2023-12-27 978 views
本身book左9樓嘅cafe fabulous,前兩個鐘先收到通知話搬左10樓,點知原來係另一間餐廳。。。職員一開始已經態度非常惡劣,大聲呼喝我地話無去錯叫我地入餐廳坐低。。野食方便非常一般,價錢偏貴,野飲好似水咁。。如果嫌錢多同想俾員工西面的話可以一試,但不建議。貼錢買難受嘅一餐,未試過有咁差嘅體驗。
野食方便非常一般,價錢偏貴,野飲好似水咁。。
如果嫌錢多同想俾員工西面的話可以一試,但不建議。
貼錢買難受嘅一餐,未試過有咁差嘅體驗。
2023-11-25 1027 views
環境不錯,整體食物質數很好,尤其小食很好味,魷魚鬚、松露醬薯條真不錯,必點小吃。另外推薦花茶,很不錯。服務態度良好,有禮貌環境不錯。服務員也很貼心致電確認訂位及他們已搬遷上10/F。
2023-11-25
  • 蜜糖芥末雞翼
  • 炸薯條配黑松露醬
2023-05-28 1367 views
團契嚟呢間cafe玩board game 地方都幾大,環境都幾好我地一行八人坐咗喺埋邊我同老公遲到但係已經知道大家嗌左套餐雖然唔知前菜小食有啲乜嘢但係見大家已經食到飽飽濟濟主菜嘅意粉冇乜人郁動我已經知道啲小食應該幾好食😂雖然我哋嚟到啲意粉已經凍晒但係我哋都覺得幾好食喎我諗熱辣辣嘅時候仲好食雖然係咁,我哋最後都清晒仲有芝士闊條麵啲芝士仲好有咬口仲有杯朱古力沙冰都好好飲啲cream又夠高😂雖然覺得好鬼肥薯條都幾好,雖然全部都凍晒😆
團契嚟呢間cafe玩board game
地方都幾大,環境都幾好
我地一行八人坐咗喺埋邊
我已經知道啲小食應該幾好食😂
雖然我哋嚟到啲意粉已經凍晒
但係我哋都覺得幾好食喎
我諗熱辣辣嘅時候仲好食
雖然係咁,我哋最後都清晒

仲有芝士闊條麵
啲芝士仲好有咬口

仲有杯朱古力沙冰都好好飲

啲cream又夠高😂雖然覺得好鬼肥
薯條都幾好,雖然全部都凍晒😆

2023-05-27
Type of Meal
Lunch
2023-05-21 1027 views
和女友找地方晚飯,在旺角想找一家環境寧靜和有氣氛的餐廳我想也不是一件容易的事情。初次來到此餐廳感覺裝修附合我希望的寧靜優雅,另外侍應服務良好,食物飲品的賣相和味道也一流,肯定會再次光顧。
2023-05-19
$200 (Dinner)
2023-04-07 1040 views
咁啱又係唔開心嘅時候寫食評°°°°====°°°°====°°°°====°°°°====同好好感情嘅中學同學聚餐🧡💛睇中呢度環境唔錯,而且有board game玩下,本身我又鍾意食西餐就嚟咗提拉米蘇泡泡奶第一次食tiramisu真係有配手指餅🤣☀️少少甜 唔會好過份手指餅一點飲品即溶~同學食個Burger賣相真係極之吸引呀!薯條炸得都ok 睇下隻蛋賣相都好吸引 顏色鮮豔 呢個係我嘅菠菜芝士千層麵圍邊嗰啲係薯蓉 芝味濃郁似高級少少嘅Euro go go XD千層麵賣相麻麻地😅 下面個兜都冇意思😅😅如果倒出嚟可能會好啲,賣相有待改善而且,雖然係透明玻璃正方形兜,但睇唔清楚側邊一層一層嘅千層麵呀😶味道可以 有食曬最後就係環境相呢個陳列櫃好吸睛,都有同佢哋影相我會話打卡位就幾靚嘅✓但係整體舖頭燈光就太昏暗有好多board game 大家可以喺個櫃度揀等嘢食前就可以玩一陣喇,enjoy🌟
咁啱又係唔開心嘅時候寫食評

提拉米蘇泡泡奶
第一次食tiramisu真係有配手指餅🤣☀️
少少甜 唔會好過份
手指餅一點飲品即溶~

呢個係我嘅菠菜芝士千層麵
圍邊嗰啲係薯蓉 芝味濃郁
似高級少少嘅Euro go go XD
千層麵賣相麻麻地😅 下面個兜都冇意思😅😅
如果倒出嚟可能會好啲,賣相有待改善
味道可以 有食曬

最後就係環境相
呢個陳列櫃好吸睛,都有同佢哋影相
我會話
打卡位就幾靚嘅✓但係整體舖頭燈光就太昏暗
有好多board game 大家可以喺個櫃度揀
等嘢食前就可以玩一陣喇,enjoy🌟

2023-04-01
2023-03-04 924 views
Girl's Talk首選必定係cafe皆因可以邊食野邊吹水邊打卡加玩自拍女孩子嘛😆😆😆是日到訪了位於旺角鬧市中的樓上cafecafe環境算寛敞入門口有2張大嘅粉藍色梳化配搭白色餐桌牆上有figure模型公仔擺設感覺舒適晚餐:美式豬仔骨配薯條沙律 $148黑松露軟殼蟹意大利飯 $138黑椒牛仔骨配薯條沙律 $148炸薯角 $32蜜糖芥末雞翼 $45總括而言,食物不過不失,雞翼有意外驚喜,用膳環境寧靜舒適,加上沒有用膳時間限制,全晚可以盡情暢食暢飲傾心事吐苦水,女孩子真係可以有無窮無盡嘅topics傾㗎😅🤣🤣🤣
Girl's Talk首選必定係cafe

炸薯角
蜜糖芥末雞翼
蜜糖芥末雞翼
2023-01-27 639 views
我哋原本係訂咗24號,年初三嘅枱呢個應該係我哋大概年初一嘅時候訂當時我哋係因為見到揀到嗰日日子(24號)先以為得結果事實係我哋上到去間餐廳大大隻字就話未初四啟市算啦,我哋摸門釘冇所謂啦新年流流大家都想休息多幾日,本來都冇乜所謂咁就去咗第二間餐廳啦點知而家過咗兩日之後見到餐廳嗰邊竟然話我哋係No show咁都對我哋好唔公平啫我哋又唔係冇去到係你哋未開仲開放俾我哋book 結果而家仲要反咬一口話我哋no show?唔係咁掛
我哋原本係訂咗24號,年初三嘅枱
呢個應該係我哋大概年初一嘅時候訂
當時我哋係因為見到揀到嗰日日子(24號)先以為得
結果事實係我哋上到去
間餐廳大大隻字就話未初四啟市
算啦,我哋摸門釘冇所謂啦
新年流流大家都想休息多幾日,本來都冇乜所謂
咁就去咗第二間餐廳啦
點知而家過咗兩日之後
見到餐廳嗰邊
竟然話我哋係No show
咁都對我哋好唔公平啫
我哋又唔係冇去到
係你哋未開仲開放俾我哋book
結果而家仲要反咬一口話我哋no show?
唔係咁掛
2022-11-28 531 views
呢間旺角樓上cafe地理位置非常便利,餐廳環境感覺比較causal 溫馨,適合一大班朋友輕鬆聚下舊🫰🏻✨餐廳提供Set Dinner✨,會跟$40餐飲🍝忌廉海蝦明太子意粉 $128超多海蝦,意粉好creamy,加左明太子調既咸香味,令成個意粉昇華🦀黑松露軟殼蟹意大利飯 $138軟殼蟹炸到金黃色好鬆脆,risotto一粒粒飯好有口感,好香黑松露味🧋芝士奶蓋玫瑰綠茶 (加$18)芝士奶蓋偏重奶香味,茶底香濃

餐廳提供Set Dinner✨,會跟$40餐飲
忌廉海蝦明太子意粉

🍝忌廉海蝦明太子意粉 $128

🦀黑松露軟殼蟹意大利飯 $138
芝士奶蓋玫瑰綠茶

🧋芝士奶蓋玫瑰綠茶 (加$18)
芝士奶蓋偏重奶香味,茶底香濃
忌廉海蝦明太子意粉
芝士奶蓋玫瑰綠茶
2022-11-19 428 views
今日約咗好耐冇見嘅朋友傾偈,當然要揀一間坐得舒服又好食嘅餐廳啦!上網搵到呢間Cafe Fabulous 有好多好評,地點又方便,就喺家樂坊對面,一於試一試佢啦!一上到去,見到間餐廳分咗兩部份,一邊走浪漫情調;另一邊走舒服輕鬆嘅感覺,仲有啲適合一大班friend上嚟傾計嘅大梳化區,加埋好多模型擺設,睇得出店主有細心佈置!除咗主餐牌之外,仲有2人set、3-4人set,最多連13-14人set都有,好岩一大班friend嚟gathering! 🥳脆雞扒沙律(黑醋汁)$68名副其實,果然啲雞扒好脆!面頭嘅炸粉薄薄一層,包住Juicy嘅雞扒,調味啱啱好!一上枱仲係熱辣辣,一咬落去cha ka一聲,外脆內軟,忍唔住一口接一口咁食!沙律菜好新鮮,加埋黑醋汁,減低左我哋嘅罪惡感!🫣忌廉海蝦明太子意粉 $128連飲品呢碟意粉好足料,有成10隻大大隻勁彈牙嘅海蝦,而且每一啖意粉都掛滿明太子忌廉,而且意粉煮得啱啱好,al dente,強烈推介!🤩黑松露軟殼蟹意大利飯 $138連飲品軟殼蟹好大隻,食落好脆口,而且預先分咗兩份,啱晒我哋兩個人share!意大利飯嘅黑松露味都唔弱,大滿足!水蜜桃果粒茶 跟set

脆雞扒沙律(黑醋汁)$68

忌廉海蝦明太子意粉 $128連飲品

黑松露軟殼蟹意大利飯 $138連飲品

水蜜桃果粒茶 跟set+$25

呢個果粒茶係冇另加糖嘅,用天然嘅水蜜桃果肉帶出香味,飲落去清新解膩,啱晒健康人士!唔止本身好大壺,侍應見我地飲哂仲會主動問我地洗唔洗加水,等我地可以慢慢傾計嘆茶,好細心呀!

熱抹茶鮮奶 跟set+$8

一上枱見到呢杯抹茶鮮奶擺得咁靚已經心心眼,一飲落去有濃濃嘅抹茶味,係用真•抹茶粉沖出嚟,滿足晒抹茶控! 加埋鮮奶,調味啱啱好,飲落濃得嚟又唔會苦!正呀!推介!😍

2022-11-13 362 views
放工想搵個地方chill下唔想食限時餐廳,就揀咗呢間樓上cafe✅黑松露軟殼蟹意大利飯🦀上碟既賣相唔錯,切開隻蟹都夠脆夠熱辣辣,漿粉適中,意大利飯食落每一啖都有黑松露香,飯粒飽滿✅美式豬仔骨配有皮薯角&沙律一望落份量好夠大,望返價錢就覺得好抵食咁,豬仔骨夠腍易切,食落亦保留到肉汁,醬汁調味適中,薯角夠香脆惹味,再加少少沙律,食完都唔會好膩✅餐飲:熱情果紅茶、薑茶薑茶一飲落就有好濃嘅薑味,見到有薑粒係底,岩哂冬天暖暖胃;熱情果紅茶甜味適中,茶味唔算好濃但都帶有淡淡果香🌟呢度好適合一大班朋友聚會,地點好方便,座位夠闊有大枱,10個人都可以圍埋一齊食又傾到計,食物份量大而上碟亦夠熱,性價比合理

✅黑松露軟殼蟹意大利飯🦀

✅美式豬仔骨配有皮薯角&沙律

✅餐飲:熱情果紅茶、薑茶

2022-11-09
$350 (Dinner)
2022-11-13 1468 views
朋友下個月結婚👩‍❤️‍👨今日Lunch約咗佢一齊傾下結婚細節既野,所以要搵間餐廳cafe坐低慢慢傾☺️上網見呢間環境好似唔錯,地方又大又就腳,就係登打士廣場九樓😍上到去環境整潔乾淨,有兩種唔同風格嘅感覺,一個比較悠閑童趣一個比較經典classic啲☺️我哋揀左靠窗比較悠閒嗰邊🤭小食拼盤個拼盤入面既小食可以自選三款,我哋揀左薯條、餃子🥟、炸雞三樣☺️全部都炸到好脆身,又香口👍法式煙三文魚蟹棒意粉煙三文魚份量都算幾多,仲可以卷成朵幾靚既花🌹意粉非常juice多汁,唔會好稠身,而且非常掛汁🤤朋友勁鍾意❤️黑椒牛扒配有皮薯角and沙律原本我哋order牛仔骨😆但係因為冇貨,所以加$20轉左牛扒,呢個牛扒份量非常之大🤩牛扒口感稍為有少少過熟,但味道唔錯👍而且原本牛味都好出😋飲品方面,朋友點左朱古力沙冰🍧造型都幾靚打卡一流;而我就點咗凍檸水走甜😆😆傾左大概兩個鐘左右,我哋就埋單走人🤭😊呢度環境坐得幾舒服,下次可以再嚟過🥰📌 Cafe Fabulous (旺角)旺角登打士街43H號登打士廣場9樓#cafe #樓上Cafe #聚會一流 #relax #chill #mkcafe #yaumataifood

上到去環境整潔乾淨,有兩種唔同風格嘅感覺,一個比較悠閑童趣
一個比較經典classic啲☺️我哋揀左靠窗比較悠閒嗰邊🤭

小食拼盤
全部都炸到好脆身,又香口👍

法式煙三文魚蟹棒意粉
煙三文魚份量都算幾多,仲可以卷成朵幾靚既花🌹

黑椒牛扒配有皮薯角and沙律

📌 Cafe Fabulous (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場9樓

#cafe #樓上Cafe #聚會一流 #relax #chill #mkcafe #yaumataifood #teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #internationalcuisinefamily
#foodies

2022-11-07
Type of Meal
Lunch
  • 小食拼盤
  • 法式煙三文魚蟹棒意粉
Cafe Fabulous ©@cafe.fabulous呢排成日落雨都冇咩心情周圍去🌧 喺旺角行行下街落大雨,想搵個地方避雨坐下,突然諗起不如去board game cafe打發下時間🃏一入餐廳門口就見到好多個figure🗽不過放心呀,佢地全部都封印左係玻璃櫃裡面,唔怕玩boardgame玩得太興奮,唔小心撞爛左要賠幾萬🤭去到嘅時候都差唔多下午茶時段,嗌杯正價飲品可以以優惠價加配小食,大約平$20左右,而set meal應該係全日供應,一個main course加杯飲品🍝 其實計返數兩者都係around $100左右,但小食就多啲選擇🥪🍟 最低消費一杯嘢飲或者一個套餐,就咁嗌份小食就唔夠喇🫢除左食物,重點就係board game!餐廳有成個櫃嘅board games可以隨便借嚟玩,包括狼人、牛頭王、爆炸貓、大富翁、層層疊、閃靈快手、UNO,應有盡有🎲 餐廳都唔介意大家一路食一路玩添🎈黑松露軟殼蟹意大利飯🍚陣陣黑松露香味,芝士同蘑菇片份量充足,意大利飯軟硬適中🧀 加埋大隻到已經佔咗半隻碟嘅軟殼蟹,香脆可口,唔會話炸過龍搞到好油膩咁🔥芝士滑蛋牛柳漢堡配薯條🍔因為麻麻地想食太飽肚嘅麵,然後
Cafe Fabulous ©
@cafe.fabulous

黑松露軟殼蟹意大利飯🍚

芝士滑蛋牛柳漢堡配薯條🍔

芝士滑蛋牛柳漢堡配薯條

因為麻麻地想食太飽肚嘅麵,然後係小食中spot到有burger,即刻決定好食咩😙 Menu上寫嘅係芝士滑蛋豬柳漢堡,不過店員話今日豬柳賣晒,轉牛柳好唔好,心諗梗係仲好啦🤣 漢堡包食落口有香脆感,應該搽過牛油再微微煎過🧈 雖然牛柳外表比較深色,但肉汁好juicy,雞蛋邊煎得焦香,蛋黃就係半生熟嘅狀態🍳 配埋蕃茄、生菜同沙律醬,滿足感🆙

熱百香果紅茶☕️
凍荔枝梳打🚿

熱百香果紅茶 凍荔枝梳打

套餐包一杯$40嘅飲品,即係熱嘅水果紅綠茶,亦都可以加錢轉其他飲品,例如梳打、奶蓋茶、沙冰、花茶等等,印象中有成5/6頁嘅選擇😂

幾個鐘怕一杯飲品唔夠飲,但budget有限唔想嗌多杯,餐廳有得加$10轉大杯呢個option🤩

是日蛋糕 Oreo芝士蛋糕🔲

是日蛋糕 Oreo芝士蛋糕

蛋糕芝士味香濃,入口滑溜🍰 餅底用左Oreo代替消化餅底,蛋糕面仲灑上厚厚嘅Oreo飲碎🍪 旁邊仲有大大pat嘅cream,非常邪惡😈

餐廳免費提供Wifi同叉電位🔋 真係好歡迎大家坐低慢慢hea🛋 話就話繁忙時間限時2個半鐘,但當日去玩到過晒時都冇俾人趕😜
$152 (Tea)
熱百香果紅茶 凍荔枝梳打
是日蛋糕 Oreo芝士蛋糕
2022-11-11 220 views
呢晚興起 同朋友一齊去咗食cafe位於旺角嘅Cafe Fabulous令我地好滿意😋超級多嘢飲揀⭐️⭐️淨係嘢飲Menu已經有滿滿的幾頁😂😂😆野食同野飲質素都唔錯😍不過因為我哋本身就唔係好肚餓所以冇叫太多嘢食🥹但呢間餐廳絕對係有下次😍.#法式煙三文魚蟹棒意粉 👅8.5/10 $128煙燻三文魚嘅份量都有好幾塊(仲要係大塊😋)如果你鍾意食煙熏三文魚嘅話真係可以試吓呢一個😍份量算多 又好食😋蟹棒嘅味道都唔差🦀另外就係佢個醬汁其實都叫做幾多芝士同埋好creamy💖💖意粉嘅份量都好多😆唔似有啲餐廳個碟勁大但係中間個兜個位勁細😂😂.#壹月 👅8/10 $68 (食意粉加$28就可以飲)呢間Cafe嘅嘢飲Menu有一個特別之處就係佢有一個月份Special Menu😂😂有12杯唔同嘅嘢飲 12杯嘢飲個名係用一至12月改名🤣🤣今次我哋叫咗杯壹月😍因為我哋好鍾意飲朱古力🍫 見到有埋棉花糖😍😍 心動了💓上面仲有一球雪糕 雪糕嘅味道都唔錯 係正正常常嘅雲呢拿雪糕(出面有啲餐廳啲雪糕勁難食🥺 呢間呢個唔錯😗😗雪糕上面仲有啲脆脆 令到成杯野更加有口感同層次🥹而且上面有少少迷迭香 不過相對上都係熱嘅朱古力比較香濃(

呢晚興起 同朋友一齊去咗食cafe
位於旺角嘅Cafe Fabulous令我地好滿意😋
超級多嘢飲揀⭐️⭐️
淨係嘢飲Menu已經有滿滿的幾頁😂😂😆
野食同野飲質素都唔錯😍
不過因為我哋本身就唔係好肚餓所以冇叫太多嘢食🥹
但呢間餐廳絕對係有下次😍
#法式煙三文魚蟹棒意粉 👅8.5/10 $128
煙燻三文魚嘅份量都有好幾塊(仲要係大塊😋)
如果你鍾意食煙熏三文魚嘅話真係可以試吓呢一個😍
份量算多 又好食😋
蟹棒嘅味道都唔差🦀
另外就係佢個醬汁其實都叫做幾多芝士同埋好creamy💖💖
意粉嘅份量都好多😆
唔似有啲餐廳個碟勁大但係中間個兜個位勁細😂😂
#壹月 👅8/10 $68 (食意粉加$28就可以飲)
有12杯唔同嘅嘢飲 12杯嘢飲個名係用一至12月改名🤣🤣
今次我哋叫咗杯壹月😍
因為我哋好鍾意飲朱古力🍫 見到有埋棉花糖😍😍 心動了💓
雪糕上面仲有啲脆脆 令到成杯野更加有口感同層次🥹
而且上面有少少迷迭香 不過相對上都係熱嘅朱古力比較香濃(下面會介紹) 我覺得同溫度係絕對關事嘅🤣
不過呢杯比較多口感因為好多配料可以一路飲一路咬😆
#熱香滑朱古力 👅8.5/10 $45
呢啲朱古力我本身以為係一啲勁普通嘅熱朱😂
因為平時喺Cafe嘅熱朱古力🍫 通常都係睇落去正正常常、普普通通 自己屋企都沖到咁嘅樣🥵
但係呢杯熱朱古力嚟到嘅時候我地係有被surprise到😍
大家見到啲相都可以睇到佢睇落勁靚⭐️
上面嗰層勁Creamy🙈🙈🙈 我地好中意creamy野飲😆😆
飲落去亦都唔係普普通通💓
隻朱古力味好濃🍫
加上上面有少少迷迭香調一調味
成個感覺真係唔同咗🤣😋
#香蕉朱古力心太軟配雪糕 👅8/10 $58
最後就係同大家介紹我哋嘅甜品
$58我哋覺得其實真係唔貴 出面好多餐廳求其最平嗰款甜品都要$80起跳😂
焦糖香蕉燒到好脆 之前食過有啲真係燒得麻麻地
味道👅: 8/10
賣相👀:8.5/10
扺食💰:7.5/10
服務👩🏻‍🍳: 9/10
Btw 呢間餐廳坐落舒服闊落 乾淨企理 好適合大家同朋友一齊嚟💖💖
法式煙熏三文魚蟹棒意粉
一月
香滑朱古力
法式煙熏三文魚蟹棒意粉
一月
香滑朱古力
2022-11-04 202 views
今次同朋友嚟到呢間Cafe Fabulous,不單止環境優美,仲可以好舒適坐係餐廳同朋友聊天,好正!餐廳主要係食西式意粉、飯、小食,仲有佢哋嘅飲品同甜品都唔錯,樣樣有賣相又好味!卡邦尼意粉香氣十足嘅卡邦尼意粉,意粉煮得剛剛好,好有口感,軟硬度適中。而且醬汁好正,滿滿芝士味濃,整體非常Creamy又好味!自家製芝士肉醬千層麵 好有賣相嘅芝士肉醬千層麵,份量非常多!入面充滿醬汁同好多芝士,上面仲有薯蓉可以配搭上芝士肉醬一齊食!飲品佢哋飲品勁多選擇,點咗一杯荔枝梳打同芝士奶蓋桂花烏龍,荔枝梳打充滿香甜味道,而芝士奶蓋桃香烏龍,入口清香,前味有淡淡桂花香氣,後味帶甘香!香蕉朱古力心太軟配雪糕呢款甜品好有賣相,用咗原條香蕉加焦糖再燒,入口時仲係暖乎乎!而主角係超級香濃嘅朱古力心太軟,入口唔會太甜,再配搭上香甜嘅雲尼拿雪糕一齊食,超正!

卡邦尼意粉

自家製芝士肉醬千層麵

飲品

2022-10-14 259 views
喺openrice訂了位,職員於用餐前一天來電表示當天被包場,問會否介意上一層用餐。由於不想再找餐廳,回覆OK。上到上一層,比起原餐廳的環境差好遠,黑媽媽,但仍是點原餐廳之餐牌食物飲品。食物質素是有驚喜,尤其是黑松露薯條,前後點了兩次。飲品反而失望,點了荔枝乳酸梳打,朋友點了Latte,都有一個共嗚:就是溝淡得好緊要,太多水,有色無味,正價一杯$50多,未免太離地,希望餐廳調整一下配方,應該沒有翻啅的意願。
黑松露薯條
肉醬千層闊麵
2022-10-03
$150 (Dinner)
黑松露薯條
肉醬千層闊麵