2023-08-05
我去咗喺元朗嘅「芝加哥串燒酒場」餐廳,到咗之後發現呢度有好多款唔同嘅串燒可以揀擇。今次我特別嚐咗佢哋嘅燒叉燒同埋燒牛腸,味道實在好好食。佢哋嘅串燒款式好多,每一款都有唔同嘅口味同風味,包括有雞肉串、雞翼、鴨心、鴨肝、豬肉串、燒叉燒、燒牛腸等等。除咗咁啱啱講嘅串燒之外,佢哋仲有啲獨特嘅串燒,例如燒鴨舌、燒鵝肝等等,非常受歡迎。除咗串燒之外,呢度仲有好多啲唔同嘅菜式,例如炸雞翼、薯條、辣味蝦、炸豆腐等等,令到客人有更多嘅選擇。如果覺得串燒唔夠飽,呢度仲有好多款唔同嘅飯同埋意粉可以揀擇,好啱晚餐或者係同朋友傾下偈飲下酒食少少小食。除咗食物之外,呢度仲有好多款唔同嘅酒精飲品,例如啤酒同埋由調酒師親手調製嘅雞尾酒,而且佢哋仲有酒精放題服務,只需要$400就可以任飲啦!今次我哋試咗佢哋嘅麒麟啤酒揀咗原味同埋白桃味,即使唔係好飲啤酒嘅朋友都可以試下啲容易入口嘅白桃味啤酒。我同朋友食咗超過30串燒同一份左口魚飯,總消費加埋服務費差唔多$800,真係非常超值。