2025-01-27 117 views
今次來到屯門置樂花園附近嘅呢間串囍食晚餐!呢到係一間主打日式味道嘅串燒同埋小食為主嘅居酒屋!餐廳而家每晚22:00後啤酒買2送1!另外仲有限定星期 2、3、4  串囍超串套餐添啊~鰹魚湯櫻花蝦大蝦烏冬💰HK$88鰹魚湯底本身已經鮮香濃郁,加入咗大蝦同埋櫻花蝦之後,增強咗湯底嘅海鮮風味!大蝦肉質爽口彈牙!烏冬煙煙韌韌!仲有紫菜絲同埋昆布令到整體口感更豐富~自家製明太子玉子燒(2件)💰HK$28玉子燒充滿蛋香得來又好厚實,表面仲有一層香濃嘅明太子醬~安格斯一口牛串(2串)💰HK$56安格斯一口牛肉質細膩,而且牛味突出~燒鱔串💰HK$38外層嘅魚皮燒到香脆可口,肉質緊實~雞三角軟骨串💰HK$22雞三角軟骨質感獨特,爽脆有嚼勁,表面仲灑上咗秘製嘅調味粉~自家製開邊雞翼(2隻)💰HK$25雞翼外脆內嫩!餐廳非常貼心,將雞翼嘅骨分開咗兩邊,方便食用~燒生蠔💰HK$38生蠔肥美多汁,一咬落去就感受到海鮮嘅鮮味同埋蒜蓉嘅香味~蒜燒茄子💰HK$48茄子口感柔軟,而且充滿咗蒜蓉嘅香味~可樂💰HK$15店內仲有部大電視播放住球賽,真係非常之有娛樂氣氛~

鰹魚湯櫻花蝦大蝦烏冬💰HK$88

自家製明太子玉子燒(2件)💰HK$28
玉子燒充滿蛋香得來又好厚實,表面仲有一層香濃嘅明太子醬~
自家製明太子玉子燒

安格斯一口牛串(2串)💰HK$56
安格斯一口牛肉質細膩,而且牛味突出~
安格斯一口牛串

燒鱔串💰HK$38
外層嘅魚皮燒到香脆可口,肉質緊實~

雞三角軟骨串💰HK$22
雞三角軟骨質感獨特,爽脆有嚼勁,表面仲灑上咗秘製嘅調味粉~

自家製開邊雞翼(2隻)💰HK$25

燒生蠔💰HK$38
生蠔肥美多汁,一咬落去就感受到海鮮嘅鮮味同埋蒜蓉嘅香味~

蒜燒茄子💰HK$48
茄子口感柔軟,而且充滿咗蒜蓉嘅香味~
蒜蓉茄子

可樂💰HK$15

店內仲有部大電視播放住球賽,真係非常之有娛樂氣氛~
自家製明太子玉子燒
安格斯一口牛串
蒜蓉茄子
  • 雞三角軟骨串
2025-01-20 86 views
這家燒烤店在置樂的位置,一條直路就到了,地理位置方便。店內環境氛圍不錯,用餐時有背景音樂伴隨有大電視可以供客人觀看電視節目、足球賽有種電影院的觀感。座位舒適,另外還有吧台供喝酒談天,讓人挺減壓的環境。入到餐廳發現,店內有一些優惠的活動,餐廳現有活動英超開季⚽串囍清爽生啤·黑啤買三送一🍻~!!每晚10點後更有買二送一優惠亦有套餐,好划算!於是我們點了1個套餐,附送了三款飲品另外還以優惠價加配了一些小吃。醬燒新鮮鰻魚飯+王老吉$98鰻魚塗上醬料烤到滿滿香味撲鼻而來,裡面鋪好的 飯也都淋上醬汁,配日本生雞蛋簡直完美!醬汁和流心蛋作為配菜,讓米飯顯得更是入味了, 鰻魚是真的要推薦!!這個鰻魚真的很棒,焦香滑嫩,口感 超過我的期待性價比高!鰻魚新鮮好味,份量非常大,外脆內軟好出色。本來想叫一串燒白鱔但發現這個飯的性價比太高了超抵呀居酒屋點可以唔食串燒燒生蠔 蠔味厚身味道鮮甜,翠玉瓜真係好正鮮甜多汁叫咗芝麻雞翼,即叫即整超級脆口外脆內軟日式居酒屋小店,主打日式燒烤,環境好溫馨,食物水準亦都不錯英超開季更有清爽生啤·黑啤酒買三送一活動超抵,快啲約埋三五知己一齊嚟睇波
這家燒烤店在置樂的位置,
一條直路就到了,地理位置方便。

座位舒適,另外還有吧台供喝酒談天,讓人挺減壓的環境。

醬燒新鮮鰻魚飯+王老吉$98

蠔味厚身味道鮮甜,
翠玉瓜
真係好正
鮮甜多汁

叫咗芝麻雞翼,即叫即整
超級脆口
外脆內軟

日式居酒屋小店,主打日式燒烤,環境好溫馨,食物水準亦都不錯

英超開季更有清爽生啤·黑啤酒買三送一活動
超抵,快啲約埋三五知己一齊嚟睇波

• 燒生蠔
同朋友去左個大西北一日遊,最後就決定喺屯門落腳揾食,放假要chill下、enjoy下,去到"串囍" 嘅門口就已經好有feel,咁就入左去酒吧嘅格局,但係有清酒同日式嘅野食,嗌曬野食等食之際,發現餐廳每晚10點後啤酒都做買2送1,可惜我地令次黎早左,錯過左,下次要夜d黎,嗌多幾個fd一齊飲啤酒先得⭐️德國西柚酒唔講都唔覺係酒,超易入口,飲落甜甜地,啱曬d唔太飲酒嘅女仔飲😍⭐德國百帝皇黑啤li隻黑啤好香,以黑啤黎講都算幾易入口⭐️味淋魚乾飲得酒,又邊少得送酒必備嘅味淋魚乾呢😍⭐️⭐串燒⭐雞膝軟骨食串燒又邊少得你😍⭐雞皮燒得好乾身,好香口,好少可食到咁啱心水嘅雞皮⭐日本秋葵一串3隻,大大隻,好抵食,又有咬口🤤⭐燒粟米粟米大大粒,本身已經好甜,仲要係牛油粟米呀😍,燒得好香添😋⭐️⭐炸物⭐️松露炸薯條薯條大大兜,熱辣辣,薯條本身曬左d七味粉調味,已經好食,點埋個黑松露醬,更好食😋⭐雞皮餃子外脆內軟,餃子本身好juicy,連埋個沙律醬,好味😋

⭐️德國西柚酒

⭐德國百帝皇黑啤
li隻黑啤好香,以黑啤黎講都算幾易入口

⭐️味淋魚乾
飲得酒,又邊少得送酒必備嘅味淋魚乾呢😍

⭐️⭐串燒
⭐雞膝軟骨
食串燒又邊少得你😍

⭐雞皮
燒得好乾身,好香口,好少可食到咁啱心水嘅雞皮

⭐日本秋葵
一串3隻,大大隻,好抵食,又有咬口🤤

⭐燒粟米
粟米大大粒,本身已經好甜,仲要係牛油粟米呀😍,燒得好香添😋

⭐️⭐炸物
⭐️松露炸薯條

⭐雞皮餃子
外脆內軟,餃子本身好juicy,連埋個沙律醬,好味😋

2024-12-20
$200 (Dinner)
  • 雞皮餃子
  • 串燒
屯門置樂多平民美食就出哂名架啦,今次入到嚟比我發現係小巷有間望落好溫馨嘅居酒屋💞,由門面到裝修都有種置身日本小店嘅感覺🇯🇵,餐廳仲要開到凌晨時段,係區內真係比較少同類型又咁高質嘅舖頭🥹😌一坐低店員送左個好精緻嘅木盒,入面係一對靚靚木筷子🥢,原來而家做緊限時優惠,只要過嚟食嘢就有架啦,真係好有心🥰‼️餐廳推出左限定星期二、三、四串囍超串套餐,可以用平價加小食之餘,仲送埋飲品,超級抵食飽肚,良心價錢🙏🏻 另外,每晚22:00後仲有啤酒買2送1,同朋友傾下講下飲返兩杯就最有feel🍻-🔥必食Item串燒拼盤幾乎包哂餐廳最受歡迎嘅串燒🤩,性價比極高之餘,味道都唔錯🤤。秘製調味粉滲透每一粒肉,食落口有種獨特嘅焦香味,私心最愛雞三角軟骨,因為唔係好多串燒舖都有得食😚醬燒新鮮鰻魚飯好有驚喜🍱餐廳採用新鮮鰻魚,而唔係平時超市見到即食個隻🙂‍↕️,咬落去口感真係唔同啲,加埋醬汁好好味😋,簡直食唔停🙏🏻唐揚魷魚鬚一上枱就比佢嘅香味吸引🫶🏻,外皮香脆,入面嘅魷魚鬚鮮嫩多汁🦑,作為下酒菜一流😉-Menu▫️串燒拼盤 (串囍超串套餐A) $108 ★★★★★包括:雞三角軟骨、雞膝軟骨、七里香、雞頸骨、雞腎、雞皮▫️醬燒

🔥必食Item

Menu

▫️串燒拼盤 (串囍超串套餐A) $108 ★★★★★
包括:雞三角軟骨、雞膝軟骨、七里香、雞頸骨、雞腎、雞皮

▫️醬燒新鮮鰻魚飯 (串囍超串套餐D) $98 ★★★★★

▫️唐揚魷魚鬚 (套餐加購)$58 ★★★★☆

▫️吉列炸蠔 (套餐加購) $18 ★★★★☆

▫️炭燒豬頸肉 $78 ★★★★☆

▫️自家製明太子玉子燒 $28 ★★★★☆
2024-11-20
2024-11-08 702 views
和朋友在屯門逛街,幸運地找到了這家燒烤店!就在置樂的位置,一條直路就到了,地理位置方便。店內環境氛圍不錯,用餐時有背景音樂伴隨🎵有大電視可以供客人觀看電視節目、足球賽⚽️有種電影院的觀感~我們就坐的是卡位,座位舒適,另外還有吧台供喝酒談天~讓人挺減壓的環境。入到餐廳發現,店內有一些優惠的活動,每晚22:00後啤酒買2送1,亦有推出限定星期 2、3、4  串囍超串套餐,好划算!於是我們兩個人喊了三個套餐,附送了三款飲品🥤另外還以優惠價加配了一些小吃。(一)串燒拼盤(6串) + 無糖可樂 $108雞三角軟骨,雞膝軟骨,雞尾,雞頸肉,雞皮,雞串,各一串。完全沒有猶豫便選擇了這個套餐,可以每款都嘗試~不同的口感,相同的是 一樣都很入味好吃😋推薦(二)叉燒拉麵 + 王老吉 $78份量算多,叉燒薄薄的,好幾塊;拉麵🍜彈牙,配上王老吉的清甜也是不錯的搭配喔(三)醬燒新鮮鰻魚飯 + 無糖可樂 $98醬汁和流心蛋作為配菜,讓米飯顯得更是入味了,鰻魚是真的要推薦!!我是本身不喜歡吃魚🐟的,但這個鰻魚真的很棒,沒有腥味,焦香滑嫩,口感超過我的期待😊性價比高!【加配】唐揚雞軟骨 $38我真的特別喜歡雞軟骨!!這

(一)串燒拼盤(6串) + 無糖可樂 $108

(二)叉燒拉麵 + 王老吉 $78

(三)醬燒新鮮鰻魚飯 + 無糖可樂 $98

【加配】唐揚雞軟骨 $38
我真的特別喜歡雞軟骨!!這家的雞軟骨也是必須要讚的,好吃不貴,一次吃到過癮,酥炸有嚼勁。

【加配】吉烈地魚 $12
一整塊魚肉都是無刺的,可以實現大口吃肉的感覺!好吃不膩😋

【加配】吉烈炸蠔 $18/2個
外酥內軟,蠔也是新鮮的,炸得剛剛好,還能吃到蠔本身的鮮~

除了主食,我們還選了一些烤串,試一下店鋪的特色美食。
鵪鶉蛋串 $22
正常的味道,配上燒烤後的口感也是不錯的,內外都入味了,烤工還是可以的~

自家製開邊雞翼【兩隻】 $25
每次去吃燒烤必點的菜品,雞翼兩邊會切開再燒,因此很入味,肉感彈滑。

燒生蠔 $38
老闆很有人情味,因為生蠔小個,於是額外再送多一個。生蠔味道很鮮美,烤得火候正好,配上蒜蓉調味,真的是很喜歡~

牛油燒手工開邊大蝦【一隻】 $28
蝦🦐的個頭也是挺大的一隻,顏色烤得些許焦黃,保留了海鮮原本的鮮甜~

串囍 (屯門)
屯門青山公路 - 青山灣段351號彩華花園A座地下10號舖
2025-01-25 37 views
門口招牌見到隻招財貓造型,入面有吧枱位和靠窗望街位,係放工晚飯chill 下的好地方。我地嗌左:雞三角軟骨串:三角軟骨脆口雞肉嫩雞皮串:燒得剛剛好,外脆內軟,食到雞皮的獨特性。日本岩手雞心串:正常發揮阿波(德島)酢橘雞扒串:沾滿醬吃更佳吉列炸蠔:外熟內多汁不過火安格斯一口牛串:肉味香而不韌,內裏脂肪分佈均勻日本厚切牛舌心串:這厚度十分易入口,牛舌心鬆軟帶有少少韌性,燒得恰到好處,香氣四溢燒鱔串:鱔串新鮮有嚼勁,要encore!鹽燒油甘魚魚鮫:香脆但魚的腥味重了一些要配檸檬汁更佳。睇到菜單:限定星期二、三、四「串囍超串套餐」,有各款套餐、生啤串囍串燒套餐等等原來每晚22:00後啤酒買2送1,下次可以約埋班朋友夜啲過嚟邊食串燒邊啤啤佢。

我地嗌左:
雞三角軟骨串:三角軟骨脆口雞肉嫩
雞皮串:燒得剛剛好,外脆內軟,食到雞皮的獨特性。
日本岩手雞心串:正常發揮
阿波(德島)酢橘雞扒串:沾滿醬吃更佳
吉列炸蠔:外熟內多汁不過火
安格斯一口牛串:肉味香而不韌,內裏脂肪分佈均勻
燒鱔串:鱔串新鮮有嚼勁,要encore!
鹽燒油甘魚魚鮫:香脆但魚的腥味重了一些要配檸檬汁更佳。

睇到菜單:
2025-01-23 40 views
英超開季左,難得閒當然要約朋友出去睇下,年尾當然想慳下過年,今次搵到一間性價比高的餐廳聚下。清爽生啤買三送一,叫左幾款串燒和小食佐酒🫶🏻🌟串燒#雞皮餃子#串燒茄子#胡麻醬青瓜角雞皮餃子外皮焦香酥脆,內裡軟嫩多汁,咬落鮮嫩多汁,茄子好大份,嫩滑惹味,再加爽脆可口青瓜角好解膩。🌟#照燒豬頸肉炒飯濃郁惹味豬頸肉,好香好爽口,燒得焦香彈牙,配上炒飯好食。值得一讚,份款十足🫶🏻#新力青啤及#新力黑啤,真係抵都係58一杯,值得一訪!

🌟串燒
#雞皮餃子
#串燒茄子
#胡麻醬青瓜角

🌟#照燒豬頸肉炒飯

#新力青啤及#新力黑啤,真係抵都係58一杯,值得一訪!
  • 雞皮餃子
  • 生啤
2025-01-15 21 views
發現到一間幾Chill的Fusion小餐廳,主打食串燒同埋D日式加西式的Fuision料理,就好似我今日叫嘅野食咁樣,串燒再加一份沙律,Fresh D,唔洗淨係食肉咁肥膩。叫咗3串串燒,當中最正嘅就係中間嘅羊架,唔係好肥,唔係好羶,燒得好香好Juicy,外皮燒到微微燶邊,真係燒得好有誠意。另外嗰兩串都好食嘅,只係無件羊架咁出色,串牛舌芯第二好食,燒得唔韌,內層掌握得好好,剛剛熟,又係少少燶邊,正。至於串雞肉串D雞肉基本上係無肥膏嘅,所以可能就係少咗D雞油所以無咁香。呢個沙律嘅質素都幾高,起碼佢用嘅菜好新鮮,塊塊菜葉都光鮮,個沙律醋都OK,唔會太酸,整體都幾好。
2024-12-24 91 views
串囍 (屯門)屯門青山公路 - 青山灣段351號彩華花園A座地下10號舖-串囍超串套餐套餐跟餐飲可以揀可樂/無糖可樂/雪碧/王老吉/梳打水,選擇多性,價比高!-串燒拼盤$108 拼盤有多款串燒,包括雞三角軟骨、雞膝軟骨、七里香、雞頸肉、雞腎、雞皮,大滿足!-醬燒新鮮鰻魚飯鰻魚份量多,啖啖肉超爽,日式醬汁加上蛋黃撈飯一流!日本珍珠米,軟硬適中,粒粒分明-安格斯一口牛串$28 日本厚切牛舌心串$38燒羊架$48 自家開邊雞翼串$25兩隻

串囍 (屯門)
日本厚切牛舌心串$38
燒羊架$48
自家開邊雞翼串$25兩隻
2024-12-18 57 views
這次已是第二次幫襯性價比高,店員有禮貌今次朋友生日還買了一個漂亮的蛋糕送給我們食物都很好,而且又不貴。整體的食物真的很大份,就算是串燒店都不會擔心食不飽。會推薦身邊朋友繼續大力支持!
這次已是第二次幫襯
性價比高,店員有禮貌
今次朋友生日還買了一個漂亮的蛋糕送給我們
食物都很好,而且又不貴。

整體的食物真的很大份,就算是串燒店都不會擔心食不飽。
會推薦身邊朋友繼續大力支持!
今日我哋去咗屯門置樂花園一間串燒店食串燒串燒店有晚餐定食我哋叫咗一個串燒定食同埋鰻魚飯定食套餐係連埋飲品(可自選王老吉或汽水)串燒定食(雞三角、雞塞軟骨、七里香、雞頸肉、雞皮、雞腎) $108至於鰻魚飯定食$98嘅鰻魚份量非常多,加埋醬汁拌飯一流串燒種類非常多,而且串燒非常入味,一串接一串,好食到停唔到燒茄子係超級推薦,與一般串燒店製法不同,茄子燒出嚟帶甜味,個人非常喜歡另外亦叫咗黑松露炸薯條,薯條非常香口,而且份量多因為揸車所以冇飲啤酒,眼見見到好多客人都有飲啤酒,因為見到推廣每晚22:00後啤酒買2送1另外因為今日係星期二所以有串囍超串套餐(即係我哋點嗰兩個定食套餐 )超抵食,份量又多
今日我哋去咗屯門置樂花園一間串燒店食串燒

串燒店有晚餐定食

我哋叫咗一個串燒定食同埋鰻魚飯定食
套餐係連埋飲品(可自選王老吉或汽水)

至於鰻魚飯定食$98嘅鰻魚份量非常多,加埋醬汁拌飯一流

串燒種類非常多,而且串燒非常入味,一串接一串,好食到停唔到

另外亦叫咗黑松露炸薯條,薯條非常香口,而且份量多

另外因為今日係星期二所以有串囍超串套餐
(即係我哋點嗰兩個定食套餐 )

超抵食,份量又多

2024-12-15 92 views
無意中發現呢間串燒小店,星期五放工同老公試吓,結果有驚喜。日本厚切牛舌心串店員推介牛舌的一定要試。一串有3件,肉汁好豐富Juicy,外脆內軟厚度也十足,果然冇介紹錯,牛舌迷一定要試。羊架羊架好肥美,嫩滑厚肉,而且調味唔會太濃,好啱我口味,帶羊香味又唔會太騷。珍寶生蠔珍寶生蠔有我手掌咁大,一上碟已經好開心。放左好多蒜頭和蝦乾好香,略嫌蒜頭比較生有啲辣。但生蠔燒得剛剛好唔會太熟,一咬就超juicy。西班牙黑豚腩串厚厚的黑豚腩肉,軟腍且肉味香濃,爽滑而不油膩,好正。其餘燒鱔串,雞心串,雞軟骨和茄子都係好好味道。仲有好多想試,下次要約多幾個朋友飲酒傾偈。佢每晚10點後啤酒買2送1,另外仲推出限定星期 2、3、4  串囍超串套餐,可以encore。
無意中發現呢間串燒小店,星期五放工同老公試吓,結果有驚喜。

日本厚切牛舌心串
店員推介牛舌的一定要試。

羊架

珍寶生蠔

西班牙黑豚腩串
厚厚的黑豚腩肉,軟腍且肉味香濃,爽滑而不油膩,好正。

其餘燒鱔串,雞心串,雞軟骨和茄子都係好好味道。

2024-12-13 71 views
食過佢哋一次🍜烏冬真係念念不忘, 除咗個湯底夠晒熱🔥之外啲味道真係我好鍾意❤️, 今次就叫咗佢哋櫻花🌸大蝦🦐同烏冬佢哋用咗鰹魚湯湯底, 呢個味道我真係超級鍾意因為我鍾意甜甜地又夠熱😋仲有佢哋嘅串燒除咗熱辣辣🔥🔥之外真係笑得好香脆, 尤其是🐥燒雞皮係我最愛, 我一個人食10幾廿串都冇問題😂佢哋個串燒拼盤真係好抵食,$10零$20就有一串, 呢個價錢同質素真係冇得輸🥳🥳🥳夜晚10點後啤酒🍻仲買二送一添, 仲有逢星期二/三/四佢哋仲有個超串套餐添,約埋啲朋友嚟食真係啱晒

2024-11-26 87 views
呢晚食串燒真係有啲小驚喜!一坐低就發現枱面上送咗對麒麟啤筷子兩對!呢啲小心機真係即刻俘虜我嘅心。每一道菜都係水準之上,燒到岩岩好。燒茄子用料一啲都唔慳,一上就好香蒜味,啖啖厚肉,調味啱啱好。牛舌心熟到啱啱,爽得嚟唔韌,調味有少少鹽,食到牛本身嘅味。串燒拼盤有成六樣串燒,每一樣都好啱送酒!而今次既MVP有2個,係燒鵪鶉蛋同埋明太子燒飯團。鵪鶉蛋外皮燒到微焦,蛋香爆棚,仲有燒飯團表面燒得香脆焦香,但係唔會過硬,明太子調味都唔會過鹹啱啱好,夾埋紫菜做陪襯即刻成件事昇華咗。呢餐串燒加埋啤酒,簡直係完美配搭。特別要提下,每晚22點後有生啤買二送一活動,已經心郁郁想下次再嚟食宵夜。#串囍#青山灣段351號彩華花園A座地下10號舖#宵夜好去處

2024-11-26 137 views
天氣轉涼,最岩約埋一班friend食串燒,舖頭位於置樂花園附近,主打蒙古風味自家醃製嘅串燒,亦有小食、煎蛋糯米雞等嘅選擇,鋪仔細細裝修得幾親民重有得睇波氣氛好好!明太子玉子燒鬆軟多汁好美味;德島酢橘鷄扒串風味獨特,酸酸地夠晒開胃,余韻清爽;安格斯一口牛口感自然、柔嫩、肥美、多汁、微甘,是世界公認的頂級牛肉品種;口感爽脆、有咬口,滋味一流​,肉質軟腍爽口,有濃郁的牛味,越嚼越香!沙律亦相當出眾,煙三文魚沙律伴著少許醋酸的青菜沙律,是一道非常醒胃的前菜。意大利濃縮黑醋伴車厘茄沙律,醋味勁道十足但溫醇,不會嗆喉和嗆鼻,味道和順,醋香循序漸進,帶拾級而上的後勁,伴以車厘茄,開胃十足!