2024-10-01 0 views
今日同小朋友去沙田玩,玩完見到呢間餐廳好似都幾多人甘,應該都唔會伏,點知真係伏左。叫左三個大人餐,一個兒童套餐,但隻雞翼係生到紅卜卜,同個職員講佢話俾我聽係瘀血唔係唔熟,但另一隻雞翼係熟嘅。其實我無諗過要咩compensation,但都唔好甘hea 我。比小朋友食嘅食物都可以甘唔小心,服務仲要甘差,仲點會有下次。其他食物不過不失,係個吞拿魚意粉無吞拿魚😅

2024-07-29 344 views
由於在沙田返工,所以久唔久就會去幫趁佢哋嘅早餐/午餐。呢度環境乾淨又安靜,早餐係比茶餐廳貴少少,但係佢嘅蛋係新鮮又大隻,唔係水汪汪冇蛋味嗰啲貨! 檸檬茶係我嘅最愛: 香水檸檬加上清香的紅茶,既有茶味亦有檸檬香味,唔係苦澀的濃茶!佢嘅㗎啡都香濃順滑,飲完覺得好舒服~午餐雖然相對比較普通,但意粉爽滑、焗飯用炒飯。我經常選擇食佢嘅豬扒/排骨,唔會有梳打粉味♡希望....佢可以Keep到水準,我會繼續支持!!
由於在沙田返工,所以久唔久就會去幫趁佢哋嘅早餐/午餐。
希望....佢可以Keep到水準,我會繼續支持!!

Type of Meal
Lunch
  • Cappuccino
2024-05-19 498 views
每次去沙田行完街要食飯嘅時候都會諗一大餐,因為喺沙田市中心食一餐飯真係唔平。有一次我哋就行咗去沙田新城市隔離嘅小商場-希爾頓中心,結果發現呢間價錢唔係太貴嘅西餐廳,見選擇都幾多,決定入去試吓啦。今次我哋就叫咗一個意粉同埋一個pizza。黑松露帶子蘑菇忌廉扁意粉呢個黑松露帶子雜菇忌廉扁意粉,賣相唔錯,有三粒帶子喺面,而且都有不同菇類喺裏面,而且黑松露忌廉汁都幾稠身,都幾掛汁,整體個意粉都幾唔錯。煙三文魚青芥末薄餅呢個煙三文魚青芥末薄餅比我想像中有啲驚喜,因為喺整個Pizza上面都放咗唔少沙律菜,雖然食嘅時候有啲論盡,但感覺就好似健康啲。而餅底方面都整得幾薄,都幾脆口,可惜煙三文魚就咸咗少少,不過整體都幾出色,二$96呢個價錢冇得輸。雖然餐廳環境唔錯,可惜嘅係員工嘅服務態度就一般般啦!

煙三文魚青芥末薄餅

雖然餐廳環境唔錯,可惜嘅係員工嘅服務態度就一般般啦!
2024-04-13 325 views
星期六下午,中午去吃午飯。叫了牛扒、雞扒沙律。食物質素冇價錢合理的,所以一直有幫襯。但係服務就一貫地低於水平。一坐低叫完餐,牛扒好快就到。但係雞扒就等咗成15分鐘,牛扒都就嚟食完。吹咗佢一次,終於送到,但就睇住佢兩份沙律一齊出,其中一份是另外一台遲10分鐘才坐低的客嘅。睇得出佢哋出賽根本就亂咁嚟,唔係先落單先做,儲埋幾張先一次過出。結果就遲嚟先有得食,早叫就等足15分鐘。其實當時舖頭都未坐滿人,已經咁亂,人多就更加成日漏單。食落啲沙律,啲蛋仲要有蛋殼……再唔認真啲,好快生意就會比深圳搶晒啦!
星期六下午,中午去吃午飯。叫了牛扒、雞扒沙律。
其實當時舖頭都未坐滿人,已經咁亂,人多就更加成日漏單。
食落啲沙律,啲蛋仲要有蛋殼……
再唔認真啲,好快生意就會比深圳搶晒啦!

經常行沙田都會去食,食過佢嘅下午茶同晚餐牛扒嘢食雖貴但味道OK又無話特別好食只係沙田啲餐廳對比下其他特別貴所以㨂佢,諗住貴啲收加一服務費可以坐得舒服啲,點知有一次去食食食下叫人搭枱(我一個人坐二人枱)不止當天,我第二次去都係咁,無諗過哩啲收得咁嘅價錢餐廳都要搭枱,講服務態度真係無,叫佢唔回應,根本唔知佢係咪聽到我叫佢,叫多次佢又黑面晦氣,其實間餐廳食嘅嘢出面大部分西餐廳都食到完全無特別唔食哩間咁嘅嘢都無損失!!
2023-12-21 477 views
淡茂茂冇乜味(都可能係我重口味嘅)表面睇落去好多汁,但係全部流於表面,得個面有㗎咋而且每次想食千層麵都冇(足足五次)每次嚟都冇我都懷疑佢針對我多謝晒你呀,令我感受到俾人針對嘅感覺(早啲嚟晏啲嚟都冇你究竟幾時先有?)唔知佢擺個千層麵係mean度做乜想叫個人落單,笑死好耐冇人理,唔想幫人落單就整個QR code落單啦杯咖啡奶茶淡如水,飲奶水~大家樂都濃過佢可能唔適合我食返大家樂算懶高級咁呢樣冇嗰樣冇嗰個軟殼蟹飯個軟殼蟹腥㗎冇下次
淡茂茂冇乜味(都可能係我重口味嘅)
表面睇落去好多汁,但係全部流於表面,得個面有㗎咋

而且每次想食千層麵都冇(足足五次)
每次嚟都冇我都懷疑佢針對我
唔知佢擺個千層麵係mean度做乜

杯咖啡奶茶淡如水,飲奶水~大家樂都濃過佢
可能唔適合我食返大家樂算

懶高級咁呢樣冇嗰樣冇

嗰個軟殼蟹飯個軟殼蟹腥㗎
冇下次
2023-09-18 797 views
同家人岀去食飯諗起好耐冇黎呢度食就甘就一齊衝入去晚餐set menu 啲野選擇都算多我地叫左個牛同意粉帶子黑松露意粉係好食嘅但個牛勁多肥膏 唔知以為自己食緊油好失望芥末煙三文魚pizza 基本上每次黎都叫但今次啲煙三文魚勁咸食得好辛苦 明明之前食都唔係甘我地仲有叫波菜煙三文魚扁意粉 呢個都冇乜特別好壞食得下嘅小食拼盤個雞翼同豬好食其他野都係正常發揮但同之前對比下食物質素差左
同家人岀去食飯

小食拼盤個雞翼同豬好食
其他野都係正常發揮

但同之前對比下食物質素差左
2023-09-04 523 views
如前2篇食評所講,該名戴眼鏡男侍應(assistant manager)態度真係超差第一次幫襯,入到去叫嘢食,嗰個男侍應已經大大聲喝:「食乜!」跟住叫完嘢食想擺個餐牌响隔離檯,個男侍應又喝:「唔好掂我地啲嘢呀!」上菜嗰陣一碟碟丟上檯,張單丟過黎,成餐飯食到成肚氣。食物水準一般,不過侍應態度真係超級超級差,想幫襯嗰啲食客要預左受氣。
2023-08-31 449 views
今次黎到沙田搵野食,位於希爾頓中心既西式Cafe ,餐廳裝潢不錯,入面感覺幾有氣氛,一於入去試下侍應帶位入坐,坐位相對比較逼,基本上會聽到隔離枱交談內容,略欠空間感煙三文魚菠菜班尼迪蛋$92入面煮得過熟,味道一般,都幾失望下煙三文魚黑松露鮮菌忌廉燴飯$106食物只有微溫,似係放左一段時間沙律加$10另配,味道正正常常總括黎講,食物價錢唔算平,味道一般,侍應服務態度有待改善,如果可以選擇,我都唔會再黎第二次

煙三文魚菠菜班尼迪蛋$92
入面煮得過熟,味道一般,都幾失望下

煙三文魚黑松露鮮菌忌廉燴飯$106
食物只有微溫,似係放左一段時間

沙律加$10另配,味道正正常常

2023-07-16 645 views
早餐經常去呢間食。原因係價錢合理,食物質素都OK。例如圖中嘅B6早餐,有3塊漢堡扒,兩隻太陽蛋,仲有多士,加熱飲。坐得都舒服。所以都成日去。但係啲服務就一路都唔好。成日漏單、落錯單,安排座位又唔恰當。例如前兩日去,明明我過嚟先,又俾咗張大枱後面嚟嘅人。大家人數一樣,但係就唔係先來先安排位置。搞到我要坐得迫迫夾夾。啲侍應,好似個個都懵懵地咁。不過價錢平,都expect咁多,唔好落錯單就得啦。
早餐
早餐
2023-06-29 481 views
諗住搵個地方食下午茶 , 見到裏面冇乜人叫咗一個egg benedict加一個卡邦尼意粉一杯熱咖啡 熱檸水食物質素一般有一位高高瘦瘦戴眼鏡男侍應服務態度非常之差唔會再去幫襯
諗住搵個地方食下午茶 , 見到裏面冇乜人
叫咗一個egg benedict加一個卡邦尼意粉
2023-06-29
Type of Meal
Tea
2023-06-20 417 views
之前番工都有叫開下午茶外賣覺得唔錯估唔到今日再叫即刻嬲咗!首先烏冬唔同咗讚岐烏冬變百佳烏冬硬身得嚟完全索唔到湯湯又得半碗 好似撈烏冬咁湯還湯 烏冬還烏冬 完全唔知食緊乜!🙄
之前番工都有叫開下午茶外賣覺得唔錯
估唔到今日再叫即刻嬲咗!
首先烏冬唔同咗
完全唔知食緊乜!🙄
芝士蟹棒泡菜湯讚岐烏冬
TakeAway
2023-06-06 419 views
前年黎過一次,覺得扒唔錯林住再食多次。今次叫左個五成扒西冷set,仲韌過出邊煎既七成。份量都好一般,性價比低,差唔多兩舊水既價錢可以食一餐唔錯既扒,結果連個鐵板都無比我,以後唔會再黎了。
前年黎過一次,覺得扒唔錯林住再食多次。
今次叫左個五成扒西冷set,
仲韌過出邊煎既七成。
2023-04-07 917 views
沙田下午茶周圍都爆場,去返間小人D既商場見到呢間西餐廳有下午茶又唔洗等,唔使考慮直接入。餐廳環境舒適有格調,$5x 蚊嘆到個西餐下午茶算係甘。雖然係一間唔太旺既商場入邊,但人流比想像中多,估計夜晚都係需要等位。卡邦尼意粉,$58,食落不過不失。配一杯咖啡,上面印有自家品牌logo。芝士蟹棒烏冬,$52,湯底係泡菜,配合芝士,味道合格又唔會太濃。下午茶凍檸水係常有之選。整體感覺良好,服務態度優質,可以有6.5/10。

卡邦尼意粉,$58,食落不過不失。

配一杯咖啡,上面印有自家品牌logo。

下午茶凍檸水係常有之選。

整體感覺良好,服務態度優質,可以有6.5/10。
2023-03-26 542 views
同男朋友重遊舊地,一年前食過一次lunch,今次來食dinner,懶得諗嘅我地就揀左dinner set。西冷牛扒五成熟同虎蝦意大利飯。牛扒都有dd牛扒咩,可以煎老左,有d柴口,塊扒筋位比較多。而意大利飯就反而好好味,煎香嘅蝦流左d蝦油落飯入面超好味😋😋😋