2017-01-11 269 views
朋友生日想找間餐廳一起晚餐,順道聚一聚~在Openrice找到這家韓國食品店。致電去打算預訂才知沒訂台服務。大概7點來到,門口已很多人等候,以為要等很久,不過30分左右已有台。與朋友們一行4人,菜式點到一台都係😆每樣都好好味,很有驚喜,怪不得這麼多人等候。服務很好。唯一缺點是餐廳不設酒精類飲品,我們到附近雜貨店買了兩支韓國燒酒到餐廳飲用,配搭餐廳食物一絕!不設加一服務費。座位舒適。有機會一定要再光顧😊
朋友生日想找間餐廳一起晚餐,順道聚一聚~
在Openrice找到這家韓國食品店。
致電去打算預訂才知沒訂台服務。
與朋友們一行4人,菜式點到一台都係😆
每樣都好好味,很有驚喜,怪不得這麼多人等候。
服務很好。
不設加一服務費。座位舒適。
有機會一定要再光顧😊
炸雞拼洋蔥圈
2017-01-11
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
炸雞拼洋蔥圈
2017-01-08 272 views
又係唔知食乜,行行下就入左黎,韓國炸雞食過幾間,呢間一般般,未致於唔好食,炸雞味道唔係好入味。另外個飯都係一般,有d 淡,可能我鍾意食d 濃味既食物吧。呢間試過就算。
2016-12-24 430 views
呢間係地理位置比較遠~~可能少人會知道~係到特別介紹下圖中可見d食物其實全部都幾特色~先講野飲~係soda黎~但果汁味好濃~有帶到水果味出黎~用新鮮水果整成!認真唔錯~韓式燒餅又係好精緻~ 入面有好濃既芝士夾係中間~即場整~夠熱辣辣!即整即食!! 薯條就係芝士薯條~比較特別係醬料~都係自家制! 味道會比較特別~出面食唔到!炸雞係個到既特色~ 有放蜜糖~所以甜甜地!! 咬落去偏軟~帶小小脆~唔會話炸到好硬!最後叫左個char:m既食品~原來係韓式飯~ 入面有腸仔~泡菜... 蛋~加d汁~load成~ 都唔錯~細細盒呢間仲有個特色~全部都有盒仔裝住~方便拎走又得~係到食又得~味道唔錯 價錢唔貴~可以一試!
呢間係地理位置比較遠~~可能少人會知道~係到特別介紹下

圖中可見d食物其實全部都幾特色~

認真唔錯~

2016-12-04
2016-12-13 382 views
店主係韓國人,識講英文。牛油炸雞其實係雞柳嚟,但都炸到外脆內軟。D肉唔乾,加埋牛油嘅香滑,好好味。伴飯份量係一個人嘅,間鋪冇碗,難同朋友share.不過味道同school food 一樣咁好食。值得一提嘅係飲品勁大杯,但有D普通。
店主係韓國人,識講英文。

牛油炸雞
伴飯
值得一提嘅係飲品勁大杯,但有D普通。
2016-11-07 738 views
店子小小, 但食物出色, 叫左4個菜全部都好食1. 原味炸雞(半份) 炸野最緊要夠熱, 碟雞一上枱, 熱到標哂煙, 新鲜炸出黎好好食, 雞肉仲係好滑, 但略嫌甜辣醬同芥茉醬唔夠多, 要叫人添2海鲜煎餅好脆好香口, 但餡料略少3. 芝士蛋卷芝士拉到六寸長, 好新鮮, 蛋卷上面有好多茄汁同沙律醬, 好好味4. 芝土牛肉飯卷紫菜好香好脆, 不過不失
店子小小, 但食物出色, 叫左4個菜全部都好食

1. 原味炸雞(半份)

2海鲜煎餅
好脆好香口, 但餡料略少

3. 芝士蛋卷

4. 芝土牛肉飯卷
紫菜好香好脆, 不過不失
芝士蛋卷
芝士紫菜牛肉飯卷
海鮮煎餅
蛋卷d 芝士
炸雞(半份)
2016-11-06
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
芝士蛋卷
芝士紫菜牛肉飯卷
海鮮煎餅
蛋卷d 芝士
2016-11-05 495 views
放工跟朋友們搵食 就去左呢間近近地由於我遲到 所以入到餐廳朋友們已經叫哂野食蔬菜kimbap 味道平平 可能只係得蔬菜既關係雜錦海鮮煎餅 煎得金黃香脆 但味道偏淡 如果咸返啲或者配一個咸少少既汁會更好水冷麵 啲麵幾爽口彈牙 但真係無乜特別豆腐鍋個湯似係用味精加韓式醬料加大量水開出黎 好稀 豆腐又唔滑 好差蜜糖炸雞外皮甜甜脆脆幾香口 但雞肉唔夠鮮嫩芝士辣炒年糕好失望 芝士好少又無拉絲效果 而且太辣因為門外有人等位 我地食完都好快走 與過往都係韓國人打理既韓國菜整體都比較遜色😌
放工跟朋友們搵食 就去左呢間近近地

芝士辣炒年糕
好失望 芝士好少又無拉絲效果 而且太辣

2016-10-24
2016-08-20 961 views
今天到該店吃午餐,點餐牌第一頁的set lunch. 男侍應抛下一句"今天沒有set lunch" 便走開了。看見另有一張A4 size menu, 上面有set lunch, 以為是假期set lunch. 向該名男侍應點餐,他態度其劣的說: 都話無set lunch 囉!!幫襯還要被駡,再好食也不會再幫襯,更可況食物平平無奇。不會再幫襯亦不会推薦给別人!
2016-08-11 829 views
Food is just ok,slightly below average or i would rather say its not a restaraunt providing local korean food. Its more like a hong kong style korean restaraunt. There is only one tiny dish of kimchi as appetizer. Weird enough to find NO signs to indicate the spicy dishes on the whole menu. My mom ordered dumpling noodles and she found that its very spicy(and the noodles are the instant one). Mine is named "spicy pork" so at least there is sth that i can expect . I hope they could add some signs to tell the spicy level of each dish.
2016-08-08
2016-08-02 551 views
最近再次光顧,侍應的態度非常差劣,全餐廳只有幾個客,沒什麼事要做,但仍對客人發脾氣,擺臭臉,就算食物再好吃,感覺也沒有從前的誠意了。期望能檢討一下員工的工作態度吧,實在不想再去了,破壞心情。
2016-07-31 477 views
已光顧過很多次了,一開始食物很好,但發現現在食物差了很多,分量也小得可憐,今天點了辣炒年糕及紫菜卷,紫菜卷沒有問題,這道菜很簡單,不會出錯,問題是年糕,$48 只得幾條,有青蔥及一片指甲般大的魚糕...........又是租金及土地不足問題嗎?
辣椒烤肉紫菜飯卷$48,辣炒年糕$48
2016-07-31
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$98 (Lunch)
2016-07-18 1833 views
周日去過有機市集,難得來到太和,便跟友人們探究一下附近有何美食。從太和站出來不難找到店外人頭湧湧的店,看到門外的餐牌寫著芝士甜酸醬雞,立刻被吸引過去 我們到步時才6時多, 已開始有人等位, 我們也等了約10分鐘才可進去。鋪內坐位不多, 約有8-10張枱, 還好不算太迫, 可舒服的用餐。服務員介紹了門外的特別MEUN, 是店內MEUN沒有的, 於是點了一客芝士甜酸醬雞來試一下, 且價錢不貴, 只要$118, 份量也足夠3人分享!然後點了韓菜必吃的飯卷和年糕, 飯卷款式選擇很多, 我們選了清淡的蔬菜紫菜飯卷配辣炒年糕。因我們不想吃太飽, 所以只點了3個菜, 剛好7成飽, 味道也不俗! 但也要吃得有速度, 因吃到一半時門外已有一堆人等位, 也不好意思慢慢品嚐了, 也許這就是吃小店的命運吧!埋單$209, 還不到每人$70, 算是韓食快餐價, 其實一直覺得韓食的材料普通, 都是飯, 年糕, 公仔麵, 只是因潮流而價位上漲, 動輒吃過2, 3百元, 所以平時聚餐都不會選韓食。味道OK價錢也不貴, 值得一試~但如不是剛好到附近又不會特地跑去吃了~

芝士甜酸醬雞
蔬菜紫菜飯卷
辣炒年糕

2016-07-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
芝士甜酸醬雞
2016-05-02 1888 views
區仔細細, 想不到那麼多小小的食店, 今日遊到入來太和, 是因為有間韓國菜想試一下很別緻的面牌, 想不到店內的主人是韓國人, 真的不懂中文!韓國卷物有醃黃瓜, 青瓜, 芝士和午餐肉, 總之就是一大堆醃漬身堆砌出來的飯卷, 味道算不錯, 但其實好寡, 就好似食餐肉飯一樣, 而且還要是凍...味道會更暗淡白汁年糕想不到真的是一堆白汁加年糕, 淡到無朋友, 真的是堅持白汁沒有餸, 除非你覺得洋蔥算是吧... 唯一值得讚的是拿糕韌身有咬口, 完
很別緻的面牌, 想不到店內的主人是韓國人, 真的不懂中文!
Other Info. : 坐位也頗窄, 唯一可取的是定價不算貴, 如果不是...
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
2016-04-29 1419 views
之前睇到雜誌話唔錯,即管入去試一試,當日係星期一,所以無人等候,一入去就有位。餐廳地方不大,人手都充足,態度一般。由於唔係好肚餓,所以兩個人點左三樣食物。最後埋單$140,唔洗加一,very good!
最後埋單$140,唔洗加一,very good!
雜菜炒粉絲
煎餃子
牛肉紫菜飯卷
2016-04-25
煎餃子
牛肉紫菜飯卷
2016-04-12 1044 views
地點雖遠,不過食物都唔錯! 叫左個炒年糕,份量好大喎,女仔最好三四人食,唔係食唔落其他野,辣度唔太重,配合芝士,仲可以拉絲添。 另外叫左紫菜包飯,同平時食既差不多,勝在足料,唔洗剩食飯。
地點雖遠,不過食物都唔錯!
另外叫左紫菜包飯,同平時食既差不多,勝在足料,唔洗剩食飯。
2016-04-05 548 views
這一家在太和區非常受歡迎的餐廳,早已從朋友口中聽了數十次,今天特意和朋友到來,試試是否真的那麼好吃餐廳十分多人,我們在外排隊也要15分鐘左右才能內進,很熱鬧呢終於進內,餐廳不算太大,裝飾也是普通,不過增添一份親切感先來一個韓式壽司,味道平平,內裡的芝士較有味,但其他才料不夠新鮮,所以吃起來不太特別唯一可取是份量較多,我們3人吃剛剛好韓式煎蛋飯,算是味道較好的那一個,蛋的味道不錯,紫菜也香脆,拌飯吃一流特別飯粒相當軟熟,所以吃出來效果不錯韓式煎餅外型不錯,拍照效果一流不過味道也是平平,煎餅不夠脆,味道也不濃烈而且非常油膩沒有特別醬汁,所以不太好吃整體質素只是平平,不值推介

終於進內,餐廳不算太大,裝飾也是普通,不過增添一份親切感

唯一可取是份量較多,我們3人吃剛剛好

特別飯粒相當軟熟,所以吃出來效果不錯
韓式煎餅外型不錯,拍照效果一流

不過味道也是平平,煎餅不夠脆,味道也不濃烈

而且非常油膩

沒有特別醬汁,所以不太好吃

整體質素只是平平,不值推介
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)