2024-07-10 41 views
👻👻👻:朋友話想食串燒,所以帶咗我嚟呢到食🤣呢到附近其實有好多小店,不過位置就唔算好方便,所以唔係屯門人真係未必會識黎😛食串燒當然緊係要飲酒啦,呢到生啤之外仲有黑啤,仲有烏龍茶蘋果汁等🧃如果唔岩仲有sake飲~👽 跟餐蘋果汁有冰底的蘋果汁🧃正正常常 唔會太酸😈串燒拼盤 $88呢個套餐有六串串燒 :( 雞三角軟骨串、雞膝軟骨串、雞腎串丶雞尾串、雞皮串、雞頸肉)包一杯無酒精飲品,仲要免加一,生啤類就加$48👽雞三角軟骨串 口感係爽脆幾有咬口👽雞膝軟骨串正常發揮~不過佢會淋小小冇外面咁硬身🤤👽雞頸肉串幾嫩身帶肉汁唔會好柴好鞋身😌都唔係好多地方有㗎👽雞腎串呢個係唯一有落七味粉的~如果怕辣的朋友仔可以唔要喔👽雞皮串呢個正!擺個位攞得好要燒得夠脆又食到佢本身雞皮個味都唔易架!有啲就得個脆無咗佢陣味一係就會唔夠脆Nice!!!!!👽雞尾串呢個係我大愛!超好食!唔會有騷味~燒得夠乾身逼到啲油份出嚟👅👽厚切牛舌心 $38牛舌夠厚身同彈牙最重要有少少油份同肉汁最怕食薄身乾身嘅牛舌🥸👽免治雞肉串 $38配上雞蛋des 🥚一啖啖蛋汁配上甜甜的醬油係好幸福🥳超有咬口👽味淋魚乾 $38飲啤酒當然要有既小食🤣好香口
👻👻👻

幾嫩身帶肉汁
唔會好柴好鞋身😌
都唔係好多地方有㗎

👽雞腎串
呢個係唯一有落七味粉的~
如果怕辣的朋友仔

佢本身雞皮個味
都唔易架!
有啲就得個脆無咗佢陣味
一係就會唔夠脆
Nice!!!!!

👽雞尾串
呢個係我大愛!超好食!
唔會有騷味~

佢做唔到一咬就有油份湧出黎
相反地
佢係肉比較多
脂肪比較少~

👅😈好欣賞呢到嘅調味不會過重,如果重口味朋友仔都可以自行再調味,同埋呢到仲有海鮮加工既服務㗎,不過就需要預早一日同店家聯絡。

呢到環境雖然唔大但係一啲都唔會感到焗促,有個位置可以望吓下街景,仲有📺大電視可以睇😹

單點串燒價錢很親民,亦有兩款唔同嘅串燒拼盤供
選擇~除返開$15一串真係好抵!!!!
如果住附近而想食串燒不妨考慮吓呢間小店🫶🏽🫶🏽🫶🏽

🔱 串囍
屯門青山公路 - 青山灣段351號彩華花園A座地下10號舖

有一個燒烤控嘅朋友介紹咗我去呢間屯門嘅串囍,聽聞佢啱啱換咗主厨,食物質素又升咗le👍心急嘅我唔等得咁多,梗係要即刻去試下😉朋友果然無介紹錯👍平日晚餐時分已經爆滿,等咗十零廿分鐘至有枱🤔小店唔係好多抬,但地方尚算闊落舒服👍裝修走日系路線仲有個吧台👏另外仲有高抬可以對住門口大窗坐,喺度啤🍺住食串燒真係幾好feel😉睇睇餐牌呢度個價錢真係勁親民🤩串燒拼盤有六寸只係$88😏套餐仲要包一罐汽水✨串燒拼盤係全雞宴, 雞三角軟骨, 雞膝軟骨, 雞尾, 雞頸肉, 雞腎, 雞皮🤗呢個係必點推介, 每一串串燒都好juicy👍👍咬落勁多汁, 我真係好怕啲串燒乾爭爭❌燒鱔表皮烤得好脆,咬落脆脆地,又彈牙✅非常新鲜🌟鍾意佢嘅調味簡單,只係放咗小小海鹽,但係已經將海鮮嘅味道完美咁樣提昇😍西班牙黑豚腩串三層五花腩睇見都已經好吸引🤗咬落啲汁喺個口度勁爆✨雖然係比較邪惡, 但只係淺嘗應該冇問題嘅🤫自家免治雞肉串我食日式燒烤都好鍾意點, 免治雞肉加入軟骨, 咬落超脆口感一流, 最緊要係點上月見👍即係生雞蛋。入口絲滑, 口感豐富, 真係回味無窮😍😍日本蛋蟹肉大啡菇呢個combination第一次試🤩大啡菇通常襯芝士,估唔到

睇睇餐牌呢度個價錢真係勁親民🤩
串燒拼盤有六寸只係$88😏
套餐仲要包一罐汽水✨

燒鱔

西班牙黑豚腩串

自家免治雞肉串

日本蛋蟹肉大啡菇
呢個combination第一次試🤩大啡菇通常襯芝士,估唔到襯蟹肉又幾夾,成隻大啡菇鋪滿蟹肉😍淨係睇到都好治癒✨再加上生蛋點綴,賣相好靚👍咬落非常多汁,而且蟹味極濃,喜歡海鮮嘅朋友千祈唔好錯過❤️

叉燒拉麵(套餐)
親民價格只係$68😍拉麵嚟講湯底係靈魂✨呢個拉麵有靈魂之餘,叉燒仲要係少有嘅豉油漬🤗 68呢個價格嚟講非常之滿意👏👏

店主非常之細心,會體貼問下食物質素如何,絕對係用心經營🥰下次再嚟屯門必定會幫襯,一定要支持下香港小店🇭🇰

2024-06-04 25 views
連續落咗幾日雨終於有返一個唔落雨嘅星期日,點知又曬又熱,於是入咗呢一間日式串燒店飯返杯啤酒涼一涼佢先。麒麟同呢隻德國麥啤各有千秋,我個friend飲麒麟而我就揀咗呢隻德國麥啤,皆因麒麟出面好多地方都飲到,所以想試吓其他野,呢隻麥啤幾好飲,一d都唔苦,小麥味都幾好,兩杯都夠晒凍,好正。野食就係店員推介嘅燒蠔,都幾新鮮,隻蠔都幾厚肉,而且比想像之中大隻,仲有佢d調味都幾好。之後我哋再叫咗串燒雞腎,都燒得幾好,唔會好乾。
之後我哋再叫咗串燒雞腎,都燒得幾好,唔會好乾。
2024-05-24 19 views
好日唔會去到屯門咁遠嘅地方,一場嚟到梗係要問吓住喺附近嘅朋友有乜嘢好嘢食啦,佢就叫我試吓呢一間小店嘅燒烤,下晝5:00 happy hour時間食少少嘢啦,問店長有乜嘢好食佢就叫我哋試吓燒蠔,咁咪又試吓囉。佢嘅蠔燒得都幾有誠意,啱啱熟無燒over,所以蠔裏面仲好Juicy,面頭嘅蔥蒜仲有少少金箔令到個賣相非常之好。佢呢度有隻零酒精德國麥啤,味道都幾好,幾似啤酒,值得一試。呢度仲可以大海鮮嚟加工,,可能因為近三聖村啦。
佢呢度有隻零酒精德國麥啤,味道都幾好,幾似啤酒,值得一試。
呢度仲可以大海鮮嚟加工,,可能因為近三聖村啦。
今天試了這款駕駛人士專用啤酒,說到底就是市面上很流行的零酒精啤酒,就是相片中玻璃樽裝那款,味道比想像之中好,可能是我心裡總覺得零酒精啤酒的味道總是怪怪的吧。我的朋友就選了來自德國的小麥啤,她表示很易入口,一點也不覺得苦,小麥味亦很香。由於差不多要食晚飯,所以我們只點了一個小食,就是芝麻雞翼。這家店的芝麻雞翼雖然不是雞全翼,但仍有雞中翼加雞翼尖,份量對即將吃晚餐的我們真是有點吃力,幸好味道不錯,很喜歡它帶點檸檬的香味,吃雞翼飲啤酒就是幸福。
由於差不多要食晚飯,所以我們只點了一個小食,就是芝麻雞翼。
2024-05-07 33 views
今日入屯門做嘢早咗收工就搵個屯門friend啦,佢就帶咗我嚟呢間串燒店happy hour飲下啤酒食吓小食傾吓偈。啤酒方面呢間餐廳係幫襯生力嘅,咁就梗係飲麒麟生啤啦,呢啲天氣飲啤酒最好。呢個佐酒小食不得了,因為我個friend係熟客所以先至可以免費有得食,食落口感好特別,有啲似百力滋又有啲似麵包條,不過佢係軟身嘅,插住下面嗰啲係沙律醬用嚟點嚟食,最後店長開估原來呢個係炸意大利粉,店長話就咁將啲意大利粉搣開個袋掉落個炸爐度炸就OK,又快手又好食。
2024-05-01 22 views
今日突然之間好想食串燒,就約埋同事收工去食下,估唔到咁多野食同咁好食😆我地叫左個串囍超串套餐,再散叫左燒物同小食🤤串囍超串套餐我地叫左長崎白湯海鮮拉麵,依個拉麵好真材實料,有好多海鮮係入面,一啲都唔野少,份量都幾足,自己一個人當晚餐食,只叫依個餐都豐富🤤飲品我地揀左蘋果汁🍹串燒我地揀左鵪鶉蛋,依個真係第一次食,比想像中好食😋仲有牛舌、粟米同雞扒串,依幾款都好夠味,同埋燒得好香😆燒魷魚依個份量超多,佢係好大隻既魷魚,仲要燒得好好食、好香,🤤同朋友邊傾計邊飲野就好岩☺️日本蛋蟹肉大啡菇依個做得好出色,想像唔到成件事係咁夾,個蛋係流心,再加埋啲蟹肉,成件事好豐富😋大啡菇燒出黎又好好食!連個賣類都好靚😆真係好正!整同都好好食,仲要唔貴,有機會再去👍🏻

串囍超串套餐

串燒

燒魷魚

日本蛋蟹肉大啡菇

整同都好好食,仲要唔貴,有機會再去👍🏻
2024-04-29 9 views
𝐎𝐧𝐞 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐬𝐢𝐠𝐧𝐬 𝐨𝐟 𝐚 𝐛𝐞𝐚𝐮𝐭𝐢𝐟𝐮𝐥 𝐥𝐢𝐟𝐞 𝐢𝐬 𝐭𝐨 𝐞𝐚𝐭 𝐰𝐡𝐚𝐭 𝐲𝐨𝐮 𝐥𝐢𝐤𝐞❤️#foodieintern學英文👩🏻‍🏫 雖然成日嗌住減肥但係有時覺得可以食自己鍾意嘅嘢都幾幸福🥰我估老闆娘好鍾意日式生活舖頭裝修都係木係設計串燒有好多種類叫咗一個串燒set 雞膝軟骨,口感好爽脆食唔停口牛舌心好厚但唔會好韌燒得調味都好適合白鱔啖啖肉食一條都唔夠喉炙燒茄子🍆性價比超高!蒜香同茄子融合得好好每一啖都食到滿滿嘅味道日本蛋蟹肉大啡菇有啲西式嘅設計大啡菇同水波蛋好新鮮幾新穎嘅設計拉麵同炸魷魚就係預期嘅味道比較推介串燒😋😋氣氛類似居酒屋同三五知己飲住嘢聚一聚嘅好地方❤️#串燒 #居酒屋屯門香港 #日燒 #japanesehk #yakitorihk #tuenmun #屯門美食
#foodieintern學英文👩🏻‍🏫
雖然成日嗌住減肥
但係有時覺得可以食自己鍾意嘅嘢都幾幸福🥰

我估老闆娘好鍾意日式生活
舖頭裝修都係木係設計

串燒有好多種類
叫咗一個串燒set
雞膝軟骨,口感好爽脆食唔停口
牛舌心好厚但唔會好韌

氣氛類似居酒屋
同三五知己飲住嘢
聚一聚嘅好地方❤️

2024-04-26 22 views
今日等埋朋友OT完一齊食飯,都已經比較夜,但係呢度依然都係坐滿人座無虛席。呢間餐廳其中一個賣點,就係有部大電視,可以同朋友一邊食串燒,一邊飲睇波飲啤酒🍻,個氣氛真係好正❣️😌我哋叫咗一個串燒套餐$88包咗5串串燒同埋一杯嘢飲!CP值勁高🫶🏻除咗呢個套餐之外我哋仲叫多咗好多串燒,叫到食枱都係😂😂🌟以下係重點推薦🌟🥇日本厚切牛舌芯呢個真係極度推薦👍🏻👍🏻牛舌好嫩滑,而且勁Juicy🥈蒜燒茄子🍆茄子勁多蒜蓉,超級大條,啱晒重口味嘅你🥉炭燒豬頸肉份量超級多,而且串燒舖比較特別用咗少少桂花去調味所以有淡淡的花香味🌼味道非常特別

🌟以下係重點推薦🌟

🥇日本厚切牛舌芯
呢個真係極度推薦👍🏻👍🏻
牛舌好嫩滑,而且勁Juicy

🥈蒜燒茄子🍆
茄子勁多蒜蓉,超級大條,啱晒重口味嘅你

🥉炭燒豬頸肉
份量超級多,而且串燒舖比較特別
用咗少少桂花去調味
所以有淡淡的花香味🌼
味道非常特別
2024-04-22 656 views
同朋友傾偈,講開屯門邊度有得食日式串燒飲下啤酒。原來喺置樂嗰邊,有間不起眼的串燒店,坐很舒服,野食味道又唔錯。餐廳唔喺大街,靜靜地。見d人都會開車過嚟呢邊搵嘢食。我同豬先生 點左下面呢d食物:🔸長崎白湯海鮮拉麵 (套餐) 88蚊湯底不俗,麵量足,,而且餸同配菜都好多。好鍾意裏頭有甜甜粟米粒 海帶 紫菜及鳴門卷。吃起來 味道不會單調~🔸串囍囍串 (套餐)88蚊 六款雞的串燒: 雞三角軟骨,雞膝軟骨,雞尾,雞頸肉,雞腎,雞皮,十分有特式的香口串燒。 尤其雞尾及雞皮,料理得好好,將多餘油脂逼晒出來,咔嚓咔嚓,係食到又聽到的香脆。🔸日本厚切牛舌心串牛舌軟諗無雪味,冇因為燒過頭而乾硬,只是簡單加上鹽花已好好吃。🔸燒西班牙豬頸肉串肉味濃,口感爽身有咬口,又不會像五花腩般太肥膩。如果可以配泰式酸辣汁同食,絕對加分。🔸燒生蠔因為新鮮即燒,所以等左一陣,蠔味香濃,蒜蓉醬增添左香氣🔸燒韮菜燒的乾身無多餘水份,灑上調料。半生半熟最美味。🔸蟹肉蟹膏沙律蟹肉蟹膏都好好食,而且佢唔係一個簡單嘅沙律, 喺沙律菜當中混合咗日式原味中華沙律, 增添咗一種口感同爽脆。🔸燒日本蛋蟹肉大啡菇睇得到串燒師傅嘅用心,堆疊左沙律

🔸長崎白湯海鮮拉麵 (套餐) 88蚊
湯底不俗,麵量足,,而且餸同配菜都好多。

🔸串囍囍串 (套餐)88蚊

🔸日本厚切牛舌心串

🔸燒西班牙豬頸肉串

🔸燒生蠔
因為新鮮即燒,所以等左一陣,蠔味香濃,蒜蓉醬增添左香氣

🔸燒韮菜
燒的乾身無多餘水份,灑上調料。半生半熟最美味。

🔸蟹肉蟹膏沙律

🔸燒日本蛋蟹肉大啡菇
睇得到串燒師傅嘅用心,堆疊左沙律菜紫菜木魚片蟹肉絲 在燒得好Juicy的大啡菇上, 加有蛋味濃郁的日本蛋,味道及賣相 都十分。

套餐包罐裝汽水,亦因為豬先生食緊西藥所以無飲酒,下次同friend來會叫佢個串燒啤酒套餐,188蚊有酒飲又有串燒食,真心抵。
$200 (Dinner)
2024-04-17 20 views
Happy Friday梗係要飲返杯啤酒慰勞下自己一個星期嘅辛勞,於是蘑菇同男朋友相約黎到呢間位於屯門置樂的日式串燒店。餐廳十分溫馨愜意,設有幾部電視機,好啱飲住啤酒睇波🍻生啤串囍串燒套餐($188) - 免加一可自選6款$18串燒➕2杯生啤。我哋揀咗雞皮、雞腎、兩件手羽、雞三角軟骨、雞膝軟骨。每一樣都食得出心思。個人最鍾意阿波(得島)醡橘手羽,表皮焦香,肉質juicy🦪Parm ham廣島蠔串($38)廣島蠔新鮮大粒,第一次試同parm ham的組合,增添豐富層次,融入自家製燒烤醬,別具風味🍖日本厚切牛舌心串($38)另一款心頭好~牛舌厚實彈牙,拎起個陣仲不停滴緊肉汁😋🍢日本牛肋肉串($38)幾出色嘅牛肉串,肉質鮮嫩,風味十足🥢燒羊架($38)羊架有驚喜~羊騷味好足夠但完全唔會有異味,貼心切成易入口的size,亦淋上自家製燒烤醬,同紫菜絲一齊入口,焦香四溢🥢燒韭菜($18)蘑菇原本鍾意四川風味燒韭菜,但呢款完全唔遜色。一串韭菜燒到焦香,再以鹽同糖簡單調味,已經好夠滋味!

🍻生啤串囍串燒套餐($188) - 免加一

🦪Parm ham廣島蠔串($38)

🍖日本厚切牛舌心串($38)
另一款心頭好~牛舌厚實彈牙,拎起個陣仲不停滴緊肉汁😋

🍢日本牛肋肉串($38)
幾出色嘅牛肉串,肉質鮮嫩,風味十足

🥢燒羊架($38)

🥢燒韭菜($18)
2024-04-17 23 views
個Friend生日話食呢間,上openrice見呢間有生日送生日蛋糕嘅優惠,於是就book咗呢一間。我哋叫咗一堆串燒,樣樣都幾好,都幾新鮮幾好食,燒得又夠火候,燒到少少燶邊。豬肉牛肉雞肉都唔錯,豬肉串燒唔會好肥,d牛唔韌,而佢嘅雞肉串都幾Juicy。當中最有驚喜係呢一個燒飯團,估唔到咁正,有少少煲仔飯飯焦嘅feel。燒開邊蝦又靚又好食,d拌碟非常有誠意,而且d蝦都幾新鮮。佢個燒豬頸肉都好正,有少少燶邊夠晒香。燒翠肉瓜都好食。
佢個燒豬頸肉都好正,有少少燶邊夠晒香。
燒翠肉瓜都好食。
2024-04-12 25 views
炭燒豬頸肉 $78豬頸肉切片均勻,烤至金黃色,散發出迷人的烤肉香氣。豬頸肉的肉質細嫩,入口即化,並帶有微妙的甜味。搭配上一些沾醬,更是美味無比。日本厚切牛舌心$38牛舌好軟淋淋,一D都唔鞋口,仲好大塊好厚身燒珍寶蠔 $38日本蛋蟹肉大啡菇 $28流心蛋配蟹肉啡菇,好味道雞三角軟骨 $18軟骨脆卜卜新鮮熱辣,好香脆好咬口,送啤酒一流燒日本秋葵 $22燒羊架$38羊架熟度剛剛好,仲好軟淋淋,唔會有羊羶味,而且羊架仲好大塊全部串燒都好入味,唔需要自行加調味十字之心蘋果酒$58,波子汽水$20

炭燒豬頸肉 $78

日本厚切牛舌心$38
牛舌好軟淋淋,一D都唔鞋口,仲好大塊好厚身

燒珍寶蠔 $38

日本蛋蟹肉大啡菇 $28
流心蛋配蟹肉啡菇,好味道

雞三角軟骨 $18
軟骨脆卜卜新鮮熱辣,好香脆好咬口,送啤酒一

燒日本秋葵 $22

燒羊架$38
羊架熟度剛剛好,仲好軟淋淋,唔會有羊羶味,而且羊架仲好大塊

全部串燒都好入味,唔需要自行加調味

十字之心蘋果酒$58,波子汽水$20

2024-04-12 28 views
屯門搵食竟然試到一間隱世串燒店,質素唔錯而且價錢實惠,食咗幾樣野,覺得最正係個燒鰻魚,燒得夠乾身夠透,外面微微脆嘅魚皮將鰻魚嘅肉汁同埋魚油鎖住,一啖咬過去嘅時候直頭feel到D魚油滲出黎,佢塊魚皮仲要燒到少少燶,食串燒或者燒烤其實最重要就係呢個感覺。佢個燒蠔都幾好食,雖然D蠔嘅size唔係話好大,不過勝在一啖一隻,火喉都算掌握得幾好,唔會變蠔乾蠔豉,另外佢上面加埋蒜蓉同飛魚子嘅汁都好好味。呢度好似係生力場,唯有飲麒麟draft啦,見佢仲有德國麥啤同一隻橙色嘅西柚啤都好似幾正,都有幾多選擇。最後encore多一set串燒,肉類同蔬菜各一半,減低自己嘅罪惡感啦。

2024-04-10 15 views
作為屯門人 呢間餐廳一直係我Wishlist,不過一直未有機會去試,因為唔算近自己住嘅地方附近早幾日有機會同先生去試,燒鱔好impress 一夜干魷魚都👍🏻其他食物中規中矩,價錢質素嚟講都算平唔係打手,第一次幫襯,令到我想comment因為店員嘅服務好細心,當日咁啱有一場波先生有興趣想睇,所以我同先生掉咗位坐,喺我哋冇要求嘅情況下,男店員留意到,自動波將近我哋嘅其中一部電視轉左足球賽事,呢下真係驚喜到我哋,而且每一次上菜同收碟都好有禮貌,服務💯,香港地今時今日小店有咁嘅服務,絕對值得支持👍🏻