2024-06-19
因為工作關係,小妹與其他Team同事,比較少機會同一時間在寫字樓見面,一有機會便會相約一同食午餐,就好似昨天一樣!昨天係相隔兩個多禮拜再一次返office🤭,前幾日已經WhatsApp 問邊幾位會一齊食晏,好開心😁原本諗住去新開的餐廳,可惜去到太多人等位,唯有行前兩步嚟到CAMPSITE~門口已有午餐餐牌及價錢,但居然三個人三對眼都係睇唔到🤣🤣,入座後發現「咦同頭先果張餐牌係一樣架,嘩😳價錢原來寫喺菜名下邊,咁細隻字鬼留意到咩😂😂」小妹三人同時比午餐餐牌封面吸引🤩,所以叫埋一樣《Campfire Steak n Fries 營火牛扒薯條》,兩份五成、一份七成,午餐附餐包沙律、是日餐湯及咖啡或茶,小妹自訂了Campsite 為貴價午餐🥹,好彩一年先幫襯一次啫☺️▫️餐包沙律:脆脆小型多士🍞配酸尾尾沙律🥗▫️是日餐湯:好似係菇菇薯仔湯🤔香滑美味😋▫️牛扒薯條:~~~牛扒🥩份量唔細,五成熟剛剛好,牛味亦好香;薯條炸得香脆可口,細胃同事食晒啲薯條,留返一小件牛扒食唔落😂佢話因為食咗塊多士太飽🤣▪️餐飲:凍檸茶+凍檸茶+熱Long Black 話說⋯小妹座位近窗口,初初飲湯鋸扒時都無特別,食到咁上下被太陽
▫️餐包沙律:脆脆小型多士🍞配酸尾尾沙律🥗
▫️是日餐湯:好似係菇菇薯仔湯🤔香滑美味😋
▫️牛扒薯條:
▪️餐飲:凍檸茶+凍檸茶+熱Long Black
話說⋯小妹座位近窗口,初初飲湯鋸扒時都無特別,食到咁上下被太陽光曬住手髀,令小妹覺得自己真係去咗露營😂,再睇住對座同事比太陽曬住及飲住熱咖啡,小妹便覺得更熱了~