2020-03-16
有一日要去佐敦做D野,西鐵出到去好肚餓想近近地搵間嘢食,行行下見到都好似唔錯嘅餐廳,咁啱係我鍾意食嘅意粉!由於宜家疫情嚴重店家都好注重衛生,有提供搓手液同紙巾!至於食物方便我叫咗兩份lunch set,分別係A餐普羅旺斯雜菜意大利粉,另一個係冬陰功鮮蝦墨汁意大利粉,上菜個陣有驚訝左,我以為係一碟意粉配一杯嘢飲,點知原來佢嚟咗個南瓜餐湯先,個南瓜餐湯比我想像中好味好多,佢係比較軟流,南瓜味雖然唔係好重但飲落後有淡淡嘅南瓜味。至於兩個意粉質地煮得啱啱好唔會過淋也唔會太硬,第一個意粉食得出係用鮮茄煮係新鮮嘅酸味,會令人開胃。另一個意粉墨汁意粉,雖然會食到我成口污糟曬, 但不得不說這個墨汁味真係好重,但係最令我驚喜係個先啦,比我想像中好好多有彈性而且有鮮味。食完意粉我哋叫咗兩杯嘢飲分別係有得獎嘅咖啡同一杯熱檸茶,佢嘅咖啡真係唔錯係苦嘅咖啡,而個檸檬茶個檸檬好新鮮,成杯有好重既檸檬味亦唔會太澀。整齊成間餐廳都唔錯!餐廳環境亦都好休閒,係一個休閒嘅好地方!
餐廳環境亦都好休閒,係一個休閒嘅好地方!