Restaurant: CAMPSITE (朗豪坊)
Info:

2023-09-16 51 views
一黎到就感覺好chill,餐廳系以露營為主題,入到去就好似遠離繁囂嘅都市,就連裝食物嘅餐具都系用露營嘅款式,真系充滿露營特色呢個招牌粟米湯系用新鮮粟米🌽煮的,味道香甜,不過要小心睇熱,多士香脆美味😋小食叫咗唐揚廣島蠔紅椒腸醬,個蠔炸到外脆內juicy,很不錯叫咗一個dinner set,好抵食,包前菜🥗及飲品。前菜揀咗沙律,系帶子無花果牛油果藜麥沙拉,帶子煎到好香口主菜揀咗美國自然安格斯西冷牛扒五成熟,牛扒🥩肉味香濃,口感嫩滑,值得一試👍🏻飲料升級➕ $28有杯冰拿鐵,咖啡味好香濃營火烤原條魚都幾大條,店員會放喺燒烤網上烤熱條魚,然後就可以上碟食,烤魚本身無特別調味,更能突顯魚肉鮮味,伴菜食落都好鮮甜飲品叫咗花生醬焦糖金脆奶昔,呢個系非常香滑嘅奶昔,系我鐘意冇冰嗰款,飲落充滿花生醬香味,焦糖十分香脆甜品揀咗三款,🈶曲奇聖代,頂層系焙茶芝士曲奇🍪都幾大塊,口感松脆,抹茶雪糕好香好好味檸檬撻食落酸酸甜甜,細細件剛剛好營火巧克力棉花糖夾餅真系邪惡得黎又非常正💕有好多粒棉花糖,不過唔好顧住傾計,記得要睇火,如果唔系就好易燒燶

叫咗一個dinner set,好抵食,包前菜🥗及飲品。
前菜揀咗沙律,系帶子無花果牛油果藜麥沙拉,帶子煎到好香口

飲料升級➕ $28有杯冰拿鐵,咖啡味好香濃

檸檬撻食落酸酸甜甜,細細件剛剛好

2023-09-13 57 views
朗豪坊性價比超高的餐廳濃厚露營度假風還有背囊等等產品購買-Campfire Grilled Whole Fish全條鱸魚已經拆骨在你面前燒烤中間夾着檸檬片去除腥味 增加新鮮口感-Bonfire S'mores香港人燒嘢食最鍾意嘅燒棉花糖估唔到係室內餐廳都可以完美演繹自己慢慢燒燒到外皮脆口入面流心嘅棉花糖漿-US Natural Angus Sirloin Steak燒到剛剛好Medium Rare肉質鮮嫩多汁肉香味十分重旁邊的燒薯仔亦都唔可以忽視超級脆皮+薯蓉質感嘅body-Wine Herbs Steamed Mussels另外晚餐配合嘅青口質素都好高忌廉白酒煮到好軟身再配上蒜蓉多士可以俾你沾上個broth一齊食-Hiroshima Oyster Kakiage Chorizo Jam吉列炸蠔,再配上辣腸雙重口感隻蠔超級大,一咬啲汁會湧出來-Vaporetto ProseccoExtra Italy happy hour叫酒精類飲品真係好抵我自己就最鍾意呢款氣酒
朗豪坊性價比超高的餐廳

另外晚餐配合嘅青口質素都好高
忌廉白酒煮到好軟身
再配上蒜蓉多士
可以俾你沾上個broth一齊食

吉列炸蠔,再配上辣腸
雙重口感
隻蠔超級大,一咬啲汁會湧出來

-Vaporetto Prosecco
Extra Italy
happy hour叫酒精類飲品真係好抵
我自己就最鍾意呢款氣酒
2023-09-13 156 views
今晚放工帶埋呀爸黎了呢間露營主題既餐廳晚餐。家下天氣咁熱,都好難去到戶外露營,呢度又真係好特別又夠特色。餐廳環境100分,好似營地邊的長餐檯咁,而且食物用具等都是露營用品咁,好夠特別,岩曬打卡。爸爸呢個大細路今晚都係餐廳食得開心,仲影了不少相,充滿回憶。除了環境好,食物種類及質素都好好的。我們點了數款食物。呢一杯花生醬焦糖金脆奶昔都十分特別,上邊放了數件金脆,金脆脆卜卜的,焦糖味好濃,吃了一件脆卜卜。奶昔是有滿滿濃厚的花生醬味,好香好creamy,好正。之後我仲把焦糖金脆放到杯中再加以拌勻,令奶昔飲起來口味獨特,花生味跟焦糖味,好香好濃,正。這款鐵鍋煙燻黃油雞飯很讚,以鐵鍋盛著食物,感覺也很像露營剛剛經營火烤熟的一樣。黃油雞件又香又幼滑,雞件十分juicy,好好味。而且雞汁滲透到飯中,每啖飯都好香,而且以鐵銅盛載更能保熱。飯粒仲混了蔬菜粒,唔錯。營火烤原條魚,有店員會把原條魚在小爐上以火加熱,把魚燒到香噴噴,魚皮又脆身。店員把魚燒好後,會放到食物板上供食用。原條魚口味好清新,魚身中間切開了放置了檸檬片及香草,所以魚肉吃起來都充滿新清檸檬香、香草味,好fresh….魚肉啖啖肉,連皮食,脆
除了環境好,食物種類及質素都好好的。
我們點了數款食物。
花生醬焦糖金脆奶昔

鐵鍋煙燻黃油雞飯

營火烤原條魚

魚肉啖啖肉,連皮食,脆卜卜好好味的。
仲有大量蔬菜,如青瓜、茄子、粟米等伴碟,吃得很滋味。
烤白豚肉片碗泡菜醬紫菜脆片

烤白豚肉串配泡菜醬紫菜脆片,呢道菜式相當唔錯,都是充滿營造風。以鐵簽串著白豚肉粒、菠蘿。一啖一粒好好味,白豚肉肉味香濃,配上菠蘿的清甜爽口,口味唔錯的。另外呢份紫菜脆片都相當惹味,每片都脆卜卜,好惹味,仲可配上泡菜醬或蛋黃醬,帶出唔同既味道。
營火巧克力棉花糖夾餅

營火巧克力棉花糖夾餅,我跟爸爸最愛這個菜式,因為又有得食又有得玩,十分開心。以前去bbq都有時會燒下棉花糖,估唔到係餐廳都可以燒,好正呀。涼住冷氣黎燒棉花糖,特別開心,而且火勢又唔會過大,冇咁易燒燶,慢慢把原粒棉花糖燒至金黃色,再因自己口味,沾上朱古力醬或夾埋餅乾,好吸引呀。又有得玩又有得食,而且係冷氣度燒棉花糖呢個體驗好正。為是日的美味晚餐都在歡笑聲中劃上一個完美的句號。
2023-09-11
$350 (Dinner)
花生醬焦糖金脆奶昔
鐵鍋煙燻黃油雞飯
營火烤原條魚
烤白豚肉片碗泡菜醬紫菜脆片
營火巧克力棉花糖夾餅
係朗豪坊入面多咗一間以露營為主題既餐廳🏕️一整個大門口就可以望到佢既露營擺設 入型入格🤩上至餐廳設計 下至餐具器皿 都採用咗好多露營既元素🍴自己無乜機會去到的話 就係呢度享受吓喇😆大家可以試多啲佢地明爐燒既食物 例如龍蝦/魚呢啲😋除咗係有風味之外 仲可以感受佢散發出黎既香氣😶‍🌫️➷🪐 招牌粟米湯粟米湯本來就唔係一啲好特別既野🌽但餐廳將佢變得不平凡 令粟米湯都可以好特別😲粒粒粟米打到變蓉😍但又保持咗微小既粒粒口感👍🏼入口亦都夠creamy 味道極之濃郁 配埋多士食更有風味🍞§🪐 營火芝士玉米片Nachos亦都係對我地黎講幾吸引既小食🤓尤其當佢岩岩焗完出黎熱辣辣脆卜卜既時候🤤同樣地芝士都係食Nachos既好拍擋🧀有佢先更邪惡不過我就會建議餐廳可以將芝士分佈得均勻啲會比較好§🪐 肉眼牛扒風琴馬鈴薯肉眼牛扒既肉香味係飄出黎 一送上枱就已經聞到😶‍🌫️牛扒厚身 肉質係好軟腍 切開會見到鮮嫩既粉肉色😍每一啖入口既牛味都好濃郁🥩唔多筋位 非常吸引另外就係佢既配菜風琴馬鈴薯🥔輕輕做咗少少調味🧂再加上廚師既刀功 好似食緊一塊塊新鮮焗既薯片咁😋§🪐 烤原條魚佢無指定既魚 我估都係根據來貨去決定用咩魚🐟店員會即
係朗豪坊入面多咗一間以露營為主題既餐廳🏕️

不過我就幾享受佢地既風格同食物 會令人記得既🫣

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2023-08-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
招牌粟米湯
XO醬炭烤蘭花苗
凍玄米茶
抹茶好立克
2023-09-12 38 views
旺角雲集不同嘅食肆,而今日就比我搵到一間以豪華露營Glamping為主,且環境寬敞舒適,感覺悠,猶如置身於大自然之中。餐廳設有多張大木枱、木凳、綠色植物等,真的在室內也能感受到露營營火的樂趣。花生醬焦糖金奶昔奶昔中加入了濃厚的花生醬、滑順的焦糖,令入口時有陣甜蜜的堅果味,美味可口。白酒香草煮青口青口在烹調時,加入白酒和香草等,做出濃郁醬汁,煮出青口肉質鮮嫩,口感彈牙,搭配著濃郁的酒香,味道鮮美而清爽。烤紐西蘭羊柳他們用上英式做法,確做到一層肥一層肉的層次,外層焦香,內部則保持肉質嫩滑多汁。味道濃郁,帶上羊肉獨特的香氣令人一食愛上。慢煮雞肉温泉蛋凱撒沙拉以慢煮的雞肉配上温泉蛋,雞肉肉質嫩滑,温泉蛋鮮嫩柔軟,凱撒沙拉口感豐富,味道鮮美且營養豐富。蒲燒鰻魚京蔥薄餅蒲燒鰻魚和京蔥放在薄餅上烤焗,薄餅呈現出酥脆口感,再有鮮嫩濃郁鰻魚,京蔥等,令整體味道更豐富,更美味可口。營火烤原隻魷魚整條魷魚放在營火上烤制,烤制過程中,魷魚外層微焦,內裡仍保持著鮮嫩肉質。口感濃郁鮮美,肉質綿軟,嚼勁十足。營火巧克力棉花糖夾餅在這營火上加熱棉花糖,微微焦香,輕沾朱古力醬汁,再夾上酥脆夾餅,半融朱古力棉花糖夾餅濃郁
旺角雲集不同嘅食肆,而今日就比我搵到一間

花生醬焦糖金奶昔

白酒香草煮青口

烤紐西蘭羊柳

慢煮雞肉温泉蛋凱撒沙拉

蒲燒鰻魚京蔥薄餅

營火烤原隻魷魚

營火巧克力棉花糖夾餅
在這營火上加熱棉花糖,微微焦香,輕沾朱古力醬汁,再夾上酥脆夾餅,半融朱古力棉花糖夾餅濃郁而柔軟,味道甜美且令人滿足。

焦糖燒菠蘿配雪糕
再來一款甜品用上了燒製的菠蘿,在烹調過程中與焦糖相結合,使得菠蘿表面形成一層焦糖的甜脆外殼,再加上雲呢拿雪糕球,菠蘿的酸甜和焦糖的甜脆與雪糕的冰涼相輔相成,口感豐富。
成日係朗豪坊經過見到呢間以露營為主題既餐廳🏕️今次終於入去食,環境好特別,有植物及營帳裝飾,座位好多好闊落🎈我地既晚餐就叫左:.🦞烤原隻龍蝦店員會成set龍蝦及火爐呈上,在客人旁邊烤龍蝦,火爐上擺塊網,龍蝦在網上燒熱,就係露營主題既料理啦! 大大隻龍蝦,蝦肉好爽,龍蝦鉗既肉都好爽甜,店員落左少少芝士去燒,好香! 配菜有一件粟米、焗薯及烤蔬菜等! .🦑烤魷魚繼續露營主題既烤海鮮先! 同上,成set魷魚及火爐呈上,店員為客人烤魷魚,簡單烤香原條魷魚後會切條狀變魷魚圈,魷魚好爽,加埋本身附上少許辛辣既醬汁食好惹味! 配菜一樣有粟米、焗薯同烤蔬菜! .🥩烤和牛肉串今次呢個係用一個鐵碗呈上,除左有烤和牛肉串,仲有一片片大既天婦羅脆紫菜! 烤和牛肉串係以和牛肉粒及彩椒梅花間竹咁串上烤香,旁伴有酸忌廉醬,烤和牛肉味濃,配彩椒好有口感! 而天婦羅脆紫菜幾好食,好脆!.🦐大蝦明太子意大利麵意粉都被滿滿的明太子醬汁淋上,超入味! 而且仲有2件大蝦,好爽甜,另外仲有雜菇,很不錯!.🍡營火朱古力棉花糖夾餅呢個甜品好大份量,3-4個人食都得! 有9粒棉花糖、5塊脆餅同一碗朱古力醬,會附上爐仔同用具,簡單將棉花糖烤
🦞烤原隻龍蝦
🦑烤魷魚
🥩烤和牛肉串
🦐大蝦明太子意大利麵
🍡營火朱古力棉花糖夾餅
呢個甜品好大份量,3-4個人食都得! 有9粒棉花糖、5塊脆餅同一碗朱古力醬,會附上爐仔同用具,簡單將棉花糖烤香後放在餅上,再淋上朱古力醬就食得啦! 好香甜!
☕凍朱古力咖啡
幾好味,唔會好甜,係微澀且濃郁既可可味與咖啡混合,好香
2023-08-30
Type of Meal
Dinner
2023-09-06 434 views
Campsite 以露營主題的餐廳, 朗豪坊分店, 店內放置露營帳篷,舒適摺疊躺椅, 配上長青綠色植物點綴, 營造出彷如置身於郊外露營 , 維妙維肖,適合一家大細或三五知己, 大家圍營而食, 充滿熱鬧氣氛, 餐廳還加入即席營火煮食元素,讓我們可以細味品嚐誘人燒原隻魷魚, 原條鮮魚等美食, 讓人樂在其中 。唐揚廣島蠔紅椒醬 $98最愛炸廣島蠔, 新鮮炸起,外皮炸到金黃酥脆,中間的原隻蠔肉, 口感飽滿, 鮮味十足, 沾上紅椒醬, 越吃越過癮。香煎挪威三文魚柳 /Dinner set $298三文魚柳魚皮煎至焦脆,厚身肥美,魚皮入口香脆, 魚油豐盛 , 甘香的魚油充滿口腔, 跟配的薯蓉及柚子沙律,柚子的酸香, 剛好平衡豐富的魚油, 令到口感好清爽。 白酒香草煮青口 (Dinner set跟配) 挺身圓潤青口,浸泡在誘人香草 忌廉汁中,惹味濃稠, 滑嫩的青口肉, 咀嚼時散發淡淡酒香,鮮香吸引。香脆煙韌的法包, 充滿拉扯感, 用來吸收白酒汁, 滋味滿載。烤紐西蘭羊柳 $298切件的紐西蘭羊柳, 上枱時 , 散發著陣陣香烤香氣,令人食指大動,五成熟剛剛好, 色澤嫩紅, 肉質軟嫰,

唐揚廣島蠔紅椒醬 $98

香煎挪威三文魚柳 /Dinner set $298

白酒香草煮青口 (Dinner set跟配)

烤紐西蘭羊柳 $298
切件的紐西蘭羊柳, 上枱時 , 散發著陣陣香烤香氣,令人食指大動,五成熟剛剛好, 色澤嫩紅, 肉質軟嫰,細膩誘惑, 伴碟的馬鈴薯, 又香又滑溜,沾上 sour cream, 滋味滿足。

營火烤原條魷魚 $198
原條魷魚, 份量十足,店員細心地放在火爐上烤熱, 不消一會, 已經傳來陣陣鮮香, 魷魚烤至金黃, 再用剪刀剪成一圈圈 , 大啖咬下,肉質嫰滑, 唧上檸檬汁提鮮,鮮香停不了。

營火巧克力棉花糖夾餅 $88
令人最期待的營火巧克力棉花糖甜品終於出場,用迷你燒烤叉串起,放在烈火上輕輕烤一會兒, 慢慢變得外脆內綿化,沾上香甜朱古力醬,夾在香脆餅干中享用, 香甜邪惡棉花糖,慢慢溶化口中,和朱古力醬融合一起, 啖啖窩心 , 勾起童年的開心回憶,十分回味。

焦糖菠蘿配雪糕 $85
一口蜜甜多汁的焦糖菠蘿 , 再配一口 滑溜的雪糕, 美味得讓人停不下來。
旺角朗豪坊有一間露營主題既餐廳CAMPSITE。平時成日經過,今次約左朋友過黎一試。呢度裝修環境好有心思,充滿露營元素,如帳篷、檯凳等,仲有好多植物,營造出黎既氛圍真係好似露營咁。食物選擇都好多元化,仲有充滿露營特色既烤系列!叫左份烤原條魚。一開頭會由店員放喺烤爐烤網上烤熟條魚,跟著就食得。烤魚本身無咩特別調味,簡單香草、檸檬,更能凸顯魚肉本身鮮味。伴菜既各式烤蔬菜都好唔錯。烤和牛串賣相吸引。每串都有和牛肉配搭紅椒、青椒。啖啖肉,好滿足!可以點酸乳酪咁食,或者配紫菜脆片都係幾新穎既配搭。除此之外,亦有一系列西餐。鑄鐵鍋海鮮飯。呢個海鮮飯味道唔錯,海鮮份量慷慨又多種類,有蝦、帶子、魷魚、青口等等,而個飯都吸收晒海鮮既精華,好鮮。馬斯卡彭蕃茄沙拉。一份入面都有幾多蕃茄下,配搭羅勒青醬同香滑既Mascarpone cheese,係好開胃又味道豐富既前菜。帶有日式風味既豆腐柚子櫻花麵。呢款冷麵甚有驚喜!雖然係全素菜式,但完全唔會覺得單寡。個櫻花麵好滑,配搭秘制柚子醋汁,特別開胃清新!連煎豆腐都覺得好味。滑溜又重豆味,果然係日本豆腐!甜品可以食充滿露營氣息既燒棉花糖。自己燒棉花糖再配埋朱古力同餅
旺角朗豪坊有一間露營主題既餐廳CAMPSITE。

平時成日經過,今次約左朋友過黎一試。

食物選擇都好多元化,仲有充滿露營特色既烤系列!
叫左份烤原條魚。

一開頭會由店員放喺烤爐烤網上烤熟條魚,跟著就食得。

伴菜既各式烤蔬菜都好唔錯。

烤和牛串賣相吸引。

每串都有和牛肉配搭紅椒、青椒。
啖啖肉,好滿足!
可以點酸乳酪咁食,或者配紫菜脆片都係幾新穎既配搭。

除此之外,亦有一系列西餐。
鑄鐵鍋海鮮飯。

馬斯卡彭蕃茄沙拉。

帶有日式風味既豆腐柚子櫻花麵。

呢款冷麵甚有驚喜!
雖然係全素菜式,但完全唔會覺得單寡。
個櫻花麵好滑,配搭秘制柚子醋汁,特別開胃清新!
連煎豆腐都覺得好味。
滑溜又重豆味,果然係日本豆腐!

甜品可以食充滿露營氣息既燒棉花糖。

自己燒棉花糖再配埋朱古力同餅乾,玩味十足!

再試埋檸檬撻。

不過就比較普通,同埋太迷你!

飲品試左兩款latte都唔錯。

推介玄米茶Latte。
入口係濃郁既玄米茶香,拉花都好靚。
草莓茶latte係少女心既粉紅色。
草莓果香突出,雖然有少少甜。
2023-09-05 58 views
這間位於旺角朗豪坊的CAMPSITE,主打燒烤,多款烤肉、海鮮可供選擇,另外還有沙律、特色小食、薄餅及意粉等,款式甚多。餐廳設計以露營為題,很多露營用品及設備,佈置亦走露營風格,甚有特色。忌廉蘑菇湯餐湯配香脆多士,有粒粒蘑菇。慢煮雞肉溫泉蛋凱撒沙拉沙律菜新鮮爽脆,雞肉嫩腍,清新開胃。吉列蝦炸至金黃香脆,蝦肉彈牙。XO醬炭烤西蘭花苗XO醬惹味,有粒粒蝦乾,西蘭花苗翠綠爽口。香煎挪威三文魚柳三文魚煎至皮脆肉嫩,黑醋沙律酸甜清新,還有些烤薯。白酒煮青口跟餐的青口份量不少,味道鮮甜。烤原隻魷魚魷魚上枱後再烤至焦香,新鮮彈牙,旁邊還有些烤雜菜,十分健康。烤和牛肉串紫菜脆片牛肉串烤至表面焦香,略有咬口,帶點肉汁,焗原個蒜頭很香很惹味。營火朱古力棉花糖夾餅酒精爐提供作即大烤棉花糖,烤至外脆中間半溶,十分美味。
忌廉蘑菇湯
餐湯配香脆多士,有粒粒蘑菇。
慢煮雞肉溫泉蛋凱撒沙拉
沙律菜新鮮爽脆,雞肉嫩腍,清新開胃。
吉列蝦
炸至金黃香脆,蝦肉彈牙。
XO醬炭烤西蘭花苗
XO醬惹味,有粒粒蝦乾,西蘭花苗翠綠爽口。
香煎挪威三文魚柳
三文魚煎至皮脆肉嫩,黑醋沙律酸甜清新,還有些烤薯。

白酒煮青口
跟餐的青口份量不少,味道鮮甜。
烤原隻魷魚
烤和牛肉串紫菜脆片
營火朱古力棉花糖夾餅
酒精爐提供作即大烤棉花糖,烤至外脆中間半溶,十分美味。
2023-08-29 31 views
Campsite帶來型格的露營主題,店面放置露營帳篷,及舒適摺疊躺椅,維妙維肖,適合大家圍營而食,瘋狂打卡。以綠色植物點綴,愜意慢活,多款燒烤美食加入即席營火煮食,讓我們相機先食,再細味品嚐誘人燒魚,在帳篷下浪漫邂逅。香煎挪威三文魚柳 Dinner set $298三文魚柳香煎至焦脆,厚身肥美,魚皮入口吱嚓聲,口感香脆鮮香,魚油滿載,。加上薯蓉及柚子沙律作伴碟,柚子酸香清爽,十分窩心。 白酒香草煮青口 (Dinner set跟配) 青口圓潤滑嫰,浸泡在香噴噴忌廉汁中,口感濃稠,咀嚼時散發陣陣酒香,鮮香吸引。香脆法包煙韌的拉扯感,沾上白酒汁,惹味十足,滋味開端。飲料升級 +$25草莓茶拿鐵Latte有天鵝拉花,粉嫰少女心。馥郁的草莓清香,卻不減茶味香醇,呷一口滑溜奶泡,令人治癒。 肉眼牛扒風琴馬鈴薯 238厚切的肉眼扒,表面深褐色網紋,令人食指大動。邊緣焦香,五成熟肉質軟嫰,醇厚牛肉汁散發口腔,細膩誘惑。伴碟的風琴馬鈴薯,香炸至熱燙燙的,沾上sour cream,十分滿足。營火烤原條魚 218原條魚份量十足,店員放在火爐上烤熱,傳來陣陣鮮香。魚皮烤至金黃,大啖咬下,魚皮酥脆,魚肉

香煎挪威三文魚柳 Dinner set $298

白酒香草煮青口 (Dinner set跟配)

飲料升級 +$25
草莓茶拿鐵

肉眼牛扒風琴馬鈴薯 238

營火烤原條魚 218
原條魚份量十足,店員放在火爐上烤熱,傳來陣陣鮮香。魚皮烤至金黃,大啖咬下,魚皮酥脆,魚肉質嫰滑肥厚,加上檸檬汁提鮮,鮮香停不了。

鑄鐵鍋煙燻黃油雞飯 156
打開木蓋子,煙燻香氣撲鼻而來。煙燻雞令人垂涎,雞皮微焦彈牙,肉質緊緻,入口淡淡的煙香。黃油雞飯入口濃稠,加上紅椒青椒的點綴,雞肉爽口,是雙倍的滋味。
營火巧克力棉花糖夾餅 88
軟綿綿的棉花糖,用燒烤串串起,放在烈火上輕烤,變得外脆內綿化。沾上香甜朱古力醬,夾在餅干中享用,蜜甜邪惡,慢慢溶化口中,和朱古力醬融合一起,十分甜絲絲,回想童年回憶。
2023-08-29 34 views
食物質素正常 價錢合理主要係露營風格 啲杯仔好得意 因為我唔飲凍水 同餐廳拎左杯熱水 侍應會留意我需唔需要加熱心又會好細心主動問需唔需要幫我地影合照又會提點有啲餐盤會傳熱 好貼心🥰🥰🥰
食物質素正常 價錢合理
主要係露營風格 啲杯仔好得意

因為我唔飲凍水 同餐廳拎左杯熱水
侍應會留意我需唔需要加熱心

又會好細心主動問需唔需要幫我地影合照
又會提點有啲餐盤會傳熱 好貼心🥰🥰🥰
2023-08-28 47 views
旺角朗豪坊嘅一間餐廳,叫campsite!提供有趣嘅露營體驗!菜式嘅名字透露出佢哋嘅獨特風格。首先食左小清新軟殼蟹茴香火箭菜沙律,清爽!之後係營火烤原隻魷魚,魷魚烤得香脆,仲係完整嘅魷魚!一咬落去,魷魚嘅鮮味同埋烤味一起爆發!然後,我試咗佢哋嘅營火烤原隻龍蝦,真係叫人驚喜!龍蝦鮮甜彈牙,營火烤過後更增加咗啲煙燻味,一啖落去,就好似喺露營度嘅豪華海鮮大餐!仲有烤和牛肉串酸奶油紫菜脆片!簡直係奇妙嘅組合!牛肉串烤得恰到好處,配上微酸嘅酸奶油同紫菜脆片,啲味道層次分明鑄鐵鍋廣島蠔飯,令人聯想到喺露營時一鍋熱騰騰嘅營火美食,營火巧克力棉花糖夾餅嘅甜品。哇!真係係營火上烤熟嘅棉花糖夾入夾餅度!一咬落去,啲熱騰騰嘅棉花糖溶化喺口入面,一流!總括嚟講,呢間餐廳真係勁有露營feel,唔止係菜式獨特,仲有營火嘅氛圍同體驗!位於旺角朗豪坊嘅餐廳,真係帶嚟一個超有趣嘅露營體驗!

首先食左小清新軟殼蟹茴香火箭菜沙律,清爽!

鑄鐵鍋廣島蠔飯,令人聯想到喺露營時一鍋熱騰騰嘅營火美食,

2023-08-24
$600 (Dinner)
  • 烤原隻龍蝦
  • 營火朱古力棉花糖夾餅
2023-08-26 53 views
今晚同朋友去咗朗豪坊一間主題餐廳,以露營為主題 環境佈置非常有心思 露營帳篷、枱凳、餐具都好有特色🤩真係無諗過室內都可以好似露營🏕️一樣嘅體驗。這家特色露營餐廳以其獨特的烤食料理而聞名。首先,他們的烤原隻龍蝦令人驚喜😍以原隻龍蝦烤製而成,龍蝦肉質鮮嫩,且保持了豐富的鮮甜,吃起來非常美味,絕對是海鮮愛好者的一大享受。接下來是烤原隻魷魚,同樣令人驚喜。魷魚經過烤製後,非常入味且多汁,搭配上特製醬更加美味。醬料的香氣與魷魚的口感完美結合,讓人難以抗拒。他們的烤和牛肉串配上泡菜醬和紫菜脆片,也是一道令人垂涎的菜餚。和牛肉串經過炭烤後,肉質鮮嫩多汁,搭配上辛辣的泡菜醬和香脆的紫菜脆片,口感更加豐富。另外,他們的XO醬炭烤西蘭花苗也非常推薦。西蘭花苗經過炭烤後保持了脆爽的口感,搭配上香辣的XO醬,帶來了一種獨特的風味。這道菜吃起來爽口無渣,還帶來了一絲微辣的刺激感,讓人回味無窮。最後,他們的營火朱古力棉花糖夾餅是一個非常特別的甜品。好像BBQ一樣,小叉吉起棉花糖,用一個迷你火爐自己燒,好特別好有趣~燒完再沾上朱古力醬同夾餅一齊食,有得玩又有得食。這家特色露營餐廳以其獨特的烤食料理和豐富的口味組合吸引

這家特色露營餐廳以其獨特的烤食料理和豐富的口味組合吸引著食客。無論是海鮮還是肉類,他們都能提供令人滿意的選擇。如果您喜歡露營體驗且同時享受美食,這家餐廳絕對是一個值得一試的地方。
2023-08-24
Type of Meal
Dinner
  • 營火朱古力棉花糖夾餅
  • 烤原隻龍蝦
  • XO醬炭烤西蘭花苗
  • 烤原隻魷魚
2023-08-13 63 views
餐廳名Campsite,俾呢個名和主題吸引住去試,每間打卡的餐廳都有不同的主題,例如漫花筒,不同的卡通主題等….呢間餐廳以露營為主題,門外有啲植物襯托餐廳名可以去影相,其實在鬧市中有間環境舒服的餐廳不錯,我訂了下午茶,無限時!手機落單,超方便,話說看緊openrice 有咩熱門推介時,見到的是朱古力棉花糖夾餅和龍蝦😆呢兩樣我都無叫😂看緊熱門時,聽到隔離台食一啲好脆的食物,跟著再望餐牌,我估係串燒加脆片(因為不好意思問隔離食緊咩咁脆😂)最後我哋點了一個鰻魚pizza,好脆好脆但個汁咸了少少烤白豚肉串泡菜醬紫菜脆片,推介脆片,真係好脆好脆,我不食辣,點了千島醬🤣露營者芝士蛋糕,呢個味道有啲驚喜
最後我哋點了一個鰻魚pizza,好脆好脆但個汁咸了少少
露營者芝士蛋糕,呢個味道有啲驚喜

2023-08-13
$220 (Tea)
  • 烤豚肉串紫菜脆片
One day I was talking to my friend who wanna try Sth new, and we were both in mk lazy to walk further. We headed for this place for Sth special to eat. Both food and drinks were great, and the utensils fitted the “camping” theme very much. I like the Ume cold noodles with fried tofu as I can’t eat too much during my pregnancy. The berry soda is a bit sugary, but the way they put frozen strawberry as ice balls is tempting and fun🤩