Restaurant: Captain Japanese & Korean Restaurant (Kwun Tong Plaza)
Info:

2024-08-11 6310 views
位於觀塘的「校長燒肉日韓料理」,為食客奉獻了一場別具特色的燒肉放題盛宴。這家店不僅提供優質的燒肉,還融合了各種日韓料理元素,讓人流連忘返。首先是放題環節,各種優質的燒肉任君挑選。無論是油花萬分的美國和牛,還是彈牙多汁的日本和牛,無一例外都讓人垂涎欲滴。店家會根據客人的喜好,適時調整烹飪火候,確保每一口肉質都恰到好處。除了燒肉,這家店的刺身也同樣出色。新鮮的生魚片,搭配特製的醬料,口感清新爽滑,令人一試難忘。除了燒肉和刺身,店家還推出了各種日韓風味小菜,如泡菜、牛肉湯等,為整個用餐體驗增添更多層次。飲品方面,任飲任食的政策讓客人可以盡情暢飲,一邊品嘗美食,一邊三五好友暢聊。值得一提的是,這家店的用餐環境也非常舒適。寬敞明亮的用餐空間,配以簡約時尚的裝潢,讓人放鬆身心,全情投入到美食之中。總的來說,「校長燒肉日韓料理」無疑是觀塘美食地圖上的一顆璀璨明珠。無論是燒肉放題,還是各類日韓特色料理,都讓人流連忘返。這裡無疑是燒肉控及日韓料理愛好者的最佳選擇。

2024-07-05
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
位於觀塘市中心的「校長燒肉」,絕對是一個長期推薦的任食放題餐廳。大部份都是家庭聚餐,一班年輕朋友傾計聚會,非常熱鬧。有時候來到放題餐廳,除了食物之外,那種烘烘喧騰的感覺亦非常有feel。校長的中日韓式任食放題,不僅種類繁多,而且質素保持穩定,價錢又非常吸引,真的沒有其他餐廳可以做到同一價錢同一質素。校長燒肉的最大特色是其多元化的菜式,從韓式烤肉到港式火鍋,甚至刺身或小菜小食,應有盡有。⚭ 韓式烤肉首先要提的是韓式烤肉區。校長提供的肉類選擇十分廣泛,有醃製雞翼、豬扒、叉燒、三文魚、魚柳、雞軟骨等。每一款肉類都經過醃製,味道入味,特別是醃製雞翼,燒得外焦內嫩,帶有微微的甜味。豬扒吃上一口讓人感受到肉的豐富油脂和香氣,而叉燒的焦香味道和微甜的口感,亦係讓人忍不住一塊接一塊。三文魚和魚柳的質量也相當不錯,雞軟骨脆口的口感讓人感受到不同的風味。老實說,食材質素絕對無問題,好食與否是在乎你燒烤的功力。⚭ 港式火鍋火鍋湯底有壽嘉燒、豬骨湯可供選擇。火鍋區的選擇同樣令人驚喜。肥牛、芝士腸和各種丸類、蔬菜等一應俱全。芝士腸是一種享受,當咬下去時,濃郁的芝士瞬間流出,令人驚喜不已。各種丸類的選擇也相當豐富
⚭ 韓式烤肉
⚭ 港式火鍋
火鍋湯底有壽嘉燒、豬骨湯可供選擇。火鍋區的選擇同樣令人驚喜。肥牛、芝士腸和各種丸類、蔬菜等一應俱全。芝士腸是一種享受,當咬下去時,濃郁的芝士瞬間流出,令人驚喜不已。各種丸類的選擇也相當豐富,魚丸、蝦丸等,蔬菜的選擇也不容小覷,清新的口感能平衡烤肉的油膩,烤了一段時間淥條菜確實舒服。
火鍋
刺身任食
對於喜愛魚生的,刺身任食區亦是不能錯過。有三文魚、鮮帶子、赤蝦、吞拿魚、馬刀貝、赤貝等,選擇比起酒店自助餐更加多。三文魚的脂肪含量適中,入口即化,而鮮帶子亦富彈性和鮮味。
⚭ 小食區
小食區提供的選擇同樣可口,炒菜、炒蜆、四季豆炒燒肉、咕嚕肉、炸雲吞和豬腳薑等,不過這些小炒都是視乎當日食材供應。我就主力推介炒蜆,大排檔食一碟都差唔多$100,所以先拿一碟都是基本吧。
小食
⚭ 養生花茶區
我特別欣賞的就是花茶區,任食都要食得健康。養生花茶區有普洱、菊花、陳皮、紅棗、玫瑰和柑桔等,可以根據個人口味調製。十分適合用餐後飲用,助於消化,可以降一降火。
⚭ 飲品及甜品
餐廳的飲品區同樣豐富,包括啤酒和各種汽水,亦有供應生可樂、日本啤酒。而甜品區亦有多款雪糕雪條,喜歡食甜品的真的要先留肚。
甜品
這個價錢和質素,只能夠說校長實在太佛心了!
2024-11-03
火鍋
小食
甜品
2024-11-01 583 views
阿女放假,來了觀塘的校長燒肉吃午餐放題。我們十二點左右到達,放題食物包羅萬有,分別有刺身區、熟食區,前菜區、沙律區、火鍋區、燒肉區、甜品區、點心區、飲品區、花茶區。這裡的食材豐富,新鮮兼款式十分多。除了燒烤外,更可吃火鍋、刺身及壽司。刺身有三文魚、吞拿魚、赤蝦、帶子等。燒烤有豬、牛、雞、魚等,及其他配料。火鍋區有各式瓜菜、山根、冬菇、豆卜,也適合素食者食用。火鍋湯底有日式豬骨湯、壽喜燒湯,及韓風辣湯。熟食區有多款熱食及白飯,也適合長者食用。飲品有多款選擇,更有清酒、梅酒供飲用。甜品款式亦多,令到整個午餐,劃上完美的句號。
阿女放假,來了觀塘的校長燒肉吃午餐放題
我們十二點左右到達,放題食物包羅萬有,分別有刺身區、熟食區,前菜區、沙律區、火鍋區、燒肉區、甜品區、點心區、飲品區、花茶區。這裡的食材豐富,新鮮兼款式十分多。除了燒烤外,更可吃火鍋刺身壽司
2024-10-24
Lunch
2024-10-31 475 views
📍觀塘朋友返嚟,特登揀呢間食,有回憶。勁抵食,用勁平價錢可以食到勁多嘢。包咗嘢飲任飲,嘢飲有好多選擇,汽水,無糖茶,韓國嘢飲都有,仲要有埋茶包可以沖茶。燒肉任食任夾,基本嘅丸類,肉類,雞翼,芝士粟米,應有盡有。仲可以食埋打邊爐,有壽喜燒湯底,豬骨湯。面類竟然有營多撈麵!熱食任食有小菜,仲要勁誇張,有埋燒賣點心,碗仔翅,麥樂雞。俾多少小錢,仲可以食埋刺身,三文魚八爪魚都有。雪糕方面都有好多嘢揀,第一次食到提拉米蘇味嘅雪糕。甜品都有好多港式甜品,大菜糕。
📍觀塘

朋友返嚟,特登揀呢間食,有回憶。

勁抵食,用勁平價錢可以食到勁多嘢。

燒肉任食任夾,基本嘅丸類,肉類,雞翼,芝士粟米,應有盡有。

熱食任食有小菜,仲要勁誇張,有埋燒賣點心,碗仔翅,麥樂雞。

俾多少小錢,仲可以食埋刺身,三文魚八爪魚都有。

2024-10-17 1140 views
今日約咗朋友去咗觀塘廣場食lunch 間餐廳叫做#校長燒肉日韓料理 同朋友入去試吓呢個放題先 又係食食食嘅時候了 上到去15樓 餐廳裝修好靚 又大 好乾淨 我哋3個 人 一入到去餐廳我哋坐底卡位 呢度食物好豐富 有刺身 三文魚都新鮮 有鮮味 八爪魚 又有鮑魚片…仲有壽司 款式都多之後再攞埋啲燒物 豬頸肉 雞翼 豬肉片 雞軟骨 腸仔 比目魚 味道剛剛好 又有點心 仲有得打邊爐 湯底我哋揀咗壽喜燒特色魚蛋 豬肉丸 火腿 紅腸 金菇 生菜 冬菇 又有熱食 小丸子 鹹菜豬肚 雞蛋豬腳薑飲品任飲最後仲有甜品 呢度啱晒一家大細嚟食😋😋
今日約咗朋友去咗觀塘廣場食lunch 間餐廳叫做
  • 刺身
  • 熟食
  • 火鍋配料
2024-10-16 938 views
有時候口痕咩都想食既時候就會去校長燒肉😆因為選擇同口味真係好豐富燒肉, 火鍋, 點心, 剌身等應有盡有.💎$218 晚市成人時段(C)/ 每位.係燒肉方面😍無論係嫩滑牛肉、多汁豬肉定雞肉每片肉都經過適當醃製味道剛剛好保留原汁原味食入口令人回味無窮🥰而校長燒肉既刺身品質出色😆新鮮生魚片整齊切割,質感鮮美個人最鍾意食三文魚刺身🥰每一啖都散發濃郁海鮮風味品嘗烤肉同時享受美味刺身🤩.除烤肉之外校長燒肉仲有提供火鍋, 炸物, 熟食同精緻點心無限供應各種果汁、汽水同甜品等真係勁多選擇🤩🤩.總結黎講校長燒肉性價比高口味又好好既任食餐廳🥰滿足哂烤肉愛好者同刺身愛好者既需求
有時候口痕咩都想食既時候就會去校長燒肉😆
因為選擇同口味真係好豐富
燒肉, 火鍋, 點心, 剌身等應有盡有
💎$218 晚市成人時段(C)/ 每位
係燒肉方面😍
無論係嫩滑牛肉、多汁豬肉定雞肉
每片肉都經過適當醃製
味道剛剛好
保留原汁原味
食入口令人回味無窮🥰
而校長燒肉既刺身品質出色😆
新鮮生魚片整齊切割,質感鮮美
個人最鍾意食三文魚刺身🥰
每一啖都散發濃郁海鮮風味
品嘗烤肉同時享受美味刺身🤩
除烤肉之外
校長燒肉仲有提供火鍋, 炸物, 熟食同精緻點心
無限供應各種果汁、汽水同甜品
真係勁多選擇🤩🤩
總結黎講
校長燒肉性價比高
口味又好好既任食餐廳🥰
滿足哂烤肉愛好者同刺身愛好者既需求
2024-10-10 1214 views
週未放假,約了朋友聚聚,想吃甚麼好,想吃日式野又想燒下野食,就上網找,看到這間2樣食物都有,就選了這間,到達門口擺放了龍貓公仔,入到去潮流感同座位寬倘,坐下點了午市燒烤火鍋刺身自助餐自助熟食品-豬肚 每片爽脆彈滑,好鲜香豬味,酸酸地菜伴吃,開胃吃之選沙律吧  菜同瓜好鮮鮮菜味,特別脆爽,配上和風沙律酱,另一種菜鮮香味脆皮腸/雞翼/豚肉片/墨魚丸  細細條腸身,燒得好脆皮爽滑,腸肉味鮮香,雞翼,燒得濃鮮香雞味,肉質好嫩滑,豚肉片,肥瘦適中,燒得片身脆滑嫩口,濃鮮豬香味,墨魚丸,彈牙爽滑,好香墨魚味金沙骨/照燒雞扒/豬扒  金沙骨,厚肉身,肉質燒得好滑身,特别鮮香骨味,雞扒,燒得濃郁香雞味,仲多一份照燒香味,肉身嫩滑,豬扒,燒得軟霖爽滑,濃鮮豬香味牛油粟米/牛油金菇  粟米脆卜卜,適中軟硬,細細條金菇,好爽身幼滑,塗了牛油粟米同金菇,更加滑身,本身粟香味同菇香味,加上牛油,層次濃粟香味同菇香味壽司  細細件,每件壽司仍保留本身海鮮鮮味,三文魚有三文魚鮮味,蝦有蝦鮮味,爽身滑口蔬菜類  金菇/豆卜/芋頭絲/草菇/波菜金菇幼絲絲,草菇大隻,金菇同草菇滑身,菇味特别鮮香,豆卜同芋頭絲好軟霖身,放

午市燒烤火鍋刺身自助餐
自助熟食品-豬肚

每片爽脆彈滑,好鲜香豬味,酸酸地菜伴吃,開胃吃之選
午市燒烤火鍋刺身自助餐 自助熟食品-豬肚

沙律吧

菜同瓜好鮮鮮菜味,特別脆爽,配上和風沙律酱,另一種菜鮮香味

蔬菜類

金菇/豆卜/芋頭絲/草菇/波菜
金菇幼絲絲,草菇大隻,金菇同草菇滑身,菇味特别鮮香,豆卜同芋頭絲好軟霖身,放入鍋一會已熟,好香豆味同芋香味,波菜,好新鮮鮮菜鮮味,唰唰聲
蔬菜類 金菇/豆卜/芋頭絲/草菇/波菜

飲品

多品種,有一些少見牌子,這個窄身罐利賓納,少飲的味道,冬瓜茶,清熱飲品
飲品-窄身罐利賓納

點心區-珍珠雞

細細隻,飯味同雞味配料好鮮香同軟滑
自助養生花茶區
自己搭配了山楂,玫瑰,紅棗的花茶,清新玫瑰花香味,酸酸山楂香味同紅棗味,搭配有特色味道,消胃飲品
甜品-布甸/啫喱/大菜糕
布甸,好香芒果味,啫喱,每款都有本身果香味,少見甜品,大菜糕,透明色的,脆脆糕身,好清香大菜味,甜度適中
點心區-珍珠雞/自助養生花茶區/甜品-布甸/啫喱/大菜糕

三文魚/希靈魚/榮螺片
每片厚身,三文魚同希靈魚有海鮮鮮魚鮮味,榮螺片有海鮮鮮貝鮮味
刺身 三文魚/希靈魚/榮螺片

2024-09-28
$145.3 (Lunch)
午市燒烤火鍋刺身自助餐 自助熟食品-豬肚
蔬菜類 金菇/豆卜/芋頭絲/草菇/波菜
飲品-窄身罐利賓納
點心區-珍珠雞/自助養生花茶區/甜品-布甸/啫喱/大菜糕
刺身 三文魚/希靈魚/榮螺片
2024-10-06 1235 views
睇見Open rice啲人介紹講得好好,就諗住嚟試一試,今次我係食下午茶,只揀左食燒肉(因為佢有得選擇埋火鍋及刺身)一去到攞嘢食,發現燒烤區雞翼已清空,咁就問一問員工,會唔會再有雞翼,佢答話無晒喇🤦🏼‍♀️當時係下午2:30左右 ,下午茶時段係食到4:30🤔第一轉完左就唔再fill嘢食😓紅腸,得返3件,問完又係答無晒喇🫣之後,見到熟食有炒蜆,咪諗住排隊攞(前面只有一個人攞緊)結果 前名個人全部攞晒🫢後來望一望先知係佢地員工 原來員工放飯都係係出面攞嘢食 ,炒蜆完左,答案一樣,係唔會再fill🤦🏼‍♀️食物質數差 環境差
睇見Open rice啲人介紹講得好好,就諗住嚟試一試,今次我係食下午茶,只揀左食燒肉(因為佢有得選擇埋火鍋刺身)一去到攞嘢食,發現燒烤區雞翼已清空,咁就問一問員工,會唔會再有雞翼,佢答話無晒喇🤦🏼‍♀️當時係下午2:30左右 ,下午茶時段係食到4:30🤔第一轉完左就唔再fill嘢食😓紅腸,得返3件,問完又係答無晒喇🫣之後,見到熟食有炒蜆,咪諗住排隊攞(前面只有一個人攞緊)結果 前名個人全部攞晒🫢後來望一望先知係佢地員工 原來員工放飯都係係出面攞嘢食 ,炒蜆完左,答案一樣,係唔會再fill🤦🏼‍♀️食物質數差 環境差
2024-10-06
2024-10-06 1012 views
態度這麽差,東西這麽一般,為什麽這麽多人來吃?其實幫客拿個東西很難嗎,我也不是叫你幫我夾肉什麽的,我說了我的原因所以麻煩你一下,一直叫我自己拿自己拿,我知道是自助餐啊,服務客人也是你的責任之一吧??態度差的要死,一直走來走去也不見得你有多忙啊,那請你回來幹什麽??再來是食物,吃了這麽多印象最深的就只有甜品了,主食一般般,尤其是雞翼和肉類,什麽味道都沒有。。。。然後是秩序,夾肉那裏因為很多人所以店員就叫我們排隊,但是很多人插隊也視而不睹,有個姨姨問店員這麽多人插隊都不管嗎?店員沒理姨姨,那你叫我們排隊幹什麽??
2024-10-01 1270 views
超差超惡劣嘅餐廳,冇任何一樣嘢可取,忍唔住,要寫負評。千萬千萬千萬千萬不要來這間餐廳。環境:周圍都油煙,抽氣極差,座位枱都10分油,走廊地布爛咗冇換,拎住嘢行過分分鐘跌倒嘢食:燒肉類極少,火鍋類接近冇,連基本肥牛都冇,但火鍋係要另外加錢,中段竟然連唯一一隻菜,生菜都話冇晒,叫人加錢連菜都冇得食,真係第一次見。壽司刺身亦係要加錢,款式極少,員工經常擰轉身,唔理人,但刺身係要佢切,之後整完壽司又唔refill,極度惡劣。其他熟食,竟然七點未夠就唔refill,雪櫃嘢飲有一半係唔凍,真係唔明點樣打開門做生意設備:爐只係用咗好多年冇換咁,塊燒板燶度有成寸厚,叫員工換竟然話冇版,仲話我哋開爐火開得大,叫我哋校細火,教到最細火,嘢食一樣燶,兼唔熟,最後放棄燒肉,去夾腸仔加烏冬頂肚就算總結,希望有人睇到我呢個評語,千萬千萬千萬不要再來,唔好因為平所以黎,無論環境嘢食,設備員工,都令你10分難受。

2024-10-01
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 一樣都無
2024-09-25 1630 views
觀塘廣場頂樓,韓日式自助火鍋,地方大入門分兩邊,我哋過左去入門左手邊果度,好多卡位,大家要著多件衫,都好旺盛座無虛席,個個火鍋開齊,冷氣依然好夠,日式韓式都唔錯,用料有和牛,有金菇蔬菜好多應有,加燒烤吧,日式有刺身有壽司, 日式甜品應有則有,想食飽個肚話咁易,仲有啤酒汽水任飲款式幾個雪櫃擺到齊曬,約埋幾個老友,上黎淨係飲啤酒吹水,都返本呀,價錢又唔貴喎。最後加埋最鍾意食嘅榴蓮雪條,三兩條走唔甩,另外再幫襯一兩款,好正呀。侍應服侍週到,滿意用餐。
觀塘廣場頂樓,韓日式自助火鍋,地方大入門分兩邊,我哋過左去入門左手邊果度,好多卡位,大家要著多件衫,都好旺盛座無虛席,個個火鍋開齊,冷氣依然好夠,日式韓式都唔錯,用料有和牛,有金菇蔬菜好多應有,加燒烤吧,日式有刺身壽司, 日式甜品應有則有,想食飽個肚話咁易,仲有啤酒汽水任飲款式幾個雪櫃擺到齊曬,約埋幾個老友,上黎淨係飲啤酒吹水,都返本呀,價錢又唔貴喎。

侍應服侍週到,滿意用餐。

2024-09-11 2615 views
假期最好食乜😜今日我哋揀咗去觀塘食🤤校長燒肉😘😘 中午非常之多人🤪好彩仲有位啫😛環境座位都好闊落😉仲好大添😄種類多到都數唔到🥳日式、韓式、中式、西式🤤包羅萬有👏多到有啲眼花撩亂😵‍💫其實你諗起想食乜都有😍一邊燒烤🍖一邊火鍋🍲肉質好新鮮😘牛柳、牛扒🥩雞翼、食完再拎😄魚生仲係厚切添啖啖肉🤤火鍋,主打係菜類、瓜類、菇類~ 可以中和啲燒烤味👍🏻再嘆番杯花茶清下熱🤭花茶種類都好種類,(我個人喜好就係果皮、桔梗、檸檬、菊花)飲完即刻喉嚨舒服晒🥳🥳仲有我最鍾意嘅自家製甜品😍一次滿足晒享受😋價錢又抵食👍🏻一定唔會食厭😘😘😘😘😘
2024-09-09 2152 views
「校長燒肉日韓料理」無疑係觀塘人氣熱點,每次經過都見到排了超長嘅人龍。這裏提供2小時燒烤火鍋放題。從牛肉、豬肉、雞肉、各式丸類、蔬菜、牛油粟米粒同金菇等,都可以用來燒烤或火鍋,應有盡有。除了燒烤及火鍋,還有壽司同刺身都好有特色。店員會根據顧客嘅喜好精心挑選7款刺身,供客人每次自由選擇3款。無論係肥美多汁三文魚,定係鮮甜爽口嘅馬刀貝及赤蝦,都可以令味蕾沉浸喺海鮮鮮美之中。而且,餐廳提供左各式點心、熟食、沙律、飲品,台式冰粉同精緻小糕點等甜品。無論係鹹食定甜點,都令我哋飽餐一頓,價錢十分合理。

除了燒烤及火鍋,還有壽司刺身都好有特色。店員會根據顧客嘅喜好精心挑選7款刺身,供客人每次自由選擇3款。無論係肥美多汁三文魚,定係鮮甜爽口嘅馬刀貝及赤蝦,都可以令味蕾沉浸喺海鮮鮮美之中。

2024-09-02 2016 views
一直都想搵間價錢親民又多選擇嘅放題食下,平時係觀塘收工經過觀塘廣場見到「校長燒肉日韓料理」,琴日終於同女朋友去試下啦,我地去食嘅時段係20:30-22:30,食足兩小時,一入去就見到好靚既報置職員帶我地入左張二人枱,整體環境都係寬敞舒服,枱面會有一個燒肉爐,一個火鍋爐,哩個設計幾特別,我地已經急不及待出去拎野食,就門口位開始,就見到有各式各樣嘅醬汁調味料for火鍋同燒肉嘅,旁邊仲有個花茶專區,好貼心地有曬各款花茶嘅功用,我地都沖左壺黎飲,味道幾特別。刺身種類唔少一般色澤都好好,三文魚同螺片都幾鮮味而且仲有大嘅蝦好少見,抵讚,側邊有中式點心燒賣都唔錯,見到有一杯小型羅宋湯好好味唔怪得知畀人搶左咁多,旁邊有火鍋配料同埋熱燻種類都唔少,我攞咗一啲蔬菜同菇類返嚟感覺都好有味,燒肉嘅種類有好多我最鍾意食秋刀魚同埋香草龍脷柳,叉燒同埋一口豚肉粒都好值得推介,記得試埋個雞扒同埋雞翼都好好食味道!環境同質素都好好,不失為一個好選擇。
2024-08-27
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Last Night Supper
2024-08-31 1672 views
金髮亞姐同門口金髮亞哥,態度非常好。。請貴公司,如客人不能用嘅東西,請收好,免下個客人再被你哋嘅同事鬧,唔怪得已經無人係香港食野,環境非常差,煙霧瀰漫,無冷氣一樣,仲要咁樣對待客人,仲要8点半後,都要$185蚊。希望貴公司生意興隆,但我及我嘅朋友,我都會叫佢哋不要幫襯,謝謝,阿門