2024-06-10 79 views
經常同屋企人過開黎popcorn都會黎幫襯下呢間飲品店,佢地主打蜂蜜飲品,有沙冰果汁咖啡等等,試過一次之後就keep住黎飲,貪佢夠真材實料,質素好🤓香蕉麥盧卡蜜冰沙冰質地幼細,當中有少許香蕉碎粒,面頭亦淋上左蜂蜜,飲落有淡淡香蕉味同蜂蜜味,清甜涼快,甜度啱啱好,正黑芝麻麥盧卡蜜冰黑芝麻味好香濃,有啲似芝麻糊嘅味道,沙冰質感亦都好細,甜度岩岩好,清新好飲😋蜂蜜朱古力窩夫朱古力味幾香濃,係薄身既窩夫,表面淋上左蜂蜜,買兩杯飲品加配平$3,整體唔錯

香蕉麥盧卡蜜冰

黑芝麻麥盧卡蜜冰

蜂蜜朱古力窩夫
2024-06-08 87 views
BUZZ STAND / SUGI BEE GARDEN 📍將軍澳唐俊街9號PopCorn 2 1樓F87號舖⭐️抹茶窩夫開心果碎雪糕 $32由4種食物組合而成,即叫即整的1️⃣最外面有抺茶waffle唔會有苦澀嘅茶粉味,返而有淡淡嘅抹茶香,唔會太甜,加埋日本蜜糖係上面啱啱好2️⃣面頭有開心果碎真係純粹吊下味😂 開心果fans可以唔使因為呢啲碎碎而去食3️⃣雪糕本體比較濃惆,正常雲呢拿雪糕味4️⃣粟米片鋪左一層係底,豐富下口感都幾好不過真係唔可以戴耳機食coco,好大聲(。 ́︿ ̀。)Overall個雪糕都算偏淡,但個人覺個都唔錯,食得幾開心(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) #fookdie開心果 #fookdie將軍澳 #開心果 #開心果關注組 #又比開心果搶錢#hongkong #hkig #foodie #hkfoodie #foodinstagram #香港美食 #美食#雪糕#將軍澳美食 #打卡
BUZZ STAND / SUGI BEE GARDEN
📍將軍澳唐俊街9號PopCorn 2 1樓F87號舖

⭐️抹茶窩夫開心果碎雪糕 $32
由4種食物組合而成,即叫即整的

1️⃣最外面有抺茶waffle

2️⃣面頭有開心果碎
真係純粹吊下味😂 開心果fans可以唔使因為呢啲碎碎而去食

3️⃣雪糕本體
比較濃惆,正常雲呢拿雪糕味

4️⃣粟米片
鋪左一層係底,豐富下口感都幾好
不過真係唔可以戴耳機食coco,好大聲(。 ́︿ ̀。)

2024-02-01 150 views
之前去🇯🇵日本旅行有買過Sugi Bee Garden 嘅蜂蜜,是日喺將軍澳Popcorn行街見到原來喺香港設有飲品店😄🥤即刻入去入去嘆返個甜品🍦我哋order咗:🍎玫瑰雪梨蘋果蜜茶雪梨🍐和蘋果🍎混合住玫瑰香,整體酸酸甜甜好滋味開胃,而且入面仲有粒粒果肉,口感豐富配上玫瑰🌹香氣!🍊陳皮蜜柑烏龍蜜茶採用杉蜂園蜂蜜,結合陳皮嘅香氣和蜜柑嘅甜味,茶底運用烏龍茶口感順滑,感受滿滿的春意🍫蜜濃可可窩夫雪糕滋味雪糕配上即叫即整的香脆窩夫,加上雪糕淋上朱古力醬及可可粉,邪惡又好味🍫🍦 純蜜雪糕雪糕上淋上蜂蜜,而雪糕嘅口感細膩柔滑,奶香濃郁,當蜂蜜蜜同雪糕喺口中交融,慢慢融化成滋味!好正❤️

我哋order咗:
🍎玫瑰雪梨蘋果蜜茶

🍊陳皮蜜柑烏龍蜜茶

🍫蜜濃可可窩夫雪糕

🍦 純蜜雪糕
2024-01-29 101 views
這間甜品店位於將軍澳的PopCorn,是日本杉養蜂園於亞洲首間旗艦店,主打日本熊本縣杉養蜂園的優質蜂蜜及新鮮食材。店內以日式木系為主,設有少許堂食座位,旁邊亦有杉養蜂園的產品門市。椰香鮮奶蓋蜜香咖啡 - $40黑白顏色層次分明,醇香的咖啡混合日本純正蜂蜜,伴隨著天然的香甜,綿密細膩的椰香奶蓋富奶香,更有一片片香脆的椰子片,椰香十足。生姜鮮奶蜜茶 - $35香濃蜜香的紅茶配搭幼滑的鮮奶,再加入日本純正蜂蜜及新鮮搾取的姜汁,香甜的蜂蜜伴隨著微辣清爽的生姜味,暖身又暖胃,補充營養及元氣!麥盧卡蜂蜜雪糕 - $45軟滑且濃郁的日本牛奶軟雪糕富奶香,淋上乳黃色的招牌麥盧卡蜂蜜,比起一般蜂蜜更加濃稠,光滑柔順,帶有一絲焦糖和太妃糖的味道,營養豐富。抹茶窩夫開心果碎雪糕 - $32香脆的窩夫每日以日本雞蛋及麵粉新鮮製作,帶有淡淡抹茶茶香,再淋上香甜的日本純正蜂蜜,幼滑細膩的雲呢拿雪糕球,撒滿開心果碎碎。
椰香鮮奶蓋蜜香咖啡

2024-01-28
Type of Meal
Tea
2024-01-23 99 views
阿囝成日經過都會買嚟食嘅雪糕店😋而呢間雪糕店仲係採用咗日本杉養蜂園嘅優質蜂蜜嚟取代糖漿天然健康😋ღ芒果椰香乳酪蜜冰 $45香甜芒果混合咗純蜂蜜製成嘅沙冰,好綿好滑溜,加入嫩滑嘅椰果奶凍,好有咬口,面頭再灑上開心果碎、椰絲同玉桂粉,口感層次非常豐富ღ自選蜂蜜茶飲 $37阿囝自己揀咗巨峰蜜+梳打水+青檸+寒天味道唔會太甜,同時飲到巨峰同蜂蜜味,加上口感q彈嘅寒天同鮮青檸,味道好清新ღ純蜜雪糕 $30軟雪糕嘅牛奶味好香濃,加上天然嘅蜂蜜,美味可口ღ抹茶窩夫開心果碎雪糕 $32抹茶窩夫🧇香脆帶點抹茶香,雪糕面頭灑上開心果碎,香甜滋味
阿囝成日經過都會買嚟食嘅雪糕店😋
而呢間雪糕店仲係採用咗日本杉養蜂園嘅優質蜂蜜嚟取代糖漿
天然健康😋

ღ芒果椰香乳酪蜜冰 $45

ღ自選蜂蜜茶飲 $37
阿囝自己揀咗巨峰蜜+梳打水+青檸+寒天

ღ純蜜雪糕 $30
軟雪糕嘅牛奶味好香濃,加上天然嘅蜂蜜,美味可口

ღ抹茶窩夫開心果碎雪糕 $32
抹茶窩夫🧇香脆帶點抹茶香,雪糕面頭灑上開心果碎,香甜滋味

2024-01-01 49 views
唔知點解呢間舖頭好似冇乜人氣 其實好好食之前試過雪糕 好好食 今次試嘢飲呢杯芒果乳酪沙冰有開心果同肉桂粉喺面 椰果喺底 一大杯好飲又唔貴 買完可以坐喺舖頭飲 推薦👍🏼👍🏼
唔知點解呢間舖頭好似冇乜人氣 其實好好食

之前試過雪糕 好好食 今次試嘢飲
推薦👍🏼👍🏼
芒果椰果乳酪蜜冰
芒果椰果乳酪蜜冰
喉嚨乾乾地,見到呢間日本都見過嘅蜂蜜專門店即刻停低睇睇,d 飲品有別於平時大路野幾多款.叫左個椰香鮮奶蓋蜂蜜紅茶. 奶滑奶香加埋香甜椰子味仲有好味蜂蜜真係勁滿足,仲可以優惠價加配即制香脆新鮮窩夫配搭自家制不同口味蜜糖,俾自己一個relax and yummy tea break !店內仲有蜂蜜產品購買,連護膚品都有!

店內仲有蜂蜜產品購買,連護膚品都有!
最近試咗一間與別不同嘅茶飲店,以純天然蜂蜜取代人工糖製作飲品,夠晒天然健康!店舖嚴選來自日本「杉養蜂園」嘅天然優質蜂蜜,無添加糖漿,絕對是茶飲界中「健康」的代表!天時暑熱,選了兩款人氣推介的蜜冰香蕉麥盧卡蜜冰🧋 $45 和黑芝麻麥盧卡蜜冰🧋 $45。前者有新鮮香甜的香蕉🍌,後者是香濃的芝麻,與麥盧卡蜜糖🍯非常配搭。味道不會太甜,而且還會食到蜜糖🍯的原味,大讚! 消暑一流👍🏻另外還點了原味/抹茶窩夫 🧇 +$15,可以選擇蜂蜜或楓糖,同樣味美。

前者有新鮮香甜的香蕉🍌,

2023-07-29
炎炎夏日行幾步路就成頭大汗,不如去商場食雪糕買嘢飲👀 位於將軍澳PopCorn嘅BUZZ STAND,用上日本第一養蜂企業「杉養蜂園」蜂蜜及果汁蜜嚟製作飲品及雪糕~同一般茶飲店唔同,店家不添加糖漿,而係採用更健康、更天然嘅蜂蜜同新鮮水果去製作飲品,好味又健康🍹蜜濃可可窩夫雪糕六角形窩夫用上日本製雞蛋及麵粉製成,外脆內軟~而雪糕質地細膩而入口即溶,加上底層粟米片嘅酥脆,形成一種豐富多樣嘅口感體驗!雪糕淋上朱古力醬及可可粉,將可可嘅香濃提升一個層次,令人沉醉其中✨另外店內嘅窩夫係即叫即製嘅,所以會有一種冰涼與溫暖嘅結合:雪糕冰涼爽口,同窩夫嘅溫暖融為一體~無論雪糕愛好者定係甜品控,咁樣嘅搭配都值得一試😆純蜜雪糕佢嘅特點係喺雪糕上面淋咗果汁蜜🍯杉養蜂園人氣第一嘅果汁蜜出名味道清爽唔甜膩,蜂蜜再加上最新鮮嘅果汁,帶有水果獨有嘅清香。本來以為「雪糕+果汁蜜=甜上加甜」應該會好漏?👀但係一啲都唔會~因為果汁蜜嘅甜度都係來自蜂蜜本身。唔會太過甜,而雪糕口感細膩柔滑,有充足奶香,當果汁蜜同雪糕喺口中交融,慢慢融化成滋味!佢哋有好多款嘅果汁蜜可供選擇,精選果汁蜜有柚子、紅桑子、巨峰、芒果、蘋果、藍莓、檸

蜜濃可可窩夫雪糕

純蜜雪糕
佢嘅特點係喺雪糕上面淋咗果汁蜜🍯杉養蜂園人氣第一嘅果汁蜜出名味道清爽唔甜膩,蜂蜜再加上最新鮮嘅果汁,帶有水果獨有嘅清香。本來以為「雪糕+果汁蜜=甜上加甜」應該會好漏?👀但係一啲都唔會~因為果汁蜜嘅甜度都係來自蜂蜜本身。唔會太過甜,而雪糕口感細膩柔滑,有充足奶香,當果汁蜜同雪糕喺口中交融,慢慢融化成滋味!佢哋有好多款嘅果汁蜜可供選擇,精選果汁蜜有柚子、紅桑子、巨峰、芒果、蘋果、藍莓、檸檬及純蜂蜜,眾多口味之中,我哋揀紅桑子味果汁蜜,酸酸甜甜而且帶有浪漫嘅紅色,覺得自己好有眼光揀得好好😚

見佢哋仲有多款飲品選擇,叫咗兩款FRUIT MOCKTAIL~

熱情果芒果蜜茶
熱情果同芒果都係典型嘅熱帶水果,兩者相遇,雙重果香滿滿🥭輕輕吸啜一下即時帶來濃郁嘅熱帶水果香氣,瞬間化解夏日熱浪,杯內有粒粒咬口嘅熱情果籽,甜度亦剛好,推介!

玫瑰雪梨蘋果蜜茶
面層鋪咗玫瑰花,有種高雅浪漫嘅感覺,空氣彷彿都變成粉紅色了❤️梨香混合住玫瑰香,再加上蘋果蜜嘅清潤同埋香甜,整體酸甜而滋養開胃~入面仲有粒粒果肉,輕嚐淺嚼好嘆呢~🌹而玫瑰含有青花素,有超強嘅抗氧化同抗衰老功能,飲杯美顏又美白嘅玫瑰Mocktail,可以敷少塊面膜了😂

店舖另一面展示咗杉養蜂園嘅各式產品,享用完甜品可以盡情選購心水果汁蜜及各類蜂蜜產品☺️
2023-07-23 29 views
Buzz Stand 將軍澳日本蜂蜜專門店仲有雪糕可以食飲品好大杯特別推薦蜂巢脆脆咖啡雪糕😍😍waffle雪糕配綠茶粉都好好味🔥 裝修很有特色加入了很多 蜜蜂蜂巢元素
Buzz Stand 將軍澳
日本蜂蜜專門店
仲有雪糕可以食
飲品好大杯

特別推薦蜂巢脆脆咖啡雪糕😍😍
waffle雪糕配綠茶粉都好好味🔥
裝修很有特色加入了很多 蜜蜂蜂巢元素
平時史努比好少飲含糖飲料尤其台式茶飲 多喝無益但BUZZ STAND同一般茶飲店唔同佢哋用咗嚟自日本養蜂企業「杉養蜂園」嘅高質蜂蜜同果汁蜜作為主要材料去整茶飲 無添加糖漿 取而取之嘅系更加健康同天然嘅蜂蜜同新鮮水果見到日本健康會議認證“健康”呢個term特別吸引😂同埋佢哋仲有雪糕添😍夏天熱辣辣史努比於是乎就走去食杯雪糕再飲杯野😎-👍🏿玫瑰雪梨蘋果蜜茶 $35賣相好pinky 上面打咗泡仲加咗花瓣打卡一流😎第一啖飲落去茶味唔算好濃但rose嘅味道好出好香覺得佢稍稍偏甜 甜中又帶酸認真試清楚真系飲得出果蜜嘅味道而唔系糖漿嗰種死甜慢慢又覺得其實甜度啱啱好🤭有種refreshing嘅感覺🥰越飲越覺得開胃飲到尾段開始食到一粒粒雪梨多一份口感 唔使就咁飲嘢咁dry😆夏天飲一杯消暑解渴😎👍🏿味道: 8.5/10性價比: 7/10-👍🏿芒果椰香乳酪蜜冰 $45頂部鋪滿cinnamon同pistachio碎飲落芒果味好rich 稍為甜少少但史努比竟然完全唔抗拒雖然比較杰身 但打得好夠均勻 口感好smooth冇任何食冰嗰種顆粒感👍🏿芒果同yogurt呢個combination出奇地夾Yogurt令到成杯嘢
平時史努比好少飲含糖飲料

回頭率: 8/10

芒果椰香乳酪蜜冰
芒果椰香乳酪蜜冰
純蜜雪糕
香港夏天真係好熱🫠 所以無時無刻都想飲凍嘢😩 係商場行過見到哩間甜品店有蜂巢雪糕🍦 之前係韓國食過想再食 但賣曬🤣 所以叫左其他嘢 BUZZ STAND係採用日本杉養蜂園嘅優質蜂蜜來製作飲品同食物 感覺健康些😋 舖頭仲有賣蜂蜜 可以買返屋企沖水飲都得👍🏻🔍:#jcfood_將軍澳 #jcfood_甜品✿ 芒果椰香乳酪蜜冰 ✿[$45]呢杯用料好豐富 有芒果 乳酪 椰子布甸 椰絲 開心果碎 都幾重手 飲完好飽🤣 整體酸酸甜甜 布甸椰味🥥濃郁 彈牙👍🏻✿ 熱情果芒果蜜茶 ✿[$35]天氣咁熱 梗係要飲番杯 fresh啲嘅嘢 熱情果同芒果嘅嘢飲永遠都係我嘅首選😋 酸酸甜甜 仲有滋潤肌膚功效 值得推介 👍🏻 ✿ 抹茶窩夫開心果碎雪糕 ✿[$32]見到佢哋有自家新鮮製嘅窩夫🧇 好吸引 製作窩夫嘅雞蛋🥚 麵粉 同蜜糖🍯都係來自日本🇯🇵嘅材料 雪糕配上窩夫同開心果碎 一流😋✿ 麥盧卡蜂蜜雪糕 ✿[$45]蜜糖口感好稠密🍯 食落去個喉嚨會涼涼哋 唔會好甜 仲要功效非常多 食雪糕之餘又可以養生 👍🏻 軟雪糕🍦奶味濃郁 兩者好夾地址➸將軍澳唐俊街9號PopCorn 2 1樓F87號舖★好食指數★:4.2/

🔍:#jcfood_將軍澳 #jcfood_甜品

★好食指數★:4.2/5
★服務態度★:4/5
★冇加一★
2023-07-19 24 views
多款雪糕、飲品,注入日本養蜂園-杉養蜂園嘅天然蜂蜜元素,就連店內裝修,都見到蜂巢、蜜蜂等造型擺設。店內都有多款蜂蜜可以買返屋企,返到屋將蜂蜜加啲水加啲冰嚟飲,清甜清爽,好啱同甜品一齊食😋♥️∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 蜜濃可可窩夫雪糕 $32雲呢拿味雪糕,灑滿朱古力粉,口感柔軟蜂巢形狀嘅窩夫,用朱古力同蜂蜜製成,蜂蜜味中和咗朱古力嘅苦,而且唔會好甜,口感帶啲軟糯😋❥ 麥盧卡蜂蜜雪糕 $45呢款新推出嘅雪糕,將滿滿麥盧卡蜂蜜淋上香濃牛奶味嘅軟雪糕,甜蜜又滑溜口感真係絕配👍🏻❥ 玫瑰雪梨蘋果蜜茶 $35小編一開始諗呢杯嘢會唔會好甜,但結果喺好啱夏天飲,因為有美白美顏嘅作用架首先係清香玫瑰,之後係雪梨蘋果嘅甜同蘋果香,最後仲有陣陣蜂蜜香氣😌❥ 芒果椰香乳酪蜜冰 $45想要杯多重豐富口感嘅,可以叫呢杯,而且有維他命C,幫手抗氧化頂層灑有開心果碎、自家焗椰絲碎同玉桂粉而整杯嘅冰沙就用咗蜂蜜同芒果製成,口感綿密幼滑最底層仲有椰香滿滿嘅椰果奶凍,口感似布甸🤩∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨

❥ 蜜濃可可窩夫雪糕 $32
雲呢拿味雪糕,灑滿朱古力粉,口感柔軟

❥ 麥盧卡蜂蜜雪糕 $45

❥ 玫瑰雪梨蘋果蜜茶 $35

❥ 芒果椰香乳酪蜜冰 $45
頂層灑有開心果碎、自家焗椰絲碎同玉桂粉
而整杯嘅冰沙就用咗蜂蜜同芒果製成,口感綿密幼滑
最底層仲有椰香滿滿嘅椰果奶凍,口感似布甸🤩

🧇🍦抹茶窩夫開心果碎雪糕 ($32)賣相非常吸睛👀雪糕上面舖滿開心果碎,雪糕食落除左淡淡開心果味之外,仲好有口感!最驚喜係雪糕底部舖滿粟米片,一啖雪糕入面咁多唔同口感享受,真係好幸福💛另外抹茶窩夫加埋上100%來自日本嘅蜂蜜,甜甜地好開胃😋🍯🍦純蜜雪糕配純蜂蜜 ($35)原來簡簡單單一杯雪糕加蜂蜜咁食都可以好好食!呢杯雪糕底部浸滿甜甜嘅蜂蜜,蜂蜜食落有啲似食緊麥芽糖咁,凝固狀會有少少痴牙,好正!食完成杯雪糕仲有蜂蜜剩,好低食🤩🥭芒果椰香乳酪蜜冰 ($45)呢杯飲品消暑一流💦👍🏻飲落好重芒果味,好冰涼,飲品底部有好多粒好大白色嘅椰子布甸,食落口感好似芒果河粉嘅厚版咁😆平時我飲飲品最緊要係一路飲一路有野咬下,呢杯非常岩我,補充能量🤩🍎🫐青森蘋果藍莓蜜茶 ($35)呢杯比較上開胃啲,因為佢主要材料係蘋果同藍莓,味道上比較清新,甜甜酸酸咁,仲有兩塊青森蘋果系上面,明目護眼👀
🧇🍦抹茶窩夫開心果碎雪糕 ($32)

🍯🍦純蜜雪糕配純蜂蜜 ($35)

🥭芒果椰香乳酪蜜冰 ($45)

🍎🫐青森蘋果藍莓蜜茶 ($35)
2023-07-18 103 views
😋味道:9/10 🏡環境:8.5/10💰性價比:8.5/10 👍🏻推薦度:9/10.🐼夏日炎炎最適合食雪糕刨冰🥳我一向都超鍾意食甜品 所以好想搵啲特別啲又好味嘅~呢間buzz stand採用日本杉養蜂園嘅天然優質蜂蜜 主打蜂蜜飲品甜品🍯原來蜂蜜都有好多用途😙店面有幾個位 旁邊有一啲蜂蜜嘅產品 更有一個製作區 感覺好專業🐝叫咗雪糕同埋嘢飲 可以混合蜂蜜落去 對比起平時食嘅齋甜 感覺天然一啲 風味都較特別😆價錢比起一般嘅茶飲/甜品舖算平 幾值得試下👍🏻.🍨抹茶窩夫開心果碎雪糕 $32 (8.5/10)集合左我最鍾意嘅兩個味道🥰窩夫整成蜂巢形狀 再淋上蜂蜜 抹茶味都幾香 口感好脆雪糕係雲呢拿味 配上開心果脆脆蜂蜜可以提升成個味道 但又唔會好甜一次過滿足幾種需求 好滿足(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🍯麥盧卡蜂蜜雪糕 $45 (9/10)覺得呢個好特別!🤩看似簡單嘅蜂蜜淋上軟雪糕但係搭配出嚟又幾有驚喜✨杉養蜂園主打嘅就係呢隻麥盧卡蜂蜜食落好有質感 一啲都唔稀🍋檸檬蜂蜜刨冰配柚子雪糕 $55 (7.5/10)呢個真係消暑一流🤣檸檬柚子酸酸甜甜上面有幾種toppings 所以就相對貴少少但係個人略嫌比較酸😂 🌹
😋味道:9/10
🏡環境:8.5/10
💰性價比:8.5/10
👍🏻推薦度:9/10
🍨抹茶窩夫開心果碎雪糕 $32 (8.5/10)
集合左我最鍾意嘅兩個味道🥰
窩夫整成蜂巢形狀 再淋上蜂蜜
抹茶味都幾香 口感好脆
雪糕係雲呢拿味 配上開心果脆脆
蜂蜜可以提升成個味道 但又唔會好甜
一次過滿足幾種需求 好滿足(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

🍯麥盧卡蜂蜜雪糕 $45 (9/10)
覺得呢個好特別!🤩
看似簡單嘅蜂蜜淋上軟雪糕
但係搭配出嚟又幾有驚喜✨
杉養蜂園主打嘅就係呢隻麥盧卡蜂蜜
食落好有質感 一啲都唔稀

🍋檸檬蜂蜜刨冰配柚子雪糕 $55 (7.5/10)
呢個真係消暑一流🤣

佢有好幾種飲品可以選擇
不過見到可以自己配搭 就貪得意試吓
可以選一種茶底一種果蜜同埋加配料
玫瑰花茶好出色🥹好香玫瑰味
加咗純蜂蜜同埋蒟蒻 甜甜地又有口感 正!

• 抹茶窩夫開心果碎雪糕
  • 麥盧卡蜂蜜雪糕