2022-06-09 249 views
Meowwwwww~被可愛喵喵包圍的一天❤️🐱這裡的店員都很愛貓貓喔♥︎♥︎作為中轉屋,這邊也可以領養貓貓🥰很多都是很可愛但被遺棄的小朋友其中一隻剛來,之前在街頭被人類虐待🤬雖然對人類仍有戒心,但是已經比較放鬆~朋友不屈不撓地請他吃零食,也終於成功了😘相信不久之後一定會信任人類並好好生活的!大家過來一定要展現很多很多的愛給他們喔🙆‍♀️而且這裏非常寧靜,很適合大家放鬆心情啦~肯定肯定會再來的!!超級喜歡這裡💗
Meowwwwww~
被可愛喵喵包圍的一天❤️🐱
這裡的店員都很愛貓貓喔♥︎♥︎
作為中轉屋,這邊也可以領養貓貓🥰
很多都是很可愛但被遺棄的小朋友

其中一隻剛來,之前在街頭被人類虐待🤬
雖然對人類仍有戒心,但是已經比較放鬆~
朋友不屈不撓地請他吃零食,也終於成功了😘
相信不久之後一定會信任人類並好好生活的!
大家過來一定要展現很多很多的愛給他們喔🙆‍♀️
而且這裏非常寧靜,很適合大家放鬆心情啦~
肯定肯定會再來的!!超級喜歡這裡💗
落雨天,同小朋友去邊度玩好?位於旺角嘅貓之茶房,茶房以木系色調為主,加上透明玻璃窗,採光度十足,有種小清新感覺,環境舒適。進入茶房之前,先聽職員講解對待貓貓嘅規則,無問題嘅話就可以換鞋同消毒雙手入去,茶房提供一次性拖鞋替換。職員安排我哋嘅位置,我哋可以坐喺榻榻米上,同貓貓們互動。貓貓喺茶房自由走動,任摸任影唔嬲,如果想吸引多啲貓貓留喺你身邊,可以向店內買半份/一份零食餵貓貓。茶房仲提供咗唔同嘅桌遊俾大家借嚟玩,想搵地方放鬆可以嚟呢度玩下。
落雨天,同小朋友去邊度玩好?

2022-06-09 132 views
小朋友好鍾意貓貓,今日帶咗佢去旺角睇貓。地點好方便,就係旺角東地鐵站出口行5分鐘。  始創對面。 如果搭港鐵,喺太子站B2出口,行4分鐘。 裏面環境好衛生,職員要我哋先洗手及除鞋先可以入去。 用手機落單,勁方便。 餐廳只係提供飲品,但都有好多選擇。 好多貓貓,貓貓好溫柔。 初頭都害怕貓貓會唔鍾意小朋友,但佢哋竟然好有愛心,小朋友都玩得好開心。 收費係平日首小時$98,其後每小時$38,小朋友仲可以減5蚊。 我哋用咗$6,叫咗半份貓貓糧餵貓添。 餐廳仲好細心,可以免費借用逗貓棒可以同貓貓一齊玩。 雖然有咁多貓貓,冇諗過係可以咁乾淨, 因為職員不停去掃地,掃毛,即使玩完一啲唔覺得污糟。 我同小朋友都玩得好開心,下次一定會再嚟過㗎。

我哋用咗$6,叫咗半份貓貓糧餵貓添。

餐廳仲好細心,可以免費借用逗貓棒可以同貓貓一齊玩。

我同小朋友都玩得好開心,下次一定會再嚟過㗎。

2022-06-06 92 views
大家黎開旺角,又想玩下貓咪,就上黎貓之茶房。店內好衛生,入去前換紙拖鞋,清潔雙手,貓咪好乾淨,店員時不時就清潔(轆毛)保持衛生。店員有個大袋比你入住隨身物品,好細心呀⋯⋯我冇買零食餵貓咪,下次再黎探你哋先買比你哋食,貓咪好貪玩,多表情又為食,但一d都唔惡,驚貓嘅人士都可以放心,上黎同佢哋玩下啦⋯⋯你有嘢食就同佢做到朋友😆我叫左一杯綠茶鮮奶,坐咗差不多兩個小時,佢哋收費唔貴呀!我其實唔捨得走😭約定下次再黎過探你哋
大家黎開旺角,又想玩下貓咪,就上黎貓之茶房。
店員有個大袋比你入住隨身物品,好細心呀⋯⋯
鏟屎官出動‼️愛貓人士小心會唔捨得走😚。裡面色調柔和,環境非常小清新。客人仲可以揀坐係地下,同🐱主子零距離接觸❤️除咗可以摸貓貓,呢到都提供嘢飲🍸鍾意影相嘅朋友放心,有超可愛手套頭飾俾你打卡😻當然都唔少得board games啦🤩入面嘅貓貓都係領養番黎,掃描QR code可以見到待領養嘅貓貓📱,而且貓之茶房都會定期捐款/糧俾流浪貓團體~ 真係一定要去幫襯!🥰環境:🌕🌕🌕🌕🌗價錢:🌕🌕🌕🌕🌗

環境:🌕🌕🌕🌕🌗
價錢:🌕🌕🌕🌕🌗
2022-05-30 103 views
💖 貓之茶房 (弼街) (旺角)✨旺角弼街60號1樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️唔知搞咩呀我個私家大廚變成愛貓之人😂佢今日竟然話要嚟到呢間餐廳學下人哋嘅烹飪技巧🤔,我心諗,平時你咩都話識煮,今日到底要去學啲咩?去到先發現原來佢係想玩貓😆其實呢度係冇嘢食㗎只有嘢飲🙌🏻‼️閒日入場費係$98/首小時其後每小時收費$38💁🏻‍♀️想好似我咁多啲貓貓圍住,大家可以加貓小食哦😆我叫左雞柳條(大份) $20😌職員話俾我知呢個係佢哋最鍾意食嘅小食嚟㗎🤩你睇吓佢哋興奮到跳埋上我膊頭🤭🐈呢度啲貓貓好親人🫶🏻❤️地方好乾淨企理㗎佢哋嘅職員不定時就會清潔🧹👍🏻最緊要係個廁所唔會濕笠笠💯想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩

💖 貓之茶房 (弼街) (旺角)
✨旺角弼街60號1樓

其實呢度係冇嘢食㗎只有嘢飲🙌🏻

‼️閒日入場費係$98/首小時
其後每小時收費$38💁🏻‍♀️
想好似我咁多啲貓貓圍住,大家可以加貓小食哦😆

我叫左雞柳條(大份) $20😌
職員話俾我知呢個係佢哋最鍾意食嘅小食嚟㗎🤩

你睇吓佢哋興奮到跳埋上我膊頭🤭

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-05-30
Type of Meal
Dinner
店鋪:貓之茶房 (旺角)地址:旺角弼街60號1樓本住要幫流浪貓嘅初衰🐱,由2014年荃灣第一間領養貓貓嘅貓之茶房 @catstearoom ,開到依家有埋尖沙咀同旺角三間分店。呢8年間佢哋所領養貓貓數目有56隻,仲成功幫48隻貓貓搵到新屋企🥰貓之茶房喺一間比人玩貓貓🐈、hea吓玩吓Broad Games,同時有嘢飲又可以打卡嘅貓Cafe☕️。今次去咗佢哋旺角嘅分店,佔地差唔多千幾二千呎,仲有十幾二十隻貓貓喺到陪你過日晨😻,真喺留多幾個鐘都唔捨得走,最重要喺佢哋大部分都好痴身聽話,任摸唔嬲🤤閒日去頭1個鐘$60,之後每個鐘計$38,假日同公眾假期就頭1個鐘$70,其後收費每個鐘$48。比咗入場費之後啲飲品超級平🤣,飲一杯Latte都喺$14,仲有得免費用佢哋嘅Wifi、叉電器🔋,同任玩佢哋嘅Broad Games,喺到溫書做嘢都一樣得,只要你抵擋得住貓主子誘惑嘅話😽每幫襯1次、捐出1蚊、買夠7包貓零食,佢哋仲會出錢出力去幫流浪貓,真喺好有心😸,值得大家支持一吓💪,等我都買返1份貓零食出份小小嘅心意先💕
店鋪:貓之茶房 (旺角)
地址:旺角弼街60號1樓

只要你抵擋得住貓主子誘惑嘅話😽

2022-05-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
平日番工番學咁辛苦,大家都需要找回片刻心靈寧靜比自己放鬆下😌早排小編就同朋友去咗位於旺角既呢間貓Cafe,貓咪都超級黏人,得閒望下貓貓影下相真係幾Chill😊入場時需換上紙拖鞋,仲有提供大膠袋比大家將個人物品保存妥當,十分細心😚值得一讚環境好乾淨🧹呢度比我想像中更多貓😺座位大部份都是矮茶几,大家同貓仔完全零距離😍加上陽光照入黎,小編坐係度既時候都舒服,難怪好多貓貓個樣都好嘆啦☺️ 💰收費平日首時間$60/人,第二小時起$38/人留意番佢地只有飲品供應小編同朋友就叫左杯抹茶牛奶$10同🍋熱情果柚子綠茶 $8野飲都幾平,QR code自助落單好方便,想喂貓既朋友仔仲可以買份貓零食比佢地🧆QR code自助落單很方便,大家得閒既時候不妨上黎探下貓貓啦(≧∇≦)_地址🗺貓之茶房 @catstearoom 旺角弼街60號1樓

💰收費平日首時間$60/人,第二小時起$38/人

留意番佢地只有飲品供應
小編同朋友就叫左杯抹茶牛奶$10同🍋熱情果柚子綠茶 $8

_
地址🗺

貓之茶房 @catstearoom
旺角弼街60號1樓
原來寵物街果邊有間貓貓🐱cafe暫時旺角店只提供茶飲喔~入場費為$60/1小時 次小時$38 假日+$10唔一定要消費 可以只比入場費仲有得買貓零食餵貓貓🐱每月捐款給流浪貓機構 仲會幫貓貓找新家旺角店有19隻貓貓🐱 全部都超可愛的!!看著貓貓互動就已經莫名治癒了~.入店前記得消毒雙手和換拖鞋喔一入座店員就會提供逗貓棒 等你同貓仔可以有互動😆店內環境好寬敞 以木系簡約為主大多是榻榻米 是一個休閒的空間除左玩貓都好適合自修小憩一下 仲有board game可以玩😚.▫抹茶鮮奶 $8很可愛的貓貓杯🐱 味道普普▫菊花蜜 $10甜一點會更好😬
原來寵物街果邊有間貓貓🐱cafe
暫時旺角店只提供茶飲喔~
入場費為$60/1小時 次小時$38 假日+$10
唔一定要消費 可以只比入場費
仲有得買貓零食餵貓貓🐱
每月捐款給流浪貓機構 仲會幫貓貓找新家
旺角店有19隻貓貓🐱 全部都超可愛的!!
看著貓貓互動就已經莫名治癒了~

入店前記得消毒雙手和換拖鞋喔

很可愛的貓貓杯🐱 味道普普
▫菊花蜜 $10
菊花蜜

甜一點會更好😬
貓之茶房,地利好方便,就係始創斜對面,上到去就好似進入左另一個世界門口先處理手續、消毒然後就可以入去,和風簡約裝修,靚而且相當乾淨,無異味,帶位既職員超超溫柔,解釋詳細坐一坐先,座墊都好舒服,就算係黎做下野、溫下書都幾好有WiFi、仲有charger免費借用,QR code手機落單,坐底3分鐘就已經有貓咪跳上我張枱,仲好得意咁望住我俾我摸受寵若驚Cafe提供飲品,好多選擇,推介各款茶,因為會一壺上可以慢慢飲慢慢同貓貓玩而我就試左韓國蜂蜜柚子茶,好味既柚子茶係貓貓杯入面凍韓國紅棗茶,都幾好味,幾濃又唔會太甜,飲品都好精美係時候出發去探貓咪🐱好快就會發現,真係好 好 好 好多貓主子!睇相就知有好多好多,影唔晒,同埋好多貓咪都係好細隻所以好貪玩,甚至會跳上你個身度玩狂追逗貓棒,完全無冷場有啲貓貓會靜靜享受俾你摸入左去兩個鐘,只要你想,每一刻都有主子同你互動,唔一定要買零食,只要溫柔地去同佢哋玩就已經好夠另外一提店員真係超好,積極執拾清潔確實環境一百分,仲會係你想搵貓玩時推介下點樣同主子互動、介紹下貓咪同佢既特性你知發現貓咪好得意既moment會叫埋你睇,睇得出真心好愛貓貓cafe就係要咁充滿
坐一坐先,座墊都好舒服,就算係黎做下野、溫下書都幾好
受寵若驚

而我就試左韓國蜂蜜柚子茶,好味既柚子茶係貓貓杯入面
凍韓國紅棗茶,都幾好味,幾濃又唔會太甜,飲品都好精美
狂追逗貓棒,完全無冷場

韓國紅棗茶  &  韓國蜂蜜柚子茶

有啲貓貓會靜靜享受俾你摸
發現貓咪好得意既moment會叫埋你睇,睇得出真心好愛貓
貓cafe就係要咁充滿愛

#眨吓眼就兩個鐘
#暫時我去過最優質既貓咪聖地之一

韓國紅棗茶  &  韓國蜂蜜柚子茶
2022-05-10 127 views
最近疫情都放寬咗,終於可以見番啲friend🤎咁就同咗一個貓奴朋友一齊去貓Cafe放鬆吓🐈-1.有機日式玄米茶🍵飲落去就比較清醇,唔會有澀味,飲落去都好順口!仲要有得無限添加茶水2.格雷伯爵紅茶☕️呢一杯飲落去味道會比較濃郁少少🤏🏻佢嘅香味亦都比較重,就係伯爵茶的感覺~-呢間餐廳仲有咖啡可以揀!成個環境都好chill唔會特別嘈,店員都勁有耐心介紹佢哋嘅飲品同埋對啲貓都好有愛心❤️‍🔥,好似佢哋嘅父母一樣。貓貓們都勁可愛:)-
1.有機日式玄米茶🍵

2.格雷伯爵紅茶☕️

2022-05-09 100 views
今日剪完頭髮去嗰間貓貓Cafe度嘆吓咖啡影下貓貓依家貓貓Cafe環境真係超級舒適大概有十幾隻貓左右🤗好多貓貓都好得意所有貓貓都勁可愛勁乖😍大部份貓貓都係度瞓覺我簡單咁點左一杯LatteRelax一兩個鐘玩下貓貓就走咗啦收費方面入場費大概係首小時$70 假期,之後一個鐘30左右嘢飲方面就比較抵,只係$20內呢度環境真係唔話得 下次會再過嚟玩
今日剪完頭髮去嗰間貓貓Cafe度嘆吓咖啡

收費方面入場費大概係首小時$70 假期,之後一個鐘30左右
嘢飲方面就比較抵,只係$20內

呢度環境真係唔話得 下次會再過嚟玩
2022-05-06 72 views
I would draw ever NEARER to youTo feel the dew on your SKINThat is how it would beginFOR SUMMER IS FOR FALLING IN LOVE-WITH MEOW-圖多,慎入-是咁的,因為節目調動嘅關係,星期四下晝徥到左一個Free Time Slot,雖然夜晚仍然要開會,但係就偷到個充電之半日閒-是故想搵間cafe XX電,秉承剷屎官嘅良好工作模式,貓貓Cafe 一向都係on 本橘list,最多買返啲醬醬返屋企謝罪 =]-吾覺吾覺就搵到貓之茶房,見到當唯一一篇食評話無野食得野飲,alright,食左野先去,no harm,一入到去職員已經好細心解釋因為疫情下所以無野食,亦都好有耐性解釋收費模式,外面玻璃望入cafe ,非常乾淨,好chill,亦都好寧靜,就算有其他枱客玩card game ,但係可能剷屎官的共識吧,大家都以貓貓為主,吾想嘈親主子們-講到貓貓就有唐唐有短短,仲要係世界公關級主子,主動走泥check 下你,當然亦都可能係同我地加左6蚊買左凍干 =] 現實的MEOW-仲加左少少錢買
To feel the dew on your SKIN
That is how it would begin
WITH MEOW
圖多,慎入

講到貓貓就

仲加左少少錢買左花茶,不過其實兩個鐘都只係chill 同玩貓,貓奴本色是也
夕陽西下,陽光曬入貓貓cafe,見到主子們懶洋洋咁訓覺,世界發生嘅事又有咩大不了? 啲人講治癒應該就係咁
-FOR SUMMER IS FOR FALLING IN LOVE-
-WITH CATS-
2022-05-05
2022-04-10 259 views
疫情期間,店內停止飲嘢同食嘢。但係佢會俾少少零食你餵貓,同埋走嘅時候會俾返一個罐裝飲品你。其實去得貓Cafe都唔係為咗食嘢。所以就算冇得飲嘢同食嘢都無所謂。呢一間Cafe非常光猛,同埋乾淨。入面一啲異味都冇。職員會不停打掃清潔,所以想搵條貓毛飄浮都冇。陽光充足,影相一流。可能我去嘅時候早,冇咩人。環境清靜舒服乾淨。就算冇嘢食冇嘢飲,淨係玩貓,一個鐘頭好快過。我見到佢有啲桌上遊戲,但係玩貓已經好忙,完全對桌上遊戲冇興趣。最緊要係啲貓貓非常之好客,一有客人來,就會主動陪客人social. 任模唔嬲。不過當然係要溫柔摸貓貓。同埋唔好抱起啲貓貓玩。啲貓貓自然會走埋你身邊俾你摸。入邊有十幾隻貓,每一隻都好乾淨,唔會黐立立。隻隻都咁可愛,溫柔,嗲⋯真係唔捨得走
2022-04-10
$80 (Lunch)
  • 摸貓貓放題