2022-08-05 104 views
今次介紹呢間就係酒吧啦🫡星期五晚或者Weekend最啱就係同朋友喺酒吧到Chill飲吓酒咁今次就介紹一間幾有氣氛的酒吧入到去有播緊足球直播~而且都幾多男人係度飲酒對啤但係如果想感受下足球狂熱既氣氛就適合٩(´ε` ٩و~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~首先Waiter會上一份餐前小食比我地,係芝士片配酸洋蔥醬。不過我地唔需要,所有就冇食啦~大家要食要留意會收錢~♪ 香芒蟹肉沙律 $128 (8/10)呢份香芒蟹肉沙律兩邊佈滿左沙律菜中間先係芒果蟹肉但係密集曬~芒果食落好香甜而且配搭蟹肉好開胃而且沙律菜配合芒果蟹肉食落都清新♪ 煙肉芝士辣肉醬自家手打薄餅 $158 (9.5/10)*推薦!呢個Pizza真係意想不到的巨大份量!因為我同朋友兩個人都完全食唔曬呀🤣講番佢既味道芝士真係完全唔孤寒因為整塊pizza都係充滿芝味~辣肉醬唔會搶去芝士的風頭再加上煙肉完全就係去Chill Bar必點之選~♪ 紐西蘭頂級牛柳配鵝肝 $256 (8.5/10)五成熟的牛排係最好味的(´▽`)食落雖然份量唔算多但係生熟度都平均同埋鵝肝都幾大一舊充滿脂肪的芳香油脂配合埋薯菜咁食令到味道都冇咁單調!♪ P
今次介紹呢間就係酒吧啦🫡
星期五晚或者Weekend最啱就係
同朋友喺酒吧到Chill飲吓酒咁
今次就介紹一間幾有氣氛的酒吧

入到去有播緊足球直播~
而且都幾多男人係度飲酒對啤
但係如果想感受下足球狂熱既氣氛就適合

٩(´ε` ٩و

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

♪ 香芒蟹肉沙律 $128 (8/10)
呢份香芒蟹肉沙律兩邊佈滿左沙律菜
中間先係芒果蟹肉但係密集曬~
芒果食落好香甜而且配搭蟹肉好開胃
而且沙律菜配合芒果蟹肉食落都清新

呢個Pizza真係意想不到的巨大份量!
因為我同朋友兩個人都完全食唔曬呀🤣
講番佢既味道芝士真係完全唔孤寒
因為整塊pizza都係充滿芝味~
辣肉醬唔會搶去芝士的風頭再加上煙肉
完全就係去Chill Bar必點之選~

♪ 紐西蘭頂級牛柳配鵝肝 $256 (8.5/10)
五成熟的牛排係最好味的(´▽`)
食落雖然份量唔算多但係生熟度都平均
同埋鵝肝都幾大一舊充滿脂肪的芳香
油脂配合埋薯菜咁食令到味道都冇咁單調!

♪ Pineapple Juice $38 (8.5/10)
Feel到菠蘿汁都幾Fresh清爽
而且菠蘿汁都幾鮮甜~係值得叫的
2022-07-26 113 views
🌟今日同同事happy hour 同食晚飯,搵左間係太子既酒吧連餐廳試下,放工chill一chill——————🐽 椰菜花忌廉湯先上頭盤試試,好濃濃既椰菜花味道,忌廉味亦都好重,食得出落足料去整黎個湯👍🏻🐽 拿破崙車厘茄意大利粉份量好大,好清新既車厘茄味道,意大利粉既硬度岩岩好,唔好食落口好似林曬甘,2個人食share就岩岩好🕺🏻🐽 香辣蒜片大蝦香噴噴既蒜片味道infuse曬落去d橄欖油到,再用黎炒香左d大蝦,另到成個味道好香好惹味,同車厘茄意粉一齊食特別夾
🌟

——————

🐽 椰菜花忌廉湯

🐽 拿破崙車厘茄意大利粉

🐽 香辣蒜片大蝦
2022-07-23 1280 views
太子一帶一向都多有格調既餐廳同bar,雖然喺疫情😷底下有好多都捱唔住,但呢間能夠屹立不倒一定有佢既特色 haha 整體氣氛都幾chill,會直播唔同既足球⚽️賽事,有bar枱,光線暗暗地,亦都有唔少壁畫,令人感覺都幾放鬆同舒服~ 而野食既種類都既多樣化,味道唔錯~(5 😍 係滿分,🤩係半分)香烤美式豬肋排 (12安士) 🇺🇸🐷🍖 - $178 (好味指數:😍😍😍🤩)size超大🤩 肥瘦適中,好容易就可以將啲骨🦴同肉🍖分開,肉質都幾細膩,夠腍身又啖啖肉咁,有幾香既豬味🐷,如果可以再juicy啲就更加好~ 上面搽左惹味既燒烤醬🔥,酸酸甜甜又有啲煙燻香味,可以解左肉既油膩,另外有啲燒汁喺旁邊,可以因應個人喜好決定加唔加~ 而薯條🍟喺上枱既時候都仲係熱熱地,金黃酥脆,入面綿密都唔錯~ 旁邊仲有紅蘿蔔🥕、翠玉瓜🥒既配料香芒蟹肉沙律 🥭🦀️🥗 - $128 (好味指數:😍😍😍😍🤩)芒果🥭同蟹肉🦀️圍左喺中間,呢個擺盤幾靚~ 蟹肉🦀️既份量幾多~ 味道鮮甜,唔會有雪味❄️同腥味,可以大快朵頤咁食拆好左一梳梳既蟹肉🦀️真係正🤤 連埋香甜既芒果🥭真係幾夾,亦可以提升蟹肉🦀️既鮮味~ 旁邊就有唔少既沙律菜🥗同埋番茄仔🍅

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
香烤美式豬肋排 (12安士)

香芒蟹肉沙律

芒果🥭同蟹肉🦀️圍左喺中間,呢個擺盤幾靚~ 蟹肉🦀️既份量幾多~ 味道鮮甜,唔會有雪味❄️同腥味,可以大快朵頤咁食拆好左一梳梳既蟹肉🦀️真係正🤤 連埋香甜既芒果🥭真係幾夾,亦可以提升蟹肉🦀️既鮮味~ 旁邊就有唔少既沙律菜🥗同埋番茄仔🍅,全部夾埋一齊食好清爽
龍蝦汁大蝦意大利飯

龍蝦汁大蝦意大利飯 🦞🦐🥘 - $138 (好味指數:😍😍😍🤩)
兩隻蝦🦐真係幾大🤩 煎得幾香,質地幾爽口彈牙~ 而啲飯🥘裡面仲有魷魚粒🦑、蜆肉、翠玉瓜粒🥒、同三色椒粒🫑,令到個飯🥘既口感豐富啲,而啲飯都唔會話煮到好爛,有淡淡既龍蝦🦞鮮味,味道都幾惹味鮮甜,如果可以再濃啲同埋啲蝦🦐可以再鮮味啲就更加好~
番茄忌廉湯

番茄忌廉湯 🍅🥣 (好味指數:😍😍😍)
加25蚊就可以有廚師👨‍🍳精選餐湯🥣同埋野飲,而今次既係番茄忌廉湯 🍅🥣,味道酸酸甜甜咁幾開胃,不過就稍為杰左少少有啲似茄汁🥫
Cinderella

Cinderella 🍊🍍 - $62 (好味指數:😍😍😍😍)
睇menu見到呢杯mocktail🍹幾靚就叫左😂 好有熱帶既氣色~ Cinderella🍹係由橙汁🍊、菠蘿汁🍍同雪碧🥤調製而成既,酸酸甜甜,清新開胃,而底下既係紅色既色素,令到杯野再靚啲~

好味指數:😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍
$300 (Dinner)
香烤美式豬肋排 (12安士)
香芒蟹肉沙律
番茄忌廉湯
Cinderella
2022-07-21 120 views
💕Chapter 3餐廳位置勁方便 地鐵站行幾分鐘就到高樓底令餐廳空間感十足❤️店員有禮貌又細心 服務非常唔錯好適合放工同朋友嚟chill 吓🥰.🌈香烤美式豬肋排 $178豬肋骨份量比想像中多肉質軟腍 輕輕一刀已經輕易切開🔪燒烤醬好入味 啖啖肉嘅感覺又真係幾幸福配菜有薯條同雜菜 粗薯條送酒一流🥂雜菜以蒜蓉炒過味道唔錯配菜都做得一絲不苟值得一讚🫶🏽.🌈燒烤風味自家手打薄餅 $148Pizza好足料 而且有拉絲效果鋪滿芝士 辣肉腸 煙肉 火腿 甜椒 洋蔥 非常足料 自家製餅底口感鬆軟🍕配上香濃惹味嘅燒烤醬 食落更juicy😋.🌈水牛城雞翼 $88味道酸酸辣辣作為餐前小食非常惹味仲有沙律菜 性價比唔錯.🌈Whisky Sour $74酒味較濃嘅cocktail🍸香醇whisky配上檸檬🍋酒香之中帶有酸甜果香 配合得恰到好處.🌈粟米忌廉湯另外加左$25升級套餐包左餐湯同飲品 粟米湯質感香濃 口感幼滑
💕Chapter 3

🌈粟米忌廉湯

另外加左$25升級套餐
包左餐湯同飲品 粟米湯質感香濃 口感幼滑

2022-07-18 89 views
又嚟介紹特色餐廳喇🍽!發現自己好似好耐都冇介紹一啲restaurant & bar🥹,所以今次就搵咗一間位於太子嘅酒吧餐廳介紹俾大家🤭。我覺得呢間餐廳最吸引到我嘅地方就係佢有提供多國菜嘅menu❤️,只要係西式菜嘅佢就有提供。所以如果大家本身都有選擇困難症嘅話,就可以揀呢間餐廳入到去先再慢慢揀食咩啦🥳。唔講咁多廢話啦,即刻同大家睇吓我嗰日食咗啲咩啦。環境方面☝🏻我個人都幾欣賞餐廳嘅裝修㗎🥰,其中牆上嘅壁畫就最吸引到我。如果大家有聽開以前嘅rapper嘅話,應該會知道牆上的壁畫係邊幾個嚟嘅😈。餐廳都仲有播住足球比賽嘅電視俾大家飲住嘢去睇㗎⚽️,所以佢都算係一個幾適合chill嘅地方🤩。食物方面✌🏻#紐倫堡香草蛇餅腸($88)首先介紹嘅係小食紐倫堡香草蛇餅腸😚,就咁睇個賣相就已經驚艷到我😬。估唔到呢條腸係咁長嘅,長度係足夠轉兩個圈有多🤪。淨係打卡都一流啦📷,講返佢個味道先,我自己覺得香草嘅調味啱啱好。唔會話味道泰龍蓋過咗紐倫堡腸本身嘅香味😎,另外喺碟入邊都有提供茄汁同埋黃芥辣。如果大家鍾意食味道濃少少嘅,點埋嚟食個效果都唔錯👍。#四色芝士自家製手打薄餅($138)跟住要講嘅就係pizza啦🍕,
又嚟介紹特色餐廳喇🍽!

環境方面☝🏻

食物方面✌🏻
#紐倫堡香草蛇餅腸($88)

#四色芝士自家製手打薄餅($138)
跟住要講嘅就係pizza啦🍕,發現我好少喺呢度介紹Pizza。但係其實我都好鍾意Pizza 㗎😍,今次我就叫咗一個包括四種芝士嘅Pizza🧀。如果大家本身係鍾意芝士嘅,七點都唔可以錯過呢一份Pizza啦!Pizza一共用咗巴馬臣芝士、馬蘇里拉芝士、忌廉芝士同埋車打芝士呢四款芝士去整成嘅👾。講返佢個味道先,我覺得佢嘅芝士味道真係好濃郁。濃郁嘅地方唔止係本身芝士嘅香味,另外呢四款芝士都各自有唔同嘅風味。食埋一齊會好明顯食得出當中獨特嘅味道🧀,佢拉絲個效果都好正㗎,成件事真係好邪惡😈。

#美國黑安格斯肉眼扒 ($288)
之後要講嘅就係主菜啦,我今次就叫咗一份美國安格斯肉眼扒🥩。我自己覺得如果食安格斯肉眼扒嘅話,叫三成熟係會最好食🤤。因為安格斯肉眼扒嘅肉質就算煮到有少少生,咬落都唔會好韌👾。講返佢個味道先,我自己覺得呢塊扒本身嘅調味都係一流😍。不過如果大家鍾意有多啲嘅調味嘅話,其實係肉眼扒隔離都加放咗三種唔同嘅調味。分別有蒜香辣粉、甜椒粉同埋海鹽,另外喺落單之前都仲可以揀一隻醬汁去點塊肉眼扒。我嗰日就揀咗黑椒汁,我覺得都幾惹味!除咗塊肉眼扒之外,佢個薯蓉我都好鍾意🥔,佢個口感好smooth,同埋都好香🥰。

廚師精選餐湯及飲品(+$25)
另外我嗰日都有加$25要埋廚師精選餐湯同埋一杯飲品。我嗰日飲嘅廚師精選餐湯就係南瓜忌廉湯😚,我覺得整體水準都唔錯,南瓜忌廉湯個口感都好好,飲落都會有少少南瓜蓉喺入邊。另外忌廉嘅份量都啱啱好,令到成碗湯口感唔會好似水咁👍。

評分以🌕表示(滿分為5)
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
2022-07-13 82 views
今日難得同表弟出嚟去行街食飯睇戲,咁夜晚梗係揾間好嘅餐廳食嘢啦,行到去花園街,出名就多嘢食,睇下有乜好嘢食先。chapter 3 steak 係呀間餐吧,最適合食晚餐喺度chill一下, 獨特嘅暗黑系裝修風格,最獨特就係佢幅壁畫,值得一看👍🏻👍🏻我哋叫咗個水城雞翼,佢個外皮醃製得好好,有少少辣味道都唔錯,食得辣嘅朋友可以去試下,而且賣相好好,高配置。💯💯雞翼點夠飽,叫咗個豬肋骨,呢個豬肋骨就真係非常之震撼,好大塊,而且味道都好好,睇見都流曬口水,兩三人食都唔係問題,配埋薯條🍟真係好好食👍🏻👍🏻👍🏻叫埋佢個pizza🍕,呢個一定要試下,自己手打嘅pizza真係好好味,而且餡料豐富,皮薄餡靚,pizza都可以做到😋😋,煙煙韌韌嘅感覺,好正呀。嚟得餐吧,梗係要叫啲酒飲下啦,叫咗杯cocktail,冰紗系列幾好飲㗎,叫blue diamond,而且賣相都好靚,有粒荔枝肉。人人都想試下,唔覺意叫多咗嘢,所以叫表弟打包拎走😂😂環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️

人人都想試下,唔覺意叫多咗嘢,所以叫表弟打包拎走😂😂
環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️
衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️
美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️
抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️
回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️
  • Nuts
  • 黑森林自家手打薄餅
2022-07-07 98 views
女朋友話想食好d,帶佢黎左呢間位於太子花園街旁既西餐廳食牛排。入面樓底好高,坐得都好舒服。香煎美國頂級帶骨豬排($178)醬汁帶點酒香,豬排外脆內多汁,肥位唔多但非常鮮嫩。性價比極高。美國黑安格斯肉眼排($288)牛味十足,食得出排既質素非常高,而且廚師手勢都好好,非常多肉汁。芝士蟹肉蟹膏通粉($128)食過最好味既通粉,芝士配搭蟹膏極度香,熱辣辣咁食真係停唔到,大家直情搶住食。個人覺得係必叫之選。

入面樓底好高,坐得都好舒服。

香煎美國頂級帶骨豬排($178)

美國黑安格斯肉眼排($288)

芝士蟹肉蟹膏通粉($128)
2022-07-05 99 views
唔講唔知原來花園街附近都有間西餐酒吧🤣 餐廳主打多款扒餐同意大利粉麵飯🍝 整體環境闊落舒適☺️ 內裏樓底十分高,牆上掛滿壁畫圖案超級有feel😚 店內亦採用溫暖嘅燈光營造出一個浪漫嘅氣氛,絕對適合情侶們過嚟撐枱腳呀🫣🥩 美國黑安格斯肉眼扒 $288 牛味超級濃郁🥰 脂肪比例均勻,肉質十分嫩滑,外脆內軟,超級juicy,配埋薯蓉簡直係perfect match😍 誠意推介,必點之選😛🍖 香烤美式豬肋排 $178燒烤醬香濃,表面有微微焦香嘅效果,豬肋排夠淋身,好易切開而且完全唔乾!薯條超脆而且好重薯仔味🍟 整體份量十足,適合一大班人開心share~ 十分推介😋🍹 廚師精選餐湯及冷熱飲品 $60餐湯較濃稠,味道正常發揮🤪 菠蘿汁酸酸甜甜咁幾開胃,配主食解膩一流!

🥩 美國黑安格斯肉眼扒 $288

菠蘿汁
香烤美式豬肋排
廚師精選餐湯
菠蘿汁
美食天堂在太子,花園街依個位兩邊都充滿餐廳,非常多選擇Chapter 3 ,bar restaurant,門面好有氣氛,有啲Hard rock cafe既feel,入到去仲正,牆上壁畫好特別,玩味十足,裝飾同燈飾都好靚座位闊落舒服,餐牌主打西餐,英、美、意式菜都有,叫個野飲先慢慢睇食咩,話晒都係酒吧所以酒既選擇好多,叫左杯Murphy’s黑麥啤,佐酒小食有Nacho好chill好正先上廚師推介餐湯,正常唔錯,即刻上埋水牛城雞翼,石盤上賣相吸引美國紐約菜式,即刻試下,雞翼size幾大,味道幾唔錯,水牛城雞翼既醬汁係靈魂,依個醬汁辣中帶酸酸甜甜,好正送酒或者做前菜都好啱,即刻想食其他野帞爾馬火腿凱撒沙律,擺盤好靚,份量幾多,沙律新鮮,凱撒沙律唔配煙肉配帞爾馬火腿,更香更正帞爾馬火腿肉質柔軟,甘甜芳香,味道幾好,又係一款送酒之選勞蘇食推介 —— 美式蟹餅,我既心頭好之一,有得叫我就一定會食上枱已經聞到好香,好濃烈嘅蟹味,係海鮮既香氣切開就知充滿蟹肉,一絲絲既蟹肉,見到都流口水蟹肉香滑濃味,啖啖蟹肉,非常之爽直情想叫多個美國黑安格斯肉眼扒,驚人咁上枱,好大份,配菜都幾吸引,薯蓉幾好味,個人黎講
美食天堂在太子,花園街依個位兩邊都充滿餐廳,非常多選擇
好chill好正

Murthy’s  &  nachos

Nachos

送酒或者做前菜都好啱,即刻想食其他野
帞爾馬火腿肉質柔軟,甘甜芳香,味道幾好,又係一款送酒之選

廚師推介湯

帞爾馬火腿凱撒沙律

上枱已經聞到好香,好濃烈嘅蟹味,係海鮮既香氣
切開就知充滿蟹肉,一絲絲既蟹肉,見到都流口水
蟹肉香滑濃味,啖啖蟹肉,非常之爽
直情想叫多個
美國黑安格斯肉眼扒,驚人咁上枱,好大份,配菜都幾吸引,薯蓉幾好味,個人黎講鍾意薯蓉多過薯條
熟菜都ok既,肉眼扒叫左五成,外面燒得夠香,肉汁好多,肉質亦好嫩滑,牛味幾濃
份量好足,好味既牛扒

美式蟹餅

蟹餅

肉眼扒

整體黎講,氣氛一流、食物高質、酒選擇多,係一個幾唔錯既bar restaurant
服務奇好,食食下會幫你收碟收垃圾,超讚
價錢亦都合理,都有好多人晚餐黎飲杯chill下
記住食蟹餅

美式蟹餅
蟹餅
肉眼扒
2022-06-24 170 views
星期日下午,見唔使等位,門口侍應nice nice,openrice 幾百個好評,就入左去order 時問餐湯係乜,問左兩個侍應都係話煲緊,要等等 (好神秘的餐湯)照落order,上菜速度ok,漢堡包嘅芝士流住好吸引,薯條係凍。沙律菜邊好多啡色,仲淋左,感覺唔太新鮮。食漢堡時好似有塊厚皮,打開睇完來漢堡扒煎到黑左,不過燶得黎係凍嘅,麵包正常相入邊杯cappuccino跟餐加$10,未飲過,擺一陣就變成咁,味道就…. 其實酒巴我唔應該叫cappuccino,我衰個神秘餐湯,係粟米湯,熱辣辣但味道淡淡同好杰,好似粥雖然價錢好似好抵,但食唔落,食嘢唔會再黎….

個神秘餐湯,係粟米湯,熱辣辣但味道淡淡同好杰,好似粥

雖然價錢好似好抵,但食唔落,食嘢唔會再黎….
2022-06-19
$80 (Tea)
2022-06-20 134 views
👦🏻媽媽表示好耐無食過西餐,作為孝順仔既👦🏻當然要帶媽媽出去食西餐啦😂。今次就近番👦🏻工作,揀左「Chapter 3 Steak Bar & Restaurant」。🌟龍蝦汁大蝦意大利飯一上枱已經覺得個賣相,意大利飯粒粒分明,質感迎合左香港人的口味,軟硬適中。飯中夾雜青口肉、蝦肉🦐同蜆肉,鮮味同份量十足。醬汁係用上龍蝦汁,配上海鮮係個不敗之選。🌟蟹餅蟹餅煎得香口,帶有小小脆口既感覺,一刀切開蟹餅,基本上內裏全部都係蟹肉👍,啖啖滋味😂。呢個蟹餅同出邊食嘅好唔同,唔係用麵包糠包住餡料。再點埋沙律醬可以增加鮮味👍。🌟香煎三文魚扒配煙肉汁厚切三文魚扒煎得香脆金黃,煎至全熟👍,岩哂唔食生野👩🏻。忌廉煙肉汁比較濃味,食落比較Heavy。🌟蟹膏芝士焗通心粉Mac n Cheese平時見得多,但mix埋蟹膏都係第一次嘗試。鋪面既蟹膏鮮甜冇咩腥味;芝士味道香濃;通心粉有咬口,唔會煮得太淋,三者加埋實在係完美既配合。

🌟龍蝦汁大蝦意大利飯

🌟蟹餅

🌟香煎三文魚扒配煙肉汁

🌟蟹膏芝士焗通心粉
2022-06-18 121 views
收工有朋友約到太子chill 一chill嚟到尼間酒吧式嘅餐廳 樓底好高 座位夠闊 好有空間感牆身巨型壁畫幾有趣味性電視機一直播住足球賽事 氣氛唔錯呢紐西蘭頂級牛柳拼鵝肝 $256首先聞到好香嘅鵝肝油脂味 已經令人食指大動牛柳揀咗3 成熟 兩邊朝煎得夠焦香 切開可見嫩紅程度非常之靚呀 仲充滿肉汁🥰伴菜同薯蓉都好香牛油味 好好味 真係好推介 必點牛柳👍🏻燒烤風味自家手打薄餅 $148最多肉嘅pizza😍 包括有雜肉腸、辣肉腸、煙肉、火腿餅底厚薄適中 燒烤醬惹味紐倫堡香草蛇餅腸 $88香腸唔算好脆皮 鹹鹹地 有香草味清香 仲有沙律菜 性價比唔錯升級加配餐湯及冷熱飲品 +$25餐湯係好多蘑菇粒粒嘅忌廉湯 好濃好creamy
收工有朋友約到太子chill 一chill

伴菜同薯蓉都好香牛油味
好好味 真係好推介 必點牛柳👍🏻

燒烤風味自家手打薄餅 $148
最多肉嘅pizza😍
包括有雜肉腸、辣肉腸、煙肉、火腿
餅底厚薄適中 燒烤醬惹味

紐倫堡香草蛇餅腸 $88
香腸唔算好脆皮 鹹鹹地 有香草味清香
仲有沙律菜 性價比唔錯

升級加配餐湯及冷熱飲品 +$25
餐湯係好多蘑菇粒粒嘅忌廉湯 好濃好creamy
2022-06-17 137 views
白汁芝士焗西蘭花🥦 ($88)邪惡得黎又好吸引嘅前菜,西蘭花焗得啱啱好唔會太淋又唔會太硬,爽口得黎又吸哂芝士同白汁🧀上層鋪滿芝士,而下層就有瀑布量咁多嘅白汁,整體口感好溫和又唔會太重口💯龍蝦汁大蝦意大利飯🦞 ($138)兩隻大蝦🦐 食落幾有彈性,而且都好入味🤤 而意大利飯都好rich,唔會太軟身同時亦都有配埋墨魚同三色椒🫑 ,增加咗咬口同味道,唔會好膩👍🏻美國黑安格斯肉眼扒🥩 ($288)應該係餐廳嘅招牌菜✨ 價值288嘅美國安格斯肉眼扒,連埋薯蓉同雜菜🥔肉眼扒叫咗五成熟,食落好重牛味同油脂感,而且都幾軟腍👅 +$25湯及飲品 個薯仔湯好好味,smooth得黎又唔會太稀,而且會食到煮得好溶嘅薯仔,有驚喜🎈飲品就可以揀basic 款,我哋杯檸茶就正常發揮🍹Extra Comment🖍•餐廳本身應該做開酒吧,格局同氣氛都唔錯,亦都有provide alcohol/ drink menu🍻,如果多人聚會都唔錯👍🏻
白汁芝士焗西蘭花🥦 ($88)

白汁芝士焗西蘭花

龍蝦汁大蝦意大利飯🦞 ($138)

龍蝦汁大蝦意大利飯

美國黑安格斯肉眼扒🥩 ($288)

肉眼扒叫咗五成熟,食落好重牛味同油脂感,而且都幾軟腍👅

+$25湯及飲品

Extra Comment🖍
白汁芝士焗西蘭花
美國黑安格斯肉眼扒
Chapter 3 Steak Bar & Restaurant (太子)太子花園街232-234號地下J號舖一間好有格調嘅bar 食物質素不錯👍 啱晒一大班人chill下,又近太子站~一坐低就俾咗個sour cream+nachos 完全食到停唔到口😛 不過要留意nachos係$40龍蝦汁大蝦意大利飯 $128✔️份量大方、非常飽肚✔️好多海鮮 包括蜆肉魷魚✔️略嫌少少乾身✔️啲蝦煎得好香脆,靚嘅龍蝦湯 ✔️真材實料龍蝦肉✔️有大量海鮮例如蜆肉章魚✔️味道自然✔️👍幾推薦水牛城雞翼 $88👍🏻必點推介✔️外脆內軟好入味✔️醬汁濃烈, 酸酸甜甜✔️大大隻x4 啖啖肉 醬燒豬肋骨 ✔️好大份!✔️8-10條✔️薯條粗、好重薯仔味✔️一大班人share啱晒Barcelona $78✔️好refreshing 好juicy✔️士多啤梨味✔️質感係沙冰✔️Igable嘅mocktailIgable:8.5/10Taste:7/10Worth revisiting:7/10#太子美食 #旺角美食 #深水埗美食 #hongkongbar #香港美食 #hkfood #hongkong #princeedward #mongkok #m
太子花園街232-234號地下J號舖

龍蝦汁大蝦意大利飯 $128
✔️份量大方、非常飽肚
✔️好多海鮮 包括蜆肉魷魚
✔️略嫌少少乾身
✔️啲蝦煎得好香脆,靚嘅

龍蝦湯
✔️真材實料龍蝦肉
✔️有大量海鮮例如蜆肉章魚
✔️味道自然
✔️👍幾推薦

水牛城雞翼 $88
👍🏻必點推介
✔️外脆內軟好入味
✔️醬汁濃烈, 酸酸甜甜
✔️大大隻x4 啖啖肉

醬燒豬肋骨
✔️好大份!
✔️8-10條
✔️薯條粗、好重薯仔味
✔️一大班人share啱晒

✔️Igable嘅mocktail

Igable:8.5/10
Taste:7/10
Worth revisiting:7/10

#太子美食 #旺角美食 #深水埗美食 #hongkongbar #香港美食 #hkfood #hongkong #princeedward #mongkok #mongkokfood #bar #香港好去處 #拍拖 #拍拖好去處

2022-06-13 111 views
野食味道一般😔,賣相就ok👌🏻完全係冇plan既情況下,周圍搵野食..行行下見到呢間餐廳好似個樣唔錯,野食好似都ok(睇相),咁就上左open rice睇下評分,一見幾百個好評諗住冇死啦,就入左去試一坐抵就叫左幾個lunch set…第一個上係all day breakfast…一睇就小小失望..食落就仲失望..什姑勁多黑椒…煙三文魚得好細片..個蛋完全冇味… 個豬肉夠味不過太硬另外一個西哥薄餅…配料太小..肉醬還可以,個皮煎下會 好啲仲有個意大利飯,賣相ok ,不過d飯冇咩味同比較乾特飲就唔評論喇
野食味道一般😔,賣相就ok👌🏻
完全係冇plan既情況下,周圍搵野食..
一坐抵就叫左幾個lunch set…
另外一個西哥薄餅…配料太小..肉醬還可以,個皮煎下會 好啲
仲有個意大利飯,賣相ok ,不過d飯冇咩味同比較乾
特飲就唔評論喇