Restaurant: CAMPSITE (朗豪坊)
Info:

2023-08-04 139 views
一開頭比間餐廳嘅露營風吸引左,又成日經過所以諗住試下啦但份量真係超級少,我係一個細食嘅女仔都覺得係zip牙罅嘅份量,而且又貴。搞到食完要再去食宵夜叫左半半Pizza,真係一人份量黎,黎到細到嚇親但味道係還可以的廣島蠔 : 細細粒3粒,個醬唔覺有咩味黑松露薯條: 好似M記果啲軟左嘅薯條,叉都吉唔到鰻魚意粉: 味道正常,但意粉質地過硬飲品係性價比勁抵,6十幾蚊一杯真係一次就夠唔會再黎,男仔真係唔好食,會食唔飽的
一開頭比間餐廳嘅露營風吸引左,又成日經過所以諗住試下啦

叫左半半Pizza,真係一人份量黎,黎到細到嚇親
但味道係還可以的
廣島蠔 : 細細粒3粒,個醬唔覺有咩味
黑松露薯條: 好似M記果啲軟左嘅薯條,叉都吉唔到
鰻魚意粉: 味道正常,但意粉質地過硬
飲品係性價比勁抵,6十幾蚊一杯

真係一次就夠唔會再黎,男仔真係唔好食,會食唔飽的
2023-08-04
$260 (Dinner)
2023-08-03 114 views
環境: 明顯餐廳仲有好多空間,走廊好闊,但桌椅依然很細張,但仍是可接受範圍 牛排:我叫的是5成,碟是凍的已經算,切開肉是凍的,肉本來已經好難切,不銹鋼碟一直切一直滑,根本切不到,咬又咬到我牙軟意粉:太硬 雞排完全是普通照燒雞排 蒜香意粉 蒜油都沒有 完全食不到蒜味 只有橄欖油的味道 賣180蚊😰😰粟米湯:最正常 沒有問題服務:一入場已經有職員比藍我放袋👍🏼但埋單時 經理見我桌上有一半食物沒有食 問都沒有問一句簡直不知所謂 兩個人食 600蚊埋單 但完全是200蚊的質素 😡😡😡極低性價比 唯一是粟米湯和風琴薯仔是可以接受
粟米湯:最正常 沒有問題

簡直不知所謂 兩個人食 600蚊埋單
但完全是200蚊的質素 😡😡😡
極低性價比 唯一是粟米湯和風琴薯仔是可以接受
2023-07-15 94 views
星期六約埋兩位朋友度坐吓傾吓偈,雖然有限時個半鐘,但係如果冇人排隊,可以繼續坐,讚! 有水一大支!Pizza加芫荽,都幾好味,泡菜豬頸肉又係第一次食,三文魚水波蛋就正常!至於飲品,凍摩卡拉花都好靚,朋友飲熱咖啡,都好滿意

至於飲品,凍摩卡拉花都好靚,朋友飲熱咖啡,都好滿意

雞肉芝士芫荽pizza
東芒卡
泡菜豬頸肉、煙三文魚水波蛋
雞肉芝士芫荽pizza
東芒卡
泡菜豬頸肉、煙三文魚水波蛋
2023-07-10 91 views
最近在旺角朗豪坊看到一家新開的超夢幻露營主題餐廳 Campsite ,環境佈置十分有心思 !🥰 餐廳放置了好多草木,也有露營枱、凳、帳篷等等,甚至乎餐具以及擺盤都能帶給人有露營的感覺,讓大家可以在商場試試露營的滋味 !😎一進去就看到門口有一張鞦韆椅子,馬上令我回憶起童年☺️整家餐廳滿滿瀰漫著露營的味道,很有氣氛 !這次我點了烤原隻魷魚,最開心的是店員會即場烤魷魚,一開始會在燒烤爐上面烤一烤表面之後再慢慢細心烤熟,烤魷魚的味道充斥着在空氣中超吸引!原隻魷魚烤得非常香脆,肉質嫩滑不會太硬,烤得剛剛好!另外還有粟米、薯仔都一樣烤得香口😋然後還有點了肉眼扒烤小綠椒,肉眼扒份量十足,我點了七成熟,他們把肉烤得熟度剛剛好,外面微焦惹味內層肉嫩,而且充滿肉汁!伴碟的烤小綠椒也好新鮮,亦剛好中和了油膩感👍最後點了一個滑蛋廣島蠔焗飯,蠔超級鮮甜再配上外層的滑蛋包在一起吃,十分美味!🤤綜合以上,食物質素很好,環境寬敞,服務也很好很貼心, 露營主題氣氛濃厚,能對着綠色草地用餐簡直是最強儀式感搏主聖地!好餐廳是值得支持的!非常推薦這間主題餐廳!下次會再同其他朋友到訪!

2023-07-02 109 views
假日到朗豪坊行街,行到攰攰地🙃搵咗間餐廳食飯,門口睇見幾特別有在郊外露營感覺😍 ~營火熔原隻龍蝦 🔺其實係已經煮好,做樣🔥下打卡😂好味😋 ~營火巧克力棉花糖夾餅 🔺好玩又好食🤤 ~豆腐柚子櫻花麺 🔺青青地味道正常發揮😀 ~雞肉高達芝士芫荽香草醬薄餅 🔺好油好硬👎🏻 ~抹茶拿鐵 ~草莓檸檬汽水 🔺普通
~營火熔原隻龍蝦
🔺其實係已經煮好,做樣🔥下打卡😂好味😋
~營火巧克力棉花糖夾餅
🔺普通
2023-07-01
Dinner
2023-06-20 101 views
呢間以露營為主題既餐廳Campsite 一直係我to-go list入面,今次趁住同朋友係旺角見面,專登過黎happy hour加晚餐。估唔到環境靚之外,食物質素都有高水準🥰 餐廳內用上唔同裝飾營造户外氛圍,有大量綠色植物擺設,到訪時仲好好彩坐到二人鞦韆座位,感覺舒服悠閑🌿🌴🔸唐揚炸雞炸雞炸至金黃但保留住大量肉汁,炸粉好薄所以完全唔覺得油膩!旁邊沾醬驚喜地係抹茶味,好有新鮮感🔸鑄鐵鍋煙燻黃油雞飯份量多到嚇一跳!鑄鐵鍋內鋪滿兩大件雞腿肉,肉質軟稔,保留住黃油雞本身香味。底層飯粒本身有調味,再吸收大量黃油雞精華,煮至好似risotto咁既口感,超級好味🥰🔸炸意大利辣腸薄餅類似calzone pizza,輕炸過既麵團配上入面既意大利辣腸片、蕃茄醬同熱熔芝士,每一啖都食到滿滿材料,係一個不敗配搭!🎖️🔸豆腐柚子櫻花麵打卡之選😍粉紅色櫻花麵本身味道較清淡,但沾一沾附上既麵汁後清新柚子香氣撲鼻,同麵汁本身鹹香相配!兩片厚豆腐煎香,食到素材本身味道,亦可以配搭薑絲調味

🔸唐揚炸雞

🔸鑄鐵鍋煙燻黃油雞飯

🔸炸意大利辣腸薄餅

🔸豆腐柚子櫻花麵
2023-06-15 117 views
叫左2樣野only,因為都驚驚地好睇唔好食Pizza 難食到癲,個餅底係又硬又乾又咬唔開,上面d 雞肉係肉碎黎,係鞋到痴晒線,真係一塊都食唔晒叫左個曲奇雪糕,曲奇🍪一吉碎晒,又甜,個綠茶雪糕先精彩,係可以差過雀巢,唔可以咁比,因為會侮辱左雀巢🤐,又係甜又癲服務又差,問個staff 拎個叉,佢應我喔! 🫠?乜玩法? 大家不要食,除非你係純比錢黎坐🫠 唔好叫野食😐
叫左2樣野only,因為都驚驚地好睇唔好食

服務又差,問個staff 拎個叉,佢應我喔! 🫠
?乜玩法?

大家不要食,除非你係純比錢黎坐🫠 唔好叫
野食😐
2023-06-15 90 views
雞肉芫荽芝士Pizza硬到傻 味道奇怪 雞肉好鞋 嗌咗杯雪糕 成杯都係cream 曲奇又難食 雪糕又得個甜字 完全唔知自己食緊乜 浪費食材除咗個環境之外 冇其他好處可言食完心情好差!!
雞肉芫荽芝士Pizza硬到傻 味道奇怪 雞肉好鞋

除咗個環境之外 冇其他好處可言
食完心情好差!!
2023-06-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
重要嘢講三次:正評絕對不可信、正平絕對不可信、正平絕對不可信1)食物雞肉高達芝士芫荽香草薄餅啲芫荽係放喺個Pizza面係芳同個Pizza一啲連繫都冇。蒲燒鰻魚溫泉蛋意大利麵味道唔錯,但鰻魚好少。軟殼蟹,茴香火箭菜沙律個沙律完全冇汁,一碗火箭菜,上面放咗隻唔熱嘅軟殼蟹2)服務近乎無服務可言,放袋嘅籃要主動問先有,仲要我哋幾個人都有袋,佢剩係俾一個籃我哋。張枱上面盞燈壞咗,明明隔離有張吉檯,全晚都冇人坐,又唔換俾我哋,嬲!總結:唔會再有第二次

1)食物
雞肉高達芝士芫荽香草薄餅
啲芫荽係放喺個Pizza面係芳同個Pizza一啲連繫都冇。

蒲燒鰻魚溫泉蛋意大利麵
味道唔錯,但鰻魚好少。

軟殼蟹,茴香火箭菜沙律
個沙律完全冇汁,一碗火箭菜,上面放咗隻唔熱嘅軟殼蟹

2)服務

總結:唔會再有第二次
2023-06-09
$120 (Dinner)
2023-06-07 1594 views
位於旺角朗豪坊的「CAMPSITE」,係一間露營風主題的西餐廳🍴店內裝修簡潔優雅,樓底高,感覺寬敞舒適每日精選湯是日精選係南瓜忌廉湯🎃質感濃稠,入口香滑,帶濃郁的南瓜甜香黑松露薯條炸得金黃香脆的幼薯條,脆卜卜,沾上黑松露沙律醬食就perfectXO醬炭烤蘭花苗新鮮翠綠的西蘭花苗,烤得口感爽脆,配上鹹香XO醬,更添滋味鑄鐵鍋海鮮飯表面放滿帶子、蜆肉、大蝦及青口等等海鮮,好足料哦~Risotto粒粒分明,軟硬適中,每粒飯都吸滿蕃茄汁及海鮮精華,勁好食肉眼扒烤小綠椒烤至七成熟的肉眼扒,份量十足,肉嫩多汁,牛肉味好濃郁,啖啖肉!伴碟仲有烤西班牙青椒仔🫑健康滋味檸檬撻賣相精緻的檸檬撻🍋檸檬夾心層軟滑可口,酸酸甜甜,有助中和晚餐的油膩感泡沫咖啡拉花別具心思❤️牛奶及咖啡比例恰當剛好,濃厚香醇;泡沫輕盈棉密,非常出色

每日精選湯

是日精選係南瓜忌廉湯🎃質感濃稠,入口香滑,帶濃郁的南瓜甜香

黑松露薯條

XO醬炭烤蘭花苗

新鮮翠綠的西蘭花苗,烤得口感爽脆,配上鹹香XO醬,更添滋味

鑄鐵鍋海鮮飯

肉眼扒烤小綠椒

檸檬撻

泡沫咖啡

$400 (Dinner)
2023-06-03 129 views
1. 地方窄,無開哂成個場,所有人都迫向一個細area,都可以見到campsite既裝飾,遠望都幾靚既,但太迫。而張枱就好細同窄,仲要放個大玻璃水樽,唔小心就會掃左野落街。2. 服務態度有待改善,staff黑面,野食等左30mins,叫佢地check下,staff聽完行開,唔知佢去check定點, 最後野食都有黎既。3. 野食,Egg Benedict,正常,只係麵包有d燶。宜家搵個真comment都難,所以打d野支持下。

宜家搵個真comment都難,所以打d野支持下。
2023-06-02 101 views
Campsite, 雖然身處旺角鬧市商場朗豪坊內但名副其實可以帶到畀你camping嘅感覺.有別於附近餐廳, 座位非常寬敞舒適, 有吊椅及地下鋪了人造草易,又種了不少植物,落地玻璃前掛了很多綠色的飾物,陽光透入非常舒適. 整體室內設計可以話非常有心思, 讚!餐具方面用上一些camping用品。燒龍蝦,燒原條魷魚,燒原條魚都是用上camping爐具在枱上面燒,燒完服務員會細心地切開及幫你轉移到食用碟上吃。高級camping style 😆。食物方面,燒龍蝦魷魚時必食之選。原隻新鮮波士頓龍蝦juice多汁,八九成熟剛剛好。但亦有些輕食選擇pizza,意粉之類。 我會推介鐵鑊油雞飯,雞燒得剛剛好,外脆內嫩。d雞油應該落咗去d飯到,所以飯亦有雞油香, 好食! 但Pizza 就有少少乾。飲品方面亦見心機,推介香蕉奶昔,上面有些甜脆脆好好食。甜品就唔使講一定要叫燒棉花糖。餐廳係QR code落單的. 但服務員亦會埋枱介紹當天推介食物態度親切。看到一些年紀大的客人不懂用q r code落單亦會主動幫忙。

• 營火朱古力棉花糖夾餅
  • 烤原隻龍蝦
2023-05-24 1227 views
由小到大都喜歡露營,不過事前準備功夫可不少,而且個人比較怕衛生問題,所以長大後已經甚少再去行經旺角朗豪坊發現開了露營主題餐廳,二話不說就跟朋友入去感受一下露營風餐廳裝修以木系為主調,用上石壁牆,同時放置大量植物又放上不少背囊作裝飾,更設置鞦韆位供客人用膳,為食客營造露營感覺,充滿著儀式感提供小食、沙律、湯品、Pizza、意粉、肉類、飲品 (包括酒精類)及甜品==========🔹雞肉溫泉蛋凱撒沙律 $88片片雪白雞肉入口軟嫩;溫泉蛋煮至半熟狀態,入口即化;沙律菜新鮮清甜,配以微酸沙律汁、煙肉、芝士及麵包粒,正宗又開胃推介指數:8.5/10==========🔹Set Lunch: 露營者肉眼牛扒 $183配餐湯、沙律及飲品餐湯稀稠度及調味恰好;沙律菜鮮爽肉眼扒點選7成熟,厚切得體,更配以薯菜切開肉眼扒可見其粉嫩,入口緊實牛香不錯,以適量鹽調味,帶少量筋膜薯菜皆新鮮美味推介指數:8/10==========🔹營火烤原條魚 $198由店員將原條魚放上迷你燒烤爐,點火後燒一會就可食用,充滿露營儀式感配以色彩繽紛又新鮮的蔬菜,感覺健康魚裡放入檸檬片癖腥,外皮燒至香脆,魚肉雪白嫩滑帶魚鮮推介指數
🔹雞肉溫泉蛋凱撒沙律 $88
推介指數:8.5/10
🔹Set Lunch: 露營者肉眼牛扒 $183
配餐湯、沙律及飲品
餐湯稀稠度及調味恰好;沙律菜鮮爽
肉眼扒點選7成熟,厚切得體,更配以薯菜
薯菜皆新鮮美味
🔹營火烤原條魚 $198
配以色彩繽紛又新鮮的蔬菜,感覺健康
魚裡放入檸檬片癖腥,外皮燒至香脆,魚肉雪白嫩滑帶魚鮮
🔹大蝦明太子意大利麵 $178
3隻大蝦新鮮爽彈略帶蝦膏;明太子份量豐富,加入少量細滑香菇,意大利麵非常掛汁,食到啖啖明太子的味道
🔹抹茶拿鐵 (熱) $58
可選燕麥奶;表面灑上不少抹茶粉
抹茶味道醇香濃厚帶點回甘,口感細滑,甜度適中
推介指數:8.5/10
收取加一服務費
整體用餐體驗感滿意,食物質素水準以上,店員親切有禮又貼心;加上座位寬敞坐得舒適,又可感受一下露營的感覺,絕對適合打卡及與朋友相聚的好地方
2023-05-24
Lunch
平時鐘意周圍去打卡搵好野食!今次比我搵到間以露營🏕️為主題既餐廳😍而家市區都可以露營啦⛺️喺旺角朗豪坊Campsite平時大家好難發現呢間隱蔽餐廳因為係電梯底下穿過去先會留意得到!🪵餐廳環境好多草木,身處係商舖林立既大城市裡,⛺可以係商場試吓露營嘅滋味輕鬆一吓!餐具以及擺盤都帶比客人有露營feel️⛺️烤原條魚 $198即場準備器具係你面前燒感受露營燒野食嘅味道魚皮燒得香脆,由外而內都能感受到烤嘅香氣肉質非常之嫩滑多汁,配上檸檬汁一齊煮熟好清新🍋仲有粟米🌽薯仔🥔都一樣烤得香口✨✨⛺ 烤原隻魷魚$188店員會即時在燒烤爐上面烤一烤表面烤魷魚的味道充斥着在空氣中超吸引!原隻魷魚烤得非常香脆,肉質嫩滑不會太硬,烤得剛剛好✨✨👉🏻Set Lunch有餐湯、沙律🥗、飲品⛺️露營者肉眼牛扒 $188牛扒煎得好香,肉味濃厚🥩大大件仲啖啖肉✨要左7成熟牛扒剛剛好,肉質軟腍,而且好juicy⛺️ 苘香肉腸蘑菇薄餅 $155極邪惡口感豐富,好耐冇食咁大份pizza啦洋蔥蘑菇餡料勁多🍄 🧅非常推薦這間主題餐廳💕下次會再同其他朋友到訪!食物有水準,環境仲好寬敞,餐廳座位非常多,對着綠色草地用餐,非常寫意💕

平時大家好難發現呢間隱蔽餐廳
因為係電梯底下穿過去先會留意得到!
🪵餐廳環境好多草木,身處係商舖林立既
大城市裡,⛺可以係商場試吓露營嘅滋味
輕鬆一吓!餐具以及擺盤都帶比客人有露營feel️

⛺️烤原條魚 $198

⛺ 烤原隻魷魚$188
店員會即時在燒烤爐上面烤一烤表面
烤魷魚的味道充斥着在空氣中
超吸引!原隻魷魚烤得非常香脆,肉質嫩滑
不會太硬,烤得剛剛好✨✨

👉🏻Set Lunch有餐湯、沙律🥗、飲品
⛺️露營者肉眼牛扒 $188
牛扒煎得好香,肉味濃厚🥩大大件仲啖啖肉✨
要左7成熟牛扒剛剛好,肉質軟腍,而且好juicy

⛺️ 苘香肉腸蘑菇薄餅 $155
極邪惡口感豐富,好耐冇食咁大份pizza啦
洋蔥蘑菇餡料勁多🍄 🧅

• 烤原隻魷魚
  • 烤原條魚
  • 露營者肉眼牛扒
這間西餐廳位於旺角朗豪坊,以豪華露營Glamping為主題,裝潢以大木枱、木凳、草地及綠色植物為主,營造大自然感覺。當中鞦韆吊椅最為打卡,於城市也能感受營火餐飲的樂趣~烤和牛肉串 - $175即叫即烤新鮮十足!一粒粒厚切牛柳軟腍嫩滑,油花雖少但肉汁豐富,有油脂化開的甘甜,夾著三色椒和洋蔥等等清爽解膩,更可配上海鹽或烤蒜提鮮。牛肉醬管麵 - $175意大利粗管麵厚實又富彈性,掛汁能力超高,塞滿酸酸甜甜的鮮蕃茄醬,撒上半溶化的巴馬臣芝士,鬆軟多汁的免治肉醬好有口感。XO醬炭烤蘭花苗 – $98西蘭花苗是西蘭花與芥蘭的混合體,細小的花頭好幼嫩,幼細的莖部帶爽,入口爽脆甘美,均勻染上香濃惹味的XO醬,有超多蝦米及瑤柱絲。特濃朱古力Milkshake - $88幼滑細膩的奶昔毫無冰塊感,有著濃厚的可可豆香,夾雜朱古力碎更有口感,甜而不膩。草莓茶拿鐵 - $58香甜順滑的士多啤梨好濃郁好特別。營火朱古力棉花糖夾餅 - $88絕對是露營的標誌性甜點,更可以親自動手製作。微焦的棉花糖外脆內軟,蘸上香甜的朱古力醬,夾著香酥的餅乾好有層次,充滿玩味!紫菜肉鬆牛角包 - $38每日新鮮製造曲奇及牛角包。一層
烤和牛肉串

特濃朱古力Milkshake

特濃朱古力Milkshake - $88
草莓茶拿鐵

草莓茶拿鐵 - $58
香甜順滑的士多啤梨好濃郁好特別。
營火朱古力棉花糖夾餅
營火朱古力棉花糖夾餅

營火朱古力棉花糖夾餅 - $88
紫菜肉鬆牛角包

紫菜肉鬆牛角包 - $38
每日新鮮製造曲奇及牛角包。一層層外脆內濕潤的牛角包富牛油香,撒滿惹味的紫菜和肉鬆更鹹香。
2023-05-23
Dinner