2024-03-23 49 views
Churros:We started our culinary journey with the classic Mexican treat - churros. Served piping hot and dusted with cinnamon sugar, these golden delights were crispy on the outside and delightfully fluffy on the inside. The accompanying dipping sauce, a rich chocolate ganache, elevated the experience to another level. Each bite was a perfect balance of sweetness and warmth, making it impossible to stop at just one.Casa Fever:Next up, we ventured into the realm of R-Casamigos' signature cocktails
Churros:
one.
Casa Fever:
with the Casa Fever. This refreshing concoction blended tequila, lime
juice, and a hint of chili-infused syrup, delivering a tantalizing mix
of sweet, sour, and spicy flavors. The presentation was as impressive as
 the taste, garnished with a slice of lime and a chili rim. It's the
kind of drink that transports you to a sunny beach, even in the heart of
 Hong Kong.
Seafood Paella:
For our main course, we indulged in the Seafood Paella, a Spanish
classic with a Mexican twist. The vibrant colors and aromas emanating
from the dish were irresistible. Loaded with plump shrimp, tender
calamari, and succulent mussels, every bite was a burst of oceanic
goodness. The saffron-infused rice was cooked to perfection, achieving
that coveted balance of fluffy yet slightly crispy texture at the bottom
 of the pan. It was a generous portion, perfect for sharing among
friends or devouring solo.
2024-03-05
Type of Meal
Tea
2024-03-20 104 views
🍱餐廳:Casamigos🏫地址:銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓☎️:24483888 銅鑼灣食店多不勝數,之前跟朋友去過呢間Casamigos,覺得相當不錯,今晚就同老公來撐枱腳,點了幾款美味的食物:~北海道帶子刺身帶子刺身新鮮肥美,口感鮮嫩,配搭日式麻油柚子醋的酸甜味道,增添了清新的風味,非常開胃,令我哋食欲大增,愛不釋口,這絕對是不容錯過的前菜😋~燻熟成吞拿魚薄片吞拿魚非常新鮮,質地柔軟,入口即化;燻熟的過程為吞拿魚增添了豐富的風味,散發出誘人的煙燻香氣,我哋每一口都能感受到魚肉的鮮味和燻熟的香氣,令人回味無窮👍~香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子沙沙鵝肝鮮美濃郁,外層酥脆,內裡柔軟,配上甜酸青瓜柚子沙沙,增添清爽口感,整體味道協調,口感豐富,最重要是沒有十分肥膩的感覺,美味之選❤️~香脆甜椒煎蟹膏蟹餅呢間嘅廚師真係掂!蟹膏蟹餅又係炸得外皮酥脆,內餡豐滿,蟹膏鮮甜濃郁,與甜椒又十分配搭,口感豐富,每一口都能品嚐到滿滿的蟹膏和蟹肉的鮮美,正👍~星加坡叻沙蕃茄醬煮藍青口藍青囗用料上乘,肉質鮮嫩夠軟熟,十分欣賞它細嫩的質感,真係唔係好多地方做得到,醬汁少許辣亦令我哋胃口大開😬
🍱餐廳:Casamigos
🏫地址:銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓
☎️:24483888

~北海道帶子刺身

~燻熟成吞拿魚薄片

~香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子沙沙

~香脆甜椒煎蟹膏蟹餅

~星加坡叻沙蕃茄醬煮藍青口

總括嚟講,呢度有高級具品味的裝修,所有服務員工文質彬彬,面帶笑容,殷勤有禮,食物質素又非常高質,黎呢度用餐簡直係感受到五星級酒店的水平,我哋能夠享受了一頓十分愉快的晚餐,必定再來❤️
2024-03-19 77 views
為左試食多幾間西班牙菜,我地嘅生日就係不斷試下一啲新式嘅西班牙餐廳!今次揀呢間一開始係有啲驚,因為成日覺得喺商廈嘅餐廳都未必咁好食,大家抱住一個好懷疑嘅態度試下。但第一道菜就好有驚喜了!牛肉他他!個味整得好出色,好開胃!之後係我的最愛嘅燒八爪魚,係成條八爪魚🐙🤤🤤🤤真係好好食呀!之後嘅蒜片虎蝦係最有驚喜!佢用左龍蝦汁底,包夠脆夠暖,加左個龍蝦汁真係不得了!個個食完都讚不絕口!其他嘅tapas都好好食!有水準,不過就唔係好驚喜,!反而佢地嘅蟲草花意粉真係不得了!好好食,意粉夠彈牙,source 夠香!仲有用木盒上,成件事都好特別!話明食西班牙菜,又點可以少得西班牙海鮮炒飯呢?呢個飯都做得好好😌今餐真係好滿足。唯一投訴係,餐廳真係好多人,有限時,淨係可以食2個鐘🥺無得慢慢坐🥲

但第一道菜就好有驚喜了!
牛肉他他!個味整得好出色,好開胃!

其他嘅tapas都好好食!有水準,不過就唔係好驚喜,!

今餐真係好滿足。

• 慢煮加利西亞式八爪魚腳
  • 橄欖油大蒜虎蝦
  • 西班牙海鮮飯
2024-03-16 69 views
銅鑼灣樓上小店主打西班牙菜式🇪🇸有室內同室外位置可供選擇👍🏻🌟蒜蓉白酒汁煮蜆每粒蜆都係漲卜卜 夠哂鮮甜帶香濃既白酒味且蒜香味十足💯🌟新加坡叻沙蕃茄醬煮藍青口Mussels 好新鮮 肉質飽滿多汁搭配叻沙蕃茄醬 味道更豐富惹味辣辣地好開胃😋🌟西班牙海鮮飯海鮮飯上鋪滿左大蝦,青口同蜆等賣相已經好吸睛🤩而飯粒口感堅硬紮實彈牙再吸收左海鮮既鮮美湯汁且底部有焦香既鍋巴 實在太滋味🌟炸蕃薯條入口香脆但又唔會好油膩帶有蕃薯既甜味🍠🌟香脆甜椒煎蟹膏蟹餅咬落係啖啖蟹肉同甜椒配上北海道黑蟹籽 呢個組合幾特別!
銅鑼灣樓上小店

Mussels 好新鮮 肉質飽滿多汁
搭配叻沙蕃茄醬 味道更豐富惹味
辣辣地好開胃😋

🌟西班牙海鮮飯
海鮮飯上鋪滿左大蝦,青口同蜆等
賣相已經好吸睛🤩

入口香脆但又唔會好油膩
帶有蕃薯既甜味🍠

🌟香脆甜椒煎蟹膏蟹餅
咬落係啖啖蟹肉同甜椒
配上北海道黑蟹籽 呢個組合幾特別!

次次帶唔同朋友嚟食都係個個大讚好食你都快d bookmark試下🔖 .♥《慢煮加利西亞式八爪魚腳》長長的八爪魚腳 上碟好有藝術感經過慢煮烹調 肉質變得極為軟嫩撒上加利西亞甜椒粉 帶有濃郁的西班牙風味.♥《西班牙海鮮飯》西班牙料理經典中的經典鐵pan上既米飯係有飯焦的 勁喜歡香脆得黎又吸收哂海鮮的鮮味皆因有豐富的海鮮 大蝦、青口、蜆.♥《香煎紐西蘭比目魚柳配香草牛油汁》比目魚肥美肉厚 香煎至呈現出金黃色的外觀但內層的質地保持鮮嫩 細膩入微搭配香草牛油汁 香味更為突出就連墊底既幼滑薯蓉都被醬汁再再再添香滑 正.♥《炭燒澳洲羊架佐蒜香蜜糖豉油汁》首先係個賣相 好似樹林一樣🌲🌲好靚炭燒過的澳洲羊架帶有迷人的炭燒香羊架肉質非常之咁鮮嫩多汁 一咬就斷 唔會鞋口硬骨骨 真心好好食.♥《煙燻熟成吞拿魚薄片》吞拿魚切成一塊塊薄片 散發出迷人的煙燻香氣吞拿魚薄片質地鮮嫩 口感滑爽

次次帶唔同朋友嚟食都係個個大讚好食

♥《西班牙海鮮飯》
西班牙料理經典中的經典
鐵pan上既米飯係有飯焦的 勁喜歡
香脆得黎又吸收哂海鮮的鮮味
皆因有豐富的海鮮 大蝦、青口、蜆

♥《香煎紐西蘭比目魚柳配香草牛油汁》

吞拿魚切成一塊塊薄片
散發出迷人的煙燻香氣
吞拿魚薄片質地鮮嫩 口感滑爽
2024-03-13 71 views
🍊 餐廳名稱:Casamigos (銅鑼灣)🐝 味道:9/10環境:9/10整體分數:9/10💰人均:$500+———————————————————主打西班牙菜嘅餐廳係香港都幾普遍,之前有見過人介紹呢間,所以專登走去try try。環境幾有格調,岩晒倆口子拍下拖,同朋友聚餐咁。生牛肉他他+Baguette💰118+38生牛肉他他肉有洋蔥,香蔥,鋪滿左魚子醬,店員推薦叫埋Baguette一齊食。生牛肉香味濃郁,油香配埋法式麵包,口感味道豐富。而且個器皿都好特別,儀式感滿滿。西班牙海鮮飯💰298成個賣相掂之餘,仲係新鮮即叫即焗。有青口,蝦同埋蜆仔,而成個飯口感偏乾身,飯做到粒粒分明,撈埋啲cream一齊食口感加倍,味道亦非常不錯。西班牙烤乳豬1/4💰398表皮烤到卜卜脆,肉質多汁嫩口,每件都大大舊。最重要係配埋個醬汁一齊食,真係完全停唔到口。紅絲絨油條 💰88新鮮炸起嘅Churros,炸口得黎內裏鬆軟,可以配埋士多啤梨朱古力醬一齊食。🗺️ 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓 🔍#FlavorforToday 銅鑼灣🚆 銅鑼灣站C出口,步行約1分鐘
🍊 餐廳名稱:Casamigos (銅鑼灣)🐝

紅絲絨油條 💰88

🗺️ 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓
🔍#FlavorforToday 銅鑼灣
🚆 銅鑼灣站C出口,步行約1分鐘
銅鑼灣上樓嘅西班牙菜「Casamigos」晚餐同幾個朋友約埋去試下😋雖然地方唔算好大,有分室內同戶外環境都坐得好舒服、服務員都好好👍🏻前菜叫左🔸三文魚酥盒煙燻嘅三文魚配上酥炸嘅外皮酥盒食落口好鬆化而且裏面有d碎蛋一齊食口感好好🔸西班牙薯仔蛋餅上網睇見每個人都要叫所以我哋都叫咗一個嚟試吓裏面有炒過既洋蔥同火腿食落去好香口感好豐富😋😋😋非常推介必食!!🔸西班牙海鮮飯🥘賣相好靚,上面嘅海鮮都好多!而且飯唔算太乾😋🔸薑味橙香橡果黑毛豬鞍架肉味夠濃、肉質好嫩口同埋除左啤酒🍻仲有好多款Cocktail可以揀一邊飲住酒一邊同朋友傾偈氣氛好好✨📍Casamigos (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓層
銅鑼灣上樓嘅西班牙菜
「Casamigos」
晚餐同幾個朋友約埋去試下😋

雖然地方唔算好大,有分室內同戶外
環境都坐得好舒服、服務員都好好👍🏻

前菜叫左

上網睇見每個人都要叫
所以我哋都叫咗一個嚟試吓
裏面有炒過既洋蔥同火腿
食落去好香口感好豐富😋😋😋
非常推介必食!!

🔸西班牙海鮮飯🥘

賣相好靚,上面嘅海鮮都好多!
而且飯唔算太乾😋

🔸薑味橙香橡果黑毛豬鞍架
肉味夠濃、肉質好嫩口

同埋除左啤酒🍻
仲有好多款Cocktail可以揀
一邊飲住酒一邊同朋友傾偈氣氛好好✨

📍Casamigos (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓層
Type of Meal
Dinner
  • 三文魚酥盒
今次我哋去咗間地點好方便,而且環境氣氛都唔錯嘅西班牙餐廳🥰餐廳除咗室內,仲有佈滿燈飾嘅室外位置,如果約埋一班朋友黎摸吓杯底🍸傾吓偈都應該幾chill幾正😍🦪Hokkaido Scallop Ceviche ($128)北海道帶子刺身又大又厚,仲要有好多塊🫢鮮甜帶子淋上麻油柚子醬,再加埋魚籽同生果,鹹香中帶點清新,係道精美又好食嘅開胃菜😋🥪Pan Seared Foue Gras Toast ($68/pc)鵝肝表面煎得夠乾身,所以就算我影咁耐相下面嘅多士都保持到酥脆😛一咬落去鵝肝油脂滿滿,但加咗酸甜青瓜柚子莎莎,減低油膩感👍🏻🥘Blue Mussels in Singapore Laksa ($188)白酒/忌廉青口就食得多😆喇沙青口真係未試過😛用蕃茄做基底再加入喇沙調味,真係好惹味🤤店員見我哋食醬汁都食得咁滋味🤫介紹我哋一個秘密食法🥖加個Baguette($38)食盡哂啲醬汁佢😂強烈建議即呢個食法加入menu😌因為啲汁真係好食到一滴都唔可浪費😙😙😙🥩Spanish Acorn Fed Iberico Pork Rack ($238)黑毛豬鞍架好大塊好厚身🤩最重點就係周邊嗰層肥膏,燒得

Pan Seared Foue Gras Toast

黑毛豬鞍架好大塊好厚身🤩最重點就係周邊嗰層肥膏,燒得香口唔油膩🤤肉加脂肪配合甜甜酸酸嘅薑橙醬汁,邪惡但一啲都唔膩😝😝配菜羽衣甘藍炸過後又香又脆勁好食😋平時好怕食雨衣甘藍覺得佢好硬好乾😥最初仲怕咁多會食淨哂😂點知最後食唔停口😝

🥨Churros ($88)
食得西班牙菜點可以唔食churros😙最初見到黑色星球🌑真係唔知係咩😆點知打開有驚喜,肉桂香迎面而來😌😌外脆內軟,唔怕甜嘅沾埋士多啤梨朱古力醬更滋味😛
Churros

🍸Dance Tonight ($108)
🍹Tropical Wind ($108)
其實呢度環境真係好啱朋友飲杯酒傾吓偈🤣我哋兩個弱弱唔飲得🫣不過唔怕😛mocktail 都有唔少選擇🥰最後揀咗杯莓果茶同熱帶果奶🍹兩杯都好清新,唔會有平時嗰種好重糖漿嘅假甜👍🏻
Dance Tonight, Tropical Wind

Pan Seared Foue Gras Toast
Churros
Dance Tonight, Tropical Wind
  • Dance Tonight
  • Tropical Wind
2024-03-07 91 views
我和從美國回來的同學今晚去了銅鑼灣駱克駅3樓的Casamigos晚饍。我們點了幾個菜:🌿1. 香脆甜椒煎蟹膏蟹餅:外酥內軟,蟹膏鮮美。🌿2. 香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子沙沙:鵝肝酥脆不肥膩,配上青瓜和柚子醬,口感絕妙。🌿3. 新疆風味醬燒澳洲羊架:羊肉入口即化,搭配微辣醬汁,孜然粉味道適中,美味無窮。🌿4. 星加坡叻沙蕃茄醬煮藍青口:藍青口鮮嫩,青口肉質很軟,醬汁微辣,味道豐富。🌿5. 脆炸雞中翼:外酥內嫩,肉汁四溢。我們座於戶外空間,現場 每人一杯啤酒,高談闊論,氣氛很好。

🌿1. 香脆甜椒煎蟹膏蟹餅:外酥內軟,蟹膏鮮美。

🌿5. 脆炸雞中翼:外酥內嫩,肉汁四溢。

我們座於戶外空間,現場 每人一杯啤酒,高談闊論,氣氛很好。
Casamigos位於商廈入面,銅鑼灣地鐵站一出過馬路就到,超方便!搭𨋢一開門就即刻感受到酒吧餐廳嘅氣氛,仲有室外位置佈滿燈飾。食物質素超水準,小食主食甜品都咁正!店員服務都好細心👍🏻絕對會回訪❤️—— 西班牙薯仔蛋餅 $98 蛋餅好有驚喜!!!唔怪得知每枱都叫咁滯,係我食過最好食嘅蛋餅!蛋餅成個脹卜卜,一切開原來入面好有層次,每層夾雜炒過嘅洋蔥同火腿十分香,蛋味好香又鬆軟﹐沾埋面上嘅沙律醬仲好味!—— 西班牙乳豬 1/4 $398乳豬起肉起得好準確,留翻哂最嫩肉嘅位置,乳豬皮超香口,唔會覺得好硬,連埋皮下油脂食好香好邪惡啊!!嗰種油酥味真係冇得彈!特調蒜蓉醬汁同乳豬超夾,4個人叫1/4分量都好足,每人2-3塊啱啱好唔會太膩。本身想叫半隻,店員超好溫馨提示翻個份量,如果唔係飽到食完豬就走人🤣—— 西班牙海鮮飯 $298海鮮飯配料超豐富,有兩大隻蝦、青口同蜆,全部都好鮮味,由其是蝦肉爽彈;飯粒好有嚼口,越食越滋味—— 巴斯克芝士蛋糕 $98 蛋糕中間流心㗎!!!一食好較滑,芝士味出哂黎好濃郁,成個蛋糕都好輕盈,甜度perfect,食哂都唔覺膩,餐廳做到咁嘅質素嘅甜品絕對超水準!!—— 紅絲

—— 西班牙薯仔蛋餅 $98

—— 西班牙乳豬 1/4 $398

—— 西班牙海鮮飯 $298

—— 巴斯克芝士蛋糕 $98
巴斯克芝士蛋糕

—— 紅絲絨油條 $88
Churros炸得出色!!淨係表面嗰層好脆,入面好軟熟,幾特別係油條用咗紅絲絨,士多啤梨朱古力醬平衡得好好,係好啱沾churros嘅醬,全部一齊食都唔會覺得過甜
紅絲絨油條

🌟推薦指數:10/10‼️
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍 Casamigos (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓
  • churros
  • Tortilla de Patatas
  • 西班牙蛋餅
  • 巴斯克蛋糕
對於西班牙的菜,Miss fatty認為真係好參差!好多好食嘅就貴一貴,尼間都算價錢公道👍🏻1. 蟹餅 $128蟹餅係食指同姆指整個O咁大裡面有滿滿的蟹肉蟹肉好細膩,味道鮮甜外皮穌脆,上面既黑魚子都增加左鮮味有少少唔鍾意既係佢用黎上既碟雖然好似好有設計感但係同fatty屋企既硅藻番梘碟質感同外型都一模一樣就有少少扣分2. 乳豬 $398乳豬皮烤得金黃酥脆一咬落去肉質嫩滑多汁係上莊黎,都算多肉3. 慢煮蒜香八爪魚 $188八爪魚經過烤製後保持了鮮嫩的口感搭配上蒜香的調味帶來一種獨特的風味咬下去,鮮甜的八爪魚肉一d都唔韌其實幾好食,不過$188加埋一就成$200200食一條八爪魚腳真係有啲貴4. 馬鈴薯蛋餅 $98尼道傳統的西班牙菜式煮得唔錯個餅約手掌咁大蛋餅口感鬆軟而豐富搭配上馬鈴薯的香氣每一口都帶來滿滿的滿足感蛋餅的外層煎至金黃,好香蛋味內部的馬鈴薯鬆軟多汁配上特製的沙律醬,味道好夾。❇️總結❇️這間餐廳的西班牙菜式真係唔錯!其實每一道菜都經過精心烹調,味道鮮美,絕對值得一試!侍應有十分足夠既招待!

1. 蟹餅 $128
蟹餅係食指同姆指整個O咁大
裡面有滿滿的蟹肉
蟹肉好細膩,味道鮮甜
外皮穌脆,上面既黑魚子都增加左鮮味
有少少唔鍾意既係佢用黎上既碟雖然好似好有設計感

八爪魚經過烤製後
保持了鮮嫩的口感
搭配上蒜香的調味
帶來一種獨特的風味
咬下去,鮮甜的八爪魚肉一d都唔韌
其實幾好食,不過$188加埋一就成$200
200食一條八爪魚腳真係有啲貴

4. 馬鈴薯蛋餅 $98
尼道傳統的西班牙菜式煮得唔錯
個餅約手掌咁大
蛋餅口感鬆軟而豐富
搭配上馬鈴薯的香氣
每一口都帶來滿滿的滿足感
蛋餅的外層煎至金黃,好香蛋味
內部的馬鈴薯鬆軟多汁
配上特製的沙律醬,味道好夾。

❇️總結❇️
這間餐廳的西班牙菜式真係唔錯!
其實每一道菜都經過精心烹調,味道鮮美,絕對值得一試!
侍應有十分足夠既招待!
2024-02-29 89 views
Casamigos銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓今日好朋友生日,我專登揀左黎銅鑼灣食西班牙菜,聽講呢間餐廳既評價都幾高,而且價錢親民所以長期都好多人幫襯。。。我地book左8點,入到餐廳都已經差唔多滿座啦,餐廳既地方唔算太大,但見到仲戶外位置,感覺都幾Chill,最適合收工後同fd黎聚會西班牙黑毛豬鞍架超巨型既黑毛豬鞍,望落非常厚身,估唔到肉質依然保持鮮嫩,火喉控制得岩岩好,配埋充滿果香既醬汁就最match 啦....除左主菜,伴碟既薯蓉同埋羽衣甘藍亦都係另一重點,都一樣咁出色蒜蓉白酒汁煮蜆離遠已經聞到淡淡既酒香,加埋大量蒜蓉更加能帶出蜆肉既鮮味,完全食到停唔到口西班牙海鮮飯黎食西班牙嘢點可以唔叫海鮮飯呢,飯底充滿蕃茄既香味,而且仲有d飯蕉真係好正,配合埋上面既大蝦,青口同埋蜆肉,非常吸引炸蕃薯條炸蕃薯條係即叫直炸既熱辣辣,每一條都好厚身食落非常有口感,而重點係個蛋黃醬,配合埋一齊食簡直係錦上添花脆炸雞賢雞翼都係即炸既,雖然好熱氣但真係好好味,而且仲要係單骨架,食得好方便,非常貼心
Casamigos
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓

西班牙黑毛豬鞍架

蒜蓉白酒汁煮蜆

炸蕃薯條

炸雞

2024-02-24 1296 views
一向喜歡食西班牙菜的我,朋友介紹銅鑼灣樓上舖有一間性價比高的西餐廳。今日四人同行,叫做多款美食。餐廳佈置簡單, 有室內室外位置挑選。Seafood Paella 🦑🦞🐙西班牙海鮮飯我認為必點知一,每一粒飯注滿海鮮的精華,非常美味Fortville De Patatas 🍳西班牙薯仔蛋餅厚厚的蛋餅好像蛋糕一樣鬆軟,餡料有薯蓉仲有疍汁Roasted Suckling Pig 🐷 西班牙烤乳豬脆卜卜嘅乳豬皮,厚厚的肉,又juicyHokkaido Scallop Ceviche 北海道帶子刺身 日式麻油柚子醬帶子鮮甜美味配上醬汁,開胃又清新Red Velvet Churros 紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬西班牙獨特甜品, 又叫鬼佬油炸鬼, 沾上朱古力醬, 又甜又脆Smoked Tuna Carpaccio 🐟燻熟成吞拿魚薄片好喜歡這個吞拿魚薄片, 大有少少香薰味, 添上洋蔥及醬汁, 配搭一流Spanish Acorn Fed Grill Iberico Pork Rack 🐖薑味橙香橡果西班牙黑毛豬鞍架厚厚的豬扒, 肉質非常嫩滑Golden Seacoast 🍹Orange, Passion

Seafood Paella 🦑🦞🐙
西班牙海鮮飯
我認為必點知一,每一粒飯注滿海鮮的精華,非常美味

Fortville De Patatas 🍳
西班牙薯仔蛋餅
厚厚的蛋餅好像蛋糕一樣鬆軟,餡料有薯蓉仲有疍汁

Roasted Suckling Pig 🐷
西班牙烤乳豬
脆卜卜嘅乳豬皮,厚厚的肉,又juicy

北海道帶子刺身 日式麻油柚子醬
帶子鮮甜美味配上醬汁,開胃又清新

Red Velvet Churros
紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬

Smoked Tuna Carpaccio 🐟
燻熟成吞拿魚薄片

薑味橙香橡果西班牙黑毛豬鞍架
厚厚的豬扒, 肉質非常嫩滑

Golden Seacoast 🍹
Orange, Passionfruit, Vanilla, Top with Sprite
果味香濃, 酸酸甜甜

Dance Tonight 🍹
Cranberry , Lychee ,Tea Rose
有茶香, 及荔枝的香味
$505 (Dinner)
2024-02-24 87 views
上次和朋友到訪Casamigos是吃午餐,今晚特意帶老公來一試這裡的晚餐。看過I~Pad menu後,決定點選以下菜式:🍽西班牙薯仔蛋餅~這道菜幾乎是每位西班牙人都會作的Tapas。想不到雞蛋、薯仔,芝士和洋蔥這些看似簡單的材料,也可以做出令人驚喜的味道。餐廳先將切好的洋蔥及薯仔拌橄欖油以慢火煮熟,然後混入蛋漿,煎成有一定厚度的蛋餅,再舖上溶了的芝士於餅面,賣相與味道俱佳。🐷薑味橙香橡果黑毛豬鞍架~黑毛豬鞍肥瘦相間,精粹在於香香甜甜的橙香醬汁,一洗吃肉的肥膩感。🦀香脆甜椒煎蟹膏蟹餅北海道黑蟹子~這款Tapas賣相精緻,蟹餅內釀滿一梳梳的蟹肉,外脆內軟,鮮味可口。🦐橄欖油大蒜虎蝦~四隻大虎蝦配搭麵包脆條的擺盤一上枱已相當吸睛,麵包脆條醮上大蒜蝦汁,鮮香鬆脆,虎蝦肉質爽口彈牙。🍽星加坡叻沙蕃茄醬煮藍青口~居然在西班牙餐廳品嚐到一道西班牙crossover星加坡的菜式!藍青口配白酒或忌廉汁便見得多,叻沙汁青口真是既富創意,又具質素。🍽北海道帶子刺身配日式麻油柚子醋~帶子刺身鮮甜,配上三文魚子及黑飛魚籽,令味道提升至更高層次。
  • 香脆甜椒煎蟹餅
2024-02-23 62 views
餐廳位於銅鑼灣SOGO附近,地點非常方便,餐廳都裝修得到非常modern,有分室內同埋室外的座位,室外佈滿咗燈飾非常有氣氛,最值得讚賞,係餐廳嘅職員非常細心有禮貌,留意客人每一個需要,喺香港而家少有嘅服務態度✨Hokkaido Scallop Ceviche$128帶子非常大粒,厚肉,爽口鮮甜,頂級刺身level,仲有三文魚籽,魚子醬伴碟,鹹香味十足✨Pan Seared Foie Gras Toast$68鵝肝大大嚿,煎到兩面金黃,一啖咬落去鵝肝油爆發,配合焗到好脆嘅多士,完全吸收晒鵝肝嘅精華✨Gambas Al Ajillo$148大蝦足足有四隻,每一隻都已經剝咗蝦殼,蝦肉非常新鮮彈牙,蝦頭仲有蝦膏,醬汁味道非常惹味,甜甜地又辣辣地,點埋法包一齊食滋味十足Suckling Pig 1/4 $398到今晚嘅重頭戲,食西班牙菜點可以唔試吓佢哋嘅招牌燒乳豬,乳豬皮燒到金黃色,十分香脆,啖啖肉,肥膏唔會太多,乳豬醬汁甜甜,夾埋一齊食更加開胃✨Churros$88傳統西班牙甜品,口感有少少似迷你版油炸鬼,炸到好酥脆,配埋士多啤梨朱古力醬食一流✨Dance Tonight$108聽好多款酒類,

✨Hokkaido Scallop Ceviche$128

✨Gambas Al Ajillo$148

Suckling Pig 1/4 $398

✨Churros$88

✨Dance Tonight$108
聽好多款酒類,Mocktail同Cocktail選擇,飲品荔枝味非常濃,酸酸地最解膩

✨Peppermint$48
朋友想飲熱飲,仲有好多茶類選擇,飲完薄荷茶好精神