2025-06-01
🍰 喺 JCCAC 入面搵到一間超有氣質嘅餐廳 —— 琉金穗月!啱晒想靜靜地享受一個午後嘅朋友!今次試咗佢哋嘅甜品同飲品,推介!😍-✨ 環境同氣氛:溫暖又放鬆
琉金穗月嘅設計好有心思,木系色調配自然光!空間唔算大,但每個角落都充滿格調,啱晒同朋友仔輕鬆聚會或者一個人 chill 吓。🥰-🍽️ 我哋試咗咩:🍮 柚子巴斯克芝士蛋糕
呢個柚子巴斯克芝士蛋糕係今次嘅亮點!芝士蛋糕焗到表面金黃,帶有微焦嘅巴斯克風格,入口濃郁又滑嫩,仲有柚子嘅清新香氣,完美平衡咗芝士嘅厚重感!😋 配咗一球雲呢拿雪糕同少少鮮忌廉,食落完全唔膩!-🥤 HoneyComb Caramel Latte
咖啡味濃郁,帶有焦糖嘅甜蜜香氣,入口順滑又唔會太甜!仲有蜂巢焦糖脆片點綴,咬落有脆脆嘅口感,增添咗層次感 😍 配甜品一齊享用,簡直係完美嘅午後享受!-💸 總結:琉金穗月真係 JCCAC 入面嘅隱世寶藏!甜品同飲品質素Ok,環境又舒服,無論係同朋友聚會定一個人 chill 都好啱!下次如果再經過JCCAC ,梗係要再黎呢度嘆吓甜品啦 💖-📌 琉金穗月
✨ 環境同氣氛:溫暖又放鬆 琉金穗月嘅設計好有心思,木系色調配自然光!空間唔算大,但每個角落都充滿格調,啱晒同朋友仔輕鬆聚會或者一個人 chill 吓。🥰
🍽️ 我哋試咗咩:
🍮 柚子巴斯克芝士蛋糕 呢個柚子巴斯克芝士蛋糕係今次嘅亮點!芝士蛋糕焗到表面金黃,帶有微焦嘅巴斯克風格,入口濃郁又滑嫩,仲有柚子嘅清新香氣,完美平衡咗芝士嘅厚重感!😋 配咗一球雲呢拿雪糕同少少鮮忌廉,食落完全唔膩!
🥤 HoneyComb Caramel Latte 咖啡味濃郁,帶有焦糖嘅甜蜜香氣,入口順滑又唔會太甜!仲有蜂巢焦糖脆片點綴,咬落有脆脆嘅口感,增添咗層次感 😍 配甜品一齊享用,簡直係完美嘅午後享受!
📌 琉金穗月 📍 地址:香港九龍石硤尾白田街 30 號賽馬會創意藝術中心 (JCCAC) 內 🌟 評分:7/10 💰 人均:$100-150