2020-05-02 539 views
之前來過吃下午茶SET,超高質又好味,迢次就再次來到晚餐可以單點或是點套餐,還有是日廚師推薦。地方環境寧靜舒服,會提供免費薄荷水。南瓜黑松露湯(+HKD12),南瓜味道不重,味道一般,加上黑松露作點綴,顯得高貴,這是廚師推薦之一。香煎虎蝦配黑松露鮮燴飯(HKD148),原本以為虎蝦是整隻,沒想到是變成絲狀,沒有吃到虎蝦本身鮮味。味道覺得有點失望,而且價錢比較偏高。加HKD25就可以有精選蛋糕,不是每天都一樣的,這天只有士多啤梨雪糕窩夫,份量同甜度不錯。飲品是什麼我忘記了,味道比較一般。最後小食拼盤,什麼都有,有番薯條、豬仔骨、腸和雞翼,番薯條感覺特別,番薯條重,另外腸和雞翼都夠入味,但豬仔骨就比單點的豬仔骨肉質沒咁口嫩。
之前來過吃下午茶SET,超高質又好味,迢次就再次來到晚餐
可以單點或是點套餐,還有是日廚師推薦。
地方環境寧靜舒服,會提供免費薄荷水。

味道覺得有點失望,而且價錢比較偏高。

飲品是什麼我忘記了,味道比較一般。

但豬仔骨就比單點的豬仔骨肉質沒咁口嫩。
  • 小食拼盤
2020-04-28 654 views
發現左沙田有一間環境舒服而且好好味嘅下午茶。係喺希爾頓中心冒險樂園隔離👍🏻👍🏻👍🏻叫 Cafeholic 🥰今日我去食afternoon tea 👍🏻我叫咗依個香煎雞扒煎雙蛋厚多士配湯通粉😚😋 Macaroni in soup & Chicken Fillet, Eggs and Toast !!!!!!!! 都只係$44 ,另外再有+1服務費, 通粉幾好食,味道唔會太濃。有得揀太陽蛋/炒蛋,我揀咗炒蛋,炒蛋幾嫩滑,加少少黑椒都好好食。重點係佢個雞扒!個醬汁配雞扒好好味!雞扒亦都好嫩滑,肉質唔會太靭。呢個係餐牌~真心推薦大家嚟試吓~
發現左沙田有一間環境舒服而且好好味嘅下午茶。
我叫咗依個香煎雞扒煎雙蛋厚多士配湯通粉😚😋
呢個係餐牌~真心推薦大家嚟試吓~
2020-03-11 794 views
和朋友相約係沙田食lunch,想坐得舒服啲慢慢傾下計,諗到呢間cafe,有卡位坐,可以慢慢食我們都選了黑松露珍珠帶子蝦意粉,汁煮得好 creamy ,份量同料又足,蝦同帶子都有好多,好美味果然沒有選錯,想慢慢坐,食物又好味第一時間諗呢間!

果然沒有選錯,想慢慢坐,食物又好味第一時間諗呢間!
2020-02-24 589 views
#double👧🏽👧🏻吃在沙田-【🕒下午茶時間🍴💁🏻‍♀】..#🥭👧🏻-🔹🐥雞肉醬扁意粉 ($48) 雞肉醬意粉🍝第一次食 口感沒豬肉牛肉咁好 因為較大粒 不過份量都足夠 價錢合理⭐評分:7/10-🔹卡邦尼煙肉忌廉扁意粉🍝 ($56)質素有點不穩定..有時好creamy 有時偏乾 加了洋蔥🧅 爽口😍 煙肉份量也不少 意粉質感剛好⭐評分:7.5/10-🔹煙三文魚沙律🐟x吞拿魚班尼迪蛋🍳($59)三款入面 最推介呢個🧡個英式包 好好食啊!搽左牛油🧈 烘得好香脆 加上呑拿魚 同碎蛋沙律🥗 咸中帶甜班尼迪蛋再流心一點就好 煙三文魚🍣捲成玫瑰形🌹其實都好大塊架😍🤤⭐評分:8/10-✔加一服務費---------🏝環境:7/10🛋服務:8/10💲價錢:7/10💥翻兜指數:7.5/10-🍴餐廳名稱:Cafeholic (沙田分店)📍地址:沙田沙田正街3-9號希爾頓中心3樓63號舖-🔎餐廳類別👉🏼#double_咖啡店🔎菜式類別👉🏼#double_西式🔎選擇口味👉🏼#double_咸-#double_official #double_兩姐妹#double_mango #double_apple #d
#double👧🏽👧🏻吃在沙田
【🕒下午茶時間🍴💁🏻‍♀】

#🥭👧🏻

🔹🐥雞肉醬扁意粉 ($48)
⭐評分:7/10
🔹卡邦尼煙肉忌廉扁意粉🍝 ($56)
⭐評分:7.5/10

🏝環境:7/10
🛋服務:8/10
💲價錢:7/10
💥翻兜指數:7.5/10
🍴餐廳名稱:Cafeholic (沙田分店)
📍地址:沙田沙田正街3-9號希爾頓中心3樓63號舖
🔎餐廳類別👉🏼#double_咖啡店
🔎菜式類別👉🏼#double_西式
🔎選擇口味👉🏼#double_咸
#double_official #double_兩姐妹
#double_mango #double_apple #doubleig #doublefood #相機食先 #hkig #hkgirl#hkfood #hkfoodieblogger #hkfoodie #hklife #hk#hk852#likeforlikes#一路食一路post#Cafeholic#cafe#shatin#沙田
2020-01-27 673 views
一個人路過,唔想再食紅頭大腳叔,放假又難得放下小朋友,一個人出走,想食好dd,就走入呢間價錢都幾合理嘅小餐廳,點知都有驚喜啊!set lunch 都有很多選擇,我對黑松露情有獨鍾,所以選了……龍脷柳黑松露薯蓉望到好大碟,味道非常之好! 結果,真係要用相當嘅時間先可以食晒。79蚊我覺得超值。熱朱古力要加錢,味濃,但唔多奶咪同唔甜,要另外加糖……整體都好滿意。埋單共$1xx , 雖然比平時貴少少,但非常之好。發現側邊多數人都係一個人入去食嘅……食物都好快就送到,值得再去。
龍脷柳黑松露薯蓉

熱朱古力要加錢,味濃,但唔多奶咪同唔甜,要另外加糖……

龍脷柳配黑松露薯蓉
龍脷柳配黑松露薯蓉
2020-01-24 480 views
今日午餐時間和同事來到沙田希爾頓中心的Cafeholic餐廳吃lunch,這店是同事常來的,午餐時間不用等位即可入座,店內位置都頗多,環境亦好不錯呢!我們都點了午餐:香煎龍脷柳.忌廉汁配薯蓉,而將薯蓉改為白飯,因為天氣涼涼地想吃飽一點~餐來到了,香煎龍脷柳煎得金黃色而且味道很香又啖啖肉的,龍脷柳質感亦好鮮嫩,龍脷柳之上淋上香濃的忌廉汁,非常適合,仲有爽甜的蟹籽在面頭,好讚呢!而且有熱辣辣的西蘭花和白飯,第一次來竟有意想不到的食後感,下次再試其他午餐。

香煎龍脷柳.忌廉汁飯
$91 (Lunch)
香煎龍脷柳.忌廉汁飯
2019-12-01 978 views
呢間餐廳有lunch set,同埋佢既lunch set係日日唔同既。今日同朋友一人叫左一個lunch set,係煙肉雜菌橄欖油意粉同埋忌廉芝士汁肉丸意粉。餐飲方面我地都叫左熱咖啡。朋友既忌廉芝士汁比起我既橄欖油意粉吸引好多,鍾意忌廉芝士既朋友一定明!同埋估唔到佢既肉丸竟然係雞肉丸而唔係牛肉丸,同忌廉芝士汁更夾!我既雜菌橄欖油意粉,其實都可以。煙肉同雜菌既份量都好多,美中不足係覺得油左少少。咖啡都唔錯,應該係即磨咖啡,咁又滿足到每日最少一杯咖啡既我。

大多數餐廳的下午茶時段,都是去到下午五點半截單,「Cafeholic」的卻竟然去到晚上六點。今日下午5:45左右,偶而經常希爾頓中心看到此優惠時,就索性將下午茶當作early dinner慢用。入座後,我隨即點了個吞拿魚碎蛋沙律法式多士配熱錫蘭奶茶,盛惠39元。法式多士一碟四件,有香濃的吞拿魚醬、以及清新的碎蛋沙律兩款口味。兩款都塗得厚厚的,個人而言較喜歡碎蛋沙律法式多士。另外,沙律菜混了橄欖油,健康滋味!錫蘭奶茶大大杯,建議不要加糖才能喝出錫蘭茶味!Early dinner加一後都只是43元,真是抵過吃快餐!

吞拿魚碎蛋沙律法式多士配熱錫蘭奶茶

吞拿魚碎蛋沙律法式多士

錫蘭奶茶大大杯,建議不要加糖才能喝出錫蘭茶味!
熱錫蘭奶茶

2019-11-21
$39 (Tea)
吞拿魚碎蛋沙律法式多士配熱錫蘭奶茶
吞拿魚碎蛋沙律法式多士
2019-11-03 663 views
陪女出沙田做激光,看看時間14:30,趁未夠鐘,三姊妹與亞女先去希爾頓中心Cafeholic搵食,這間我已來過好多次,都沒太大失望。/我們叫了T8芝士蟹棒泡菜烏冬(女話好味),T9雞扒雙蛋厚多士湯通粉(家姐話味道唔錯,更想不到下午茶既雞扒份量咁多),T10雞肉醬扁意粉(家姐話味道唔錯),T11卡邦尼烟肉忌廉意粉(我唔食烟肉,掃埋去碟邊,烟肉份量都唔少,味道唔錯,只是食了半碟都感到很漏了),檸檬茶味道正常,凍咖啡味道都唔差,四個餐埋單200幾,坐得舒服,食物唔差,份量也很多,抵食!!
2019-11-01
Type of Meal
Tea
2019-09-29 818 views
本來約咗去沙田新城市simplylife食晚飯,但係因為有示威者同埋警察,基本上呢一日新城市好多店舖都閂曬,就去左附近嘅希爾頓中心搵嘢食。希爾頓中心嘅鋪頭都閂咗一半以上,因為唔想入去明將打大佬,又好似記得呢一間西餐廳口碑唔錯,就入去一試。呢度既dinner set menu款式唔算多,我哋揀咗個帶子松露意大利飯,另外佢主餐牌除咗小食之外,如果揀飯,扒等等款式,都可以加錢轉為套餐。而我哋就揀咗一個小食拼盤,呢個係唔可以加錢轉套餐嘅。首先一嚟係跟餐嘅白湯,就咁睇都已經可以見到好濃,唔會喺稀到似水嗰d,味道都幾好,好滑。跟住就係小食拼盤,拼盤有雞翼,沙律,腸,豬仔骨,最特別嘅係番薯條。除咗豬仔骨係唔建議之外,其他都ok,不過不失,最好味就係炸得好香好脆又唔會好油既蕃薯條。有驚喜嘅係個帶子什菌黑松露意大利飯,松露味好香飯亦都好creamy, 意大利飯偏軟身少少,帶子有三隻都幾大粒,彈牙既,最重要真係個sauce整得好食,以一般西餐廳質素計,好有驚喜,唯一扣分位係食到最底見到比平日其他意大利飯多既油,如果油可以少dd,呢個飯就好高質了。

2019-09-22
Type of Meal
Dinner
2019-09-23 640 views
逢假日我多數會一早起身去跑下步,跑步🏃🏻‍♀️完架要食下早餐🥣啦,行下行下就去左沙田希爾頓中心的cafeholic,咁我就叫左果咖啡☕️同火腿雜菌🍄蛋奄列,我平時同麥生一齊食早餐的話9成9都係去茶餐廳🍴食早餐,好少會去呢dcafe 食早餐,所以對我來講都幾開心🥳可以試下新野,果蛋煎食幾好加埋d磨菇真係好正,咖啡☕️都不過不失,下次可以來開沙田新城市做運動的話,都可以再來食下的,唔錯唔錯😚😚
2019-09-20 397 views
沙田開了Cafeholic已有一段日子,但一直沒有機會試。適逢今日與好朋友飯聚,大家又住新界區,便相約到此。大家都點了「芝士白汁煙三文魚菠菜鮮菌扁意粉」超多煙三文魚,個白汁好creamy,加埋雜菌成件事都好夾。另外「蜜糖雞翼」也相當出色。外皮焗到有點焦脆,還有甜甜的蜜糖味,好juicy。
另外「蜜糖雞翼」也相當出色。
外皮焗到有點焦脆,還有甜甜的蜜糖味,好juicy。
2019-09-18 330 views
喺沙田區成日都諗食乜早餐,都係連鎖店無乜好揀,今朝友人決家上黎我屋企前幫我落單好seeet 呀!用app 落單叫左蟹柳炒蛋蕃茄通,蕃茄味係好濃,絕對唔係溝水,so nice。唯一係跟餐無多士食,但總括黎講都係好滿意😋😋好味道 PS: 用某 app 因為有discount, 滿$40減$15! 仲平過食茶記lol
2019-08-31
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
2019-08-31 458 views
逢星期五大家都想出去食飯一大班人要係沙田搵餐廳食lunch都真係幾難cafeholic算係人流唔多唔洗排隊食物質素又ok既一間餐廳今次食左香蒜白蜆意粉蜆肉夠鮮味但係食到有沙蒜香味同油味都好重有d太oily意粉硬度岩岩好之後同事話佢食個豬扒飯都幾好味但到點餐飲既時候真係比個侍應吹漲我地16個人 分左幾檯食我地個檯餐飲想叫咖啡但係佢同我地講:部咖啡機壞左冇得叫咖啡隔離檯叫左咖啡就有???真係理解不能其實之前餐飲方面都中過一次伏有位同事A餐飲叫左熱朱古力點知原來lunchmenu唔包 要加錢($16)咁正常一個人聽到客人餐飲叫左d要加錢既野飲都會friendly reminder下但係呢到既侍應真係好奇怪 咩都唔講希望服務方面可以改善下總括黎講cafeholic食物普通 價錢唔算平 但餐飲幾高質 中規中矩啦
逢星期五大家都想出去食飯

之後同事話佢食個豬扒飯都幾好味

但到點餐飲既時候真係比個侍應吹漲
我地16個人 分左幾檯食
我地個檯餐飲想叫咖啡但係佢同我地講:部咖啡機壞左冇得叫咖啡
隔離檯叫左咖啡就有???

真係理解不能

其實之前餐飲方面都中過一次伏
有位同事A餐飲叫左熱朱古力
點知原來lunchmenu唔包 要加錢($16)
但係呢到既侍應真係好奇怪 咩都唔講
希望服務方面可以改善下
2019-08-25 359 views
之前食過佢嘅lunch set, tea set都唔錯, 今次晚餐想舒舒服服食意粉就諗到佢🙂,價錢經濟得黎食物有質素環境又舒服.....dinner set 都有意粉、飯同牛扒,可惜無我地想食嘅黑松露意粉咁我地就散嗌,其實散嗌可以加錢有埋湯、飲品、沙律(自製set),都幾抵😉意粉份量足又多料,好多蜆肉仲有三粒帶子(只係帶子咸左少少),大滿足~不過一個意粉當然唔夠食啦,我地仲叫左個煙三文魚benedict蛋配英式麵包,個包有烘脆個汁又好味,仲有烤蕃茄伴碟👍🏻碟野一上枱已經顧住食唔記得影相添😛~食意粉同benedict好選擇~
~食意粉同benedict好選擇~