2022-10-10 39 views
11:35am到達店舖打算買幾個burgers回家與家人分享午餐, 店舖卻未有按營業時間11am開店, 遇上剛回店的職員妹妹, 她也未能進入, 跟我說持鎖匙的職員未返到舖頭。原本一心想與家人試試這好評的漢堡店, 可惜未能如願!如果打算lunch食, 可能早一天聯絡舖頭查詢開店時間, 避免白行一趟!這店舖的漢堡平均差不多近$100元一個, 地鐵站行去舖頭都要最少10分鐘。如果店主不打算準時開店,應該要修改營業時間,門外標示的電話亦沒有人接聽,建議一併移除避免誤會!

2022-10-10
TakeAway
Type of Meal
Lunch
2022-10-09 34 views
-澳南海岸最近有不少新店家今天去了一間工業風的漢堡店店內面積不大但蠻好拍照的☺️-◾️#至尊漢堡 HKD$112King size大漢堡除了雙層的芝士和漢堡扒還有煎蛋,煙肉,炒洋蔥,生菜,蕃茄漢堡扒脂肪比例不高但肉味香濃搭上受熱半融的芝士🧀😋煎蛋蛋黃竟然是半熟的!切開後蛋黃汁流下來讓本來就很juicy的漢堡更濕潤還帶蛋香煙肉的咸香和炒洋蔥使層次味道超豐富的😍吃起來超級邪惡🤤◾️#牛油果軟殼蟹漢堡 HKD$108漢堡的麵包很軟熟搶眼的原隻炸軟殼蟹🤩軟殼蟹外脆內軟蟹味配合牛油果和沙律醬蠻搭的裏面還有生菜和芝士相比至尊漢堡這個輕盈許多覺得好適合女生吃☺️漢堡+$25即可加配套餐選了薯格和罐裝汽水薯格份量好多!!兩個人分享一份也很夠呢剛炸起的薯格超級香脆😋簡單的沾茄汁就很好吃-(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌗環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌗服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌗價錢分數: 🌕🌕🌕🌕🌑回頭分數: 🌕🌕🌕🌕🌑-#Burger's Friend Forever📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖📞 6113 1497🕐 11:00-22:30
澳南海岸最近有不少新店家
今天去了一間工業風的漢堡店
店內面積不大但蠻好拍照的☺️

◾️#至尊漢堡 HKD$112
King size大漢堡
除了雙層的芝士和漢堡扒
還有煎蛋,煙肉,炒洋蔥,生菜,蕃茄
漢堡扒脂肪比例不高但肉味香濃
搭上受熱半融的芝士🧀😋
煎蛋蛋黃竟然是半熟的!
切開後蛋黃汁流下來

相比至尊漢堡這個輕盈許多
覺得好適合女生吃☺️

漢堡+$25即可加配套餐
選了薯格和罐裝汽水
薯格份量好多!!
兩個人分享一份也很夠呢
剛炸起的薯格超級香脆😋
簡單的沾茄汁就很好吃
(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌗
#Burger's Friend Forever
📞 6113 1497
🕐 11:00-22:30
2022-10-07 47 views
將軍澳有間正宗美式漢堡小店,雖然鋪頭細細,但質素有驚喜,漢堡選擇多,性價比高,burger控唔好錯過🤩🤩🌟和牛漢堡$98🌟田園沙律及汽水$25麵包脹卜卜咬落非常鬆軟,和牛漢堡食落有牛味又juicy, 同芝士配菜一齊食,味道超夾好滿足🫶🏻田園沙律可中和油膩感🤭🌟漁夫之堡$75🌟香脆有皮薯條及汽水$25除咗和牛漢堡,炸魚柳漢堡亦係我嘅至愛🤩 魚柳嘅size超大,大到超出個包😆 外脆內軟,魚肉嫩滑夠熱,即叫即做先叫完美😍 配菜有蕃茄,洋蔥,再加上自家製醬汁,正🫶🏻鍾意食漢堡嘅朋友,呢間絕對值得收藏,下次經開將軍澳又有好選擇,真係唔會令你失望🫶🏻

🌟和牛漢堡$98
🌟田園沙律及汽水$25
田園沙律可中和油膩感🤭

🌟漁夫之堡$75
🌟香脆有皮薯條及汽水$25

2022-10-02
$100 (Lunch)
2022-10-06 77 views
真係完全抵擋唔到Burger嘅魅力🫢 行過聞到呢間burger店好香 就即刻入咗去🍔 今日係假日 大概12:30已經全場坐滿 真係好犀利👍🏻環境亦都好有外國風 有啲高嘅鐵桶做檯😗 仲有個自助吧可以拎調味料同餐具🍴 有塑膠手套 等我地唔駛食得咁污糟🧤至尊漢堡一睇相就好想嗌呢個 因為真係好震撼💛 有兩層厚牛肉漢堡 仲有煙肉同煎蛋 個包厚到 🐰🎀擘大晒個口都食唔晒🙈 牛肉漢堡好juicy 真係好值得推薦😎 食完真係好開心好滿足🥳漁夫之堡個名好得意😂 你地又知唔知係咩包 冇錯喇係吉列魚柳漢堡🐟 件魚柳非常大件呀 食啦好非常熱辣辣 炸到外脆內軟 魚肉好嫩滑😛 完全冇雪藏味香脆薯格呢個係跟餐加配嘅 仲有個汽水㗎🥤 冇諗過份量會咁多😂 超級抵食🍟 呢個用餐體驗相當愉快🥳 店員仲要好有禮貌 為我嘅假期揭開咗美好嘅序幕😉

至尊漢堡

香脆薯格

Type of Meal
Lunch
2022-10-05 25 views
餐廳係將軍澳海傍☺️夜晚好chill可以食完行下burger款式好多🍔有齊豬牛雞魚仲有素食同keto選擇🍄亦有keto甜品減醣亦可以食👍🏻餐廳佈置得似工業風 好簡單歌list亦好正🎵🎶.🌟和牛漢堡 $98和牛好重牛味🍔入面仲好粉嫩加上芝士係perfect match💕特別嘅係burger用上豆苗做配搭啱晒唔食生菜嘅我🤣.🌟雞扒漢堡 $78 +$25 配薯格 汽水雞扒好juicy薯格調味好好食🥔熱辣辣炸起仲好大份包好厚好軟熟 面頭有芝麻更香🥯.📍 Burger's Friend Forever (MONTEREY Place) (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖Burger's Friend Forever (MONTEREY Place) (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖
餐廳係將軍澳海傍☺️

• 薯格
  • 和牛漢堡
  • 水牛城雞肉漢堡
2022-10-03 16 views
其實將軍澳都有好多野食,其中將軍澳南海岸Monterey有很多不同餐廳,又有不同店舖,食買玩都有,食完野又可以去格離的海濱公園走走,已經可以Hea足一日。我地今日去左Burger's Friend Forever 食。Burger's Friend Forever主打手工漢堡,餐廳裝潢以水泥牆,工業風格設計,非常型格。餐廳有14款Burger 選擇,除了Burger 亦有生酮餐牌、沙律、意粉、小食,價錢合理。侯斯頓漢堡($88+$25配套餐)套餐可以選擇薯格/有皮薯條/田園沙律及汽水,另外我亦加了$8墨西哥辣椒漢堡好大個,麵包微微烘過,好軟熟,入面好足料,有好厚身的手打牛肉,牛味濃郁,充滿肉香,口感又Juicy,墨西哥辣椒切得大大粒,亦不會因為墨西哥辣椒搶走原本Burger 的味道,再加上煙肉、洋蔥、生菜、蕃茄、半溶車打芝士,口感非常豐富。以到加配套餐既薯格份量都十足炸得勁香脆,一塊接一塊停唔到口BEF小食拼盤($98)拼盤即叫即炸,新鮮熱辣辣,好大兜,底下有滿滿的炸蕃薯條,甜甜地,食落好香口,另外有大大個圈的洋蔥圈,洋蔥圈外層炸到非常脆,雞翼和韓國脆雞粒好juicy,一口芝士芝味十足

侯斯頓漢堡($88+$25配套餐)

以到加配套餐既薯格份量都十足
炸得勁香脆,一塊接一塊停唔到口

BEF小食拼盤($98)
拼盤即叫即炸,新鮮熱辣辣,好大兜,底下有滿滿的炸蕃薯條,甜甜地,食落好香口,另外有大大個圈的洋蔥圈,洋蔥圈外層炸到非常脆,雞翼和韓國脆雞粒好juicy,一口芝士芝味十足,份量2-3人share 一齊食,岩岩好。

2022-09-28 26 views
行完將軍澳Donki就係附近搵食去左呢間Burger’s Friend Forever 食薯條漢堡包漢堡包款式都幾多 選擇困難証既我諗左陣先揀到食咩💭🍔經典芝士漢堡 $75 漢堡包都幾大個 望落好蓬鬆 個包食落甜甜地輕輕烤過 入口帶點微脆口感塊漢堡牛味幾濃郁 加上半溶芝士 經典漢堡嘅配料仲有蕃茄 洋蔥 生菜 幾款配料堆疊出多層次風味且厚感十足食落更加豐富🍔黑松露和牛漢堡 $118上枱時已經聞到黑松露陣陣飄香夾住和牛漢堡 咬開後見到肉質呈微粉紅色牛肉帶有和牛嘅油香 加上有好香嘅黑松露完全將呢個漢堡嘅味道同層次感一再昇華+$25 加配套餐🍟🥤有皮薯條 + 汽水值得升級 薯條係即叫即炸 好香脆仲係有皮嘅粗薯條 食落更有口感 薯味十足
行完將軍澳Donki就係附近搵食

+$25 加配套餐
🍟🥤有皮薯條 + 汽水
值得升級 薯條係即叫即炸 好香脆
仲係有皮嘅粗薯條 食落更有口感 薯味十足
今次就嚟試吓呢間位於將軍澳海旁嘅美式漢堡包店🍔店舖採用工業風裝修,最特別嘅係有啲枱係一個石油筒嘅形狀,充滿美式風情🇺🇸而且餐廳仲有提供生酮餐牌添🥑特濃花生醬培根安格斯漢堡 $88 (+$25連薯格&汽水)呢度嘅漢堡包都非常大份足料,而且配菜嘅份量極之多😚首先就試吓呢個花生醬漢堡,花生醬多到好似瀑布一樣🥜視覺效果滿分,非常邪惡😈入邊嘅材料都非常豐富,有安格斯漢堡扒、煙肉、蕃茄、洋蔥、生菜等,呢度嘅漢堡扒用上100%美國安格斯牛肉🐮有返咁上下厚度,食落juicy充滿肉香🤤而且食到實實在在肉嘅質感,唔會散修修,原來漢堡包同埋花生醬一齊食又幾夾,甜甜鹹鹹咁,唔會覺得好濟🤩而個漢堡包皮都烘得非常脆,好似多士咁🍞同埋跟餐嘅薯格份量非常之多,係熱辣辣新鮮炸出嚟🍟而且都加咗調味粉,有啲似某炸雞店嘅薯格嘅味道😂芒果軟殼蟹漢堡 $108 (+$25連薯條&汽水)而另一個就叫咗芒果軟殼蟹漢堡🦀同樣份量都係非常巨大,足足有原隻軟殼蟹,而軟殼蟹都炸得幾酥脆,底下嘅芒果肉可以中和返炸嘢嘅油膩感🥭仲有啲甜甜地嘅沙律醬、令到成個包食落口唔會乾爭爭😋呢一份就跟咗有皮薯條,同樣都係熱辣辣,就算擺咗一陣都一樣咁脆🍟而薯條嘅

特濃花生醬培根安格斯漢堡 $88 (+$25連薯格&汽水)

芒果軟殼蟹漢堡 $108 (+$25連薯條&汽水)
而另一個就叫咗芒果軟殼蟹漢堡🦀同樣份量都係非常巨大,足足有原隻軟殼蟹,而軟殼蟹都炸得幾酥脆,底下嘅芒果肉可以中和返炸嘢嘅油膩感🥭仲有啲甜甜地嘅沙律醬、令到成個包食落口唔會乾爭爭😋呢一份就跟咗有皮薯條,同樣都係熱辣辣,就算擺咗一陣都一樣咁脆🍟而薯條嘅調味就會比薯格嘅輕,唔會好鹹😌
  • 特濃花生醬培根安格斯漢堡
  • 薯格
  • 芒果軟殼蟹漢堡
2022-09-21 22 views
將軍澳南近年開咗唔少新型食肆,五花八門嘅類別都有。今次嚟到位於Monterey Place嘅Burger Friend’s Forever,試下佢嘅手工漢堡!門口有個好清晰嘅水牌,唔怕locate唔到🥰鋪頭裝修以工業風為主,好型格!最鍾意佢寫喺牆身嘅字句,好有文青氣色😆餐廳圖文並茂,好易睇。今次叫個兩個漢堡套餐:和牛漢堡每個漢堡加$25蚊會有多個薯格同飲品。除咗薯格,都仲有薯條揀,加夠$33仲有番薯條同沙律揀添,選擇都算多!漢堡方面,個包係sweet bun嚟,烘到脆卜卜,好好食🥰塊牛好juicy,好有牛味,唔會overcooked。我仲加咗炒雜菌絲,令到burger更richy😚水牛城雞肉漢堡另外一個漢堡我哋點咗雞,不過冇加套餐。雞肉煎得恰到好處,維持到嫩滑嘅質感,面頭亦都唔會有一層好稠嘅汁喧賓奪主咗,好易入口。我哋今次仲加咗煎蛋,咁就啱啱好夠飽喇😉最後我哋仲跟餐加10蚊要咗個龍蝦湯。雖然係加10蚊,但入面嘅龍蝦肉比我想像中多,而且都唔算細碗,性價比幾高!

餐廳圖文並茂,好易睇。今次叫個兩個漢堡套餐:

和牛漢堡

水牛城雞肉漢堡

2022-09-20 19 views
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡•͈౿•͈ 經典芝士漢堡 $75 +$25跟set (4.4/5)第一次試呢間burger店 就是試下最經典嘅漢堡~ 個漢堡包好大個 食落甜甜地 有啲餐包嘅感覺 而且好軟熟 不知不覺食晒成個😋🫶🏻 而且應該係即叫即整 上台嘅時候仲熱辣辣 外皮脆脆地 仲有好多芝麻喺面 好香~塊漢堡都好厚又好大塊 牛味好濃郁 仲好多汁 配上面頭半溶嘅芝士好正 今次加咗$25要set 包埋薯格同汽水 薯格都好脆而且塊塊都好大塊 總括嚟講小店嘅性價比非常高而且唔收加一 店員好有禮貌 值得大家一試啊🤍
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡

2022-09-17 32 views
Burger's Friend ForeverBest Friends Forever 💕而家將軍澳Monterey開咗好多嘢食被工業風裝修嘅Burger Friend Forever吸引🍔至尊漢堡份量驚人 好大好厚嘅burger雙層牛肉好juicy 半溶芝士好邪惡中間夾住好香口嘅煙肉同煎蛋🦀牛油果軟殼蟹漢堡軟件殼蟹好大隻好香口底層舖滿牛油果同沙律菜麵包用牛油煎過 少少脆加$25可以要轉套餐薯格好大份 炸得啱啱好唔會太乾可以揀一罐汽水鐘意食Burger就去試下啦💕

Burger's Friend Forever

鐘意食Burger就去試下啦💕
  • 牛油果軟殼蟹漢堡
  • 至尊漢堡
2022-09-16 80 views
今日去嘅Burgers Friend Forever位於私人住宅下面,周圍餐廳林立,寧靜又relax⚗️ 適合同朋友仔約埋去探索,而餐廳成個環境好有韓國小店既feel,入到去乾淨整潔,值得一讚!👍🏻🐮🧀和牛漢堡$90最中意食牛既我,當然首選呢個和牛漢堡啦!burger整體味道唔錯,麵包包身🍞鬆軟香甜,牛肉多汁唔柴💦 仲幾有牛肉味,驚喜啊,最啱喜愛食牛之人😋 上面仲有炸洋蔥絲同芝士,同個burger味道好夾,解埋膩,好正😽🍔 特色燒大菇漢堡 $75叫咗一個肉,就梗係叫返個素食啦~因為未食過燒大啡菇嘅漢堡,所以就叫咗呢個試下🥰 本身以為大啡菇配漢堡成件事會好乾,但大啡菇本身好多汁,配埋甜甜地嘅漢堡又真係幾好食💜 食素嘅朋友又可以多一個選擇啦!跟餐加$33,仲可以有一口芝士粒(三件)同汽水一罐🥤食飽飽仲可以去附近嘅公園散步+飯後糖水time添!🤤🍮🍦🥂🍸總括而言 (5個♥️係最高)好味指數 : ♥️♥️♥️🤍🤍服務態度 : ♥️♥️♥️🤍🤍環境打卡 : ♥️♥️♥️🤍🤍回頭指數 : ♥️♥️♥️🤍🤍📍Burger's Friend Forever (MONTEREY Place)🏢將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTER

🐮🧀和牛漢堡$90

🍔 特色燒大菇漢堡 $75

總括而言 (5個♥️係最高)
好味指數 : ♥️♥️♥️🤍🤍
服務態度 : ♥️♥️♥️🤍🤍
環境打卡 : ♥️♥️♥️🤍🤍
回頭指數 : ♥️♥️♥️🤍🤍

🏢將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖
🕗星期一至日 11:00 - 22:30

#將軍澳美食 #將軍澳必食 #Burger #食好西 #美食
2022-09-02
Burger's Friend Forever 📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖至尊漢堡🍔$112⬇️✨無可能一啖食哂🤣因為勁厚⬇️雙層牛肉漢堡、雙層芝士、脆煙肉、蕃茄、熟洋蔥、煎蛋、生菜、紫洋蔥🧅🤭呢個牛肉漢堡非常Juicy🙌~肉質鮮嫩👐🏻材料勁豐富~好大個👍🏻我係兩個人share食都夠飽😌佢有個套餐優惠⬇️ 小食+罐裝汽水+$25 小食可選:有皮薯條/薯格/田園沙律+$33小食可選:蕃薯條/洋蔥圈/一口芝士/韓式炸雞我簡左+$25薯條🍟Zero可樂係有皮薯條🍟來嫁❤️🤭薯條表面灑上香料😎👍🏻唔使沾茄汁🥫都好夠味爆谷🍿雞粒$58 10粒即叫即炸~好香口跟埋芥末沙律醬~惹味西柚汽水🥤$10值得一讚係有個自助吧👍🏻😎好貼心提供紙巾🧻同埋即棄手套🧤好味😋又抵食🤭仲要有幾間分店下次再來試下其他口味漢堡包🍔
Burger's Friend Forever

好貼心提供紙巾🧻同埋即棄手套🧤
好味😋又抵食🤭仲要有幾間分店
下次再來試下其他口味漢堡包🍔
2022-09-07 36 views
其實很久沒有吃burger,是餐牌上的Ketogenic Series 吸引我來惠顧,應該是比較健康的,適合我這吃得比較健康的人來試😁。未到晚餐時間,所以店裡只得我一位客人。可以選好坐位才去Cashier 點餐。付款後店員指示在旁邊取手套。透明手套摺得很細小,我幾乎看不見😅!坐下來,看看餐牌,看看店內的裝飾,食物就送上來了!Hand-made Angus Beef with Avocado KETO Burger第一眼看覺得burger很細小,吃著吃著就越來越飽。第一次吃Keto bread,見到很多flaxseed ,口感結實,若是普通麵包應該不會那麼飽。牛油果熟度剛好。這裡的Angus Beef 是採用100%全天然美國Angus Beef,感覺健康。有KETO甜品當然要試試。這個KETO double chocolate roll cake不像一般roll cake軟身,有點實的感覺,挺特別,第一次吃或許有點不慣。Cake不甜,中間的chocolate mousse 都軟滑,雖是double chocolate ,對我來說不太濃,可以濃些小就更好。下次想吃burger的時候,都會
其實很久沒有吃burger,

未到晚餐時間,所以店裡只得我一位客人。

坐下來,看看餐牌,看看店內的裝飾,食物就送上來了!

Hand-made Augus Beef with Avocado KETO Burger

有KETO甜品當然要試試。

下次想吃burger的時候,都會再來試他的(澳洲)和牛及日式豚肉burger。

2022-09-06
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑—————————————————————📍HK 將軍澳/啟德 - Burger's Friend Forever🔸芒果軟殼蟹漢堡 $108 |7/10芒果手掌心咁大仲要係甜!炸軟殼蟹炸衣薄又脆,值得讚嘅係食得到啖啖蟹肉,唔會得嘅殼~ 比較可惜係軟殼蟹調味好啖,如果落返啲鹽/胡椒粉更好 (。ì _ í。)🔸漁夫之堡 $75 |8/10性價比之選!炸魚柳頗厚,唔怕好似快餐店得個炸衣但無咩魚肉 🐟 配上他他醬,咬落去好滿足 (*¯︶¯*) 🔸小食 + 罐裝汽水 (跟餐 +$25)+$25 小食可選:有皮薯條/薯格/田園沙律+$33 小食可選:蕃薯條/洋蔥圈/一口芝士/韓式炸雞【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄】(+) 真材實料,唔會求其用大量醬汁掩蓋食材味道,食得出用料唔錯~即嗌即整包新鮮熱辣好味😋👍🏻 跟餐小食/汽水選擇頗多,一定有款啱你(-) 價錢中上偏貴,個人覺得平啲嘅「漁夫之堡」好食過「軟殼蟹漢堡」😂👏🏻 大食嘅我覺得淨burger唔夠飽,一定要加錢嗌小事!✏️ 人氣高!見到好多app嘅外賣速遞員,堂食都幾爆 🔥 餐廳更提供「生酮漢堡 Keto Burger」~📍地址: 將軍澳澳南
芒果軟殼蟹漢堡

推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
—————————————————————
🔸芒果軟殼蟹漢堡 $108 |7/10
芒果軟殼蟹漢堡

🔸漁夫之堡 $75 |8/10
薯格

🔸小食 + 罐裝汽水 (跟餐 +$25)
+$25 小食可選:有皮薯條/薯格/田園沙律
+$33 小食可選:蕃薯條/洋蔥圈/一口芝士/韓式炸雞

【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄】

📍地址: 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖