2023-11-08 41 views
成日口痕想食韓國菜今日特登入嚟馬鞍山買韓國嘢番屋企食真係每一樣都好正🥳.💎$68 炸醬麵這道炸醬麵味道濃郁帶有醬料既香氣😍同彈牙既麵條相互融合入口口感豐富,味道濃郁🥰.💎$219 炸雞二重奏(經典原味+特色甜辣):炸雞結合左經典原味同特色甜辣兩種口味每件炸雞都鮮嫩多汁而特色甜辣既炸雞就帶有一種獨特既甜辣風味口感酥脆,好好食😆.💎$169 夏威夷滋味批薩:這款批薩搭配左豐富既配料批薩既餅底酥脆上面鋪滿了多種食材,如火腿、菠蘿等🤩整體風味獨特.💎$45 焗芝士粟米:經過焗烤令芝士融化形成左一層濃郁既芝士皮粟米既甜味同芝士既濃郁口感相互融合👌🏻帶來一種奶香濃郁既風味.💎$108 泡菜煎餅:泡菜既酸辣味同煎餅既香脆口感好夾🤩入口口感豐富推介推介😆😆
成日口痕想食韓國菜
今日特登入嚟馬鞍山買韓國嘢番屋企食
真係每一樣都好正🥳

💎$68 炸醬麵

這道炸醬麵味道濃郁
帶有醬料既香氣😍
同彈牙既麵條相互融合
入口口感豐富,味道濃郁🥰

💎$219 炸雞二重奏(經典原味+特色甜辣):
炸雞結合左經典原味同特色甜辣兩種口味
每件炸雞都鮮嫩多汁
而特色甜辣既炸雞就帶有一種獨特既甜辣風味
口感酥脆,好好食😆
💎$169 夏威夷滋味批薩:

這款批薩搭配左豐富既配料
批薩既餅底酥脆
上面鋪滿了多種食材,如火腿、菠蘿等🤩
整體風味獨特

💎$108 泡菜煎餅:

泡菜既酸辣味同煎餅既香脆口感好夾🤩
入口口感豐富
推介推介😆😆
馬鞍山出晒名係美食沙漠,近來發現新開左間超正韓式炸雞店!呢間餐廳嘅質素同出邊都一定已係中上級,開係馬鞍山簡直係頂級!佢位置喺差館對面,嗰啲位係冇乜人行,我已平日夜晚嚟食,估唔到都係有咁多人,仲有人喺出邊等位,而且間舖頭超級多外賣單!清燉牛肋骨湯$88個清燉牛肋骨湯超級清甜!有個白飯送,撈飯一流,應該燉左好耐!牛肋骨燉到一夾肉同骨會自動分離,應該好夠火喉!特色甜辣+雙重芝味(A.有骨/B.無骨)$219我哋叫咗冇骨,識落超方便,而且個皮係超級脆,就算上面有好多醬,放咗好耐都依然好脆!肉質勁嫩!好好食😋但係份量真係超級多!多到要拿走!煙薰五花腩$158五花腩煙薰過,配埋韓式醬同菜包住食,惹味行來又不會好油膩👍🏻芝士蛋卷$118個蛋卷中間芝士係有拉絲,上面仲有茄汁,份量又係勁大!忍唔住叫咗超級多,食唔晒,問過店員攞咗個盒同埋個袋,韓國老闆娘發現店員比普通外賣盒我哋,佢即時走過黎換左專門放炸雞既盒去裝啲炸雞俾我哋放食剩嘅炸雞,好堅持同專業!🍱餐廳:釜山炸雞批薩 (馬鞍山)🏫地址: 📌馬鞍山鞍祿街18號MOSTown Street 新港城中心大街(2期)地下23-26號舖

清燉牛肋骨湯$88

特色甜辣+雙重芝味(A.有骨/B.無骨)$219
但係份量真係超級多!多到要拿走!

煙薰五花腩$158

芝士蛋卷$118
個蛋卷中間芝士係有拉絲,上面仲有茄汁,份量又係勁大!

🍱餐廳:釜山炸雞批薩 (馬鞍山)
久不久就想嘆吓韓式炸雞,手拿著大口大口吃👉🏻可以紓紓壓🤩在馬鞍山發現了一間韓國料理小店,感覺像走進韓國地道家庭小店,還有螢幕在播放韓國電視節目。主打韓式炸雞和pizza,另外也有一些傳統韓菜🥳 如果堂食的話,星期六和假期才有加一服務費。而外賣還有九折優惠呢。🔶五味炸雞 $239一次過可以吃到五款炸雞口味🥳全部整齊放在像Pizza盒的紙盒裏,一打開香噴噴,排列得靚靚令人口水直流。口味包括雙重芝味丶經典原味丶蜜糖芥末丶特色甜辣丶洋蔥蛋黃。每款都有五至六件,最啱幾個朋友一起分享。炸雞炸得香脆嫩滑,我就最喜歡雙重芝味,芝士味濃夠邪惡🤤。🔶鐵板牛仔骨 $158雖然點了外賣沒有用鐵板盛著,但牛仔骨惹味非常,肉質嫩,牛香滿溢,佐飯一流。🔶人蔘雞湯$98料好足。除了有嫩滑雞肉之外,雞湯充滿鮮味,人蔘味不會太重,另外還有許多軟糯綿密的糯米,有口感。每款湯品都跟一個白飯。🔶清燉牛肋骨湯 $88入口啖啖鮮香,牛肋骨軟腍有牛香,伴有韓國粉絲,整體味道感覺正宗。

🔶五味炸雞 $239

🔶鐵板牛仔骨 $158

🔶人蔘雞湯$98

🔶清燉牛肋骨湯 $88

2023-10-30 29 views
馬鞍山一直都係美食沙漠找到近期開咗唔少餐廳,但發覺原來都有韓國餐廳喺馬鞍山,而且價錢好實惠,所以小編同朋友彩完單車之後去咗試吓叫咗個韓式牛肉pizza同五味炸雞+韓式炸醬麵,份量好大,相當邪惡!韓式牛肉pizza:當中裏面有牛肉,火腿,青椒,水牛芝士,仲有BBQ醬,厚底Pizza再配上超級拉芝士,另外仲有三款醬料可以加係pizza 上面,蒜蓉醬,芝士醬同辣椒醬五味炸雞:有五款味道嘅無骨炸雞,當中裏面有雙重芝士,原味,芥末蜜糖,韓式甜辣,洋蔥蛋黃醬,隨便就鍾意食韓式甜辣醬,酸酸甜甜仲有辣辣地,好好味!韓式炸醬麵:韓式拉麵再配上蔬菜粒+豬肉粒 ,再配上乾式炸醬,香濃惹味最後自家製醃蘿蔔配檸檬片,好開胃酸酸地,小編極力推介!

最後自家製醃蘿蔔配檸檬片,好開胃酸酸地,小編極力推介!
-成日都有好多人話馬鞍山係美食沙漠🤔呢排網上好多人都介紹呢間由韓國人主理既炸鷄批蕯店 我同朋友都唔係咁識馬鞍山區 覺得有少少難搵喺新港城行過去 其實唔係好遠 🫨但係唔識路 搞到搵咗好耐餐廳入邊唔算好大 都幾cozy✳️烤牛肉蓋飯午餐 (跟餐湯及飲品) $75呢個價錢可以食到韓式拌飯 呢個午餐超抵食👍🏻除咗牛肉、仲有蔬菜絲、泡菜、紫菜碎 超大碗 味道都足夠跟咗一個紫菜湯🥣同埋可樂🥤以午餐嘅講夠晒飽肚✳️五味炸雞$239一次過可以試多款口味既炸雞拼盤雙重芝士味、甜辣味、原味、蜜糖芥末味、洋蔥蛋黃味新鮮炸起 外皮脆卜卜 完全冇骨😝原味炸雞最食得出雞肉嫩滑 其他口味各有特色🤩我心目中嘅排名係⋯原味、芝士、甜辣、蜜糖芥末、洋蔥✳️泡菜湯 $78用熱鍋滾住送到嘅泡菜湯 熱辣辣超惹味😍裏面有四至五舊豬肉 配埋白飯 🤩又係抵食之選✳️韓式水冷麵 $78我個人都幾鍾意水冷麵煙煙韌韌嗰種質地一啖炸雞 一啖冷麵 爽😝...

成日都有好多人話馬鞍山係美食沙漠🤔
呢排網上好多人都介紹呢間由韓國人主理既炸鷄批蕯店
我同朋友都唔係咁識馬鞍山區 覺得有少少難搵
喺新港城行過去 其實唔係好遠 🫨但係唔識路 搞到搵咗好耐
餐廳入邊唔算好大 都幾cozy

✳️烤牛肉蓋飯午餐 (跟餐湯及飲品) $75
呢個價錢可以食到韓式拌飯 呢個午餐超抵食👍🏻
除咗牛肉、仲有蔬菜絲、泡菜、紫菜碎 超大碗 味道都足夠
跟咗一個紫菜湯🥣同埋可樂🥤以午餐嘅講夠晒飽肚

✳️五味炸雞$239
一次過可以試多款口味既炸雞拼盤
雙重芝士味、甜辣味、原味、蜜糖芥末味、洋蔥蛋黃味
新鮮炸起 外皮脆卜卜 完全冇骨😝
原味炸雞最食得出雞肉嫩滑 其他口味各有特色
🤩我心目中嘅排名係⋯原味、芝士、甜辣、蜜糖芥末、洋蔥

✳️泡菜湯 $78
用熱鍋滾住送到嘅泡菜湯 熱辣辣超惹味😍
裏面有四至五舊豬肉 配埋白飯 🤩又係抵食之選

✳️韓式水冷麵 $78
我個人都幾鍾意水冷麵煙煙韌韌嗰種質地
一啖炸雞 一啖冷麵 爽😝

2023-10-20 1047 views
今日同好朋友Home Party買外賣晚餐,小店就喺馬鞍山後街一個唔起眼嘅角落,一入門口就相當韓國感覺,原來老闆同廚師都係韓國人。效率非常高,外賣只需等15分鐘,兩大袋,分量十足嘅外賣新鮮整好。外賣包裝非常之乾淨企理,仲有手套附上。打開包裝,實在太豐富,太澎湃啦!五味炸雞 $239主打韓國炸雞當然要試吓,呢一個五味炸雞,就啱晒選擇困難症嘅人,一次過試齊五種唔同口味。先食原味,外皮脆卜卜,中間仲有肉汁,唔油膩。炸雞仲有加左洋蔥蛋黃醬,洋蔥味濃帶微酸。蜜糖芥末醬更加重口味。甜辣醬好杰身,帶微辣好開胃。個人最鍾意雙重芝味,芝士粉舖滿外皮,好香好甜,芝味十足。韓式烤肉PIZZA $169首次試韓式Pizza,賣相好靚仲好大個,餅底有厚度,芝士超多做到拉絲效果,材料豐富,主要係肉粒、火腿粒等,醬汁係甜甜嘅韓式燒烤醬,味道不錯。炸醬麵 $68炸醬麵醬汁味道帶甜,配料有薯仔肉碎等,麵條粗粗地有啲似烏冬,口感煙韌,每條麵條都沾上醬汁。芝士蛋卷 $108超大份嘅蛋卷,煎得好靚好工整,中層夾左芝士,加少少番茄醬美味十足。估唔到係馬鞍山收埋左一間咁正宗嘅韓國餐廳。味道好,份量勁多。實在係外賣Party Fo
打開包裝,實在太豐富,太澎湃啦!
韓式烤肉PIZZA $169
炸醬麵 $68
芝士蛋卷 $108

估唔到係馬鞍山收埋左一間咁正宗嘅韓國餐廳。味道好,份量勁多。實在係外賣Party Food好選擇。
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
  • 炸醬麵
🍕出名無咩好食嘅馬鞍山,估唔到都比我地搵到一間好正宗嘅韓國炸雞Pizza餐廳😍而且味道都好正宗呀!入到去見到啲店員姐姐都好熱情,環境都好有韓國feel呀,仲一路播住好hit嘅韓文歌,真係好似飛咗轉韓國咁🤣講返啲野食先!入到嚟梗係要叫炸雞pizza啦!我地只係叫咗幾樣野食,但份量原來都好多,差啲就食唔晒😂哈哈!🍕韓式烤肉pizza🍕原來呢個Pizza 都幾大個,個底係韓式bbq醬,咸咸甜甜,入面有牛肉,青椒,韓國火腿同埋黑橄欖,上面仲有好多芝士,配埋一齊好夾呀!個餅底仲好鬆脆,一定要趁熱食呀!叫pizza 仲會送汽水同埋小食,好抵食!🐤五味炸雞🐤分別有,雙重芝味,經典原味、蜜糖芥末、特色甜辣同埋洋蔥蛋黃醬,一上枱就好surprise,個擺盤好靚,一盒有齊咁多個味,好正呀!而且炸雞炸到脆卜卜,入面仲好juicy,五個味都好好味,我最鍾意雙重芝味,超多芝士粉😍🧀焗芝士年糕🐟呢個芝士年糕真係好正宗韓國風味,個醬好濃味好夠辣,入面仲有魚餅同埋紫菜粉絲脆條,全部都好入味好惹味,大推!😋🧀芝味脆條🥖呢個脆條炸到脆卜卜,咬落去有拉絲效果,配埋汽水真係好爽呀!推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🍕韓式烤肉pizza🍕

🐤五味炸雞🐤

🧀焗芝士年糕🐟

🧀芝味脆條🥖
呢個脆條炸到脆卜卜,咬落去有拉絲效果,配埋汽水真係好爽呀!

推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
  • 芝士脆條
  • 焗芝士年糕
2023-10-19 34 views
夏威夷滋味 $16912寸大pizza 一班人share食岩晒pizza好多料 好滋味😋😋😋五味炸雞 $239芝士味 好濃既芝士醬 佈滿係炸雞上原味 最原始既炸雞 唔鐘意其他口味的話可選這款蜜糖芥末 少少辣 又有蜜糖既甜味😝甜辣味 甜甜辣辣非常惹味 最愛這個👍🏻洋蔥蛋黃 新口味 呢個味好特別 好少鋪頭會做呢個口味 認真一試 推介👏🏻👏🏻香烤牛肉便當 $85只在二至五的12:00-16:00供應的午餐set呢個便當好抵食 有飯有湯有飲品牛肉都烤得好好 配菜都好好味 送飯一流🤤🤤韓式煎餃 $88煎得好香口 又大隻又抵食🤩
夏威夷滋味 $169

韓式煎餃 $88
煎得好香口 又大隻又抵食🤩
2023-10-19
2023-10-18 29 views
今日嚟馬鞍山探朋友,喺新港城樓下有間韓國餐廳,本身想食佢嘅招牌pizza,不過今日部機咁啱賣晒食唔到,咁就食下其他韓式小菜五味炸雞 $239有齊王牌炸雞五款口味:雙重芝味,蜜糖芥末,特色甜辣,洋蔥蛋黃,經典原味,一次過滿足想食唔同味道嘅願望,一盒幾個朋友開心share~- 雙重芝味:芝士味香濃- 蜜糖芥末:甜中帶辣味,夠晒開胃- 洋蔥蛋黃:好香洋蔥同鹹蛋黃香味,好似shake shake薯條粉咁好惹味- 特色甜辣:韓式炸雞醬甜甜辣辣,開胃惹味- 經典原味:炸雞外皮夠晒香脆,就算外賣返屋企都仲係脆既,啖啖肉又唔會太肥焗芝士年糕 $118年糕煙煙韌韌,加咗芝士同韓式甜辣醬幾夾,芝士有拉絲效果,仲有炸紫菜粉絲卷~泡菜煎餅 $108都幾大塊,裏面有好多泡菜,酸酸地唔太辣韓式煎餃 $88有八件,裏面係粉絲肉碎,煎得幾香脆~韓式水冷麵 $78蕎麥麵好滑身,加入冰湯同青瓜絲夠晒清新,夏天消暑一流~

- 雙重芝味:芝士味香濃
- 蜜糖芥末:甜中帶辣味,夠晒開胃
- 特色甜辣:韓式炸雞醬甜甜辣辣,開胃惹味

焗芝士年糕 $118

泡菜煎餅 $108
都幾大塊,裏面有好多泡菜,酸酸地唔太辣

韓式煎餃 $88
有八件,裏面係粉絲肉碎,煎得幾香脆~

韓式水冷麵 $78
蕎麥麵好滑身,加入冰湯同青瓜絲夠晒清新,夏天消暑一流~

「釜山炸雞批薩」係一間提供正宗韓國菜嘅餐廳,環境時尚輕鬆,特別受年輕人歡迎。除咗有英文服務,呢間餐廳主要使用嘅語言係韓文,令您有種置身於韓國嘅感覺。餐廳嘅菜單非常豐富,其中最受歡迎嘅係韓式炸雞同薄餅。店內提供自助冷熱水機,入嚟先呷一口清水清清喉嚨,再大快朵頤吧!五色炸雞($238):「雙重芝士」口味結合咗兩種芝士嘅濃郁同炸雞嘅香脆,而「特色甜辣」則係以韓式炸雞嘅經典辣味為基礎,加入咗甜味,呈現出獨特嘅風味組合。配上韓國CASS cold brew 啤酒($48), 個人覺得畀HITE更清爽一點。泡菜煎餅($108):呢道美味嘅煎餅加入咗韓國特色嘅泡菜,令整個煎餅充滿辣味同酸味。佢嘅口感酥脆,配上泡菜嘅鮮味,非常好味。人參雞湯(半隻雞)($98):呢道湯以人參為主要材料,搭配半隻雞肉,燉煮而成。湯品清澈鮮美,滋味濃郁。

2023-10-04 42 views
睇過網上好多人推介呢間韓國菜,經過馬鞍山就買外賣返屋企食。款式果然好多,價錢又唔貴仲好好食添,不過大家如果去就小心唔好睇OpenRice個地圖,跟返地址搵商場地舖就ok 🤣🌟泡菜煎餅煎餅質地乾身,泡菜均勻喺煎餅每一寸,夠晒香辣🌟五味炸雞五款口味包括雙重芝士、經典原味、蜜糖芥末、特色甜辣、洋蔥蛋黃,款款各有特色,我最愛洋蔥蛋黃,出面好少見,洋蔥同蛋黃都好突出仲好夾添😋🌟鐵板牛仔骨即使外賣拎返屋企,仍然食得出有鐵板嘅焦香,加埋洋蔥同芝麻一齊炒好香口,如果新鮮堂食一定更正😍🌟青提子汁韓國版提子汁好香甜

🌟泡菜煎餅
煎餅質地乾身,泡菜均勻喺煎餅每一寸,夠晒香辣

🌟五味炸雞

🌟鐵板牛仔骨

🌟青提子汁
韓國版提子汁好香甜
2023-09-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 鐵板牛仔骨
2023-10-03 51 views
📍釜山炸雞批薩(馬鞍山)之前去馬鞍山經過呢間鋪見晚市時間都多人食,睇過menu又幾吸引 決定收工去買外賣翻屋企慢慢嘆😍▫️秘製牛肉pizza個批有12吋 大大個 切開左8塊 好多芝士同牛肉粒 好足料 批底厚薄適中 同屋企人都覺得好好味!搞到好想食埋其他味道🤭▫️五味炸雞炸雞份量好多,啖啖肉無骨,有齊5隻味道 (雙重芝味、經典原味、蜜糖芥末、特色甜辣、洋蔥蛋黄)熱辣辣脆卜卜仲有好多醬係面頭👍🏻▫️鐵板牛仔骨入口甜甜地 醃得入味 同埋份量都唔少~值得一試!
📍釜山炸雞批薩(馬鞍山)
▫️秘製牛肉pizza

▫️五味炸雞

▫️鐵板牛仔骨
入口甜甜地 醃得入味 同埋份量都唔少~值得一試!

2023-10-01 45 views
今日6點幾喺馬𩣑山踩完單車,經過呢間韓國餐廳,入面都幾多食客,一於試吓。入座後侍應送上兩盒醃蘿蔔,酸酸咪咪,開胃爽口。經典原味(無骨) $189我們點了2客炸雞,一客是原味,我哋D咁懶嘅人有得揀梗係要無骨啦。呢度嘅份量非常大,夠三至四人食。雞件炸得金黃酥脆,味道不會偏鹹,肉質嫩滑。炸雞二重奏蜜糖芥末+雙重芝味(無骨)另一客是炸雞二重奏,我地當然又係揀無骨啦。老公想食芝士味,我就鍾意蜜糖芥末,呢個組合就fit 曬喇。熱辣辣嘅炸雞灑上厚厚嘅芝士粉,味道濃郁,老公超like 。我自己就鍾情蜜糖芥末炸雞,兩者味道完全融合,更令炸雞味道提昇。食炸雞點可以唔飲凍嘢㗎。老公點了可樂,我就點了罐桃汁飲品,不會死甜,好消暑!

入座後侍應送上兩盒醃蘿蔔,酸酸咪咪,開胃爽口。

經典原味(無骨) $189

炸雞二重奏
蜜糖芥末+雙重芝味(無骨)

2023-09-30 891 views
I recently discovered a hidden gem in Ma On Shan called Korean Fried Chicken & Pizza. A small shop, run by Koreans, offers mouthwatering dishes that are not only delicious but also budget-friendly. Had take away for the mid-autumn party and was really good.Let's start with the star of the show: the fried chicken. Crispy, flavorful, and oh-so-juicy, this fried chicken is a must-try. The batter has the perfect crunch, giving way to tender meat that will leave you craving for more. I also tried the

I also tried the smoked pork

and tamagoyaki

But wait, there's more! Korean Fried Chicken & Pizza surprises you with their unique take on pizza.
The thin and crispy crust provides a delightful base for their creative toppings. The fusion of Korean and Western flavors on their pizzas is a match made in foodie heaven. Each bite is a burst of deliciousness that will keep you coming back for more. We had the Beef Bulgogi Pizza and that’s so good.

The take-out orders are packaged with care,
ensuring that your food stays hot and fresh until you're ready to dig in. No leaks or messes here!
It's clear that they pay attention to every detail to provide a great dining experience, even for take-out.

So if you're in Ma On Shan and craving some delicious and affordable eats, make sure to check out Korean Fried Chicken & Pizza. This small shop run by Koreans will satisfy your cravings with their incredible fried chicken, unique pizzas, and budget-friendly prices. Don't miss out on this hidden gem!

But the location shown on google map is slightly different from the correct location, it’s behind Tam Jai Sam Gor, at the back of it! So hope you can find this great place to eat!
TakeAway
  • 芝士蛋卷
住喺馬鞍山嘅朋友帶我去食好西~由韓國人主理的韓國小店,同之前去韓國嗰時嘅小店好似🌟好有韓國氣息好正宗~小店好旺場~平日亦差不多滿坐~全部餐具採用獨立包裝,十分衛生🫶🏻五味炸雞 💰239全新推出五味炸雞拼盤,包括以下五款口味: 雙重芝味 、經典原味、蜜糖芥末、特色甜辣、洋蔥蛋黃,採用無骨炸雞,外脆內多汁~每款都有5-6件,好大份好抵食💕炸醬麵 💰68麵條煮得剛好有嚼勁,配上濃郁的肉末炸醬,令每一口都充滿了濃郁的口感和層次煙薰五花腩 💰158五花腩燒至外皮酥脆,內部肥美多汁,每一口都能品味到五花腩的豐富肉汁和煙燻的風味,令人回味無窮❣️辣牛肉湯 💰78湯底濃郁而醇厚辣味和牛肉鮮香軟嫩多汁,喜愛辣味和牛肉的必點🤟🏻真露士多啤梨💰68食韓國菜和炸雞配真露真的一流🤟🏻可口可樂 💰15

五味炸雞 💰239

炸醬麵 💰68