今次係我第二次嚟call me chef食😊上次食完件cake覺得好出色,今次就嚟試埋佢啲意粉set先🤤💛💥封煎北海道帶子 配 明太子奶油意粉 $108我係真係好鐘意食明太子,而且滿心歡喜咁嗌呢個明太子意粉的🤤點知上到枱,完全唔係平時見到粉紅色嗰種明太子忌廉嚟🤔食咗兩啖真係忍唔住問店員呢碟係咩意粉(以為落錯)🤣完完全全無明太子味,勁失望🤢帶子半生熟,但唔算好大隻,加上熟咗少少。呢個唔太推薦☹評分: 5/10 🤨💥經典卡邦尼意粉 配 63度溫泉蛋及香煎煙肉 $88上面嗰碟明太子奶油意粉比呢碟更似卡邦尼意粉🤣我見佢唔係用傳統方法即係蛋漿去整,咁即係應該落忌廉整架啦🤔但上面嗰碟好似仲creamy仲多忌廉🤣🙈不過呢個價位,而且唔係handmade pasta嚟講,個意粉質地算唔錯👍唔會overcook而且仲保留到少少彈牙嘅感覺☺評分: 6.5/10 🤔💥Oreo千層蛋糕 $32上次食完讚不絕口,今次梗係要encore啦😍點知有幾大期望就有幾失望🥴我完全覺得今次呢件蛋糕係同我之前段食評調返轉🤦‍♀️蛋糕似乎擺咗好耐,餅皮有種冷藏完解凍再冷藏嗰種唔自然嘅濕潤感🤢末端嘅餅皮直情已經乾哂😕唯一可取嘅係個

💥封煎北海道帶子 配 明太子奶油意粉 $108
評分: 5/10 🤨
封煎北海道帶子 配 明太子奶油意粉

💥經典卡邦尼意粉 配 63度溫泉蛋及香煎煙肉 $88
評分: 6.5/10 🤔
經典卡邦尼意粉 配 63度溫泉蛋及香煎煙肉

💥Oreo千層蛋糕 $32
上次食完讚不絕口,今次梗係要encore啦😍點知有幾大期望就有幾失望🥴我完全覺得今次呢件蛋糕係同我之前段食評調返轉🤦‍♀️蛋糕似乎擺咗好耐,餅皮有種冷藏完解凍再冷藏嗰種唔自然嘅濕潤感🤢末端嘅餅皮直情已經乾哂😕唯一可取嘅係個cream幾滑,味道都出嘅。睇嚟呢度嘅蛋糕水準都幾飄忽下😅
評分: 6.5/10 🤔
Oreo千層蛋糕

💥是日沙律、精選餐湯 (跟餐)
紅菜頭沙律普通,但下面啲沙律菜完全無味,加返啲沙律油會好啲🙈南瓜湯好甜好好飲👍☺
評分: 7/10 🙂

💥意大利雪糕球 (跟餐)
呢個係Gelato...?🧐不過算啦八十幾一百蚊唔要求啲乜了🙈綠茶味ok,但芒果真係有啲太假了。
評分: 6/10 🤔

💥特盛水果茶、柚子蜜 (跟餐)
普普通通正常發揮。無伏嘅🤣水果茶都係茶底加百香果糖漿加幾粒水果溝出嚟嗰種。
評分: 7/10 🙂

整體嚟講,呢個價位其實真係算係咁,仲要又包前菜又包甜品又包飲品咁🤔👍但個蛋糕真係太失望了😢

(感謝睇到呢度嘅你❤)

美味度👅: 6.5/10
性價比💕: 8.5/10
環境🏠: 8/10
服務🤵🏻: 7.6/10
人均消費: 約$90-$150
/Call me chef🇭🇰💛/#sa良心小店篇 #sa觀塘篇 #sa蛋糕篇➖➖➖<唔食lady m食咩好?🍰>▪️▪️▪️去開觀塘 順便去食bookmark 左好耐嘅千層蛋糕其實仲有另一間holambakery 係斜對面嗰間太熱門🤣通常好快賣曬想食嘅所以就食住其中一間先 下次再去有茶味蛋糕、焦糖海鹽、咖啡等等 選擇困難症諗唔到食咩口味好最後要左earl grey 所有口味都係$32 幾抵食😆另外佢地仲有個工作室有富士山蛋糕、造型蛋糕等等 都好靚💓➖➖➖1️⃣伯爵茶千層蛋糕 $32 數過大約有20層 千層蛋糕皮薄每層嘅忌廉都塗得均勻而且挺身💛都食到茶葉碎 但濃茶控嘅我覺得唔夠濃🙊唔太食到伯爵茶味 稍為俾奶香味蓋過左但食到最後都唔太膩~➖➖➖分數: 7.2/10➖➖➖2️⃣奶蓋四季春 $48呢個反而幾好飲 雖然少貴佢個茶底濃而不膩😆 唔記得叫少糖 但覺得甜度適中 唔太甜奶蓋口感綿滑 奶泡綿密 幾有奶香亦有少量抹茶粉係面🤤如果佢有芝士奶蓋、堅果奶蓋 有更多選擇就好🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️➖➖➖分數:7.7/10➖➖➖📍call me chef 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓T號舖
/Call me chef🇭🇰💛/
順便去食bookmark 左好耐嘅千層蛋糕
其實仲有另一間holambakery 係斜對面
嗰間太熱門🤣通常好快賣曬想食嘅
所以就食住其中一間先 下次再去
有茶味蛋糕、焦糖海鹽、咖啡等等
選擇困難症諗唔到食咩口味好
最後要左earl grey 所有口味都係$32 幾抵食😆
另外佢地仲有個工作室
有富士山蛋糕、造型蛋糕等等 都好靚💓

1️⃣伯爵茶千層蛋糕 $32
數過大約有20層 千層蛋糕皮薄
每層嘅忌廉都塗得均勻而且挺身💛
都食到茶葉碎
但濃茶控嘅我覺得唔夠濃🙊
唔太食到伯爵茶味 稍為俾奶香味蓋過左
但食到最後都唔太膩~

分數: 7.2/10
2️⃣奶蓋四季春 $48
呢個反而幾好飲 雖然少貴
佢個茶底濃而不膩😆
唔記得叫少糖 但覺得甜度適中 唔太甜
奶蓋口感綿滑 奶泡綿密 幾有奶香
亦有少量抹茶粉係面🤤
如果佢有芝士奶蓋、堅果奶蓋
有更多選擇就好🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

分數:7.7/10
📍call me chef
觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座
4樓T號舖
$100 (Tea)
2020-07-29 577 views
呢間餐廳個名都幾得意,叫做call me chef,叫我主廚?不過睇落係食西餐,價錢係貴點,但係都係出面食西餐既價錢,如果好食都吾會話好伏既~我同朋友都叫左同一個經典卡邦尼意粉配63度慢慢煮溫泉蛋及香煎煙肉,所有菜式既名都好長,不過都係一眼睇曬有咩食,呢個吾錯,至少我們可以更容易知道自己叫既有咩好食。講返個意粉,睇落賣相都ok,睇落都似出面食到既卡邦尼意粉,食落都還可以,但是吾可以話好突出,至於佢個63度溫泉蛋,都好creamy,不過佢吾講係63度整既,其實我們都吾係好食得出整體黎講都可以,味道可以,賣相可以,飲品都可以。

整體黎講都可以,味道可以,賣相可以,飲品都可以。
2020-07-28 359 views
幸好上個月試左,如果唔系都唔知要等幾耐先可以試。話說之前睇youtube 介紹呢間,一直好想去。最後果然無令我失望。個意粉真系好食,好creamy。家人叫左兩個唔同的飯,可能他地食唔慣,覺得麻麻。餐飲可以揀水果茶或柚子蜜,唔錯。可以再黎。
幸好上個月試左,如果唔系都唔知要等幾耐先可以試。

家人叫左兩個唔同的飯,可能他地食唔慣,覺得麻麻。

餐飲可以揀水果茶或柚子蜜,唔錯。可以再黎。
Type of Meal
Lunch
2020-07-27 380 views
今日聽到泥緊會禁食肆全日堂食,即刻拿拿聲去左工廠個邊掃定啲急凍野食,行行下好口渴就入來坐下食下野。見到好多種千層蛋糕好吸引,所以好心急無影到相就入左去。今次叫左個紫薯千層蛋糕🍰 都幾多Cream,層次分明。好似仲有美祿同埋其他口味,門口仲有個牌可以訂造蛋糕,有流心千層、威風蛋糕之類,都好多選擇。野飲方面就叫左杯奶蓋四季春綠茶,奶蓋都幾厚,重奶味,個茶都甜,溝埋一齊飲都幾好味。疫情之下,冇乜人,自己坐4人梳化位,環境舒適。

疫情之下,冇乜人,自己坐4人梳化位,環境舒適。
2020-07-27
$48 (Tea)
  • 千層蛋糕
又黎到煩悶嘅Monday,當然要食啲甜品治癒下心靈啦~⠀⠀☕️ 伯爵茶千層蛋糕🍰 $32⠀好唔爭氣,我同朋友都叫左伯爵茶crepe cake,其實佢本來想叫其他,但佢好似見到我叫又跟左我🙈⠀✽啲皮都好薄,每層啲cream都好平均好夠⠀✽佢聞落好香伯爵茶味,但我會覺得伯爵茶味可以再重啲濃啲,佢有少少個cream味cover左伯爵茶味⠀✽夠哂多層~好高身,所以都幾有口感幾soft⠀✽同埋佢個cream打得幾挺身,所以先”浪”得起到每一層,同埋唔會膩⠀⠀如果同Lad_M比, 佢CP值一直係高同好抵食~只係細Lad_M少少,但如果compare with其他cafe cake黎講,我會覺得CP值正常~((好似隔離嗰間都係黃店嘅Ho_am dessert啲cake都平同個樣都好唔錯🤩不過我覺得作為3:15pm tea都幾適合~用甜味黎調下工作中的苦味~⠀⠀
又黎到煩悶嘅Monday,當然要食啲甜品治癒下心靈啦~⠀

☕️ 伯爵茶千層蛋糕🍰 $32⠀
✽啲皮都好薄,每層啲cream都好平均好夠⠀
✽夠哂多層~好高身,所以都幾有口感幾soft⠀

伯爵茶千層蛋糕
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$32 (Tea)
伯爵茶千層蛋糕
2020-07-18 560 views
大家都應該聽過依間觀塘工廈小店名,因千層蛋糕和奶蓋戚風蛋糕而聞名,店主讀完藍帶返黎開左甜品網店,而家網店變實店開設甜品工場同西餐廳,可以坐底一次過歎蛋糕同熱食。.套餐配是日沙律、餐湯、意大利雪糕球、特色冷熱飲品👓法式煙肉蛋批配炒雜菜 $108酥皮餅底香口但偏油膩,入面似蒸蛋咁夾雜着洋蔥同煙肉,餡料都多但偏滯所以要食雜菜伴碟平衡,份量偏細舊,但平時的確好粉地方食到蛋餅。評分:6.5/10👓 封煎北海道帶子配野菌黑松露奶油意粉 $108帶子少韌吾夠彈牙又冇帶子肉汁,意粉煮得淋咗少少唔夠彈牙,夠creamy多忌廉汁但純粹真係得兩粒帶子加pat cream意粉。評分:6.5/10👓經典卡邦尼意粉配63度慢煮溫泉蛋及香脆煙肉 $88少失望因為味道真係好普通,同薩莉亞有得揮😌意粉同樣煮得淋咗少少,溫泉蛋正常發揮,有洋蔥同煙肉,面頭有烘得好香脆嘅煙肉粒,夠creamy但調味重手左超鹹。評分:6/10👓 卡通戚風蛋糕 $280卡通朱古力牌 +$401-2種配料:流心奶蓋-海鹽芝士、鮮果-芒果一切中間係流心奶蓋同芒果粒,鹹香幾好食,可供2-6人食,整體正常發揮唔算話非常驚喜特別好食,但以依個價錢嘅造型蛋

套餐配是日沙律、餐湯、意大利雪糕球、特色冷熱飲品
👓法式煙肉蛋批配炒雜菜 $108
評分:6/10
👓 卡通戚風蛋糕 $280
卡通朱古力牌 +$40
1-2種配料:流心奶蓋-海鹽芝士、鮮果-芒果
一切中間係流心奶蓋同芒果粒,鹹香幾好食,可供2-6人食,整體正常發揮唔算話非常驚喜特別好食,但以依個價錢嘅造型蛋糕係講係經濟幾好嘅。
評分:7/10
👻因為標榜係藍帶廚師所以期望有啲大亦有啲要求,老實講呢個價錢有餐湯沙律飲品甜品係抵嘅,但水凖唔算非常高亦冇大眾吹捧得咁勁,之前食過佢嘅千層蛋糕其實只是普普通通,對面holam仲好食過佢😅
2020-07-14 390 views
Call Me Chief🍰💓-樓上cafe-西式-千層蛋糕-網店 & 實體店1️⃣柚子千層蛋糕 HKD$ 32味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️⭐️打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️⭐️份量分(Size):⭐️⭐️⭐️⭐️總分(overall):⭐️⭐️⭐️⭐️👍🏻呢種蛋糕屬於清新嘅系列,柚子味道又香又甜,非常配合夏天嘅季節。☀️🔥❤️2️⃣奶茶千層蛋糕 HKD$ 32味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️⭐️打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️⭐️份量分(Size):⭐️⭐️⭐️⭐️總分(overall):⭐️⭐️⭐️⭐️👍🏻千層蛋糕食落去嘅每一啖都係滿滿嘅忌廉味,奶茶香甜起嚟又唔會太油膩。🍰觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓T號舖 (Kwun Tong)

Call Me Chief🍰💓
-樓上cafe
-西式
-千層蛋糕
-網店 & 實體店

1️⃣柚子千層蛋糕 HKD$ 32

2️⃣奶茶千層蛋糕 HKD$ 32

總分(overall):⭐️⭐️⭐️⭐️

覺得call me chef既千層蛋糕🎂性價比ok 所以訂造過幾次~~面交個陣覺得店主好年輕有為 咁後生已經向住自己既夢想行前咁大步👏🏼😬之後得知佢再擴充業務 做埋西餐 今日終於有機會試下喇!呢度既每個set都有配沙律🥗、餐湯、意大利雪糕、餐飲!是日沙律🥗 沙律入面有蘋果、薯仔、粟米粒🌽沙律醬都mix左香草🌿 味道正常發揮~~餐湯👉🏼 南瓜湯質感幾厚身 濃南瓜味 都幾creamy! XO醬配意粉🍝 呢個配搭好fusion 因為好奇 所以叫左👇🏽特級手工XO醬伴手撕雞炒意大利粉 ($98)一上枱就覺得佢好似高檔版茶記既乾炒意粉🤭三色椒既份量幾多 意粉軟硬度適中 整體味道幾香 如果另上既XO醬再多少少就好喇! 😝封煎北海道帶子 配明太子奶油意粉 ($108)都係略嫌明太子少左d🤭本身奶油sauce都creamy既 但如果成個sauce都用明太子去調就更加好喇!帶子煎到表面金黃 內裡爽嫩配埋翠玉瓜同蘑菇 口感幾豐富!今日既意大利雪糕有兩個口味揀👉🏼 豆腐 / 朱古力🍫雪糕係一早預備好 連個器皿一齊雪~~所以唔洗擔心好快溶!雪糕同我想像中既gelato質感有出入我覺得似普通雪糕既質感🧐不過味道

之後得知佢再擴充業務 做埋西餐
今日終於有機會試下喇!

呢度既每個set都有配沙律🥗、餐湯、意大利雪糕、餐飲!

是日沙律🥗
沙律入面有蘋果、薯仔、粟米粒🌽
沙律醬都mix左香草🌿 味道正常發揮~~

餐湯👉🏼 南瓜湯
質感幾厚身 濃南瓜味 都幾creamy!

XO醬配意粉🍝 呢個配搭好fusion
因為好奇 所以叫左👇🏽
特級手工XO醬伴手撕雞炒意大利粉 ($98)
一上枱就覺得佢好似高檔版茶記既乾炒意粉🤭
三色椒既份量幾多
意粉軟硬度適中 整體味道幾香
如果另上既XO醬再多少少就好喇! 😝

封煎北海道帶子 配明太子奶油意粉 ($108)
都係略嫌明太子少左d🤭
本身奶油sauce都creamy既
但如果成個sauce都用明太子去調就更加好喇!
帶子煎到表面金黃 內裡爽嫩
配埋翠玉瓜同蘑菇 口感幾豐富!

今日既意大利雪糕有兩個口味揀👉🏼 豆腐 / 朱古力🍫
雪糕係一早預備好 連個器皿一齊雪~~
所以唔洗擔心好快溶!
雪糕同我想像中既gelato質感有出入
我覺得似普通雪糕既質感🧐
不過味道係ok既
豆腐味比較淡味 而朱古力味就好濃郁😋

餐飲可以免費跟凍水果茶🍹
果味同茶味夾得幾好 又唔會過甜~~

整體黎講💁🏽‍♀️
食物質素中規中矩 記憶點不太高~~
上菜、收碟等等 速度都幾快!
$100頭有個有前菜、主食、甜品既lunch 坐得既舒服 都ok既!
不過同區太多選擇啦 回頭率應該不太高🤨

希望小店加油做好咸食💪🏽🙂
同埋好好保持甜品既水準啊!!
$110 (Lunch)
2020-07-12 233 views
店舖喺觀塘駱駝柒大廈,地理位置都幾方便。餐廳有套餐餐牌,星期一至日任何時間適用同友人叫咗個XO醬炒意大利粉同埋帶子意大利飯套餐,餐廳先上餐湯,都幾好飲,不過等佢主食就等咗好耐,食物一上到餐桌感覺好細碟,不過寫晒成碟之後都飽嘅,嘢食嘅味道好好食,之後叫咗杯水果茶同埋雪糕,杯水果茶都似係自己冲嘅水果茶而唔係糖漿溝出嚟,個雪糕味道都幾好不過好似成日就嚟溶本身想叫佢最出名嘅千層蛋糕,不過最後食晒成個套餐都幾飽下次會再去食順便試埋佢個千層蛋糕
而唔係糖漿溝出嚟,個雪糕味道都幾好不過好似成日就嚟溶
本身想叫佢最出名嘅千層蛋糕,不過最後食晒成個套餐都幾飽
下次會再去食順便試埋佢個千層蛋糕
$100 (Lunch)
  • XO醬雞柳炒意大利粉
2020-07-12 159 views
Call Me Chief🍰💓-樓上cafe-西式-千層蛋糕-網店 & 實體店1️⃣柚子千層蛋糕 HKD$ 32味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️⭐️打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️⭐️份量分(Size):⭐️⭐️⭐️⭐️總分(overall):⭐️⭐️⭐️⭐️👍🏻千層蛋糕食落去嘅每一啖都係滿滿嘅忌廉味,奶茶香甜起嚟又唔會太油膩。🍰🍊2️⃣奶茶千層蛋糕 HKD$ 32味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️⭐️打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️⭐️份量分(Size):⭐️⭐️⭐️⭐️總分(overall):⭐️⭐️⭐️⭐️👍🏻呢種蛋糕屬於清新嘅系列,柚子味道又香又甜,非常配合夏天嘅季節。☀️🔥❤️觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座4樓T號舖 (Kwun Tong)

Call Me Chief🍰💓
-樓上cafe
-西式
-千層蛋糕
-網店 & 實體店

1️⃣柚子千層蛋糕 HKD$ 32

2️⃣奶茶千層蛋糕 HKD$ 32

總分(overall):⭐️⭐️⭐️⭐️

Cafe大有來頭😆蘋果唔止一次訪問店主👍廿幾歲女店主自己返工儲錢出國讀藍帶,然後再返嚟香港同男朋友開餐廳😱👍明明同我差唔多年紀已經咁叻真係好羨慕🥺🥺💕不過佢真係好勁好勤力👍睇完啲訪問已經即刻想食😍💥美祿千層蛋糕 $32 ⭐一入口已經食到浸美祿味😋好特別👍好少見其他千層蛋糕有呢隻口味🙈應該因為啲蛋糕係每日新鮮整,所以每層餅皮都唔會好硬,仲係保持到彈性同韌度😋好怕食啲千層蛋糕雪咗好耐硬倔倔不特止,解凍之後啲皮變到濕笠笠,有啲唔應該有嘅濕度🤢好影響口感。但呢度完全唔會🥰每塊餅皮都好「溫柔」咁包裹住每一層忌廉😍忌廉軟滑而且唔膩👍每層份量唔多唔少啱啱好😋仲要$32蚊就食到,真係要過嚟爆買😱💕如果美祿味重多少少一定俾10分!!❤評分: 9/10 😍💥牛奶咖啡 Cafe Latte (Hot) $32野飲一嚟到其實係有少少失望,因為無諗過cafe嘅咖啡竟然會無拉花☹飲落口係真係好普通嘅咖啡,無乜回甘亦無特別重嘅香氣。另外奶泡打得太厚啦🙈厚到杯野已經變咗cappuccino🤣但又無話好難飲嘅,普普通通。愈嚟愈覺得去cafe飲杯咖啡都差唔多要$50或以上,呢度$32杯就無野好講了🤔評分: 6.5/10

💥美祿千層蛋糕 $32 ⭐
評分: 9/10 😍
美祿千層蛋糕

💥牛奶咖啡 Cafe Latte (Hot) $32
評分: 6.5/10 🙂
牛奶咖啡Cafe latte

(感謝睇到呢度嘅你❤)

美味度👅: 8/10
性價比💕: 9/10
環境🏠: 7/10
服務🤵🏻: 7/10
人均消費: 約$70-$100

2039 views

美祿千層蛋糕
2020-07-07 327 views
同老公+仔仔去觀塘行街兼食個下午茶~諗起上次試過呢間嘅bday cake好好味,所以就黎試下餐廳啦!一黎到知道有bb椅,太好啦😍咁我地都會食得舒服d😆原來冇tea menu, 我叫左個Carbonara, 老公叫左個豬仔脾蕃茄燴飯。Carbonara ok嘅,而個豬仔脾有小驚喜,好入味,個燴飯好味喔😋個set包埋湯,沙律,雪糕同野飲... 好滿足。
同老公+仔仔去觀塘行街兼食個下午茶~
一黎到知道有bb椅,太好啦😍咁我地都會食得舒服d😆
個set包埋湯,沙律,雪糕同野飲... 好滿足。
2020-07-06
$110 (Tea)
2020-07-01 539 views
今日介紹一間又坐得舒服,又可以吹下水既觀塘工廈cafe🙂⊰⊹═════════════⊹⊱●【封煎北海道帶子配野菌明太子奶油意粉】➥『帶子煎到外層金黃色,但內層唔會太熟太乾。意粉煮到啱啱好,配埋粟米、蘑菇、翠玉瓜好好味😋』⊰⊹═════════════⊹⊱●【伯爵茶千層蛋糕】➥『食落第一啖覺得D cream好滑,而且伯爵茶味好出,每層厚薄平均,咬落鬆軟綿密,口感輕盈,令人一試難忘,無法抗拒。』⊰⊹═════════════⊹⊱●【草莓乳酪奶昔】➥『最適合炎熱既天氣飲既消暑飲品。草莓奶昔就飲得多,估唔到草莓乳酪奶昔仲好味,酸酸甜甜無得頂!』⊰⊹═════════════⊹⊱●【抹茶雪糕】➥『食得出抹茶味夠重,茶味突出,濃郁而帶少少綠茶的苦澀味,正!』
今日介紹一間又坐得舒服,又可以吹下水既觀塘工廈cafe🙂
●【封煎北海道帶子配野菌明太子奶油意粉】
●【伯爵茶千層蛋糕】
●【草莓乳酪奶昔】
●【抹茶雪糕】
2020-07-01
Type of Meal
Tea
2020-06-28 774 views
我諗黎呢度嘅人有部份都係因為睇咗個報導見到有個藍帶女廚神,於是阿叔我都要來支持一下黃色呢啲嘢唔講咁多啦自己明啦呢度環境其實唔錯都幾有文青feel,環境整體來講都係清潔,枱與枱唔會太逼晚市餐牌叫嘢食之後火速送上南瓜湯沙律同埋凍嘅水果茶南瓜湯香濃甜甜的creamy對於我唔鍾意南瓜既人黎講都唔錯幾好飲沙律來講其實我覺得尚算普通入邊有蘋果粟米薯仔沙律菜普通沙律醬,坦白講就冇咩特色水果茶唔錯,少少甜,但入面有幾款生果,唔錯先前睇好多食評好多人都話呢度啲意粉煮得唔係咁好所以就試試佢,帶子生熟程度OK未至於太過差,意粉杰身奶油味都幾濃,分量就還可以,不過留意到一點就係見到廚師預先煮好一大堆意粉當有order嘅時候就夾出嚟回鑊煮,意粉咁樣焗住有機會令到個生熟程度好唔一致食落去意粉確實比較份唔係好彈牙ribs都係配上美式BBQ醬,味道幾好唔會太鹹不過我覺得呢個價錢來講份量可以多少少呢度只係有五條骨,反而隔離嘅咋飯團有驚喜,佢內裏其實係risotto,不過配茄汁就有點hea,我覺得可以自己條配一個特色醬汁曲奇同豆腐雪糕唔知係咪自家製呢我又唔係好肯定當然都要試吓佢最出名嘅千層蛋糕啦,曲奇Oreo味,啲cre
黃色呢啲嘢唔講咁多啦自己明啦
1916 views
晚市餐牌
叫嘢食之後火速送上南瓜湯沙律同埋凍嘅水果茶
水果茶唔錯,少少甜,但入面有幾款生果,唔錯
曲奇同豆腐雪糕唔知係咪自家製呢我又唔係好肯定
當然都要試吓佢最出名嘅千層蛋糕啦,曲奇Oreo味,啲cream幾滑有15層,唔錯既

總括來講我覺得餐廳最大問題係,因為我相信有好多人都因為藍帶廚師呢個名詞嚟拜訪,但係其實入邊有其他嘅廚師好似我今晚就唔係藍帶女廚神黎烹調,食物質素可唔可以keep到水準呢下就真係好難控制,而且我覺得員工嘅制服可以制定一下,因為你標榜你係喺法國學完廚返嚟但係見到煮嘢食嘅廚師只係一件tshirt配條圍裙,我覺得可以改進一下,食物質素唔係差但係唔可以講話好驚喜
$150 (Dinner)
  • 水果茶