芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (Ming Wan Court)
串燒Cocktail包羅萬有,約會之選~今次黎到元朗呢間串燒酒吧,入到黎已經比個氣氛吸引左,好chill,仲有部大電視比人睇波,大家一齊飲住cocktail睇波好有氣氛!餐廳燈光吾會話太光好有feel,好岩飲杯野聚會 🍽️燒和牛胸爽串 ($64/2串) 即叫即燒,油脂好香🍽️鹽燒牛舌芯 ($33) 牛舌好厚身唔會太韌,吾怕擔心好難咀嚼🍽️炭燒豬頸肉 ($22) 燒豬頸肉有時會怕燒完好乾身無肉味,但呢到既豬頸肉係好香肉質吾會太肥,好juicy! 🍽️風味燒雞腎串 ($38/2串) 細細串好有咬口~🍽️鹽燒鮮白鱔串 ($116/2串) 呢到除左有吾同種類既肉,玉子燒,鳳梨燒既串燒外,仲有海鮮食!上邊既蔥花配搭埋燒到脆身既魚皮,再加上無咩魚骨,咬落去啖啖魚肉。🍽️玉子燒 ($38) 層次分明,玉子嫩滑好甜🍽️鳳梨燒 ($26) 食左咁多肉,係時候食下鳳梨燒~呢間既串燒好出色,吾會燒到太乾身導致揮發哂鳳梨汁,仍然保留金黃色同有口感 🍽️雞肉軟骨棒 ($56/2串) 食串燒點可以吾叫呢樣,啖啖肉,沾上蛋黃汁令雞肉棒更香,用料新鮮,無得輸!🍽️安格斯牛板腱珍珠飯 ($98) 上菜既時候見到個個份量簡直嘩左一聲,性
串燒Cocktail包羅萬有,約會之選~

🍽️燒和牛胸爽串 ($64/2串)
即叫即燒,油脂好香

🍽️鹽燒牛舌芯 ($33)
牛舌好厚身唔會太韌,吾怕擔心好難咀嚼

🍽️炭燒豬頸肉 ($22)

🍽️風味燒雞腎串 ($38/2串)
細細串好有咬口~

🍽️鹽燒鮮白鱔串 ($116/2串)

🍽️玉子燒 ($38)
層次分明,玉子嫩滑好甜
🍽️鳳梨燒 ($26)

🍽️雞肉軟骨棒 ($56/2串)

🍽️安格斯牛板腱珍珠飯 ($98)
上菜既時候見到個個份量簡直嘩左一聲,性價比高。飯量適量,吾怕飯多過肉呢個部位吾算太肥太多筋,肉質吾會煎到過熟,啖啖都係肉。

至於飲品方面,今次叫左Zombie同Around The World
🍽️ Zombie ($99)
Lime Juice, Pineapple Juice同Rum

🍽️Around The World ($98)
Gin, Pineapple Juice

呢兩杯都係好易入口仲有少少酸甜既感覺但係兩杯都後勁好強,所以好適合慢慢逐啖咁品嚐。出奇地果汁同Rum, Gin又幾夾,但佢既濃度都算高!
TGIF 收工返到元朗見到呢間酒吧爆場😍原來係主打串燒🍢仲有戶外位置係Pet friendly 🐶 仲有球賽直播⚽️ 飲杯嘢食吓串燒氣氛好好👍🏻海鮮方面推介香蔥燒貝殼扇貝😌 扇貝肉質彈牙,落咗好多蒜蓉🥰鮮味非常突出啊😎 雞串燒嘅選擇都有幾款,芝士雞髀肉串好邪惡!雞髀肉好滑溜😛 蜂蜜芥末鴨肉串好特別,之前冇喺出邊食過😎 一口和牛串肥瘦均勻~油香好突出🥰 娃娃菜同韭菜係串燒界必食蔬菜類😂 因為簡單加少少調味料就好惹味~ 新疆羊肉串以細膩嘅羊臉肉搭配孜然香料,入口濃郁而多汁,又唔會好羶👍🏻 安格斯牛肉蘆筍串同薄燒安格斯牛肉蔥串都推介😍 牛肉嘅鮮甜同蔥嘅清香平衡得好,可以解膩💦除左串燒,仲有大量小食選擇🥹 必食推介一定係玉子燒🥚三角形玉子燒厚度啱啱好,表面焦香十足🤪咬落去蛋香同甜度都係咁出色💛 當然每次一定會食嘅仲有雞泡魚乾🙆🏻‍♀️脆卜卜點埋沙律醬,係最正嘅佐酒小食🙌🏻 另外芝士年糕入口軟滑煙韌,襯托住濃郁嘅芝士🧀️ 另外可試下蒜蓉茄子燒🍆整體唔會燒到好乾,加埋少少調味料已經好惹味☺️本身叫左杯cocktail😍叫店員介紹杯易入口,佢幫我揀左 nothing 😋 係好清新嘅melon + 菠蘿再加v
仲有球賽直播⚽️ 飲杯嘢食吓串燒氣氛好好👍🏻

雞串燒嘅選擇都有幾款,芝士雞髀肉串好邪惡!雞髀肉好滑溜😛

本身叫左杯cocktail😍叫店員介紹杯易入口,佢幫我揀左 nothing 😋 係好清新嘅melon + 菠蘿再加vodka! 甜甜地幾好飲呀真係,後尾仲追左左d craft beer同蜂蜜青檸梳打,超爽!

Nothing $88 🍸Samuel Adams Boston $48
蜂蜜青檸梳打 $38
招牌燒法國鵝肝 $82
🌟茄子燒 $38 | 🌟玉子燒 $38
🌟燒雞泡魚乾 $58 | 🌟燒芝士年糕 $32

2023-08-11
$400 (Last Night Supper)
  • 蜂蜜芥末鴨肉串
  • 玉子燒
  • 燒新疆羊臉肉串
  • 薄燒安格斯牛肉蔥串
2023-08-28 49 views
🔥芝加哥串燒酒場🔥今日去元朗遊玩,晚餐時間經呢間餐廳,見到menu 有過百款串燒食物選擇,而且有開揚既bar 枱,環境好乾淨闊落,即刻被吸引😍menu 花多眼亂,樣樣都好吸引,好容易有選擇困難症😂❇️香蒜燒鮮鮑魚❇️香蔥燒蟶子王❇️鹽燒多春魚❇️風味羊肉串❇️燒新疆羊臉肉串❇️鳳梨燒❇️粟米燒❇️味噌甲羅燒❇️燒雞泡魚乾❇️燒紫菜年糕串❇️燒新鮮秋葵❇️脆炸雞軟骨❇️牛油半熟帶子❇️ peach mojito❇️ pineapple mojito🌀整體黎講,食物質素唔錯,海鮮類都好新鮮,鮑魚、蟶子、帶子味道好香且鮮甜,肉質燒得恰當,唔會太老太韌👍🌀羊肉味重,好味😋羊肉控必食!🌀甲羅燒都好好食,但味道鹹咗少少🤏🏻🌀燒菠蘿同埋燒粟米都好好味,酸酸甜甜,可以解膩👍🌀雞泡魚乾蘸蛋黃醬,味道一流,最岩送酒食😄🌀多春魚、年糕、雞軟骨、秋葵味道正正常常。🌀mojito 賣相清新,好有夏日色彩,味道可口🍹

🔥芝加哥串燒酒場🔥
menu 花多眼亂,樣樣都好吸引,好容易有選擇困難症😂
❇️香蒜燒鮮鮑魚
❇️脆炸雞軟骨
❇️牛油半熟帶子
❇️ peach mojito
❇️ pineapple mojito
🌀羊肉味重,好味😋羊肉控必食!
🌀甲羅燒都好好食,但味道鹹咗少少🤏🏻
🌀燒菠蘿同埋燒粟米都好好味,酸酸甜甜,可以解膩👍
🌀雞泡魚乾蘸蛋黃醬,味道一流,最岩送酒食😄
🌀多春魚、年糕、雞軟骨、秋葵味道正正常常。
🌀mojito 賣相清新,好有夏日色彩,味道可口🍹
🌟#元朗 #芝加哥串燒酒場 #元朗串燒 #元朗酒場同朋友喺元朗搵食 咁啱經過呢度 門口有吧枱 仲有個大電視 見到火焰效果 好型咁😜仲要見到正值happy hour時間 正!即刻入去!串燒有好多唔同選擇 咩都有 咩都可以試吓首先叫咗兩杯麒麟啤🍺🍺 仲要係Frozen版本- 啤酒頂部有一層結咗冰嘅啤酒泡- 可以保持住啤酒嘅凍度🤎一口和牛串 juicy!🍖🤎薄燒安格斯牛肉葱串 葱同薄牛肉好夾🥩🤎風味燒雞腎串🤎鳳梨燒 燒完ge菠蘿仲甜!🍍🍍🤎蘆筍燒🤎茄子燒 原條燒🍆🍆🤎香蒜蔥花廣島蠔 蠔好肥美!🦪🤎香蒜燒鮮鮑魚 鮑魚好味!🤎香蔥燒蟶子皇 juicy又彈牙!🤎香蒜芝士燒大虎蝦 加埋芝士勁邪惡!🍤🤎香蒽燒半殻扇貝 🐚🤎燒原隻魷魚串燒 🤎鹽燒鮮白鱔串 肥美多肉!🤎浦燒鳗魚串 加埋鰻魚醬汁 😆😆🤎烤魷魚🦑❣️海鮮做得好出色呀😚😚同朋友喺度暢談 飲酒!爽呀!

🌟#元朗 #芝加哥串燒酒場 #元朗串燒 #元朗酒場

仲要見到正值happy hour時間 正!即刻入去!

串燒有好多唔同選擇 咩都有 咩都可以試吓

🤎鳳梨燒 燒完ge菠蘿仲甜!🍍🍍
🤎蘆筍燒
🤎茄子燒 原條燒🍆🍆
🤎香蒜蔥花廣島蠔 蠔好肥美!🦪
🤎香蒜燒鮮鮑魚 鮑魚好味!
🤎香蔥燒蟶子皇 juicy又彈牙!
🤎香蒜芝士燒大虎蝦 加埋芝士勁邪惡!🍤
🤎香蒽燒半殻扇貝 🐚
🤎燒原隻魷魚串燒
🤎鹽燒鮮白鱔串 肥美多肉!
🤎浦燒鳗魚串 加埋鰻魚醬汁 😆😆
🤎烤魷魚🦑

❣️海鮮做得好出色呀😚😚
同朋友喺度暢談 飲酒!爽呀!
2023-08-24
Type of Meal
Dinner
  • 香蒜蔥花廣島蠔
2023-08-24 47 views
好味 #晚餐 分享~ 海鮮串燒同老公去左元朗chill下😋🍹又食串燒又飲下酒,間吧好正,竟有成百五多種串燒咁多😄😋,咁多串燒嘢食選擇呢間係好跨張😄😋👏我哋全部叫海鮮👍😋果汁酒甜甜的,好味易入口話明係酒場,好多酒類選擇,見佢啤酒仲每天優惠👍,狗狗仲可以陪伴主人一齊,真係寫意👏海鮮類~~香蒜燒鮮鮑魚(三隻) $82~香蔥燒聖子王(一份) $108~芝士大虎蝦(一隻) $68×2=$136~招牌珍寶生蠔串(三隻) $78~蔥燒半殼扇貝(兩隻) $55~燒三文魚鰭(一串) $28~燒原條鰻魚(原條) $99~鹽燒鮮白鱔串(一串) $58~極品紅東星斑柳(一串) $38×2=76飲品~~巨峰提子酒 $68~挑汁酒 $68~柚子梳打 $39東星斑柳,肉質結實。燒白鱔,皮和肉,煙韌爽口。原條鰻魚,好大條肥美,抵食。香蒜鮑魚,另一風味,大隻,彈牙好味。 芝士大虎蝦,香口惹味。食物質素好,非常新鮮,勝價比高😋😋,正👍芝加哥串燒酒場(明雲閣)元朗店元朗金祥坊2號明雲閣地下A~B號舖加一服務$985/2人
好味 #晚餐 分享~ 海鮮串燒

同老公去左元朗chill下😋🍹
呢間係好跨張😄😋👏
我哋全部叫海鮮👍😋
果汁酒甜甜的,好味易入口

海鮮類~
飲品~
~巨峰提子酒 $68
~挑汁酒 $68
~柚子梳打 $39

食物質素好,非常新鮮,勝價比高😋😋,正👍

芝加哥串燒酒場(明雲閣)元朗店
元朗金祥坊2號明雲閣地下A~B號舖
加一服務
$985/2人

之前去過呢間店嘅太和店,覺得嘢食唔錯,cocktail又好飲🍹~原來元朗都有分店,咁就約埋元朗友嚟食啦🍽~我哋點咗好多串燒,呢啲係我哋都覺得特別正嘅🔥~叫親串燒都一定有牛舌👅,牛舌心就比較軟熟好食~燒完好豐富油脂,加咗少少鹽同辣粉好惹味🌶~我上次都有叫呢個燒原隻魷魚串燒🦑,不過今次好似細條啲~啲鬚烤到好香,魷魚身就好juicy💦~呢個鹽燒白鱔串都係再encore嘅,因為我好鍾意食鱔😍😍!佢嘅皮真係好香脆,再加埋魚油香,只係落少少鹽已經好好食🧂~而我嘅必點就係鹽燒雞皮🐔~烤到脆卜卜,無晒油好似薯片咁就最好食~呢個三文魚鰭燒得好脆🐟,而且魚鰭位置嘅肉特別嫩滑~朋友仔鍾意食鰻魚,所以叫咗兩串蒲燒鰻魚串✌~鰻魚肉夠大塊,加埋燒汁同埋山椒粉,好香好味😋!嘢飲方面,我朋友點咗個桃汁酒🍑~而我上次點過Tequila Sunrise🌅,今次都係繼續揀tequila嘅cocktail🍸~佢除咗Margarita,仲有呢杯Blue Margarita~飲落同普通Margarita差不多,但顏色勁靚💙,勁啱打卡~呢間店仲有戶外位置,尋晚嚟食就有客人帶埋超大poodle嚟🐩~所以,呢間店都幾啱有寵物嘅人嚟飲返

原來元朗都有分店,咁就約埋元朗友嚟食啦🍽~
我哋點咗好多串燒,呢啲係我哋都覺得特別正嘅🔥~

叫親串燒都一定有牛舌👅,牛舌心就比較軟熟好食~
燒完好豐富油脂,加咗少少鹽同辣粉好惹味🌶~
我上次都有叫呢個燒原隻魷魚串燒🦑,不過今次好似細條啲~
啲鬚烤到好香,魷魚身就好juicy💦~
鹽燒牛舌心

呢個鹽燒白鱔串都係再encore嘅,因為我好鍾意食鱔😍😍!

佢嘅皮真係好香脆,再加埋魚油香,只係落少少鹽已經好好食🧂~
而我嘅必點就係鹽燒雞皮🐔~
烤到脆卜卜,無晒油好似薯片咁就最好食~
鹽燒白鱔串

呢個三文魚鰭燒得好脆🐟,而且魚鰭位置嘅肉特別嫩滑~
燒三文魚鰭

朋友仔鍾意食鰻魚,所以叫咗兩串蒲燒鰻魚串✌~
鰻魚肉夠大塊,加埋燒汁同埋山椒粉,好香好味😋!
蒲燒鰻魚串

嘢飲方面,我朋友點咗個桃汁酒🍑~
Blue Margarita

所以,呢間店都幾啱有寵物嘅人嚟飲返幾杯🍻~
燒銀雪魚
2023-08-15
$380 (Dinner)
鹽燒牛舌心
  • 三文魚鰭
  • 燒原隻魷魚串燒
  • 牛舌心
2023-08-16 453 views
又到左一個月一次嘅月經飯,朋友話好耐冇食過串燒,見到元朗開咗呢間專食串燒嘅酒吧餐廳,一於過嚟Chill下。佢呢度嘅環境都幾好,有個好靚嘅吧枱,夠晒開揚,又有個超級大電視俾人睇波,應該都幾好氣氛。佢呢度嘅串燒種類真係好多,絕對係過百款,有唔同嘅部位,內臟或者味道。好似呢款雞髀肉咁,可以一串係鹽燒一串係芝士味,啱晒唔同人嘅需要。佢個雞髀肉都幾滑,熱辣辣真係幾好食。然後佢啲多春魚的燒得夠晒乾身,唔錯。之後佢啲雞翼都有唔同嘅味道,分別係鹽燒同埋蜜糖,最重要嘅係佢啲雞翼唔會燒到乾晒,出邊個皮又燒到脆卜卜,係正嘅。平時食燒白鱔就食得多,燒東星斑你食過未?咁就可以嚟試吓啦,因為佢呢度竟然有得嗌。個魚皮都係燒到脆卜卜亦都好厚肉,不過就會乾身咗少少,但係絕對滿足到啖啖肉嘅慾望。所以我自己覺得原來攞嚟燒嘅話,都係白鱔好食啲,可能因為佢襟燒啲冇咁易乾。另外我哋叫咗一份燒貴妃蚌,佢啲貴妃蚌都真係好大隻,呢個都要俾個叻佢。因為燒到啱啱好,仲好JuicY添。另外仲有鹽燒廣島蠔,一串三隻又幾抵食,粒粒都脹卜卜,淨係睇個樣都覺得好吸引。不過如果唔係太過熟嘅話會更加好。我見到佢有玉子燒,佢個玉子燒都燒得幾好味,甜甜地,

我見到佢有玉子燒,佢個玉子燒都燒得幾好味,甜甜地,唔會太乾。

蔬菜類我哋叫咗個燒大啡菇,我哋都冇預過原來佢隻菇係咁豐富,有火腿同埋鵪鶉蛋喺上面。不過佢隻菇一咬落去真係好Juicy。

最後個燒韭菜,朋友勁鍾意食,因為佢笑得好好,唔會太老又唔會太乾。

飲品方面,我叫咗佢呢度嘅麒麟啤酒,佢呢款麒麟啤有三隻唔同嘅味道,分別有白桃,玫瑰同埋原味。我自己揀咗呢款白桃味,見佢咁有造型,原來上面啲泡係沙冰嚟嘅,飲落去凍冰冰,淡淡的白桃味,唔會太苦,都幾好飲㗎,啤酒襯串燒真係一流。

2023-08-15
$500 (Dinner)
2023-08-10 58 views
美味酒吧串燒😋😋😋平時有去開佢哋大埔店食自從搬屋後 去元朗好快今次就去元朗店Happy Friday啦🩵半開放式設計 感覺好chill而且通風良好唔會有傳統酒吧個陣up味我喜歡!🌈哩度嘅酒精放題幾抵飲$388/位瘋狂任飲!單點酒類happy hour都好抵下午五點前啤酒更買一送一呢!我係為食貓 串燒係我嘅目標😂真係燒得好好食夠香!夠味!夠辣!燒到外香而內juicy 一D都唔會乾香噴噴嘅醬汁、孜然粉、辣粉配啤酒一流呀!👍🏻👍🏻辣度可以自行選擇我食小辣就岩岩好炸物都超推!🍗炸雞又係香脆 但中間保持到嫩滑炸蝦角入面好多大粒蝦肉波浪粗身薯條 脆卜卜灑滿麻滿辣粉好好食!🩷(以下係我地當日的order,👍🏻是推介)KIRIN-Original PiniSan Miguel Negra 爆湯麻辣肉丸(串)黑毛豬腩串燒蜜糖叉燒(串)👍🏻炭燒豬頸肉(串)👍🏻黑糖雞脾肉串👍🏻炭燒鴨胸(串)茄子燒(原條)👍🏻燒原隻魷魚串燒(串)👍🏻燒紫菜年糕串👍🏻烤魷魚(1隻)👍🏻脆辣炸雞脆(份)👍🏻炸鮮蝦角(份)👍🏻麻辣薯條👍🏻燒羊架(份)👍🏻燒羊肉大蔥巻(串)燒新疆羊臉肉串👍🏻
美味酒吧串燒😋😋😋
我喜歡!🌈

哩度嘅酒精放題幾抵飲$388/位
瘋狂任飲!
單點酒類happy hour都好抵
下午五點前啤酒更買一送一呢!

我係為食貓 串燒係我嘅目標😂
真係燒得好好食
夠香!夠味!夠辣!
燒到外香而內juicy
一D都唔會乾
香噴噴嘅醬汁、孜然粉、辣粉
配啤酒一流呀!👍🏻👍🏻

炸蝦角入面好多大粒蝦肉
波浪粗身薯條
脆卜卜灑滿麻滿辣粉
好好食!🩷

(以下係我地當日的order,👍🏻是推介)
KIRIN-Original
PiniSan Miguel Negra
爆湯麻辣肉丸(串)
黑毛豬腩串
脆辣炸雞脆(份)👍🏻
炸鮮蝦角(份)👍🏻
麻辣薯條👍🏻
燒羊架(份)👍🏻
燒羊肉大蔥巻(串)
燒新疆羊臉肉串👍🏻

💖再訪呢個有多間分店嘅酒場,今日平日入去先6點,但已經勁多人係度飲酒,好受街坊歡迎👏🏻!1⃣️肉類🥩🔸燒汁牛仔骨 $48🔸一口和牛串 $29🔸芝士和牛串 $32🔸安格斯牛肉露荀串 $38🔸風味燒雞腎串 $19🔸燒羊架 $43🔸金菇羊肉卷 $32🔸孜然燒羊腩 $26💖有牛、豬、雞、鴨、羊等差唔多一百種肉類串燒,選擇困難症發作😂。每款都唔伏,個人最鍾意一口和牛串,肉質鬆軟多汁。都推薦燒汁牛仔骨,香甜濃稠嘅醬汁搭配香口嘅牛仔骨,食落有嚼勁。雞腎串係我飲酒必嗌,口感爽脆。燒羊架火候唔錯,肉質鮮嫩;香口嘅孜然燒羊腩配啤酒最啱。2⃣️蔬菜🥬🔸粟米燒 $33🔸燒尖椒串 $19🔸招牌茄子燒 $39💖每次必食招牌茄子燒,咬落多汁軟爛,但又唔會出水太多而影響蒜香味🧄同口感。粟米燒帶絲絲牛油香🧈,食落香口唔膩。3⃣️海鮮🦞🔸XO醬燒廣島蠔 $208🔸原隻魷魚串 $28🔸燒原條鰻魚 $99💖廣島蠔全部都漲卜卜又多汁🤤,入口順滑,XO醬調味更佐酒。原條鰻魚好大條😮,搭配香甜嘅鰻魚燒汁食完會有飽足感。魷魚串入口Q彈,灑啲辣粉就更惹味。4⃣️炸饅頭 $23✨💖估唔到酒場連炸饅頭都有🤣,配酒都啱!外皮香脆入面鬆軟嘅饅頭搭配香甜煉奶,

1⃣️肉類🥩

🔸XO醬燒廣島蠔 $208
🔸原隻魷魚串 $28
🔸燒原條鰻魚 $99

4⃣️炸饅頭 $23✨
💖估唔到酒場連炸饅頭都有🤣,配酒都啱!外皮香脆入面鬆軟嘅饅頭搭配香甜煉奶,一口size更方便~

5⃣️酒類🍸
🔸Nothing $88
🔸白桃Kirin Iciban Draught (HH) $75
💖佢地menu仲有好多經典cocktail,Nothing混合左vodka、midori melon蜜瓜甜酒🍈、malibu椰子甜酒🥥、lime🍋同pineapple juice🍍。口感清爽純淨嘅vodka配上帶水果酸香更清新,兩款甜酒就添左一絲甜味。另外要左杯啤酒🍺,白桃🍑味係基礎嘅小麥香上更添甜膩果香。

💖佢地啤酒每日都有特別優惠,逢星期一買一送一、星期二買二送一…如此類推七日都有優惠,計落好抵飲,唔怪之得6點入去已經勁多人係度gathering🍻!
2023-08-09 49 views
原來是一家酒吧來一開始以為是串燒店那類 在openrice 訂枱 送了兩隻燒生蠔 食物串燒為主 叫了如圖所示的食物有很多的種類 所叫的食物都很不錯 值得推介 埋單時 價錢亦合理下次會再去
原來是一家酒吧來

有很多的種類
所叫的食物都很不錯 值得推介
埋單時 價錢亦合理
下次會再去
今日試咗一間勁高CP值嘅燒烤店。呢間位於元朗嘅店一直都被佢嘅氣氛吸引。一坐低二話不說整兩杯飲品爽下先。Blue Hawaiian $88入口有椰子香,甜甜地帶少少苦味,但因為有菠蘿汁酸味中和,好易入口。塊菠蘿乾好好味白桃啤酒好清香桃味嘅啤酒,大大杯都飲咗兩杯另外叫咗好多款燒烤嚟食。同大家推介下邊幾樣我自己最鍾意。招牌燒牛骨髓 $29本身好軟滑,燒一燒個面脆脆地好味安格斯牛肉露荀串 $38牛肉本身好好肉汁,又嫰滑。露荀索埋啲肉汁好正。茄子燒(原條)$39茄子加埋啲香料粉,蒜蓉嚟燒,香口到不得了。燒羊肉大蔥卷 $28大蔥燒完好香,羊肉包住冇晒騷味。仲有好多款其實都好好味,極之推介呢間串燒店。
一坐低二話不說整兩杯飲品爽下先。

Blue Hawaiian $88

白桃啤酒
好清香桃味嘅啤酒,大大杯都飲咗兩杯

另外叫咗好多款燒烤嚟食。同大家推介下邊幾樣我自己最鍾意。
招牌燒牛骨髓 $29
本身好軟滑,燒一燒個面脆脆地好味

安格斯牛肉露荀串 $38
牛肉本身好好肉汁,又嫰滑。露荀索埋啲肉汁好正。

茄子燒(原條)$39
茄子加埋啲香料粉,蒜蓉嚟燒,香口到不得了。

燒羊肉大蔥卷 $28
大蔥燒完好香,羊肉包住冇晒騷味。

仲有好多款其實都好好味,極之推介呢間串燒店。
2023-08-07
Type of Meal
Dinner
2023-08-05 29 views
我去咗喺元朗嘅「芝加哥串燒酒場」餐廳,到咗之後發現呢度有好多款唔同嘅串燒可以揀擇。今次我特別嚐咗佢哋嘅燒叉燒同埋燒牛腸,味道實在好好食。佢哋嘅串燒款式好多,每一款都有唔同嘅口味同風味,包括有雞肉串、雞翼、鴨心、鴨肝、豬肉串、燒叉燒、燒牛腸等等。除咗咁啱啱講嘅串燒之外,佢哋仲有啲獨特嘅串燒,例如燒鴨舌、燒鵝肝等等,非常受歡迎。除咗串燒之外,呢度仲有好多啲唔同嘅菜式,例如炸雞翼、薯條、辣味蝦、炸豆腐等等,令到客人有更多嘅選擇。如果覺得串燒唔夠飽,呢度仲有好多款唔同嘅飯同埋意粉可以揀擇,好啱晚餐或者係同朋友傾下偈飲下酒食少少小食。除咗食物之外,呢度仲有好多款唔同嘅酒精飲品,例如啤酒同埋由調酒師親手調製嘅雞尾酒,而且佢哋仲有酒精放題服務,只需要$400就可以任飲啦!今次我哋試咗佢哋嘅麒麟啤酒揀咗原味同埋白桃味,即使唔係好飲啤酒嘅朋友都可以試下啲容易入口嘅白桃味啤酒。我同朋友食咗超過30串燒同一份左口魚飯,總消費加埋服務費差唔多$800,真係非常超值。

2023-08-03 62 views
I visited the "Chicago Yakitori & Sake Bar" in Yuen Long, which offers various types of yakitori. I tried their grilled pork belly and grilled beef intestine, and they tasted amazing.In addition to yakitori, they also offer other dishes such as fried chicken wings, french fries, spicy shrimp, fried tofu, and more, giving customers even more choices.For the alcoholics, here is literally a paradise for gathering. This restaurant offers a wide range of alcoholic beverages, including the best beer t

For the alcoholics, here is literally a paradise for gathering. This restaurant offers a wide range of alcoholic beverages, including the best beer to pair with yakitori and cocktails handcrafted by bartenders. They also offer free-flow alcohol service for only $400 per person.

My friend and I had over 30 skewers and a portion of grilled fish rice, and the total bill came to around $800, which was very affordable.
2023-07-25 60 views
芝加哥串燒酒場 元朗地址:元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖-前幾日又同friend去咗元朗呢間串燒酒吧放鬆吓,之前已經嚟過幾次,依然keep到質素,除咗有室內位之外,仲有啲室外嘅位置提供,坐得舒服之餘嘢食又好味😋-Samuel Adams Sam’76 Draught $62/glass容易入口,唔會太苦~-香蒜蔥花廣島蠔 $188半打生蠔大大隻,有大量蔥花同埋蒜頭,好重口味🫶🏻-香蒜燒鮮鮑魚$158半打鮑魚幾新鮮,口感鮮甜,爽口彈牙-香蔥燒蟶子王$108一份蟶子皇味道鮮甜,完全冇腥味-扇貝$55兩隻扇貝大小適中,幾厚肉,口感鮮嫩-磯燒牛扒$49 牛扒好Juicy,完全唔會鞋-燒羊架 $43 肥瘦適中,啖啖肉-燒羊上腦肉 $32口感鮮嫩羊味重
芝加哥串燒酒場 元朗
地址:元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖
容易入口,唔會太苦~
香蒜蔥花廣島蠔 $188半打
生蠔大大隻,有大量蔥花同埋蒜頭,好重口味🫶🏻
香蒜燒鮮鮑魚$158半打
鮑魚幾新鮮,口感鮮甜,爽口彈牙
香蔥燒蟶子王$108一份
蟶子皇味道鮮甜,完全冇腥味
扇貝$55兩隻
扇貝大小適中,幾厚肉,口感鮮嫩
磯燒牛扒$49
牛扒好Juicy,完全唔會鞋
燒羊架 $43
肥瘦適中,啖啖肉
燒羊上腦肉 $32
口感鮮嫩羊味重
咁岩出開元朗,又想同個FD食個野飲個酒吹吹水,就搵到呢間好有feel既串燒酒場,暗暗沉沉既環境連埋個BAR檯真係幾好feel,串燒勁多選擇,單單串燒就嗌左10幾款。如果5點前去食,叫酒飲仲有買一送一,望落都真係幾抵。膽粗粗叫左杯chicago logo beer, 又意外地幾好飲喎。個味道偏甜,好似有d蜜糖既味道咁,岩晒食串燒咁濃味中和一下。燒扇貝夠香好好食,兩隻先$55,又香又抵食,仲可以轉香蒜芝士味然後叫左一堆串燒,燒生蠔串好大隻,一串有3隻$78,美味又飽滿多汁,蠔身邊位燒到脆脆地,正!同埋都好特別,有燒牛骨髓同牛胸爽可以叫,平時其他串燒店好少會有呢d比較特別既位置可以食到蒙古烤羊膝 $98呢個價錢大大隻羊膝真係一個幾大既驚喜,大大隻連骨羊膝烤出黎香噴噴,再加埋香料既味道超級香濃。羊膝肉厚而且唔韌,成隻拎住食勁過癮。肉身夠厚,每一啖都充滿滿足晒成個口。超級好食,早知就嗌夠一對腳一人一隻

蒙古烤羊膝 $98

2023-07-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)