今晚約左好耐冇見嘅朋友仔,我就到同佢講,佢居然唔記得約左我,仲喺公司做緊野。。。真係比佢激死,咁我就諗住搵間餐廳坐住等佢啦,朋友仔話想飲廢水(珍珠奶茶)XD於是我今晚選擇左食茶茶台式料理~用qr code點餐好方便,朋友仔可以遙距睇食咩,叫埋都得!我地叫左涼拌木耳($32)上面有好多蒜蓉,幾開胃!芝士蟹柳蛋餅($45)芝士同蟹柳比例啱啱好,每一啖都好滿足!我食嘅係麻辣四寶麵($62 小辣)好足料,而且麻辣適中!朋友仔叫嘅鹽酥雞扒蔥油拌麵($68)聞落蔥油味好濃郁,雞扒亦都好酥脆!飲品方面,我叫嘅係百香果綠妍($27)比較fresh~而朋友仔就飲到佢做左成日野朝思暮想嘅日月潭珍珠奶茶($28)朋友仔話珍珠質感煙韌好有咬口,覺得好滿足!呢到上菜都幾快唔洗等到懷疑人生,聽聞臭臭鍋都出名,下次再黎試下先~

2022-05-30
$131 (Dinner)
2022-06-04 764 views
最能尋回旅行異地感覺,唯有味覺觸動,想念台灣臭臭鍋的獨特與滋味。香港為美食之都從不令人失望,近來終於在港尋找到臭臭鍋的蹤影,位於旺角豉油街。門面平凡簡單,沒有特別鮮艷顏色或擺設,記憶點略為欠缺,餐廳名子也尋找遍刻才發現於小小霓虹燈中。內裡同樣平實簡樸,主要以黑、白、灰及木質拼湊以成,未能感受到餐廳想帶出的信息及主題。餐廳涵蓋主要的台式料理例如牛肉湯麵、拌麵、滷肉飯、小食、飲品及少有的臭臭鍋選擇,聞臭臭鍋以來的我必點無誤!說是一人份量,但最終要男朋友與我二人才能消滅整個臭臭鍋,內裡有牛肉、臭豆腐、米血糕、鴨血、滷大腸、台灣貢丸、鵪鶉蛋、蜆、榨菜、韭菜、粟米、椰菜、鮮冬菇、娃娃菜、金菇、芫茜。食材豐富每款數件,除貢丸及鵪鶉蛋外每款數件,份量如2人非1人。臭豆腐發酵味道清幽,滲於湯底令湯底無論聞或品嚐也帶臭豆腐味,其他食材新鮮無雪味,小辣辣度不明顯,一口size 方便夾食。實物與餐牌中的相片確實有分別,只有青瓜絲、芽菜、炸醬、蔥及芫茜,麵外貌如米線但質感較彈牙有咀嚼度,帶肉汁味的肉醬份量剛好撈勻整個麵,味道清新而不失肉汁香,但爽口食材與肉粒份量較少,口感欠缺。夾去蛋餅時Mozzarella

外婆炸醬麵

芝士肉鬆蛋餅

夾去蛋餅時Mozzarella 芝士的拉絲效果十分滾動,皮薄煙韌包裹薄層肉鬆,由於肉鬆鹹香度不足,加上主力咀嚼外皮,令肉鬆味道關注度減少,而蛋便成為了主咪道,因為整個蛋黃包裹在皮內,稍搶其他食材味道。
爆檸四季春

與個人認知與想像的「爆檸四季春」有相當出入,走甜後這只是一杯凍檸水。

2022-05-26
$128 (Dinner)
外婆炸醬麵
芝士肉鬆蛋餅
🎏️ 食盡油尖旺 — 茶茶台式料理✨ 又一間旺角台食新選擇🥳#90cp旺角篇 #90cp台灣篇➖➖➖➖➖平時去mk諗起想食台灣嘢一係就啊木,一係就燈籠滷味🤣 食嚟食去都係呢兩間,近排先發現原來啊木隔離開咗呢間新嘅茶茶台式料理🤩 雖然佢主打食一人一鍋嘅台式小鍋,但係都有唔少台灣小食食都not bad!! 🥳美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 鹽酥雞扒滷肉飯 $68性價比算高,佢哋滷肉肥肉唔算太多相對上冇咁油膩🤫 反而個雞就比想像中薄,炸粉多咗少少,不過呢個價錢有呢一個份量都算係唔錯🤣✨ 台式紅燒牛肉麵 $68普通出邊食開嘅牛肉麵都比較重口味同油膩,但偏偏呢個味道唔算太重,相對清淡啲反而別有一番風味🤩 而且佢紅燒牛肉肉質都好淋,個人覺得呢個比滷肉飯更出色😎🔸芝士肉鬆蛋餅 $40🔸酥炸花枝丸 $34台灣嘢點少得呢啲小食😤 肉鬆蛋餅其實唔差,不過就係厚度薄咗啲,口感硬係爭咁啲唔夠豐富🙈 花枝丸就正常發揮啦🧋芋香珍珠奶茶 $28上網見個個都係飲芋香珍珠奶茶就叫左杯試吓佢咩料🤣 雖然叫咗少

#90cp旺角篇 #90cp台灣篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 鹽酥雞扒滷肉飯 $68

✨ 台式紅燒牛肉麵 $68

🔸芝士肉鬆蛋餅 $40
🔸酥炸花枝丸 $34

🧋芋香珍珠奶茶 $28
上網見個個都係飲芋香珍珠奶茶就叫左杯試吓佢咩料🤣 雖然叫咗少甜但都覺得佢係偏甜,其實都幾切合台灣嘅口味😂 珍珠方面都好煙靭!

💰Total: $261

✅ 食物質素整體都係中上,而且性價比都算高呢點好重要!翻兜機會就50 50,再返嚟食嘅話應該會想食佢嘅一人一鍋🤣

➖➖➖➖➖
📍 茶茶台式料理 (旺角)
旺角豉油街60-104號XX Arcade地下AB號舖
  • 鹽酥雞扒滷肉飯
  • 台式紅燒牛肉麵
2022-06-03 20 views
其實第一次食 叫foodpanda 200蚊有75折 咁都ok 叫左牛肉麵台灣腸滷肉飯豬大腸兩杯珍珠奶茶本身1830送到 ,因為外賣員接左其他單所以令我張單都遲左到 最後 1900先送到因為遲左送黎 已經搞到心情唔好 點知出品極差牛肉麵 牛肉好un ..似食緊橡筋最離譜係珍珠奶茶啲珍珠係完全未煮得透 野飲帶有少少酸杯野飲唔係送架 要+$16 換黎咁嘅質素?滷肉飯同豬大腸就正常 唔係特別好食講真 唔係睇到咁多好評都唔會試394好評 應該冇事掛?本身叫阿木牛肉麵,男朋友叫試下其他餐廳啦一試就中伏! 唔打個食評都唔得唔想有其他人食到嬲真係好難食! 唔該真係定期檢查下自己啲出品 唔好因為外賣就咁求奇我唔理你間餐廳有幾忙 有幾唔夠人手食客只會在乎食物質素如果唔改善 好快執得
其實第一次食 叫foodpanda

因為遲左送黎 已經搞到心情唔好 點知出品極差

牛肉麵 牛肉好un ..似食緊橡筋
最離譜係珍珠奶茶
啲珍珠係完全未煮得透 野飲帶有少少酸
杯野飲唔係送架 要+$16 換黎咁嘅質素?

滷肉飯同豬大腸就正常 唔係特別好食

講真 唔係睇到咁多好評都唔會試
394好評 應該冇事掛?

本身叫阿木牛肉麵,
食客只會在乎食物質素
如果唔改善 好快執得
Delivery
2022-06-03 641 views
旺角近廣華醫院一帶有好多食肆 好似食極都仲有新野咁🤣 今日想試臭臭鍋 🥘餐廳用QR code 點餐 都有紙牌menu俾客人有食物圖參考 至少可以有個概念自己叫咩食 ✅主食: 招牌臭臭鍋 ($108)臭臭鍋可選牛/豬 同埋可以選辣度 BB辣對少食的我黎講已經夠曬數🫣臭豆腐好入味 建議最後吸曬湯精華先食 💕亦有傳統台式米血糕同鴨血 配埋微辣的湯底 雖然話係一人份量 但加個滷肉飯$15 兩份share 都係唔錯的配搭 小食類:招牌鹽酥雞 $40 手掌咁大塊的雞扒 入口酥脆 邪惡之選🤭 厚切雞扒可以分成5-6 大舊 飽肚感十足‼️涼拌手撕雞 $42喜愛食雞肉的朋友除左熱食炸物都可以叫涼拌小食 配埋臭臭鍋食 小清新黎可以解解辣😙芝士肉鬆蟹柳蛋餅 $55食台灣野點可以忘記蛋餅 芝士蛋餅有少少拉絲感 肉鬆同蟹柳係王者配搭 蛋餅皮比較薄脆 應該係今餐入面比較輕食之選💕飲品類:-日月潭珍珠奶茶🧋-蜜桃🍑綠妍飲品甜度同冰量都可以自由調配 份量大大杯 配埋整個主食都足夠份量😌

主食: 招牌臭臭鍋 ($108)

小食類:

Dinner
  • 招牌臭臭鍋
  • 芝士肉鬆+蟹柳蛋餅
2022-06-02 15 views
香港台灣菜來來去去牛肉麵滷味等等等都幾悶 ,所以我幾鐘意去旺角茶茶,貪有臭臭鍋食,予人一種有特色的感覺。餐廳位於旺角豉油街鴻都大廈, 落地大玻璃, 一室簡約色調, 環境舒服。 當然有基本的台灣菜,也有台灣夜市的小食 , 牛肉麵肉燥飯等等 ,不過我要臭臭鍋啊-招牌臭臭鍋店員送 過嚟嗰陣已經聞到嗰陣臭豆腐味血糕、牛肉、 臭豆腐 、蜆、滷大腸、娃娃菜超多 台灣直送 配料, 發酵臭豆腐, 最 喜歡 陣陣臭豆腐味加埋辣就仲好味~~-鹽酥雞扒滷肉飯叫完臭臭鍋唔少得叫埋個魯肉飯鹽酥雞扒 大大件即叫即炸, 咬落香脆多汁滷肉飯 鹹香並重 仲有唔會好肥 ~-芝士 蟹柳蛋餅即叫即煎,材料簡單卻是 台灣味蛋餅香軟, 芝士蟹柳 仲可以拉絲。-飲埋杯 蜂蜜 仙草綠妍簡直大perfect

店員送 過嚟嗰陣已經聞到嗰陣臭豆腐味

血糕、牛肉、 臭豆腐 、蜆、滷大腸、娃娃菜
超多 台灣直送 配料,

發酵臭豆腐, 最 喜歡 陣陣臭豆腐味
加埋辣就仲好味~~

叫完臭臭鍋唔少得叫埋個魯肉飯

鹽酥雞扒 大大件即叫即炸, 咬落香脆多汁

滷肉飯 鹹香並重 仲有唔會好肥 ~
芝士 蟹柳蛋餅

即叫即煎,材料簡單卻是 台灣味

蛋餅香軟, 芝士蟹柳 仲可以拉絲。

飲埋杯 蜂蜜 仙草綠妍簡直大perfect
2022-06-02 14 views
好耐之前食過依間嘅下午茶覺得抵食,今次就試埋個晚餐。點咗佢個藥膳雞煲,加滷肉飯幾鍾意佢個中藥味,都幾濃,同埋都幾大盤,食到好飽。後悔無叫公仔麵,但食滷肉飯飯巳經太飽小食叫咗小香腸鹽酥雞同肥腸小香腸個碟最好味係啲蒜片,如果有得單點蒜片配燒酒都幾夾。肥腸就係同想像嘅味道一樣,濃烈嘅豬腸味,鍾意食豬大腸嘅朋友可以試下👍🏻👍🏻飲品就叫咗四季春同百香果茶,如果唔鍾意太甜嘅朋友就建議叫少甜。整體好滿意,因為都係叫啱自己鍾意嘅嘢食,價錢都算平,推薦。
好耐之前食過依間嘅下午茶覺得抵食,今次就試埋個晚餐。
點咗佢個藥膳雞煲,加滷肉飯

小食叫咗小香腸鹽酥雞同肥腸

小香腸個碟最好味係啲蒜片,如果有得單點蒜片配燒酒都幾夾。

整體好滿意,因為都係叫啱自己鍾意嘅嘢食,價錢都算平,推薦。
2022-06-01
$100 (Dinner)
  • 藥膳雞鍋
2022-06-01 115 views
旺角抵食台灣菜🤍-💛黃色商家-🍲招牌臭臭鍋 ($108)就咁聞幾香,同埋個鍋比想像中大,入面幾足料,俾咗好多牛肉,牛味都唔錯!菜嗰啲都幾入味,不過豆腐真係最入味,食落真係臭豆腐咁,幾過癮🤣同埋我地叫咗bb辣,辣味食落都幾夾~🐔小香腸拼鹽酥雞粒 ($46)個兜幾精緻,小香腸嘅皮夠脆,食落幾香同多汁,鹽酥雞夠酥脆,幾香口,不過可以多汁啲就好喇~同埋新鮮炸出嚟,好夠熱🥰🫓芝士肉鬆蟹柳蛋餅 ($55)一碟有6件,蛋味夠出,皮夠薄,肉鬆都俾得幾多,不過芝士可以再濃多少少,整體而言都幾好食!🧋日月潭珍珠奶茶 ($28)珍珠夠彈牙同俾得幾多,茶底唔錯,同埋味道唔會係奶精味,幾順口幾滑☺️-🍵百香果綠妍 ($27)都俾咗幾多原粒百香果,飲落幾清新,茶味香濃!呢間餐廳環境幾舒適,同埋上菜真係好快,我地啱啱除口罩冇耐就上齊菜🤣食物味道唔錯,價錢都好抵,幾高cp值嘅一間餐廳!!味道 8/10環境 8/10服務 8.5/10回頭率 8.5/10總評 8.25/10😋🤍-📍茶茶台式料理旺角豉油街60-104號XX Arcade地下AB號舖#米食台灣菜 #米食旺角 #hkfood #hkfoodie #hkig #
旺角抵食台灣菜🤍
💛黃色商家
🍲招牌臭臭鍋 ($108)
招牌臭臭鍋
🐔小香腸拼鹽酥雞粒 ($46)
小香腸拼鹽酥雞粒
🫓芝士肉鬆蟹柳蛋餅 ($55)
芝士肉鬆蟹柳蛋餅
🧋日月潭珍珠奶茶 ($28)
🍵百香果綠妍 ($27)
都俾咗幾多原粒百香果,飲落幾清新,茶味香濃!
味道 8/10
環境 8/10
服務 8.5/10
回頭率 8.5/10
總評 8.25/10😋🤍
📍茶茶台式料理
旺角豉油街60-104號XX Arcade地下AB號舖

#米食台灣菜 #米食旺角 #hkfood #hkfoodie #hkig #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmireesoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily
2022-05-31
$150 (Dinner)
小香腸拼鹽酥雞粒
芝士肉鬆蟹柳蛋餅
  • 芝士肉鬆+蟹柳蛋餅
  • 臭臭鍋
2022-06-01 7 views
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 旺角 - 茶茶台式料理‎ ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 一人臭臭鍋好耐之前有食過話明臭臭鍋即係有啲獨特嘅味道唔係💩💩嘅臭 其實係臭豆腐嘅味道所以叫臭臭鍋呢間台式餐廳自助落單 一目了然除咗臭臭鍋之外,仲有好多台式餐點🔹豚肉臭臭鍋雖然話就話係一人份量 但係其他份量超多而且包括嘅食材有好多 例如即食麵、各類丸、粟米、金菇、豚肉等等湯底一開頭第一啖有啲唔習慣 之後適應咗呢種臭豆腐味就愈食愈好味🔹鹽酥雞雞肉大過手掌✋🏼 上枱仲係出緊煙即炸有誠意皮唔太薄唔太厚 食到脆卜卜🔹滷肉飯好似一座小山丘咁 好多滷肉啖啖滋味🔹紅燒牛肉麵牛肉軟淋 肥瘦適中湯底甜甜地 麵條夠粗彈牙好質感

一人臭臭鍋好耐之前有食過
話明臭臭鍋即係有啲獨特嘅味道
唔係💩💩嘅臭 其實係臭豆腐嘅味道
所以叫臭臭鍋

呢間台式餐廳自助落單 一目了然
除咗臭臭鍋之外,仲有好多台式餐點

🔹豚肉臭臭鍋

🔹紅燒牛肉麵
牛肉軟淋 肥瘦適中
湯底甜甜地 麵條夠粗彈牙好質感
2022-05-31 14 views
同朋友聚會,揀左尼間裝修簡潔既台灣餐廳,整體黎講野食都大份,而且上菜速度都幾快!1️⃣茶茶麻辣鍋 - 叫左bb辣,不過睇落好似冇乜辣既感覺,最後都係忍吾住叫職員比辣椒我地😂麻辣鍋就好似小型打邊爐咁,但有埋一餅公仔麵,分量好多好豐富,種類都好多!其實食量吾大既人,2個人食都夠!2️⃣炙燒黑椒牛肉飯 - 牛配搭洋蔥真係好夾,落左燒汁一齊炒好香3️⃣小香腸拼鹽酥雞粒 - 小香腸都幾有台灣食既味道同感覺~鹽酥雞粒都好多粒,啖啖肉4️⃣麻辣臭豆腐 - 臭豆腐就同我係台中夜市食過既味道吾同,尼碟就吾夠臭,哈哈哈

2022-05-24
$150 (Dinner)
  • 小香腸拼鹽酥雞粒
2022-05-31 13 views
遊覽台灣夜市無食臭臭鍋當然唔算去過~不過係香港心癮起想食臭臭鍋,旺角豉油街茶茶都係唔錯選擇啊~最重要係餐廳有珍奶、又有臭臭鍋同鹽酥雞, 加埋夜市小食, 去台灣旅行既回憶返晒嚟~-招牌臭臭鍋超多配料, 發酵臭豆腐,入口爆湯Q彈,加埋牛肉、蜆仔、大腸、娃娃菜同菇等等最重要會果陣令人上癮嘅「臭豆腐味」!加埋濃郁鹹香的湯底的, 即使叫bb辣已經好惹味~~-鹽酥雞扒滷肉飯鹽酥雞炸得金黃香口,咬落又Juicy加埋滷肉飯好食~-宜蘭蔥肉餡餅外皮金黃酥脆, 而入面豬肉餡鮮甜多汁思鄉小食啊~-芝士 蟹柳蛋餅Q軟版蛋餅香軟好食, 芝士蟹柳夠咸香。-食台灣野唔少得飲料吧~百香果綠加珍珠超爽的~~

遊覽台灣夜市無食臭臭鍋當然唔算去過~
不過係香港心癮起想食臭臭鍋,
旺角豉油街茶茶都係唔錯選擇啊~
最重要係餐廳有珍奶、又有臭臭鍋同鹽酥雞,
加埋夜市小食, 去台灣旅行既回憶返晒嚟~

招牌臭臭鍋

超多配料, 發酵臭豆腐,入口爆湯Q彈,
加埋牛肉、蜆仔、大腸、娃娃菜同菇等等
最重要會果陣令人上癮嘅「臭豆腐味」!

加埋濃郁鹹香的湯底的, 即使叫bb辣已經好惹味~~
鹽酥雞扒滷肉飯

鹽酥雞炸得金黃香口,咬落又Juicy
加埋滷肉飯好食~

宜蘭蔥肉餡餅

外皮金黃酥脆, 而入面豬肉餡鮮甜多汁
思鄉小食啊~
芝士 蟹柳蛋餅

Q軟版蛋餅香軟好食, 芝士蟹柳夠咸香。
食台灣野唔少得飲料吧~

百香果綠加珍珠超爽的~~
2022-05-30 7 views
平時如果喺旺角唔知食咩好都會揀呢一間餐廳 勝在環境舒適座位闊落選擇多 而且價錢都唔算好貴 兩個人埋單都係每人百零蚊 有齊煮食小食同埋飲品👍🏻今次叫咗鹽酥雞扒蔥油拌麵 之前食過呢間嘅鹽酥雞扒覺得好好食 不過今次有少少退步 好在個蔥油撈麵都幾好味 小食就揀咗手抓蔥油餅 正常發揮 飲品就揀咗蜜桃綠妍 3分甜少冰 甜度適中茶香突出🥰朋友就叫咗個麻醬手撕雞拌麵 試咗幾啖 冇麻醬味既 原來係店員落漏咗 加返之後果然未到層次都得以提升 雞絲份啦如果再多啲就Perfect啦 食台灣嘢當然唔少得小香腸啦 連埋蒜片一齊食滋味十足

• 蜜桃綠妍
2022-05-25 17 views
環境: 裝修灰色工業風,但配搭木色系枱櫈,增加一點溫暖感。 餐廳logo 係正在吃鍋物的可愛小恐龍,餐廳門口的霓虹燈招牌同餐牌都印有此logo,非常可愛。特色:必食台灣鍋物,香港比較少地方食到。我揀嘅招牌臭臭鍋,咸香味十足。 臭豆腐不經油炸,入口更食到發酵後嘅豆香味。呢個鍋仲有台灣名物鴨血同米血糕,前者順口滑嘟嘟,後者米血糕煙煙韌韌。 另外仲叫咗個沙茶牛肉鍋,個湯底味道類似沙嗲牛肉嘅味道,湯底濃郁,鍋物配料索晒呢個湯底後變得惹味甜辣。成個鍋我最鐘意食台灣貢丸,肉味濃好彈牙。鍋物可以優惠價加碗滷肉飯/手打烏冬,滷肉飯唔會太肥,醬汁配搭好好送飯。炸豬大腸都不錯吃,超香脆洗得又乾淨,一邊食一邊配嘢飲超正

特色:必食台灣鍋物,香港比較少地方食到。

炸豬大腸都不錯吃,超香脆洗得又乾淨,一邊食一邊配嘢飲超正
2022-05-24 15 views
📍 茶茶台式料理 Cha Cha🌍 尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓3/F, Zhongda Building, 38-40 Haiphong Road, Tsim Sha Tsui📝 整體評分:8/10🥢202 炙燒黑椒牛肉飯🥢 $62牛肉整到焦香乾身,有少少黑椒調味,勁香口。🥢301 台式紅燒牛肉麵🥢 $68湯底好濃厚卻好清爽,有肉香,不自覺咁飲哂,牛肉好軟稔麵本身爽滑,要硬D先最正。,🥢401 招牌鹽酥雞🥢 $40每次都必點,厚!脆!juicy!🥢405 脆皮肥腸🥢 $32炸到勁酥脆,愈嚼愈香口。🥢412 一口小香腸🥢 $32超鍾意台灣腸,不過佢切得太薄,成條上就最爽。
📍 茶茶台式料理 Cha Cha

🌍 尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓

📝 整體評分:8/10

🥢202 炙燒黑椒牛肉飯🥢 $62
牛肉整到焦香乾身,有少少黑椒調味,勁香口。

🥢301 台式紅燒牛肉麵🥢 $68
湯底好濃厚卻好清爽,有肉香,不自覺咁飲哂,牛肉好軟稔
麵本身爽滑,要硬D先最正。,

🥢401 招牌鹽酥雞🥢 $40
每次都必點,厚!脆!juicy!

🥢405 脆皮肥腸🥢 $32
炸到勁酥脆,愈嚼愈香口。

🥢412 一口小香腸🥢 $32
超鍾意台灣腸,不過佢切得太薄,成條上就最爽。
2022-05-23 38 views
疫情關係,已經很久沒有去台灣吃台菜。今天想回味一下,在旺角找了一間未吃過的,而網上口碑又不錯既試一試。去到門口,見旁邊的台灣面餐廳大排長龍,好彩茶茶呢面仲有位置,店內都是採用手機barcode落單。我們點了二份午餐,一個鹽酥雞扒滷肉飯,一個招牌紅燒牛肉麵,跟一杯荔枝紅茶。二份都份旺充足,鹽酥雞扒好味,外脆內嫩滑。滷肉飯都做得出色,雖然個飯賣相嘛嘛但估唔到係好好食既,而且$50 價錢親民牛肉麵方便,湯底好飲,牛肉每一件都好淋好入味個人感覺評分:食物味道 - 食物賣相 - 餐廳環境 - 店員服務 - 性價比 -
疫情關係,已經很久沒有去台灣吃台菜。

二份都份旺充足,鹽酥雞扒好味,外脆內嫩滑。

牛肉麵方便,湯底好飲,牛肉每一件都好淋好入味

紅燒牛肉麵

個人感覺評分:

食物味道 -

食物賣相 -

餐廳環境 -

店員服務 -

性價比 -
2022-05-16
$54 (Lunch)
紅燒牛肉麵
  • 台式紅燒牛肉麵