Restaurant: Café de Coral
Info:

2012-10-31 27 views
27-10-2012(Sat)朝早,同男友起身去食早餐,又邊行邊諗,不如大家樂啦,都好耐冇o黎喇.我o地o黎到係10:52am左右,男友好快決定要$22.00o既牛尾湯扭粉,揀餐肉火腿,加$3.00要凍檸茶.我要$24.00o既香草雞扒炒蛋,配牛油迷你厚多士,加$3.00要凍奶茶.拎餐條龍好長,原因係人手不足?有4個人喎,到我行到去時,發現佢o地都幾亂,拎住份餐搵唔到要o個份食物o既盤,然後退返入廚房,究竟係入面錯定出面叫入廚房o個個攪錯?攪到等咁耐.而我拎兩份餐,第一份到齊o既係我男友o個份,我先拎畀佢,然後返去拎我o個份,我諗我o個份應該齊lu o掛,行到去,見到好似齊想拎,點知個亞姐話未齊,咁我等啦,但等o左一陣,亞姐又話齊可以拎.@.@”我話頭先又話未齊?我睇睇呢個亞姐o既工作牌,係分店主任o黎,你唔係呀?齊唔齊都唔知,o係o度亂咁噏,到底呢o度真係攪乜o架?我拎埋去食喇,炒蛋熟透同放涼o左,亦唔算好滑;細件雞扒仍熱熱地,味道淡淡地;而迷你厚多士都烘得夠,正確啦;杯凍奶茶唔係叫做好淡,可接受.而男友o既早餐呢?試吓扭粉先,食到有牛肉味,但係淡,扭粉口感有啲硬.男友話覺得’o鞋’

我拎埋去食喇,
香草雞扒炒蛋,配牛油迷你厚多士

而男友o既早餐呢?
牛尾湯扭粉
餐肉火腿同牛油餐包
試吓扭粉先,食到有牛肉味,但係淡,扭粉口感有啲硬.男友話覺得’o鞋’,湯又太淡,佢前一日o係三洋食同樣o既o野,貴$3.00,但人o地個湯濃啲,通少滑啲.
2012-10-27
$26.00 (Breakfast)
2012-10-15 34 views
我比較少一個人係外邊食飯,今日同媽媽出街,所以可以叫飯食。揚州炒飯$24因為冇乜款揀,所以揀左呢個。飯唔熱,但見到有少少蛋炒過下。有叉燒粒、火腿同青豆粒,但唔會話好多。有樣野比較好就係唔油,食完唔會好頂好頂咁。厚切一哥焗豬扒飯$30其實焗豬飯好少會出錯,上菜個陣有三小舊西蘭花,好健康。有唔少番茄、菠蘿同洋蔥,因為有茄醬焗,所以一定唔會冇味。豬扒一邊係比較厚,但得一塊,不過豬扒食完會比較膩。飯底係輕輕用蛋炒過的飯,唔會好膩。最重要既係:飯係熱既!推介!不過唔好意思,今次同媽媽一齊,好少會叫佢停低我去影相,所以冇相提供,見諒見諒!
我比較少一個人係外邊食飯,今日同媽媽出街,
所以可以叫飯食。

揚州炒飯$24
因為冇乜款揀,所以揀左呢個。
飯唔熱,但見到有少少蛋炒過下。
有叉燒粒、火腿同青豆粒,但唔會話好多。
有樣野比較好就係唔油,食完唔會好頂好頂咁。

厚切一哥焗豬扒飯$30
其實焗豬飯好少會出錯,上菜個陣有三小舊西蘭花,好健康。
有唔少番茄、菠蘿同洋蔥,因為有茄醬焗,所以一定唔會冇味。
豬扒一邊係比較厚,但得一塊,不過豬扒食完會比較膩。
飯底係輕輕用蛋炒過的飯,唔會好膩。
最重要既係:飯係熱既!
推介!

不過唔好意思,今次同媽媽一齊,
好少會叫佢停低我去影相,
所以冇相提供,見諒見諒!
2012-07-08 50 views
今(8-7-2012 Sun)朝同男友起身落荃灣食早餐,去邊間食好呢?兆和街o既茶餐廳已經變晒翠華,而我對翠華又冇乜好感,大家樂啦.我o地o黎到時大約10:45am,有好多人排隊攞o野食,男友要$24.00o既吉列豬扒配北海道炒滑蛋,牛油多士,加$3.00要凍奶茶,我要$24.00o既吉列豬扒配腸仔,牛油多士,同樣加$3.00要凍奶茶.然後男友負責攞o野食,我就拎埋佢個袋去搵位,呢個時間好full,行勻成間再返轉頭至有位,男友亦等o左幾耐吓至拎到o野食o黎.吉列豬扒size適中唔太大件,但男友o既北海道炒滑蛋好似少o左啲,因為我都有兩條腸仔.好開餐, 豬扒內裡唔太乾身,但未到好juicy,OK o既.腸仔同炒蛋都冇問題,多士就烘得唔夠,而且都係放軟o左.至於杯凍奶茶,水準返o黎喇,味道o岩o岩好唔淡.服務:我拎埋男友個袋搵位o既同時,因為都要放返啲錢入銀包,所以行埋一邊邊行邊整,點知一個應該係負責掃地o既亞姐迎面而o黎,行埋我想避人o既右邊,不發一言撞到我同入o左一間房.嘩!亞姐,須知我左右手都有一個袋,又垂低頭整銀包,我都見到你手拎住掃帚同垃圾剷,但你都可以叫聲借過,而唔係就咁撞埋o

男友o既吉列豬扒配北海道炒滑蛋,牛油多士
我o既吉列豬扒配腸仔,牛油多士同凍奶茶

服務:
我拎埋男友個袋搵位o既同時,因為都要放返啲錢入銀包,所以行埋一邊邊行邊整,點知一個應該係負責掃地o既亞姐迎面而o黎,行埋我想避人o既右邊,不發一言撞到我同入o左一間房.嘩!亞姐,須知我左右手都有一個袋,又垂低頭整銀包,我都見到你手拎住掃帚同垃圾剷,但你都可以叫聲借過,而唔係就咁撞埋o黎o假?我點知原來我右邊有個房呢?

就憑你呢點,一向畀我感覺唔差o既亞姐,即刻又打個折.
2012-07-08
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$27.00 (Breakfast)
2011-08-22 23 views
晚上到大家樂鐵板餐,人客好多。見到好多人食鐵板餐,應該好賣得啦。搵位都搵左好耐,建議下次早點吃dinner 呢。什扒鐵板餐+薯條+so皮海鮮白湯:一落醬汁就炸炸聲,多煙到上天花板,鐵板熱度令人滿意。相比大快活的什扒膠板,無黎聲氣,令人失望。什扒有豬扒和雞扒,份量較小。而司華力腸大大條,好好食,熱哄哄。薯條好味,比起美心快餐的炸番薯乾好得多了。而so皮海鮮白湯的so皮脆身可口,海鮮白湯也入味,還有小小翅作伴,賣相也很好。+$6雪糕木康布丁:有一個完整的雲呢拿雪糕球。是棷汁布丁味道,香滑棷汁而甜度適中,不會令人感到很騮﹗

晚上到大家樂鐵板餐,人客好多。
見到好多人食鐵板餐,應該好賣得啦。

搵位都搵左好耐,建議下次早點吃dinner 呢。

什扒鐵板餐+薯條+so皮海鮮白湯:
一落醬汁就炸炸聲,多煙到上天花板,鐵板熱度令人滿意。
相比大快活的什扒膠板,無黎聲氣,令人失望。
什扒有豬扒和雞扒,份量較小。
而司華力腸大大條,好好食,熱哄哄。

薯條好味,比起美心快餐的炸番薯乾好得多了。
什扒有豬扒和雞扒,而司華力腸大大條,好好食,熱哄哄。
+$6雪糕木康布丁:有一個完整的雲呢拿雪糕球。
是棷汁布丁味道,香滑棷汁而甜度適中,不會令人感到很騮﹗
甜度適中
2011-08-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Celebration
Anniversary
什扒有豬扒和雞扒,而司華力腸大大條,好好食,熱哄哄。
甜度適中
  • 什扒鐵板餐
2011-08-05 17 views
(30-7-2011 Sat)同男友起身後落荃灣食早餐,又去邊o度食呢?o黎久違了的大家樂啦.到達時間係10:45am,未轉lunch牌,男友要$21.00o既雞扒忌廉湯扭粉,加$3.00要凍檸茶.我要$18.00o既楓蜜雞扒煎蛋配牛油多士餐,加$3.00要凍奶茶.男友等o左好耐至拎到兩個餐o黎.我o既煎雙蛋係半生熟,唔錯,兩件雞扒都唔大件,唔太香口,牛油多士腍o既,唔掂.男友o既扭粉就大大碗,可惜唔夠腍,忌廉湯味淡,佢自己加兩包胡椒話好味啲,但我試都係覺得一般.而今次杯凍奶茶o係返水準之上.味道分係2.66.

味道分係2.66.
2011-07-30
$22.50 (Breakfast)
2011-03-27 18 views
今日(27-3-2011 Sun)同男友起身後去食早餐,男友決定去邊o度食,佢話大家樂,好耐冇o黎啦.啊.o黎到,有好多人,不論買o野食同攞o野食都係.男友揀o左$22.50o既北海道牛奶炒滑蛋,楓蜜雞扒,牛油多士餐,要熱奶茶.我揀o左都係$22.50o既北海道牛奶炒滑蛋,冰藍魚柳,牛油多士餐,同一樣要熱奶茶.食物齊晒,開餐lu.北海道牛奶炒滑蛋有蛋汁o係面,食得出在牛奶味,而原來蛋汁唔係因為啲蛋炒到半生熟,而係o係炒熟晒o既蛋上面淋蛋汁,真係高招.冰藍魚柳就一般;男友o既楓蜜雞扒就食得出有蜜糖味,OK至於牛油多士係腍而唔脆o既;而熱奶茶我只係落一包糖,茶味淡淡,都係奶同茶o既比例又唔o岩.環境:只係座椅舒服o左,但枱與枱之間o既通道都幾窄.

o黎到,有好多人,不論買o野食同攞o野食都係.

食物齊晒,
男友o既早餐
我o既早餐
淋上蛋汁o既炒蛋
冰藍魚柳就一般;男友o既楓蜜雞扒就食得出有蜜糖味,OK

環境:
只係座椅舒服o左,但枱與枱之間o既通道都幾窄.
2011-03-27
$22.50 (Breakfast)
2011-03-18 17 views
0個日原本同男朋友有d 事做,但係最後都冇做,而且我又要返工,所以就去咗荃灣大家樂食飯。我以為趕唔切上車,所以我叫咗普通既飯餐,我男朋友就叫咗和風紙上燒----牛。因為我地第一次食,所以都有問0個度d 姐姐,佢地話首先要燒咗肉先,有d 油先至燒其他,咁樣冇咁易燶,咁我地首先燒咗d 牛先。感覺同韓燒不同,韓燒就算你放咗幾多油都會好易燶,但係呢個我燒到尾只係有少少微燶。跟住我地炒埋菜同飯(因為男朋友想食飯,所以冇揀烏冬),我地撈埋d 汁一齊炒,好食。只係份量比較少,連男朋友咁細食都覺得唔夠食……
2011-03-13
2011-01-11 12 views
約了朋友談談技術性問題,地點就了他,而地方亦就了他~大家樂,偶也真的想不到吃甚麼好,為免浪費胃納只叫了杯熱OT,然後癡了幾片朋友的三寶飯,叉燒腍身無肉味,朋友覺得吃得飽就無所謂,偶亦問到了解決方法,大家都快樂,無所謂的笑說,下次斬些強記的叉燒你試試。

當日為左做project交功課,所以才到呢間大家樂食lunch,我地需要影相作証據,所以唔可以在網上偷相only..>_<可惜我地企0係2.5米左右的距離影一張牆上的剪報,點知仲要比cashier果2位職員話唔比影相wor,仲要向我地講「no picture 真係好o咀,我都未試過入餐廳唔比人影相,否則我地各位食家又如何將餐廳內拍攝的好相片放上黎同大家一齊分享呢?? 之後為左交功課,唯有用手機,唔用數碼機來拍攝排隊果條繩的哈哈笑公仔囉,點知又比cashier d人見到話唔比影相囉..真係好鬼可惡~我都係為左交差姐.... 點左個 粟米雞排繪飯 $23之後排隊去取餐處~需要等3min才可以扲套餐,水吧職員自動俾水我地, 碟飯的粟米粒及青豆粒新鮮,份量又夠多,賣相都ok,雞肉的味道還可以,但食到某幾啖有少少怪味......但可惜service令我地很不爽..加上冷氣真係太凍..... 呢間餐廳絕對唔方便傷殘人士及老人家上黎食野,因為無lift,一定要行2排樓梯先得... 環境清潔,燈光很柔和~ 反而清潔員又幾有禮貌(咁整體service比 2.5分吧..)

點左個
粟米雞排繪飯 $23

$23 (Lunch)
2010-07-22 10 views
今日(22-7-2010 Thur)朝同男友食早餐,唔知去邊間食,男友決定呢間大家樂.上到去,我決定要$20.50o既北海道牛乳炒滑蛋,火腿絲通粉,菠蘿包,o野飲就由男友幫我決定,而佢自己都自行決定食咩o野,我就去搵個位先.點知搵到個位好鬼死熱,坐低後有客人問執o野o既亞姐係咪冇開冷氣?亞姐答冷氣壞o左.我想call男友叫佢唔好買o野食,但心諗應該趕唔切,重後悔叫o左通粉.佢o黎到後,我即時同佢講冷氣壞o左,見佢o既早餐係吉列魚柳,腸仔牛油多士同凍檸茶,我心諗佢唔會幫我決定要熱奶茶o掛.佢再行返o黎時,果然係一杯熱飲.我o地就o係’酷熱天氣’下食早餐喇.睇吓我大大份加有香草o既炒蛋,炒到半生熟仍有蛋汁,好似好正咁,食落.好滑好重牛奶味,而且重係熱o既,真係好好味.而菠蘿包唔大個,但己’界’o左一吓畀我加牛油入去,食落,甜甜地,OK啦.而火腿絲通粉同男友o既食物都正常冇問題.最後因為真係太熱,男友攞o左杯冰o黎,將熱奶茶倒入去變為凍少少o既奶茶,但已經淡晒冇乜味.服務+環境:男友話佢買完o野後,個收銀至同佢講冷氣壞o左.我o地覺得唔應該咁囉,應該整個牌話畀人知,等人有準備,選擇幫唔幫襯或

我o地就o係’酷熱天氣’下食早餐喇.

好滑好重牛奶味,而且重係熱o既,真係好好味.

而火腿絲通粉同男友o既食物都正常冇問題.

服務+環境:
男友話佢買完o野後,個收銀至同佢講冷氣壞o左.我o地覺得唔應該咁囉,應該整個牌話畀人知,等人有準備,選擇幫唔幫襯或者買啲唔太熱o既o野食,而唔係畀o左錢至講.

原本因炒蛋出眾可以畀個笑,但因服務同環境影響o左.
2010-07-22
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$22.00 (Breakfast)
  • 北海道牛乳炒滑蛋
2010-06-11 21 views
今日(11-6-2010 Fri)同男友起身後,經過聖安娜,買定麵包做lunch,男友想我同佢食早餐,但我趕時間,不過都陪佢一陣啦.佢買o左呢個唔知咩早餐,佢話係香草腸仔,溫泉蛋通粉配蕃茄湯.佢畀啲我試,冇錯,腸仔食到有香草味,通粉可以唔太腍,但有啲肉丁幾大舊,好乾好o鞋同實.食o左呢少少我就返工喇.到夜晚男友o黎我屋企,佢話呢個早餐唔係咁好食,所有材料都好似唔夾咁,而且味道各有各.

香草腸仔,溫泉蛋通粉配蕃茄湯
2010-06-11
$23.00 (Breakfast)
2010-06-07 25 views
呢道的環境總算不錯,不過當日食呢餐係星期日,所以都要10點前黎搵位,否則10點後好快full晒,點左1個較為健康的早餐~  北海道牛乳炒蛋,因為上次食過覺得好好味, 呢次都唔例外,有牛乳的味道慢慢在口腔中滲出來~ 非常香滑~  餐包, 質素都係麻麻地~因為硬左d..唔係軟熟的口感~中間仲夾住一塊牛油tim,  配 牛奶麥皮~其實可以揀火腿通粉的~不過我未食過大家樂的牛奶麥皮,不過係本身已經加左糖.所以真係甜左d, 加咁多奶,好重奶味....自然係香滑的~加左咁多奶,當然唔係健康之選........  熱檸水~檸檬新鮮,不過估5到用膠匙... @0@只不過係堂食...但唔環保喔..朋友食的中式早餐~  蘿蔔糕煎得幾靚,而且外面個皮卜卜脆,中間白蘿蔔軟身少少,好味!  叉燒包個包算係軟熟,,似返d樣!中間的叉燒餡還可以

北海道牛乳炒蛋,
因為上次食過覺得好好味,
呢次都唔例外,有牛乳的味道慢慢在口腔中滲出來~ 非常香滑~

餐包,

配 牛奶麥皮~

熱檸水~

朋友食的中式早餐~
 叉燒包個包算係軟熟,,似返d樣!中間的叉燒餡還可以
北海道牛乳炒蛋正,餐包bad!!
牛奶麥皮.....
中式早餐~蘿蔔糕及叉燒包也不錯
$20 (Breakfast)
北海道牛乳炒蛋正,餐包bad!!
中式早餐~蘿蔔糕及叉燒包也不錯
  • 北海道牛乳炒蛋
2010-05-27 14 views
今日(27-5-2010 Fri)同男友起身後又諗去邊o度食早餐返工,經過美心佢話唔好喇,真係太慢,怕怕.於是o黎大家樂.去到收銀,佢見queue,就話一個去搵位,一個買o野食,啊.咁我買啦.我買o左$21.00o既脆炸深海魚柳腸仔配蘿蔔糕,加$3.00要凍檸茶.一個$20.00o既腸仔雞肉漢堡配多士,又加$3.00要凍奶茶.行去排隊等o野食,仍然有queue,但都郁得幾快,好快就有齊o野食,我同男友share o黎食,男友好快就食有蕃茄醬o既雞肉漢堡,佢話好凍.我試吓先,係喎,連暖都唔暖吓o既?我明白呢啲係一早整定,但o係我等o野食o既時候,一個似係亞head o既對住咪催廚房炒米係咪未叮,因為佢見米粉好耐都冇出.咁理應凍o左o既雞肉漢堡都應該要叮翻熱啦.而呢個雞肉漢堡本身有粟米同蕃茄粒,都幾豐富o既.脆炸深海魚柳就重係熱熱o地同脆脆地咁啦,魚肉開始接近o鞋,不過都OK,而且有沙律醬畀我o地蘸o黎食.蘿蔔糕,呢樣應該算係最好,因為夾起放到接近咀邊時,嗅到佢好香蘿蔔味,食落都夠熱而且味道濃郁,比美心o既更好.腸仔就冇咩問題啦.而牛油多士呢,其實我由排隊攞o野食時,前面有幾個人要o既多士

腸仔就冇咩問題啦.

而牛油多士呢,其實我由排隊攞o野食時,前面有幾個人要o既多士都因為太燶而要求換過,到我時都係畀o個件燶o既我,我要求換過,但畀過件都係差唔多咁燶,分別就只不過係烘o左冇耐.
而由於係出爐冇耐,所以都重係暖暖地同夠脆.

最後我杯凍奶茶都回復返夠味,冇問題.

味道係3.4分
2010-05-27
$23.50 (Breakfast)
  • 蘿蔔糕
2010-05-23 14 views
its a inferior quality . 2010. 5. 22晚上 , 到這大家樂餐廳吃一份牛扒,等待的時間不是很久卻沒想到一間連鎖快餐店可以如何高級的.牛扒的表面已經看到血水了 想不到這裡也可以吃到4成熟我並不喜歡 唉唉唉 ....我拿去換第二次 ...雖然表面是沒有血水當我切開的時候血水從肉裡滲出來第三次有專人出來跟進但他說沒辦法要我換另一款扒可是 , 我來的目的是吃牛扒最後 , 終於得到9成熟了了了了從來都覺得大家樂的牛扒平而美味不比貴的差很多然而 , 今天發覺質素太差了還是到美心 , 大快活 好了! 哈~ !
its a inferior quality .

2010. 5. 22
晚上 , 到這大家樂餐廳吃一份牛扒,
等待的時間不是很久
卻沒想到一間連鎖快餐店可以如何高級的.
牛扒的表面已經看到血水了

第三次
有專人出來跟進
但他說沒辦法
要我換另一款扒
可是 , 我來的目的是吃牛扒
最後 , 終於得到9成熟了了了了

從來都覺得大家樂的牛扒平而美味
不比貴的差很多
然而 , 今天發覺質素太差了
還是到美心 , 大快活 好了! 哈~ !
2010-05-22
2010-04-07 12 views
尋日(6-4-2010 Tue)朝陪男友出公司前,o係o度食個早餐.我一眼見到有米粉,男友覺得健康同想食o既o野,就即刻話佢知,佢就叫個$20.00o既雞扒,腸仔米粉,飲熱檸茶,我就叫個$18.50o既火腿,餐肉,腸仔通飲熱奶茶.坐低後男友拎一份應該係佢o既早餐,但係通粉唔係米粉.我問係咪整錯畀佢?佢答啊,可能同我o個個掉亂o左啫,一陣自己攪返正.佢拎埋我o個份o黎,唔係喎,我o個份o知,係通粉冇錯到.即係男友o個個真係整錯畀佢,咁佢就拎返去換.攪返正返o黎開餐喇.通粉份量唔少,呢個餐冇問題,奶茶都係淡o左唔係以前standard o個隻.而男友就自攞茄醬同辣醬自製加辣蕃茄湯米,佢話好好食喎,哈.

而男友就自攞茄醬同辣醬自製加辣蕃茄湯米,佢話好好食喎,哈.
攪錯o左o既早餐
我o既早餐
男友正確o既早餐
$19.25 (Breakfast)