面嘅煙肉煎得一啲都唔硬(平時鐘意食煙肉,但係經常會被煙肉吉到口😂😂😂)配搭埋微熱溶化既芝士一流Honey Mustard Portobello Burger喱個Burger味道就比較多層次,有蜜糖芥末既甜味點綴大啡菇,唔知大家覺唔覺得烤過既大啡菇都有一種肉香味呢? HAHA 喱款BURGER仲有厚身 Angus Beef, 係雙重既肉味呀仲大份到要分層食~大滿足Popcorn Chicken with Honey Barbecue Sauce炸雞粒炸得唔油脆身,啖啖肉冇多餘既肥膏大大份好岩飲酒既朋友叫返份黎佐酒

Bacon Cheese Burger
配搭埋微熱溶化既芝士一流

仲大份到要分層食~大滿足

炸雞粒炸得唔油脆身,啖啖肉冇多餘既肥膏
大大份好岩飲酒既朋友叫返份黎佐酒
2023-06-11
2023-07-20 57 views
標題:Burgeroom 餐廳評論:待加強的服務體驗近期,我有幸造訪了位於城市中心的Burgeroom餐廳,一家以漢堡為主打的餐廳。整體而言,食物的品質是合格的,裝修也算還好,然而,我對於這裡的服務態度感到失望。這篇評論將介紹我的用餐體驗,以及提供對Burgeroom改進的建議。首先,讓我來談談食物。Burgeroom的漢堡提供了多種口味選擇,而且質量不錯。我品嘗了他們的經典漢堡,肉質鮮嫩,搭配的醬料和配菜也相當美味。此外,他們的薯條和洋蔥圈也相當出色,炸得恰到好處,酥脆可口。總的來說,非常普通其次,讓我來評價一下Burgeroom的裝修。這家餐廳的內部裝潢設計簡潔,用色明亮,營造出舒適輕鬆的用餐氛圍。桌椅擺放整齊,不會讓人感到擁擠。餐廳的音樂和燈光設計也很適中,讓用餐者能夠輕鬆地與朋友或家人交談。總體來說,裝修方面也值得80分的評價。然而,正當食物和裝修都表現不錯時,讓我感到失望的是Burgeroom的服務態度。在進入餐廳後,我們遇到了冷漠和不友好的態度。服務員對客人的問候冷淡,甚至當我們詢問菜單上的一些問題時,他們也顯得不耐煩。點餐的過程也讓人感到有些混亂,而且食物上桌的速度有些慢
標題:Burgeroom 餐廳評論:待加強的服務體驗

然而,正當食物和裝修都表現不錯時,讓我感到失望的是Burgeroom的服務態度。在進入餐廳後,我們遇到了冷漠和不友好的態度。服務員對客人的問候冷淡,甚至當我們詢問菜單上的一些問題時,他們也顯得不耐煩。點餐的過程也讓人感到有些混亂,而且食物上桌的速度有些慢,使得整個用餐體驗不盡如人意。這種差勁的服務態度實在讓我對整體餐廳印象大打折扣。

綜合以上評論,Burgeroom餐廳的整體評分為60/100。食物味道合格,裝修還算不錯,但是需要改進服務態度。我建議餐廳管理層加強培訓員工的服務技巧和態度,讓客人感受到更溫暖和親切的接待。如果能夠改進這一點,相信Burgeroom將能夠吸引更多滿意的客人,營造更好的用餐體驗。
2023-07-16 51 views
十年都冇行過美麗華一期, 去開donki , 行去食野。肥姜濤(紙牌)企在門口, 星期六下午2:30人流又唔多, 就選擇此店。侍應有禮, 帶入座㴲上餐牌。barcode 點餐。🍔漢堡包加$35轉餐(配薯條🍟及飲品)墨西哥辣牛肉漢堡🍔菠蘿梳打水, 唔太菠蘿味。小食馬蘇里拉芝士條🧀。。5分。 一般芝士唔香, 唔太拉絲效果。炸雞柳。5分。 一般, 沒有特別。炸得較乾。加-杯黑啤🍺。 7分。總評。 7分環境。 夠靜。舒服 8分服務。 8.5分 有禮食物。 6.5分.
十年都冇行過美麗華一期, 去開donki , 行去食野。

侍應有禮, 帶入座㴲上餐牌。
barcode 點餐。
🍔漢堡包加$35轉餐(配薯條🍟及飲品)
墨西哥辣牛肉漢堡🍔

菠蘿梳打水, 唔太菠蘿味。

小食
馬蘇里拉芝士條🧀。。5分。 一般
芝士唔香, 唔太拉絲效果。

炸雞柳。5分。 一般, 沒有特別。
炸得較乾。

加-杯黑啤🍺。 7分。

總評。
7分

環境。 夠靜。舒服 8分
服務。 8.5分 有禮
食物。 6.5分.

2023-07-14 53 views
下午和朋友去九龍公園泳池游水,  游左兩小時, 游完好肚餓, 上網搵下有咩好食, 睇到尖沙咀有間食美式漢堡包, 好吸引咁, 便黎開餐.地點係美麗華商場入面, 都好方便, 一黎到門口見到兩杯大大的啤酒牌, 即刻想試下, 呢個夏天咁熱, 飲杯冰凍啤酒, 好爽, 哈哈! 另外一塊係法國啤酒係姜粉既好岩, 哈哈餐廳裝修走美式工業風格,門口車軚裝飾很有特色, 隔離牆上仲有位美女可以一齊打卡, 靚靚, 餐廳內座位很多, 十分寬敞,也很舒適,很適合朋友chill下傾下計, so relaxing.黎呢到當然食佢既牛肉burger 啦, 我至愛牛肉, 不過餐牌入面都好多款式, 有主打牛肉漢堡, 其他選擇有魚, 海鮮, 雞, 鴨類, 仲有照顧埋素食者的需要, 有素類和素肉, 照顧周到, 讚!我叫了大烤菇芝士牛肉漢堡 $118Portobello Cheese Burger牛肉十分厚實,煎得好香,又多醬汁, 好似係千島醬, 配上新鮮蕃茄同生菜, 好豐富,漢堡飽十分鬆軟和牛油味濃, 個包好高多層, 個口冇咁大, 結果用刀叉食, 好味朋友就叫了軟殼蟹漢堡 $115Soft Shell Crab Burger軟

我叫了大烤菇芝士牛肉漢堡 $118
Portobello Cheese Burger

牛肉十分厚實,

朋友就叫了軟殼蟹漢堡 $115

Soft Shell Crab Burger

軟殼蟹真係好大件呀, 好似我隻手仔咁大, 麵包都不能夠覆蓋全隻蟹, 軟殼蟹炸至金黃酥脆, 中間見到有蟹膏,再配上蕃茄和生菜, 他他醬及檸檬汁, 食落中和了油膩感, 不過下次可以試下其他唔同類型的

飲品叫了日本Asahi, $39, 500ml, 都幾抵飲, 冰凍口感, 香醇麥香, 配漢堡包都幾好,

另外叫了自家制的Ice Peach Fruit

Tea, 蜜桃茶, 好飲
2023-07-13
$170 (Dinner)
2023-07-03 62 views
呢間餐廳係美式餐廳,主打大大杯啤酒,大大個漢堡包,仲有小食送酒,坐位舒適,裝修別緻,用左一堆車軚做裝飾。又帶一點懷舊風格,可以同朋友坐低,一邊飲嘢,一邊慢慢傾下計,餐廳入面音樂唔會太噪太大聲,音量適中。今日2個人食,叫左2份burger,分別係軟殼蟹漢堡同埋煙肉芝士牛肉漢堡,小食叫咗芝士旋風薯條,再加一杯黑啤。煙肉芝士牛肉漢堡入面嘅牛肉係厚切漢堡扒,而且充滿肉汁,煙肉再加上芝士有少少過咸,不過整體夾埋塊包,同埋生菜,味道剛剛好。漢堡包用嘅麵包亦都非常鬆軟,表面焗到脆脆地,記得一定要趁熱食。另一款軟殼蟹漢堡,入面嘅軟殼蟹用炸粉炸脆了,再加上沙律醬,生菜及蕃茄,夾住一齊食又有另一番風味。呢件炸軟殼蟹唔同我哋食開嘅日式炸軟殼蟹,炸粉質地唔同,調味亦都唔同,算係有點新鮮感。芝士旋風薯條,加左芝士醬,其實唔加醬都好夠味,薯條本身已經調咗未,炸得脆脆的,熱辣辣好正。杯黑啤好大杯,足夠兩個人分享。整個晚餐價錢唔貴,只係三百幾蚊,坐得咁舒服,真係好抵。

2023-06-29 68 views
呢間漢堡專門店有多款漢堡供應包括牛肉、雞肉、鴨肉漢堡選擇非常多元化店內裝修走工業風幾型格喔!-🍔牛油果醬芝士牛肉漢堡($100)漢堡包烘得香脆軟綿牛肉漢堡厚身大塊咬落紮實多汁配上新鮮牛油果蓉🥑以及半溶芝士、蕃茄、生菜飽足感十足呀!🍔煙肉芝士牛肉漢堡($95)整個漢堡味道豐富且層次分明中間夾咗好多配料包括有煙肉、芝士、蕃茄、生菜新鮮熱辣配料十足,非常好味💕漢堡+$35可升級做套餐有薯條同飲品薯條粗身而且連薯皮增加咗咬口感呢!
呢間漢堡專門店有多款漢堡供應
包括牛肉、雞肉、鴨肉漢堡
選擇非常多元化
店內裝修走工業風
幾型格喔!

🍔牛油果醬芝士牛肉漢堡($100)
漢堡包烘得香脆軟綿
牛肉漢堡厚身大塊
咬落紮實多汁
配上新鮮牛油果蓉🥑
以及半溶芝士、蕃茄、生菜
飽足感十足呀!

🍔煙肉芝士牛肉漢堡($95)
整個漢堡味道豐富且層次分明
中間夾咗好多配料
包括有煙肉、芝士、蕃茄、生菜
新鮮熱辣
配料十足,非常好味💕

漢堡+$35可升級做套餐
有薯條同飲品
薯條粗身而且連薯皮
增加咗咬口感呢!
2023-06-26 48 views
位於美麗華廣場2樓既burgeroom 係2007年開業至今。裝修風格走型格路線,車胎,磚,等元素在餐廳完美地呈現出獨特風格。餐廳地方大,分室內用餐同室外用餐區,夜景十分優美。餐廳主打漢堡,可以選擇唔同的餡料,亦提供各款香口小食,飲品方面除左提供酒精飲品都有梳打等等。日本Asahi $39 500ml柔滑泡沫,濃香香醇麥香冰凍口感鱈魚魚手指配他他醬$65鱈魚手指 卜卜脆炸漿比較薄身啖啖魚肉他他醬有酸瓜粒用黎配炸魚超好味牛肉漢堡 $80牛肉十分厚實煎得好香,又多汁配上新鮮蕃茄同生菜漢堡飽十分鬆軟牛油味十分香鱈魚漢堡$90大大塊炸鱈魚魚肉十分嫰滑配上芝士,沙律醬非常美味😋
餐廳地方大,分室內用餐同室外用餐區,夜景十分優美。

日本Asahi $39 500ml
柔滑泡沫,濃香香醇麥香
冰凍口感

配上芝士,沙律醬
非常美味😋
鱈魚手指
2023-06-26
$65 (Dinner)
鱈魚手指
  • asahi
  • 鱈魚手指配他他醬
  • 香脆鱈魚柳漢堡
2023-06-25 43 views
Burgeroom 🍔(美麗華廣場一期) (尖沙咀)尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖好小食burger 今次就試下尖沙咀一間連鎖burger 鋪!🍔當時dinner 時間入去, 環境好chill ,你仲可以叫啤酒🍻飲嫁(如果你想🤣🤣) 每款burger 都有好多層滋味, 我當日食雞肉,略嫌佢肉汁未去到好juicy 🤣所以食起上黎有小小乾,同行朋友食牛肉,就係佢地嘅主打, 所以推介下次你地不妨試下佢嘅牛堡🐮🐮🐮加左小食炸雞粒同埋薯條,🍟🍔人均HKD200頭🐒呢間餐廳無限時計得咁緊張,你可以同friends 慢慢吹水所得😂🤭#尖沙咀好西#尖沙咀美食#尖沙咀打卡#尖沙咀餐廳#美麗華美食#美麗華商場#美麗華餐廳#hkig#hkfoodie #hkfoodblogger#hkfoodblog#burgerlover#burgerroom#burgertime#burgers#hkgirls#hkfoodpic
Burgeroom 🍔(美麗華廣場一期) (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖

加左小食炸雞粒同埋薯條,🍟🍔人均HKD200頭🐒

突然很想吃美式漢堡,樓下就有一間很有名而且很美味的美式漢堡店Burgeroom,所以就約了朋友來光顧。餐廳裝修以美式工業風格,門口車軚裝飾十分有特色。餐廳內十分開揚寬敞,座位很多,而且很舒適,很適合朋友坐下好好傾計。來過很多次,嘗試過牛肉漢堡,這次希望試試別的,點了鵝肝雞柳漢堡,還加了午市套餐,包了薯條和飲品,非常實惠。鵝肝雞柳漢堡非常好吃,鵝肝很香,雞柳炸得非常鬆脆美味,麵包也烘過,十分鬆脆,而且店員非常細心,將漢堡切一半並用長竹簽插著,方便顧客食用。即叫即炸薯條熱辣辣,非常吸引。最後兩杯飲品,一杯是焦糖泡泡咖啡,非常香濃美味,另一杯是熱朱古力咖啡,有非常濃郁的朱古力和咖啡味。

餐廳裝修以美式工業風格,門口車軚裝飾十分有特色。

2023-06-20
Type of Meal
Lunch
2023-06-20 41 views
今日突然好想食漢堡,咁啱喺美麗華俾我見到呢間burgeroom ,我好想試下,門口望入去都見到地方非常大,仲有室外可以坐,環境舒服雙層牛肉芝士漢堡,漢堡size好大個,見到咁大個漢堡要點樣食先至得體,材料非常豐富,有大啡菇,生菜,蕃茄,牛肉,芝士,煙肉。表面的麵包經過烘過,邊位很脆,做到外脆內軟,麵包有牛油香,很軟身,牛肉漢堡有兩塊,很厚身,入口肉汁豐富,牛肉口感很有彈性,慢慢咀嚼牛肉很濃的牛肉味慢慢滲出,加上濃郁芝士味,加上蕃茄和生菜,可以中和返油膩感,煙肉口感軟硬的,帶有鹹香味,烤大啡菇很大塊,入口軟淋而且很Juicy,而且餐廳亦非常細心,知道我哋兩個人去,仲幫我哋切咗一半方便進食,這個漢堡太邪惡,一邊食,一邊讚口不絕,好滿足。牛油果蕃茄沙律$65,牛油果蓉的香味,果肉質地細膩,味道鮮美,蕃茄嘅份量非常大,成隻蕃茄放在蔬菜上面,真係非常健康,蕃茄的清甜及微酸,平衡得十分好,層層豐富口感,而且生菜十分新鮮,脆嫩爽口,感覺很清新,上面放有一些煙肉碎,非常香口
  • 大烤菇芝士牛肉漢堡
放工相約朋友去尖沙咀聚舊,今日嚟美麗華呢間burgeroom,十分方便。坐底即刻點個餐前小食,餸一餸酒先🍺。1. 單骨雞翼 (single-bone chicken wings and honey mustard sauce $65)單骨雞翼炸到好香口,微微嘅辣味,朋友話好啱餸酒。點埋芥末醬就更惹味。2. 啤酒 500ml (Asahi $39)🍺飲品方面,見到menu推介特價啤酒。大大杯好抵飲。3. 牛油果醬芝士雞柳漢堡 (Guacamole chicken burger $100)牛油果醬配上芝士嘅味道好夾,另外雞柳事前先剪香。成個burger嘅涵料好健康,有牛油果super food同雞柳豐富嘅蛋白質,啱晒做gym人士。一隻burger 可以夠兩個女仔食,因為呢度每隻burger都好足料,厚身burger約10cm,一啖咬唔晒。

坐底即刻點個餐前小食,餸一餸酒先🍺。

2. 啤酒 500ml (Asahi $39)🍺
飲品方面,見到menu推介特價啤酒。大大杯好抵飲。

Burgeroom 尖沙嘴行過美麗華1期捻住係星巴克飲咖啡,飲咖啡期間抬頭望到2樓有間食burger,等到朋友黎到就一齊上去睇下個餐牌,餐廳裝修風格是走向美國街頭風格,再加上播放輕快音樂,好relax and chill🫶🏻餐廳漢堡包款式比較多選擇,分別有牛肉、雞、素食、海鮮 供客人選擇。牛油果醬芝士漢堡 +$10煙肉一上檯就見到漢堡包好足料,漢堡扒肉是比較厚,漢堡包一開二就不會食得好論盡。呢個位值得加分,加上有牛油果醬和千島醬配合食,味道更加昇華蜜糖芥茉大啡菇煙肉雞柳漢堡雞堡食落去就有芥末醬既甜味,再加上夾有大啡菇在中間,好juice,而且雞柳唔會乾,值得加分飛魚子芝士薯條好重芝士味和重量級魚子,睇到哇一聲,食落又幾香口,菠蘿冰茶茶味大於有菠蘿味,好似飲緊凍檸茶。
Burgeroom 尖沙嘴

飛魚子芝士薯條

好重芝士味和重量級魚子,睇到哇一聲,食落又幾香口,

菠蘿冰茶

茶味大於有菠蘿味,好似飲緊凍檸茶。
菠蘿冰茶
2023-06-11
  • 牛油果醬芝士牛肉漢堡
  • 蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡
Burgeroom 既burger 相信都唔會陌生呢家店係尖沙咀都已經好多年美式burger 既環境都係好熱鬧播放住好快既音樂個menu 勁多選擇, burger 都有好多款天氣咁熱,又咁多生啤選擇,當然要飲啤酒啦另外仲要左杯蜜桃🍑冰茶,都係好岩夏日我地今日好想食芝士,所以叫左幾樣食物都係多芝士既呢個芝士包真係好😈😈熔岩芝士牛肉漢堡倒d 芝士落去已經好興奮一拉起個膠就全個burger 都佈滿芝士😍😍入面有菠蘿,所以食落去都唔會好漏食burger 點會小得叫薯條呢呢個係黑松露芝士醬汁,勁多醬超級好味😋😋鵝肝薯餅勁勁勁😈😈呢個都係😈😈之選最後再加多個墨西哥脆片,配牛油果同芝士醬呢個都係超級多醬汁,仲脆卜卜食完呢餐,非常滿足啦😋😋
Burgeroom 既burger 相信都唔會陌生
呢家店係尖沙咀都已經好多年

美式burger 既環境都係好熱鬧
播放住好快既音樂

個menu 勁多選擇, burger 都有好多款

天氣咁熱,又咁多生啤選擇,當然要飲啤酒啦
另外仲要左杯蜜桃🍑冰茶,都係好岩夏日

我地今日好想食芝士,所以叫左幾樣食物都係多芝士既

呢個芝士包真係好😈😈

熔岩芝士牛肉漢堡
倒d 芝士落去已經好興奮
一拉起個膠就全個burger 都佈滿芝士😍😍

入面有菠蘿,所以食落去都唔會好漏

食burger 點會小得叫薯條呢
呢個係黑松露芝士醬汁,勁多醬超級好味😋😋

鵝肝薯餅
勁勁勁😈😈
呢個都係😈😈之選

最後再加多個墨西哥脆片,配牛油果同芝士醬
呢個都係超級多醬汁,仲脆卜卜

食完呢餐,非常滿足啦😋😋
2023-06-11 33 views
Burgeroom位於尖沙咀繁華的美麗華商場內。這裡的裝修摩登時尚,營造出一種輕鬆愉快的用餐氛圍,尤其適合跟朋友一起享受Happy hour。我們選擇了以下幾款美食1. **溶岩芝士漢堡**:這款漢堡的亮點在於濃郁的芝士醬,搭配上香脆可口的漢堡包和鮮美多汁的牛肉餅,猶如一場味覺盛宴。芝士醬如同火山岩漿般流淌,使得每一口都能品嚐到濃厚的芝士味道,令人陶醉。2. **鵝肝薯餅**:鵝肝的香濃與薯餅的酥脆形成了絕佳的味覺組合。鵝肝的細膩口感與薯餅的口感呼應,使得每一口都讓人回味無窮。此外,鵝肝的獨特風味也帶來了豐富的層次感,讓人難以忘懷。3. **松露芝士薯條**:這款薯條的獨特之處在於其上的松露芝士醬,絲滑濃郁的芝士醬中融入了松露的奢華香氣,使得這款薯條別具一格。薯條酥脆可口,再搭配上松露芝士醬,口感更顯豐富,令人難以抗拒。4. **密西哥脆片**:這款脆片是一道極具創意的小吃,各式各樣的香料與醬料使得脆片味道豐富多彩。獨特的口感和濃郁的香氣相互融合,讓人回味無窮。這款密西哥脆片更是啤酒的最佳搭檔。5. **生啤**:Happy hour最重要的當然是一杯冰涼的生啤。1664的生啤口感醇厚

5. **生啤**:Happy hour最重要的當然是一杯冰涼的生啤。1664的生啤口感醇厚,泡沫細膩,入口爽口,尤其適合與以上美食一起享用。在愉快的氛圍中品嚐美酒佳餚,實在是一種難忘的體驗。
2023-06-08 31 views
作為一個burger fans, 一定食過burgeroom。呢度嘅burger款式有幾十種,嚟咁多次都未試晒。呢度啲小食都好多選擇,價錢平得嚟又大份,尖沙咀嘅餐廳嚟講算性價比高🤣今次都係叫咗啲burger同朋友share。Burger size超大隻,一個人食一隻一定夠飽。見到menu 特別推介呢隻軟殼蟹burger ($115)因為size巨大,其實好抵、物有所值。Burger外層係微微烤過,少少脆身。主角軟殼蟹啖啖肉,可以見到隻蟹大過個飽🤣,加上脆卜卜嘅炸皮,十分推介。另外仲叫咗signature 嘅芝士牛肉burger, 都係必點items. 牛肉夠厚身、有肉汁,加上千島同芝士一齊食,十分滿足。另外仲叫咗啲小食,同朋友坐底一路傾偈一路飲野。薯條咁大碟只係$35,價錢合理。