2023-02-13 179 views
牛小排蕃茄意粉 $108🍝Short Rib Spaghetti with Tomato Sauce意粉不太硬也不太軟,口感剛剛好, 配合濃濃的蕃茄汁,十分juicy, 最緊要是酸甜度也調的剛剛好,好岩香港人的口味。 牛肉切成了一片片,好肉肥牛的切法,好易入口, 不會太肥我喜歡~ 雜菌蟹肉黑松露意大利飯 $118Mushroom Risotto with Crab Meat上菜第一下是聞起來香香的黑松露及菇的香味,汁液很濃郁很creamy, 配上上面的蝦仔 間中會有蝦的香味, 蟹肉都新鮮! 整體入口感覺好有層次咁, 味道好豐富, 很有fusion 的感覺。臨近地鐵站, 步行數分鐘就到達餐廳, 算是十分方便。 地方寬闊, 暗調設計 有格調,坐得十分舒服。
牛小排蕃茄意粉 $108🍝
牛小排蕃茄意粉

雜菌蟹肉黑松露意大利飯 $118

牛小排蕃茄意粉
2023-02-11 157 views
☕️係佐敦地鐵站附近既一間型格cafe 店朋友推薦下就試吓我地order 左 2款pasta, 2杯飲品 , 玉子燒 (拉花好靚‘ 有驚喜😻)首先係餐湯mushroom soupSo creamy 👍🏼 好香~牛小排蕃茄意粉 🍝 蕃茄汁非常之濃厚,好食另外就係香草雞胸羅勒醬蝴蝶粉Pesto sauce 好正, 如果配意粉更加掛汁不過都好香濃👍🏼見到好多人叫玉子燒我地叫左試吓,少少甜 有蛋香味🍳 必試 tiramisu ☕️ 真係好好食所有成份都夾得好好唔會搶走每個成份中口味兩款飲品都唔錯Mocha 有點似 flat white 輕微帶酸 焙茶鮮奶都好香濃 唔會苦我同朋友都覺得高質!值得再試其他食物!環境又闊落可以係閙市中chill 下
☕️係佐敦地鐵站附近既一間型格cafe 店
朋友推薦下就試吓
我地order 左 2款pasta, 2杯飲品 , 玉子燒
(拉花好靚‘ 有驚喜😻)
首先係餐湯mushroom soup
So creamy 👍🏼 好香~

牛小排蕃茄意粉 🍝
蕃茄汁非常之濃厚,好食

另外就係香草雞胸羅勒醬蝴蝶粉
Pesto sauce 好正, 如果配意粉更加掛汁
不過都好香濃👍🏼

見到好多人叫玉子燒
我地叫左試吓,少少甜 有蛋香味🍳

必試 tiramisu ☕️ 真係好好食
所有成份都夾得好好
唔會搶走每個成份中口味

兩款飲品都唔錯
Mocha 有點似 flat white 輕微帶酸
焙茶鮮奶都好香濃 唔會苦

我同朋友都覺得高質!
值得再試其他食物!環境又闊落
可以係閙市中chill 下
  • 提拉米蘇
2023-02-10 143 views
今日同朋友落咗佐敦整少少嘢,去到佐敦諗住喺附近搵啲嘢食吓,無意中發現一間Cafe食物質素都幾好,所以喺度推介一下。Cafe Addict. 地址喺佐敦彌敦道221號地舖,餐廳地方都好大,裝修得好有格調,好整潔喺度食嘢感覺都幾舒適。煙三文魚牛油果沙律 88 元,份量真係好多,煙三文魚全部都好大片,而且仲有好多塊,食落去味道甘香鮮甜,一食就知道三文魚非常新鮮,可能有少少油脂令到味道更加香口,牛油果配搭三文魚味道真係好夾,入口有口感味道又有層次,沙律酸酸甜甜食落去特別開胃。鮮帶子明太子醬長通粉 128元,帶子比較厚身,入口味道鮮甜,配搭埋明太子醬,令到個鮮味更加突出,長通粉亦都煮到啱啱好,軟硬度適中,食落去更加有口感。整體嘅味道香濃,帶子口感同味道都做得好出色。最後梗係要點返杯香濃嘅咖啡,咖啡口感好幼滑,味道帶點甘香。下次過開佐敦都會再嚟幫襯,無論環境同埋食物嘅質素都做得好出色。
最後梗係要點返杯香濃嘅咖啡,咖啡口感好幼滑,味道帶點甘香。

2023-02-09 109 views
經過見到呢間咁型既cafe 真係addicted to佢既食物同環境同朋友嚟食飯 緊係要揀間環境好又好味既cafe呢間絕對係!第一個叫既係呢個鮮帶子明太子醬蝴蝶粉 $128佢裡面有幾粒好鮮甜既帶子 咬落啖啖肉而且有好多蝦乾仔 仲有粒粒蝴蝶粉都好掛汁充滿住明太子醬 簡直係jenggg仲有啲紫菜提高咗個味既層次整體好夾好match!!!!第二個係雜菌黑松露risotto $118呢個個飯既硬度剛好 唔太軟唔太硬而且好香黑松露味每啖都好creamy而且蟹肉都好多而且菇既份量都好足夠兩個人share兩個main都啱啱好!仲有叫咗杯cold matcha latte好靚 而且好香matcha味 唔會好甜可以再重多少少奶味不過整體依然好好~Highly recommend

同朋友嚟食飯 緊係要揀間環境好又好味既cafe
呢間絕對係!
第一個叫既係呢個鮮帶子明太子醬蝴蝶粉 $128
佢裡面有幾粒好鮮甜既帶子 咬落啖啖肉

而且有好多蝦乾仔 仲有粒粒蝴蝶粉都好掛汁
充滿住明太子醬 簡直係jenggg
仲有啲紫菜提高咗個味既層次
整體好夾好match!!!!

第二個係雜菌黑松露risotto $118
呢個個飯既硬度剛好 唔太軟唔太硬
而且好香黑松露味
每啖都好creamy而且蟹肉都好多

而且菇既份量都好足夠
兩個人share兩個main都啱啱好!

仲有叫咗杯cold matcha latte
好靚 而且好香matcha味 唔會好甜
可以再重多少少奶味
不過整體依然好好~Highly recommend

2023-02-06 101 views
收工同朋友食飯,一早就book定呢間bookmark左好耐嘅日式西餐🍴7點幾呢個鐘數完全唔需要等本身係睇到好多人介紹佢嘅玉子燒見到menu之後真係勁眼花撩亂!好多款都想試下雖然係夜晚去,但舖頭都仲有一陣好香嘅咖啡味夜晚仲有酒可以飲添😂不過第二日仲要返工今次就無試!環境好有feel~而且座位好闊落坐得好舒服同朋友黎可以叫好多食物一起share仲可以試多幾款酒帶曖昧對象或者女朋友黎又好有氣氛都幾適合週年紀念或者節日慶祝經典芝士漢堡飽配蕃茄汁薯條🍔🍟見到burger真係好難抗拒!即刻放棄左對玉子燒嘅執念😂落單之後都唔需要等太耐10分鐘左右就上檯~薯條熱辣辣,勁酥脆又好香!作為茄汁狂魔好欣賞佢地比好多好多茄汁漢堡睇上去本身以為會食唔飽但切落舊漢堡勁厚!兩個女仔分啱啱好內層有菜、番茄、洋蔥、漢堡同芝士係好經典嘅配搭麵包有烘過有好香麵包味隔離仲好特別咁有兩條醃黃瓜❤️好鍾意食醃菜嘅我覺得好好食鮮帶子明太子醬長通粉呢兜長通粉一上檯就有濃濃明太子味感覺明太子份量落得好足但又唔會太油膩長通粉中間又包住左好多意粉醬食落唔鹹又好濃郁面頭仲有啲日式紫菜昇華左成碟通粉我地用極速就掃曬落口😂港女家姐~🍎蘋果花茶呢杯
7點幾呢個鐘數完全唔需要等
本身係睇到好多人介紹佢嘅玉子燒
見到menu之後真係勁眼花撩亂!好多款都想試下
雖然係夜晚去,但舖頭都仲有一陣好香嘅咖啡味
夜晚仲有酒可以飲添😂
不過第二日仲要返工今次就無試!
環境好有feel~而且座位好闊落
坐得好舒服
同朋友黎可以叫好多食物一起share
仲可以試多幾款酒
帶曖昧對象或者女朋友黎又好有氣氛
都幾適合週年紀念或者節日慶祝

經典芝士漢堡飽配蕃茄汁薯條🍔🍟
見到burger真係好難抗拒!
即刻放棄左對玉子燒嘅執念😂
落單之後都唔需要等太耐
10分鐘左右就上檯~
薯條熱辣辣,勁酥脆又好香!
作為茄汁狂魔好欣賞佢地比好多好多茄汁
漢堡睇上去本身以為會食唔飽
但切落舊漢堡勁厚!
兩個女仔分啱啱好
內層有菜、番茄、洋蔥、漢堡同芝士
係好經典嘅配搭
但一路食一路飲都係一杯清爽嘅花茶❤️
整體黎講呢間日式西餐唔太貴又好好食
值得一試!
2023-01-27
佐敦高質西餐🥰🍽做完facial同朋友去附近食飯見到呢間西餐裝修好靚一於入去試試佢🍴🍴_一入餐廳已經覺得佢打卡一流🥳🥳全部枱都係雲石枱🪨😍我同朋友叫左2️⃣個主食+1️⃣飲+2️⃣甜品_✨大蝦蒜香白汁蝴蝶粉超超超好食!蒜香白汁好香大蝦又夠爽🥰🍤加埋蝴蝶粉🦋完全無得輸🍴👍🏻👍🏻👍🏻🥰🥰必食!大推!🥰🥰_✨玉子燒早餐+芝麻沙律汁好豐富😍🥳玉子高質🥰特別欣賞南瓜薯餅🎃👍🏻👍🏻_✨抹茶latte🍵抹茶好香濃😍而且唔會太甜_✨自家製Tiramisu好香酒味整體又唔會太濕配搭啱啱好!😝_✨焙茶卷

佐敦高質西餐🥰🍽
整體又唔會太濕
配搭啱啱好!😝
✨焙茶卷

2023-02-04 79 views
今晚去咗佐敦嘅Cafe Addict 食晚餐😊, cafe晚餐都有dinner set,加少少錢就可以有甜品,飲品等😍 香草雞胸肉羅勒醬長通粉 😋羅勒醬好香濃, 唔會話太鹹,又夠creamy雖然話係長通粉但係同明太子醬嘅一樣都比咗蝴蝶粉,不過唔緊要,賣相都係咁靚😊 雞胸肉都幾厚身,唔柴夠淋! 鮮帶子明太子醬長通粉 👍🏻明太子醬有少少辛辣嘅味道但非常惹味😍😍😍  醬汁好足夠, 帶子鮮甜大大粒!我地數分鐘就食完呢碟蝴蝶粉!

香草雞胸肉羅勒醬長通粉 😋

鮮帶子明太子醬長通粉 👍🏻

首先,不能理解下面好評中為何需要客人主動提出要一杯水,卻可以稱得上是服務好。我由這間cafe開業到現在,光顧了不少於20次。食物上無可否認味道不錯,特別是雞胸和明太子帆立貝長通粉,當初開業不需要加一收費,一開始沒有加一時客人以自助形式拿餐具,拿水喝。到現在餐具已放於桌子上,侍應除了下單和送餐外,連一杯水也要客人主動問起,喝完後直到客人離座也不見得有人來加水,有時候甚至連紙巾也沒有提供,但卻變成加一收費!另外做生意手法也令人反感中午時,餐廳提供set lunch,下面寫上可以加$28選擇是日蛋糕,另外亦有一項是加$48選擇自家製海妖提拉米蘇。問題來了,我在點餐時加了兩件自家製的抹茶卷蛋和焙茶卷蛋在收費後發現每件分別加了$48元,我問收銀員,得到答案是,我點的是自家製所以是$48一件,問題寫在餐單上$48是指定自家製海妖提拉米蘇,卻沒有標明所有自家製也是加$48,點餐時亦沒有提醒客人,最後一句沒有寫清楚就把事情完結,當然我已經吃下肚付錢是應該的,但只能說這樣的做生意手法令人感覺很差!再根據下面的評論表示:(Classic cheese burger,能夠做到專業burger店的質素,牛肉肉
首先,
不能理解下面好評中
為何需要客人主動提出要一杯水,
卻可以稱得上是服務好。

我由這間cafe開業到現在,
光顧了不少於20次。
食物上無可否認味道不錯,
特別是雞胸和明太子帆立貝長通粉,
當初開業不需要加一收費,
一開始沒有加一時客人以自助形式拿餐具,拿水喝。

到現在餐具已放於桌子上,
侍應除了下單和送餐外,
連一杯水也要客人主動問起,
喝完後直到客人離座也不見得有人來加水,
有時候甚至連紙巾也沒有提供,
但卻變成加一收費!

另外做生意手法也令人反感
中午時,餐廳提供set lunch,
下面寫上可以加$28選擇是日蛋糕,
另外亦有一項是加$48選擇自家製海妖提拉米蘇。

問題來了,
我在點餐時加了兩件自家製的抹茶卷蛋和焙茶卷蛋
在收費後發現每件分別加了$48元,
我問收銀員,得到答案是,
我點的是自家製所以是$48一件,
問題寫在餐單上$48是指定自家製海妖提拉米蘇,
卻沒有標明所有自家製也是加$48,
點餐時亦沒有提醒客人,
最後一句沒有寫清楚就把事情完結,
當然我已經吃下肚付錢是應該的,
但只能說這樣的做生意手法令人感覺很差!

再根據下面的評論表示:
(Classic cheese burger,能夠做到專業burger店的質素,牛肉肉味好濃而且充滿肉汁,肉餅中間就是medium熟度)

恕我不能理解!
牛肉除了表面是煎熟外,裡面整個都是粉紅色(如圖中所見)

最後是營業時間,明明張貼了在門外,但晚間的時間職員卻可以自由改變,已經是多於一次,致電問了最後點餐時間,已經提早半小時到達餐廳,到達後卻說已經關閉亦看到職員把東西清洗好,真奇怪!
2023-01-31 66 views
星期五放工想過個happy Friday night就去左公司附近既cafe食呢間超近公司 行幾分鐘就到到係門口就比佢地既裝修吸引到!係文青cafe既感覺!7點到入去 唔洗等位店員好熱心咁招呼我地入去坐一睇個menu 覺得啲價錢好合理以旺區黎講 仲要係dinner 都算okk我同朋友就一人叫左一個main同一杯野飲我就叫左個burger一黎到熱辣辣!個包一睇就知係新鮮烘好!成個包最出色真係個包 烘得岩岩好個牛肉煎到岩岩好 好多肉汁加埋芝士超邪惡~個薯條份量都好多!新鮮炸出黎 !!薯條愛好者must order!朋友叫左個帶子明太子意粉一上台個擺盆好靚好打卡able個帶子煎到岩岩好意粉煮得好好 唔會太lum明太子配帶子一流!另外叫左杯蘋果茶
好清爽同解渴~整體黎講性價比都高野食質素不錯!!
星期五放工想過個happy Friday night
就去左公司附近既cafe食
呢間超近公司 行幾分鐘就到到
係門口就比佢地既裝修吸引到!
係文青cafe既感覺!

7點到入去 唔洗等位
店員好熱心咁招呼我地入去坐
一睇個menu 覺得啲價錢好合理
以旺區黎講 仲要係dinner 都算okk

我同朋友就一人叫左一個main同一杯野飲

我就叫左個burger
一黎到熱辣辣!個包一睇就知係新鮮烘好!
成個包最出色真係個包 烘得岩岩好
個牛肉煎到岩岩好 好多肉汁
加埋芝士超邪惡~
個薯條份量都好多!
新鮮炸出黎 !!薯條愛好者must order!

朋友叫左個帶子明太子意粉
一上台個擺盆好靚
好打卡able
個帶子煎到岩岩好
意粉煮得好好 唔會太lum
明太子配帶子一流!

另外叫左杯蘋果茶
好清爽同解渴~

整體黎講性價比都高
野食質素不錯!!
📍 Cafe Addict📍 佐敦 𝗝𝗼𝗿𝗱𝗮𝗻 • 彌敦道221號地舖-彌敦道的這家《Cafe Addict》開業不久,已賺得不少好評被他們的〔玉子燒〕吸引到,這次終於到我到訪啦-餐廳以暗調裝潢為主,輕工業風、輕型格的樣子 (?),坐得滿舒服主打「朝啡夕酒」概念,又有咖啡店菜式,又有酒吧菜式-來咖啡店當然要喝上一杯咖啡恰巧想點的〔玉子燒全日早餐〕已配了一杯$42以內的飲品,太好啦-玉子燒全日早餐 ($158)Tamagoyaki breakfast這個all day breakfast的配搭並不常見~有日本蛋製玉子燒、香草豬肉腸、南瓜薯餅還有沙律菜、炒雜菌、酸種麵包〔玉子燒〕份量十足,十分飽滿,質感滑嫩滑嫩的🥚不知道是否標榜是用上日本蛋,總覺得蛋味特別濃郁🤣〔南瓜薯餅〕是另一亮點✨口感超脆,南瓜餡味道濃郁甜糯〔香草豬肉腸〕很大一條,好吃啊~也可以以$20換成雞胸加上沙律菜、炒雜菌、酸種麵包,滿足萬分胃口不大的,也可選〔輕玉子燒早餐〕~•瑪奇朵 ($42) (套餐包括)Latte macchiato看到這個拉花了嗎!美得捨不得喝掉🥺咖啡味道香濃,掛上一絲奶香~另外還有一款蜂蜜瑪奇朵,都
📍 Cafe Addict
📍 佐敦 𝗝𝗼𝗿𝗱𝗮𝗻 • 彌敦道221號地舖
被他們的〔玉子燒〕吸引到,這次終於到我到訪啦
主打「朝啡夕酒」概念,又有咖啡店菜式,又有酒吧菜式
來咖啡店當然要喝上一杯咖啡
玉子燒全日早餐 ($158)
Tamagoyaki breakfast
這個all day breakfast的配搭並不常見~
日本蛋製玉子燒、香草豬肉腸、南瓜薯餅
還有沙律菜、炒雜菌、酸種麵包
玉子燒全日早餐
〔玉子燒〕份量十足,十分飽滿,質感滑嫩滑嫩的🥚
不知道是否標榜是用上日本蛋,總覺得蛋味特別濃郁🤣
〔南瓜薯餅〕是另一亮點✨
口感超脆,南瓜餡味道濃郁甜糯
〔香草豬肉腸〕很大一條,好吃啊~也可以以$20換成雞胸
加上沙律菜、炒雜菌、酸種麵包,滿足萬分
胃口不大的,也可選〔輕玉子燒早餐〕~
南瓜薯餅

瑪奇朵 ($42) (套餐包括)
Latte macchiato
看到這個拉花了嗎!
美得捨不得喝掉🥺
咖啡味道香濃,掛上一絲奶香~
另外還有一款蜂蜜瑪奇朵,都很吸引呢
瑪奇朵

Menu:
南瓜薯餅
瑪奇朵
2023-01-27 60 views
同朋友約係佐敦站見面一齊睇Show, 所以就近搵間餐廳醫肚...見到呢間Cafe 樓底高裝修幾舒服就入去試下💁🏻‍♀️🍽 雜菌黑松露蝴蝶粉 $108蝴蝶粉比較少有,最特別既係加左蟲草花蝴蝶粉煮得剛好,口感軟硬適中個粉係無太多多餘既汁,但每一塊蝴蝶粉都有黑松露醬裹住, 唔會’太漏’, 朋友重口味,覺得再濃味d更好🍽經典芝士漢堡包陪番茄汁薯條 $138 +$10 黑松露蛋黃醬同friend分一半,切落去個包皮仲脆的👍🏻牛肉juicy,有咬口,薯條夠脆,好唔錯!🍽麻辣雞胸軟骨 同平時食既雞軟骨唔同,舊軟骨係大舊幾多下炸得夠脆,麻辣調味幾特別同惹味,值得一試💁🏻‍♀️要特別一讚既係職員服務很好 我地無叫飲品,問職員領左兩杯暖水,每次就飲完,職員就即刻幫我地fill返暖水,非常貼心既服務👍🏻👍🏻

🍽 雜菌黑松露蝴蝶粉 $108

蝴蝶粉比較少有,最特別既係加左蟲草花
蝴蝶粉煮得剛好,口感軟硬適中

🍽經典芝士漢堡包陪番茄汁薯條 $138
+$10 黑松露蛋黃醬

同friend分一半,切落去個包皮仲脆的👍🏻
牛肉juicy,有咬口,薯條夠脆,好唔錯!

🍽麻辣雞胸軟骨

同平時食既雞軟骨唔同,舊軟骨係大舊幾多下
炸得夠脆,麻辣調味幾特別同惹味,值得一試

💁🏻‍♀️要特別一讚既係職員服務很好
估唔到彌敦道大街都開咖啡店,除左交通方便之外,入面空間感亦唔錯,蛋奶素食選項有幾款,咖啡可以加錢轉植物奶,下午茶仲有蛋糕甜品食添。位處繁忙的彌敦道,尖沙咀和佐敦的交界之處,交通可謂非常方便。入面是深色系的裝修,寶藍色牆身,座位寬敞都可以坐蠻多人。簡簡單單的室內設計。主食有一款無肉意粉。另外有沙律和小食,玉子燒全日早餐唔肯定係唔係素食就算啦。咖啡可以加五蚊轉燕麥奶。Latte HK$42咖啡豆帶炭燒味,入口比較濃厚,我還是偏愛堅果香重一點的咖啡。雜菌黑松露蝴蝶粉 HK$108味道有驚喜的蝴蝶粉,雜菌食極都有而且炒得夠香,忌廉汁加少少芝士粉也夠好吃,蝴蝶粉咬落還有嚼勁,唔係煮到爛晒果種。雖然都係食黑松露意粉,不過見幾好食就收貨啦。
入面是深色系的裝修,寶藍色牆身,座位寬敞都可以坐蠻多人。
簡簡單單的室內設計。
主食有一款無肉意粉。
另外有沙律和小食,玉子燒全日早餐唔肯定係唔係素食就算啦。
咖啡可以加五蚊轉燕麥奶。
Latte HK$42
雜菌黑松露蝴蝶粉 HK$108
雖然都係食黑松露意粉,不過見幾好食就收貨啦。
2023-01-26
✨Cafe Addict(ू•‧̫•ू⑅)⁡🎀 <玉子燒全日早餐> 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐 𝟼.𝟻/𝟷𝟶⁡玉子燒配搭全日早餐呢嗰combination 幾得意玉子燒幾厚又挺身不過食落去有啲似好厚嘅炒蛋溏心流心感覺欠奉Dry 咗少少⁡All day breakfast 仲有其他配料包括南瓜薯餅,香腸,炒雜菇,沙律菜同酸種麵包柚子醋配salad 幾fresh女仔order呢個當食個brunch啱啱好⁡🎀 <Homemade Tiramisu > 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐 𝟽.𝟻/𝟷𝟶⁡甜品整得唔錯蛋糕部份唔算多Cream 好軟滑但食完唔會溜咖啡味之中有淡淡酒味難怪係其中一款signature 蛋糕⁡🎀 <Purple sweet potato matcha > 𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐 𝟽.𝟻/𝟷𝟶⁡呢杯matcha latte 一上枱就心心眼顏色漸變幾fancy飲落去都好有層次淡淡紫薯味配綠茶latte好清新唔會太甜⁡整體評分:😋味道: 7/10 💰價錢: 人均約$150甜品飲品更出色嘅cafe⁡*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*💖 Cafe Addict 📍
✨Cafe Addict(ू•‧̫•ू⑅)

🎀 <玉子燒全日早餐>
𝚁𝚊𝚝𝚒𝚗𝚐 𝟼.𝟻/𝟷𝟶

玉子燒配搭全日早餐呢嗰combination 幾得意
玉子燒幾厚又挺身
不過食落去有啲似好厚嘅炒蛋
溏心流心感覺欠奉
Dry 咗少少

All day breakfast 仲有其他配料
包括南瓜薯餅,香腸,炒雜菇,
沙律菜同酸種麵包

📍佐敦彌敦道221號地舖
📞 (852) 2360 1866

#Foodiechk

2023-01-23 52 views
返到年三十先放假,趁今日最後衝刺,快快辦年貨,但作戰前先食嗰brunch加力。咖啡店一身黑色,好酷!長方形的格局,地方唔算好大,吧枱座好似酒吧區,好有feel,亦坐得舒適。Menu 都有唔少選擇,有全日早餐、酸種麵包、主食、沙律、小食、甜品和多款飲品。要咗份明太子大蝦沙律酸包($88),包面堆滿明太子大蝦沙律,份量十足,賣相亦吸引!酸包皮脆包軟熟,大蝦粒粒爽彈,沾滿微辣的明太子沙律醬,一齊食好味!仲要咗杯熱焙茶鮮奶($48),拉了長毛狗圖案,so cute! 聞到陣陣焙茶香,入口順滑,滿有焙茶的甘香,味道不會太甜,不錯!
食brunch加力
熱焙茶鮮奶
2023-01-21
$150 (Lunch)
熱焙茶鮮奶
2023-01-17 33 views
今日放工諗住食個快飯,入左呢間餐廳😀餐廳都幾整潔,裝修都幾modern,感覺好chill我叫左個大蝦蒜香白汁蝴蝶粉🍤同姑媽伯爵茶☕️👍🏼👍🏼即叫即整,上碟好明顯見倒花左心意砌靚佢,見倒都開心;食物溫度好夠,大蝦煮到剛剛好,好爽,正!😋蝴蝶粉亦都煮得剛剛好,唔好太淋同太硬;加埋個白汁,整體黎講成碟意粉唔咸,仲有少少香草帶左啲味出黎,好好味👍🏼👍🏼伯爵茶都係屬於清清地果種,食完飲返杯感覺係好舒服既😊
今日放工諗住食個快飯,入左呢間餐廳😀
餐廳都幾整潔,裝修都幾modern,感覺好chill
我叫左個大蝦蒜香白汁蝴蝶粉🍤同姑媽伯爵茶☕️
伯爵茶都係屬於清清地果種,食完飲返杯感覺係好舒服既😊
2023-01-17