2017-09-14
睇完戲同朋友食個快飯,朋友仔帶我去呢間西餐廳。門面唔算好有排場,但睇得出食物的種類好多。裡面裝修唔算好輝煌,但都見有一番心思。比我留意到原來呢度有兩樣嘢好抵食,第一款係生蠔,第二款係豬手拼盤。原來豬手拼盤係要預訂,我諗下次要早啲打電話來。生蠔的價格都幾相宜,豐儉由人。值得欣賞的是四種都係法國蠔,係我杯茶。我地揀左中價位果兩款,上枱都幾靚仔,大隻厚肉。法國蠔的特性就係味道比較龍,呢兩款都唔例外,而且海水味較重。除咗呢啲推廣食物之外,其實二人餐都幾抵食, $398就有好多款的食物。套餐有齊餐湯同麵包。小食拼盤唔算十分精彩,但勝在種類多。和牛好大件,足夠幾人分享。美中不足係調味方面差咗啲啲,味道唔夠突出。伴碟的薯菜份量都好多,絕對係好適合分享的一道菜。豬手半隻已經好多,啖啖肉,配上酸菜同醬汁一流。豬手層次分明,皮、膏、肉口感各有不同。除咗套餐之外,我哋仲單點左一個意粉,估唔到意粉都係咁大份。Cabonara醬汁夠濃夠杰,沾滿意粉定到口感好豐盈。整體食物質素合格,但性價比非常高。每人都唔使$200,就已經可以食埋生蠔,都不失為一個好去處。
門面唔算好有排場,但睇得出食物的種類好多。
裡面裝修唔算好輝煌,但都見有一番心思。
原來豬手拼盤係要預訂,我諗下次要早啲打電話來。
套餐有齊餐湯同麵包。
小食拼盤唔算十分精彩,但勝在種類多。
豬手半隻已經好多,啖啖肉,配上酸菜同醬汁一流。
豬手層次分明,皮、膏、肉口感各有不同。