2023-07-10 179 views
今晚又嚟到Megabox嘅「熊小館」食晚餐🍴,真係唔錯👍🏻 呢度嘅環境好舒服,好似係一個小巧精緻嘅屋企一樣🏠,令人好有親切感😊。餐廳嘅服務員好友善,好細心地照顧我哋嘅需要👍🏻❤️鐵板薄西冷同豬扒真係好嫩滑,而且煮得岩岩好,唔會過火👍 配上黑椒汁,味道好好👍🏻 而且仲有餐包、餐湯同飲品👍🏻經典焗局意大利波隆那肉醬好味,啲肉醬夠濃郁,配埋意粉,真係食到停唔到口🤤。意大利魚墨汁意粉就好特別,個汁好濃郁,意粉又有Q彈嘅口感,好味!,仲加咗白酒忌廉煮藍青口,個湯好濃郁,青口都好新鮮😋。總括嚟講,係一個好好嘅用餐體驗👍,值得推介!

,仲加咗白酒忌廉煮藍青口,個湯好濃郁,青口都好新鮮😋。

總括嚟講,係一個好好嘅用餐體驗👍,值得推介!
父親節呈獻.囡囡話要同爺爺過一個開心快樂童年回憶!😍🙏😘😘😘熊小館共有兩間.一間係將軍澳新都城.另一間係九龍灣MegaBox.我哋就去咗九龍灣嗰間.因為好就腳同址可以順道行埋(宜家傢俬).熊🐻小館係11樓.門面都幾大.門口擺設咗幾隻大型公仔作為招徠生意.另外每一餐枱都放置不同款式嘅熊🐻仔公仔.睇吓小朋友喜歡那一隻.如果張枱無人座的話可以選擇入座。點餐如下:1. 二人套餐 X1 $318元2. 凍檸檬茶 X1 跟餐(免費)3. 黑熊🐻可樂.朱古力雪糕.冰.跟餐加$18元4. 特濃芝士鐵板鷄🐓扒(鐵板)X1 $98元5. 酥炸魷魚圈配檸檬沙律汁 X1 $48元🚶🏻‍♂️👉📌熊小館 (九龍灣)九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓
點餐如下:
1. 二人套餐 X1 $318元
2. 凍檸檬茶 X1 跟餐(免費)
3. 黑熊🐻可樂.朱古力雪糕.冰.跟餐加$18元
4. 特濃芝士鐵板鷄🐓扒(鐵板)X1 $98元
5. 酥炸魷魚圈配檸檬沙律汁 X1 $48元

🚶🏻‍♂️👉📌熊小館 (九龍灣)
九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓
2023-06-17
$132.5 (Dinner)
2023-06-26 177 views
一行四人,食咗成千蚊,點咗幾個飯餐,但全部都仲系生米,我哋四個試咗一致認為飯唔熟,但餐廳方面仲話正常,完全接受唔到,小朋友根本就咬唔到,絕對唔會再幇襯!!!!!
今日同小朋友嚟megabox度玩之後就搵搵嘢食。呢間熊小館之前一路都有bookmark咗今次就嚟試下。入到餐廳都好多人,見到好多熊熊,阿囡已經心情靚靚。點咗個兒童餐畀佢,有熊熊陪佢就食得好快,唔洗餵。兒童餐有肉醬意粉,粟米,香腸同埋熊仔啫喱。肉醬意粉唔會太咸,岩佢口味。餐廳裡面有個小小兒童玩樂區,又係佢最愛嘅照顧bb時間。最尾點左個黑熊飲品(跟餐加錢),獎隻冰仔熊比佢,點知佢話唔捨得佢溶晒🤣🤣我同爸爸就食豬仔骨同鐵板牛扒。鐵板餐包咗餐湯,蒜蓉包仲有飲品。當日嘅係羅宋湯,非常足料又夠濃郁尊重,加埋蒜蓉包夠晒香口。個鐵板牛扒上碟時滋滋聲夠曬吸引,牛扒大大份,配料仲有露筍,粟米,薯條,份量十足。豬仔骨唔會好鹹,煮嘅時間亦啱啱好,唔會嚡口,伴碟仲有沙律同埋薯條。估唔到呢啲主題餐廳嘅份量都咁多同好味,真係好抵食!最重要係呀囡肯乖乖食,大人就輕鬆晒

入到餐廳都好多人,見到好多熊熊,阿囡已經心情靚靚。

餐廳裡面有個小小兒童玩樂區,又係佢最愛嘅照顧bb時間。

當日嘅係羅宋湯,非常足料又夠濃郁尊重,加埋蒜蓉包夠晒香口。

2023-06-23 188 views
生日主角黎到熊小館,自選經典焗意大利波隆那肉醬意粉。醬汁好濃郁,肉醬非常入味,配上煙燻的芝士,小朋友一啖又一啖停唔到口。BBQ 燒豬仔骨,大份厚肉,肉質嫩,連小朋友都食得好乾淨。小食酥炸魷魚圈配上檸檬汁,熱辣辣,彈牙!!飲品點左橙色派對、檸檬草氣泡茶,夠特色又繽紛,party 有美食之餘,野飲真係不可少。餐廳周圍既氣氛都好開心,服務員也非常令人滿意,主動幫忙拍照,野食上枱都有禮有笑容。滿佈熊bear bear 陪伴的一晚。

BBQ 燒豬仔骨,大份厚肉,肉質嫩,連小朋友都食得好乾淨。

小食酥炸魷魚圈配上檸檬汁,熱辣辣,彈牙!!

1K
2023-06-20 172 views
熊小館入面有好多熊仔擺設,熊迷必到之地,另外入面仲有好多小朋友都岩玩既熊仔公仔同埋小熊閣落可以俾小朋友响入面玩玩具。食物方面:熊仔造型既漢堡包好靚,好吸睛,薯條新鮮香脆,漢堡包大大個。鐵板牛扒套餐都好抵食同大塊厚切,上餐速度好快,配埋熊熊頭特飲超開心。原隻熊仔冰甘上,好可愛既造型加配可樂黑牛。甜品心太軟仲可以有生日快樂熊仔圖案,小編好鐘意呢個配搭又美觀又好味,心太軟唔會好甜。另一款焦糖燉蛋都好好味。

食物方面:
熊仔造型既漢堡包好靚,好吸睛,薯條新鮮香脆,漢堡包大大個。

烤棉花糖吐司賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧香焗厚身的牛油吐司上,整齊排滿大大粒燒烤用棉花糖,金黃的表面上再淋上朱古力醬,賣相非常吸引。吐司外脆內軟,牛油香味滿溢,表面的棉花糖呈半溶狀,入口軟糯甜蜜,帶點黏黐口感,加上醇香的朱古力醬,美味又邪惡令人難以抗拒。炸薯條配肉醬賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧薯條炸得金黃香口,脆卜卜口感十足,加上鮮鹹濃郁的肉醬,惹味十足必試之選。心太軟賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧心太軟朱古力香氣四溢,細細切開,軟滑濃郁的朱古力漿傾瀉流出,入口暖笠笠,蛋糕口感軟棉嫩潤,帶有淡淡的可可苦味,味道不會太過甜膩,下午甜點良選。白熊、黑熊賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧飲品以汽水作底層,表面蓋上巨大雪糕球,以及精緻可愛的熊啤啤冰飾,打卡必點。汽水冰涼解膩,雪糕香滑細緻,不失為最佳夏日消暑飲料。環境:🐧🐧🐧🐧🐧🐻餐廳以熊啤啤作主題,採用大量熊啤啤公仔、畫作等佈置,營造出溫馨歡樂的氣氛。餐廳更特設小童遊樂區,可讓家長陪同小孩在內耍樂遊玩,合家歡必選。🐧❤️結語:美味又好玩的熊啤啤餐廳,愛熊人士必到打卡點。

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧

薯條配肉醬

炸薯條配肉醬

賣相:🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

汽水冰涼解膩,雪糕香滑細緻,不失為最佳夏日消暑飲料。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧🐻

🐧❤️結語:美味又好玩的熊啤啤餐廳,愛熊人士必到打卡點。

2023-06-17
Type of Meal
Tea
薯條配肉醬
白熊、黑熊
多數Mega box 都係因為要買傢俬或者睇戲,但係餐廳選擇原來都唔少,經過見到呢間熊仔主題嘅親子餐廳,主要西式食物為主,隨便睇吓餐牌價錢都好合理,冇因為親子餐廳而mark up 價錢,呢一樣嘢好加分,食物質素都唔錯,咁多食物之中最推薦的是 「鐵板西冷牛扒」,上枱嘅時候鐵板咋咋聲,黑椒汁勁惹味,份量也是有點誇張,人均消費一百多已包餐湯、餐包、飲品。兒童餐選擇有三個,70幾蚊至80幾蚊 重包埋一杯果汁,小朋友最愛當然係啫喱糖間唔中食吓都唔錯餐廳有好多熊仔的巨型毛公仔🧸熊仔油畫🖼️ 非常適合打卡拍照,而且仲有遊戲角俾小朋友放下電,好適合一家人親子活動—————————————————熊小館 (九龍灣)九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #lunch #九龍灣美食 #megabox___

間唔中食吓都唔錯

—————————————————

熊小館 (九龍灣)
九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
___
🥇Follow @eathkgirls
# eathkgirls
2023-06-09 174 views
繼續慶祝生日,今次去到九龍灣等朋友收工。咁就去咗Megabox食飯,依間餐廳有露台位可以睇住溜冰場。途中仲有ice hockey 比賽睇咁我哋就揀咗二人餐A ($298)再加$10 轉咗做燒汁牛柳。#燒汁牛柳 - 我哋叫咗5成熟,咁上到枱都有5-6成左右既👍🏻唔會overcook 咗食落牛柳好冧身,冇筋同埋肥膏。每一啖都好有牛味再配埋燒汁。好味😋另外佢有埋薯條同雜菜做配菜#卡邦尼意粉 - 卡邦尼既汁好creamy 好多食到底都撈得均,而且意粉冇煮到爛啱啱好食落冇平時好滯同好油膩既感覺另外我哋加咗個#青醬野菌闊條麵 ($69)- 一上枱就聞到青醬好香,菇既份量好足食落都有青醬味闊條麵煮得好彈牙冇黐埋一舊而且每一條都有青醬既味道依個我同朋友都覺得好好食😍最後二人餐有跟埋個甜品係雪糕每一枱都有一隻熊仔陪住食飯,而且成個餐廳啲熊仔主題都好靚

另外佢有埋薯條同雜菜做配菜

食落冇平時好滯同好油膩既感覺

另外我哋加咗個#青醬野菌闊條麵 ($69)
- 一上枱就聞到青醬好香,菇既份量好足
食落都有青醬味
闊條麵煮得好彈牙冇黐埋一舊而且每一條都有青醬既味道

依個我同朋友都覺得好好食😍

最後二人餐有跟埋個甜品係雪糕
每一枱都有一隻熊仔陪住食飯,而且成個餐廳啲熊仔主題都好靚

• 深海帶子拼醬燒汁牛柳
同小朋友MegaBox買完野打算食個飯,見到呢間餐廳以熊啤啤為主題,好似幾岩小朋友。環境寬敞、明亮,裝潢精緻可愛,備有兒童遊戲區和party room,是一個很適合舉辦生日派對和家庭聚餐的地方。小朋友有得食又有得玩,真係可以放電~餐廳提供多款美食選擇,其中最受歡迎的當屬他們的牛扒和卡邦尼意粉。🌟鐵板肉眼扒牛扒好大塊,份量足,切開係7成熟,肉質鮮嫩多汁,口感非常好,搭配上餐廳自家調製的醬汁,味道更是一流。配菜都唔少,有粟米粒同埋洋蔥粗身既薯條。🌟卡邦尼煙肉扁意粉🍝而卡邦尼意粉軟硬適中,再加上鮮美的蔬菜和香濃的醬汁,讓人食指大動,小朋友都食到停唔到口。🌟法式蛋黃醬焗鮮蘆筍香滑的蛋黃醬味,蘆筍鮮甜可口,好爽脆,份量都足,好味😋美食表現非常不錯,讓人滿足且食量十足。餐廳的氛圍和裝潢也非常適合家庭聚餐和舉辦生日派對,讓大人和小孩都可以在這裡度過一個愉快的時光。最推介係有個專為小朋友而設既玩樂區域,入面有好多玩具亦有一些圖書📖,可以俾小朋友睇👍🏼

🌟鐵板肉眼扒

🌟卡邦尼煙肉扁意粉🍝

🌟法式蛋黃醬焗鮮蘆筍
香滑的蛋黃醬味,蘆筍鮮甜可口,好爽脆,份量都足,好味😋

• 卡邦尼煙肉扁意粉
  • 鐵板肉眼扒
  • 法式蛋黃醬焗鮮蘆筍
2023-06-04 164 views
Megabox 11樓一間親子餐廳餐廳內到處也有大大小小的熊仔裝飾還有一個區域給小朋友玩玩具和看圖書各款下午茶餐價錢由$44-$56不過份量不算多真的只能當小食包括飲品一杯食物味道正常店員服務態度也很友善假日到商場逛街累了來吃下午茶也是不錯的選擇咸酥流心芝士吐司$46芝士味不算很突出不過也有拉絲效果只有一小塊吐司性價比較低豬扒配牛油酥皮吐司$48味道很普通比較像一般三文治金磚西多士$44(配朱古力漿)不論味道還是賣相也最高分
Megabox 11樓一間親子餐廳

芝士味不算很突出不過也有拉絲效果
只有一小塊吐司性價比較低

豬扒配牛油酥皮吐司$48
味道很普通比較像一般三文治

金磚西多士$44(配朱古力漿)
不論味道還是賣相也最高分

2023-06-03 136 views
在香港,有親子餐廳的選擇並不多,如果想舒舒服服的大人聊天,必須有一個兒童空間,朋友介紹去MegaBox 11樓,地方頗大的親子餐廳。這間親子特色之處是每一個角落都有可愛的啤啤熊,餐廳的中間位置更設有兒童圖書館和遊樂區,對於家長和小朋友都非常周到。由於是親子餐廳,所以設備和餐具上都有特別為小朋友而設,還有一間party Room,如果想舉行小型生日會,或者想幾個家庭聚在一起,可以預約這間party Room大家可以相聚,安心用膳,小朋友又可以享用遊樂設施。我們叫了一份二人套餐二人餐包括兩碗羅宋湯和法包深海帶子拼醬燒汁牛柳+$10選擇了蜜桃汁去雞腿🍗飯兩個雪糕飲品另外再叫炸魚薯條和兒童餐$75每樣食物的份量都頗多,也非常適合小朋友進食。價錢大眾化,食品也大眾化,是不錯的親子餐廳,如果家長想歇息一下,這間餐廳是一個非常好的選擇。

我們叫了一份二人套餐

二人餐包括兩碗羅宋湯和法包
深海帶子拼醬燒汁牛柳+$10
選擇了蜜桃汁去雞腿🍗飯
兩個雪糕飲品

另外再叫炸魚薯條和兒童餐$75

每樣食物的份量都頗多,也非常適合小朋友進食。

今次用媽媽嘅身份嚟呢個餐廳😬記得幾年前黎呢到見到身邊嘅人都係帶小朋友嚟呢度用膳,今次同老公帶埋仔仔一齊嚟🤪下午餐menu好吸引 ,有飽肚、有小食,兩款都有order, 畢竟下午5:00食有點尷尬,想食飽啲😋烤雞肉羅宋湯螺絲粉——雞肉嫩滑,配上羅宋湯湯底,好惹味。芝士醬油魚柳鮮蛋焗飯——層次的口感和香濃味道。覺得大魚大肉加醬汁太濃重的朋友,芝士醬油兩者調味得宜🤤薯條配檸檬沙律醬 好fresh🎉豬扒配牛油酥皮吐司 ——好香牛油味,入面有生菜 、蕃茄 、同埋塊幾厚嘅豬扒,口感唔錯。金磚西多士——下午茶必食 ,牛油放在一旁👍🏻揀左朱古力漿,反而不太甜😋夏日炎炎,當然來杯「開懷特飲」薔薇之戀🍷(玫瑰花茶柚子)和芒果橙汁 🍹好味😋爽呀😎最後仲有同仔仔周圍同啤啤熊影相🧸😍

烤雞肉羅宋湯螺絲粉——雞肉嫩滑,配上羅宋湯湯底,好惹味。

薯條配檸檬沙律醬 好fresh🎉

最後仲有同仔仔周圍同啤啤熊影相🧸😍
2023-05-20 141 views
呢日去Megabox買野,夜晚到訪呢間以bear bear熊做主題嘅親子餐廳。入邊嘅環境相當闊落,仲設有俾小朋友玩嘅專區,餐廳裝飾有心思,處處都見到有熊啤啤主題嘅裝飾,打卡一流。法式香草牛油焗田螺($50)- 呢個超有驚喜,用鐵板上菜,keep住熱辣辣,田螺配埋香滑嘅薯蓉一齊食,味道超好。黑松露忌廉汁煙三文魚天使麵($92 + $25跟餐)- 天使面嘅分量唔少,加埋煙三文魚同黑松露忌廉汁,入口好味。天使麵煙韌彈牙,吸收咗忌廉汁,味道十分濃郁。鐵板肉眼扒($155)- 叫7成熟,但食落肉質好鮮嫩,一啲都唔韌,牛味好濃郁。薯條炸得好脆好乾身,好香口。跟餐仲有餐湯、蒜蓉包同埋餐飲。玫瑰法式燉蛋白($25)- 燉蛋白入口充滿蛋味,好creamy,配埋面頭嘅焦糖一齊食,味道充滿層次。套餐包埋羅宋湯同飲品,加$18可以upgrade做特飲。羅宋湯足料,熱辣辣,味道唔錯。由於食得太飽嘅關係,餐飲我哋點咗熱檸茶同熱檸水各一。

2023-05-12 154 views
嗱,老實講一句啦。今日黎到Megabox嘉禾睇戲,同一層有間隱蔽的親子餐廳—熊小館 🐻入到黎,見到有個play area,專俾小朋友睇兒童刊物,玩熊仔,好多小朋友,好熱鬧,營造個氣氛都幾好👍每一台都有一隻熊仔陪住你,好似個slogan:總有一隻喺左近。BBQ豬仔骨。估唔到個份量都好足夠,燒得好香,肉質鮮美,啖啖都係豐富的膠原蛋白和骨髓,表皮金黃酥脆。安格斯漢堡。肉質鮮嫩,非常Juicy。唔好睇佢好似細細個,其實塊牛肉好厚,而且脂肪分布均勻、肉質鮮嫩多汁,我地見到好多人都係食呢個餐,非常受歡迎。熊小館平民化西餐,注入親子元素,小朋友玩得開心,大人食得開心,值得一試。
嗱,老實講一句啦。