2023-06-11
星期一係附近學完跳舞之後,同屋企人喺附近睇吓有咩食。鰂魚涌聽日晚上好多餐廳都關門了。於是見到呢間餐廳環境vibe都唔錯,就入咗去。星期一嘅晚上真係好少人食飯,8:00左右入到去只有3枱客。枱上除咗Menu外,仲有一個Monday Main course Buy 1 Get 1 free嘅牌!🤩🤩請注意**set dinner不能buy 1 get 1 free的....1/ Dutch Oven Mussels 煮青口 | 0.5g $240它的醬汁用了香茅椰奶和香草白酒,汁非常Creamy,味道不錯。麵包條非常香脆,牛油味非常之香!最後用嚟點香茅椰奶香草白酒醬就非常啱了。....2/ Seared Ahi Tuna Seaweed Salad 吞拿魚海苔沙拉 | $148吞拿魚有芝麻黏着旁邊,令到口感豐富。沙律菜加上豌豆和海苔這個配搭非常夾。我們要求醬汁另上(忘了影),因為有人要減肥🤣餐廳亦細心配合👍🏻....3/ Black Angus Ribeye Steak Blistered PadronPeppers 黑安格斯肉眼扒烤小綠椒 | $238🩷🩷🩷🩷🩷安格斯肉眼扒份量大
同屋企人喺附近睇吓有咩食。
鰂魚涌聽日晚上好多餐廳都關門了。
於是見到呢間餐廳環境vibe都唔錯,就入咗去。
星期一嘅晚上真係好少人食飯,
8:00左右入到去只有3枱客。
枱上除咗Menu外,
它的醬汁用了香茅椰奶和香草白酒,
汁非常Creamy,味道不錯。
麵包條非常香脆,牛油味非常之香!
最後用嚟點香茅椰奶香草白酒醬就非常啱了。
吞拿魚有芝麻黏着旁邊,令到口感豐富。
沙律菜加上豌豆和海苔這個配搭非常夾。
我們要求醬汁另上(忘了影),因為有人要減肥🤣
餐廳亦細心配合👍🏻
Peppers 黑安格斯肉眼扒烤小綠椒 | $238
🩷🩷🩷🩷🩷
安格斯肉眼扒份量大,配上醬汁超好食,
所以食咗一半先記得影😂
小綠椒都好好味
家人們都讚不絕口
見到隔籬枱食Bonfire S'mores營火棉花糖朱古力夾餅
佢哋喺度燒棉花糖,超吸引!下次我都想試😍
我哋三個人,兩個主菜一個沙律,已經好飽😂
推薦大家嚟食🥰