2023-09-16
一黎到就感覺好chill,餐廳系以露營為主題,入到去就好似遠離繁囂嘅都市,就連裝食物嘅餐具都系用露營嘅款式,真系充滿露營特色呢個招牌粟米湯系用新鮮粟米🌽煮的,味道香甜,不過要小心睇熱,多士香脆美味😋小食叫咗唐揚廣島蠔紅椒腸醬,個蠔炸到外脆內juicy,很不錯叫咗一個dinner set,好抵食,包前菜🥗及飲品。前菜揀咗沙律,系帶子無花果牛油果藜麥沙拉,帶子煎到好香口主菜揀咗美國自然安格斯西冷牛扒五成熟,牛扒🥩肉味香濃,口感嫩滑,值得一試👍🏻飲料升級➕ $28有杯冰拿鐵,咖啡味好香濃營火烤原條魚都幾大條,店員會放喺燒烤網上烤熱條魚,然後就可以上碟食,烤魚本身無特別調味,更能突顯魚肉鮮味,伴菜食落都好鮮甜飲品叫咗花生醬焦糖金脆奶昔,呢個系非常香滑嘅奶昔,系我鐘意冇冰嗰款,飲落充滿花生醬香味,焦糖十分香脆甜品揀咗三款,🈶曲奇聖代,頂層系焙茶芝士曲奇🍪都幾大塊,口感松脆,抹茶雪糕好香好好味檸檬撻食落酸酸甜甜,細細件剛剛好營火巧克力棉花糖夾餅真系邪惡得黎又非常正💕有好多粒棉花糖,不過唔好顧住傾計,記得要睇火,如果唔系就好易燒燶
叫咗一個dinner set,好抵食,包前菜🥗及飲品。
前菜揀咗沙律,系帶子無花果牛油果藜麥沙拉,帶子煎到好香口
飲料升級➕ $28有杯冰拿鐵,咖啡味好香濃
檸檬撻食落酸酸甜甜,細細件剛剛好