Restaurant: Café Bohème
Info:

2024-01-13 1222 views
好少嚟西九文化區,求其搵咗呢一間食晚餐,出乎地覺得都幾好味。佢呢度嘅Pizza都大個,味道好唔錯,又夠熱批底又夠脆。意粉整得都幾好,味道適中。而個芝士餃子有驚喜,有濃濃的芝士味。至於雞翼,就真係好一般,炸到又比較硬。
事先同朋友book 咗位食呢間,點知去到多人到high high 先知有大型活動同煙花匯演。錯有錯著,所以未試過一路嘆住食飯一路睇煙花,最重要係唔洗同人迫,悠然自得咁睇👍🏻 呢間可以Encore,欣賞老闆嘅服務態度,食物質素又高質!😋🌱Picante pizza: 餅底薄脆,帶少少辣同咸香芝士味,味道好特別,出面唔多覺有呢款。辣肉腸數量一d 都唔吝嗇👍🏻🌱Chicken Wings: 熱焫焫新鮮炸而且炸到啱啱好,肉質嫩滑唔會乾柴,仲要個size 都幾大隻下🌱Caesar salad(salmon): 分別有雞/ 蝦/ 三文魚選擇,而我哋揀咗三文魚。整體好足料,三文魚片有好多塊兼新鮮,整爛埋隻水波蛋撈埋d 生菜一齊食,味道清甜。生菜好爽脆下,食落chop chop 聲。仲有大大塊嘅煙肉乾,唔似出面坊間碎上果隻🌱Pasta of the day: 今日意粉精選係Alla vongole,又即係蜆肉意粉。個麵有別於一般嘅餐廳,蛋味重,麵質較彈口同富口感,應該係手造意粉。味道係偏辣,蜆嘅數量亦都唔少,味蕾有點衝擊😋🌱Lime mint spritz & strawberry basil spr

🌱Lime mint spritz & strawberry basil spritz: 分別叫咗呢兩款飲品,d 羅勒葉多到好似唔洗錢咁。食完d 熱氣嘢,飲返杯清新嘢可以解膩🤣🤣味道就比較清淡但有濃濃清新薄荷味

👉🏻溫馨提示: 建議提前訂座,唔知係琴日有大型活動定點,唔接受walk in. 同埋見到pizza 不設外賣
Pasta  of  the  day  -  Alla  vongola
Picante  pizza
Chicken  Wings  (5pcs)
Caesar salad  (salmon)
2023-12-09
Picante  pizza
Chicken  Wings  (5pcs)
Caesar salad  (salmon)
  • Pasta  of  the  day
  • 香脆雞翼
2023-11-24 1166 views
openrice 有訂座,之前book 咗,西九文化區好多餐廳,特別選擇呢間餐廳,睇到相Pizza好吸引所以想黎試試,比起港式餐廳食物質素好高,Margarita Pizza有芝士味,番茄醬,食到最後個皮有少少硬,但前而好入味,好濃郁 Tagliatelle Carbonara 覺得一般般,好似整得唔夠熱,啲意粉痴埋一齊,如果溏心蛋有多隻會更正,服務態度都好好,有兩位講英文問我要唔要水,一位女店員一位外國男店員,都好有禮貌我坐個個位對住陽光同海,雖然食到出汗,望住個海食呢間係正嘅
2023-11-23
Lunch
✨今天是週末,我們來到西九文化區吃午餐和逛街,來到西九文化區當然想吃西餐多過中餐,所以今次揀左Cafe Boheme 西式餐廳吃👍✨現在介紹我們在Cafe Boheme的午餐吧💕✨今天兩人吃了一個大薄餅和一碟意粉🍕🍝1️⃣PROSCIUTTO DI PARMA PIZZA配水牛芝士,蕃茄醬,意大利巴馬火腿,芝麻菜,橄欖油🍕💕薄餅好卜卜脆,好美味道,是一件大批,餡料也多和平均😍即叫即製,等了約20分鍾才有得食😍😍2️⃣TAGLIATELLE CARBONARA 配磨菇,洋蔥,意式煙肉,雞蛋,意大利綿羊芝士🍝🍝💕賣相吸引,意粉大大碟,麵底是粗麵(好像闊麵),好粗又好長,好香濃芝士味,也可以👌✨餐廳環境好好既,因為佢對海邊,我相信晚上一定好多人在這裡吃和飲酒,仲可以望埋維港夜景,又可以吹下海風,好Enjoy, 餐廳有室內和室外供食客選擇,我們吃下午太熱,坐了室內,環境也舒適💕💕💕⭐📍Café Bohème📍尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-06號舖

✨現在介紹我們在Cafe Boheme的午餐吧💕

✨今天兩人吃了一個大薄餅和一碟意粉🍕🍝

1️⃣PROSCIUTTO DI PARMA PIZZA
配水牛芝士,蕃茄醬,意大利巴馬火腿,芝麻菜,橄欖油🍕

📍Café Bohème
📍尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-06號舖
2023-08-20
今日超靚天氣☀️ 久久宅在家👩🏼‍💻 難得到宜家喺香港最潮嘅 M+ 西九文化區🏛 吸吓新鮮空氣 🌬同場加映 全西九 最美味芝味薄餅🍕@港灣小館 新鮮薄批加重手香濃芝士 配藍天碧海 風光明媚 食完心情大靚 😍WFH for waaaaaay too long - needed some fresh air in such a lovely sunny day, strolled to the hippest hangout in HK - West Kowloon Art Park 🎭Enjoyed the freshly made Quattro Formaggi Pizza 🍕 at the famous Cafe Boheme - Best Pizza in the whole of West Kowloon! Say Cheeeeeeese! 🧀Recommended dishes 必吃Quattro Formaggi Pizza 4種濃芝士薄餅Margarita Pizza 蕃茄水牛芝士薄餅香港最潮嘅 M+ 西九文化區🏛

Say Cheeeeeeese! 🧀

Recommended dishes 必吃
香港最潮嘅 M+ 西九文化區🏛
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Lunch
Margarita Pizza 蕃茄水牛芝士薄餅
  • Quattro Formaggi Pizza 4種濃芝士薄餅
2023-06-02 1425 views
這天有點熱,下午6點不用等,但人客已坐滿半間餐廳,不但可以看維港景,還可以看日落。叫了pizza ,批底很脆配火箭菜、Parma Ham、水牛芝士很夾。沙律一樣topic,因為鍾意水牛芝士、火箭菜。很喜歡這間餐廳,食乜好景又靚。

2023-05-22
Dinner
2023-04-17 1523 views
🍕【Margarita Pizza】$138大量芝士+濃郁蕃茄醬 都幾好味薄身批底 微脆 兩個人啱啱好可以食唒不過冇其他配料有少少悶///加份toppings 可能會開心啲-🦪【Seafood Linguine】$158海鮮份量幾多~ 特別鐘意蜆肉!幾大隻 好鮮 帶少少creamy口感😋其他海鮮仲有蝦 魷魚 小帶子-✨推薦指數:7.5/10💰人均消費:$163⏳等候時間:0min
🍕【Margarita Pizza】$138
✨推薦指數:7.5/10
💰人均消費:$163
⏳等候時間:0min
2023-04-16 1094 views
去M+旁嘅公園放電之前先醫左肚先,其實海旁餐廳唔多,輕食為主,所以揀咗呢間都有啲主食嘅餐廳。我哋去到好好彩,唔係等左好耐就有位。餐廳唔大,好彩佢用埋外面位置。食物款式其實唔係好多,主要以沙律,pizza,意粉為主,無飯食。我地叫左🥗OCTOPUS TABOULE SALAD🍕MARGARITA PIZZA🍕PROSCIUTTO DI PARMA PIZZA🍝TAGLIATELLE CARBONARA🍝SEAFOOD LINGUINE🍝LINGUINE AGLIO E OLIO🌶☕️凍CAPPUCCINO我覺得佢啲pizza和pasta 都整得幾好,我最鍾意呢間店幾細心,個Pizza會浪高左唔使霸住張枱,pasta嘅汁都杰身可掛係麵條上面。返而杯咖啡就麻麻,唔夠香。不過以有景觀嘅餐廳呢個價錢唔算貴,食物都有質素,都算係性價比就嘅餐廳

🥗OCTOPUS TABOULE SALAD

🍝LINGUINE AGLIO E OLIO🌶

☕️凍CAPPUCCINO

2023-04-10
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$130 (Lunch)
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍕🍕🍕🍕🍕🍴🍽🍴🍽🍴🍽-餐廳座落喺西九海濱長廊,室內同室外都有坐位,大門對正海景好開揚,就算坐室內都係可以一路食一路望住維港嘅景😎。食物質素不過不失,係個景幫佢加咗唔少分🤓。🥢 Burrata & Parma Ham (150g) 🆙漲卜卜嘅Burrata cheese 好新鮮,煙靭嘅口感滲住淡淡嘅牛奶香味,Parma ham 底下有好多火箭菜,完全冇苦澀味,配埋車厘茄同黑醋味道十分balanced🤩。所有配料份量好充足,呢個價錢食個沙律都係接受範圍內嘅。🥢 Pepperoni Pizza 🆗即叫即整,批底好薄好脆,辣肉腸又夠多,超香口🤭。美中不足係冇得揀size ,兩個人食八塊pizza 真係太飽,試唔到其他嘢。🥢 Fresh Mushroom Ravioli (8pcs) 🆖意大利雲吞個皮好厚,同埋牛肉餡略嫌煮得太老有少少苦味。加埋濃厚嘅cream, 綿羊芝士同煙肉,實在有少少too much 🫠。兩個人真係嗌pizza / pasta 二揀一算🤣。📌同M+ 只係大概五分鐘路程。Weekend 比較多人,中午一點就已經full house ,雖然限90分鐘用餐,但大家

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍕🍕🍕🍕🍕🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢 Pepperoni Pizza 🆗

📌同M+ 只係大概五分鐘路程。Weekend 比較多人,中午一點就已經full house ,雖然限90分鐘用餐,但大家都會慢慢食住enjoy個景,所以建議早少少到(12點左右)避免等位😎。

📌服務算係幾唔錯,我地冇嗌嘢飲,侍應有不停幫我地斟水😌。

🌟評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 6.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 6/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 6.875/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍕🍕🍕🍕🍕🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🗺 Café Bohème (尖沙咀)
尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-06號舖

🗺 Café Bohème (將軍澳)
將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下8號舖
𝓐𝓷𝔂 𝓘𝓽𝓪𝓵𝓲𝓪𝓷 𝓬𝓾𝓲𝓼𝓲𝓷𝓮 𝓵𝓸𝓿𝓮𝓻 ? 𝓐 𝓵𝓸𝓿𝓮𝓵𝔂 𝓹𝓲𝔃𝔃𝓮𝓻𝓲𝓪 𝓽𝓸 𝓽𝓻𝔂西九沿著海邊有好多間餐廳,見到呢間食西式野,有outside area望住海景食嘢好chill,仲可以帶埋寵物去食,吹住海風好正Prosciutto di Parma Pizza 有水牛芝士、蕃茄醬、意大利巴馬火腿、芝麻菜Pizza底係薄餅底,焗到脆脆底。水牛芝士配搭埋橄欖Olive,味道正宗,好食😋而且有個銀盤上碟pizza,擺設好啱打卡,加埋海景就更正。香脆雞翼炸得好酥脆,入面仲係好Juicy。仲帶少少辣好惹味

有水牛芝士、蕃茄醬、意大利巴馬火腿、芝麻菜

而且有個銀盤上碟pizza,擺設好啱打卡,加埋海景就更正。

炸得好酥脆,入面仲係好Juicy。仲帶少少辣好惹味

有水牛芝士、蕃茄醬、意大利巴馬火腿、芝麻菜
而且有個銀盤上碟pizza,擺設好啱打卡,加埋海景就更正。

炸得好酥脆,入面仲係好Juicy。仲帶少少辣好惹味
2023-04-03 2556 views
最近天氣暖返少少 可以去吹吹海風行下海旁 發現到呢間餐廳有outside area仲要望海景都幾chill有景仲要性價比咁高難怪咁難book❣️𝒞𝐻𝐼𝒞𝒦𝐸𝒩 𝒲𝐼𝒩𝒢𝒮(𝟧𝒫𝒞𝒮)香脆雞翼(5件) $88炸得好香脆 完全係酥個隻炸皮鎖住肉汁 雞肉相當juicy 一人一隻做小食啱啱好❣️𝐹𝑅𝐸𝒩𝒞𝐻 𝐹𝑅𝐼𝐸𝒮 香脆薯條 $68係大大份嘅粗薯熱辣辣即炸好好味 個main未到之前牙痕咬下正!❣️𝐵𝒪𝐿𝒪𝒢𝒩𝐸𝒮𝐸 𝒯𝒜𝒢𝐿𝐼𝒜𝒯𝐸𝐿𝐿𝐸 $138牛肉 洋蔥 紅蘿蔔混合而成嘅肉醬 肉粒碎但依然有口感 同闊條麵攪拌埋一齊 牛肉味香濃唔會鹹酸❣️𝒫𝑅𝒪𝒮𝒞𝐼𝒰𝒯𝒯𝒪 𝒟𝐼 𝒫𝒜𝑅𝑀𝒜 𝒫𝐼𝒵𝒵𝒜 $158水牛芝士同蕃茄醬做底 上面舖滿意大利巴馬火腿 芝麻菜鹹鹹地嘅ham同酸酸地嘅sauce好match 仲有小小芝士香❣️𝑀𝒜𝑅𝒢𝒜𝑅𝐼𝒯𝒜 𝒫𝐼𝒵𝒵𝒜 $138見個款pizza唔錯就嗌多款試下 同樣係水牛芝士同蕃茄醬嘅combination 不過今次配上羅勒葉🌱配菜雖然不及parmaham pizza多 但整體上味道更集中係芝士部分 食落十分濃郁 拉芝畫面更吸引
有景仲要性價比咁高難怪咁難book
香脆雞翼(5件)

炸得好香脆 完全係酥個隻
炸皮鎖住肉汁 雞肉相當juicy 一人一隻做小食啱啱好
香脆薯條

❣️𝐹𝑅𝐸𝒩𝒞𝐻 𝐹𝑅𝐼𝐸𝒮 香脆薯條 $68
係大大份嘅粗薯
熱辣辣即炸好好味 個main未到之前牙痕咬下正!

❣️𝐵𝒪𝐿𝒪𝒢𝒩𝐸𝒮𝐸 𝒯𝒜𝒢𝐿𝐼𝒜𝒯𝐸𝐿𝐿𝐸 $138

水牛芝士同蕃茄醬做底 上面舖滿意大利巴馬火腿 芝麻菜

❣️𝑀𝒜𝑅𝒢𝒜𝑅𝐼𝒯𝒜 𝒫𝐼𝒵𝒵𝒜 $138
2023-03-20
Dinner
香脆雞翼(5件)
香脆薯條
2023-03-25 528 views
難得來到西九文化區,一定要找間海邊餐廳chill下,這裡有很多,我和朋友就隨便選了一間意式餐廳我們點了兩份主食🥢Pepperoni Pizza $158🥢Tagliatelle Carbonara $148🥢pizza好大份,因餐廳的枱偏細,餐廳好貼心用了這種鐵架,向上發展可善用空間,pizza下面的是🥢French Fries $68🥢,薯條份量都算多,炸得亦夠脆;Carbonara調味好好,好creamy但又不會太膩,值得一試另外我想還點了兩款小食🥢Chicken Wings (5pcs) $88🥢Mixed Green Salad $58🥢雞翼炸得好香,沙律則比較普通甜品🥢Tiramisu $78🥢是意大利餐廳的招牌,不過$78來說這個tiramisu算是偏小的,甜度則剛好另外我們還點了飲品🥢Coffee Latte $38🥢Pineapple Juice $35🥢Green tea $38🥢值得一提的是綠茶可無限添飲,$38真的挺便宜的

2023-01-29
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
今日平日和朋友一齊去西九藝術公園行下影下相,礙於太肚餓啦,搵左一間有大大pizza 同意粉嘅店舖。一開始入去,店員都好有禮貌問我地有冇帶寵物,原來係not allow ge, 咁都ok 嘅,因為今次無冇狗仔。見到人地啲pizza 好大件好似好正,所以叫左個margarita pizza 同 carbonaraPizza 一開始熱,脆,濃郁,味道唔會太强烈,入口係軟芝士加埋脆餅皮,都好好食Carbonara 一開始都好擔心 芝士味太濃,食多會滯,點知都ok wo , 淡淡地,煙肉味引晒啲芝士味出黎,正常味道,我覺得可以接受❤️❤️❤️❤️❤️又有海景,又有嘢食,我覺得今日好足夠。如果野食係熱辣辣會再開心啲
Tagliatelle    Carbonara
Margarita  pizza
Margarita  pizza
2023-02-21
$150 (Tea)
2023-01-08 1499 views
對住海傍長廊,秋冬天吹風幾舒服,但春夏天就唔係咁講架啦。好多人食又好多人叫外賣,所以上菜比較慢,但又限時90分鐘,所以會食得幾趕。嘢食價錢唔貴,但唔算得上好食,主要食出面個海景。*Tagliatelle carbonara $148意粉煮得略腍,唔夠彈牙,配料有煙肉、野菌、洋蔥,就算有蛋黃、羊奶芝士,始終都有種白汁feel,所以其實卡邦尼唔係卡邦尼。Pollo pizza $158薄餅係彼得包style,質感偏向乾硬,面頭有海量芝士mozzarella + ricotta,芝味非常濃厚。雞胸肉片唔乾但唔算嫩,同滿滿嘅拉絲芝士好夾。
Tagliatelle carbonara $148
Tagliatelle carbonara

Pollo pizza $158
Pollo pizza
2023-01-01
$160 (Lunch)