2010-04-06 37 views
同男朋友次次經過都想試..最近終於的起心肝打去book位..打第1次去..話full晒..問佢幾時有位..竟然答我幾點都無晒位..咁算啦..再過多個星期又打去..都係話full晒..咁同男朋友就打算去撞下啦..竟然係有位囉..仲要係7點幾d繁忙時間喎我唔知佢地d位其實係諗住留返位俾walk in客定咩..唔明點解打去book位既就無位..walk in就有位囉..講返食物..叫左個烤雞pizza同牛油果蛋卷pizza唔知點解先上..食左一半先上前菜我睇返個pizza個介紹..好似就係靠呢款pizza起家但係完全唔覺得有咩特別..靠佢起到家都算勁牛油果蛋卷..個皮梗到切唔開..把刀又唔夠鋒利..總之切到隻手軟晒叫waiter俾水我地又叫極都唔應機..食物質數唔算好..又唔係平..service又差..完全無再泥食既原因..
同男朋友次次經過都想試..
最近終於的起心肝打去book位..

咁算啦..再過多個星期又打去..都係話full晒..

我唔知佢地d位其實係諗住留返位俾walk in客定咩..

講返食物..叫左個烤雞pizza同牛油果蛋卷
pizza唔知點解先上..食左一半先上前菜

我睇返個pizza個介紹..好似就係靠呢款pizza起家
但係完全唔覺得有咩特別..靠佢起到家都算勁

牛油果蛋卷..個皮梗到切唔開..
把刀又唔夠鋒利..總之切到隻手軟晒

waiter俾水我地又叫極都唔應機..

食物質數唔算好..又唔係平..service又差..
完全無再泥食既原因..
$80 (Dinner)
(Non-member)
前兩日係同老公豬拍拖四週年紀念日,我地專登黎返呢間野到Dinner..點知又係誤會老公卜左台,我又誤會佢卜左..結果..唉~~又要排隊,,哇!19:35一去到,駛唔駛咁多人呀~!行到埋去個企門口個黑3姐姐話2人台要等第18張!OMG!問佢可唔可以行開陣,佢話最好唔好,唔係要重新掛過咁慘~18張wo!!不過佢都幾細心咁講句唔好意思之後比左張meau我地睇下食咩~~唉~~冇卜台都知衰架啦..等下啦!我又想坐海景位,咪再問下姐姐要等幾耐先有海景位..點知原來比人卜晒..:...mad: 老公見我又真係好想.....咪下個姐姐,佢應承我地會盡量安排~之後等左20-30分鐘到左我地,都算幾快.估唔真係海景位~好令~老婆笑到見牙唔見眼(讚:排我同老婆前邊有個應該係1家4口,由o個2個小妹妹留完名之後一直企係個姐姐隔離,不停好似急口令咁係到問到未呀?有位未?快d啦!個丫媽就係咁黑面嘈佢,我同老公都聽到煩,勁想叫佢地收聲!但個姐姐居然仲一路keep住笑容答佢地神人丫)入到去坐左一陣,好煩惱唔知食咩好,樣樣都好似好好食~就捉左個waiter叫佢介紹,佢好熱心介紹左好多野食,之後好開心點晒野食等開餐~期待
前兩日係同老公豬拍拖四週年紀念日,我地專登黎返呢間野到
Dinner..
!OMG!問佢可唔可以行開陣,佢話最好唔好,唔係要重新掛過
咁慘~18張wo!!
唉~~冇卜台都知衰架啦..等下啦!我又想坐海景位,咪再問下姐姐要等幾耐先有海景位..點知原來比人卜晒..:...mad: 老公見我又真係好想.....咪[哎]下個姐姐,佢應承我地會盡量安排~
之後等左20-30分鐘到左我地,都算幾快.
估唔真係海景位~好令~老婆笑到見牙唔見眼

(:排我同老婆前邊有個應該係1家4口,由o個2個小妹妹留完名之後一直企係個姐姐隔離,不停好似急口令咁係到問到未呀?有位未?快d啦!個丫媽就係咁黑面嘈佢,我同老公都聽到煩,勁想叫佢地收聲!但個姐姐居然仲一路keep住笑容答佢地
神人丫
入到去坐左一陣,好煩惱唔知食咩好,樣樣都好似好好食~就捉左個waiter叫佢介紹,佢好熱心介紹左好多野食,之後好開心點晒野食等開餐~期待呢~!
但等左差唔多10-15分鐘都仲未有野飲囉!我地諗住傾下計唔緊要啦~
點知呢個時候有個waiter行過一野車低個蝦卷走左~仲聞到一陣怪味~~(我同老公即昤心諗佢唔係行過放屁咁型丫
我地都差唔多食完個蝦卷仲未有野飲!嬲嬲地叫左個waitress追野飲啦,佢居然拎左兩杯熱水比我地=.=||||汗
正當老公準備發脾氣嘈佢既時候d野飲到!算啦~~人地打工姐~~
之後差唔多又坐左10分鐘,有pizza食啦~~Yeah!!但點解個沙律仲未有既=.=??d菜未買XD?!咪叫個waiter幫手問問係咪冇落到order~
又隔左5分鐘到~我地又聞到陣怪味,之後又係o個個waiter一野車左個沙律落黎!仲要撞到老公隻杯!好彩只係整濕小小姐!但勁嬲既係佢一句sorry都冇講就咁走左去!!!!!!!

算!~今日係大日子,應該開開心心唔應該嬲既~之後我地食到勁飽係到傾計~係到左睇右望~
我地都坐左個幾鐘,睇住d waiter冇停過做~佢地真係好生意~~
望望下比我地望到個奇景,有個細細粒既waitress一野成張登舉起夜係頭頂-口-好大力丫~!我同老公睇到呆晒!!之後忍笑忍到好辛苦

不過佢舉登果下,佢隔離個男人巧尷尬囉~因為張登係佢塊面左邊1cm位置飛過,我諗打中左會幾痛~但個waitress好似咩都唔知咁一支箭飛走!(點講都好,呢間野點都有小小高級dd既餐廳feel,咁樣好似街頭馬戲團做show咁囉!唔知我仲以為自己去左睇街頭表演=.=)
最後我地食左個甜品就叫埋單~今次我地專登等怪味waiter行過之後叫佢~原來陣怪味唔係放屁,而係佢身上傳出黎~好似d人n年冇沖涼咁~
★麻煩公司高層請你地既員工注意下個人衛生!!感謝★
整體黎講,d野食同服務都ok既,不過有部份野可以改進下囉!!
1)有咩可能門口等位1miss就要重排架!!要少都可以過2-3個啦~!
2)好彩門口個姐姐夠大聲姐,咪都冇支就要人等叫名!企遠d/姐姐失聲咁點叫名?!之後又要人地重排???
3)唔該落野食既人唔好一野車d野食落黎囉!!今次好彩係水,如果係其他野有排洗囉!點返屋企丫?!
4)買單找錢駛唔駛咁耐??足足等左差唔多10分鐘先有人比張單老公簽!
2010-04-02
$215 (Dinner)
Anniversary
呢晚同老公+妹妹食飯....原本諗住食好野....點知.....1) 18:25...由於妹妹未黎到,我同老公諗住入去坐低等,個waitress話依家入ge話限時1.5hrs就=20:00交檯...咁妹妹又未黎到,咪問有無得留名/有無飛派....唔好意思,係百無!!!唯有坐係後面張sofa呆坐la....眼見好多人都因"限時"一詞卻步...其實講真1.5hrs係夠時間食有餘, 但你先至聲明限時限刻就未免令人反感~再加上無相關措施配合(i.e.留名/派飛)真係趕客lor!!! 2) 18:45...妹妹仍未見蹤影,但見人龍愈來愈長就唯有排隊入座先la...都係個句提醒你限時1.5hrs=20:15交檯~ 肥經理好有禮貌+醒目...我地order完食物就主動提議俾暖水我地~好吧,2杯暖水到手+妹妹都出現,頭盤送上就叫waiter加多杯暖水~so far感覺良好~ 3) 食頭盤中段,杯9成滿ge暖水終於送到>>老公左手近檯邊,即係隻手再稍為移動就會成杯跌落地~~~~ 4) 仍然食緊頭盤,老公未飲過杯暖水~某waiter好主動走埋黎加水~佢好人到將老公杯水(亦即係 3)中提及

4) 仍然食緊頭盤,老公未飲過杯暖水~某waiter好主動走埋黎加水~佢好人到將老公杯水(亦即係 3)中提及那杯)加到頂...我地呆左...

5) 意粉黎到lu...個waiter好趕咁衝埋黎...頭盤個碟我地都未來得及移開俾佢放低碟意粉,佢已經格硬一手放低碟野係某個檯角位就離開...

6) pizza都上埋檯喇...係食意粉到食pizza呢段其間, 某waiter(亦即係 4) 中提及的那位)不斷加水加水加水...佢真係好熱心加水...好似淨係識加水or被安排到加水/飲料ge岡位~但佢需要多加訓練lor,因為...其中一次黎加水時我妹妹主動交隻杯俾佢,佢竟然無理到反而拎起另外兩隻杯加哂水先...而且係一句"唔好意思"都無講過ga...~自始佢再黎加水我地都無再理佢...
7) 好喇, 食飽望一望錶都只係7:30而已...其實我地走得ga喇,不過見佢限時1.5hrs嘛,我地就坐足1.5hrs先走!!! 慢慢睇下飲品&甜品...之餘...係咁飲水&叫某waiter係咁加水~
8) 甜品黎到時啱啱有激光匯演....其實我地個位唔係好睇到ge je~ 食完諗住真係飲多杯水就埋單,so又叫某waiter加水~佢答我地"好",但過左一排都未見蹤影....妹妹話原本見到佢拎起水壺ga,但有個瘦經理係佢耳邊講左幾句野後佢就走左加飲料俾其他食客而無理我地~

-又係你地餐廳話限時1.5hrs ga ma, 我地無超時wor~
-之前某waiter係咁主動加水,依家我地主動要求加水反而唔加?!
-咁食完甜品飲多杯水係咪唔可以先?!

9) 最後,我地特登叫個瘦經理埋黎話[埋單&加水]~最後咪又係叫番某waiter黎加水....

食物水準就算一流(講真,呢晚只稱得上普通), 服務九流就注定失敗~
2010-03-26
$110 (Dinner)
2010-03-27 8 views
My darling brihday ...... I see openrice rice recommened this restaurant. We arrive 7:30 p.m. so many peoples to wait. The hostess tell me about 10 tables.We wait about 20 mins, we very lucky ..This table can see seaview. The waiter tell me iced tea&soft drinks have refilled. we order 2 diet coke. We order shrimp rolls ,full size waldorf salad,jamican jerk pizza, chicken tequila. Waiter afraid we cannot eat too much, so he recommened we order half size salad. that

that night is very busy , but he very hard to refilled our drinks.

My darling is very nice dessert .I order browine ,I tell waiter my darling brithday , so he

put candle on our dessert , my darling very happy. this night dinner is very good .

I recommened my friend go to this, waiter is ver good,food is very good, hostess is very

nice... I must always go to this.....

2010-03-27 11 views
: that day is my darling brithday day, I see open rice com very recommened this restaurant . When I arrived this restaurant about 7: 30p.m, so many people to wait .while I waiting the hostess very nice to tell me wait about 10 tables. I wait about 20 mins have table. this is very nice table, can see seaview. when I sit down waiting my darling. the waiter tell me ( soft drinks & iced tea have refilled) ..... so I order one diet coke. We order one shrimp rolls

down waiting my darling.
We order one shrimp rolls, waldorf salad full side , jamican jerk pizza, chic
tequila . the waiter afraid we order too much , so he recommened order half size
salad . That night is very busy , but the waiter very hard to refilled our drink !!!!!!!!!!
My darling is very nice the dessert .I orderone hot fudge browine . I tell waiter my
darlingtoday brithday . waiter put candle on our oder dessert . My darling very happy.
This is very good night ...........I will recommened my friend go to this restaurant. The
waiter is very good ,food is very good.hostess is very nice...

Type of Meal
Dinner
2010-03-27 9 views
前日去左CPK,因為我同3個fd都好想食pizza,同時又要就shopping地點,最終揀左依度食diner。7點半左右到左,門口已經有好多人登記,但系我地都沒轉o太,登記左等下,等既時間我地商量定食咩好hehe,約20分鐘左加,我地有台入左去坐低。侍應好主動埋黎介紹飲品野食,不過我地都系決定叫返自己諗定既野食。生菜包仲keep到水準...好食,chicken caesar d菜e然新鮮d雞又正,carbonara是我地至愛次次都要食佢,milan pizza都ok聞落幾香菇味又好食...幾特別=],brownie必食...真系好正。環境吾錯,侍應服務友善主動,下次要同屋企人黎先。=]yeahyeah
2010-03-26 36 views
星期三晚約左3個好朋友一齊聚一聚, 選擇星期三係覺得餐廳應該唔會太full, 唔駛排隊等太耐, 但為免麻煩, 已兩日前打電話去訂檯, 想選擇窗口位睇夜景啦, 點知要窗口位係要一個星期前打去訂, 咁都冇所謂....最重要係有位,唔駛等,同d朋友食得開心jie~點知成晚完全感覺唔到有任何優質既服務質素, 食到成肚火...原因如下:1. 我地8點準時到餐廳, 負責訂位的朋友姓鄭, 但卻被餐廳職員誤叫謝小姐. (在任何行業上, 講岩客人既姓/名係好重要架!)2. 唔知係咪由於佢叫錯朋友既姓, 所以帶錯位...明明4個人入去, 俾左張8人台, 坐定定睇menu既時候, 佢地先發現有錯要求我地轉檯...3. 轉檯後落order都冇問題, 但我地之後決定加單飲可以refill 既檸檬茶, 點知叫極都冇人落單4. 上菜完全冇次序, 我地點左1個salad, 1個pasta, 1 個pizza...但salad竟然可以最後先上...真係唔該哂 =_=" (其實食物既味道真係唔錯, 算係有水準的)5. 食飽之後佢拎左個dessert menu黎...我地本來有心想叫, 但因為太飽所以想坐多陣休息下先叫..
5. 食飽之後佢拎左個dessert menu黎...我地本來有心想叫, 但因為太飽所以想坐多陣休息下先叫...點知佢隔一陣就問我地要唔要, 好似好趕咁...最後我地都決定唔要
6. 我地完全冇叫過埋單既情況下, 有個非常冇禮貌既職員走埋黎掉底張單聲都唔聲就走左...(咩事呀大佬? 而家唔食甜品要迫我走呀? 果陣9點半左右, 出面又唔係有人等位, 餐廳又唔係滿座, 你又唔係要收工, 做乜要我咁早埋單呀???)
7. 我地決定唔理張單由佢放係張檯度繼續傾計, 杯檸茶講明可以refill既, 咁當然一路飲一路傾, 自然希望佢一路refill啦....咁佢睇唔到我個杯空左, 我都會叫佢黎refill...點知叫左幾個passby既職員, 口頭答左我得得得, 轉個頭10分鐘都係冇人黎refill...實在忍無可忍, 唔該你有就有, 冇就冇, 唔好呢頭答我得, 果頭唔見左人先得架...點做野架???
8. 好喇...終於等到有人refill喇...但係冇哂糖漿喎...咁問佢啦, 佢係拎走左成個樽冇拎返黎架! 原來...檸茶可以refill, 但係糖漿係唔可以的
9. 我地繼續坐繼續傾, 傾到10點半左右, 佢話要埋數叫我地埋左張單先, ok丫, 你要埋數我明白, 埋張單真係唔難...放低張visa jie...點知15分鐘後先有人黎收張單囉...(嘩, 你真係趕住埋數喎, 趕到可以黎催我地埋單但係唔黎收既)
10. 埋完單見仲有好幾圍檯仲食緊, 咁我地都繼續傾啦, 問過員工佢地收11點/11點半左右...咁一日你唔收工, 我唔阻住你, 我地suppose可以繼續坐繼續傾jie...反正你都收哂我檯上面既野, 除左杯冇人黎refill既檸茶....

最後我地傾到1045pm 就走喇...其實我明白我由8點坐到1045你地可能睇唔順眼, 但如果餐廳係有人排隊等位我唔介意食完就走, 問題係冇丫ma!!! 成晚d員工毫無笑容之餘仲十問九唔應....經過張檯放低d野一粒聲都唔出就走...唔明白點解間餐廳d員工可以如此死氣沉沉...唔知係咪餐廳欠佢地人工...
anyway, 一直覺得CPK既食物係好食, 所以都推薦朋友去果度聚餐, 可惜既係員工態度同服務質素真係差...所以大家只係想食唔介意服務的話一去無妨既~ 期待CPK管理層睇到呢篇留言可以好好反省/培訓一下d員工啦
2010-03-24
$102 (Dinner)
2010-03-22 11 views
今日真係食到一肚氣, 為既係 CPK 尖沙咀店 既食物衞生 同埋 服務態度CPK而家tea time 做緊promotion, order 任何full portion 食品可以加入$10 多兩杯餐飲我同家姐and 家姐男朋友order 左pizza, 加左一杯coke & 一杯lemon tea, 事關冷氣好凍我地要求唔要冰....第一次黎兩杯多冰既coke 同埋lemon tea, 叫左佢地換咁啱我坐正對住廚房既位.... 見到晒以吓既情況:個兩杯野放左係bar tender 張枱一段時間(10分鐘), 淨係見到一個中年四眼身型幾肥吓既男人係度忙緊(? bar tender)之後有個男waiter (唔知佢係咪比較高級, 因為製服唔同)行埋去接住半杯可樂, 然後加返頭先個杯有冰既coke 沖滿佢, 咁都算, 最差係俾我見到佢又倒埋d 冰落去, 之後唔用d 乜挑返d 冰出埋, 因為個男waiter 係背住我, 我唔係睇得咁清楚....但足夠俾我見到佢地兩個玩得好開心笑晒咁, 十分之反感!!!! 個男waiter 送杯野飲過埋既時候我好直接同佢講: "我睇到晒你地點處理杯飲品!!"佢仲
今日真係食到一肚氣,
為既係 CPK 尖沙咀店食物衞生 同埋 服務態度

咁啱我坐正對住廚房既位.... 見到晒以吓既情況:

佢仲扮晒蟹咋唔知!!!!!

埋單既時候我地問個女waitress 攞意見紙, 佢竟然話: "我唔知道有冇呢d 野"
之後一個經理就走埋黎問了解乜野事, 同樣我地問佢攞意見紙, 佢都話 "我地公司冇呢樣野", 真係吹到bear 一聲....

試問呢一間連鎖食店係點做client service???? 點做staff training & management!!
可唔可以有多少少既食物保証[/b]?

anyway, 係成班waiter 不知所謂一d 姐.... 失望!!!
2010-03-21
$80 (Tea)
2010-03-01 13 views
Carbonara: 煙肉夠味, 意粉好creamy, 個汁可以稀dClassic Caesar Salad: 個dressing 好好食, salad爽口 & Fresh, very good! Spicy sausage pizza: 個皮好薄, 好脆, 乾D, 但ok! Chocolate Banana Cake: 不會太甜, Good!服務殷勤, 一流海景!

服務殷勤, 一流海景!
2010-02-18
$150 (Dinner)
2010-01-27 11 views
任何都一流,食物非常好食~!全晚食了4樣野,分別有:蝦卷:清新!非常健康,有酸的配菜,相當開胃,最佳的前菜~!爽口~蝦彈牙!菜新鮮! 推介度:5中東沙律:略油膩,十分新鮮,少許辣味,味道層次豐富,不過底層的麵餅索油...吃的時候很飽肚,有油膩感覺,推介度:4烤鴨薄餅:中西合璧,取材自北京烤鴨,但十分熱氣,食完喉嚨痛..喜歡創新的朋友,一定要試!推介度:4 (無相)朱古力新地:味道偏甜,畢竟是美式食品,傳來香港已經減糖好多,又熱又凍,好得意!底下有朱古力布朗尼,中間是香草雪糕,頂層是奶油,加上少許果仁,重點是最尖端的螢光車厘子 (即飲宴乳豬眼....),很創新、吸引的飲品,老少皆宜,不過注意健康,少食為妙。推介度:4===================環境:不論你單身、拍拖、已婚......都適合到此餐廳~服務相當體貼!飲品會不停補充~水會主動問客人要什麼溫度,體貼相當~配上一流海景,一流!浪漫、溫馨...etc~想做細心的男人、女人,仲等!?快快快試試!建議:客人自己到櫃台結帳~減省客人等候時間、減輕待應工作。溫馨提示:請帶備相機前往!總推介度:5 (5為滿分)Amie.C
任何都一流,食物非常好食~!
全晚食了4樣野,分別有:

推介度:5

喜歡創新的朋友,一定要試!推介度:4 (無相)

===================

想做細心的男人、女人,仲等!?快快快試試!

建議:客人自己到櫃台結帳~減省客人等候時間、減輕待應工作。
溫馨提示:請帶備相機前往!

總推介度:5 (5為滿分)

Amie.C
蝦卷,大大隻!配料豐富!
中東沙律,配料:牛油生菜、提子乾、麵包粒、蕃茄...etc
有無敵海景!仲有幻彩詠香江~柔和燈光~!
2010-01-27
$125 (Dinner)
蝦卷,大大隻!配料豐富!
中東沙律,配料:牛油生菜、提子乾、麵包粒、蕃茄...etc
有無敵海景!仲有幻彩詠香江~柔和燈光~!
2010-01-22 11 views
與友人一行4人來吃晚飯.地中海沙律: 蔬菜新鮮, 但旁邊的薄餅沒甚味道.the work pizza: 味道不錯, 上面的意大利肉腸好好味.朱古力香蕉蛋糕: 朱古力和香蕉的味道非常match, 正!!!tiramisu: 太過濕和rum酒味略嫌不夠.整體ok, 會再來.
與友人一行4人來吃晚飯.

地中海沙律: 蔬菜新鮮, 但旁邊的薄餅沒甚味道.

tiramisu: 太過濕和rum酒味略嫌不夠.

整體ok, 會再來.
地中海沙律
the work
朱古力香蕉蛋糕
tiramisu
2010-01-13
朱古力香蕉蛋糕
2010-01-09 18 views
Greek salad(half):份量都幾多,有cucumber,sun dried tomato,olive,feta cheese,red onion等等,好fresh同fullCarbonara:個汁好creamy,好重芝士味,意粉都好彈牙,但份量就唔多牛油果烤雞肉pizza:批邊鬆化,內層軟熟...topping既牛油果同沙律菜好fresh,加埋烤雞肉同mozzarella cheese一齊食~好好味呀~雖然坐唔到window side,但我地坐個位都睇到少少既...同埋個環境都幾舒服!

2010-01-04 23 views
今年放大假留港,終可一嚐食飽就訓,訓醒唔起身,起身又發呆的生活!這天發呆至中午,想起應承外甥的小禮物,於是便出發到海運大厦買玩具,一於送禮兼買份俾自己!行過CPK才想起早午餐....和其它客人站在門口十分鐘也未見有侍廳出來帶位,今天只不過是一個平凡的週ニ,下午ニ時不是假期,為何會如此忙碌?終於入座,看見四週檯面也未執拾,侍應告知食物起碼要等半小時,假期心情蓋過理智!照等!無所謂!胃口不大,點了兩個份量比較少的午餐及半份沙律.大蒜薯蓉忌廉湯----似一碗麥皮多點,味道只有薯仔味,湯是完全沒有滑的感覺,太實在!很飽肚!泰式風味沙律(半份)----花生醬汁調較得不錯,整個沙律也是切細的甘荀、青瓜及菜,混入炸雲吞皮,感覺很香口!(除了那些柴皮雞肉)雞肉拿破侖意粉----看見放在意粉上的雞肉已....慶幸不是我的Order!磨菇辣肉腸薄餅----一切看似正常,但一拿上手已知出事!全個餅底也是濕的,完全沒有薄底應有的脆身感覺!辣肉腸非常硬身及咸.要一杯水也要叫幾次才有,薄餅出品的質素下降,往日的CPK去了那裏?一個平曰的午市也如此,假期怎算?
假期心情蓋過理智!照等!無所謂!
胃口不大,點了兩個份量比較少的午餐及半份沙律.
一個平曰的午市也如此,假期怎算?
大蒜薯蓉忌廉湯
泰式風味沙律
雞肉拿破侖意粉
鞋底是意料之內
磨菇辣肉腸薄餅
餅底全濕透
$110 (Lunch)
2009-12-07 12 views
一直很想試California Pizza Kitchen,於是跟男朋友去慶祝周年紀念,環境不錯,可惜剛巧碰上東亞運動會開幕,大家都選擇最佳位置看煙花,Sea view位早已full booking了,幸好,食物的質素不俗。Garlic Cream Fettuccine with Chicken: 由於自己比較愛吃Cream sauce,這個簡直是「賣飛佛」。Portobello Mushroom Ravioli:野菌味道十足,跟Fettuccine一樣,都是Cream sauce來的,吃過Fettuccine後,再多吃幾件雲吞,可能會覺得膩。Pizza: 想不到,第一次品嚐California "Pizza" Kitchen的pizza,竟然是最差,我自己都算是很吃得咸的人,但這個pizza真的咸得要緊,第一次來試難免有點兒失望。白牛(Sprite+Strawberry ice-cream):其實是由雪碧+士多啤梨雪榚,想不到兩種很普通的東西,混合起來味道也不錯,哈哈!在家空閒時也可以考慮DIY!
於是跟男朋友去慶祝周年紀念,
環境不錯,可惜剛巧碰上東亞運動會開幕,
大家都選擇最佳位置看煙花,
Sea view位早已full booking了,
幸好,食物的質素不俗。

Portobello Mushroom Ravioli:
野菌味道十足,
吃過Fettuccine後,再多吃幾件雲吞,可能會覺得膩。

Pizza:
我自己都算是很吃得咸的人,
但這個pizza真的咸得要緊,
第一次來試難免有點兒失望。

其實是由雪碧+士多啤梨雪榚,
想不到兩種很普通的東西,
混合起來味道也不錯,
哈哈!在家空閒時也可以考慮DIY!

Portobello Mushroom Ravioli
2009-12-05
$160 (Dinner)
Portobello Mushroom Ravioli
2009-11-19 16 views
見好多食評都話水準高,價錢平仲有sea view,所以選擇這間同老公慶祝生日, 我在早幾日前已book了window seat, 雖然環境比較嘈, 但有sea view都ok啦我們二人叫左6樣野 :凍檸茶 : 無限添飲 1. Haft BBQ Chic Chop 沙律 : 因我們只叫左半份&另加牛油果, 後他們給錯左全份我們, 所以他們只收我們半份價錢, 不過都係只食左半碟,因太飽了2. California Rolls加洲鮮蝦卷 : 凍盤,清清地唔錯, 醬汁都好味3. Fett Garlic with Shrimp蒜香蝦闊條麵 : 在我們所叫的食物中最好味的一個, 好香的蒜味, 好正好正好creamy!!!正!!4. Supremo Pizza : 芝士加辣肉腸(薄底) 雖然普通左少少咁, 不過餅底唔夠脆5. Tiramisu : 蛋糕好軟,入口好快溶化,酒味適中,正!!下次會再去食食食!!!

我們二人叫左6樣野 :
凍檸茶 : 無限添飲

下次會再去食食食!!!
sea view
2009-11-16
$240 (Dinner)
Birthday
sea view
  • Garlic Cream Fettuccine with Shrimp, Tiramisu