2023-02-15 121 views
🐭 米奇老豬Vol. 316 🐷[By The O Studio]@bytheostudio 今次老豬再次遠征元朗國揀左星期六中午時間去排左大約半個鐘就可以入去 🥳餐廳係pet-friendly㗎 🐶🐱.🐖🐖《蟹籽蟹肉明太子意粉》🐖🐖 🛑8.5/10🛑 💰$98💰蟹籽份量都算多 脆卜卜口感🆙蟹肉反而就好似無咩存在感~明太子忌廉微辣 蝦味濃 口感稠密得來唔會膩 反而好開胃😋意粉食落都幾有咬口有驚喜❤️.🐖🐖《親愛的提拉米蘇牛角窩夫》🐖🐖🛑8.3/10🛑 💰$78💰牛窩夫係偏空氣、鬆化果種牛油香十足 🧈 而且都幾大舊 有兩大塊 🐷如果個芯可以多返d煙韌口感就更好啦~Tiramisu嘅cream較稀身 奶味明顯插喺雪糕嘅手指餅係脆㗎🤩🤩🤩 老豬大愛❤️ 用來搽cream/雪糕食都得~小杯子嘅咖啡係酸苦調嘅淋落雪糕到 有冰火交融嘅感覺 🧊🔥.🐖🐖《花生醬拿鐵》🐖🐖 🛑7.8/10🛑 💰$60💰作為花生迷 見到當日special即刻叫左圍邊嘅花生脆餅好啱打卡📷雖然咖啡有nutty香但花生醬味唔濃飲到最後兩啖先飲得出明顯🥜味 🥹.❣️🐭總評分🐷❣️味道:8.2/10服務:7.9/10環境:7.9/10CP
🐭 米奇老豬Vol. 316 🐷
餐廳係pet-friendly㗎 🐶🐱
🐖🐖《蟹籽蟹肉明太子意粉》🐖🐖
🛑8.5/10🛑 💰$98💰
蟹籽份量都算多 脆卜卜口感🆙
蟹肉反而就好似無咩存在感~
明太子忌廉微辣 蝦味濃
口感稠密得來唔會膩 反而好開胃😋
意粉食落都幾有咬口
有驚喜❤️
🐖🐖《親愛的提拉米蘇牛角窩夫》🐖🐖
🛑8.3/10🛑 💰$78💰
牛窩夫係偏空氣、鬆化果種
牛油香十足 🧈
而且都幾大舊 有兩大塊 🐷
如果個芯可以多返d煙韌口感就更好啦~
Tiramisu嘅cream較稀身 奶味明顯
插喺雪糕嘅手指餅係脆㗎🤩🤩🤩
老豬大愛❤️ 用來搽cream/雪糕食都得~
小杯子嘅咖啡係酸苦調嘅
味道:8.2/10
服務:7.9/10
環境:7.9/10
CP值:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅ (明太子意粉、牛角窩夫)

自費️⭕/試食

📍 By The O Studio📍
元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下2號舖

#米奇老豬_元朗區
#米奇老豬_cafe
#米奇老豬_西式
#米奇老豬_花生
#米奇老豬_窩夫班戟

#bytheostudio #bytheo #bythetray #元朗美食 #元朗cafe #盤子工房 #牛角包 #牛角包窩夫 #提拉米蘇 #花生醬 #花生控 #花生拿鐵 #明太子意粉 #窩夫 #提拉米蘇蛋糕 #手指餅 #朱古力控 #香港咖啡#明太子 #香港cafe #寵物友善餐廳 #明太子意粉 #香港甜品 #元朗好去處 #元朗甜品 #alldaybreakfasthk
2023-02-12 88 views
第一次黎,唔係好需要等,但就要行入鋪頭內既廚房位,食飯位置是木箱位,對腳放右邊,個人要擰90 度先可以面向枱面,不便食正餐,亦會吸哂open kitchen 既油煙味門口無鋪名無號碼,不便利慕名而來既人食物質素同價錢同一般cafe 分別不大,係份量比較多

門口無鋪名無號碼,不便利慕名而來既人

食物質素同價錢同一般cafe 分別不大,係份量比較多

2023-01-31 143 views
朋友介紹這間的Tiramisu Croffe很好吃(所以決定去試試!除Croffle外 還點了蟹籽蟹肉明太子意粉、菠菜芝士傻仔波配蜜糖芥茉醬、香辣蕃茄煙三文魚意粉、自家製焦糖奶奶、自家製焦糖鮮奶咖啡、提拉米蘇咖啡菠菜芝士傻仔波配蜜糖芥茉醬好有驚喜,好好味兩個意粉都好足料、食落啖啖都好滿足🤤兩杯咖啡都好香,但我自己因為唔好咖啡所以叫咗杯焦糖奶奶望住塊焦糖浸入去d奶入面好治癒覺得都值得二訪,但有一點要注意去的當天是週日,店舖不大 多為二人檯但因我和朋友共三人,會較二人檯等得再長時間一點亦因店舖沒有限用餐時間 所以會有客人食飽仍然繼續留低傾計所以當天等了接近兩小時才有幸吃到(不過店員都好盡責,好多謝佢)

菠菜芝士傻仔波配蜜糖芥茉醬好有驚喜,好好味
兩個意粉都好足料、食落啖啖都好滿足🤤
兩杯咖啡都好香,但我自己因為唔好咖啡所以叫咗杯焦糖
奶奶
望住塊焦糖浸入去d奶入面好治癒
覺得都值得二訪,但有一點要注意
去的當天是週日,店舖不大 多為二人檯
但因我和朋友共三人,會較二人檯等得再長時間一點
亦因店舖沒有限用餐時間 所以會有客人食飽仍然繼續留低傾計
所以當天等了接近兩小時才有幸吃到
(不過店員都好盡責,好多謝佢)
  • 蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉
  • Hello! Tiramisu Croffle
年三十晚約咗朋友出去食lunch,諗住去元朗食好西🤤 呢間Cafe其實我之前已經去過一次,今次諗住帶兩個朋友嚟試吓~ 點知冇留意原來呢間Cafe大部份都係兩人枱,只係得有四張平排兩人枱,可以拍埋變做兩張四人枱!如果係3-4人嚟食嘅朋友真係要留意吓🥹 要預咗等位嘅時間比較長!因為Cafe係無限用餐時間嘅(其實係好事,去得Cafe明白大家都想慢慢飲吓嘢同朋友傾吓計☺️)但係見到出面咁多人等位,希望大家都會自律食完唔好坐太耐🌝 咁啱遇正前面一張三人枱好唔識做,食完飲晒嘢仲慢慢坐勁耐!但係店員好好👍🏻 仲出嚟同我哋講佢張枱可以收嘅嘢都盡量收晒🥹🥹 但係佢哋都唔走 都冇辦法🥲 最後係等另一張遲過佢哋入去嘅四人枱走~我哋先有得坐,足足等咗2個鐘!!😫講返正題先,點解可以令到我哋等兩個鐘咁耐~~因為佢啲嘢食真係好高質!!!蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉🦀🍝 $98今次係第一次食,啲蟹籽多到黐線㗎🥹🥹 而明太子味道都好香好濃,食落口超幸福嘅感覺啊🤤🤤🤤下次我一定一定都要Encore❤️香辣蕃茄煙三文魚意粉🍅🐟🍝 $89雖然蕃茄意粉喺出面食好似好普通,但係佢呢個少少辣辣地嘅蕃茄汁超開胃🤤 值得一讚👍🏻 而且佢嘅意粉

蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉🦀🍝 $98

香辣蕃茄煙三文魚意粉🍅🐟🍝 $89
雖然蕃茄意粉喺出面食好似好普通,但係佢呢個少少辣辣地嘅蕃茄汁超開胃🤤 值得一讚👍🏻 而且佢嘅意粉份量都幾大碟 唔係話一啲Cafe又貴又唔飽咗!好抵食!☺️

菠菜芝士傻仔波 配 蜜糖芥茉醬🥔🍯
呢個比較冇咁特別,但都係整得好食嘅👍🏻

自家製焦糖鮮奶咖啡☕️$60|自家製焦糖奶奶$50
同朋友分別叫咗咖啡同埋鮮奶,都係用佢哋自家製嘅焦糖脆脆分別加落去兩杯飲品,本身唔係特別鍾意飲好苦嘅咖啡,不過呢杯係latte再加埋啲焦糖溶咗落去杯咖啡入面之後,就變得味道啱啱好,唔會太苦又有少少焦糖香味👍🏻

Hello! Tiramisu Croffle🥐🧇
親愛的提拉米蘇牛角窩夫😈
最期待就係呢個甜品,不過其實唔係好知食法,下次真係要問吓店員😂 我哋將配上嘅Espresso全部到晒落去,但係結果好似會令到個牛角窩夫太濕,而且沾上晒啲咖啡之後亦都太苦😂 但係其實整體上來講個味係好夾!好好食!或者下次應該逐少逐少咁加~ 等佢唔會一次過浸到太濕淋晒
2023-01-21
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$170 (Lunch)
  • 蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉
2023-01-14 174 views
特登入元朗買水果食早餐既一日(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)朋友推介位於元朗既café -A Big Breakfast $128配料種類多樣好豐富,而且份量都多無論係賣相定係味道都很不錯( ´ ▽ ` )ノ最鍾意食菠菜芝士薯仔波,香脆唔油膩-蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 $98蟹子蟹肉份量多,而且新鮮冇腥味意粉掛汁鹹香味夠,好出色-日本抹茶鮮奶 $50呢杯真係有驚喜,香濃綿滑面頭仲有啲桂花做點綴(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)整體性價比及食物質素都高
特登入元朗買水果食早餐既一日(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
朋友推介位於元朗既café

-A Big Breakfast $128
配料種類多樣好豐富,而且份量都多
無論係賣相定係味道都很不錯( ´ ▽ ` )ノ
最鍾意食菠菜芝士薯仔波,香脆唔油膩

-蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 $98
蟹子蟹肉份量多,而且新鮮冇腥味
意粉掛汁鹹香味夠,好出色

-日本抹茶鮮奶 $50
呢杯真係有驚喜,香濃綿滑
面頭仲有啲桂花做點綴(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

整體性價比及食物質素都高
屯門的盤子工房喺元朗國開分店了!新店以木系及水泥風為裝修主調,仲提供寵物餐單,好適合帶埋毛孩一齊嚟𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹下🐾 整體食物質素高,無論主食定甜品都好好味,值得一試!店鋪位置唔多,上次放假去排咗半個鐘以上,記得做定心理準備了🫡🍝蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 $𝟵𝟴💫有驚喜🤩 蟹籽份量極多,明太子醬好𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆,每條意粉都掛到汁,但食落唔會滯,味道帶點咸香,而意粉口感偏硬,食落啱啱好🤌🏼 另外意粉非常大碟,比起同類𝗰𝗮𝗳𝗲份量更多同足料,相對抵食,值得一讚,必試✨🍽盤子大早餐 $𝟭𝟮𝟴𝗔𝗹𝗹 𝗱𝗮𝘆 𝗯𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁好豐富,除咗常見配料外,仲有特別啲嘅𝗰𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲🥐、菠菜芝士薯仔波🧆、芝士蕃茄🍅等。整體味道不錯,𝗰𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲配上薄糖漿甜甜地,但覺得同其他咸食唔太夾~🍗單邊雞翼 配 香辣水牛城醬 $𝟱𝟴💫雞翼炸得好脆,肉質嫩口,而且同醬分開,方便自己控制味道👍🏼 水牛城醬味道偏辣,好惹味🌶🍹石榴酸酸地梳打 $𝟰𝟱石榴味偏淡,有微微桂花香,好清新🌬☕️親愛的提拉米蘇牛角窩夫 $𝟳𝟴隨碟附上一小杯𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀𝗼可供自己調味,建議一路食一路加,以免太苦😛 但咖啡味有啲掩蓋咗𝗰𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲嘅牛油香

🍝蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 $𝟵𝟴💫

🍽盤子大早餐 $𝟭𝟮𝟴

🍗單邊雞翼 配 香辣水牛城醬 $𝟱𝟴💫

🍹石榴酸酸地梳打 $𝟰𝟱
石榴味偏淡,有微微桂花香,好清新🌬

☕️親愛的提拉米蘇牛角窩夫 $𝟳𝟴
隨碟附上一小杯𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲𝘀𝘀𝗼可供自己調味,建議一路食一路加,以免太苦😛 但咖啡味有啲掩蓋咗𝗰𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲嘅牛油香,而且𝘁𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂酒味偏淡,有少少失望🫥
盤子大早餐
親愛的提拉米蘇牛角窩夫
2022-09-12
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
盤子大早餐
親愛的提拉米蘇牛角窩夫
  • 單邊雞翼 配 香辣水牛城醬
1K
2022-12-07 203 views
“親愛的提拉米蘇牛角窩夫”($78)“香辣蕃茄煙三文魚意粉”($89)“單邊雞翼配香辣水牛城醬”($58)“青BB梳打”($45)“蘋果玉桂茶”($48)元朗真係好多cafe☺️今次去咗呢間By The O Studio係屯門By The Tray嘅姊妹店Cafe走工業風,最得意係每張枱都係八角形Tiramisu Croffle賣相好得意用手指餅插喺雪糕上面好似兔仔咁🐰2塊croffle牛油味香,食落酥脆☺️煙三文魚意粉果然夠哂香辣,好惹味🤤而且份量唔會太少,岩岩好😋小食方面點咗單邊雞翼配水牛城醬雞翼超級香脆又juicy😚好高質青BB梳打即係青蘋果梳打🍏幾清新蘋果玉桂茶好清甜🍎大大壺好抵飲😆By The O Studio元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下2號舖
“親愛的提拉米蘇牛角窩夫”($78)
“香辣蕃茄煙三文魚意粉”($89)
“單邊雞翼配香辣水牛城醬”($58)
“青BB梳打”($45)
“蘋果玉桂茶”($48)

元朗真係好多cafe☺️
今次去咗呢間By The O Studio
係屯門By The Tray嘅姊妹店
Cafe走工業風,最得意係每張枱都係八角形
Tiramisu Croffle賣相好得意
用手指餅插喺雪糕上面好似兔仔咁🐰
2塊croffle牛油味香,食落酥脆☺️
煙三文魚意粉果然夠哂香辣,好惹味🤤
而且份量唔會太少,岩岩好😋
小食方面點咗單邊雞翼配水牛城醬
雞翼超級香脆又juicy😚好高質
青BB梳打即係青蘋果梳打🍏幾清新
蘋果玉桂茶好清甜🍎大大壺好抵飲😆

By The O Studio
元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下2號舖
食過一次幾好食,星期日就再去,入面full 左要等位,好彩門口無人等得我同朋友等一張枱就到我地。大概等左十幾分鐘,窗口位有人走,目店員執緊枱,諗住抺完枱帶我地入座,點知有個啊姐帶住個小朋友,係我地隔離行左入去掃QR ,之後一下坐落去抺緊既枱到,我地當下呆左,之後行入去同店員講我地係到等緊位,個店員話唔知我地等位,🤷🏻‍♂️真係笑_左。我地企係門口望住你地間鋪 等左十幾分鐘,唔通等你收鋪咩大佬?又唔同個啊姐講有人等緊位叫佢起返身?唔會再幫襯囉,個店員發緊夢咩?正常處理方法又無。
2022-11-27
Type of Meal
Lunch
事隔多年再入元朗的主要目標就是要幫襯這間經常出現在𝘐𝘎 𝘍𝘦𝘦𝘥的 #良心小店食物、甜品及飲品都意外的高質💫打破平日對𝘊𝘢𝘧𝘦得個樣唔好食嘅偏見❝ 親愛的提拉米蘇牛角窩夫( ᴴᴷᴰ 78 )相信這道甜點是餐廳必喊的𝘪𝘵𝘦𝘮吧, 外貌非常討好, 在牛角窩夫🥐上鋪上𝘮𝘢𝘴𝘤𝘢𝘳𝘱𝘰𝘯𝘦 𝘤𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦及可可粉, 另外再配埋𝘍𝘳𝘶𝘪𝘵𝘺底嘅𝘌𝘴𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘰增添咖啡香, 雲呢拿味雪糕亦好好咁中和咖啡嘅酸味; 𝘊𝘳𝘰𝘧𝘧𝘭𝘦 即使淋咗咖啡都唔會淋曬, 好味得嚟又保持到口感 (๑˃̵ᴗ˂̵)❝ 盤子大早餐( ᴴᴷᴰ 128 )𝘉𝘪𝘨 𝘉𝘳𝘦𝘢𝘬𝘧𝘢𝘴𝘵 (牛角包窩夫/菠菜芝士薯仔波/黑松露炒蛋/芝士蕃茄/熱狗腸/煙三文魚/煙肉) 整個配搭同坊間嘅𝘈𝘭𝘭 𝘋𝘢𝘺 𝘉𝘳𝘦𝘢𝘬𝘧𝘢𝘴𝘵 好唔同, 又好食又有特色❝ ᴴᴼᵀ 橙皮朱古力鮮奶 ( ᴴᴷᴰ 45 )兩杯飲品賣相靚到一上枱就嘩出嚟😻 橙皮朱古力嘅完美程度令人心動, 光滑嘅面層有靚靚拉花, 朱古力味香濃之餘又唔會蓋過橙香🍊❝ ᶜᴼᴸᴰ 薄荷朱古力鮮奶 ( ᴴᴷᴰ 50 )無期望之下見到一杯咁𝘐𝘨𝘢𝘣𝘭𝘦 嘅飲品, 朱古力同鮮奶分兩層做到𝘋𝘪𝘳𝘵𝘺效果,
事隔多年再入元朗的主要目標
就是要幫襯這間經常出現在𝘐𝘎 𝘍𝘦𝘦𝘥的 #良心小店

食物、甜品及飲品都意外的高質💫
打破平日對𝘊𝘢𝘧𝘦得個樣唔好食嘅偏見

❝ 親愛的提拉米蘇牛角窩夫( ᴴᴷᴰ 78 )

❝ 盤子大早餐( ᴴᴷᴰ 128 )

❝ ᴴᴼᵀ 橙皮朱古力鮮奶 ( ᴴᴷᴰ 45 )

❝ ᶜᴼᴸᴰ 薄荷朱古力鮮奶 ( ᴴᴷᴰ 50 )
無期望之下見到一杯咁𝘐𝘨𝘢𝘣𝘭𝘦 嘅飲品, 朱古力同鮮奶分兩層做到𝘋𝘪𝘳𝘵𝘺效果, 朱古力分量亦把握得好, 即使冰融化後仍然夠味, 滿意滿意!

2022-11-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
  • A  Big  Breakfast
  • 橙皮朱古力鮮奶
2022-11-16 150 views
By the O 係一間pet friendly既cafe,都有狗狗食物可供選擇. 裝修係帶點木系既工業風格,座位唔算多,但環境舒適,可以係呢到悠閒咁過一個下午.蟹籽蟹肉明太子忌簾意粉意粉粉量都幾多, 明太子醬唔會過多,剛好沾滿每條意粉,而且好creamy,食落唔會好漏菠菜芝士傻仔配蜜糖芥末醬薯餅炸到好脆口,菠菜同芝士都好夾提拉米蘇牛角包窩夫飯後梗係要有甜品😋呢個用左兔仔造型黎上碟, 整係個賣相已經好吸引🥰 如果淨係個雪糕同牛角包窩夫,我自己覺得係偏甜既,但淋埋杯espresso就可以中和返Tiramisu Latte一杯非常吸睛👀既咖啡Caramel coffee有自家製既焦糖脆脆,溶哂落咖啡到會好甜🙈Babyccino

蟹籽蟹肉明太子忌簾意粉

菠菜芝士傻仔配蜜糖芥末醬

薯餅炸到好脆口,菠菜同芝士都好夾

提拉米蘇牛角包窩夫

Tiramisu Latte
一杯非常吸睛👀既咖啡

Caramel coffee

有自家製既焦糖脆脆,溶哂落咖啡到會好甜🙈

Babyccino
2022-11-16 90 views
🍴By The O Studio @ 元朗🍴 呢間野平時成日都好多人,咁岩今次好好彩咁平日下午兩點經過,就直入唔洗等位了! ------------------------------我地叫左:蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 整體都幾好食 但係個明太子味唔係好出,我地食食下果時見隔離檯個碟有半條明太子係上面,但我地果碗無,唔知係另外加既定係點😂而個麵入面好似夾咗啲櫻花蝦入去,我唔係特別鍾意個口感,因為有啲似食緊蝦殼 😂😂😂不過成碟意粉味道係唔錯,值得食。A big breakfast 佢中文名叫盤子大早餐,都名符其實HAHAHAHAHA裡面既牛角包窩夫好食,佢整到好香同埋好鍾意佢個菠菜薯蓉波波,最愛澱粉質🤣🤣🤣黑松露炒蛋都有濃濃既黑松露味,正。其他嘢就正正常常 沙律上面有柚子醋,感覺好FRESH!!飲品方面,要讚讚杯Caramel coffee 因為佢上面有honeycomb,正。夠晒甜,好開心🥰🥰🥰🥰
🍴By The O Studio @ 元朗🍴

我地叫左:

A big breakfast
佢中文名叫盤子大早餐,都名符其實HAHAHAHAHA

黑松露炒蛋都有濃濃既黑松露味,正。
其他嘢就正正常常 沙律上面有柚子醋,感覺好FRESH!!

元朗鬧市中開闢的一隅恬靜之地,每次走過也没有留意得到!今日终於被我發現了!店面一點也不顯眼,但走進去,感覺挺自在放鬆!簡單的一杯咖啡,一份素素地早餐(素食者的不錯選擇)& 一份超可爱的提拉米蘇牛角窩夫!這店的食物賣相好吸引!特别是窩夫🧇的小兔造型!而且窩夫好脆配上提拉米蘇直的好好味😋
元朗鬧市中開闢的一隅恬靜之地,每次走過也没有留意得到!
Bookmark咗超耐既一間元朗cafe之前已經聽朋友講過話要排好耐隊 一直無下定決心去今次終於搵到唔怕排隊既朋友一齊去挑戰下Weekend 11:30去到 前面已經有5組人最後1:15左右終於有位 我同朋友已經餓死咗即刻一人叫番一個超級豐富既All Day Breakfast早餐內容非常豐富有黑松露滑蛋 煙三文魚 大啡菇 香腸 煙肉 菠菜芝士薯寶 芝士焗蕃茄 同埋超級好味既牛角酥窩夫真材實料 性價比極高嘢飲方面 叫咗杯焦糖鮮奶咖啡先唔講味道 齋個樣都非常適合打卡飲落有好香焦糖味 咖啡係偏酸個種記得要撈勻一齊飲先balance到個味道朋友叫咗個matcha latte 話味道都唔錯下次都係搵番個平日先黎食🤣🤣
Bookmark咗超耐既一間元朗cafe

飲落有好香焦糖味 咖啡係偏酸個種
記得要撈勻一齊飲先balance到個味道

朋友叫咗個matcha latte 話味道都唔錯

下次都係搵番個平日先黎食🤣🤣
⁺₊˚ | ʙʏ ᴛʜᴇ ᴏ sᴛᴜᴅɪᴏ |𓅭𓅮𓅯⬖cafe位於元朗小巷之中假日大約中午12點去到已經滿座幸運地等了10分鐘就有位置而且一入座外面就下起大雨!不過就坐不到好多人打卡的靠牆位 如果座位之間可以闊落一點就會更好~➰𝗠𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗰𝗿𝗮𝗯𝗺𝗲𝗮𝘁 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 𝘀𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶➰𝗢𝘀𝗺𝗮𝗻𝘁𝗵𝘂𝘀 𝗵𝗼𝗻𝗲𝘆 𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲大家推薦的明太子意粉醬汁濃郁每條意粉都能夠掛上醬汁加上on top撒上大量蟹籽 非常推介!另外點了配搭上較少見的桂花蜜糖infused latte桂花和蜜糖味道都能嘗到 又不會失咖啡香味不喜歡咖啡苦澀味的人可以試試~下次會再來試試甜點的💫.....full review on Instagram @bearinyourmind_
⁺₊˚ | ʙʏ ᴛʜᴇ ᴏ sᴛᴜᴅɪᴏ |

𓅭𓅮𓅯

cafe位於元朗小巷之中
假日大約中午12點去到已經滿座
幸運地等了10分鐘就有位置
而且一入座外面就下起大雨!
不過就坐不到好多人打卡的靠牆位

如果座位之間可以闊落一點就會更好~

➰𝗢𝘀𝗺𝗮𝗻𝘁𝗵𝘂𝘀 𝗵𝗼𝗻𝗲𝘆 𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲

大家推薦的明太子意粉醬汁濃郁
每條意粉都能夠掛上醬汁
加上on top撒上大量蟹籽 非常推介!
另外點了配搭上較少見的桂花蜜糖infused latte
桂花和蜜糖味道都能嘗到 又不會失咖啡香味
不喜歡咖啡苦澀味的人可以試試~
下次會再來試試甜點的💫
full review on
Instagram @bearinyourmind_
元朗Cafe黎講,位置方便又排晒長龍既,依間都算係代表之一,基本上冇見過佢唔排隊既時候,難得人少少就去試下啦!一上枱相當足料,唔同既芝士鋪晒係面,視覺效果係幾正既,個人喜好有肉醬係面會仲正,不過唔試下又唔可以話一次要有肉醬先正。一入口就係明顯既Lay’s芝士味粟米片,味道太有特色。配上既2個醬一個係黑松露蛋黃醬,蛋黃醬係較酸果一隻,點黎食既時候蛋黃醬味道好搶,黑松露味基本係冇,感覺同粟米片既味道都有啲沖突。另一個蜜糖芥末,同樣酸味好出,味道太突出,同粟米片唔係好夾。感覺上成個粟米片係調味上冇乜用心,好似未係好配搭到成個味道。依種點醬而唔係浸係個醬入面既手法其實幾好,可以自由決定醬既多少。雞翼食落有少少似CP雞,但都唔算大問題。真正既問題係個醬,個味道唔似水牛城醬,偏甜辣度唔夠,完全食唔到水牛城醬既影子,當然如果係創新菜都可以理解,但就係純粹唔係果個味道,只係炸雞翼配左一個甜辣醬。味道唔錯,酸度辣度都恰到好處,配上煙三文魚彼此既味道都唔會沖擊。意粉本身就大路野,微微粗身左少少,依種唔算濃味既意粉,如果用幼身少少既麵條會好啲,唔會食到麵粉味。窩夫薄而脆,最中心點有啲煙韌,唔會似蛋糕,又未去
Nachos

香辣水牛城雞翼

香辣蕃茄煙三文魚意粉

朱古力大蕉蕉牛角窩夫

窩夫薄而脆,最中心點有啲煙韌,唔會似蛋糕,又未去到完全得脆既口感,製作掌控得相當好。偏甜既味道中,用略帶苦既可可粉做中和,味道既平衡都做得好唔錯。入面既焦糖脆脆份量亦恰到好處,唔會太多。成份窩夫平衡感相當好,會想一啖一啖食晒佢。
薄荷朱古力鮮奶

薄荷味非常淡,朱古力味飲落亦係粉開出黎既味道。先唔講份量有啲細,味道真係令人有啲失望。
玫瑰荔枝梳打

玫瑰荔枝味都係淡淡既,唔算好濃,你可以用清新去形容,個人口味會想濃返少少,不過依種清新都唔會令人討厭。

空間環境真係唔錯,係好令人relax既一個氛圍,係會想令人hea一日既小店感。窩夫真係出色既,算係有驚喜,不過其他野食野飲就有待加強喇。如果唔洗排隊,再去食窩夫都可以既。
香辣蕃茄煙三文魚意粉
朱古力大蕉蕉牛角窩夫