Restaurant: Café de Coral (Yat Tung Shopping Centre)
Info:

2024-06-17 277 views
以前以為一人火鍋只會晚上先會有得叫,原來午餐開始已經可以食打邊爐,打邊爐來說$60可以叫到一個邊爐非常便宜,啱晒香港人快速嘅生活節奏,午餐啱啱好食到一個邊爐,我另外加配咗多一份肥牛,非常好食。
2024-04-26 83 views
今日收工喺附近東涌大家樂買咗個早餐食,提提大家而家如果要加餐具嘅話係要另外收費($1),今日就叫做一個炒蛋蘿蔔糕炸魚柳,同埋另外加咗個雪菜肉絲米粉(細),炒蛋嚟講都幾好食,味道做得唔錯,蘿蔔糕我就通常會拎辣椒醬,味道加埋更加match, 炸魚柳亦都熱辣辣,返到屋企都仲係好熱,加埋本身大家樂他他醬汁,非常好食,另外加咗$9,有一碗細嘅雪菜肉絲米,有啲美中不足嘅係份量比較少,兩啖就食晒,性價比有少少低,如果大食嘅朋友可以唔加,檸檬茶就普通,冇乜特別
2022-10-24 356 views
未試過去大家樂食早餐,今日早早地半路折中去左大家樂,set餐均價35蚊,米線偏硬身,味道融合唔到係埋一齊果種feel,就好似,雪菜、米線、湯,自己玩自己,煮唔出好味道,早餐都係唔試大家樂啦,35蚊可以去普通茶餐廳食,應該仲抵食d,奶茶都係一般,總結係樓下世窗奶茶好飲過大家樂🫢
早餐-雪菜肉絲米
2022-09-27 146 views
次次買嘢次次漏,漏左仲話下次先比返我,不如下世先比?下次比你又點會記得啊?如果買呢間大家樂,緊記要check齊餐先好走,如果唔係就要下世先有得食😂呢間員工特別求其,十次有十一次都漏
TakeAway
大家樂 (東涌) 📍東涌逸東街8號逸東商場一期2樓221號舖祝各位冬至快樂☃️🎄天氣凍左想食下平民級打邊爐🍲早早上網買左二人尊享套餐(HKD 138 )。打堅爐二人餐包括以下食品:1客 四川麻辣湯底: 吾夠麻都吾夠辣,等於譚仔三小辣程度,油反而多,成層油係表面。1客 豬骨湯底 或 沙爹湯底 :沙爹味香濃,越滾越有味,吾會死咸,帶點花生🥜香。1客 美國雙份肥牛: 最低要求起碼融左雪吾係結冰都照比你,無咩牛味,佳寶牛都仲有牛味過佢,但又出奇吾鞋口吾韌。1客 丹麥豚肉:要求吾可以咁高,切得夠曬薄,但豚肉真係比較鞋口,份量都足比夠5片。2客 菜盆:有新鮮生菜🥬,秋葵同吾甜粟米🌽仲有椰菜花🥦同埋軟糯南瓜片。2客 米線(可免費轉配急涷讚歧烏冬):識食一定去到尾段吸曬湯汁精華,米線🍜夠幼滑。2客 盛盒:3粒迷你餃子🥟皮薄餡靚但餡料真係好細粒,吾夠食。魚蛋正正常常,仲有兩粒馬啼香菇丸,馬啼爽脆菇味香濃、仲有1粒芝士豆腐丸,芝士有流心效果,不錯。免費加送 1客 黃金魚肉蝦滑: 蝦🦐肉大十粒,但有陣臭味,根本是一粒蝦膠,食左啖之後掉左+8 換購1杯凍檸樂🥤 總結:過口癮系列 整體不過不失 價錢合理算抵食 網
大家樂 (東涌) 📍
東涌逸東街8號逸東商場一期2樓221號舖
打堅爐二人餐包括以下食品:
+8 換購1杯凍檸樂🥤
過口癮系列 整體不過不失
價錢合理算抵食 網上買便D
#大家樂#打堅爐#雙份肥牛#豚肉#四川麻辣湯底#豬骨湯底#沙爹湯底#美國雙份肥牛#丹麥豚肉#菜盆#米線#免費轉配急涷讚歧烏冬#盛盒#黃金魚肉蝦滑
今日去大家樂買外賣,落單嘅時候問咗收銀,佢話一個焗豬扒飯唔使等,然後我先落單。一拎完單之後就行埋去外賣區,一直望住個顯示牌,連手機都冇拎出來玩,只係用嚟望吓時間。點知等等等,等咗成10分鐘,覺得好唔對路,前面個素豬扒飯話要等20分鐘都已經整好,仲過左五六個號碼添!-然後我行埋去問,個職員先話一早放咗喺度。跟住我話完全冇顯示過出嚟,佢話係會「自動燒咗個號碼」。黑人問號❓咩叫自動燒咗個號碼?即係我張外賣單係由頭到尾都冇出現過係顯示牌⁉️💢💢 咁客人點知道要去拎外賣? 同埋佢哋係一句唔好意思都冇㗎,連鎖式集團就係咁樣,唔優冇得做,所以唔好預有咩服務態度👎🏻奉勸大家去大家樂叫外賣,要自己行埋去逐個飯問係唔係自己嗰個🙃
2021-09-05
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
2021-05-04 136 views
大家樂既打邊爐真係好正好低食~收工最啱就係去大家樂食打邊爐😂次次食都忍唔住食佢既湯,最尾既湯係精華黎😂明知個湯好肥都係忍唔住會飲,因為真係太吸引啦~而且係大家樂打邊爐又方便又唔貴又低食😁正呀!經常去食
2021-05-01
2020-11-14 177 views
想找個地方吃下午茶,見到街知巷聞 的大家樂,就入去試一下。這家大家樂餐廳樓面幾廣闊,地方上算乾淨衛生,裝修清新簡潔。我去的時候是下午茶時間,所以人不算太多,坐得幾舒服。但當時已是下午茶時段的後尾部,大概是下午五時,所以部分茶餐已受售罄,例如我最喜愛的叉燒湯奶粉,已經售罄了。看見有炒意粉咖哩角,賣相機吸引,所以就點來一試。 炒意粉給我一個驚喜,鑊氣十足,不算太鹹和油膩, 但加了些蒜頭薑蔥,所以炒得很香。 咖哩角也是脆口熱辣辣的, 所以我也忍不住在點多一份。
想找個地方吃下午茶,見到街知巷聞 的大家樂,就入去試一下。

這家大家樂餐廳樓面幾廣闊,地方上算乾淨衛生,裝修清新簡潔。

我去的時候是下午茶時間,所以人不算太多,坐得幾舒服。

2020-11-08 88 views
秋風起🍂係時候打邊爐🍲,有時候兩條友👩🏽‍🤝‍👨🏼懶得滯,吾知食咩好就去大家樂比人服侍下,一黎自己又吾洗執嘢😂二黎又可以十下十下😍試試新產品🎊:雙份美國🇺🇸穀飼牛鍋🍲(黑蒜豚骨湯底)+ 菜盤+米線🍜 + 盛盒(HKD 76):湯底可三款簡一款:- 鮮茄牛尾湯- 豬骨湯- 沙爹湯菜盤包括有:- 雲耳- 南瓜片- 生菜🥬- 粟米🌽-秋葵-秀珍菇盛盒包括有:-午餐肉半片-手打豬肉丸-魚蛋-魚腐丸-餃子🥟-炸魚皮整體食物質素算新鮮,用曬保鮮紙包住,衛生安全。另外,可加14蚊配凍檸檬「可口可樂」兩杯🥤根本唔洗擔心唔夠飽,因為最後落埋個米線一定夠飽。美國穀飼肥牛肥瘦得宜,一盒仔大約有4片到,食落有D牛味,算唔錯幾驚喜。🥩有融到雪算係咁,吾係成舊冰。我簡左豬骨湯底,唔會死咸,但略嫌吾夠味。🍲總結:員工加水同點爐既速度算快💋唯獨因為人多只好趕快食讓位給下一人客😀

試試新產品🎊:

-魚蛋
-魚腐丸
-餃子🥟
-炸魚皮

整體食物質素算新鮮,用曬保鮮紙包住,衛生安全。

另外,可加14蚊配凍檸檬「可口可樂」兩杯🥤

根本唔洗擔心唔夠飽,因為最後落埋個米線一定夠飽。

到雪算係咁,吾係成舊冰。

我簡左豬骨湯底,唔會死咸,但略嫌吾夠味。🍲

員工加水同點爐既速度算快💋
唯獨因為人多只好趕快食讓位給下一人客😀

1K
2020-09-24 91 views
我自己都有時候工作忙碌完想食好啲,但家附近沒有太多選擇的情況下,我自己一個都喜歡去大家樂打邊爐的,一個人一個鍋一樣滋味呀!因為食物上都係新鮮,以大家樂和其他同類集團的大邊爐來比較,大家樂打邊爐的食物是好好的,這使我會覺得價錢合理又好食的好地方!
2020-09-18 57 views
早餐嘅選擇好多,但係質素真係一般般。個餐有牛尾湯扭紋粉,轉左多士,煎雙蛋。個通粉望落就好唔吸引,個多士又係凍嘅。朋友叫左一個好似all day breakfast 嘅,還好。
2020-08-26 74 views
我明明買外賣叫的餐是一個焗飯,外面盒上寫的也是一個焗飯,但是行了差不多10分鐘回到家,一開盒嘢食是意粉,我覺得包外賣的人一啲都唔專業,唔識包外賣的就唔應該是放去包外賣,我都是想食焗飯才叫點解一開可以差咁遠,一望到非常之失望囉
2019-10-13 169 views
見到大家樂成日係地鐵入面賣廣告,搞到我好想試下佢既新品:堅係和牛鍋:🍲🥢🐂一盒和牛肉🥩+菜盤+米線🍜+盛盒湯底可三款簡一款:- 鮮茄牛尾湯- 豬骨湯- 沙爹湯海鮮穀飼牛鍋:🐟🦑🥢🍲一盒普通殼飼牛+ 菜盤+ 米線🍜+盛盒盛盒包括有:- 芥未波波腸 + 切件豬皮- 星形魚腐- 手工豬肉丸- 白菜豬肉餃子- 娃娃 + 唐生菜- 鮮冬菇 + 南瓜片- 唐生菜- 炸魚皮- 粟米件可加14蚊配凍檸檬「可口可樂」兩杯🥤根本唔洗擔心唔夠飽,因為最後落埋個米線一定夠飽。魚片鮮甜肉厚,肉質細緻,灼一灼就即刻食得,不過係有點點腥味,本人唔太鐘意魚所以一般。🐟美國穀飼肥牛肥瘦得宜,一盒仔大約有4片到,食落有D牛味,算唔錯幾驚喜。🥩魷魚反而估佢唔到咁新鮮,食落仲好QQ🦑和牛🥩有香濃牛味,貴幾蚊真係吾同點🙈我簡左沙嗲湯底,唔會死咸,而且好夠沙嗲味🍲總結:打邊爐黎講有齊菜魚肉真係吾錯🐟各樣食物質素🍲員工加水同點爐既速度算快💋唯獨因為人多只好趕快食讓位給下一人客😀
見到大家樂成日係地鐵入面賣廣告,搞到我好想試下佢既新品:

堅係和牛鍋:🍲🥢🐂

- 炸魚皮
- 粟米件

可加14蚊配凍檸檬「可口可樂」兩杯🥤

根本唔洗擔心唔夠飽,因為最後落埋個米線一定夠飽。

魷魚反而估佢唔到咁新鮮,食落仲好QQ🦑

和牛🥩有香濃牛味,貴幾蚊真係吾同點🙈

我簡左沙嗲湯底,唔會死咸,而且好夠沙嗲味🍲

打邊爐黎講有齊菜魚肉真係吾錯🐟
各樣食物質素🍲
員工加水同點爐既速度算快💋
唯獨因為人多只好趕快食讓位給下一人客😀

2019-10-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
2018-12-25 213 views
閒來因工程遲吃飯,其實更好,不用固定時間吃東西,更可吃頓下午茶。每一次來到逸東邨這邊的商場,可能因為地勢比較偏僻,而且又是領展的商場,因此總是會令人想起,這兒的感覺真的像天水圍一般。雞翼西多士,雖然西多士都算做得不錯,不算有任何麵包沒有蛋漿,又或是炸得不透徹,中間切開亦都可見花生醬,夠多,不至於會令人空口吃白麵包。的確,西多士夠脆口,亦都新鮮炸起,確是不錯。但是旁邊的燒雞翼就相形見絀了,因為雞翼搽蜜糖的地方少,掉轉過來,看看雞翼的底部,就更加嚇人,由於沒有燒過的一般,😨雞皮位置完全沒有變色,賣相極之不吸引。想不到,原來這間大家樂索價幾蚊的渣渣糖水,竟然網網千斤,用匙羹去盛載,竟然每,一間羹都充滿芋頭,看看這幅圖,你就可以看到,碗內多麽多芋頭。

,夠多,不至於會令人空口吃白麵包
。的確,西多士夠脆口,亦都新鮮炸起,確是不錯。

但是旁邊的

想不到,原來這間大家樂索價幾蚊的
Type of Meal
Tea
2018-11-22 120 views
近排已經 feel 到陣陣涼意,又係到我最鍾意烚吓烚吓嘅時候啦!見到大家樂成日係地鐵入面賣廣告,搞到我好想試下佢既新品:藍海星斑海捕鍋老實講,70元有咁多樣野食已經算唔錯,既然都黎到食,就加多 $5 追加三文魚子魚滑。 (一人前份量)根本唔洗擔心唔夠飽,因為最後落埋個米線一定夠飽。*星斑魚片鮮甜肉厚,肉質細緻,灼一灼就即刻食得,不過係有點點腥味,本人唔太鐘意魚所以一般。*美國穀飼肥牛肥瘦得宜,一盒仔大約有4片到,食落有D牛味,算唔錯幾驚喜。*蝦就普普通通,一點都不彈,比較林身*魷魚反而估佢唔到咁新鮮,食落仲好QQ*我簡左沙嗲湯底,唔會死咸,而且好夠沙嗲味

根本唔洗擔心唔夠飽,因為最後落埋個米線一定夠飽。

*蝦就普普通通,一點都不彈,比較林身

*魷魚反而估佢唔到咁新鮮,食落仲好QQ

*我簡左沙嗲湯底,唔會死咸,而且好夠沙嗲味
Other Info. : 醬汁自助區既醬好齊全,今次遇到醒目既員工,一見到係打邊爐既就立即點火,見冇咩湯就加水,而且好有禮貌!
2018-11-21