Intro: 觀塘日昇中心附近真係好多野食,而裡面竟然有一間專賣$39蚊水門雞飯嘅餐廳,仲有其他泰式飯類嘅選擇,加配小菜同飲品都係好抵食,唔知質素如何呢?___________________🍽 粉門水門雞飯💰 39 ⭐️ 8/10✍🏻 因為冇轉雞髀肉,有部分雞相對上冇咁滑✍🏻 但部份雞肉都算滑,可以再加辣辣地嘅醬點黎食,配搭好夾✍🏻 雞嘅份量更多就更好✍🏻 飯係白飯,而唔係黃薑飯🍽 正宗滷水豬手飯💰 39 ⭐️ 8.5/10✍🏻 豬手入味之餘,口感仲幾冧,而肥肉少✍🏻 成隻蛋係半糖心蛋,估佢唔到✍🏻 酸菜同醬汁好夾豬手飯,飯底仲有d豉油撈飯🍽 馬拉盞通菜💰 22 ⭐️ 8.5/10✍🏻 馬拉盞幾辣好惹味,仲有點香✍🏻 雖然通菜係水煮,但好爽口顏色仲好翠綠✍🏻 個人認為如果係炒菜就更好🍹凍泡油切烏龍💰 9 ⭐️ 8/10✍🏻 呢包茶成包尿袋咁,真係好趣致✍🏻 烏龍茶包係靚嘅茶葉黎,飲完好解膩___________________🏠 粉紅水門雞📍 觀塘駿業街56號中海日升中心地下N號舖⭐️ 8.5/10___________________
Intro:
🍽 粉門水門雞飯
💰 39 ⭐️ 8/10
✍🏻 因為冇轉雞髀肉,有部分雞相對上冇咁滑
✍🏻 但部份雞肉都算滑,可以再加辣辣地嘅醬點黎食,配搭好夾
✍🏻 雞嘅份量更多就更好
✍🏻 飯係白飯,而唔係黃薑飯

🍽 正宗滷水豬手飯
💰 39 ⭐️ 8.5/10
✍🏻 豬手入味之餘,口感仲幾冧,而肥肉少
✍🏻 成隻蛋係半糖心蛋,估佢唔到
✍🏻 酸菜同醬汁好夾豬手飯,飯底仲有d豉油撈飯

🍽 馬拉盞通菜
💰 22 ⭐️ 8.5/10
✍🏻 馬拉盞幾辣好惹味,仲有點香
✍🏻 雖然通菜係水煮,但好爽口顏色仲好翠綠
✍🏻 個人認為如果係炒菜就更好

🍹凍泡油切烏龍
💰 9 ⭐️ 8/10
✍🏻 呢包茶成包尿袋咁,真係好趣致
✍🏻 烏龍茶包係靚嘅茶葉黎,飲完好解膩
🏠 粉紅水門雞
📍 觀塘駿業街56號中海日升中心地下N號舖
⭐️ 8.5/10
  • 正宗滷水豬手飯
粉紅水門雞地址: 觀塘駿業街56號中海日升中心地下N號舖性價比幾高嘅水門雞飯🐓🍚——— 我是分隔線 ———雞絲扎肉船河 $46 (6.5/10)船河一上枱 已經聞到好濃嘅湯味飲埋啖湯就知道好足料啲雞絲同扎肉都好多🍖啲河粉唔係平時潮州粉麵檔嗰款 又唔係exactly金邊粉 但又煙煙unun 口感幾好味😋食到後面就有少少辣(聲稱三小辣) 最後比晒男小編食唔食得辣就要留意下🥵一人餐:粉紅水門雞(油飯)配蝦餅 $59 (7/10)呢個套餐都幾抵 包一款飯 一碗湯 一款小食水門雞飯就正常發揮 雖然係雞胸肉 但唔會鞋颯颯 佢仲可以加錢換雞髀🍗佢個汁都幾特別 一定要點嚟食蝦餅都ok 炸粉唔會太厚 🍤但就有少少實 冬瓜湯就冇咩特別 🥣加配:馬拉盞通菜 $14 (8/10)坦白講 佢個味唔太似馬拉盞但又幾好食 似稀嘅XO醬多啲 🫙唔會話好辣 食得出都落左好多蒜加錢叫 又唔會覺得好貴可以一試泰式奶茶 $12 (5/10)佢哋唔係用杯裝嘅 有啲似外賣包裝應該係方便佢哋做外賣 🥡雖然知道泰奶係比較甜 但佢真係太甜 🍬甜到有少少起痰如果下次再嗌嘢飲 應該會試吓其他——— 我是分隔線 ———整體:6.5/10性價
粉紅水門雞
地址: 觀塘駿業街56號中海日升中心地下N號舖
性價比幾高嘅水門雞飯🐓🍚

——— 我是分隔線 ———

雞絲扎肉船河 $46 (6.5/10)
船河一上枱 已經聞到好濃嘅湯味
飲埋啖湯就知道好足料
啲雞絲同扎肉都好多🍖
啲河粉唔係平時潮州粉麵檔嗰款
又唔係exactly金邊粉
但又煙煙unun 口感幾好味😋
食到後面就有少少辣(聲稱三小辣) 最後比晒男小編食
唔食得辣就要留意下🥵

一人餐:粉紅水門雞(油飯)配蝦餅 $59 (7/10)
呢個套餐都幾抵 包一款飯 一碗湯 一款小食
水門雞飯就正常發揮
雖然係雞胸肉 但唔會鞋颯颯
佢仲可以加錢換雞髀🍗
佢個汁都幾特別 一定要點嚟食
蝦餅都ok 炸粉唔會太厚 🍤
但就有少少實
冬瓜湯就冇咩特別 🥣

加配:馬拉盞通菜 $14 (8/10)
坦白講 佢個味唔太似馬拉盞
但又幾好食 似稀嘅XO醬多啲 🫙
唔會話好辣 食得出都落左好多蒜
加錢叫 又唔會覺得好貴
可以一試

泰式奶茶 $12 (5/10)
佢哋唔係用杯裝嘅 有啲似外賣包裝
應該係方便佢哋做外賣 🥡
雖然知道泰奶係比較甜 但佢真係太甜 🍬
甜到有少少起痰
如果下次再嗌嘢飲 應該會試吓其他

——— 我是分隔線 ———
整體:6.5/10
性價比:7/10
觀塘同新蒲崗都有分店,啱晒附近嘅打工仔👨🏻‍💻👩🏻‍💻。外賣嚟講佢應該真係算好抵食,糧尾嘅朋友可以try try。💸
2022-12-20 242 views
📍 粉紅水門雞 (中海日升中心) (觀塘)觀塘駿業街56號中海日升中心地下N號舖➿水門海南雞飯$36呢個價錢就食到海南雞飯🤯😱😱真係未見過咁平!完全係糧尾恩物🥹咁平又咁好質素係邊度搵!💓❤️‍🔥海南雞好滑,一啲都唔乾,仲食到中間嘅啫喱狀雖然雞🐔嘅數量唔算好多,但係呢個價錢已經好抵食🤩😙飯係油飯,海南雞配油飯係世一❤️點埋醬真係好正飯嘅份量好多,一個人食完好飽飽,細時嘅朋友可以share一齊食😛😗➿芒果糯米飯$22🥭一上到枱 比想像中細碗好多得手掌✋🏽咁大都冇但係雖然係好細碗味道十分之好食🤤有紫米同普通糯米 兩隻都好淋 好軟糯💛配埋椰汁🥥真係一啖一啖停唔到口😭好食到自己食曬一碗都得😙😆呢個份量適合一個人食 兩個人share真係會唔夠食未試過嘅朋友一定要過去試下食完翻唔到轉頭🥹環境 🍃🍃🍃🍃食物🍡🍡🍡🍡性價比💰💰💰💰💰推薦🌈🌈🌈🌈🌈回頭❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
📍 粉紅水門雞 (中海日升中心) (觀塘)
觀塘駿業街56號中海日升中心地下N號舖

➿水門海南雞飯$36
呢個價錢就食到海南雞飯🤯😱😱真係未見過咁平!
完全係糧尾恩物🥹咁平又咁好質素係邊度搵!💓❤️‍🔥
海南雞好滑,一啲都唔乾,仲食到中間嘅啫喱狀
雖然雞🐔嘅數量唔算好多,但係呢個價錢已經好抵食🤩😙
飯係油飯,海南雞配油飯係世一❤️點埋醬真係好正

➿芒果糯米飯$22🥭

性價比💰💰💰💰💰
推薦🌈🌈🌈🌈🌈
回頭❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
2022-11-26
$60 (Lunch)
  • 芒果糯米飯
  • 粉紅水門雞飯
#wetdodo_觀塘觀塘成幢中海日升中心都係餐廳講到窮L恩物不得不提呢間水門雞飯以前食過滷水豬手都唔錯 夠軟又入味如果單點個飯係$40有找!今次就試下個二人餐👯‍♀️人均都只係$50🤭———————————————————————🐣堂食限定二人晚餐 $96✔️粉紅水門雞(比一般份量+35%)😋:8/10水門雞味道唔會話好重 咁先更食到本身雞味而佢勝在去晒骨又好嫩滑份量雖然唔多 兩個人食都叫啱啱好夠嘅!✔️油飯x2 (+$3@)😋:7.5/10油飯食落唔會好油 而且仲好粒粒分明入面有啲好似香料碎既粒粒混合埋(類似indome撈麵果包碎碎)✔️冬瓜雞湯 😋:8.5/10冬瓜湯係會有驚喜!雞味好香 但因為用冬瓜煲又唔會太油冬瓜煲到淋晒而且又好清甜而且飲完唔會好口乾 應該唔係味精嘅🤣✔️馬拉盞通菜 😋:5/10呢個就麻麻地因為佢唔係炒通菜而係烚變左馬拉盞啲醬冇同通菜融合埋食起上黎完全唔係果回事✔️炸物拼盤😋:6/10呢個係有三款炸物各一件分別係蝦餅、蟹鉗同魚餅基本上應該係來貨嘢 冇咩特別但夠熱辣辣———————————————————————💓🐥💓🐥💓粉紅水門雞💸:人均~$50(Dinner)📍:觀塘駿

#wetdodo_觀塘
觀塘成幢中海日升中心都係餐廳
講到窮L恩物不得不提呢間水門雞飯
以前食過滷水豬手都唔錯 夠軟又入味
如果單點個飯係$40有找!
今次就試下個二人餐👯‍♀️人均都只係$50🤭
———————————————————————
🐣堂食限定二人晚餐 $96
✔️粉紅水門雞(比一般份量+35%)
😋:8/10
水門雞味道唔會話好重
咁先更食到本身雞味
而佢勝在去晒骨又好嫩滑
份量雖然唔多 兩個人食都叫啱啱好夠嘅!

✔️油飯x2 (+$3@)
😋:7.5/10
油飯食落唔會好油
而且仲好粒粒分明
入面有啲好似香料碎既粒粒混合埋
(類似indome撈麵果包碎碎)
✔️冬瓜雞湯
😋:8.5/10
冬瓜湯係會有驚喜!
雞味好香 但因為用冬瓜煲又唔會太油
食起上黎完全唔係果回事
✔️炸物拼盤
😋:6/10
呢個係有三款炸物各一件
分別係蝦餅、蟹鉗同魚餅
基本上應該係來貨嘢
冇咩特別但夠熱辣辣
———————————————————————
💓🐥💓🐥💓
粉紅水門雞

💸:人均~$50(Dinner)

📍:觀塘駿業街56號中海日升中心地下N號舖

🔆免加一🔆

🔗其他分店:
新蒲崗衍慶街29號地舖

#wetdodo_meals #美食 #hkig #hkfood #hk852 #觀塘 #kwuntong #foodphotography #foodblogger #觀塘美食#中海日升中心 #粉紅水門雞 #新蒲崗美食
$50 (Dinner)
2022-12-05 254 views
佢地出名海南雞飯,但今日想食「香葉肉碎飯」🤣落完單,唔洗一分鐘就出現係面前,超快手!因為太肚餓!食左一啖先補反張相,肉碎似「台灣肉操」好濕,唔似泰式炒到好乾身,唔夠香口!不過,味道方面都可以,撈飯岩哂!
佢地出名海南雞飯,但今日想食「香葉肉碎飯」🤣

落完單,唔洗一分鐘就出現係面前,超快手!
不過,味道方面都可以,撈飯岩哂!

2022-12-02 226 views
正宗滷水豬手飯 $39 +$3轉油飯睇完一個youtuber嘅泰國旅遊片就忍唔住想食佢片中好淋好軟爛嘅豬手飯,但好可惜呢間嘅豬手都係有啲乾柴,不過個皮都好Q好軟,啲油飯好香,個底仲有啲滷水汁,夾埋啲飯一齊食都好夠味。食到最後有啲漏嘅時候加埋酸菜或者點酸辣汁一齊食又係另一種風味~糖心蛋嘅生熟程度岩岩好!係唔會流蛋汁但又好濕潤,不過就好似冇咩調味。整體黎講性價比好高,飯嘅份量都好多下,會再食!
正宗滷水豬手飯 $39 +$3轉油飯

整體黎講性價比好高,飯嘅份量都好多下,會再食!
正宗滷水豬手飯(附糖心蛋)轉油飯
2022-12-02
$50 (Tea)
  • 正宗滷水豬手飯
2022-11-30 59 views
個雞好食又嫩,加左十蚊有個烤雞軟骨都唔錯,當小食黎送飯,個湯就唔夠熱(我中意熱湯)系暖暖地既果D,但個汁個人好中意,食海南雞最緊要個汁同個雞夠嫩,有機會會再黎。真系好抵又好食附近返工既就爽啦

2022-11-22 353 views
平民高質水門雞門主人一向好鐘意去泰國。以前一年去3次,依家主人幾年都冇帶過我去喇😭😭好掛住個水門雞飯,於是主人就帶左我黎依觀塘食《粉紅水門雞》我叫食左普通版$39 一個水門雞真係算抵食。而雞仲要好滑,油飯都好香😋主人就加左$8 轉髀位,講真依$8 俾得過,我覺得爭得都多,佢上下都疊住。而$39下位係疊住一隻雞翼令到望上去好似好滿,不過如果細食都夠咖喇。仲叫左一粒$8 D24榴連麻薯,依個普通啦。$8 粒咪試下囉$12叫包泰式奶茶 ,唔記得影相,佢用左透明膠封邊袋裝唔係用杯,味道都唔錯,茶底濃幾香。5🐷最滿分食物:🐷🐷🐷🐷價錢:🐷🐷🐷🐷🐷環境:🐷🐷🐷🐷回頭:🐷🐷🐷🐷🐷整體:其實咁既價錢真係好唔錯,不過佢就無野飲要單買既。味道質素都好好,好滑好有泰國水門雞飯風味。
平民高質水門雞門

主人一向好鐘意去泰國。
以前一年去3次,依家主人幾年都冇帶過我去喇😭😭
好掛住個水門雞飯,於是主人就帶左我黎依觀塘食《粉紅水門雞》

5🐷最滿分

食物:🐷🐷🐷🐷
價錢:🐷🐷🐷🐷🐷
環境:🐷🐷🐷🐷
回頭:🐷🐷🐷🐷🐷

整體:其實咁既價錢真係好唔錯,不過佢就無野飲要單買既。
味道質素都好好,好滑好有泰國水門雞飯風味。

2022-10-30 584 views
呢度主打泰國野,連價錢都好泰國主食 36蚊, 飲品都係十數元, 超級抵食門口隻神鳥(雞?)好搞笑 飲品好似泰國咁係膠袋裝, 個膠袋仲有心心既窿窿添陳年金橘蜜幾好飲, 甜得添又酸酸地, 濃淡適中豬手飯豬手超淋超入味, 不過豬味都好勁我自己就唔太頂得費😅 生牛肉牛丸船河個湯底超級正有少少辣但又好夠味, 味道好有特色, 一定要試牛肉係超薄牛, 方便用湯淥熟, 熟得黎又夠滑粉係金邊粉既煙韌版。類似薯粉個種。雖然我麻麻鐘意呢種粉,不過同湯底又幾夾芒果糯米飯芒果不是當造,有d生同酸還好椰汁好濃,彌補到芒果既酸。呢度價錢真係好貼地, 第時又多一間飯堂啦👍🏻
呢度主打泰國野,連價錢都好泰國
主食 36蚊, 飲品都係十數元, 超級抵食

門口隻神鳥(雞?)好搞笑

飲品好似泰國咁係膠袋裝, 個膠袋仲有心心既窿窿添

陳年金橘蜜幾好飲, 甜得添又酸酸地, 濃淡適中
陳年金橘蜜

豬手飯
豬手超淋超入味, 不過豬味都好勁

我自己就唔太頂得費😅
豬手飯

個湯底超級正

有少少辣但又好夠味, 味道好有特色, 一定要試
牛肉係超薄牛, 方便用湯淥熟, 熟得黎又夠滑

芒果糯米飯
芒果不是當造,有d生同酸
還好椰汁好濃,彌補到芒果既酸。

芒果糯米飯

呢度價錢真係好貼地, 第時又多一間飯堂啦👍🏻
2022-10-23
$50 (Lunch)
陳年金橘蜜
  • 生牛肉牛丸湯河
2022-10-11 488 views
【糧尾救星!窮人恩物!抵食泰國菜🇹🇭】今次介紹一餐40蚊有找嘅泰國嘢——「粉紅水門雞」!水門雞飯、豬手飯、生菜包唔洗$40,$100啱啱好食到2個主菜+1個甜品,啱晒長崎糧美、荷包肝硬化💸嘅人(我)!譚仔食到厭,又唔想食頹爆嘅兩餸飯?食佢就啱💡1️⃣🐥 粉紅水門雞飯  (7/10) 嗱!$40都唔洗,龍肉當然冇得你食,但都冇Hea你。本身見佢咁平仲諗住一定好細份,唉!我真係以小人之心度君子之腹!嚟到雞有成7-8嚿,飯都多到傻,呢啲咪係傳說中嘅「搞手只求打個和」⁉️仲要食落去都OK!雞肉嫩滑👅雞皮啲肥膏唔多唔少啱啱好。醬汁酸酸甜甜勁開胃,叫我日日食都得!但可能我渣ga,對我嚟講辣咗少少。成個飯衰在油飯食落同白飯冇咩分別🤧一句講晒,抵食過 #水門雞飯 先啦!㊙️我知個飯望落份量好少咁,其實係個盒太大~2️⃣🥗 辣妹生菜包 (6.5/10)睇Menu嘅時候我仲以為睇錯,39蚊有生菜包食⁉️生菜包成本係低但平到咁真係未見過,一於會一會你!但一嚟到我真係呆咗,佢原包生菜連保鮮紙拎畀我🤡⋯⋯唔緊要!$39我哋唔講賣相講質素~肉碎偏鹹,冇咩九層塔同其他香料嘅味道,同埋冇改錯名,真係好辣🥵味道普通,不完美可接受,$
【糧尾救星!窮人恩物!抵食泰國菜🇹🇭】

1️⃣🐥 粉紅水門雞飯  (7/10)

㊙️我知個飯望落份量好少咁,其實係個盒太大~

2️⃣🥗 辣妹生菜包 (6.5/10)
睇Menu嘅時候我仲以為睇錯,39蚊有生菜包食⁉️生菜包成本係低但平到咁真係未見過,一於會一會你!但一嚟到我真係呆咗,佢原包生菜連保鮮紙拎畀我🤡⋯⋯唔緊要!$39我哋唔講賣相講質素~肉碎偏鹹,冇咩九層塔同其他香料嘅味道,同埋冇改錯名,真係好辣🥵味道普通,不完美可接受,$39當過口癮。(貨不對板,辣妹生菜包冇辣妹🌶💃🏻404 not found)

3️⃣🧋冰鎮泰式奶茶  (7.5/10)
超抵飲!一來冇冰呃份量;二來相比平時飲嘅泰茶,佢嘅甜度冇咁高,啱返香港人嘅口味;三來喺7仔買支水都12蚊,我買呢樽泰茶唔好?!

4️⃣🥭芒果糯米飯 (7/10)
佢係全凍,唔似平時凍芒果+熱糯米飯嘅冰火食法。當甜品份量ok,芒果夠甜,黑白糯米都好煙韌有咬口,而且椰汁香濃又夠奶味😼抵食!

5️⃣🐷🍖正宗滷水豬手飯 (6/10)
豬手飯有鹹菜有隻蛋,但豬手太腍,老人院軟飯咁⋯⋯味道都好普通,唔建議。

😋味道:7/10
💰性價比:8/10
2022-09-28 441 views
好吃到一個星期破紀錄去了三次的店雖然菜單上很多都很好吃 但是我和老公吃過超多樣後現在固定點打拋豬飯和泰式雞飯!絞肉很有嚼勁但卻不會帶很多油很膩 一口接一口的一下子就把整盤嗑完我必點的泰式雞飯有點糾結很餓的時候不能點 因為會餓死不知道為什麼每次都需要等快1小時才會上菜但是我必點的原因除了雞肉嫩到不行以外就是這盤飯!有夠誇張好吃!是加了椰奶所以我覺得無敵好吃哈哈目前心中number 1的泰式雞飯就是這裡的了
好吃到一個星期破紀錄去了三次的店
雖然菜單上很多都很好吃 但是我和老公吃過超多樣後
現在固定點打拋豬飯和泰式雞飯!
絞肉很有嚼勁但卻不會帶很多油很膩

一口接一口的一下子就把整盤嗑完

我必點的泰式雞飯有點糾結
很餓的時候不能點 因為會餓死
不知道為什麼每次都需要等快1小時才會上菜
但是我必點的原因除了雞肉嫩到不行以外
就是這盤飯!有夠誇張好吃!
是加了椰奶所以我覺得無敵好吃哈哈
目前心中number 1的泰式雞飯就是這裡的了
2022-08-14 895 views
之前食飯經過呢間粉紅水門雞,比個鋪名吸引左,今次黎開觀塘就特登去試試!係門口望一望menu,以為自己睇左下午茶餐牌😂😂正價雞飯都只係$39?!餐廳有一人套餐包湯包小食既,不過呢日唔係太肚餓就叫左淨一個雞飯再加$8轉髀🐔粉紅水門雞飯$39(+$8轉髀👉🏻$47)🐔雞髀去左骨大概有6-7舊,啖啖肉,配埋旁邊既泰式辣汁都好開胃,肉質嫩滑,略嫌雞味唔算濃,不過三四十蚊黎講,都合格有餘架喇🙈🍚 油飯份量比想像中大,做lunch絕對夠飽,另外製作都唔馬虎,食得出香茅香葉蔥既味道好濃,同埋夠熱,而且係偏乾爽,好怕食啲油飯煲到一patpat🙊

粉紅水門雞飯
粉紅水門雞飯$39(+$8轉髀👉🏻$47)

2022-08-14
2022-08-07 591 views
-//位於觀塘CP值勁高嘅泰國餐廳🇹🇭必試!雖然餐牌食物選擇唔多,但勝在價錢親民吸引到好多食客支持💪🏻另外有分店喺新蒲崗主打熱門海南雞飯、豬手飯、芒果糯米飯🥭另外有新推出嘅船麵、青咖喱原隻軟殼蟹飯📍粉紅水門雞飯 $39最多人叫嘅海南雞飯😎一場嚟到梗係要試下份量就唔算好多😂但女仔食就應該啱啱好男士們就可以+$14蚊 加多碗油飯/白飯🤣佢哋嘅飯係連埋香茅煮架,所以香茅味濃郁雞肉都幾滑嫩,而且份量都唔少 大約有6舊重點雞己去骨,方便入口,再蘸醬食好正一啖雞一啖飯 好快成碟就食哂😎真心抵食📍冷泡白桃烏龍 $9飲品方面有7款選擇,聽講仲係自家製㗎😏呢款白桃烏龍茶係無糖架🤩飲完又唔怕肥蜜桃味唔算重🍑但都幾大支 又幾解喝😂#觀塘美食 #餐廳推介不設加一服務費抵食程度:🌝🌝🌝🌝🌑📍粉紅水門雞 (中海日升中心) (觀塘)觀塘駿業街56號中海日升中心地下N號舖

//位於觀塘CP值勁高嘅泰國餐廳🇹🇭必試!
雖然餐牌食物選擇唔多,但勝在價錢親民
吸引到好多食客支持💪🏻另外有分店喺新蒲崗

主打熱門海南雞飯、豬手飯、芒果糯米飯🥭
另外有新推出嘅船麵、青咖喱原隻軟殼蟹飯

📍粉紅水門雞飯 $39

最多人叫嘅海南雞飯😎一場嚟到梗係要試下
份量就唔算好多😂但女仔食就應該啱啱好
男士們就可以+$14蚊 加多碗油飯/白飯🤣

佢哋嘅飯係連埋香茅煮架,所以香茅味濃郁
雞肉都幾滑嫩,而且份量都唔少 大約有6舊
重點雞己去骨,方便入口,再蘸醬食好正
一啖雞一啖飯 好快成碟就食哂😎真心抵食

#觀塘美食
#餐廳推介
不設加一服務費

抵食程度:🌝🌝🌝🌝🌑

📍粉紅水門雞 (中海日升中心) (觀塘)
觀塘駿業街56號中海日升中心地下N號舖
2022-08-02 327 views
I have ordered this beef boat noodles from 粉紅水門雞 in Kwun Tong.I have tried their chicken rice before and it was tasty, not so oily, cheap and the portion is big.This boat noodle tastes authentic and was deep in flavour. It definitely recalls my memories of Thailand. However, the flat noodles was abit chewy. It sells at a good value. It only costs around HKD48.If i miss Thailand next time, I would go back for their food and would try other snacks as well.

2022-07-04
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$50 (Lunch)
  • Boat noodles
2022-07-12 521 views
門口貼了抗疫套餐一人餐『70元』,心想都不平,但都試下,到收銀機點選了,之後『安心』坐好!等開餐!送來時突然話此套餐只限外賣,不能堂食。下!不能堂食,你叫我去邊道食呀?之後,尋找門口、找收銀處、找食堂,完全找不到這套餐只限外賣字眼,而且叫野食時職員也沒有提過。又話堂食要自己掃code點!但我入來時你又唔講,你又唔問我堂食還是外賣。餐廳內又沒有寫!現在揸住盒飯都唔知可以去邊道食!70蚊一個套,都要限外賣!

送來時突然話此套餐只限外賣,不能堂食。

下!不能堂食,你叫我去邊道食呀?

現在揸住盒飯都唔知可以去邊道食!

70蚊一個套,都要限外賣!

抗疫一人餐
2022-07-12