2020-02-29
廣東道隱世好食西餐今次黎到廣東道近玉器街搵食,佢門外嘅小bar枱好chill下!咁就吸引咗我地入去喇,仲要意外好高質呢😋🔻南瓜忌廉湯評分:8.5/10非常高質嘅湯,比一般西餐廳嘅湯更出色,非常creamy,仲充滿濃郁南瓜味🔻Shakshuka(蕃茄意粉)評分:7/10價錢:88估唔估到係咩國家既菜色呢?係以式列菜呀!佢有飯,多士同意粉揀,男友就揀左意粉;至於味道好似蕃茄肉醬意粉,唔同嘅係多左好多配菜,有三色椒、雞蛋、芝士等,蕃茄控唔可以錯過呀🍅🔻法式比雲酥焗比目魚評分8.5/10價錢:$248以法式比雲酥去烹調,配上大量既麵包糠同香草,焗出黎非常香,比目魚個肉質仲好鮮甜而且完全唔腥,佢既配菜薯仔同蕃茄都好好食!美中不足嘅係有少少油~但絕對係接受到嘅程度👉🏻餐廳好窩心,會提供紙巾同消毒搓手液俾我地消毒。📍招點薈 (佐敦)佐敦廣東道513號廣東道玉器交易廣場地下F號舖
🔻南瓜忌廉湯
評分:8.5/10
🔻Shakshuka(蕃茄意粉)
評分:7/10
價錢:88
🔻法式比雲酥焗比目魚
評分8.5/10
價錢:$248
👉🏻餐廳好窩心,會提供紙巾同消毒搓手液俾我地消毒。
📍招點薈 (佐敦)
佐敦廣東道513號廣東道玉器交易廣場地下F號舖