2023-09-23 73 views
銅鑼灣等人期間唔打唔撞走進店裡,就被一隻叫Anson的親人貓貓迎接!! 好受寵!! 店內環境舒適,提供了充足的座位和遊戲區域供貓咪們玩樂,讓人放鬆心情。店員他們非常了解每一隻貓的個咪性,並且提醒注意事項。他們對於貓咪的照顧細心又周到,總是確保貓咪們的舒適與安全。還提供貓下午茶, 太多福利了,很想做貓!!!此外,貓咪的種類和顏色也非常多樣化,無論是小貓還是成年貓都有! 貓咪們互相玩耍也願意給我摸, 我在這裡度過了一個愉快的下午。唔覺意仲食左個牛油果芝士日本和牛漢堡!仲有薯條好豐富!! 點了一杯冬瓜茶很爽甜!!我在這裡感受到了應如何養貓和保護貓,將會繼續支持這家店。因這是一個很"貓友善"的地方。如果你是貓迷,這裡絕對值得一去。

唔覺意仲食左個牛油果芝士日本和牛漢堡!
仲有薯條好豐富!! 點了一杯冬瓜茶很爽甜!!

牛油果日本和牛芝心漢堡連薯條
牛油果日本和牛芝心漢堡連薯條
2023-09-20 51 views
趁阿B今日學校放半晝,接放學後帶左佢同佢個最好朋友一齊去左呢間貓cafe玩下。間舖細細地,平日下午客唔多,可以靜靜地咁親近貓貓。有一兩隻貓貓睇起黎好似有D惡,不過大部分都任摸任拍唔嬲,非常親人。阿B同朋友仔都同貓貓玩得好開心,餐廳職員仲有教佢地兩個用逗貓棒,好貼心點左杯Rose Latte, 佢地都有茶飲同其他飲品,d細路唔飲咖啡都有好多選擇,另外仲點左雞翼薯條同雞蛋仔小食,好舒服咁過左個下晝。埋單個陣仲話有學生優惠,普通人既計時收費係78,學生係60,杯野飲送既,食物要另計,但都算性格比高呀

2023-09-19 59 views
成日以為貓café主要係睇貓,無乜好野食,嗰日超級貓痴級既朋友捉左我去銅鑼灣崇光後面呢間貓café,估唔到有驚喜﹗首先地點超就腳,一出地鐵站唔駛行五分鐘就到。入到café都好乾淨,雖然間舖細左少少,但整體感覺舒服。餐牌有意粉、pizza、牛扒、包、沙律、小食,都算有得揀。我最後點左個虎蝦意粉,另加一杯紅棗桂圓茶。個蝦意粉就比我想像中好得多,因為好多café類既餐廳會就咁煎熟就算,呢度係剥左殼起左條腸,岩哂我呢類懶人而且番茄醬汁略帶蒜香味,真係意料之外。 仲有貓貓陪你玩,又或者望住佢地玩都好減壓。坐左兩個鐘,埋單每人大約230,有得食有得玩,呢個價錢算OK。
而且番茄醬汁略帶蒜香味,真係意料之外。

虎蝦意粉
2023-09-16
虎蝦意粉
2023-09-07 85 views
呢到有10幾隻貓貓,有d乖有d曳,同d貓貓玩有小心d,有1 2隻比較惡😅Cafe都有貼張紙叫小心d,然後$78包一杯飲品,貓cafe比較大陣味,如果頂唔順就唔好來呢到啦
2023-09-01 92 views
貓cafe講真都無咩expectations ga la … 不過去到就谷住要嗌野食都冇辦法啦 真係好難食好難食好難食 野食賣相已經95搭八,好似一堆食淨既野咁 野食唔夠熱係常溫好似放左好奈咁 卡邦尼意粉好難食唔夠味 一pat pat咁Pizza Hut都好食過佢 仲有個幾塊菜係隔離得個幾塊唔知想點 野食仲有兩條貓毛送比我地 都廢事同佢投訴,但係咪應該留意下呢? 成件事唔係好衛生 服務麻麻,講野無唔該,長期黑面咁樣成個experience好差好sad…
不過去到就谷住要嗌野食都冇辦法啦
真係好難食好難食好難食
野食賣相已經95搭八,好似一堆食淨既野咁
野食唔夠熱係常溫好似放左好奈咁
卡邦尼意粉好難食唔夠味 一pat pat咁
Pizza Hut都好食過佢
仲有個幾塊菜係隔離得個幾塊唔知想點
野食仲有兩條貓毛送比我地
都廢事同佢投訴,但係咪應該留意下呢?
成件事唔係好衛生

服務麻麻,講野無唔該,長期黑面咁樣
成個experience好差好sad…
2023-09-01 69 views
❗️召集貓奴❗️大人細路好去處銅鑼灣原來係有貓貓cafe全場共有14隻貓超吸引勁可愛呀入門口前記住先除鞋同埋消毒雙手如果唔點set既話就野食同單鐘咁計所以預自己玩兩粒鐘又食又玩既一律建議點餐前菜+主菜+飲品 $198前菜+主菜+飲品+甜品$238唔收加一今次要玩貓貓就同朋友點左2份$198主菜揀左忌廉蘑菇意粉炸魚薯條所有用既餐具都精心選購過全部都印上可以貓貓公仔餐點份量都大份而家顏色豐富擺盤精緻忌廉蘑菇意粉夠晒creamy炸魚魚肉厚身炸粉薄身番薯條激長飲品選擇都多咖啡、朱古力、檸水、汽水呢啲都有最開心就係一路食野一路俾貓貓圍佢地會係你腳邊訓覺或者隨處趴低不過為左唔好打搞到貓貓記住唔好抱起佢地呀自拍同溫柔摸摸都可以個環境感覺好令人放鬆同舒服好想快啲再去!
❗️召集貓奴❗️

忌廉蘑菇意粉夠晒creamy
炸魚魚肉厚身炸粉薄身
番薯條激長
飲品選擇都多
咖啡、朱古力、檸水、汽水呢啲都有

最開心就係一路食野一路俾貓貓圍
佢地會係你腳邊訓覺或者隨處趴低
不過為左唔好打搞到貓貓
記住唔好抱起佢地呀
自拍同溫柔摸摸都可以

個環境感覺好令人放鬆同舒服
好想快啲再去!
2023-08-24 40 views
我嗰日同個friend過嚟食嘢乾淨又好衛生貓都好得意重要啲嘢食一流仲可以同啲貓玩同埋周圍環境都好靚仲有好多隻貓啲嘢飲都好好飲,仲要好抵食,好抵飲熱烈推介是一個很好的經歷
2023-08-16 66 views
鍾意貓貓嘅我,今日係第一次去貓貓Cafe,當然搵多個貓奴陪我去啦!我們選了銅鑼灣Catio ,因為地理位置非常方便,喺SOGO 附近。地址;銅鑼灣聯成商業中心1502.室麵話:64134929❤️蜂蜜百朁果檸檬橘子茶 $68 酸酸甜甜,很清新的特飲。💛Hiazelnut Latte 榛子拿鐵(𨍭豆奶)$53 忌廉磿菇煮粉、加三文魚 $128+$15磨菇🍄香,忌廉濃,加埋營養豐富的三文魚,識落口感Creamy又好味😋,仲有少少沙律菜🥗,這樣的午餐份量剛好。💚卡邦尼煙肉意粉、加車厘茄🍅 $138+$10啲貓貓杯、貓貓碟,同埋好多隻貓貓陪住你一齊食,那種氛圍,實在令我這頓午餐食得好開心。餐廳內有一個貓貓玩耍的角落,除了貓貓玩得開心之外,我打卡也打得很開心。貓中貓,午睡中的貓貓😆擺好甫士,俾我影相📸️,實在太合作了🤣兩隻貓貓喺度玩😁貓貓的背影,肥到呢😆店內有14隻貓貓,這只是其中的一部份。
地址;銅鑼灣聯成商業中心1502.室
麵話:64134929

❤️蜂蜜百朁果檸檬橘子茶 $68
酸酸甜甜,很清新的特飲。

💛Hiazelnut Latte 榛子拿鐵(𨍭豆奶)$53
忌廉磿菇煮粉、加三文魚 $128+$15

💚卡邦尼煙肉意粉、加車厘茄🍅 $138+$10

貓中貓,午睡中的貓貓😆

擺好甫士,俾我影相📸️,實在太合作了🤣

兩隻貓貓喺度玩😁

貓貓的背影,肥到呢😆

店內有14隻貓貓,這只是其中的一部份。
2023-08-03 77 views
如果您對貓咪和西餐有興趣,甘您可能會對這種主題感興趣。近年黎,越來越多既餐廳開始提供貓主題餐廳體驗,其中有啲餐廳結合了西式餐點和貓咪,仲可以同貓咪互動的同時品嚐美味的食物。貓咪自由地漫遊和休息,用餐的客人可以在旁邊觀察和和貓咪互動。基本上每張枱都有一隻貓,讓貓咪和客人都可以享受一個愉悅的用餐體驗。我們order兩個set dinner,有水果沙律同南瓜湯。然後我哋叫咗炸魚加薯條,仲有虎蝦蕃茄意粉.Cafe黎講份量都唔算小!而咖啡,居然有啲水準.呢度真係好適合喺度同貓貓玩,又可以同朋友喺度傾計休息.只要叫咗個套餐就可以無限時咁樣同貓貓玩!貓奴嘅朋友一定好鍾意呢間餐廳😊

然後我哋叫咗炸魚加薯條,仲有虎蝦蕃茄意粉.
Cafe黎講份量都唔算小!
而咖啡,居然有啲水準.
呢度真係好適合喺度同貓貓玩,又可以同朋友喺度傾計休息.
只要叫咗個套餐就可以無限時咁樣同貓貓玩!
貓奴嘅朋友一定好鍾意呢間餐廳😊
2023-07-27 74 views
如果你愛貓🐱🐱,這裡是必到之處,常到之處。🥳🥳十幾隻靚靚可愛的貓,隨時隨地歡迎你到訪。🤗🤗餐廳位處銅鑼灣有海景的大廈15樓,乾淨企理管理有方,為保證餐廳乾淨衛生,在門口就必須 清潔消毒雙手,換上鞋套才可按門鐘入內,可見餐廳主人對貓貓是照顧周到。入到餐廳,光猛闊落,乾淨舒適,貓貓設備齊全,有貓架貓箱貓樹貓餐具,當然餐台椅都適隨尊便,想訓邊度得,這里是貓的安樂窩。10幾隻貓各佔一方,下午茶時間,貓貓都懶洋洋,眼睛瞇成一條線,主人照顧得好,隻隻貓都乾淨企理肥嘟嘟,雍容華貴,全都是名種貓 。有異國短毛,英短美短,梨花貓,加菲貓,緬因貓,長毛貓短毛貓,全部都友善黏人。在這裡享用下午茶🍵,有10幾隻可愛貓貓陪伴,真是最享受時間,得閒無事來探下貓貓,最佳消遣活動,想起就開心。😀😀
如果你愛貓🐱🐱,這裡是必到之處,常到之處。

2023-07-14 1135 views
收佐工同朋友去佐銅鑼灣樓上舖Catio🐱🐱cafe,進入店鋪前,首先要穿上鞋套,酒精消毒隻手,非常衛生安全😀環境不是好大但都光猛企理,好舒服。一D不覺逼夾,有足夠空間比貓活動,有不同品種嘅貓大約十幾隻,,完全不怕人,可以盡情咁摸佢哋同🐱🐱玩👍南瓜甘筍湯很好喝的,質感棉密香濃!沙律方面,係雜果沙律,沙律菜新鮮爽脆,多款生果,配上沙律醬非常開胃。🍴太帶子蒜香忌廉意粉帶子都算大粒,,煎香肉嫩,忌廉意掛滿每條意粉好入味😋🍴主子最愛炸魚薯條魚炸得剛剛好,薯條係用蕃薯條外皮酥脆, 略帶甜味,,朋友非常喜歡,如果魚粉漿唔係咁厚會更好!茄汁同埋泰式酸辣醬另上,鍾意沾咩醬都可以👍🔸桂花烏龍茶 清清地,食完野消滯一流🔸榛子Latte凍咖啡 醇滑及榛子濃郁咖啡香味!🔸甜品推介>比利時雞蛋仔,加上蜜糖漿 外脆內軟,正🤤 ❣️有這裡充滿著溫馨和愉悅的氣氛,讓人感到十分放鬆和舒適,食客們不分你我一起弄貓為樂,得食有得玩,不錯🤣PS:黃昏時間去可以望住窗外面嘅海景日落🌅👍

南瓜甘筍湯很好喝的,質感棉密香濃!
🍴太帶子蒜香忌廉意粉
帶子都算大粒,,煎香肉嫩,忌廉意掛滿每條
意粉好入味😋
🍴主子最愛炸魚薯條

🔸桂花烏龍茶
清清地,食完野消滯一流
🔸榛子Latte凍咖啡
醇滑及榛子濃郁咖啡香味!
🔸甜品推介>比利時雞蛋仔,加上蜜糖漿
外脆內軟,正🤤
PS:黃昏時間去可以望住窗外面嘅海景日落🌅👍

2023-07-12
Type of Meal
Dinner
2023-07-13 65 views
餐廳位於銅鑼灣謝斐道506-508號聯成商業中心1501-1502室餐廳位置方便,好彩餐廳距離銅鑼灣地鐵站好近,我哋今日係大概下午茶時段去,順便同朋友玩下貓傾吓偈!餐廳座位非常寬敞都幾好坐,貓仔行嚟行去非常得意,有啲直頭瞓咗係張枱度,大家都忍唔住攞個電話出嚟打卡,絕對係一個心曠神怡relax嘅好地方,非常適合朋友聚會。侍應姐姐亦都非常有禮貌地介紹佢哋嘅餐牌。🤍waffle and gelato,我哋就叫咗兩個甜品大家share!就叫做一個熱辣辣嘅窩夫,再加兩球雪糕!雪糕方便我哋就揀咗一球雲呢拿同埋一球朱古力味!窩夫即叫即做,賣相都非常靚仔,雪糕同埋窩夫嘅味道配合得唔錯!亦都食得出佢嘅雪糕唔係啲cheap既貨源,下午茶做甜品,簡直係一流!鍾意食雪糕同埋窩夫嘅朋友唔可以錯過!最後返到屋企先發現因為怕個雪糕溶,所以唔記得影相🙈🙈🙈🤍開心果朱古力蛋糕,今次係我第一次試呢一個配搭嘅蛋糕,個價錢嚟講非常對得住呢一個份量,絕對唔係細細件,蛋糕上面再加埋花生碎,令到口感嘅層次增加,呢一個配搭亦都比我想像中冇咁甜,食得出開心果嘅香味,對我哋兩個嚟講都非常有驚喜,值得推介!三個人都差啲食唔晒兩個甜品!🤍龍

🤍龍眼茶,我哋另外每人叫咗一支嘢飲,龍眼茶都非常好飲,夏天非常消暑解渴,同埋佢唔會落得太多冰,份量非常足料,朋友都幾鍾意佢呢杯嘢飲!

🤍Noah’s pure apple pear coconut water honeydew melon aleo lime juice, 呢一支果汁嘅口感非常特別,佢係有蘋果雪梨椰子水蜜瓜蘆薈同埋青檸,口感飲落去非常豐富,而且非常健康佢係冇加任何糖同埋人造色素!口感特別,大家可以一試!

🤍Noah’s pure apple juice, 幾,蘋果汁亦都唔會太甜,同上一次一樣都係冇糖分同埋人造色素,飲落去亦都好fresh! 味道絕對唔會係假嘅蘋果汁!非常好飲!

見到有其他人叫all day breakfast, 可惜今次太飽冇叫到,all day breakfast賣相都非常吸引!下次再嚟同🐱🐱玩嘅時候一定要試吓!
2023-07-10 57 views
Great cafe with lots of cars, perfect for cat lovers. Clean & modern, great food options & excellent service. Cats are friendly, they had spaghetti and pizza, and lots of healthy options. I’ve been told there are 14 cats in the shop, and they don’t smell at all. Since they require guests to take off shoes, the place is very tidy, and due to its small size it won’t be overcrowded. Overall great experience.
  • Pizza
2023-07-08 657 views
呢間位於銅鑼灣的貓貓cafe,雖然唔係好大,但環境乾淨舒適,入面重有好多🐈可愛貓貓。d貓貓都好乖好可愛,而且唔驚人,真係幾好玩💕 平日中午時段12點至2點,和晚上6點後,惠顧套餐就可免按時收費,重無限時任坐,免收加一服務費,真係好抵玩👍🏻.🍽️晚市套餐▪️兩道菜套餐(前菜+主菜)$198▪️三道菜套餐(前菜+主菜+甜品)$238(奉送咖啡或茶).🔺前菜:.🥗田園沙律 沙律菜夠新鮮,還有藍莓、蘋果等新鮮生果。或 🥣南瓜甘筍湯南瓜味好香濃,而且口感Creamy。.🔺主菜:.🍝卡邦尼煙肉意粉意粉煮得剛剛好,每條都沾滿卡邦尼醬汁,還有不少煙肉條。伴碟還有新鮮沙律菜,夠晒健康。.🍔純牛肉漢堡(附薯條)+$30這個有驚喜,漢堡包都夠鬆軟,牛肉漢堡扒夠厚身,牛味香濃,而且外脆內嫩,入邊還有流心芝士,每口都充滿滋味。伴碟還有香脆炸番薯條,感覺冇薯條咁邪惡。.🔺餐飲:.🌹玫瑰茉莉花茶茶味甘香,帶淡淡玫瑰花香,啱晒愛美女生。.✨龍眼冬瓜茶 +$10味道入口清香味醇,感覺清熱解暑,好岩夏天飲。

🍽️晚市套餐
▪️兩道菜套餐(前菜+主菜)$198
▪️三道菜套餐(前菜+主菜+甜品)$238
(奉送咖啡或茶)

🔺前菜:
🥗田園沙律
沙律菜夠新鮮,還有藍莓、蘋果等新鮮生果。

🥣南瓜甘筍湯
南瓜味好香濃,而且口感Creamy。

🔺主菜:
🍝卡邦尼煙肉意粉

🍔純牛肉漢堡(附薯條)+$30

🔺餐飲:
🌹玫瑰茉莉花茶
茶味甘香,帶淡淡玫瑰花香,啱晒愛美女生。
✨龍眼冬瓜茶 +$10
味道入口清香味醇,感覺清熱解暑,好岩夏天飲。
Type of Meal
Dinner
2023-06-23 123 views
今次係隔左好耐既再一次貓cafe~黎到就發現勁多貓貓!不過會鼻敏感既人要記得戴口罩😂入翻正題先~我同朋友叫左兩個set dinner,食物味道幾好💕而且叫既桂花烏龍係飲得出明顯既桂花味~