2022-09-21 22 views
將軍澳南近年開咗唔少新型食肆,五花八門嘅類別都有。今次嚟到位於Monterey Place嘅Burger Friend’s Forever,試下佢嘅手工漢堡!門口有個好清晰嘅水牌,唔怕locate唔到🥰鋪頭裝修以工業風為主,好型格!最鍾意佢寫喺牆身嘅字句,好有文青氣色😆餐廳圖文並茂,好易睇。今次叫個兩個漢堡套餐:和牛漢堡每個漢堡加$25蚊會有多個薯格同飲品。除咗薯格,都仲有薯條揀,加夠$33仲有番薯條同沙律揀添,選擇都算多!漢堡方面,個包係sweet bun嚟,烘到脆卜卜,好好食🥰塊牛好juicy,好有牛味,唔會overcooked。我仲加咗炒雜菌絲,令到burger更richy😚水牛城雞肉漢堡另外一個漢堡我哋點咗雞,不過冇加套餐。雞肉煎得恰到好處,維持到嫩滑嘅質感,面頭亦都唔會有一層好稠嘅汁喧賓奪主咗,好易入口。我哋今次仲加咗煎蛋,咁就啱啱好夠飽喇😉最後我哋仲跟餐加10蚊要咗個龍蝦湯。雖然係加10蚊,但入面嘅龍蝦肉比我想像中多,而且都唔算細碗,性價比幾高!

餐廳圖文並茂,好易睇。今次叫個兩個漢堡套餐:

和牛漢堡

水牛城雞肉漢堡