2024-12-14 67 views
朋友飯聚,揀咗中間點旺角,最後係openrice book咗呢間餐廳,因為有生酮餐牌爆芝士蕃茄焗豬扒飯❌唔推薦唔知係咁啱,定一直都係咁,無芝士味之餘仲要入口有陣燶味…豬扒ok夠淋帕士圖烤羊架配炸椰菜花👌🏻朋友話ok可以叫,啱晒生酮飲食嘅人星期日午餐時段餐廳唔算多人,服務態度👌🏻係位置於豉油街,地鐵站行過去有d遠

爆芝士蕃茄焗豬扒飯❌唔推薦

帕士圖烤羊架配炸椰菜花👌🏻
朋友話ok可以叫,啱晒生酮飲食嘅人

星期日午餐時段餐廳唔算多人,服務態度👌🏻
係位置於豉油街,地鐵站行過去有d遠
爆芝士蕃茄焗豬扒飯
帕士圖烤羊架配炸椰菜花
2024-12-08
$110 (Lunch)
帕士圖烤羊架配炸椰菜花
2024-12-11 0 views
見有咁多好評就一心諗住食好西去試下啦點知勁難食 😅😅😅一上餐已經知伏伏地......間餐廳裝修唔差,但係啲擺盤極差囉......好似求奇堆上去咁 🤨想搵角度影張靚少少嘅相都唔得 😵😵😵味道方面又一言難盡......一係就好鬼咸,一係就冇味 🥲連杯嘢飲都怪怪地咁樣 🥲🥲🥲最後哂哂啲嘢冇乜點食就走咗究竟係我唔好彩定係點樣?見隔籬枱叫咗啲會着火嘅嘢食又好似食得好開心咁樣喎不過餐廳裝修、環境、服務都幾好嘅係食物質素認真要改善吓 😅
見有咁多好評就一心諗住食好西去試下啦
點知勁難食 😅😅😅

一上餐已經知伏伏地......
間餐廳裝修唔差,但係啲擺盤極差囉......
好似求奇堆上去咁 🤨
想搵角度影張靚少少嘅相都唔得 😵😵😵
味道方面又一言難盡......
一係就好鬼咸,一係就冇味 🥲
連杯嘢飲都怪怪地咁樣 🥲🥲🥲
最後哂哂啲嘢冇乜點食就走咗

究竟係我唔好彩定係點樣?
見隔籬枱叫咗啲會着火嘅嘢食
又好似食得好開心咁樣喎

不過餐廳裝修、環境、服務都幾好嘅
係食物質素認真要改善吓 😅
2024-12-11 0 views
**吃扒**🥩我點了**特選肉眼扒**,配薯菜(9oz)💵,價格$188.00。 這份肉眼扒色澤誘人,🍽️每一口都充滿了濃郁的肉香,肉質鮮嫩,好食!💖 接著,我又嘗試了**羅勒香草忌廉海龍王意大利飯**🍚,價格是$198.00。 裡面有大虎蝦、蟹籽、魚肉、蜆肉和雜菌,🥢每一口都讓人感受到海鮮的鮮味,口感滑順,真是太美味了!🌊 這裡的環境也非常舒適,適合聚餐,🍷讓人感到放鬆。 如果你在旺角,不妨來到**旺角豉油街108號**📍,享受這裡的美味!🎉 吃過之後,絕對會讓你滿足而歸!😋
**吃扒**🥩

這裡的環境也非常舒適,適合聚餐,🍷讓人感到放鬆。
吃過之後,絕對會讓你滿足而歸!😋
2024-12-06 425 views
✨吃扒(旺角)之前係旺角行街經過呢間紫色扒房 今次收工同朋友黎試吓佢♥️吃扒什扒鐵板配薯菜有魚柳、豬扒、牛扒、雞扒、煎蛋、煙肉、司華力腸超大份!每塊扒都大大件 岩曬中意食肉獸嘅朋友♥️特選肉眼扒配薯菜簡左五成熟 好大塊同厚肉 肉味香濃 底吓仲有好多薯條同埋菜我哋仲加咗$25轉套餐~包埋湯、餐包、雪糕、嘢飲🧃個人幾鍾意羅宋湯 酸酸甜甜好開胃✨黑牛✨好立克雪糕係海鹽味 個人本身都幾鍾意呢隻牌子嘅海鹽味 有奶香同鹹鹹地~
✨吃扒(旺角)
之前係旺角行街經過呢間紫色扒房 今次收工同朋友黎試吓佢

♥️吃扒什扒鐵板配薯菜
有魚柳、豬扒、牛扒、雞扒、煎蛋、煙肉、司華力腸
超大份!每塊扒都大大件 岩曬中意食肉獸嘅朋友

♥️特選肉眼扒配薯菜
簡左五成熟 好大塊同厚肉 肉味香濃 底吓仲有好多薯條同埋菜

我哋仲加咗$25轉套餐~
包埋湯、餐包、雪糕、嘢飲🧃
個人幾鍾意羅宋湯 酸酸甜甜好開胃

✨黑牛
✨好立克

2024-11-29 458 views
收工後去左旺角一間扒房吃扒,餐廳燈光柔和,播放著懷舊歌曲,座位寬敞,坐得幾舒服😌🌟 +$25 轉餐 有餐湯餐包、飲品、雪糕🍦 🌟羅宋湯肉味超濃好足料,餐包熱辣辣加埋牛油好好食,飲品就揀咗凍檸茶,最後每人仲有杯雪糕🥰🩵主食:熱溶芝士紐西蘭牛柳配薯菜$206鐵板上有兩大塊厚厚既紐西蘭牛柳,侍應即場倒出火焰熱熔芝士,跟餐揀咗紅酒汁,切好牛柳粒沾上紅酒汁口感好正🧀🩵主食:西冷牛扒配薯菜$188西冷牛扒揀咗五成熟,煎得啱啱好同好厚肉,食落肉質嫩滑,配上黑椒汁夠晒惹味😋

🌟 +$25 轉餐 有餐湯餐包、飲品、雪糕🍦 🌟

🩵主食:熱溶芝士紐西蘭牛柳配薯菜$206

🩵主食:西冷牛扒配薯菜$188

2024-11-28 465 views
- 旺角|吃扒 -▪️特選肉眼扒🐮🥩配薯菜🥔🥦上枱後,店員會淋上醬汁,咋咋聲,非常港式。肉眼扒要咗五成熟,食落唔會韌,有肉汁。配菜有薯條🍟同幾款蔬菜,份量都唔少。另外轉套餐就包括餐包🍞、湯🥣、甜品,同埋一杯飲品,幾豐富▪️熱熔芝士紐西蘭牛柳🧀🐮配薯菜🥔🥦店員將熱熔芝士倒喺牛柳面嘅時候,會有少少火焰效果。牛柳好厚身,肉質非常軟腍,而且冇乜脂肪,啖啖肉嘅感覺,加埋熱熔芝士,更有層次▪️水牛城雞翼🐔雞翼炸得香脆,配上水牛城醬汁,酸酸辣辣,幾惹味▪️雪糕紅豆冰🍨🫘入口椰奶味突出,底部都幾多紅豆,口感綿密吃扒📍旺角豉油街108號地舖
- 旺角|吃扒 -

▪️熱熔芝士紐西蘭牛柳🧀🐮配薯菜🥔🥦
熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜
熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜

▪️水牛城雞翼🐔
雞翼炸得香脆,配上水牛城醬汁,酸酸辣辣,幾惹味
水牛城雞翼

▪️雪糕紅豆冰🍨🫘
入口椰奶味突出,底部都幾多紅豆,口感綿密
雪糕紅豆冰

吃扒
📍旺角豉油街108號地舖
2024-11-25 418 views
自從哩間開左之後就好少去真係舊式個D扒房, 因為哩度D鐵板有質素得黎環境又舒服, 聽住佢播埋8,90年代D歌又幾有feel。可以就咁單嗌個扒, 轉餐就有餐包同湯, 特別D既係哩度除左有傳統羅宋湯之外仲有豬骨湯, 兩款都足料好飲。特選肉眼同埋西冷牛扒兩份同步上枱, 同薯菜墊住係底, 塊扒就唔會燶哂, 另外墊底仲有少少洋蔥, 煎住寧舍香~兩塊扒都好大塊又夠厚身, 咁先食得過癮~ d肉唔會用粉"那"到OVER軟爛, 係腍得黎仲有肉既彈性~ 野飲有紅豆冰, 黑牛依d懷舊野飲, 我地都叫左杯唂咕, 唔係度度有~~百幾蚊鋸到扒好食又坐得舒服, GOOD~

百幾蚊鋸到扒好食又坐得舒服, GOOD~

2024-11-24 386 views
最近我光顧了一家名為【吃扒】的餐廳,顧名思義一定要品嚐佢嘅各式扒餐,這裡的扒餐絕對讓人印象深刻。😍我點了他們的招牌 “吃扒什扒配薯菜”,配料多樣,包括魚柳、煎蛋、豬扒、牛扒、雞扒、煙肉和司華力腸。 什扒一上枱,已經見到非常大堆頭,令人感到豐富、震撼又驚喜。🥰 滑嫩的煎蛋與其他食材相得益彰; 煙肉增添了煙熏的風味; 魚柳外脆內嫩; 香煎雞扒外焦內嫩; 豬扒肉質鮮嫩; 牛扒烹調得恰到好處,肉汁四溢; 司華力腸口感彈牙,非常推薦!搭配的洋蔥汁更是提升了整體的風味,香氣撲鼻。😋第二個扒餐是特選的肉眼扒,肉眼扒肉質厚實,烹調得相當完美,每一口都能感受到肉的鮮美和豐盈,絕對是經典選擇。😍 黑椒汁的選擇更是為這道菜添上了濃郁的風味,香辣的口感和肉眼扒的鮮美配搭美妙。😋兩款扒餐嘅薯菜搭配也非常出色,外脆內軟,夠曬經典。😋此外,我哋選擇了升級套餐,額外加$25,不僅有美味的包餐包,還有湯、飲品和甜品。 完全大滿足!🥰

兩款扒餐嘅薯菜搭配也非常出色,外脆內軟,夠曬經典。😋

2024-11-18 599 views
晚上下着毛毛細雨,進到這西餐廳,在柔和的燈光下,播着一首又一首的情歌,十分有情調。餐牌上有我最喜愛的扒餐,牛扒一定是必選的,而什扒也非常吸引,很快便決定下單了。熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜 ($206)這個五成熟的牛柳,肉質十分嫩滑,而且很香重牛肉味。再加上熱熔芝士,淋在香嫩的牛肉上,芝士與牛肉的香味互相融和,是很美好的配搭。吃扒什扒配薯菜 ($196)一個餐滿足我多個的「肉」望:魚柳、煎蛋,豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、司華力腸。多款的肉扒肉質嫩滑,黑椒汁淋上鐵板時,散發陣陣的香氣。西班牙咖啡 跟餐+$17飲一啖杯中間的黑咖啡,再食一啖雪尼拿雪糕,口感順滑,咖啡味中有陣陣的雪尼拿的甜味中溢出,美味香口。以上的扒餐只需加$25,便有餐包、湯、飲品、甜品。非常豐富、滿足👍(需加一服務費)

熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜 ($206)

吃扒什扒配薯菜 ($196)

西班牙咖啡 跟餐+$17

(需加一服務費)

2024-11-18 535 views
晚上約左舊同學,就在舊校園對面的#吃扒開餐,進食時餐廳在播放緊我哋年代嘅歌,大家懷舊一番,共同回憶當年,真係咩情懷都番黎,認真係盞🙊。我地點左2個餐共同分享,再加$20配搭套餐- 有餐湯及飲品。餐湯要了羅宋湯,足料香濃飲落酸甜,我哋額外再滲了些胡椒粉更加正。羅勒香草忌廉海龍王意大利飯,有大虎蝦1隻,炸魚熟度剛好,炸得香脆可口,肉柔軟幼嫩,調味恰到好處,意大利飯用了蜆肉、墨魚仔同雜菌同煮,飯面鋪上很多蟹籽,入口層次感豐富,我哋都食得好開心😉。 熱溶芝士紐西蘭牛柳配薯菜,店員先會添加熱溶芝士,再倒進醬汁在熱辣辣的鐵板上,Wow☺️。雖然點了7成熟度,在鐵板上一陣都己全熟了,但牛柳還是很柔軟的,再點埋芝士跟醬汁,味道更加捧。餐茶叫了傳統的熱咖啡☕️跟熱檸檬茶。

羅勒香草忌廉海龍王意大利飯,有

餐茶叫了傳統的熱咖啡☕️跟熱檸檬茶。
2024-11-16
Type of Meal
Dinner
2024-11-14 513 views
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~懷舊扒房 人均$200@2午餐優惠 性價比極高包埋餐湯、包及飲品😳🍝吉列豬扒配意粉 (蒜蓉汁)巨型豬扒😍外面係香脆薄薄一層麵包糠炸到金黃色 咬開肉質依然鮮嫩 非常酥脆❣️🥩精選肉眼扒依然鎖住豐富肉汁 唔會太老絕對要配上黑椒味 令成個牛扒味道更昇華側邊仲有薯條伴碟~食物款式多 仲有生酮飲食🥣裝修以復古為主調 非常適合拍拖/聚舊~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

懷舊扒房 人均$200@2
午餐優惠 性價比極高
包埋餐湯、包及飲品😳

🍝吉列豬扒配意粉 (蒜蓉汁)
巨型豬扒😍外面係香脆薄薄一層麵包糠
炸到金黃色 咬開肉質依然鮮嫩 非常酥脆❣️

🥩精選肉眼扒
依然鎖住豐富肉汁 唔會太老
絕對要配上黑椒味 令成個牛扒味道更昇華
側邊仲有薯條伴碟~

食物款式多 仲有生酮飲食🥣
裝修以復古為主調 非常適合拍拖/聚舊

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2024-11-14 541 views
🇭🇰旺角-吃扒今日又去食呢間扒房☺️雖然個位置唔顯眼,但當係唔同食店穿過左嘅時候,就會見到呢間比較小有嘅鋸扒地方💁🏼‍♀️平日夜晚都幾旺場㗎!!⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗☑️整體方面:餐廳位於旺角食街位置,好多餐廳林立,而呢間專食扒嘅地方,裏面播嘅音樂都係好有情懷,同埋啲燈光偏向懷舊風~入面嘅食物都係巨大化💥👅 特選肉眼扒配薯菜(⭐9/10) $198+$25套餐( 餐包,湯,,甜品及一杯飲品)今次我哋揀咗七成熟,食落啱啱好,唔會有血水又鬆軟,牛味好濃郁,而且真係大大份食完勁飽🥳薯條勁脆,配黑椒汁好好味🔥👅 熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜(⭐8/10) $206+$25套餐( 餐包,湯,,甜品及一杯飲品)朋友仔就食咗呢個熱熔芝士,佢睇到出晒火勁興奮💥食落都唔錯 啲芝士好軟又唔會話好膩~而且個牛柳都係大大份 好抵食!!🥣( 餐包,湯,甜品)羅宋湯超好味!!一定要加配啊😍係有料嘅羅宋湯啊~肉味好濃!大家要試啊😆甜品係雪糕~口味就係雲呢拿~⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗🎏地址:吃扒 (旺角)旺角豉油街
🇭🇰旺角-吃扒

👅 特選肉眼扒配薯菜(⭐9/10) $198
+$25套餐( 餐包,湯,,甜品及一杯飲品)

👅 熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜(⭐8/10) $206
+$25套餐( 餐包,湯,,甜品及一杯飲品)

🥣( 餐包,湯,甜品)

🎏地址:吃扒 (旺角)
旺角豉油街108地舖

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows#旺角餐廳#旺角美食#旺角#香港美食#吃扒 @chiba.108

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_旺角
因為喺旺角有啲嘢做所以就諗住食埋嘢先返屋企因為想食扒 就喺OpenRice度search到呢一間嘢見到佢評價都唔錯喎,有咁多個like所以就決定試吓點知一點餐 就覺得有啲中伏啦佢signature 個熔岩芝士已經無貨之後點餐問你羅宋湯定係豬骨湯?好奇怪 點解唔係正常係白湯,會係中湯⋯點咗一西冷一肉眼兩塊都有筋 完全冇牛味 冇肉味嚟得呢啲地方都唔會有啲咩期望但冇諗過連少少牛味都冇 唔知自己食緊啲乜嘢 仲差過茶記幾十蚊叫塊扒檸茶同奶茶都超難飲 我飲咗一啖放棄咗埋單$400幾,成五舊水,我唔知自己食過啲乜嘢食完都唔飽 我真係唔明點解可以有咁多好評其實我個人覺得懷舊扒房,就應該去返啲懷舊餐廳不過朋友想食就試吓啦花園餐廳都冇咁差唉 貼錢買難受
因為喺旺角有啲嘢做所以就諗住食埋嘢先返屋企
所以就決定試吓

點知一點餐 就覺得有啲中伏啦
佢signature 個熔岩芝士已經無貨
之後點餐問你羅宋湯定係豬骨湯?
好奇怪 點解唔係正常係白湯,會係中湯⋯

點咗一西冷一肉眼

檸茶同奶茶都超難飲 我飲咗一啖放棄咗
埋單$400幾,成五舊水,我唔知自己食過啲乜嘢
食完都唔飽

我真係唔明點解可以有咁多好評

其實我個人覺得懷舊扒房,
就應該去返啲懷舊餐廳
不過朋友想食就試吓啦
花園餐廳都冇咁差

唉 貼錢買難受
2024-11-12 467 views
呢排同朋友好想鋸扒,朋友就帶咗去一間旺角洗衣街附近嘅旺角鋸扒餐廳、呢間餐廳嘅裝修好靚紫色帶豪華嘅感覺、充滿歐式嘅風格! 呢度有鐵板晚餐、主菜之餘,仲可以加$20轉套餐包括有湯、有羅宋湯同豬骨湯揀!一杯飲品,凍飲加$3、特飲加$17,另外加$28甜品仲可以轉做心太軟!入面仲有雲呢拿雪糕!我自己就點咗個特選肉眼扒配薯菜,嘩呢塊肉眼扒真係超大塊!直程大過我塊面呀!真係超抵!今次我叫咗七成熟!醬汁方面就有蒜蓉汁、黑椒汁、洋蔥汁、同紅酒汁!加$18仲可以加熱熔芝士!好正好邪惡!另外我個朋友就點咗個熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜!佢都係選擇咗套餐再加$28轉心太軟!嘩我真係覺得佢嗰個芝士非常吸引!淋落去之前仲會有少少着火!重點係個芝士真係超好食!吃扒(旺角)旺角豉油街108號地下

吃扒(旺角)
旺角豉油街108號地下
2024-11-11 355 views
吃扒餐廳位於九龍旺角豉油街108號地下,餐廳裝修簡約以西式設計,餐廳外牆紫色設計份外搶眼,室內燈光柔和,座位寬敞坐得舒適,餐廳主打西式扒餐,有多款特飲和甜品供客人選擇,,服務員招乎熱情友善。吃扒雜扒配薯條雜扒有雞蛋,魚柳,豬扒.牛扒,雞扒,煙肉,司華力腸,洋蔥,椰菜和薯條,材料豐富配埋黑椒汁更加惹味,配有餐包和熱檸檬水。牛油果軟殼蟹飛魚子意大利粉意大利粉仲有沙律菜和忌廉配料,軟殼蟹炸到香脆飛魚子有鮮甜口感,大埔有個入口綿滑,每條意大利粉沾滿忌廉汁,配有餐包和熱檸檬水。心太軟配雪糕甜品心太軟配朱古力雪糕,微熱心太軟和凍冰冰的朱古力雪糕冷熱交融刺激了我的味蕾。飲品有紅豆冰雪糕和凍話梅咸檸漆。
吃扒

吃扒雜扒配薯條