2024-01-02 32 views
係聖誕呢段時間咁開心簡係要約朋友出黎聚下啦👭見呢間餐廳網上好多人宣傳話好好食,環境好幽美好適合我地呢d姐妹間既聚會。入面既裝飾係比較簡約風,感覺好放鬆😎我去見到好多人排隊就知一定無揀錯餐廳,d野食真係好好味,價錢又好合理😍🌟凱薩沙律+煙三文魚 $98佢既沙律裝法係我第一次見用玻璃罐去裝🥗入面有好多沙律菜,d菜好新鮮,入面仲有溫泉蛋🥚好多面包粒,食落去好香脆。我仲加左煙三文魚,超大塊,好惹味,好fresh🌟慢煮甜酒燴牛面頰 $188用慢煮既模式煮完係好入味又淋,一切開就見到入面已經索曬d醬汁🥩食落去係好淋,入口即溶咁,d肉真係好嫩。下面就鋪滿薯蓉,好綿密,食得出有淡淡既奶香🥛🌟水牛城雞翼 $88用左單骨去炸個雞翼,撈咪個醬汁🐥食落去甜甜地,好惹味,入面個肉質係炸到岩岩好,好嫩,一邊食一邊吹水真係好正😋🌟燒花魚一夜干 $128呢個魚真係好大條,d魚骨一扯就起,完全唔洗擔心魚骨問題🐠d魚肉燒完有BBQ既味道,又無落太多既調味料,主要食佢既原汁原味再淋上檸檬汁,肉質係嫩及焦既口感之間,好特別😊🌟水蜜桃荔枝茶 $56個顏值真係好高,用左好有傳統特色既花瓶去裝野飲,上面仲會加d假話做裝飾🍹飲落去水

🌟凱薩沙律+煙三文魚 $98

🌟慢煮甜酒燴牛面頰 $188

🌟水牛城雞翼 $88

🌟燒花魚一夜干 $128

🌟水蜜桃荔枝茶 $56
個顏值真係好高,用左好有傳統特色既花瓶去裝野飲,上面仲會加d假話做裝飾🍹飲落去水蜜桃同荔枝味都好濃🍑又唔會好甜,好清新,打卡真係一流📸

🌟焦糖蜂蜜奶昔 $68
黎到呢杯女孩子又愛又怕既特飲,下面係好重味既焦糖蜂蜜奶昔🍹上面又有cream,仲有爆谷係上面做點綴,撈咪個cream飲落去係好滑,又唔會好甜,奶味都幾重下,飲完d煩惱都無曬😌

2023-12-30 249 views
朋友聚會揀咗呢間餐廳,環境氣氛都幾唔錯,好啱聚會! 嚟緊聖誕同新年又未揀到餐廳都可以考慮嚟呢到,不過最好睇下有無得book位先,始於臨近節日都會比較full,不過要留意我哋喺一個月前嚟,唔知menu會唔會有改到啦😛•🥢水牛城雞翼 $88雞翼件數唔少,水牛城醬汁酸酸地辣辣地好開胃,因為醬汁唔係太多,所以雞翼表面都仲keep到脆脆地!•🥢烤原隻魷魚乾 $88烤魷魚乾🦑會跟個爐仔一齊上,不過入面放嘅係假蠟燭,當係裝飾咁啦😂😂 烤魷魚乾係類似零食類嘅魷魚乾,係好好嘅下酒小食😌•🥢慢煮甜酒燴牛面頰 $188慢煮牛面頰煮到超級腍!雖然甜酒喺煮嘅時候都應該已經揮發晒🤪 但牛面頰都好入味,下面仲墊咗啲薯溶,兩者好夾~•🥢軟殼蟹肉醬千層麵 $148軟殼蟹炸到好脆,唔會好油,放咗喺千層麵上面,千層麵中間有啲肉醬同菇,同一般千層麵有啲分別,但多咗啲味道同口感都幾唔錯!•🥢西班牙海鮮飯 $178西班牙海鮮飯嘅海鮮偏細粒,飯粒都偏濕,有啲失色,但番茄味道幾出嘅。•📸曲奇朱古力奶普📸 Crazy “Flower”

🥢水牛城雞翼 $88

軟殼蟹肉醬千層麵

🥢西班牙海鮮飯 $178
西班牙海鮮飯

📸曲奇朱古力奶普
📸 Crazy “Flower”
水牛城雞翼
烤原隻魷魚乾
慢煮甜酒燴牛面頰
軟殼蟹肉醬千層麵
旺角 吃吧 係一間玩味十足嘅餐廳,一踏入餐廳已經感受到英式酒吧裝潢,充滿創意,不乏美酒題材,餐廳佈置裝飾也十分用心,食物質素好,還有令人期待的 Live music 🎶 Suntory Black $78放工啤一啤,心情都舒暢一些,生啤麥味濃郁,口感有不同的變化 。Pink ball Hawaii $98接住是 這裏的 雞尾酒打卡很好看,Pink ball Hawaii 就像走入了花花世界,signature 的粉紅色,味道但係有一點甜,入面有濃厚的酒味,不同層次濃烈的酒香。蜜糖咖喱脆雞 $88飲啤酒食脆雞,估唔到真係咁夾咁好味,外脆內軟,有蜜糖香味,粉嫩,咬落有肉汁。香草白酒芝士藍青口配法包 $128香草白酒芝士藍青口爽口彈牙, 肉厚份量又多,青口肉味道濃郁豐富,鮮甘幼滑,帶小小白酒香味,香草好醒胃。綿密滑溜的芝士汁再配上法包,好像找不到需要挑剔的地方了。凱撒沙律 🥗配煙三文魚煙三文魚就像一朵花,煙三文魚花厚切,鹹香滿滿的。成個沙律味道酸酸甜甜,食落好開胃。德國鹹豬手配酸椰菜 $198主菜要來吃香噴噴的德國鹹豬手,大大隻新鮮的豬手,賣相吸引到不得了!配酸椰菜 是最簡單的方法吃出

Suntory Black $78

Pink ball Hawaii $98

蜜糖咖喱脆雞 $88

香草白酒芝士藍青口配法包 $128

綿密滑溜的芝士汁再配上法包,好像找不到需要挑剔的地方了。

凱撒沙律 🥗配煙三文魚

德國鹹豬手配酸椰菜 $198

配酸椰菜 是最簡單的方法吃出原汁原味,豬手烤得恰到好處,肉嫩滑又多肉汁,而且酸椰菜夠多,真係有心思。
$300 (Dinner)
Celebration
Xmas's Eve
  • 蜜糖咖喱脆雞
  • 德國咸豬手
  • 芝士白酒煮海蜆
  • Pink ball Hawaii
2023-12-27 24 views
呢間旺角樓上cafe,環境雖然比較昏暗,但都幾有feel~慢煮甜酒燴和牛臉頰慢煮牛臉頰超軟腍超嫩滑!啲筋好似啫喱咁好有骨膠原嘅feel!有入口即溶feel !下面嘅薯蓉亦好綿滑,撈埋香濃甜酒汁幾香幾好食~凱薩沙律加煙三文魚 regular size用jar 上好搞笑🤣生菜幾新鮮爽口,夾埋唔會太咸嘅煙熏三文魚冇得輸~仲撈埋沙律醬同溫泉蛋好好食香草白酒芝士藍青口配法包藍青口唔會太細隻,加埋香草、白酒同芝士嘅調味好香,唔會食到唔新鮮,法包係蒜蓉包,夾埋芝士都幾好食蜜糖咖哩脆雞用蒸籠上好搞笑😂雞皮幾脆,雞肉偏多脂肪位所以食落好juicy ,同蜜糖幾夾,不過食唔出咖哩味,但overall都好食的
呢間旺角樓上cafe,環境雖然比較昏暗,但都幾有feel~

慢煮甜酒燴和牛臉頰

凱薩沙律加煙三文魚 regular size

香草白酒芝士藍青口配法包

蜜糖咖哩脆雞
2023-12-11 41 views
吃吧今日約咗個舊同事食飯,約得舊同事就一定多八掛野啦,所以就揀咗一間比較適合傾偈、氣氛比較放鬆嘅餐廳!同事話佢減緊肥,唔想食咁肥膩嘅嘢,所以佢就揀咗凱撒沙律做前菜😉原價係$78,另外可以自己選擇加雞胸或者煙三文魚+$20,咁就好味又健康啦!👍🏻另外兩款小食,我哋揀咗香草白酒芝士藍青口配法包 🐚$128 同埋 水牛芝士雞翼 🐔$88,個人就覺得佢哋嘅藍青口煮得幾好,醬汁口感綿密,青口都大隻好食!🤟🏻主菜方面想食得冇咁Heavy嘅話,我覺得魚類係一個幾好嘅選擇!香煎智利比目魚柳配檸檬牛油汁🐟 $188,舊魚都幾大嚿,肉質彈牙唔會韌,配埋佢哋特製嘅檸檬牛油汁就Perfect啦!😍飲品方面,我哋就揀咗焦糖蜂蜜奶昔 $68 同埋 西柚檸檬 $44,我自己就比較推介焦糖蜂蜜奶昔,個樣非常之打卡able,而且上面仲有爆谷,有得食又有得飲!🍬
吃吧

2023-12-10 32 views
今日約左朋友食飯,佢推介一間旺角嘅樓上鋪,「吃吧」,佢話依間酒吧有cocktail飲,同埋最特別係指定日子仲有live music show添,要我一定要黎食下今次2個人叫左4樣野食同飲品1. 香草白酒芝士藍青口配法包藍青口新鮮彈牙,加埋香草、白酒同芝士嘅調味,帶出一種獨特嘅風味。最令人驚喜嘅係佢嘅配嘅法包,點埋芝士汁後,連青口一齊食,真係好正2. 原隻炸頂乳鴿乳鴿炸得非常香口,外皮酥脆內裡多汁。乳鴿肉厚,所以食落啖啖肉,一咬落仲有肉汁流出,非常之惹味3. 泰式生蝦沙律杯新鮮嘅生蝦肉質鮮甜彈牙,配上泰式醬汁,正呀。醬汁帶有微辣嘅味道,令生蝦味道更加提昇,而且蝦肉夠晒大,真係食唔停口!4. 慢煮甜酒配牛面頰牛面頰慢煮到鬆軟多汁,一啲都唔鞋口,肉質極其嫩滑。配上甜酒醬汁,食落味道好夾,而且薯蓉夠滑身,入面又有原粒薯仔,所以食落口感豐富5."Piggy" Ocean用Gin, lychee liqueur, Lychee syrup, blue curacao, lemon juice, sparkling wine SODA沖成,飲落清新,同酒味配合,有酒嘅後勁,如果鍾意飲酒又喜清新,依

今次2個人叫左4樣野食同飲品

1. 香草白酒芝士藍青口配法包

2. 原隻炸頂乳鴿

3. 泰式生蝦沙律杯

4. 慢煮甜酒配牛面頰

5."Piggy" Ocean
用Gin, lychee liqueur, Lychee syrup, blue curacao, lemon juice, sparkling wine SODA沖成,飲落清新,同酒味配合,有酒嘅後勁,如果鍾意飲酒又喜清新,依杯就岩晒

6.Passionate "Rambo
用White Rum, triple sec, passion fruit syrup, orange juice沖成,飲落甜甜地,帶有少量酒味,飯後飲好解油膩感

整體黎講,餐廳食物質素高,服務好,而且價錢唔算貴,好岩三五知己聚餐
📍今次嚟咗呢間樓上酒吧餐廳食飯,咁啱撞正週末仲有live show可以欣賞,除咗milkshake同soda等嘅特飲,仲有mocktail同cocktail可以揀。小食款式都多同埋吸引,around $100左右,叫咗泰式蝦沙律杯($128)打卡啱晒,每隻生蝦都用細細杯泰式酸辣汁裝住,都幾大隻厚肉。燒花魚一夜干($128)送上嚟嘅時候店員仲會額外比筷子我哋方便食同埋挑骨,魚嘅鹽味比較重,點埋檸檬食就啱晒。水牛城雞翼($88)用咗單骨雞翼,更加吸到晒啲醬好正!Main叫咗份豬肋骨($188),半肥瘦同埋焗到好軟腍,輕輕用叉就可以挑開食得。另外個rib底下仲會有一小碟燒烤醬,不過本身都已經好夠味,我哋拎嚟點薯條仲好食。野飲叫咗Pink Sunshine($68)同Margarita($88),前者係餐廳特調,味道幾清甜有少少似fruit punch咁,好適合女仔飲!

水牛城雞翼($88)用咗單骨雞翼,更加吸到晒啲醬好正!

2023-12-09 39 views
同朋友喺小酒吧餐廳食飯~ 仲有live music!! 我地食左凱薩沙律加煙三文魚~ 這個沙拉非常美味。新鮮的生菜搭配著鮮嫩的煙熏三文魚,給人一種清爽又豐富的口感。沙拉醬汁的酸甜度和鹹香的三文魚完美融合在一起,令人回味無窮!蜜糖咖哩脆雞帶來了一種獨特的風味體驗。脆皮雞肉外酥內嫩,淋上蜜糖咖哩醬汁,帶有一點甜味和微妙的辣度。這道菜的口感豐富,讓我地欲罷不能。西班牙火腿蜜瓜結合了鹹味和甜味的絕妙組合。西班牙火腿的鹹香與蜜瓜的清甜相輔相成,相得益彰。每一口都帶來了一種迷人的口感,讓我驚艷不已。主食慢煮甜酒燴牛面頰是我在餐廳中最喜愛的一道菜。牛面頰經過慢煮處理,肉質非常軟嫩,搭配著甜酒燴汁,口感豐富,令人陶醉。這道菜展示了廚師的烹飪技巧和對食材的品質要求。曲奇朱古力奶昔:作為飲品,這個曲奇朱古力奶昔絕對不會讓人失望。濃郁的巧克力味道和酥脆的曲奇碎片相互輝映,帶來了一種令人上癮的美味享受。Pandan Chocolate斑斕味道和巧克力的濃郁口感相互交織,讓這道甜點獨具特色。這是我第一次嘗試這種組合,結果令人驚喜。
同朋友喺小酒吧餐廳食飯~ 仲有live music!!

2023-12-09 34 views
最近我到旺角一家餐廳用餐,這裡提供了一系列精緻美味的菜品,讓我留下了深刻的印象。現在就讓我來為大家介紹一些我品嚐到的美食。首先,我推薦他們的慢煮甜酒和牛面頰。這道菜以慢煮的方式烹調,使牛面頰變得極為軟嫩,入口即化。搭配上甜酒的獨特風味,帶來了一種豐富的口感和濃郁的肉香,絕對是肉食愛好者的最愛。其次,白酒海蜆也是一道不容錯過的美食。這道菜選用了新鮮的海蜆,以白酒烹調而成,保持了海蜆的鮮甜和彈牙口感。每一口都能品味到白酒的香氣,令人回味無窮。如果你喜歡意大利風味,那麼他們的Parma ham絕對是你的首選。這道菜選用了優質的帕馬火腿,切片薄如紙,口感鮮嫩,帶有微妙的鹹香味。搭配上新鮮的水果或者香濃的奶酪,味道更加豐富多樣。最後,我品嚐了他們的三文魚沙律。這道沙律以新鮮的三文魚為主要食材,搭配上新鮮的蔬菜和特製的醬汁,口感清爽,味道鮮美。三文魚的鮮味和醬汁的調和,讓這道沙律成為了一道令人愉悅的開胃菜。總的來說,這家位於旺角的餐廳給我留下了深刻的印象。他們提供的菜品精心製作,味道鮮美,每一道菜都展現了獨特的風味和創意。無論是慢煮甜酒和牛面頰的軟嫩口感,還是白酒海蜆的鮮甜滋味,每一道菜都讓人回味

首先,我推薦他們的慢煮甜酒和牛面頰。

總的來說,這家位於旺角的餐廳給我留下了深刻的印象。他們提供的菜品精心製作,味道鮮美,每一道菜都展現了獨特的風味和創意。無論是慢煮甜酒和牛面頰的軟嫩口感,還是白酒海蜆的鮮甜滋味,每一道菜都讓人回味無窮。此外,餐廳的服務態度也非常友好周到,讓我感受到了舒適的用餐環境。如果你在旺角尋找一家品味獨特的餐廳,我強烈推薦你來這裡一試,保證讓你享受到一場美味的盛宴!
特飲水蜜桃荔枝茶(無酒精)呢間餐廳超超超特別之處:係用一個小花樽裝住蜜桃茶之後放幾支花花。即係飲緊個花樽入邊嘅飲品,我係超級鍾意花嘅女仔,即時少女心爆發🫶🏻👧Passionate Rambo(酒精)Rum & passionate fruit juice用百香果混合飲品酸酸地,但都感覺重酒精味。呢一杯就係用一個骷髏骨頭雕刻高杯瓷器裝住飲品,勁chill!小食:泰式蝦沙律杯共六隻泰式蝦有兩款醬汁一款橙色另一款綠色汁;我自己都係比較鍾意原味嗰隻橙色泰醬會比較酸。泰式蝦幾大隻,而且口感彈牙。燒花魚一夜干賣相特別!係用一個炭爐,上面放魚干。中間有一粒扮火嘅燈仔。魚干幾香口,用嚟送酒一流。香草白酒芝士藍青口 配多士口感勁嫩滑,比平時出邊食嘅青口細粒啲,從海水味好好食,配埋芝士一流。主菜伊利比亞煙燻豬架一上枱相機食先,因為侍應會慢慢打開蓋放出煙燻味,仙氣十足。煙燻有陣木香味,切落肉質好軟身,而且咬落好Juicy。好食嘅西餐廳,除咗食物質素高仲要擺盤靚可以打卡,你都同朋友上chiba聚會啦
特飲
水蜜桃荔枝茶(無酒精)
呢間餐廳超超超特別之處:

Passionate Rambo(酒精)
Rum & passionate fruit juice

小食:
泰式蝦沙律杯

燒花魚一夜干

香草白酒芝士藍青口 配多士

主菜
伊利比亞煙燻豬架
今日同同事係旺角個頭做完野 同事話想試一間隱世美食樓上餐廳 🍴 同事都係好識食嘅 所以跟佢去左位於僑建大廈嘅Chiba食dinner~ 我地去嘅時間好早 差幾分鐘先六點🙈 可以見到餐飯好闊落🤩每張枱有足夠空位 讚!餐廳設計好有style~ 玩味十足😎店內每個角位都能成為打卡位到揀野食嘅時候了😋餐牌有超多勁吸引嘅食物啊!店員亦十分友善地同我地做介紹~ 店員仲提到原來佢地餐廳最近更新左餐牌 新加左cocktails, 什至每個禮拜都會有現場live show🥳 超爽!係店員嘅推介下 我地揀左三款前菜 一款主菜 同埋兩杯飲品 🤤 野食好快就送到我地枱上了💗⭐️ 墨西哥粟米片 (牛肉) $88粟米片係用正宗Tortilla chips 🇲🇽 超級脆口!配上三隻醬, 有牛油果醬,肉醬同埋sour cream, 味道好都不得了♥️⭐️ 西班牙火腿蜜瓜 $78西班牙火腿比左好多塊🤤 蜜瓜亦好靚好甜~配埋一齊食真係天作之合⭐️ 凱薩沙拉 加煙三文魚 $98第一次見凱薩沙律係用Mason jar上!勁新奇好玩🥳 仲要配上滿滿嘅煙三文魚片 成個presentation已經滿分!味道仲要好食 超額完成✅⭐️ 西班牙海

⭐️ 墨西哥粟米片 (牛肉) $88

⭐️ 西班牙火腿蜜瓜 $78

⭐️ 凱薩沙拉 加煙三文魚 $98

⭐️ 西班牙海鮮飯 $178
依客西班牙海鮮飯好入味! 以各款海鮮饌煮 有青口 蝦 帶子等等 令Paella香氣四溢~ 米粒煮得好好 乾濕度一流, delicious 🤗

⭐️ 曲奇朱古力奶昔 $68

餐廳再一次令我同朋友驚喜到尖叫XD 奶昔居然係用一個椰子殼形狀嘅碗盛住! 再加上海量爆谷粒同埋whipped cream, 依個milkshake贏晒🤩🫶🏻

⭐️ 水蜜桃荔枝茶 $56
CHIBA真係勁好玩xd 果茶居然係用花瓶裝!仲要插埋假花做裝飾🤣🤣 超好笑嘅food presentation!!!

今晚真係食得好開心 😚 未試過食餐飯有多驚喜嫁!!野食好味之餘 成晚dinner簡直係一場玩味十足嘅用餐經驗😛 好癲啊!CHIBA世一!!
2023-12-06 64 views
2-12-2023(Sat)晚,同老公離開北角後食嘢,傻咗直搭地鐵唔知去邊,老公話去油麻地囉,因為佢咁啱有嘢攞。攞完後就搵嘢食喇,search到一間食上樓台灣嘢嘅,於是走去,點知冇開做咗私房菜,再search吓,搵到呢間,就行嚟試。我哋嚟到時等一枱客,老闆娘同我哋講坐邊都得,咁就坐去近窗嘅位,佢就話嗰邊會涼少少。我哋睇完menu後,就叫:3. $56.00嘅蔓越莓味啤酒我飲咗一啖,味道唔錯,老公話好好飲。1. $88.00嘅烤雞泡魚乾上枱好靚,“燒”住上,但其實個爐係假嘅,呢個要趁熱食,好軟熟又唔腥,份量亦唔少,當然凍咗就變硬同有啲腥。5分5. $56.00嘅熱班蘭朱古力老闆娘話呢杯要等耐啲,因為要整泡。飲落,好似冇乜班蘭味,朱古力唔太heavy,味道亦唔太濃,但唔算太甜。2分2. $128.00嘅黑松露大啡菇意大利飯端上嚟時我係嗅到香味,但食落味道又唔算太濃,材料都多,飯嘅口感係意大利有少少硬嘅風格,而佢係係熱騰騰嘅。3分4. $108.00嘅卡邦尼溫泉蛋意大利粉篤穿隻蛋食,呢個都係熱騰騰,味道唔太濃,啲汁稀咗啲。2.5分埋單係$471.00,唔明點計,唔通我老公記錯杯酒嘅價錢?

我哋睇完menu後
蔓越莓味啤酒
,就叫:

3. $56.00嘅蔓越莓味啤酒
我飲咗一啖,味道唔錯,老公話好好飲。

1. $88.00嘅烤雞泡魚乾
烤雞泡魚乾
上枱好靚,“燒”住上,但其實個爐係假嘅
5分

5. $56.00嘅熱班蘭朱古力
熱班蘭朱古力
老闆娘話呢杯要等耐啲,因為要整泡。
2分

2. $128.00嘅黑松露大啡菇意大利飯
黑松露大啡菇意大利飯
端上嚟時我係嗅到香味,但食落味道又唔算太濃,材料都多,
黑松露大啡菇意大利飯
飯嘅口感係意大利有少少硬嘅風格,
黑松露大啡菇意大利飯
而佢係係熱騰騰嘅。
3分

4. $108.00嘅卡邦尼溫泉蛋意大利粉
卡邦尼溫泉蛋意大利粉
篤穿隻蛋食,
卡邦尼溫泉蛋意大利粉
呢個都係熱騰騰,味道唔太濃,啲汁稀咗啲。
2.5分

埋單係$471.00,唔明點計,唔通我老公記錯杯酒嘅價錢?

2023-12-02
$235.5 (Dinner)
烤雞泡魚乾
2023-12-05 23 views
呢間喺旺角嘅餐廳有好多精緻有特別嘅嘢食,有時夜晚仲會有live band,好有氣氛。今次點咗好多嘢食,首先係軟殼蟹肉醬千層麵,每一層千層麵都夾雜住滿滿嘅芝士,非常香濃。另外仲點咗原汁炸頂乳鴿,炸到層皮好香,好惹味。香草白酒芝士藍青口配法包同埋西班牙火腿蜜瓜都唔錯。飲品方面,呢杯曲奇朱古力奶昔用咗望落好似椰子殼嘅碗嚟裝,Creamy嘅奶昔上面鋪左爆谷同埋cream,好似甜品咁精緻。依家餐廳新增左cocktail 可以選擇,我都點左杯Hazel Don Bao試下。
另外仲點咗原汁炸頂乳鴿,炸到層皮好香,好惹味。

香草白酒芝士藍青口配法包同埋西班牙火腿蜜瓜都唔錯。
  • 曲奇朱古力奶昔
2023-12-03 35 views
今日試吓位於旺角僑建大廈嘅樓上Cafe!Cafe以輕工業風為設計主題,燈光暗黃,而且指定日子仲有live music,超級Chill,氣氛不錯👍🏻好適合假日同朋友傾下計食下野😋!🌟 凱撒沙律 (+煙三文魚) $98凱撒沙律以玻璃樽上枱,大大樽,好吸睛!沙律菜好新鮮,裏面仲有溫泉蛋,加咗煙三文魚,食落口感更豐富,又健康又清新,好開胃!🌟 水牛城雞翼 $88水牛城雞翼以單骨雞翼上枱,都有10隻,份量算多,兩個人食超足夠!雞翼炸粉唔會好厚粉,食落肉質嫩滑,水牛城醬汁酸酸辣辣,好入味,又開胃,又惹味,好抵食!🌟 椒鹽雞軟骨 $88雞軟骨炸得好香脆金黃,食落唔會好油膩,反而咬落酥酥脆脆,好好食,食完一粒又一粒,好適合作為下酒菜!🌟 德國鹹豬手配酸椰菜 $198德國鹹豬手超大碟👍🏻份量好足料!一上枱已聞到豬手濃郁嘅咸香味!鹹豬手外皮香脆,肉質鮮嫩,唔會食落好乾身。配埋酸椰菜食,好開胃,口感更豐富有層次,而且食完都唔會覺得好肥膩!🌟 熱情果接骨木花茶(凍) $56一上枱已覺得好搞笑🤣以為係Cafe嘅花瓶擺設,原來係我哋點嘅熱情果接骨木花茶😋,真係好得意,忍唔住拎起手機打卡!花茶飲落好有清新又清香花味

🌟 凱撒沙律 (+煙三文魚) $98

🌟 水牛城雞翼 $88

🌟 椒鹽雞軟骨 $88

🌟 德國鹹豬手配酸椰菜 $198

🌟 熱情果接骨木花茶(凍) $56
一上枱已覺得好搞笑🤣以為係Cafe嘅花瓶擺設,原來係我哋點嘅熱情果接骨木花茶😋,真係好得意,忍唔住拎起手機打卡!花茶飲落好有清新又清香花味,唔會好甜,感覺好Fresh,好解膩,好飲!

🌟 牛奶朱古力(熱) $56
暖笠笠嘅牛奶朱古力,朱古力味濃郁,面頭仲有粒粒棉花糖,正👍🏻!

餐廳最近新增咗唔同款式Cocktail,下次一定要嚟試埋👍🏻!
話說呢間位於旺角的西餐廳之前已經食過一次,環境唔錯好有氣氛,今次黎食dinner有幾多選擇,味道有驚喜香草白酒芝士藍青口 配法包 $128藍青口煮得剛剛好,肉質嫩滑,法包塗上滿滿蒜蓉外脆內軟,幾欣賞個忌廉汁好惹味椒鹽雞軟骨 $88用鐵板上仲係熱辣辣,雞軟骨食落有咬口,可以沾上沙律醬更滋味原隻炸頂乳鴿 $108有手套食好方便,乳鴿肉都好多,肉質鮮嫩且骨軟脆,旁邊仲有蝦片更脆口伊比利亞煙燻豬架 $228擺盤有心思,豬架油脂分佈均勻,肉味香濃,值得一試Passionate Rambo $98焦糖蜂蜜奶昔 $68Rambo 果杯係Cocktail,酸酸甜甜易入口,酒味唔會話好濃必點焦糖蜂蜜奶昔,面頭有啲香脆爆谷,甜甜地幾滋味

香草白酒芝士藍青口 配法包 $128

椒鹽雞軟骨 $88

用鐵板上仲係熱辣辣,雞軟骨食落有咬口,可以沾上沙律醬更滋味

原隻炸頂乳鴿 $108

伊比利亞煙燻豬架 $228

擺盤有心思,豬架油脂分佈均勻,肉味香濃,值得一試

Passionate Rambo $98

焦糖蜂蜜奶昔 $68

必點焦糖蜂蜜奶昔,面頭有啲香脆爆谷,甜甜地幾滋味