芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (Ming Wan Court)
2023-11-21 44 views
第第第三訪了😈食完成日都心絲絲想再食🫣睇完肥豪—再食就中風😭😭肥豪簡直係極邪惡 望住佢食 真係太殘忍 忍唔到!所有串燒質素都好高質 佢唔單只係一間酒吧 串燒種類極多🍢仲可以邊飲酒邊食邊chill🍻🍢grill 🍴碳燒牛扒🍴大蔥雞脾肉串🍴雞肉軟骨棒🍴燒大啡菇🍴芝士黑松露大啡菇🍴香蒜蔥花廣島蠔半打🍴浦燒鳗魚串🍴鹽燒雞皮🍴脆炸雞軟骨(With 急不及待被喝掉的啤酒🍻)🍴燒宮崎去骨雞腿皮燒到超脆!似薯片~🍴鳳梨燒🍴水牛城燒雞翼🍴燒魚肉燒賣🍺串燒必須酒!!!•KIRIN (FZ.)-Original❄️啤酒之鬼 第一次飲frozen 都幾過癮🤤•San Miguel Negra黑啤呢啲比較適合有歷練的麻甩佬👨🏻•Samuel Adams呢杯有清新既果味 淡淡荔枝香 比較易入口 girlfriend able 👧🏻

🍢grill

🍴香蒜蔥花廣島蠔半打

🍴浦燒鳗魚串

🍴鹽燒雞皮

🍴脆炸雞軟骨
(With 急不及待被喝掉的啤酒🍻)

🍴燒宮崎去骨雞腿
皮燒到超脆!似薯片~

🍴鳳梨燒

🍴水牛城燒雞翼
🍴燒魚肉燒賣

🍺串燒必須酒!!!

•KIRIN (FZ.)-Original
❄️啤酒之鬼 第一次飲frozen 都幾過癮🤤

•San Miguel Negra
黑啤呢啲比較適合有歷練的麻甩佬👨🏻

•Samuel Adams

2023-10-30 102 views
坐在門口位,看著街景,一邊摸杯底,一邊同朋友傾下計,總算消退不少返工的疲倦😌不喜歡啤酒的朋友,Cocktail 也有很多的選擇。至於串燒,整體都不錯,我地點了以下食物(點了很多,未能盡錄🤣),特別推薦的食物有菠蘿、茄子和不同的海鮮👍🏻1. 燒蠔 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️: 熱烘烘的,很鮮味,推介!2. 聖子 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:鮮👍🏻3. 象拔蚌⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:鮮👍🏻4. 扇貝⭐️⭐️⭐️⭐️:這稍微過熟,但也可以5. 鹽燒雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:有日式燒雞翼嘅風味,外脆內多汁6. 牛舌心⭐️⭐️⭐️:頂嗰兩舊好好味,最入嗰舊太熟7. 鵝肝⭐️⭐️⭐️:這個有點失望,唔記係唔會知道食緊鵝肝8. 鱔⭐️⭐️⭐️:脆的,但略嫌有點腥9. 燒韭菜⭐️⭐️⭐️⭐️:夠香,好味10. 燒茄子⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:強烈推介,好淋好入味👍🏻👍🏻👍🏻11. 燒菠蘿⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:好甜好juicy😋12. 多春魚⭐️⭐️⭐️⭐️:又係燒得剛剛好,好味如放工想搵個地邊hea下,飲杯野,推介大家來試試吧!

不喜歡啤酒的朋友,Cocktail 也有很多的選擇。

2. 聖子 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:鮮👍🏻
3. 象拔蚌⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:鮮👍🏻
4. 扇貝⭐️⭐️⭐️⭐️:這稍微過熟,但也可以
6. 牛舌心⭐️⭐️⭐️:頂嗰兩舊好好味,最入嗰舊太熟
8. 鱔⭐️⭐️⭐️:脆的,但略嫌有點腥
9. 燒韭菜⭐️⭐️⭐️⭐️:夠香,好味
11. 燒菠蘿⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️:好甜好juicy😋
12. 多春魚⭐️⭐️⭐️⭐️:又係燒得剛剛好,好味

如放工想搵個地邊hea下,飲杯野,推介大家來試試吧!

2023-10-28 35 views
朋友想搵我吹吹水,叫我去元朗芝加哥串燒酒場一齊食晚飯。餐廳環境舒適,不會感覺擠迫,適合傾偈,適逢萬聖節有相關嘅裝飾,增添節日氣氛。我哋點咗以下嘢食。XO醬燒廣島蠔:必食!!juice得黎有鮮味燒象拔蚌仔:新鮮爽脆。香蔥燒半殼扇貝:火候控制得好,冇話好黐牙。香蔥燒蟶子皇:好大隻,爽口兼有鮮味鹽燒牛舌心:真係用中心部位,好林,冇根。燒得好香。鹽燒雞翼:雞皮燒得脆脆地,入邊仲有肉汁。風味燒雞腎串:爽口惹味,送啤酒一流。鹽燒鮮白鱔串:好厚肉,新鮮,彈牙爽口。招牌燒法國鵝肝串:燒到變表面香脆,外脆內軟。鵝肝嘅香氣久久不散。原條茄子燒:茄子燒得夠時間,好夠林。調味亦都好惹味。韭菜燒:抵食之選。同埋食返啲蔬菜中和返。鹽燒多春魚:一份有四條,咬到啲春時卜卜聲。鳳梨燒:食咗咁多油膩嘢之後,整返串鳳梨燒,清吓油膩感。Chicago logo beer: 帶少少甜味,易入口。Peach mojito: 朋友點的我就唔comment.眨吓眼就過咗兩個幾鐘,下次再傾過。
朋友想搵我吹吹水,叫我去元朗芝加哥串燒酒場一齊食晚飯。

我哋點咗以下嘢食。

XO醬燒廣島蠔:
必食!!juice得黎有鮮味

燒象拔蚌仔:
新鮮爽脆。

香蔥燒半殼扇貝:
火候控制得好,冇話好黐牙。

香蔥燒蟶子皇:
好大隻,爽口兼有鮮味

鹽燒牛舌心:
真係用中心部位,好林,冇根。燒得好香。

鹽燒雞翼:
雞皮燒得脆脆地,入邊仲有肉汁。

風味燒雞腎串:
爽口惹味,送啤酒一流。

鹽燒鮮白鱔串:
好厚肉,新鮮,彈牙爽口。

招牌燒法國鵝肝串:
燒到變表面香脆,外脆內軟。鵝肝嘅香氣久久不散。

原條茄子燒:
茄子燒得夠時間,好夠林。調味亦都好惹味。

韭菜燒:
抵食之選。同埋食返啲蔬菜中和返。

鹽燒多春魚:
一份有四條,咬到啲春時卜卜聲。

鳳梨燒:
食咗咁多油膩嘢之後,整返串鳳梨燒,清吓油膩感。

Chicago logo beer:
帶少少甜味,易入口。

Peach mojito:
朋友點的我就唔comment.

眨吓眼就過咗兩個幾鐘,下次再傾過。
2023-10-11 119 views
地點容易搵氣氛唔錯,但音樂有啲大聲食物多選擇,上菜速度正常但部分串燒唔夠熱、不過調味唔錯最差係生蠔!難食(不要order)!同員工反映,員工們會識同你講反映下,但店舖in charge無動於衷,難為了員工 都會再去,但係會食飽先去
地點容易搵

氣氛唔錯,但音樂有啲大聲
食物多選擇,上菜速度正常
但部分串燒唔夠熱、不過調味唔錯
最差係生蠔!難食(不要order)!

都會再去,但係會食飽先去

串燒
2023-10-05 106 views
又去到元朗串燒場!經過門口都好吸引,所以一月去食!入邊佈置都酒吧,咁好吸引。除咗串燒仲有其他煮食。招牌鹿兒島A5肉眼珍珠飯珍珠飯配搭A5和牛好夾 ! 主導五成熟左右非常嫩口,加埋照燒汁食到好開胃。串燒方面叫咗幾串,燒菠蘿勁多汁,熱辣辣外脆內軟。燒韭菜必食! 條條都好入味仲有少少辣,唔會好乾身。鹽燒雞翼,亦都係必食,燒到恰到好處唔會太硬,但係個雞皮好脆。燒帶子,勁鍾意食海鮮,加埋啲蔥花蒜頭好入味。叫咗杯Salty caramel,入邊成份有Bailey Carmel ,好易入口,仲有cream喺面頭女仔實鍾意。另一杯係Tequila pop,加7喜,成杯野好Fresh。
又去到元朗串燒場!經過門口都好吸引,所以一月去食!
入邊佈置都酒吧,咁好吸引。除咗串燒仲有其他煮食。

招牌鹿兒島A5肉眼珍珠飯

串燒方面叫咗幾串,

燒菠蘿勁多汁,熱辣辣外脆內軟。

燒韭菜必食!
條條都好入味仲有少少辣,唔會好乾身。

鹽燒雞翼,
亦都係必食,燒到恰到好處唔會太硬,但係個雞皮好脆。

燒帶子,勁鍾意食海鮮,加埋啲蔥花蒜頭好入味。

2023-10-02 1088 views
芝加哥串燒酒場除了串燒好吃,這裏的酒精類飲品款式繁多,絕對是把酒談心的好地方。這次去了元朗分店,在門外已經見到顧客們已進入狀態,吃喝玩樂得不亦樂乎,氣氛很好。與很久不見的朋友盡情吃串燒喝酒,訴說近況,還一邊跟著餐廳裏播放的歌曲一起唱歌,完全有著唱卡拉ok的氣氛。朋友喜歡雞尾酒,點了杯tequila sunrise,讚味道易入口,清新消暑,橙汁味男女皆宜,酒精也不濃,但兩杯上頭,就開始滔滔不絕的訴說心裡話,哈哈!有串燒,最佳飲品還是啤酒,我點了生力黑生啤,麥味濃,啖啖回甘,回吐一口汽,就是爽!和牛棒$43,一口一粒,可以和朋友分享,熟度剛好,不會燒得太老,咬下爽爽的。鹽燒白鱔$58,超好吃!鱔皮烤得脆脆的,像炸魚皮口感,鱔肉燒過後仍然香滑,夾著魚皮的油脂,香得不得了 。招牌燒牛骨髓$29,長條的牛骨髓,串成色S型來燒,口感香軟柔滑,由五香粉辣椒粉調味,與平時涼拌的食法很不同,感覺新鮮之餘,又有嶄新口感,怪不得是招牌菜!鹽燒牛舌心$33,一向喜歡吃牛舌,但牛舌心的部位會更加爽口,而且是厚切的,咬下更加爽彈有嚼勁!燒土匪雞翼$25,一串有兩隻,可以和朋友分享,孜然味香濃,鋪滿雞翼,外層雞皮燒

燒土匪雞翼$25,一串有兩隻,可以和朋友分享,孜然味香濃,鋪滿雞翼,外層雞皮燒得夠脆,裏面雞翼肉質新鮮,保留肉汁,非常惹味,又不會燒乾水份。

雞肉軟骨棒$28,用打碎雞肉混和雞軟骨粒粒的肉餅,捏成串來燒,入口竟然是如此柔軟,咬著有軟骨的爽口,不會吃到牙齒酸軟,又是令人有新意的口感,可以點醬汁吃增添風味。

芝士黑松露大啡菇$45,大大隻,可以切開與朋友分享,濃濃的黑松露味,芝士已燒溶,咬著煙韌,又有啡菇的汁液,香濃而多汁,很不錯。

味噌甲羅燒$48,價錢不算貴,喜歡蟹膏香,味噌增添海鮮風味,濃濃的一口,入口即溶,真是人生享受啊!

原條燒茄子$39,我與朋友都超愛!每人一條,吃得津津有味!喜歡炸蒜蓉鋪滿茄子,灑上燒烤粉,都點了小辣味道,啖啖茄子汁,惹味得不得了!

玉子燒$38,有四件,味道甜甜,軟滑爽口,由日式的菜式變成燒烤類,灑上辣粉更香口。

鳳梨燒$26,估不到一份是這麼大份,我們每人一份結果是吃不完的,建議點一份分著吃。超級厚切,外層燒成焦黃色,咬下香甜多汁,絕對是當時得令的好水果。

巨型黑豚蛇腸$99,別看他卷成餅形,以為香腸是幼幼一條,其實份量很多,絕對可以當正餐的一份扒來吃。切開少少一口,外層脆皮,黑豚肉味道濃濃的,這個價錢可以一試啊!

燒雞泡魚乾$58,覺得比其他餐廳份量更大,價錢親民,燒得更乾身,更香脆,助酒必備。
一口和牛串$29,連醬汁一起吃,口感濕潤一點,但覺得沒有醬汁也可,仍然吃到入口即溶的軟滑口感。

蒲燒鰻魚串$29,這個真要試試,因為燒得與別不同,比其他店舖燒得更乾身,有鰻魚皮脆脆口感,而鰻魚肉質滑,醬汁香濃,口感層次豐富。

燒韭菜$18,是我和朋友最喜歡的串燒之一,每人一串,咬下韭菜香氣濃郁又多汁,調味粉不會太鹹,微辣味道更開胃,爽爽的口感超愛!

會今晚把酒談心之夜以韭菜作結,加上酒精上頭了,如何能不盡興!這裡氣氛之好,越夜越精彩!一定再來光顧。
2023-09-27
$500 (Dinner)
平時次次去日本都會食串燒,咁啱今次去沖繩冇食到,心思思就返到香港想搵串燒食,朋友就介紹咗呢間。Openrice間中某啲時段某啲分店會做全單半價,記得得閒留意下!今次我係星期日下午時間都有半價。除咗海鮮類會貴少少之外,其他串燒都只係十幾二十蚊左右,價錢合理。當然有半價就直情抵啦~星期日下午三四點鐘來到,客人不算多,餐廳裝潢又好chill,所以感覺好relax。叫咗一杯麒麟一番搾白桃味啤酒$75 ,白桃味係期間限定的,應該只有餐廳酒吧有,平時超市便利店是買不到的,值得一試!白桃味感覺好清新好refreshing!另外叫咗Magners original apple cider, 都係味道清新,好易入口。串燒全部燒得啱啱好,調味亦都適中,質素都真係唔錯嘅,非常有驚喜。培根車厘茄卷 $25呢款平時喺日本我係一定會點既,呢度都整得好好食,培根唔會好乾好咸,加埋車厘茄好juicy,必吃!串燒鵪鶉蛋 $22燒牛油半熟帶子 $63帶子係超級大粒!牛油味再加埋少少香草味,唔會蓋過帶子嘅鮮味。又係啖啖肉好juicy, 正!大蔥雞脾肉串 $25呢款平時日本鳥貴族必食款,呢間整得都唔錯,調味啱啱好,亦都係燒得

培根車厘茄卷 $25

串燒鵪鶉蛋 $22

燒牛油半熟帶子 $63

大蔥雞脾肉串 $25
呢款平時日本鳥貴族必食款,呢間整得都唔錯,調味啱啱好,亦都係燒得好Juicy

鹽燒雞軟骨 $24
本身好鍾意食雞軟骨,所以呢個有encore再點。

風味燒雞腎 $19

薄燒安格斯牛肉葱 $32

鹽燒雞翼 ( 2 只 ) $24
燒得啱啱好,雞肉唔會乾柴,入面喺Juicy的。

鹽燒鮮白鱔 $58
呢款我覺得都係必點的,外皮燒得脆脆地,入面啖啖肉,亦都好鮮味,不過有少量幼骨,記住食得小心啲。

浦燒鰻魚 $29

A5 極品和牛粒 $128

香蔥燒半殼扇貝(2只) $55
扇貝幾鮮味,亦都幾大隻,配埋香蔥蒜頭超好味。

黑啤豬肉腸 $26
本身有啲擔心條腸會好咸 ,結果完全唔會,味道係少少偏甜的,而且又微微啤酒的味道,都幾特別。

炭燒豬頸肉 $22

黑毛豬腩 $25

玉子燒 ( 4 件 ) $38
喺OpenRice見到有人話呢個係必點嘅,咁就叫黎試吓,的確幾好食!

香蒜蔥花廣島蠔 $32隻
廣島蠔都幾大隻,配埋香蒜蔥花亦都好夾

鹽燒雞皮 $16
燒得好乾爽,唔使擔心雞皮會好肥。

鳳梨燒 $26
食完咁多嘢,食返個鳳梨,感覺非常Refreshing
2023-09-25 41 views
元朗芝加哥不嬲深受元朗人歡迎,已經有一小段時間無泥,最近見到佢都搞幾多活動~又係時間體驗下香港夜生活😌 三五知己邊食邊看極有氣氛。過百款串燒小食,點餐紙大致分左肉類、海鮮類同蔬菜類等等Around the world HKD 98入口冰涼清爽甘甜,酒精唔會好濃🍹KIRIN ICHIBAN | ROSE 96蔥燒半殼扇貝2隻 HKD 55 扇貝新鮮飽滿,肉身鮮嫩厚爽香蒜蔥花廣島蠔 HKD 32/128蠔肉飽滿略帶海水鹹味,肉質嫩滑!燒到熱辣辣,鋪滿蒜蓉辣椒🌶️惹味可口!鹽燒鮮白鱔串 HKD 58本人覺得絕對係芝加哥招牌串燒✨每次泥係必點之選,鱔串外皮烤到脆卜卜,肉質鮮嫩爽實,送啤酒一流🍺燒PRIME 牛小排 一份 HKD 148牛小排柔嫩,鮮美,多汁、口感豐富!加埋少少辣辣,好快啪哂一份🤭安格斯牛肉露荀串 HKD 38鹽燒牛舌心 33自家制和牛棒 HKD 42雞肉軟骨棒 HKD 28雞肉軟骨棒的口感鬆軟配合埋蛋液更增幾分鮮味燒蜜糖雞翼串 HKD 26雞翼燒到卜卜脆,絕對無得輸芝士焗雜菇 HKD 45打開錫紙,芝士牛油香已經四散,幾款菇放埋入去一齊焗非常滿足!招牌茄子燒 HKD 39韭菜燒

過百款串燒小食,點餐紙大致分左肉類、海鮮類同蔬菜類等等

KIRIN ICHIBAN | ROSE 96

蔥燒半殼扇貝2隻 HKD 55
扇貝新鮮飽滿,肉身鮮嫩厚爽

香蒜蔥花廣島蠔 HKD 32/128

自家制和牛棒 HKD 42

雞肉軟骨棒 HKD 28
雞肉軟骨棒的口感鬆軟配合埋蛋液更增幾分鮮味

燒蜜糖雞翼串 HKD 26
雞翼燒到卜卜脆,絕對無得輸

芝士焗雜菇 HKD 45

招牌茄子燒 HKD 39
韭菜燒 HKD 18

❣️芝加哥串燒酒場(明雲閣)
元朗金祥坊2號明雲閣地下

2023-09-23 30 views
今晚專登早些收工。搵個舒服地方睇返一場足球賽。係元朗收工。望下行下有無好些既地方。係元朗西青街中心內街。我雖然知道不小餐廳。但見到一間新開好似酒吧。但睇到餐牌時亦有串燒食。室內裝修好闊。好有獨突風格。令人感覺不到壓迫。不想再行的我。就入了去食個究竟。鹿兒島A5肉眼珍珠飯。A5一個簡單數字與英文字。拼貼一齊就是不一樣的美味。肉質入口溶化。牛肉味道更是由內以外地傳入口腔之中蒜香牛油龍蝦尾珍珠飯。蒜香與牛油一般係西餐上是必然調味料。再加上鐵胆「龍蝦」。直接係必然之選。龍蝦入口肉質彈牙。仲有獨特的海鮮味混了蒜香更是一絕安格斯牛肉蔥串。安格斯肉身屬偏濃烈牛肉味。再加上京蔥更是絕配。配上燒烤由牛肉汁落左蔥上。令這串串燒入口回味無窮。
不想再行的我。就入了去食個究竟。

2023-08-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Anniversary
  • 串燒
  • 茄子燒
2023-09-20 28 views
約個好耐無見既朋友食飯傾下計,諗起呢度最適合不過,可以飲返兩杯,又有串燒送下酒,唔錯!左邊係Peach mojito,右邊係Godiva chocolate 兩杯酒味都不會太重,岩晒唔太飲得多酒既我我簡既Godiva chocolate由奶同酒組成,飲落好特別,仲幾好飲添!串燒望見都好吸引!即燒起,好香,食慾大增!燒白鱔好厚肉,好大件,無骨!食落外皮脆,內裡肉嫩滑,加埋啲燒汁、香料去燒,好惹味 ,好好食!芝士黑松露大啡菇黑松露好香!內裡係融化既芝士同蛋,配合埋個茹食好夾,好好食!蜜汁燒黑豚肉燒得好靚,焦焦甜甜既味道令人食完想再食!黑豚係唔同啲,啲肉好juicy 好稔!炭燒牛扒時間控制得好好,剛好熟,所以好嫩滑,又有牛味,$49好抵食!明太子燒玉子,啖啖玉子,正!甜甜地,濃蛋味!呢個必食!招牌珍寶生蠔串生蠔好大只,面頭佈滿燒汁,咬落去好creamy 好juicy ,超級超級好味!香葱燒扇貝大大只,好好肉,好香香葱味,夠晒爽口彈牙!好滿足既一餐,同朋友一路傾一路食一路飲,坐左好耐,一個舒適既地方!

兩杯酒味都不會太重,岩晒唔太飲得多酒既我

串燒望見都好吸引!即燒起,好香,食慾大增!

燒白鱔

芝士黑松露大啡菇

蜜汁燒黑豚肉

炭燒牛扒

明太子燒玉子,啖啖玉子,正!甜甜地,濃蛋味!

呢個必食!
招牌珍寶生蠔串

香葱燒扇貝
大大只,好好肉,好香香葱味,夠晒爽口彈牙!

【安格斯牛肉蘆筍串】安格斯牛肉和蘆筍的清脆口感完美結合,搭配燒烤的香氣,豐富了口感和很美味。【薄燒安格斯牛肉蔥串】薄切的牛肉烤製後保持了柔軟的口感,搭配蔥的清香,味道鮮美。【黑毛豬腩串】肉質豐富和多汁,油脂香味俱全。【明太子玉子燒】明太子的鹹香和玉子燒的蓬鬆口感相輔相成,燒製得恰到好處。【燒牛油半熟帶子】半熟的帶子經過燒烤而成,搭配牛油的香氣,咬下去又啖啖肉的感覺。【鹽燒雞翼】雞翼的肉質鮮嫩多汁,搭配鹽燒的調味,外皮又脆卜卜,好正。【風味燒雞腎串】雞腎的質地細嫩,燒烤的香氣幾濃郁。【燒芝士年糕】經燒烤後變得外脆內軟,中間又有流質濃郁芝士。【鹽燒鮮白鱔串】串燒的形式讓鱔魚更易於食用,每一口都能品嚐到鱔魚的鮮美。【鹽燒牛舌心】經過鹽燒處理後呈現出外酥內嫩的口感。牛舌心的肉質鮮嫩多汁,搭配鹽燒的調味,增添了一種濃郁的味道。【韭菜燒】燒烤必點!【燒冬菇】鎖住了冬菇汁,加些鹽調味已經好好味。【香蔥燒蟶子王】有兩隻,肉質幾鮮美。【茄子燒】茄子的香氣和綿軟口感,加上香口的蒜蓉粒,自然甜味和燒烤的煙燻風味相互融合。【脆炸雞軟骨】酥脆可口,炸粉略嫌多了一點。【土匪雞翼】鹽燒雞翼外皮較香脆好吃。【Noth

【黑毛豬腩串】肉質豐富和多汁,油脂香味俱全。

【風味燒雞腎串】雞腎的質地細嫩,燒烤的香氣幾濃郁。

【燒芝士年糕】經燒烤後變得外脆內軟,中間又有流質濃郁芝士。

【韭菜燒】燒烤必點!

【燒冬菇】鎖住了冬菇汁,加些鹽調味已經好好味。

【香蔥燒蟶子王】有兩隻,肉質幾鮮美。

【脆炸雞軟骨】酥脆可口,炸粉略嫌多了一點。

【土匪雞翼】鹽燒雞翼外皮較香脆好吃。

【Nothing】易入口的Cocktail香濃的菠蘿汁又有西瓜香味,每啖都滲出vodka的香醇味道。

【Peach mojito】桃味加薄荷味都幾適合一邊談心一邊喝。
2023-09-13
$380 (Dinner)
2023-09-13 56 views
放假想搵個地方同朋友坐下,食下野🤭所以去左元朗一間有燒烤又有酒飲既餐廳食下野。入面既野食選擇好多,原來除左燒烤,都仲有主食,而我今次主要係食燒烤,飲啤酒🤤牛類🐂我地叫左A5和牛串,雖然係燒,但燒得岩岩好,唔會太過熟而靭,亦好香🤤仲叫左牛仔骨,好入味。牛肋條串都唔錯!煙燻和牛舌係幾爽口,仲要厚身得黎都唔難咬👍🏻安格斯肥牛露筍串,依個好夠汁,個味又調得好好!雞類🐥大蔥雞髀肉串係有啲蜜糖係上面,亦都燒得好香,亦很多汁。雞翼包飯,依個靚感覺好得意,口感好軟糯,唔錯唔錯👍🏻明太子玉子燒佢個面係一層明太子再燒,兩個加埋個味好夾,係會想再食既味道😋蔬菜類🍆燒茄子真係好夠味,又夠蒜香味,香噴噴咁!你叫左香草芝士焗雜菌,依個真係好好食,好夠芝士味,而份量都幾多😍海鮮類🦐香蒜燒飽魚,燒得岩岩好,唔會好乾,都唔會燒老左👍🏻扇貝係大大粒的,要分兩啖先食得哂。燒聖子係好夠味,同juice,個味都岩岩好。佢既芝士虎蝦都好正,一大片芝士放係蝦上面,好有味,蝦都好爽甜🤤燒烤我必食既雞泡魚干真係我既大愛,送酒真係100分😌👍🏻全部我地都叫左小辣,好好味🤤環境都好舒服,可以慢慢坐慢慢食,聽吓歌傾吓偈😆下次可以再去😌

牛類🐂

雞類🐥

蔬菜類🍆

海鮮類🦐

2023-09-13 905 views
芝加哥串燒酒場是一個環境優美的地方,提供室內和室外的巴酒枱供客人享用。這裡的服務員態度友善,與顧客之間有著輕鬆的對話。而且,他們還擁有一個巨大的電視屏幕,可以觀看足球比賽,這讓飲食與觀賞比賽成為一種愉快的體驗。在串燒方面,燒德國牛肉腸串是一道絕對不能錯過的美食。它的肉質鮮嫩多汁,配上烤得恰到好處的外皮,口感極佳。另外,芝士牛肉漢堡也是一道受歡迎的選擇。漢堡中的芝士與牛肉完美結合,帶來了豐富的口味層次。明太子玉子燒和茄子燒原條都是備受推薦的菜品。明太子玉子燒融合了明太子和燒雞蛋的美味,口感滑嫩,味道鮮美。茄子燒原條則是採用新鮮的茄子,烤得香軟,保留了茄子的自然風味。如果你喜歡海鮮,XO醬燒廣島蠔半打是一道不容錯過的選擇。它的鮮味與XO醬的辣味相得益彰,給人一種獨特的享受。而炸鮮蝦角則是一道經典的串燒小吃,外層酥脆,內部鮮嫩多汁。其他還有燒羊架、燒芝士年糕、串燒鵪鶉蛋串以及炸饅頭串等多種選擇,每一道都有其獨特的風味和特色。這裡的飲品種類繁多,都有好多冇酒精嘅飲品點了紫薯朱古力凍飲結合了紫薯和朱古力的味道,帶來了獨特的口感和豐富的風味。三五知己啤啤吹水一定唔少得啤酒🍻Kirin-origin
這裡的服務員態度友善,與顧客之間有著輕鬆的對話。

而炸鮮蝦角則是一道經典的串燒小吃,外層酥脆,內部鮮嫩多汁。

這裡的飲品種類繁多,都有好多冇酒精嘅飲品

三五知己啤啤吹水一定唔少得啤酒🍻Kirin-original和Kirin-white peach都是不錯的選擇。它們帶有清爽的口感和豐富的風味,能夠與串燒菜品完美搭配。
  • 茄子燒
  • 串燒
  • XO醬燒廣島蠔
約咗朋友去元朗飲嘢,平時酒吧多數供應西餐,而呢間主打多款串燒,目測有近過百款選擇先來生啤兩杯,有雪糕形碎冰喺面,賣相幾特別,同時亦keep住冰凍。然後就係主菜串燒,叫左好多唔同種類試下金菇牛肉卷 - 肥牛包住金菇,個汁好惹味😋糯米釀雞翼 - 估唔到有辣味,唔食得辣嘅朋友要小心,我食得辣覺得好正玉子燒 - 加埋沙律醬幾夾大蔥雞肉串 - 火喉控制唔錯,葱同雞唔會過燶,同時有陣焦香牛舌 - 鹹香惹味黑松露燒蝦 - 有足足六隻,而且開埋邊易食啲👍🏻燒羊架 - 羊架好厚肉,羶味同調味都幾好,啖啖肉!燒牛扒 - 比預想中大份,雖然比較薄,但係唔會燒得好嚡,生熟度啱啱好👍🏻炙燒黑松露玉子飯 - 有足足四粒帶子,醬汁調味幾好食物水準同氣氛幾好,以後約人飲野唔洗出尖沙咀🤣🤣

然後就係主菜串燒,叫左好多唔同種類試下

金菇牛肉卷 - 肥牛包住金菇,個汁好惹味😋
玉子燒 - 加埋沙律醬幾夾
大蔥雞肉串 - 火喉控制唔錯,葱同雞唔會過燶,同時有陣焦香
牛舌 - 鹹香惹味
黑松露燒蝦 - 有足足六隻,而且開埋邊易食啲👍🏻

燒羊架 - 羊架好厚肉,羶味同調味都幾好,啖啖肉!

炙燒黑松露玉子飯 - 有足足四粒帶子,醬汁調味幾好

食物水準同氣氛幾好,以後約人飲野唔洗出尖沙咀🤣🤣

2023-08-30 169 views
芝加哥係我好鍾意嘅酒吧品牌,進駐咗元朗都有幾個年頭😄由以前太和分店開始劈酒,劈到過嚟元朗店,原來最近仲殺到埋去中環添🥳今次去嘅係元朗店,店內環境係酒吧格局,餐廳有一部大電視,可以一路睇波⚽️、一路暢飲🍻最近YouTube睇到關於餐廳嘅一條片,關乎Menu其中一杯叫做Red Horse Draft嘅生啤,係一杯8%酒精濃度嘅啤酒🍺餐廳發起咗個一小時挑戰,只要一個鐘內飲到5杯酒就可以免費再繼續飲🤤各位勇者記得過嚟挑戰下!第一杯飲返呢隻Kirin Frozen Beer,佢比一般Draft Beer再有少少特別之處🤪就係多咗一層沙冰泡沫,唔係好多酒吧有得賣😁呢杯就係標示為New Arrival嘅Chicago Logo Beer,相信係餐廳自家研發嘅新酒,味道係甜甜哋,幾得意嘅一種口味😆主打款式Kirin Draught Beer,驟眼睇差唔多每枱都嗌🤣🤣溫度夠晒凍,入口清爽、俐落,喺香港地炎炎夏日飲呢杯生啤真係冇得輸,一個字:爽🤩炸雞軟骨餐前小食,送酒絕配😍香脆、惹味,蘸上醬汁更吸引😎燒鰻魚、燒日本一口番薯仔、雞皮餃子、蜂蜜芥末鴨肉串、燒韭菜以下幾款串燒都好高水準👍師傅對於時間掌握功力非常之
炸雞軟骨
餐前小食,送酒絕配😍香脆、惹味,蘸上醬汁更吸引😎
燒鰻魚、燒日本一口番薯仔、雞皮餃子、蜂蜜芥末鴨肉串、燒韭菜
以下幾款串燒都好高水準👍師傅對於時間掌握功力非常之唔錯!
燒扇貝
除咗中菜成日食嘅蒜蓉粉絲蒸之外,芝士香蒜版本亦不能錯過😜
炸饅頭
唔係好多舖頭有得食,配上煉奶簡直係邪惡得嚟又難以抵擋🤓